Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Συνήθως χρησιμοποιούμε το μέλι ως φυσικό γλυκαντικό στα ροφήματα ή τα γλυκά μας, όμως η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό. Αυτό το συστατικό έχει μοναδικές ιδιότητες περιποίησης για κάθε σημείο του σώματος ή του προσώπου. Μάθετε πώς να το εκμεταλλευτείτε!

Scrub προσώπου: εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι το τέλειο προϊόν! Αναμείξτε λίγη μαύρη ζάχαρη με μέλι, λίγο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο. Αυτό το μείγμα είναι λιγότερο επιθετικό προς το δέρμα αν θέλετε να κάνετε απολέπιση και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα χωρίς να το ερεθίσετε. Το πρόσωπό σας, θα αποκτήσει μια φυσική γυαλάδα και θα είναι πιο απαλό.

Ενυδάτωση μαλλιών: εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και ξηρά πρέπει να το δοκιμάσετε! Απλά αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Απλώστε στα μαλλιά σας και αφήστε για μια ώρα. Εφαρμόστε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.
Ενυδατική μάσκα σώματος: εάν χρειάζεστε μια πολύ βαθιά ενυδάτωση στο σώμα που κανένα body lotion δε μπορεί να σας προσφέρει, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο ελαιόλαδου. Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το σώμα και ειδικά στα πιο ξηρά σημεία όπως αγκώνες, γόνατα, γάμπες και φτέρνες. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Για επιφανειακά σημάδια ακμής: το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό και επουλωτικό, βοηθώντας την επιδερμίδα στη διατήρηση του κολλαγόνου. Απλώστε λίγο και τοπικά όπου έχετε ουλές από κάποιο σπυράκι.
Χείλη: εάν τα χείλη σας σκάνε και είναι άγρια, είναι η ιδανική θεραπεία. Απλώστε μέλι για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τα χείλη σας θα είναι και πάλι απαλά και ενυδατωμένα. Μπορείτε να επαναλάβετε καθημερινά.
news.gr
Αποδράστε στην ελληνική επαρχία και διασκεδάστε στις παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες.
Άργος Ορεστικό: Αργείτικο Καρναβάλι

Σε άλλον ένα Δήμο του Ν. Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό οι τοπικές αρχές διοργανώνουν και αυτές το δικό τους καρναβάλι και καλούν να προσέλθουν για να διασκεδάσουν και να χορέψουν με άφθονο κρασί.
Πρόγραμμα:
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2014: Το πρωί της Παραμονής, η Φιλαρμονική του Δήμου ψάλλει τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στις γειτονιές και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Το μεσημέρι στις 12:00, μικροί καρναβαλιστές συναντούν τον Αϊ Βασίλη στο δημαρχείο, χορεύουν και περιμένουν να πάρουν δώρα από τον σάκο του. Από νωρίς το απόγευμα ξεφαντώνουμε με τα "μπουλούκια" στους δρόμους της πόλης και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί στον κεντρικό πεζόδρομο και υποδεχόμαστε το νέο έτος με πυροτεχνήματα, κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014: Παρέλαση καρναβαλιού στις 3:00 η ώρα το μεσημέρι στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014: “Πατερίτσα”, γυναίκες μεταμφιεσμένες χορεύουν στις πλατείες και τους δρόμους μετά το μεσημέρι.

Κοζάνη - Σιάτιστα: Ρουγκατσάρια – Μπουμπουσάρια


Καρναβαλιστές θα έχουν και περιοχές της Κοζάνης με επίκεντρο τη Σιάτιστα. Συγκεκριμένα στο Δήμο Βοΐου που περιλαμβάνει εκτός από τη Σιάτιστα και τα δημοτικά διαμερίσματα Νεάπολης, Πεντάλοφου κ.α ,σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις μπουλουκιών τις ακόλουθες μέρες στους πιο κάτω οικισμούς:
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου: 15.00: Ρουγκουτσάρια – Μπουμπουσάρια στη Γαλατινή
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου: 15.00: Παρέλαση Μπουμπουσαριών από το παζάρι μέχρι και την πλατεία του Άη Γιώργη (Διοργάνωση τοπικό συμβούλιο Εράτυρα)
Κυριακή 5 Ιανουαρίου: 21.00: «Γλέντι μεταμφιεσμένων» στη Σιάτιστα
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου: 13.30: Συνάντηση Μπουμπουσαριών στην Πλατεία Γεράνεια Σιάτιστας
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου: 14.00: Εκκίνηση Μπουμπουσαριών από την Πλατεία Γεράνεια Σιάτιστας με προορισμό την Πλατεία Χώρας Σιάτιστας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Βοϊου
news.gr
Ο  Mehmet Koch είναι ένας 33χρονος προγραμματιστής ο οποίος πλήρωσε $ 687, 800 (£ 450.000) για ένα σπίτι που ποτέ δεν είχε καν δει. Έτσι όταν επισκέφθηκε το σπίτι για να δει το εσωτερικό του έπαθε σοκ! Γιατί; Μπορείτε να φανταστείτε;
Πολλές φορές σκέφτονται …εκτός των συμβατικών φαρμάκων και μας προτείνουν θεραπείες δραστικές, αν και ομολογουμένως κάπως περίεργες.

