Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016


To Galaxy Note 7 δεν είναι το μόνο smartphone της Samsung που είναι επιρρεπές σε επικίνδυνες φωτιές και εκρήξεις, σύμφωνα με αγωγή που υποβλήθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με αυτήν, υπήρξε περιστατικό με Galaxy S6 Active το οποίο πήρε φωτιά και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον χρήστη του, ενώ στην καταγγελία υποστηρίζεται πως η νοτιοκορεατική εταιρεία γνώριζε για τους κινδύνους της τεχνολογίας της εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με τον Guardian, στην αγωγή υποστηρίζεται πως τα προβλήματα εκτείνονται πέρα από το Galaxy Note 7 και πως η Samsung «επέλεξε να κρύψει το πρόβλημα από το κοινό...αν και γνώριζε ότι υπήρχε προβλέψιμος κίνδυνος το κινητό να υπερθερμανθεί, να πάρει φωτιά και να καταστραφεί από μέσα, προκαλώντας κίνδυνο σημαντικού τραυματισμού ή βλάβης».
Κατά τον Φρανκ Πίτρε, δικηγόρο του Μπράντον Κάβερτ και της συζύγου του, Τζένιφερ, τα προβλήματα αυτά δεν είναι παρά η «κορυφή του παγόβουνου». Όπως υποστηρίζεται, στις 2 Αυγούστου το ζευγάρι και η κόρη τους κοιμούνταν όταν ακούστηκε ένας δυνατός ήχος, σαν πυροβολισμός. Όπως λένε ότι είδαν, το S6 Active είχε πάρει φωτιά, βγάζοντας μεγάλες φλόγες και γεμίζοντας το δωμάτιο καπνό. Αν και ο 32χρονος Μπράντον έσβησε τη φωτιά, οι αναφλέξεις συνεχίστηκαν και σταμάτησαν μόνο όταν το έρθξε στο νερό.
Το μόνο που έμεινε από το τηλέφωνο, σύμφωνα με την αγωγή, ήταν «μια παραμορφωμένη μάζα μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού, μαζί με τη λιωμένη σάρκα του Μπράντον». Παράλληλα, ο Πίτρε τόνισε, μιλώντας στον Guardian, ότι είναι σημαντικό και το ψυχολογικό τραύμα που προκύπτει από τη γνώση πως ένα τηλέφωνο μπορεί να γίνει «βόμβα στο σπίτι σου».
Η αγωγή περιλαμβάνει πάνω από 30 αναφορές από το 2011, που περιέχουν προβληματισμούς για παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας, συνήθως με υπερθερμάνσεις. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian, ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να προβεί σε σχόλια.
naftemporiki.gr

Με τη δολοφονία του διάσημου μόδιστρου Τζιάνι Βερσάτσε θα ασχοληθεί ο τρίτος κύκλος της αμερικανικής σειράς «American Crime Story».

Έχουν προηγηθεί ο δεύτερος κύκλος της σειράς που ασχολήθηκε με την υπόθεση του Ο. Τζ. Σίμπσον, ενώ ο πρώτος με τον τυφώνα Κατρίνα. Η σειρά, των δέκα επεισοδίων, θα έχει τίτλο «Versace/Cunanan» (Βερσάτσε/Κανανάν) και θα επιχειρήσει να δει σε βάθος τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 1997, όταν ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας πυροβολήθηκε στα σκαλιά του σπιτιού του από τον κατά συρροή δολοφόνο Άντριου Κανανάν, ο οποίος μετά από οκτώ μέρες αυτοκτόνησε.
Το σενάριο της σειράς θα βασίζεται στο βιβλίο της Μουρίν Ορθ, «Vulgar Favors», που κυκλοφόρησε το 2000, ενώ το καστ των ηθοποιών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Deadline, η παραγωγή του σήριαλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ηθοποιούς πρώτης γραμμής για να παίξουν την αδελφή του Τζιάνι, Ντονατέλα.
Ο Τζιάνι κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στη σύγχρονη ιστορία της μόδας, χάρη στην αίσθηση της πολυτέλειας, την αίγλη και την αδιαφορία για το τι θεωρείται καλόγουστο και τι όχι, ενώ ήταν αυτός που επί της ουσίας εφηύρε τον όρο σούπερ μόντελ.
Στο μεταξύ, τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι ο Μπίλι Όγκουστ θα σκηνοθετήσει μία ταινία για τη ζωή και τον θάνατο του σχεδιαστή, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Να σημειωθεί ότι ούτε αυτή η σειρά, αλλά ούτε και η ταινία έχει πάρει την έγκριση του πολυτελούς οίκου μόδας, όπως εξάλλου δεν είχε πάρει έγκριση και η ταινία «The House of Versace» του 2013, που αναφερόταν στη ζωή της Ντονατέλα. Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο WWD ότι «η ταινία θα πρέπει να θεωρηθεί μόνο ως ένα έργο μυθοπλασίας».
Το νέο Renault Megane δείχνει άτρωτοΗ Renault, είναι μια από τις πλέον καινοτόμες ευρωπαϊκές μάρκες. Εκτός από την αναζήτηση νέων συστημάτων που αναβαθμίζουν την οδήγηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της αναβάθμισης της ασφάλειας.

