Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Εφτιαξαν το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο στον κόσμο
Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο, στο οποίο η εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται αποκλειστικά από ρομπότ, είναι γεγονός.

Ονομάζεται Henn-na Hotel (σημαίνει κατά λέξη «παράξενο ξενοδοχείο») βρίσκεται -πού αλλού;- στην Ιαπωνία και πρόκειται να ανοίξει επισήμως τις πόρτες του στους τουρίστες το προσεχές καλοκαίρι.

Στο ξενοδοχείο πορτιέρης είναι, φυσικά, ένα ρομπότ και στην ρεσεψιόν αναμένει ένας... δεινόσαυρος. Για όσους διστάσουν υπάρχει και ένα ανθρωποειδές με γυναικεία μορφή.

Τις βαλίτσες θα μεταφέρουν ειδικά αυτόματα μηχανήματα, ενώ οι πόρτες των δωματίων ανοίγουν με τεχνολογία
αναγνώρισης προσώπου. Στα δωμάτια υπάρχει επίσης μία ρομπο-Hello Kitty που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση.

Για σνακ, νερό, ποτά κ.λπ. υπάρχουν αυτόματοι πωλητές, ενώ όταν έρθει η ώρα του φαγητού, προκειμένου να μην ενοχληθεί ο επισκέπτης από την ανθρώπινη παρουσία, ένα drone θα φέρνει το γεύμα από το κοντινό εστιατόριο.

Το Henn-na Hotel διαθέτει 72 δωμάτια και βρίσκεται στον χώρο του τεράστιου (στο μέγεθος του Μονακό) θεματικού πάρκου Huis Ten Bosch στην περιφέρεια Ναγκασάκι.

Τα κλεμμένα του Μουσολίνι «σαπίζουν» στα υπόγεια της ΡώμηςΌταν προσπαθούσε να διαφύγει προς την βορρά (μάλλον προς Ελβετία), ο Μουσολίνι είχε φροντίσει, όπως κάθε «σωστός δικτάτορας», να έχει μαζί του ό,τι πολύτιμο μπορούσε να κουβαλήσει: Κοσμήματα, ράβδους χρυσού και κλοπιμαία κάθε πιθανής προέλευσης -από αιχμαλώτους πολέμου μέχρι Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Η περιπετειώδης πορεία όμως του «θησαυρού των κλεμμένων» σταματά στη σύλληψή του, διότι μέχρι σήμερα τα κατασχεθέντα τιμαλφή πιάνουν σκόνη στα υπόγεια, χωρίς καν να έχουν καταγραφεί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική L'Espresso, τα αντικείμενα αξίας που είχαν κατασχεθεί κατά τη σύλληψη του Μουσολίνι βρίσκονται σήμερα στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, ξεχασμένα και μη προσβάσιμα, «σαν να ήταν οποιοσδήποτε σάκος από σκουπίδια».

Μεταξύ τους βρίσκονται πολύτιμοι λίθοι, ακριβά ρολόγια, δύο ράβδοι χρυσού, χρυσά μετάλλια, κοσμήματα και χαρτονομίσματα από διάφορες χώρες.

Η προέλευσή τους, γράφει το ιταλικό περιοδικό, συνοψίζουν μισό αιώνα ιταλικής ιστορίας -πάνω στη βιασύνη του, προφανώς ο Ντούτσε διάλεξε μόνο με γνώμονα τι ήταν μικρό και διαχρονικά ακριβό.

Τα κλεμμένα προέρχονται από τις περιουσίες οικογενειών που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 1908, από τη βασιλική οικογένεια της Σαβοΐας, αιχμαλώτους πολέμου και Εβραίους της Θεσσαλονίκης που είχαν διαφύγτει στην Ιταλία μαζί με όσα υπάρχοντά τους μπορούσαν να διασώσουν.

Πριν από μία δεκαετία, το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας συνέστησε επιτροπή για την εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων και το διαχωρισμό μεταξύ όσων μπορούσαν να αξιοποιηθούν και όσων όχι. Όμως, γράφει το L'Espresso, η επιτροπή τελικά βγήκε στη σύνταξιοδοτήθηκε και το πρόγραμμα έμεινε στη μέση.

Το 2007, τα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας του «θησαυρού κλεμμένων» πασουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, πριν επιστρέψουν ξανά στους σάκους στο υπόγειο. Η καταγραφή και ο υπολογισμός της αξίας τους ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάτι παράξενο και παράλληλα πανέμορφο, καθώς η παρακάτω τοποθεσία εκπέμπει μια απόκοσμη γοητεία στους επισκέπτες.
Η έρημος la Dune du Pilat βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, στον κόλπο Arachon μόλις μία ώρα από το Bordèu της Γαλλίας.
Το σκηνικό αποτελείται από τεράστιους αμμόλοφους πλάτους 500 και ύψους 100 μέτρων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων καθώς οι άνεμοι μετέφεραν την άμμο από την παραλία προς τα έξω.
Η έκτασή της έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία εκατό χρόνια “καταπίνοντας” τα γειτονικά πεύκα της περιοχής, ενώ από την κορυφή του αμμόλοφου η θέα είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορείς να απολαύσεις την ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού και τα Πυρηναία όρη.
Το σούρουπο και την αυγή, το έρημο τοπίο αποκτά μια ροζ απόχρωση θυμίζοντας έντονα  μικρογραφία της Σαχάρα, ενώ τον χειμώνα ο αμμόλοφος πολλές φορές ντύνεται στα λευκά, προκαλώντας ένα ασυνήθιστο οπτικό θέαμα.
Το τοπίο είναι τόσο ιδιαίτερο που συχνά αποτελεί τόπο γυρισμάτων για πολλά διαφημιστικά spot, ενώ παράλληλα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την ευρωπαϊκή έρημο.
Περιμετρικά της la Dune du Pilat  υπάρχουν πολλά camping τα οποία προσφέρουν ευχάριστη διαμονή και την ευκαιρία στους θαμώνες να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή των αμμόλοφων.