Όπερα για το εγκεφαλικό
Ένα διάλειμμα με λίγο Puccini είναι σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές η απάντηση στην αποκατάσταση από διάφορες ασθένειες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Παβίας προσέλαβαν νέους, υγιείς εθελοντές για να ακούσουν μουσικά κομμάτια, που εναλλάσσονταν μεταξύ γρήγορου και αργού ρυθμού.

Όταν το τέμπο ήταν ζωηρό, οι ασθενείς παρουσίασαν αυξημένη αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία και διαταραχή στην αναπνοή. Στα βραδύτερα μέρη της μουσικής όμως, τα ποσοστά όλων των παραπάνω μειώνονταν. Ενώ χρειάζεται ακόμα περαιτέρω έρευνα, οι μελετητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση των συνθηκών, όπως εγκεφαλικά επεισόδια .

Καφές για την απώλεια μνήμης
Μπορεί ο καφές να είναι αμφιλεγόμενο προϊόν στη θεωρία των ερευνών. Άλλες υποστηρίζουν ότι είναι ευεργετικός και άλλες όχι, ανάλογα με τον τομέα της υγείας που εξετάζουν κάθε φορά, αλλά πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να αντιστρέψουν την απώλεια της μνήμης, που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα βρήκαν ότι τα ποντίκια, όπου πειραματίστηκαν, ανέκτησαν τη μνήμη τους μετά από την κατανάλωση 5 φλιτζανιών καφέ ημερησίως και ότι η καφεΐνη μπορεί να έχει επιβραδυντική δράση στην παραγωγή των πλακών πρωτεΐνης, που προκύπτουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Άλλες έρευνες πάλι, δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί επίσης να προστατεύσει τον εγκέφαλο από την ανάπτυξη συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί οι μελέτες αυτές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμα σε ανθρώπους.
 
Λεμονόχορτο και κανέλα για τα βακτήρια
Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στη Γερμανία παρουσίασε τα αποτελέσματά της, αφού δοκίμασε 13 αιθέρια έλαια εναντίον ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων στα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη βακτηρίου, που φέρει το όνομα Staphylococcus aureus (MRSA).
Η έρευνα αποκάλυψε ότι το λεμονόχορτο και το έλαιο κανέλας ήταν μεταξύ των καλύτερων στην καταπολέμηση των βακτηρίων και δρουν μάλιστα τόσο αποτελεσματικά, όσο τα κοινά αντισηπτικά, που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. Για να μην αναφέρουμε ότι τα έλαια μυρίζουν σαφώς καλύτερα.
Κατανάλωση αλκοόλ για τη λίμπιντο
Σύμφωνα με έρευνα από την Αυστραλία, οι άνδρες που έχουν έως 14 αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ. Τα υψηλότερα περιστατικά ΣΔ εμφάνισαν άνδρες που σταμάτησαν το ποτό και όσοι είχαν λιγότερα από επτά ποτά την εβδομάδα.
Βέβαια, το αλκοόλ μπορεί να δράσει και ανασταλτικά στην ερωτική σας ζωή αν το παρακάνετε. Αλλά πίνοντας με υπευθυνότητα (και χωρίς να καπνίζετε) φαίνεται πως αυξάνετε τις πιθανότητες να μην παρουσιάσετε καρδιαγγειακά νοσήματα και στυτική δυσλειτουργία.

Παίζοντας didgeridoo μπορεί να θεραπεύσετε την άπνοια ύπνου

Ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό το πνευστό όργανο από την Αυστραλία μπορεί, σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές, να βοήθησε τους ασθενείς με μέτρια άπνοια ύπνου να κοιμηθούν καλύτερα.
Η έρευνα ανέφερε ότι όσοι ξεκίνησαν μαθήματα didgeridoo και έπαιζαν μάλιστα σε καθημερινή βάση, είχαν λιγότερες διαταραχές ύπνου και μειωμένη ημερήσια υπνηλία, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν παίξει ποτέ το συγκεκριμένο όργανο.
ΠΗΓΗ: clickatlife.gr
Είναι απίστευτο το πόσο έχουν εξελιχθεί!
Τον επόμενο μήνα στο Τόκιο πραγματοποιείται το Motor Show και οι ιαπωνικές φίρμες «βάζουν τα δυνατά τους» για να εντυπωσιάσουν. 