Η διακεκριμένη γαλλική μάρκα που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Teoren Motors, τώρα διαθέτει την πιο φρέσκια γκάμα μοντέλων. Δίπλα στo καινούργιο Kadjar, στα ανανεωμένα Clio και Clio Sport Tourer, προστέθηκε και η νέα γενιά του Megane.

Στο ολοκαίνουργιο Renault Megane οι αναλογίες είναι πιο ισορροπημένες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Μεγαλύτερο μήκος 4,35 μ.(+64 χιλ.), χαμηλότερο ύψος 1.44 μ. (+25 χιλ.), φαρδύτερα (τα μεγαλύτερα στην κατηγορία) μετατρόχια εμπρός και πίσω - εμπρός 1.59 μ.(+47 χιλ.) / πίσω 1.58 μ. (+39 χιλ.), μεγαλύτερο μεταξόνιο 2.669 χιλ. (+28 χιλ.), μικρότερος πίσω πρόβολος 771 χιλ. (-21 χιλ.) και γκάμα τροχών με διάμετρο έως 18 ίντσες.

Μπροστά τα LED σχήματος C με τρισδιάστατο εφέ καθορίζουν την φωτεινή υπογραφή. Οι εκδόσεις με φωτιστικά σώματα full LED συνδυάζονται με σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης-μεσαίας σκάλας (τεχνολογία LED Pure Vision). Τα πίσω φώτα LED με τεχνολογία Edge Light είναι μόνιμα αναμμένα δημιουργώντας μια 3διαστατη οριζόντια φωτεινή υπογραφή.

Η καμπίνα επιβατών διαμορφώνεται γύρω από το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα που εφοδιάζονται με προηγμένα συστήματα, όπως το έγχρωμο head-up display και η κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής - τάμπλετ των 8,7ινστών. Η άνεση των επιβατών έχει βελτιωθεί περαιτέρω χάρη στην υψηλή ποιότητα και το φινίρισμα των υλικών στο ταμπλό, τις επιφάνειες στην πόρτα, την κονσόλα, αλλά και τα χειριστήρια.

Τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικότερη υποστήριξη στο σώμα με αποτέλεσμα εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και αίσθησης, στοιχείο που οφείλεται κυρίως στη χρησιμοποίηση αφρού διπλής πυκνότητας στο εσωτερικό τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σκελετοί των καθισμάτων είναι οι ίδιοι που έχουν χρησιμοποιηθεί στα νέα Espace και Talisman, ενώ η επένδυση τους έχει σαφείς αναφορές σε πολυτελή δερμάτινα προϊόντα και έπιπλα υψηλής σχεδιαστικής αξίας. Τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα, παρέχουν λειτουργία μασάζ και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη στήριξη της οσφυϊκής μοίρας.

Η σπορ εκδοχή GT-Line, εφοδιάζεται με σπορ εμπρός προφυλακτήρα με ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα που συνδυάζονται με αεροδυναμικά κάθετα στοιχεία. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν η χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης και ο διαχύτης. Οι ανθρακί τροχοί των 17ινστών (18 ιντσών προαιρετικά) και οι βαμμένοι σε αντίστοιχο χρώμα καθρέπτες και διαχύτες συμπληρώνουν την εικόνα. Η καμπίνα είναι σπορ και πιο ραφιναρισμένη.