Στα βραβεία του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων για το έτος 2015, το Διεθνές Αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη αναδείχθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου- VTB Capital ανέλαβε από τον Απρίλιο του 2010 την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου και των εγκαταστάσεων του, καθώς και τη διαχείρισή του για 30 χρόνια.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Pulkovo αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, μετά από τα αεροδρόμια της Μόσχας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής, συνολικής επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ. Στη Ρωσία θεωρείται ως έργο αναπτυξιακής και οικονομικής πνοής για την περιοχή, αλλά και για το σύνολο της χώρας, καθώς έχει εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στη Βαλτική αυξάνοντας το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής. Καλύπτει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, προωθεί καινούριους προορισμούς και ενισχύει την εμπορική και τουριστική κίνηση.
Τα βραβεία Airport Service Quality Awards αποτελούν κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο θεσμό διάκρισης αεροδρομίων, καθώς συγκεντρώνουν περισσότερες από 550.000 συνεντεύξεις επιβατών, σε περισσότερα από 300 αεροδρόμια, σε τουλάχιστον 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο για το έτος 2015, όπως ψηφίστηκαν από τους ταξιδιώτες:
Καλύτερο Αεροδρόμιο ανά Περιφέρεια (πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως)
Αφρική
Πρώτη θέση: Μαυρίκιος
Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Κέιπ Τάουν, Ντέρμπαν
Τρίτη θέση: Γιοχάνεσμπουργκ
Ασίας-Ειρηνικού
Πρώτη θέση (ισοπαλία): Σεούλ, Σιγκαπούρη
Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Πεκίνο, Βομβάη, Νέο Δελχί, Νήσος Χαϊνάν, Σανγκάη
Τρίτη θέση (ισοπαλία): Καντώνα, Ταϊπέι, Τιαντζίν
Ευρώπη
Πρώτη θέση (ισοπαλία): Μόσχα, Pulkovo- Αγία Πετρούπολη, Σότσι
Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Δουβλίνο, Μάλτα, Πράγα, Ζυρίχη
Τρίτη θέση (ισοπαλία): Κοπεγχάγη, Κέφλαβικ, Χίθροου -Λονδίνο, Πόρτο, Βιέννη
Μέση Ανατολή
Πρώτη θέση: Αμμάν
Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Αμπού Ντάμπι, Ντόχα
Τρίτη θέση (ισοπαλία): Νταμμάμ, Ντουμπάι, Τελ Αβίβ
Βόρεια Αμερική
Πρώτη θέση: Ιντιανάπολις
Δεύτερη θέση (ισοπαλία): Ντάλας Λαβ Φιλντ, Γκραν Ράπιντς, Τζάκσονβιλ, Οττάβα, Τάμπα
Τρίτη θέση (ισοπαλία): Όστιν, Ντιτρόιτ, Σακραμέντο, Σαν Αντόνιο, Τορόντο Μπίλλι, Μπίσοπ
Λατινικής Αμερικής-Καραϊβικής
Πρώτη θέση: Γκουαγιακίλ
Δεύτερη θέση: Κίτο
Τρίτη θέση: Πούντα Κάνα
Καλύτερα Αεροδρόμια ανά μέγεθος και Περιφέρεια
Ασίας-Ειρηνικού
2 έως 5.000.000 επιβάτες ετησίως: Jaipur
5 με 15.000.000 επιβάτες ετησίως: Sanya Phoenix
15 με 25.000.000 επιβάτες ετησίως: Σεούλ Γκίμπο
25 με 40.000.000 επιβάτες ετησίως: Νέο Δελχί
Πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως: Σεούλ Ίντσεον
Ευρώπη
2 έως 5.000.000 επιβάτες ετησίως: Σότσι
5 με 15.000.000 επιβάτες ετησίως: Πούλκοβο
15 με 25.000.000 επιβάτες ετησίως: Δουβλίνο
25 με 40.000.000 επιβάτες ετησίως: Μόσχα
Πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως: Λονδίνο Χίθροου
Βόρεια Αμερική
2 έως 5.000.000 επιβάτες ετησίως: Grand Rapids
5 με 15.000.000 επιβάτες ετησίως: Indianapolis
aftodioikisi.gr

Μετά την ενασχόληση των Γερμανικών Αρχών με το Facebook σε ό,τι αφορά τις πρακτικές που ακολουθεί στα προσωπικά δεδομένα, η υπόθεση έχει και συνέχεια.

Με το Facebook ασχολείται η Bundeskartellamt, η οποία διερευνά αν το κοινωνικό δίκτυο λειτουργεί ως καρτέλ.

Στα οικονομικά του Internet, η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών είναι πολύ σημαντική, λέει ο Andreas Mundt, που είναι πρόεδρος του Οργανισμού.

Πέρα από το όποιο πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί, η έρευνα μπορεί να οδηγήσει και σε τροποποίηση της συμφωνίας με τον χρήστη που συνάπτει το Facebook [Terms and Conditions].

Πηγή: e-pcmag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!