Έτσι λοιπόν, η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κάνουν πρεμιέρα εκεί δέκα νέα μοντέλα της -τα περισσότερα αφορούν αναβαθμισμένες εκδόσεις μοντέλων της σε συνεργασία με τη Nismo- με το νέο GT-R Nismo να ξεχωρίζει.

Θα φέρει ένα διπλό turbo κινητήρα 600 ίππων και 652 Nm ροπής, ενώ θα διαθέτει και ένα «αγωνιστικό» πακέτο αναβαθμίσεων και βελτιώσεων, προκειμένου να λάβει μέρος στο Nurburgring.





Παράλληλα, στο Τόκιο θα κάνει ντεμπούτο και το X-Trail X-Tremer concept, το οποίο είναι ένα SUV -βασισμένο στο νέο X-Trail που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη- με αρκετές όμως off-road διαθέσεις, καθώς φέρει έναν πιο «αγριωπό» προφυλακτήρα μπροστά, μεγαλύτερα πλαστικά προστατευτικά και ειδικά ελαστικά για εκτός δρόμου περιπέτειες. Επίσης, το εν λόγω SUV θα διαθέτει πλαϊνά σκαλοπάτια και φινιρίσματα από μαύρες και χρωμιομένες επιφάνειες.



Επιπλέον, στην ιαπωνική πρωτεύουσα η Nissan θα «επιδείξει» το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα ZEOD RC με σχεδιαστικές και μηχανολογικές αναβαθμίσεις, καθώς και το νέο Micra Nismo S, όπως και το GT-R NISMO GT500.



Περισσότερα στοιχεία βέβαια για τα συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά και τα υπόλοιπα που θα δούμε, θα γίνουν γνωστά, όσο πλησιάζουμε στην επερχόμενη έκθεση.

Πηγή: autotriti.gr
Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του γενικού διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστράτηγου, Κώστα Μιχαιρίνα.
Ο κ. Καμίνης, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έθεσε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για ευταξία στην πόλη της Αθήνας, με αιχμή την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και του ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των κενών που άφησε πίσω της.
Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε αρμοδιότητες που ασκούν παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Αθηναίων, και συμφωνήθηκε η ανάγκη δράσης τόσο στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης όσο στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, του ελέγχου στη λειτουργία των οίκων ανοχής, των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης και της καταστρατήγησης των κανόνων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ο γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γιώργος Αρκουμάνης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Πέτρος Κωνσταντής, ο προϊστάμενος του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος.
aftodioikisi.gr

ο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η συμφωνική ορχήστρα της πόλης αποχαιρετούν το 2013 μέσα από μία εορταστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις 21:00.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης, ενώ σολίστ στο τραγούδι θα είναι η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Straus, Puccini και Lehar καθώς και γνωστές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.
Αναλυτικά:
Α’ ΜΕΡΟΣ
Johann Strauss: «Νυχτερίδα» (Εισαγωγή)
Johann Strauss: «Νυχτερίδα», πράξη 3η: Άρια της Adele – «Spiel ich die Unschuld vom Lande»
Johann Strauuss: Wiener Blut (βαλς)
Giacomo Puccini: Από την όπερα «Gianni Scichi»: O mio bambino caro
Johann Strauss: «Με αστραπές και βροντές» (Γρήγορη Polka)
Β΄ ΜΕΡΟΣ
Johann Strauss: Αυτοκρατορικό βαλς
Franz Lehar: «Η Εύθυμη Χήρα», πράξη 2η: Εισαγωγή, χορός και Vilja – Lied
Noel nouvelet (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
A la nanita (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
Coventry Carol (ενορχήστρωση Βλ. Συμεωνίδης)
Christmas Finale
A jubilant Christmas
Άγια Νύχτα
Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις τιμές των 12€ (Κανονικό) και 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό – Κάρτα Ανεργίας). Ώρες λειτουργίας ταμείων: 10:00 έως 18:00
news.gr
Μία κοινή γενετική διαφοροποίηση που εμφανίζεται στο στάδιο της αρχικής ανάπτυξης του εγκεφάλου συμβάλει στην ανάπτυξη αυτισμού. Μάλιστα, εάν οι ειδικοί καταφέρουν να σταματήσουν τη διαφοροποίηση του γονιδίου, θα μειώσουν έως και 15% τις περιπτώσεις αυτισμού. 



Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη μελέτη που έχει εκπονηθεί ποτέ και υπόσχεται να προάγει τη διάγνωση και θεραπεία καθώς και την κατανόηση της νόσου του αυτισμού. 

Οι διαφοροποιήσεις αυτές επηρεάζουν τα γονίδια τα οποία ενεργούν στο σχηματισμό και διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου και σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για αμιγώς γονιδιακό παράγοντα. 

Προηγούμενες έρευνες είχαν καταδείξει μία ισχυρή σχέση μεταξύ γονιδίου και ανάπτυξης αυτισμού, αλλά αυτή η μελέτη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έρχεται να αποδείξει ότι ο αυτισμός είναι θέμα γονιδίων. 

«Τα εν λόγω ευρήματα αποδεικνύουν πως οι γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στη Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)», σχολιάζει ο Δρ Ράιναρδ Κίνγκτον υπεύθυνος έκδοσης της μελέτης από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας των ΗΠΑ. 

«Η υποανάλυση αυτών των γονιδίων και πως αυτά επιδρούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε καλύτερες στρατηγικές διάγνωσης και θεραπείας για παιδιά με αυτισμό» καταλήγει ο ίδιος. 

Άνθρωποι με ΔΑΦ και σύνδρομο Άσπεργκερ έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, μειωμένη ικανότητα διαπροσωπικής επικοινωνίας και συνήθως επαναλαμβάνουν συνεχώς την ίδια ενέργεια. 

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές σάρωσαν το ανθρώπινο γονιδίωμα για μικρές διαφορές μεταξύ ανθρώπων που είχαν αναπτύξει ΔΑΦ και φυσιολογικών. 

Βρέθηκαν αρκετές γενετικές διαφοροποιήσεις οι οποίες ήταν κοινές σε αυτούς που έπασχαν από ΔΑΦ. 

Μάλιστα όλες αναγνωρίστηκαν σε δύο συγκεκριμένα γονίδια που βρίσκονταν στο χρωμόσωμα 5, το οποία ελέγχει την παραγωγή πρωτεϊνών οι οποίες βοηθούν τα κύτταρα τα κολλούν μεταξύ του και να φτιάχνουν τις νευρικές συνάψεις. 

«Μέχρι σήμερα δεν είχε αναγνωριστεί κάποια κοινή γενετική ποικιλομορφία με τέτοιες σαρωτικές ενδείξεις που να στηρίζουν το ρόλο της στις ΔΑΦ» σχολίασε η Δρ Μάργκαρετ Πέρικακ-Βανς του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. 

Τα ευρήματα δεν φαίνεται να ανοίγουν άμεσα το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών, θα μπορούσαν όμως να βοηθήσουν στην κατανόηση της διαταραχής, η οποία πλήττει περίπου ένα παιδί ανά 150, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. 

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».

Πηγή: real.gr

Όταν ο Άγιος Βασίλης φράκαρε στην καμινάδα: δέκα μεταγραφές που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα άλλαζαν την ιστορία του ποδοσφαίρου, κυρίως στην Αγγλία. Από τον Ριβάλντο στον Ζιντάν και από τον Ντι Στέφανο στον Μαραντόνα.

Ριβάλντο

Πού και πότε: Στην Μπόλτον του Σαμ Αλαρντάις και του Στέλιου Γιαννακόπουλου το καλοκαίρι του 2004.
Το εμπόδιο: Η άρνηση του βιρτουόζου Βραζιλιάνου να περάσει από ένα δοκιμαστικό στάδιο.
Κατέληξε: Στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Στίβεν Τζέραρντ

Πού και πότε: Στην Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο το καλοκαίρι του 2005.
Το εμπόδιο: Η σχέση ζωής με τη Λίβερπουλ.
Κατέληξε: Να παραμείνει στο "Άνφιλντ" και να γίνει ο φύσει και θέση αρχηγός των "κόκκινων".

Ραδαμέλ Φαλκάο

Πού και πότε: Στην Άστον Βίλα το καλοκαίρι του 2008.
Το εμπόδιο: Τα χρήματα που αξίωνε η Ρίβερ Πλέιτ για να τον αφήσει να φύγει ξεπερνούσαν το ταβάνι των "χωριατών".
Κατέληξε: Ένα χρόνο μετά στην Πόρτο για να γίνει ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Πού και πότε: Στην Μπλάκμπερν το καλοκαίρι του 2010.
Το εμπόδιο: Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πτήση για την Αγγλία.
Κατέληξε: Στην Ντόρτμουντ με τη φανέλα της οποίας πλησιάζει τον τριψήφιο αριθμό τερμάτων.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Πού και πότε: Στην Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2003.
Το εμπόδιο: Η απότομη αύξηση των απαιτήσεων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με... δάκτυλο Κάρλος Κεϊρόζ, μολονότι ο Πορτογάλος ήταν ήδη στο Λονδίνο και είχε… προβάρει τη φανέλα με το 9.
Κατέληξε: Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία και βίωσε τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Πού και πότε: Στην Άρσεναλ όταν ο Σουηδός ήταν ακόμη 16,5 (1999) και έπαιζε στη Μάλμε.
Το εμπόδιο: Η επιθυμία του Αρσέν Βενγκέρ να τον δοκιμάσει - "Ο Ζλάταν δεν περνάει από οντισιόν", είχε απαντήσει τότε.
Κατέληξε: Μετά από δύο χρόνια στον Άγιαξ και από εκεί στη Γιουβέντους, στην Ίντερ, στην Μπαρτσελόνα, στη Μίλαν και πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πολ Γκασκόιν

