Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Το κινέζικο best seller κινητό που εντυπωσιάζει τους πάντες
Η οθόνη ενός κινητού αποτελεί ίσως το βασικότερο μέρος μιας νικητής συσκευής και η μόδα στην τεχνολογία ακολουθεί τις απαιτήσεις του κοινού που θέλει όλο και μεγαλύτερες και καλύτερες οθόνες.
Όμως οι συσκευές με τις καλύτερες οθόνες είναι ιδιαίτερα ακριβές...η μάλλον ήταν...και ίσως το καλύτερα παραδείγματα οικονομικού κινητού με εξαιρετική οθόνη είναι...
Το Cubot X18 Plus
Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό κινητό με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής μια τεράστια Full HD display οθόνη, καλές κάμερες και επιδόσεις και όλα αυτά στην τιμή των 139 ευρώ.
Συγκεκριμένα το Cubot X18 Plus έχει μια οθόνη 5,99 ιντσών με φανταστική απόδοση για την τιμή του παρουσιάζοντας ζωντανά-όμορφα χρώματα και μαύρα.
Επιπλέον είναι γρήγορο καθώς διαθέτει 4GB Ram και έχει αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στα 64GB.
Ως αποτέλεσμα το κινητό δεν κολλάει φυσικά πουθενά και μπορείτε να ανοίξετε όσες εφαρμογές θέλετε ταυτόχρονα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όμως τα δυνατά χαρακτηριστικά του X18 Plus δεν σταματάνε εκεί. Είναι ελαφρύ, στα 178 γραμμάρια, έχει μεγάλη μπαταρία 4000 mAh, ενώ "φοράει" τον δυνατό επεξεργαστή της MediaTek MT6750T και τρέχει Android 8 Oreo.
Επιπλέον έχει 2 μπροστινές κάμερες στα 20 και 2 MP και μια selfie κάμερα στα 13 MP με αρκετά καλό αποτέλεσμα ακόμα και για λίγο πιο απαιτητικούς χρήστες
Βρείτε το ΕΔΩ στα 139 ευρώ
Βρείτε το ΕΔΩ στα 139 ευρώ
Η μέθοδος Belgium Registered επίσης αποτελεί λύση χωρίς εκτελωνισμό και προτείνεται ανεπιφύλακτα για αγορές από Hong Kong.
Οι αποστολές από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες της Gearbest δεν έχουν κανένα απολύτως πρόσθετο κόστος για τον παραλήπτη.
Για να αποφύγετε έξτρα χρεώσεις όταν κάνετε παραγγελία από το GearBest κατά την επιλογή αποστολή επιλέξτε επιλογή μεταφοράς Priority Line περιλαμβάνει εκτελωνισμό εντός της ΕΕ, χωρίς κανένα απολύτως πρόσθετο κόστος για τον παραλήπτη και επίσης χωρίς καθυστερήσεις. Οι αποθήκες που παρέχουν αυτή την
μέθοδο είναι οι CHINA.

 
Τι πρέπει να προσέξουμε στο πασχαλινό τραπέζι
Αρκετά φθηνότερο μπορεί να αποδειχθεί το φετινό πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, αλλά εάν δεν γίνει η κατάλληλη έρευνα αγορά αυτός μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ.
Συγκεκριμένα, εάν οι καταναλωτές επιλέξουν να «ντύσουν» το τραπέζι τους με προϊόντα που θα προμηθευτούν στις κατώτερες τιμές, θα τους βγει πιο φθηνό έως και 3,05% , όμως εάν δεν φροντίσουν να κάνουν την απαραίτητη έρευνα αγοράς, θα κληθούν να το πληρώσουν ακριβότερα, σε ποσοστό 2,81%.
Αυτό προκύπτει από τιμοληψία που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, που διαπιστώνει μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των προϊόντων.
Ειδικότερα, το ΚΕΠΚΑ υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει στους καταναλωτές, από 69,14 ευρώ έως 162,90 ευρώ.
«Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε σημερινή ανακοίνωση, με την οποία συστήνεται στους καταναλωτές να προβούν «σε προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, αξιοποιώντας τις προσφορές και αποφεύγοντας τις παγίδες, ώστε να πετύχουν το χαμηλότερο κόστος, για το πασχαλινό τραπέζι».
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ συνιστά, στους καταναλωτές: «Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε. Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα».
 

Αναμφισβήτητα ο πιο ιδιαίτερος Επιτάφιος της Κρήτης είναι εκείνος του Αγίου Ιωάννη στο Μαρμακέτω του Οροπεδίου Λασιθίου… Όχι μόνο λόγω του ιδιόμορφου στολισμού του αλλά και επειδή η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού
Φωτογραφία του Επιταφίου ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο κ. Σιγανός συνοδεύοντας το post του και με μια μαντινάδα, ωστόσο η εικόνα του ίδιου του Επιταφίου είναι που εντυπωσιάζει.

