Τρίτη 28 Αυγούστου 2018


Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης έξω από την Τρίπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού Τ-2 εντοπίστηκε νεκρός.
Νωρίτερα, σώος είχε εντοπιστεί ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, ο οποίος είχε καταφέρει να κάνει χρήση της εκτινασσόμενου καθίσματος.
Το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε δέκα λεπτά πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης, 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης.
Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ετσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός.
3
2
Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
Η περιοχή που συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι δύσβατη. Το Τ-2 έπεσε μέσα σε χαράδρα και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την πτώση.
Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και  εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης. Περίπου στις 08:50 οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Δυστυχώς, ο κυβερνήτης εκτοξεύτηκε σε βραχώδη περιοχή όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Ήδη η συγκομιδή ξεκίνησε στους περισσότερους αμπελώνες της χώρας αντί για τον Σεπτέμβριο που συνήθως άρχιζε το μάζεμα των σταφυλιών.
Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή σταφυλιών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Ο πρόεδρος της ένωσης αμπελουργών της Καμπανίας Μαξίμ Τουμπάρτ χαιρέτισε την πρώιμη συγκομιδή λέγοντας:
«Τα τελευταία χρόνια ήταν σκληρά, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά καλή χρονιά, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι».
Η ένωση αμπελοκαλλιεργητών της Καμπανίας έχει περισσότερα από 15.000 μέλη και θα συλλέξουν φέτος μεταξύ 13 και 16 τόνους σταφύλια ανά εκτάριο.
Κάθε χρόνο, πωλούνται παγκοσμίως 310 εκατομμύρια μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα μια απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι.
Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε βιώσει ποτέ στην Καμπανία στο παρελθόν, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο Ζαν-Μαρί Μπαριλέρ, πρόεδρος της ένωσης των οίκων Σαμπάνιας.
Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε στα κελάρια μας εκπληκτικά κρασιά που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια, πρόσθεσε.

Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι διασημότητες κερδίζουν πολλά χρήματα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα έσοδά τους ανά ώρα;
Σε μια νέα έκθεση του Business Insider, υπολογίζονται οι ωριαίες αποδοχές διάσημων εκατομμυριούχων με βάση τα υψηλότερα ετήσια κέρδη που είναι γνωστά και τις πληροφορίες για τα περιουσιακά τους στοιχεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.
Στην κορυφή της λίστας είναι ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και επιχειρηματίας, Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος κερδίζει 27.283 δολ. κάθε 60 λεπτά. Δεν πρόκειται για έκπληξη, καθώς ο Κλούνεϊ είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος ηθοποιός στον κατάλογο του Forbes το 2018.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στον τομέα των καλλυντικών, τηλεοπτική προσωπικότητα Κάιλι Τζένερ, η μικρότερη σε ηλικία της οικογένειας Καρντάσιανς που κερδίζει 19.006 δολ. κάθε ώρα που περνάει.
Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός και επαγγελματίας παλαιστής, Ντουέιν Ντάγκλας Τζόνσον, πιο γνωστός ως «The Rock» με έσοδα 14.155 δολ. ανά ώρα.
Ακολουθούν η παρουσιάστρια του talk show «The Ellen DeGeneres Show», Έλεν ντε Τζένερις με 9.988 δολ., ο ΛεΜπρον Τζέιμς, Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με 9.760 δολ. και η τραγουδίστρια, Τέιλορ Σουίφτ με εισόδημα 9.132 δολ. ανά ώρα.
Η βασίλισσα της R&B Μπιγιονσέ κλείνει τη λίστα με τις επτά διασημότητες με τις αστρονομικές αποδοχές ανά ώρα με 6.849 δολάρια.
Το Business Insider δημοσίευσε επίσης λίστα με τους δισεκατομμυριούχους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας και έχουν τα υψηλότερα εισοδήματα ανά ώρα με τον Τζεφ Μπέζος του Amazon να βρίσκεται στην κορυφή με 4.474.885 δολάρια την ώρα.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

To απίστευτο ποσό της τάξης των 242 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να υπεξαιρέσει ένας Νιγηριανός επιτήδειος από Βραζιλιάνο επενδυτή, όταν ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην κατασκευή αεροδρομίου αλλά και να αγοράσει μεγάλο ποσοστό του, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ποτέ η οποιαδήποτε πρόβλεψη από την νιγηριανή κυβέρνηση για την κατασκευή του.
Ο απατεώνας που ονομάζεται Emmanuel Nwude κατάφερε να πείσει τον Βραζιλιάνο διευθυντή τράπεζας Nelson Sakaguchi, ότι η επένδυσή του θα του απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη, ενώ ο τελευταίος πείστηκε από τα λεγόμενα του Nwude και του παρέδιδε τμηματικά το υπέρογκο χρηματικό ποσό.
Ο Nwude, ο οποίος κατείχε αρκετά υψηλό αξίωμα στην κρατική τράπεζα Union της αφρικανικής χώρας,διέθετε πρόσβαση σε εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες κι έγγραφα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τον φιλόδοξο επενδυτή ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στην κατασκευή ενός διεθνούς αερολιμένα στην πρωτεύουσα Αμπούτζα.
Η απάτη διεξαγόταν σταδιακά από το 1995 μέχρι και το 1998, όταν το θύμα διαπίστωσε την εις βάρος του απάτη κι επικοινώνησε με τις αρχές της Νιγηρίας, οι οποίες κι άρχισαν την διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα ο Nwude προσπάθησε να δωροδοκήσει και τους δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνταν με την υπόθεση, επιβαρύνοντας περαιτέρω την θέση του, καθώς κατηγορήθηκε και για την απόπειρα χρηματισμού δημόσιου λειτουργού.
Τελικά, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη αλλά και σε βαρύτατο πρόστιμο, ύψους πολλών εκατομμυρίων, ενώ η προσωπική του περιουσία δημεύθηκε ώστε να αποζημιωθεί ο ατυχής επενδυτής.