Πού και πότε: Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 1988.
Το εμπόδιο: Το σπίτι που αγόρασε στην οικογένειά του η Τότεναμ.
Κατέληξε: Στα "σπιρούνια" προτού γίνει γυρολόγος (Λάτσιο, Ρέιντζερς, Μίντλεσμπρο) και αγαπήσει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά περισσότερο από την μπάλα.

Αλφρέδο ντι Στέφανο

Πού και πότε: Στην Μπαρτσελόνα το μακρινό 1953.
Το εμπόδιο: Ο... νόμος του δικτάτορα Φράνκο, εξαιτίας του οποίου ματαιώθηκε η μεταγραφή.
Κατέληξε: Στη Ρεάλ Μαδρίτης να γίνεται μέλος των "γκαλάκτικος" και κομμάτι της ιστορίας της "βασίλισσας".

Ζινεντίν Ζιντάν

Πού και πότε: Στην πρωταθλήτρια τότε Μπλάκμπερν το καλοκαίρι του 1995.
Το εμπόδιο: Η ταυτόχρονη παρουσία του Τιμ Σέργουντ στο ρόστερ, τον οποίο ο πρόεδρος Τζακ Ουόκερ θεωρούσε καλύτερο.
Κατέληξε: Ένα χρόνο αργότερα στη Γιουβέντους με τη γνωστή καριέρα.

Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα

Πού και πότε: Στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 1978.
Το εμπόδιο: Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να γλιτώσει 40.000 λίρες και ν' αποκτήσει τον πιο έμπειρο Άλεξ Σαμπέλα, νυν ομοσπονδιακό προπονητή της "αλπισελέστε".
Κατέληξε: Να γίνει ο κορυφαίος, για την πλειονότητα του κόσμου, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων για τους περισσότερους  ποδοσφαιράνθρωπους στην Ευρώπη σημαίνουν χαλάρωση και ανασύνταξη δυνάμεων για την τελική ευθεία των πρωταθλημάτων. Εξαίρεση βέβαια , όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, οι Βρετανοί που αυτές τις ημέρες προσφέρουν στον φίλαθλο κόσμο  την αγαπημένη του διασκέδαση και μάλιστα με συνεχόμενες αγωνιστικές . Την εμπειρία αγώνων εν μέσω εορτών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και κάποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και ας ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις τους :


ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULHAM, ENG) : Μια από τις χειρότερες εμπειρίες της καριέρας του έμελλε να ζήσει ο Γιώργος Καραγκούνης στο KC Stadium του Hull City. Η Fulham παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε μέσα 30 λεπτά 6 γκολ από τη Hull και υπέστη μια απίστευτη πανωλεθρία που την κράτησε χαμηλά στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αρχηγός της Εθνικής μας έγινε αλλαγή στο 74 όταν πλέον το σκορ είχε φθάσει στο 5-0. Νωρίτερα και στην αγωνιστική της Boxing day η Fulham είχε επικρατήσει εκτός έδρας της Norwich με 1-2 σε ένα αγώνα όπου ο Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η Fulham υποδέχεται την West Ham σε ένα αγώνα που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της στην Premier League.
ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC,SCO) : Ανήμερα της Boxing day ήταν παρών στην αρχική ενδεκάδα της Celtic στην εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της St.Johnstone, αλλά έγινε αλλαγή στο 70’. Τρεις ημέρες μετά αγωνίστηκε για 90 λεπτά στη νέα εκτός έδρας νίκη με 0-1 ,αυτή τη φορά απέναντι στην Inverness. Στο χορτάρι του Celtic Park αναμένεται να περάσει και την πρώτη ημέρα του νέου έτους ο Σαμαράς, όπου οι Κέλτες υποδέχονται την Partick Thistle, σε ένα πρωτάθλημα με περιορισμένο ενδιαφέρον και με τη Celtic να βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά 11 πόντων από τη δεύτερη Motherwell έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.
ΓΚΕΚΑΣ ( KONYASPOR,TUR) :  Κανονική αγωνιστική στην Τουρκία με μια εξαιρετικά εμφάνιση του Έλληνα διεθνή επιθετικού και μεγάλη νίκη της Konyaspor με 4-1 επί της Eskisehirspor. Ο Γκέκας μπορεί να μην σκόραρε αλλά είχε συμμετοχή στο 2ο και 3ο  γκολ της ομάδας του που ανέτρεψαν το μέχρι τότε 1-1. Έγινε αλλαγή στο 89ο λεπτό. Το Τουρκικό πρωτάθλημα διακόπτεται για ένα μήνα , στα πρότυπα της Bundesliga , και θα ξαναρχίσει σε ένα μήνα με την Konyaspor να αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Fenerbahce.
ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN, BEL) : Boxing day όμως είχαμε και εκτός Νησιού και μάλιστα στο Βέλγιο, εκεί όπου διεξήχθη η 21η αγωνιστική της Jupiler Pro League. Η Lokeren με τον Γιώργο Γκαλίτσιο μετά από πολύ καιρό στην αρχική ενδεκάδα επικράτησε εκτός έδρας της Oostende με 0-3. Η επιστροφή του Έλληνα διεθνή αμυντικού μάλιστα συνδυάστηκε και με γκολ  αφού με δική του προσπάθεια στο  76ο λεπτό γράφτηκε το τελικό 0-3. Το Βελγικό πρωτάθλημα διακόπτεται και αυτό με ημερομηνία επανέναρξης την 18η Ιανουαρίου. Η Lokeren βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας  με 36 βαθμούς  ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Standard με 48 και ακολουθούν η Anderlecht με 44 , η Brugge με 43 και η Waregem με 41.
 Ρίξτε μια ματιά στα αυτοκίνητα των μαθητών...
Αστείες, περίεργες και ιδιαίτερες πληροφορίες, για κοινές και δημοφιλείς τροφές.
Να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε σε μερικούς μήνες την ασπιρίνη να πωλείται στην τιμή των… 3 ή των 5 – 6 ευρώ το κουτάκι! Να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν δείτε σε μερικούς μήνες το depon και το panadol να παίρνουν την άγουσα σε τιμές τις οποίες δεν φαντάζεστε ακόμη!

Φυσικά, να μην εκπλαγείτε καθόλου εάν σε μερικούς μήνες δείτε… 1.200 περίπου φαρμακευτικά σκευάσματα να πωλούνται και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε τιμές ασύλληπτες για τα σημερινά δεδομένα!

Πρόκειται για όλα τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), καθώς και όλα τα τιμολογημένα και αδειοδοτημένα, αλλά μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία φαρμακευτικά σκευάσματα.

Μετά από επίμονο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας και σχετική αποδοχή του αιτήματος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε τελικά την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου τα συγκεκριμένα 1.200 φαρμακευτικά σκευάσματα να “περάσουν” ως… εμπορεύματα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου, ασφαλώς, να τεθούν υπό το καθεστώς της πλήρους απελευθέρωσης των τιμών τους, αλλά και των δικτύων διανομής τους!

Πρόκειται για “κόλπο” το οποίο δεν εντάσσεται στα “ενδιαφέροντα” της τρόικας, καθώς η τελευταία επιδιώκει μεν την περαιτέρω μείωση των τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, αλλά και την πλήρη απελευθέρωση των τιμών για τα ΜΥΣΥΦΑ…

Εάν σκεφθεί κανείς, μάλιστα, ότι η εξαίρεση σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων και η αντίστοιχη ενίσχυση της αρνητικής λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων είναι διαρκής και “αιματηρή” για τους ασφαλισμένους, μην εκπλαγείτε εάν δείτε σε μερικούς μήνες τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και όχι τον Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει “εξηγήσεις” για την αδυναμία χρονίως πασχόντων ασφαλισμένων να προμηθευθούν τα απαραίτητα συνοδά για την χρονία πάθησή τους φαρμακευτικά σκευάσματα, εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών τους στα ύψη!

http://www.4news.gr 
3 μήνες ''ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ'' - 100.000 προβολές σελίδας!!!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη,συνεχίζουμε μαζί και θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι!!!






ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!!!
Ο σύζυγος είναι πολύ θεοσεβούμενος, θεοφοβούμενος και έχει προστάτη του τον Άγιο Νικόλαο.
Μιά μέρα ξεκινά για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη και η σύζυγός του, βρίσκει ευκαιρία να φέρει στο σπίτι όχι ένα, όχι δύο… αλλά τρεις γκόμενους!

