Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας εννιάχρονος στο Σασκατούν του Καναδά αξιοποίησε -ενστικτωδώς;- την παράλειψη κάθε κανονισμού σε γκαράζ του δήμου και έκλεψε ένα λεωφορείο, το οποίο οδήγησε σχετικά επιτυχώς για δύο τετράγωνα μέχρι να τον σταματήσει ένα διάζωμα.

Το περιστατικό συνέβη, όπως μεταδίδει το καναδικό CBC, το Σάββατο. Το λεωφορείο βρισκόταν στο γκαράζ με τη μηχανή αναμμένη κατά τη διάρκεια συντήρησης.

Το λεωφορείο, σύμφωνα με τα όσα φαίνονται στις κάμερες ασφαλείας, ήταν αφύλακτο και ο δαιμόνιος εννιάχρονος ανέβηκε στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε την πορεία του.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής, χτύπησε άλλο ένα παρκαρισμένο λεωφορείο και, αφού βγήκε από τον χώρο στάθμευσης, ένα αυτοκίνητο. Όταν χτύπησε σε διάζωμα, περαστικοί κατάφεραν να μπουν μέσα και να βγάλουν το μικρό από το τιμόνι.

Ο εννιάχρονος δεν τραυματίστηκε. Η εταιρεία ανέφερε ότι φαίνεται πως παραβιάστηκε «κάθε κανονισμός ασφαλείας» και θα ερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού ώστε να αποδώσει ευθύνες.

Λόγω ηλικίας, στον οδηγό δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη.

http://www.newsbomb.gr
Ευκαιρίες εργασίας για καταρτισμένο προσωπικό σε διάφορες ειδικότητες εμφανίζουν ανοιχτές μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί με έδρα την Ευρώπη.

Οι θέσεις αφορούν σε οκτώ χώρες – Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία, Κόσοβο, Σερβία, Ισπανία και Μάλτα- και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις της εκάστοτε θέσης μέσω των ιστοσελίδων που αναγράφονται.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:





http://www.enikos.gr
Πρόκειται για κάποιες από τις γνωστότερες ταινίες τρόμου και οι ιστορίες τους βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Αν είστε λάτρεις των ταινιών τρόμου, σίγουρα θα ξέρετε πως κάποια από τα αγαπημένα σας έργα βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες. Όσο φοβερές και εξωπραγματικές μπορεί να φαίνονται, πολλές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες αυτού του είδους είναι εμπνευσμένες από την πραγματικότητα. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 10 από αυτές!
 Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Benchlay, ο οποίος με τη σειρά του το εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός ψαρά από το Long Island του 1964, που είχε πιάσει έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.

The Exorcist – Ο Εξορκιστής
Βασίζεται στο βιβλίο του Peter Blatty, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός αγοριού, το 1949, που υποτίθεται πως είχε κυριευτεί από τον διάβολο.

Psycho – Ψυχώ
Ο Hitchcock έγραψε το σενάριο βασιζόμενος στο βιβλίο του Robert Bloch, ο οποίος το εμπνεύστηκε από την ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein από το Wisconsin.

The Silence Of The Lambs – Η Σιωπή των Αμνών
Βασίζεται στην ιστορία του γνωστού δολοφόνου Ted Bundy.

The Hills Have Eyes – Αίμα Στους Λόφους
Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που έτρωγε ανθρώπους και βασίστηκε στον θρύλο του Alexander Sawney Bean, του 16ου αιώνα της Σκωτίας.

Dead Ringers – Οι Διχασμένοι
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των δίδυμων αδερφών Stewart και Cyril Marcus, που βρέθηκαν νεκροί από πνιγμό. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια της ιστορίας τους.

A Nightmare In Elm Street – Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες
Αν και η ταινία είναι φανταστική, ο Wes Craven την εμπνεύστηκε από ένα άρθρο των «L.A. Times», σχετικά με μια ομάδα μεταναστών που είχαν πεθάνει στον ύπνο τους.

Texas Chainsaw Massacre – Ο Δολοφόνος με το Πριόνι
Το σενάριο είναι φανταστικό, όμως ο πρωταγωνιστής βασίζεται στον χαρακτήρα ενός δολοφόνου ο οποίος, αφού τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε πως κατείχε μάσκες από ανθρώπινο δέρμα.

