Κυριακή 29 Μαρτίου 2015


Ταξίδι πίσω στο χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι χρήστες του Facebook μέσα από την καινούργια εφαρμογή, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Με όνομα «On This Day», το νέο εργαλείο υπόσχεται στους χρήστες, που το χρησιμοποιούν, να κάνουν το προσωπικό τους «σαν σήμερα». Θα θυμίζει τι είχε συμβεί στον καθένα, posts και φωτογραφίες, οποιαδήποτε ημερομηνία του χρόνου πριν ένα ή περισσότερα χρόνια. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής ο χρήστης πέρα από αναδρομή θα μπορεί να διαγράψει αναρτήσεις και να εγγραφεί σε ένα σύστημα ειδοποιήσεων για τις ημερομηνίες, που επιθυμεί να βλέπει το δικό τους «Facebook flashback».
Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο ανέφερε πως το νέο εργαλείο θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα στο επόμενο διάστημα. Παρόμοια εφαρμογή ήταν και το «Year in Review», το οποίο δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τους χρήστες, καθώς τους επανήλθαν μνήμες από άσχημες εμπειρίες. Λέγεται, πως το «On This Day» είναι η απάντηση του Facebook στην εφαρμογή Timehop, που έχει πάνω από 12 εκατ. χρήστες.

Η τραγωδία με τη συντριβή του Airbus στις γαλλικές Αλπεις και η πληροφορία πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης Andreas Lubitz ήταν αυτός που έριξε επίτηδες στα βράχια το αεροσκάφος οδήγησαν πολλές αεροπορικές να αναθεωρήσουν τους κανόνες ασφαλείας στις πτήσεις.
Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις το 2001 στους Δίδυμους Πύργους απαγορεύεται να μένει ένα άτομο μόνο του στο πιλοτήριο, έτσι οπότε κάποιος από τους δύο πιλότους βγαίνει από την καμπίνα κάποιο μέλος τους πληρώματος μπαίνει στο πιλοτήριο μέχρι να επιστρέψει και πάλι στη θέση του ο χειριστής. Αυτό όμως δεν ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές και άλλες εταιρείες, οι οποίες σπεύδουν άρον άρον να αλλάξουν τους κανόνες ασφαλείας μετά την τραγωδία με το Airbus της Germanwings.
Οι αεροπορικές εταιρείες EasyJet και Air Transat ανακοίνωσαν ότι για λόγους ασφαλείας, θα υπάρχουν πλέον πάντα δύο άνθρωποι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από την Παρασκευή, 27η Μαρτίου, «θα αλλάξει η διαδικασία» και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο. «Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας», εξήγησε η EasyJet.
Από την πλευρά της, η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της, μετά την αποκάλυψη ότι το Airbus Α320 της γερμανικής Germanwings ενδέχεται να συνετρίβη σκόπιμα στις Άλπεις από τον συγκυβερνήτη του.
«Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, από αύριο Παρασκευή.
Ο διευθυντής πτήσης στο πιλοτήριο
«Όταν ο ένας από τους δύο πιλότους θα βγαίνει από το κόκπιτ, θα μπαίνει στο πιλοτήριο ο διευθυντής πτήσης», (ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας), εξήγησε η εκπρόσωπος.
Η εταιρεία Air Transat εδρεύει στο Μόντρεαλ και πραγματοποιεί πτήσεις εντός του Καναδά αλλά και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις Αντίλλες.
Η Air Canada ανακοίνωσε επίσεις ότι αλλάζει την πολιτική της ώστε να διασφαλίσει πως σε όλες τις πτήσεις της θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο, μετά την αποκάλυψη ότι ο συγκυβερνήτης του Α320 της Germanwings το έριξε σκοπίμως στις γαλλικές Άλπεις.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά θα προχωρήσει στην αλλαγή αυτή “χωρίς καθυστέρηση”, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, Πίτερ Φιτζπάτρικ.
Πωλείται το Cirque du Soleil
Πωλητήριο μπαίνει στο δημοφιλές παγκοσμίως - και στο ελληνικό κοινό - Cirque du Soleil, προκαλώντας ακόμη και πολιτική αναστάτωση στον Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος μέτοχος του Cirque du Soleil, Γκι Λαλιμπερτέ, εξέφρασε την πρόθεσή του να πωλήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που έχει στην κατοχή του και παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνος που έσωσε τη διάσημη ομάδα από την χρεοκοπία πριν από 30 χρόνια.
Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται κάπου μεταξύ 1,5 και 2,5 δισ. δολάρια και ο Γκι Λαλιμπερτέ - του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον Καναδά - επιθυμεί να κρατήσει πακέτο που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής αξίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.
Η ανακοίνωση των προθέσεων του κυρίως μετόχου ωστόσο ήταν αρκετή ώστε πολιτικές δυνάμεις στο Κεμπέκ να ζητήσουν η περιουσία του Cirque du Soleil να παραμείνει στον Καναδά.
«Το Κεμπέκ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να χάσει ένα τόσο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα», δήλωσε ο Φρανσουά Λεγκό, ο οποίος ηγείται του κόμματος των συντηρητικών.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας της γαλλόφωνης περιοχής, Ζακ Ντουστ,  δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί επενδυτής από το Κεμπέκ για την εταιρεία που απασχολεί περί τα 1.400 άτομα και τα έσοδα του σε ετήσια βάση εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ, και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ένας επενδυτής από άλλη χώρα να θελήσει να μεταφέρει την έδρα της διάσημης ομάδας ακροβατών εκτός Καναδά.
tanea.gr