Την ώρα που αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ, το μεσημέρι της Κυριακής, έχει φτάσει τους 16 αφού ακόμη ένας άνδρας εξέπνευσε στο νοσοκομείο, έρχεται στο φως το πρόσωπο της γυναίκας που σκόρπισε το θάνατο στη Ρωσία.
Η Οκσάνα Ασλάνοβα αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με φωτογραφία που ανέβασε στο twitter, το Russia Today, ως η «μαύρη χήρα» που ανατινάχθηκε στην είσοδο του σταθμού, λίγο πριν τους ανιχνευτές μετάλλων. Λέγεται πως πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό (στον οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί 10 κιλά TNT και μεταλλικά θραύσματα για να είναι όσο το δυνατόν πιο φονικός) καθώς την πλησίαζε αστυνομικός, που είχε υποπτευθεί τις κινήσεις της.
Η Ασλάνοβα, σύμφωνα με το RT.com, ήταν στη λίστα των καταζητούμενων από τον Ιούλιο του 2012. Είχε παντρευτεί δυο φορές, και τις δυο με στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν πεθάνει, αναφέρει το LifeNews.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη χήρα» της επίθεσης στο Βόλγογκραντ ήταν στενή φίλη της γυναίκας καμικάζι που είχε ανατιναχθεί στις 21 Οκτωβρίου μέσα σε υπεραστικό λεωφορείο. Είχε πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε στη χειραποσκευή της. Τότε είχαν σκοτωθεί 8 πολίτες και τραυματιστεί περίπου 50 επιβάτες.
Ήταν κι εκείνη από το Νταγκεστάν, όπως πιστεύεται πως ήταν και η Ασλάνοβα.
Η επίθεση έγινε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, 30 λεπτά πριν φτάσει στο σταθμό τρένο από τη Μόσχα και σε ώρα αιχμής, στις 12:45 το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αν η "μαύρη χήρα" είχε καταφέρει να περάσει στην αίθουσα αναμονής.
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τουλάχιστον εννέα (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες) από τα 16 θύματα της επίθεσης. Πρόκειται για ανθρώπους από 20 έως 50 ετών. Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν πως ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχει κι ένα παιδί.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, εκ των οποίων οι οκτώ είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους ένα 9χρονο κορίτσι. Η μητέρα της έβαλε ασπίδα το σώμα της για την προστατεύσει. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε.
Η επίθεση ήρθε την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί με... νύχια και με δόντια να βελτιώσει την εικόνα της Ρωσία στο εξωτερικό και να πείσει πως η χώρα του είναι άκρως δημοκρατική. Απελευθέρωσε τον πρώην μεγιστάνα του πετρελαίου Χορντοκόρφσκι και τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot.
Η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, οι οποίοι αρχίζουν σε 40 ημέρες, είναι ζήτημα κύρους για τον Πούτιν, ο οποίος θέλει να δείξει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Από την πρώτη στιγμή της έκρηξης ενημερώθηκε φυσικά ο Ρώσος πρόεδρος και η πρώτη εντολή που έδωσε ήταν να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και την Ανακριτική Επιτροπή της χώρας να επιταχύνει τις προσπάθειες διαλεύκανσης της τρομοκρατικής επίθεσης.
Ήδη, η τοπική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο κίτρινο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη σχετική κλίμακα.
Το Βόλγκογκραντ βρίσκεται λίγο πάνω από την ταραγμένη ρωσική περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου, μια σειρά από κυρίως μουσουλμανικές επαρχίες που περιλαμβάνουν την Τσετσενία. Είναι μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων και μείζων κόμβος για τις μεταφορές στη νότια Ρωσία. Βρίσκεται σε απόσταση 690 χλμ. βορειοανατολικά του Σότσι, όπου θα αρχίσουν στις 7 Φεβρουαρίου οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί.

Το ειπαν και το έκαναν στη Θέρμη: έπλεξαν τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα στον κόσμο. Φωτιά πήραν από τις αρχές Δεκεμβρίου οι βελόνες πλεξίματος και μόλις προχθες οι γυναίκες τις άφησαν κάτω, αφού έπλεξαν περισσότερα από 30 μέτρα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thousandnews.gr ο επικεφαλής των Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης Κώστας Κουγιουμτζίδης, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια χριστουγεννιάτικη πλεκτή κάλτσα μήκους 25 μέτρων. Το προηγούμενο ρεκόρ γκίνες κρατά μία κάλτσα 18 μέτρων. Η προσπάθεια, είπε, έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς στόχος είναι να.....
συγκεντρωθούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης.