Zodiac
Η ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς δολοφόνους στην ιστορία. Έδρασε τη δεκαετία του ’70 στο Σαν Φρανσίσκο και η υπόθεσή του αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο.

Hard Candy – Στημένο Παιχνίδι
Ο παραγωγός εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ταινία από την ιστορία μιας γυναίκας στην Ιαπωνία, που παρέσερνε άντρες με κίνητρο το σεξ.

http://www.4news.gr 
ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9πμ-1μμ 
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ.




http://simantra.blogspot.gr 




Περίπου ένας στους πέντε Έλληνες (ποσοστό 18,21%) χρήστες υπολογιστή PC εξακολουθεί να χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Windows XP, βάσει των στατιστικών του Kaspersky Security Network.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Kaspersky αφορούν στον Ιούνιο του 2014. Όσο για το Kaspersky Security Network, πρόκειται για μια παγκόσμια υπηρεσία στην οποία οι χρήστες συμφωνούν να παράσχουν εθελοντικά δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό των χρηστών Windows XP ανήλθε σε 16,37%.

Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να επιφέρει συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας «Windows Usage and Vulnerabilities», που πραγματοποίησαν οι ειδικοί της Kaspersky Lab.

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες υπολογιστών που χρησιμοποιούν ένα παλιό λειτουργικό σύστημα ή απαρχαιωμένες εκδόσεις εγκατεστημένου λογισμικού κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επίθεσης κάποιου κακόβουλου λογισμικού που εκμεταλλεύεται τρωτά σημεία των προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναδείχθηκε η αναλογία των χρηστών Windows XP επί του συνολικού αριθμού όσων χρησιμοποιούν προϊόντα της Kaspersky Lab για συστήματα με λειτουργικό Windows σε κάθε χώρα.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε το Βιετνάμ, με το 38,79% των χρηστών να εξακολουθεί να προτιμά τα Windows XP. Ακολουθεί η Κίνα με 27,35%, η Ινδία με 26,88% και η Αλγερία με 24,25%.

Σχεδόν ένας στους πέντε υπολογιστές που διαθέτουν κάποιο προϊόν της Kaspersky Lab στην Ιταλία (20,31%) και στην Ισπανία (19,26%) «τρέχει» ακόμα Windows XP. Μικρότερο είναι το ποσοστό στις ΗΠΑ (4,52%).

Παρότι η τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP διακόπηκε τον Απρίλιο του 2014, η διάθεση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος είχε σταματήσει ήδη από το 2010. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τη δημοφιλία του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kaspersky Lab, η χρήση των Windows XP μειωνόταν μόλις κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες ανά χρόνο.

Η μείωση αυτή, μάλιστα, δεν επηρεαζόταν σημαντικά από εξωτερικά περιστατικά που θα μπορούσαν να την επιταχύνουν, όπως για παράδειγμα η κυκλοφορία των Windows 8.1 (Οκτώβριος 2013) ή η διακοπή της υποστήριξης προς τα Windows XP.

Τον Νοέμβριο του 2013, το ποσοστό των χρηστών των Windows XP ανερχόταν παγκοσμίως σε 21,42%, ενώ τον Ιούνιο το συγκεκριμένο ποσοστό είχε πέσει στο 16,37%.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια μείωση της τάξης των 5,05 ποσοστιαίων μονάδων, που αντιστοιχεί στο μισό της μέσης ετήσιας μείωσης χρήσης των XP.