Τα προσωπικά δεδομένα «έως και 2,7 εκατομμυρίων» Ευρωπαίων χρηστών του Facebook ενδέχεται να έχουν καταλήξει με «ανάρμοστο τρόπο» στην βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica (CA), ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενη τα στοιχεία που της διαβίβασε ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.
Με αυτήν την εκτίμηση αναφορικά με την Ευρώπη, επιβεβαιώνεται ο συνολικός αριθμός των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook που ενδεχομένως επηρεάστηκαν παγκοσμίως από το σκάνδαλο, τον οποίο αποκάλυψε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μέσου Μάρκ Ζάκερμπεργκ την Τετάρτη.
Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το «Facebook μας επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα έως και 2,7 εκατομμυρίων Ευρωπαίων ή προσώπων που διαμένουν στην ΕΕ, για να είμαστε πιο ακριβείς, ενδεχομένως εστάλησαν στην Cambridge Analytica με ανάρμοστο τρόπο» επισήμανε ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν.
Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη ως απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από το Facebook να της παράσχει σύντομα εξηγήσεις σχετικά με το σκάνδαλο που σχετίζεται με την εταιρεία Cambridge Analytica (CA).
Το Facebook εξηγεί στην επιστολή του «τα μέτρα που ελήφθησαν έκτοτε», σημειώνει ο Βίγκαντ, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «εξετάσει ενδελεχώς» την απάντηση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
«Ωστόσο φαίνεται ήδη ότι είναι αναγκαίο να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει «τηλεφωνική επικοινωνία στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας» μεταξύ της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη, Βέρας Τζούροβα, και της δεύτερης τη τάξει στην ηγεσία του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ.
Το Νο 2 του Facebook παραδέχθηκε ότι υπήρξε «χαλαρότητα»
Το Facebook επέδειξε χαλαρότητα στο θέμα της προστασίας των χρηστών τα προσωπικά δεδομένα των οποίων κατέληξαν στην εταιρεία Cambridge Analytica, παραδέχθηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Σέριλ Σάντμπεργκ.
Η ίδια διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι είναι «πιθανόν» να ανακαλυφθούν και άλλα κενά ασφαλείας.
«Δεν ήμασταν αρκετά επικεντρωμένοι στην προστασία, τα ίδια δεδομένα που μας επιτρέπουν να βιώσουμε κοινωνικές εμπειρίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο» είπε στο NBC η Σάντμπεργκ, η οποία είχε αποφύγει τις δηλώσεις μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Η εταιρεία Cambridge Analytica ανέκτησε, μέσω ενός ψυχολογικού τεστ στο οποίο είχαν απαντήσει 270.000 μέλη του Facebook, τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών, το 2014.
Το Facebook έμαθε τον Δεκέμβριο του 2015 ότι η Cambridge Analytica είχε περισυλλέξει δεδομένα και ζήτησε τη διαγραφή του, διευκρίνισε η Σέριλ Σάντμπεργκ.
«Έπρεπε να το επαληθεύσουμε» υπογράμμισε. «Μας δόθηκαν νομικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους τους ότι τα είχαν σβήσει. Αυτό που εμείς δεν κάναμε ήταν το επόμενο βήμα, ένας έλεγχος, και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα».
Το υψηλόβαθμο στέλεχος μάλιστα παραδέχθηκε ότι είναι «πιθανό» να ανακαλυφθούν και άλλα κενά ασφαλείας στην προστασία των δεδομένων στο Facebook, προσθέτοντας: «γιαυτόν τον λόγο πραγματοποιούμε αυτόν τον έλεγχο».
Γιατί οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί συνήθως δεν γιορτάζουν το Πάσχα την ίδια μέρα;
Πέρυσι το Πάσχα Καθολικών και Ορθόδοξων έπεσαν την ίδια μέρα, κάτι όμως που δεν είναι ο κανόνας. Μέχρι το 2025, όταν αυτό θα ξαναγίνει, το Πάσχα των καθολικών και των ορθόδοξων θα εορταστούν χωριστά. Αν και στην Ελλάδα οι πιστοί των δυο χριστιανικών δογμάτων το γιορτάζουν μαζί, δεν συμβαίνει το ίδιο γενικότερα.
Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό;
Η απάντηση βρίσκεται στους Εβραίους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το σεληνιακό ημερολόγιο, που βασιζόταν στον κύκλο της Σελήνης. Εκείνα τα χρόνια γιόρταζαν το Πάσχα (ονομασία που βγαίνει από τη λέξη «πεσάχ» και σημαίνει «διέλευση») στις 14 του μήνα Νισάν, που ήταν η πρώτα μέρα της εαρινής ισημερίας ή η μέρα αμέσως μετά από αυτήν.