Ήδη, οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε επαφή με τα γραφεία του βιβλίου Γκίνες, ώστε να γίνει η καταμέτρηση και η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη πλεκτή κάλτσα να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.

Η κάλτσα θα παραμένει η κάλτσα θα παραμείνει στο Φράγμα της Θέρμης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν μαζί της και να προσφέρουν ό,τι μπορούν, είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για ρουχισμό, είτε για φάρμακα, είτε για οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

http://simantra.blogspot.gr
Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στον απόηχο της υπόθεσης Λιάπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα οχήματα χωρίς ασφάλιση φθάνουν το 23% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών που καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, το αρχείο που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Αφού διαπιστωθεί ότι κάποιο όχημα είναι ανασφάλιστο και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες του τότε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων. Τα στοιχεία που θα λαμβάνει η αστυνομία θα είναι τα εξής: Αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ημερομηνία αναζήτησης της ασφάλισης (σημερινή ή προγενέστερη), χρήση οχήματος, ασφαλιστική επιχείρηση, ημερομηνία έναρξης και λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και τον ΑΦΜ του ασφαλισμένου.

http://aftodioikisi.gr 
Σαν σήμερα, το 1918, ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπέβαλε στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης μακρύ υπόμνημα περί των ελληνικών δικαιωμάτων επί των παραλίων της Μικράς Ασίας.

1066 - Η Σφαγή της Γρανάδας: ένας μαινόμενος όχλος μουσουλμάνων καταλαμβάνει το βασιλικό παλάτι, σταυρώνει τον Εβραίο βεζίρη Joseph ibn Naghrela και σφαγιάζει το μεγαλύτερο μέρος του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης.

1460 - Πόλεμος των Ρόδων: ο Οίκος του Λάνκαστερ επιτυγχάνει αποφασιστική νίκη στη μάχη του Γουέικφιλντ.

1853 - Η Αγορά του Γκάντσντεν: οι Η.Π.Α. αγοράζουν γη από το Μεξικό για να διευκολύνει την κατασκευή σιδηροδρόμου στις Νοτιοδυτικές Πολιτείες.

1871 - Πρώτη δημοσίευση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου στις ΗΠΑ από τη Βικτόρια Γούντχαλ.

1918 - Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος υποβάλλει στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης, μετά το τέλος του Α' Π.Π., μακρύ υπόμνημα περί των ελληνικών δικαιωμάτων επί των παραλίων της Μ. Ασίας. Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές από το Ανώτατο Διασυμμαχικό Συμβούλιο, πέντε μήνες μετά, στις 6 Μαΐου του 1919.

1922 - Ιδρύεται η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Δ.).

1924 - Ο Έντγουιν Χαμπλ ανακοινώνει την ύπαρξη άλλων γαλαξιών.

1927 - Έναρξη της πρώτης γραμμής μετρό στην Ασία, της γραμμής Γκίνζα στο Τόκυο.

1936 - Πρώτη απεργία της Ένωσης Εργατών Αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

1947 - Ο βασιλιάς της Ρουμανίας Μιχαήλ αναγκάζεται να παραιτηθεί και η μοναρχία καταλύεται. Το πολίτευμα της χώρας γίνεται Λαϊκή Δημοκρατία.

1965 - Ο Φέρντιναντ Μάρκος γίνεται πρόεδρος των Φιλιππίνων.

1993 - Το Ισραήλ και το Βατικανό αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις.

2006 - Έκρηξη βόμβας στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης.

2007 - Οι Μπιλαβάλ Μπούτο Ζανταρί και Ασίφ Αλί Ζανταρί αναλαμβάνουν την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν.

http://www.enikos.gr 
Στις αρχές Μαίου αναμένεται να διατίθεται στην αγορά το νέο i-Phone 6

σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το αμερικάνικο εξειδικευμένο site τεχνολογίας BGR. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η οθόνη του i-Phone 6 θα είναι μεγέθους 5 ιντσών καθώς η Apple επιχειρεί να χτυπήσει τη Samsung η οποία έχει σαφή υπεροχή στις συσκευές μεγάλης οθόνης. Είναι πάντως η πρώτη φορά που η Apple δεν θα κινηθεί να δημιουργήσει νέα αγορά αλλά να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και δεύτερη έκδοση με μεγαλύτερη οθόνη από αυτή των 5 ιντσών.
Το νέο i-Phone αναμένεται να χρησιμοποιεί επεξεργαστή 20nm που κατασκευάζεται από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company .
Παράλληλα η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο tablet με οθόνη 12,9 - ιντσών, το " iPad Pro" που θα στοχεύει κυρίως προς τις αγορές της Βόρειας Αμερικής . Η διάθεση του νέου iPad αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014.

http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!