Αντιθέτως, το μερίδιο αγοράς των Windows 8.1, του νεότερου λειτουργικού Windows, ανερχόταν σε 7,22% τον Ιούνιο του 2014. Αυτό το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τα Windows 8, κατά το αντίστοιχο στάδιο διάθεσης στην αγορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους,
που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να
διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

http://www.4news.gr 
Διπλός ανεμοστρόβιλος (σίφωνας) έπληξε την Κυριακή το Άγιον Όρος. Οι δύο σίφωνες θαλάσσης «χτύπησαν» την περιοχή ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας, τρομάζοντας τους μοναχούς που έσπευσαν στην εκκλησία να προσευχηθούν, ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, έμεινε στο μπαλκόνι και απαθανάτιζε το φαινόμενο.
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
Μέχρι να σταματήσει ο δυνατός στροβιλισμός ένας δεύτερος ξέσπασε δυτικότερα του πρώτου, σηκώνοντας μεγάλη ποσότητα νερού.
«Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», μας είπαν αγιορείτες μοναχοί.
Ψύχραιμοι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο και ειδικά το καλοκαίρι στην βόρεια Ελλάδα.
«Οι υδροσίφωνες εμφανίζονται όλο τον χρόνο, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και όταν εμφανίζονται τόσο μακριά από την ακτή, δεν πρέπει να τρομάζουν τον κόσμο», λέει στο «Έθνος», ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, ο επιστήμονας που εδώ και 15 χρόνια καταγράφει τους ανεμοστρόβιλους στην Ελλάδα.
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, το φαινόμενο εμφανίζεται στην Ελλάδα με σχετικά μεγάλη συχνότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πλειονότητά τους «χτυπούν» το καλοκαίρι και το φθινόπωρο την βόρεια Ελλάδα, ενώ τον χειμώνα την νότια Ελλάδα, με επίκεντρο την βορειοδυτική Πελοπόννησο και ειδικότερα την Ηλεία.
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
«Ο κόσμος δεν πρέπει να συνδέει τους ανεμοστρόβιλους που βλέπει εδώ με αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μεν επικίνδυνοι και μπορούν να σκοτώσουν, αλλά γενικά είναι μικρότερης κλίμακας», μας ανέφερε ο κ. Σιούτας.
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
Για τους δύο σίφωνες που έπληξαν την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μεγίστης Λαύρας σημείωσε πως δεν είναι σπάνιο να παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες…οικογένειες σιφώνων. Αν και οι θαλάσσιοι σίφωνες δεν είναι τόσο ισχυροί, όσοι εκείνοι της ξηράς, μπορούν να διαλύσουν σκάφη, ενώ αν βγουν στην ξηρά προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές, όπως συνέβη τον Φεβρουάριο του 2004, στην παραλία της Μεθώνης Πιερίας, όταν ένας υδροσίφωνας βγήκε στην στεριά, σήκωσε μια βάρκα, η οποία καταπλάκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα δεκάχρονο αγοράκι που έπαιζε με φίλους του στην άμμο.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, τις τελευταίες μέρες πάνω από 12 υδροσίφωνες έπληξαν την χώρα μας, με τελευταίους τους δύο ανοιχτά της Μεγίστης Λαύρας. Είχαν προηγηθεί στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου, στα ανοιχτά της Λήμνου, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και του Ηράκλειου Κρήτης.
Κατά μέσον όρο η Ελλάδα έχει 40 μέρες τον χρόνο υδροσίφωνες.
Το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητική τάση, η οποία οφείλεται αφενός στην κλιματική μεταβολή λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας και αφετέρου εξαιτίας της μεγαλύτερης δυνατότητας παρατήρησης μέσω κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και των διαδικτυακών σταθμών καταγραφής.
Ο υδροσίφωνας δεν είναι παρά αέρας που περιστρέφεται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ την ώρα σε ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα και συνδέεται με την βάση ενός νέφους. Έχουν καταγραφεί σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην της Ανταρκτικής και στην Ελλάδα καταγράφονται και αναλύονται από τον Μιχάλη Σιούτα, που έχει χαρακτηριστεί και ως «ο Έλληνας κυνηγός των καταιγίδων».
Πηγή: ethnos.gr
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε πολυσύχναστη παραλία της ανατολικής Αυστραλίας, αφού δέχθηκε την επίθεση καρχαρία, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές...

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το θύμα, περίπου 40 ετών, βρέθηκε να πλέει στην επιφάνεια της θάλασσας, φέροντας σοβαρά τραύματα από δάγκωμα στο πόδι, στο Μπάιρον Μπέι, δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Λουόμενοι τον μετέφεραν στη στεριά και ένας γιατρός που βρισκόταν στην παραλία, προσπάθησε μάταια να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, πιθανότατα είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία.