Η Τρέισι Ρέιμαν, πρόεδρος της PETA έστειλε επιστολή στην ανιψιά της Αρίθα Φράνκλιν, Σαμπρίνα Γκάρετ Όουενς ζητώντας να της δώσει τα γούνινα παλτό της εκλιπούσας ώστε η Peta να μπορεί να τα δωρίσει για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την ένδυση αστέγων και την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.
Η Όουενς έχει οριστεί διαχειρίστρια της περιουσίας της τραγουδίστριας.
Στην επιστολή που έλαβε το περιοδικό Page Six αναφέρεται ότι «στο παρελθόν δωρίσαμε γούνινα παλτό και άλλων μεγάλων γυναικών... για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι των ΗΠΑ, αλλά και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Μογγολία και τη Συρία», σημειώνοντας ότι έχουν δωριστεί γούνες από την Αντζέλικα Χιούστον, τη Μαράια Κάρεϊ, Κιμ Κατράλ, Μέρι Τάιλερ Μουρ και Σάρον Όσμπουρν.

Κατασκευασμένο το 2012 με μόλις 403 ώρες πτήσης, το Jet 747-8I Jumbo έχει ανακαινιστεί ριζικά και η τιμή του εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 350 εκατομμύρια ευρώ.
   Το διώροφο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με 76 θέσεις επιβατών και 18 θέσεις για πλήρωμα. Διαθέτει βασιλική σουίτα, 10 μπάνια, γιγαντιαία τραπεζαρία και ιατρείο.
   Αρχικά σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 467 άτομα, αλλά η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αφαίρεσε τις περισσότερες θέσεις επιβατών για να μεγιστοποιήσει τον χώρο.
   Διακοσμημένο σε μπλε, λευκό και χρυσό με πολυτελή έπιπλα, διαθέτει μεγάλους εσωτερικούς χώρους, όπως η τραπεζαρία, η οποία διπλασιάζεται ως αίθουσα συνεδριάσεων με 14 υπερ-άνετες πολυτελείς πολυθρόνες.
   Στους δύο ορόφους του αεροσκάφους υπάρχουν σαλόνια και γραφεία, όλα πολυτελή επίπλωση και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας.
   Το αεροπλάνο διαθέτει μόνο μία βασιλική σουίτα, με ένα διπλό κρεβάτι και ξύλινες διακοσμήσεις.
   Σύμφωνα με την αγγελία πώλησης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Controller, (ειδικό website για την πώληση μεταχειρισμένων αεροσκαφών), το Boeing 747-8I έχει μόλις 403,2 ώρες πτήσης με 181 κύκλους (απογείωση και προσγείωση), δηλαδή είναι σχεδόν ολοκαίνουργιο.
   Για το τεσσάρων κινητήρων G E GenX 2B67 αεροσκάφος δεν έχει οριστεί τιμή πώλησης και οι πιθανοί αγοραστές καλούνται να απευθύνονται στην AMAC Aerospace στην Ελβετία για να υποβάλουν προσφορές.
   Σύμφωνα με το Perth Now το εντυπωσιακό τζετ μπορεί να πωληθεί έως και 550 εκατ. ευρώ.

Η κλινική είναι γνωστή για την ολιστική θεραπεία της νόσου του Lyme.
Η Γκουίνεθ διατηρεί πολλές σχέσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με την ευεξία καθώς και με γιατρούς για την έρευνά της», δήλωσε εκπρόσωπός της ηθοποιού στο περιοδικό Page Six.
Ιδρυτής της κλινικής είναι ο δρ. Τόμας Ζαλτς, ο οποίος έχει γράψει στην ιστοσελίδα Gotop της Πάλτροου για τους τρόπους «εξισορρόπησης της ενέργειας» και για την θεραπεία από τους ήχους των κυμάτων και την χρωματοθεραπεία της νόσου Lyme, που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια.
Η κλινική βρίσκεται 79 μίλια από το κτήμα της Πάλτροου, όπου αναμένεται να γίνει ο γάμος της με τον Μπραντ Φάλτσακ μετά την Labor Day.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!