Αναζητώντας τους πιο ευτυχισμένους λαούς του κόσμου, το Ινστιτούτο Gallup διενήργησε έρευνα σε 143 χώρες. 1.000 άτομα σε κάθε μία από αυτές απάντησαν σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με την καθημερινότητά τους και δραστηριότητες που επηρεάζουν τη διάθεσή τους.
Οι ερωτήσεις ήταν: Κατά τη χθεσινή μέρα, νιώσατε ξεκούραστος; Σας φέρθηκαν με σεβασμό; Χαμογελάσατε ή γελάσατε; Μάθατε ή κάνατε κάτι ενδιαφέρον; Διασκεδάσατε;
Τα αποτελέσματα ήταν έκπληξη καθώς ολόκληρη η πρώτη δεκάδα των ευτυχισμένων καταλαμβάνεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής με κορυφαία πεντάδα τις Παραγουάη, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γουατεμάλα και Ονδούρα. Οι χώρες αυτές πέτυχαν σκορ στον «δείκτη ευτυχίας» από 89 έως 82 (με άριστα το 100).
Στο άλλο άκρο τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα με δύο χώρες στη χειρότερη δεκάδα να βρίσκονται στην Αφρική, πέντε στην Ασία και τρεις στην Ευρώπη με σκορ από 47 έως 55.
Η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στη μέση της κατάταξης, στην 77η θέση με δείκτη ευτυχίας 77, ανάμεσα σε Κύπρο, Χονγκ Κονγκ, Μποτσουάνα, Ιορδανία, Σλοβενία κ.ά. και σε πολύ καλύτερη θέση από Ρωσία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία κ.ά.
Ας δούμε, όμως τις δέκα χειρότερες.
ΣΟΥΔΑΝ
 
Δείκτης ευτυχίας: 47
Σημαδεμένο από τον πολυετή εμφύλιο και πρόσφατα διαμελισμένο -το Νότιο Σουδάν δημιουργήθηκε από πρώην εδάφη του- έχει τη χαμηλότερη κατάταξη από όλες τις χώρες του κόσμου.
ΤΥΝΗΣΙΑ

Δείκτης ευτυχίας: 52
Η Αραβική Άνοιξη δεν έχει καταφέρει ακόμα να αλλάξει τη διάθεση των κατοίκων της χώρας που εμφανίζονται ως οι δεύτεροι πιο δυστυχισμένοι του κόσμου.
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
 
Δείκτης ευτυχίας: 54
Μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη (κατά κεφαλήν ΑΕΠ 877 ευρώ), κατάσταση που αντικατοπτρίζεται και στη διάθεση των κατοίκων της.
Διαβάστε όλη τη λίστα με τις πιο δυστυχείς χώρες στον κόσμο στο fortunegreece
Πηγή: Fortubegreece
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!