Η συγκεκριμένη ημέρα συνδέθηκε αμέσως με τον εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα, από τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν την Ανάσταση του Χριστού, και αυτό γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, ο Χριστός αναστήθηκε την πρώτη ημέρα μετά το εβραϊκό Πάσχα, που έτυχε να πέσει Σάββατο. Αρχικά, κάθε χριστιανική εκκλησία γιόρταζε το Πάσχα σε άλλη ημερομηνία, ενώ οι εθνικές εκκλησίες προτιμούσαν την Κυριακή. Η Α' Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας αποφάσισε ότι το Πάσχα θα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, ενώ αν η πανσέληνος γίνει εκείνη την Κυριακή, τότε η γιορτή μεταφέρεται για την αμέσως επόμενη Κυριακή. Έτσι, χριστιανικό και εβραϊκό Πάσχα δεν θα συνέπιπταν ποτέ, ενώ το χριστιανικό έθιμο συνδέθηκε και με το αστρονομικό φαινόμενο της πανσελήνου.


Οπότε, για να υπολογιστεί η ημερομηνία της Ανάστασης σε ένα έτος, αρκούσε η ημερομηνία της πρώτης εαρινής πανσελήνου. Όμως το ημερολόγιο που ίσχυε εκείνη την εποχή ήταν αυτό που είχε θεσπίσει ο Ιούλιος Καίσαρας το 45 π.Χ. και το οποίο είχε ανά έτος 365 ημέρες, ενώ σε κάθε τετραετία, στο δίσεκτο δηλαδή έτος, προσέθετε μια ημέρα παραπάνω. Επειδή όμως το κάθε ηλιακό έτος διαθέτει στην πραγματικότητα 365,242199 ημέρες, το ιουλιανό ημερολόγιο αποδείχτηκε ότι είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό κατά 11 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

Η αλλαγή ήρθε με το γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο μετονόμασε την 5η Οκτωβρίου του 1582, σε 15η Οκτωβρίου, ώστε η εαρινή ισημερία να πέσει στις 21 Μαρτίου, όπως ακριβώς προέβλεπε και η Α' Οικουμενική Σύνοδος. Τα περισσότερα καθολικά κράτη το υιοθέτησαν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ τα ορθόδοξα ήταν εντελώς αντίθετα, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν το ιουλιανό ημερολόγιο, μέχρι τον 20ό αιώνα. Στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο ήρθε στις 16 Φεβρουαρίου του 1923, ενώ η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με το κράτος, διατήρησε το ιουλιανό ημερολόγιο μέχρι το 1924, όπου και τελικά ταυτίστηκε με το πολιτικό, για να ενισχύσει τις ακίνητες εορτές. Το Πάσχα όμως εξακολουθεί να υπολογίζεται με βάση το ιουλιανό σύστημα, όπως και όλες οι υπόλοιπες κινητές εορτές.

Επιπλέον, στη διαφορά των ημερομηνιών που γιορτάζονται τα δύο Πάσχα παίζει ρόλο και ο «μετωνικός κύκλος», που είναι το σύστημα που προβλέπει τις εαρινές πανσελήνους και το οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα. Οι καθολικοί, λοιπόν, γιορτάζουν την Ανάσταση σύμφωνα με τον κανόνα της Α' Οικουμενικής Συνόδου, όμως υπολογίζουν την πανσέληνο σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο, μαζί με το σφάλμα που φέρει το μετωνικό σύστημα, προσθέτοντας ορισμένες ημέρες, με αποτέλεσμα,η καθολική πανσέληνος να είναι πιο κοντά στην αστρονομική από ότι η ορθόδοξη.

Για τον 21ο αιώνα, το Oρθόδοξο Πάσχα υπολογίζεται συνήθως για την περίοδο 4 Απριλίου - 8 Μαΐου, σε αντίθεση με το Kαθολικό, που κυμαίνεται από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι Καθολικοί δεν θα έχουν ποτέ Πάσχα τον Μάιο και οι Ορθόδοξοι ποτέ Πάσχα τον Μάρτιο.Φέτος λοιπόν, οι Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα την 1η Απριλίου ενώ οι Ορθόδοξοι μια εβδομάδα αργότερα. Τα επόμενα δυο χρόνια, θα υπάρχει πάλι μια εβδομάδα διαφορά στον εορτασμό του, ενώ το 2021 η διαφορά θα φτάσει στις 4 εβδομάδες.
Το 2025 το Πάσχα θα συμπέσει ξανά, κάτι που θα ξαναγίνει το 2028, το 2031 και το 2034. Συνολικά μέσα στον αιώνα που διανύουμε, κοινό Πάσχα θα υπάρξει 31 φορές, αλλά όσο περνούν οι δεκαετίες, αυτό θα συμβαίνει όλο και πιο σπάνια. Λέγεται μάλιστα πως το τελευταίο κοινό Πάσχα θα είναι το 2698. Από εκεί και πέρα, οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι, δεν θα ξαναγιορτάσουν ποτέ Πάσχα την ίδια μέρα.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!