Οι επιθέσεις καρχαριών στα αυστραλιανά νερά έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της δημογραφικής αύξησης και της όλο και μεγαλύτερης δημοτικότητας των θαλάσσιων σπορ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση στην Αυστραλία συνέβη τον Απρίλιο με θύμα μία γυναίκα που παρασύρθηκε στα βαθιά από καρχαρία στη νοτιο-ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Τα μόνα που βρέθηκαν ήταν τα γυαλιά κολύμβησης και το σκουφάκι της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο σπίτι του επιστρέφει ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος βγήκε την Τρίτη από το νοσοκομείο της Λωζάνης στο οποίο νοσηλευόταν μετά από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Παραμένει μακρύς και δύσκολος ο δρόμος της αποκατάστασης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Η διαδικασία της αποκατάστασης του 45χρονου Γερμανού θα συνεχιστεί στο σπίτι του με τη συνδρομή ειδικών θεραπευτών.

Ο Σουμάχερ νοσηλευόταν στην ελβετική κλινική μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον Δεκέμβριο του 2013, λόγω ατυχήματος που υπέστη την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις, που είχε ως συνέπεια να πέσει σε κώμα.

Αρχικά νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Γαλλίας και έξι μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στην ελβετική κλινική.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε θεραπεία προκειμένου να διεγερθούν οι αισθήσεις του σε εξειδικευμένο υπαίθριο τμήμα του νοσοκομείου.
tanea.gr
Σίγουρα σας έχει τύχει να μη θυμάστε από πότε έχετε αφήσει ένα αυγό στο ψυγείο ή να καταλάβετε ότι το αυγό έχει χαλάσει όταν είναι πια πολύ αργά, δηλαδή αφού το έχετε ήδη αναμείξει με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής σας.

Επειδή ένα χαλασμένο αυγό μπορεί να αποτελέσει αιτία τροφικής δηλητηρίασης (π.χ. σαλμονέλα), δείτε ένα πολύ απλό τρικ που σύμφωνα με το onmed, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αμέσως αν το αυγό είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, ένα αυγό που έχει μείνει αρκετές μέρες στο ψυγείο επιπλέει στο νερό, επειδή δημιουργείται επιπλέον κενός χώρος στο ένα άκρο του.

Αρχικά, γεμίζετε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνετε προσεκτικά το αυγό μέσα στο ποτήρι. Εάν το αυγό βουλιάξει, είναι σίγουρα ασφαλές προς κατανάλωση. Εάν επιπλέει, σημαίνει ότι έχει παλιώσει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως έχει χαλάσει.

Για να επιβεβαιώσετε αν το αυγό έχει χαλάσει, το σπάτε σε ένα μπολ. Εάν το αυγό μυρίζει ή έχει αλλοιωθεί η όψη και η σύστασή του, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση.

http://www.thestival.gr
Η Apple παρουσίασε την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6.

Την παρουσίαση του νέου μοντέλου έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ.
Όπως τόνισε ο Κουκ κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης, «σήμερα είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την μεγαλύτερη εξέλιξη στα iPhones».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η εταιρεία παρουσιάζει ουσιαστικά δύο νέα κινητά, το iPhone 6 καθώς και την βελτιωμένη έκδοση iPhone 6 Plus.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα πιο λεπτά iPhones που έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τo iPhone 6 έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά καθώς έχει μεγαλύτερη οθόνη.

To iPhone 6 έχει οθόνη 4.7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5.5 ιντσών. Αμφότερες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνες Retina HD.

Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα.

Η νέα συσκευή της Apple έχει ενσωματωμένη κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

Τα νέα μοντέλα «τρέχουν» με iOS 8. Το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και μια καινούργια εφαρμογή υγείας, με την ονομασία The Health. Η υπηρεσία, χάρη σε ενσωματωμένο τσιπάκι, έχει τη δυνατότητα να μετρήσει δείκτες υγείας του κατόχου της συσκευής, από την αρτηριακή πίεση μέχρι και τις θερμίδες που καίει.

