Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στο τρελοκομείο κάθε άνοιξη εξετάζουν ορισμένους για δίπλωμα.
Φέτος ήταν τρεις .
Ο καθηγητής ρωτάει τον πρώτο,
Ένα και ένα πόσο κάνει?
Και απαντάει 4000.
Ρωτάει τον δεύτερο, Ένα και ένα πόσο κάνει?
Ο δεύτερος απαντάει,
Κόκκινο .
Ο καθηγητής ρωτάει τον τρίτο, Ένα και ένα πόσο κάνει?
Ο τρίτος απαντάει ,
Ένα και ένα κάνουν δυο .
Ο καθηγητής μπράβο εσύ παίρνεις το δίπλωμα.
Αλλά τι έκανες να βρεις το αποτέλεσμα.
Και ο τρίτος λεει διαίρεσα το 4000 με το κόκκινο. .!
Τον δικό της «οβολό» στο κοινωνικό σύνολο θα προσπαθήσει να εισφέρει η ΔΕΘ-Helexpo στην επετειακή 80η ΔΕΘ, που πέραν του επιχειρηματικού και εμπορικού της σκέλους, δεν θα μπορούσε να μην έχει και ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας σε συνεργασία με την 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της πόλης, θα διοργανώσουν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου αιμοδοσία στον χώρο του Περιπτέρου 2, όπου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι θα ενημερώνουν το κοινό σε θέματα αιμοδοσίας στο ίδιο σημείο και καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες της 80ης ΔΕΘ σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Με δεδομένη την υψηλή επισκεψιμότητα της έκθεσης, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος τι μπορούμε να προσφέρουμε στον διπλανό μας, δίνοντας λίγο από τον χρόνο μας.

Η κοινωνική ευαισθησία υπήρξε ανέκαθεν σύμφυτη με τους σκοπούς του εθνικού εκθεσιακού φορέα, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε επωφελή δράση για το κοινωνικό σύνολο.

http://thesspress.gr 
Εάν τον τελευταίο καιρό εκδηλώνετε τα παρακάτω συμπτώματα, ετοιμάστε γρήγορα μια μπριζόλα και μια σαλάτα με σπανάκι!

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια αρκετά συνηθισμένη διατροφική έλλειψη που πλήττει συχνότερα τις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες. Ο σίδηρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο, καθώς είναι απαραίτητος για να μεταφέρεται οξυγόνο σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Δείτε πώς θα καταλάβετε ότι τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας έχουν μειωθεί ανησυχητικά.

1. Επίμονη κόπωση
Η δυσλειτουργία στη μεταφορά οξυγόνου δεν επιτρέπει σε κύτταρα και στα συστήματα που αυτά απαρτίζουν να λειτουργούν αποδοτικά.

2. Έλλειψη συγκέντρωσης
Η έλλειψη σιδήρου επηρεάζει τη διαδικασία σύνθεσης νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, πλήττοντας τα κέντρα που ελέγχουν τα επίπεδα συγκέντρωσης.

3. Απάθεια
Και η συναισθηματική ανταπόκριση, ακόμη και απέναντι σε πρόσωπα ή δραστηριότητες που παλαιότερα έδιναν χαρά, είναι μειωμένη όταν τα επίπεδα σιδήρου είναι μειωμένα στον οργανισμό.

4. Δυσκολίες στην αναπνοή
Χωρίς αρκετό οξυγόνο, το αναπνευστικό δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται δύσπνοια ή κάποια άλλη παρόμοια δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και σε κατάσταση χαλάρωσης.

5. Χλωμό δέρμα
Η αλλοίωση της απόχρωσης του δέρματος οφείλεται στην μειωμένη αιμάτωση και τη μείωση στον αριθμό των διαθέσιμων ερυθρών αιμοσφαιρίων.

6. Μειωμένες επιδόσεις στη γυμναστική
Ο επαρκής σίδηρος είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί μια απαιτητική προπόνηση. Ο σίδηρος χορηγείται συχνά σε αθλητές ως συμπλήρωμα ώστε να εξασφαλιστεί ότι η απόδοσή τους θα είναι η καλύτερη δυνατή.

7. Μυϊκοί πόνοι
Η δυσλειτουργία στην οξυγόνωση των κυττάρων λόγω της έλλειψης σιδήρου καθυστερεί σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης και ανάπλασης των μυών, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται πόνος σε διάφορα σημεία του σώματος.

8. Νύχια που σπάνε
Εκτός από την αδυναμία των νυχιών στα χέρια και τα πόδια, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να αλλοιώσει επίσης το σχήμα των νυχιών, συγκεκριμένα εμφανίζονται στα νύχια μικρές καμπύλες και κοιλότητες.

9. Συχνές λοιμώξεις
Σε περίπτωση έλλειψης σιδήρου, συχνές είναι συνήθως οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.

10. Ροζ ή κοκκινωπά ούρα
Στα άτομα με έλλειψη σιδήρου, είναι πιο πιθανό να απορροφήσει το έντερο τις κόκκινες χρωστικές που περιέχουν τροφές όπως το παντζάρι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!