Το σύστημα R-Link 2 αποτελεί το κέντρο ελέγχου του οχήματος απ’ όπου ελέγχονται διάφορες λειτουργίες που αφορούν το αυτοκίνητο π.χ. multimedia, σύστημα πλοήγησης, οδηγικά βοηθήματα, σύστημα 4 Control, κ.α.

Η τεχνολογία Multi-Sense, επιτρέπει στο χρήστη να προσωποποιήσει την εμπειρία οδήγησης αλλάζοντας την απόκριση που έχει ο κινητήρας, το χρόνο αλλαγής ταχυτήτων του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (EDC), ενώ παράλληλα αλλάζει το βαθμό υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και τον εσωτερικό φωτισμό.

Το χειριστήριο του Multi-Sense στην κεντρική κονσόλα προσφέρει άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες μέσω της οθόνης του, ενώ περιλαμβάνει 5 προγράμματα: Neutral, Sport, Comfort, Perso and Eco. Στην περίπτωση των εκδόσεων GT, το κουμπί ECO έχει αντικατασταθεί από αντίστοιχο με την ένδειξη R.S. που επιτρέπει την άμεση επιλογή της θέσης Sport.

Όλα τα οδηγικά βοηθήματα είναι προσβάσιμα μέσω του R-Link 2: Ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας (ACC), ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEBS). Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (LDW), σύστημα ειδοποίησης ασφαλούς απόστασης (DW), σύστημα πρόληψης υπέρβασης ορίου ταχύτητας με αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (OSP με TSR), σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας (BSW). Κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη εναλλαγή μεσαίων και μεγάλων φώτων (AHL), εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης και αυτόματο παρκάρισμα (Easy Park Assist).

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει σύνολα έως 205 ίππους. Ο Energy TCe 100 με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 100 ίππων και 17,6 χλγμ. ροπής από τις 1.500 σ.α.λ., 120γραμ. CO2/χλμ., 5,4 λιτρα/100χλμ. Ο Energy TCe 130 με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 130 ίππων και 20,6 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.2  προσφέρει απόδοση αντίστοιχη με ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 2.000 κ.εκ. Ο άμεσος ψεκασμός βελτιώνει την καύση και επιδρά ευεργετικά στον τομέα της κατανάλωσης (5.3 λίτρα/100χλμ.) και τις εκπομπές CO2 (119 γραμ./χλμ.). Ο κινητήρας Energy TCe 130 με το κιβώτιο EDC των 7 σχέσεων, 130 ίππων και 20,6 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.

Διαθέσιμος αποκλειστικά με το νέο Megane GT, ο Energy TCe 205 με το κιβώτιο EDC των 7 σχέσεων, 205 ίππων και 28,4 χλγμ. ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο σύνολο παρά την υψηλή απόδοση, διατηρεί χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (6 λίτρα/100χλμ.) και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές CO2 134 γραμ./χλμ.).

Κινητήρες ντίζελ σύνολα έως 165 ίππους. Ο Energy 1.5 dCi 90 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 90 ίππων και 22,2 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ., 93 γραμ. CO2/ χλμ., 3,6 λίτρα/χλμ. Ο Energy dCi 110 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 110 ιππων και 26,4 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας Energy 1.5 dCi 110 τοποθετεί το νέο Megane ανάμεσα στους ηγέτες της κατηγορίας όσον αφορά τις εκπομπές CO2 (86 γραμ./χλμ.) και την κατανάλωση καυσίμου (3,3 λίτρα/100χλμ.). Το συγκεκριμένο σύνολο κερδίζει την υπογραφή ECO2, χάρη και σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε στη F1. Ο Energy dCi110 με το κιβώτιο EDC 6 σχέσεων, 110 ιππων και 25,4 χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. 95 γραμ.CO2/χλμ., 3,7 λίτρα/100χλμ. Ο Energy 1.6 dCi 130 με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, 130 ίππων και 32,4 χλγμ. από τις 1.750 σ.α.λ., 4 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές 103 γραμ.CO2/χλμ.

Το νέο Renault Megane, θα πραγματοποιήσει την πανελλήνια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκίνηση. Σύντομα θα βρίσκεται στο επίσημο δίκτυο της Teoren Motors.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!