Και τα δύο νέα μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις 16GB, 64GB και 128GB. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, τα δύο «έξυπνα» κινητά θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και ανοιχτό γκρι χρώμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple υπογράμμισε ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο έχουν ήδη δεσμευθεί πως θα λανσάρουν videogames ειδικά για το iPhone 6 πριν το τέλος του 2014.

Παράλληλα, το νέο iPhone εισάγει και νέα μονοπάτια στα μηνύματα SMS. Πλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει εκτός από γραπτό κείμενο και φωνή, εικόνα, βίντεο μέχρι και τοποθεσία.

 Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Σεπτεμβρίου στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης.
Οι ημερομηνίες για την κυκλοφορία του νέου iPhone σε Ελλάδα και Κύπρο δεν γνωστοποιήθηκαν.

Όσο για το κόστος αγοράς, όπως τόνισε ο Τιμ Κουκ, στις ΗΠΑ το iPhone 6 με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων για την έκδοση των 16GB, 299 δολαρίων για εκείνη των 64GB και 399 για την έκδοση των 128GB.

To iWatch


«To Apple Watch είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Όπως έγινε γνωστό, το Apple Watch έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο αλλά και χρυσό 18 καρατίων. Το νέο «έξυπνο» ρολόι της Apple έχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο αλλά και αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ενώ χρησιμοποιεί επαγωγική ασύρματη φόρτιση. Το γυαλί που καλύπτει το ρολόι είναι κατασκευασμένο από ζαφειρένιο κρύσταλλο, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό σε γρατσουνιές.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, η Apple παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή της, Apple Pay. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Τιμ Κουκ, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη που θα πληρώνει μέσω της εφαρμογής Apple Pay δεν θα αποθηκεύονται στους σέρβερς της εταιρείας για λόγους ασφαλείας. Ο Τ. Κουκ χαρακτήρισε τη νέα υπηρεσία «συναλλαγή χωρίς επαφή», ενώ τόνισε ότι το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται αναπτύχθηκε από την Apple σε συνεργασία με την American Express, τη MasterCard και τη Visa.

tanea.gr
Eναν νέο έμβιο οργανισμό, που μοιάζει με ζελατινώδες μανιτάρι και ζει στα βάθη των θαλασσών, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στα ανοιχτά της Αυστραλίας, αλλά δεν μπορούν να τον κατατάξουν σε καμία από τις γνωστές κατηγορίες.

Τέτοιες ανακαλύψεις πλασμάτων που δεν είναι δυνατό να ταξινομηθούν πουθενά, έχουν συμβεί μόνο τέσσερις φορές κατά τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δανό Τζιν Γιούστ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με το BBC και το «Nature», εντόπισαν δύο επιμέρους είδη του εν λόγω γένους, το οποίο βάφτισαν «Dendrogramma»: το «Dendrogramma enigmatica» (Δενδρόγραμμα το αινιγματικό) και το «Dendrogramma discoides» (Δενδρόγραμμα το δισκοειδές).

Προς το παρόν, το παράξενο ασυμμετρικό ασπόνδυλο πλάσμα, που μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ζώο, δεν φαίνεται ότι μπορεί να ταξινομηθεί σε καμία από τις γνωστές συνομοταξίες οργανισμών.

Διαθέτει μια εξωτερική επιδερμίδα και ένα εσωτερικό στομάχι, που χωρίζονται από το πυκνό στρώμα ενός υλικού που θυμίζει μέδουσα.

Οι βιολόγοι υποπτεύονται ότι το Dendrogramma συγγενεύει με μια εξαφανισμένη πλέον κατηγορία οργανισμών που ζούσαν πριν από 635 έως 540 εκατ. χρόνια, κατά τη λεγόμενη προκάμβρια Εδιακαριανή εποχή, και έμοιαζαν με ζελατινώδη φουσκωτά στρώματα θάλασσας.

Οι μυστηριώδεις πολυκύτταροι οργανισμοί, που έχουν μήκος μόλις λίγων χιλιοστών, είχαν ανασυρθεί το 1986 από βάθη 400 έως 1.000 μέτρων μεταξύ Αυστραλίας και Τασμανίας, αλλά μόλις τώρα μελετήθηκαν και έγινε αντιληπτή η ιδιαιτερότητά τους.

Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να βρουν και άλλα παρόμοια είδη και να μελετήσουν το DNA τους για να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματα. Τα υπάρχοντα 14 δείγματα είναι άχρηστα για γενετική ανάλυση, επειδή διατηρήθηκαν για πολλά χρόνια στο εργαστήριο μέσα σε φορμαλδεΰδη και αλκοόλη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη ενός αυτοκινήτου που σηματοδοτεί μία ιστορική στιγμή για την Fiat ξεκινά.
Στο παγκόσμιας φήμης Paris Motorshow, η Fiat θα παρουσιάσει στο κοινό ένα νέο μέλος της οικογένειας 500, που βασίζεται στο τζιπ Renegate και συνδυάζει την ομορφιά με την ουσία.
Ναι, το Paris Motorshow θα δει την παγκόσμια πρώτη του 500X, του πρώτου crossover στην οικογένεια 500. Το νέο 500X είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Fiat όσον αφορά στη μάρκα και την τεχνολογία και αποδεικνύει την ωριμότητα του ιταλικού DNA και στυλ της Fiat.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι: κάτω από το καπό του θα έχει τους γνωστούς 4κύλινδρους κινητήρες, βενζίνης 1,4 λίτρων και diesel 1,6 λίτρων, ενώ στην κορυφαία εκδοχή του θα προσφέρει και τετρακίνηση. Στα κιβώτια ταχυτήτων θα περιλαμβάνονται εκτός από τα γνωστά χειροκίνητα, ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DDCT και το εντελώς νέο αυτόματο με εννέα(!) σχέσεις.
news.gr
Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό μικρό "σακουλάκι" που έχει το σχήμα ενός "αχλαδιού", και βρίσκεται πίσω από το ήπαρ.

Πρωταρχικό καθήκον του είναι να κρατάει την χοληστερόλη που εκκρίνεται από το ήπαρ. Η χολή βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τα λιπαρά τρόφιμα. Ως εκ τούτου, όταν το λίπος φτάνει στα έντερα, δίνεται το σήμα έκκρισης χολής από τη χοληδόχο κύστη.

Έτσι οι λιπαρές τροφές είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν και να περάσουν από το υπόλοιπο του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες φορές, αυτή η σημαντική διαδικασία επηρεάζεται αρνητικά από την δημιουργία μικρών πετρών (χολόλιθων) στη χοληδόχο κύστη σας.

Προτού κλείσετε όμως ραντεβού στο χειρουργείο, δείτε πώς μπορείτε με φυσικό τρόπο να διασπάσετε τις πέτρες και να τις αποβάλλετε από τον οργανισμό σας ανώδυνα.

Χυμός λεμονιού

Πιείτε τον χυμό από 4 φρεσκοστιμμένα λεμόνια κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Συνεχίστε την θεραπεία αυτή για μια εβδομάδα. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλετε τις πέτρες στη χολή. Η αποβολή των χολόλιθων γίνεται ευκολότερη όταν πίνετε άφθονο νερό.

Χυμός λαχανικών

Ανακατέψτε το χυμό από παντζάρια, καρότα και αγγούρια και πιείτε το μείγμα δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες.

Άλατα τύπου Epsom

Τα άλατα Epsom επιτρέπουν στους χολόλιθους να μετακινηθούν εύκολα διαμέσου της χοληδόχου οδού. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από άλατα Epsom σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το πριν πέσετε για ύπνο.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή φρούτα περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι χρήσιμη στην διάσπαση των χολόλιθων.

Χυμός μήλου και μηλόξυδο

Το μήλο είναι ικανό να διαλύσει τις πέτρες στη χοληδόχο, όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού μαζί με μηλόξυδο. Το μηλικό οξύ βοηθάει στο να μαλακώσουν οι πέτρες στην χολή και το ξύδι σταματά το συκώτι από το να παράγει χοληστερόλη που είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό λίθων στη χοληδόχο κύστη. Αυτό το φρούτο διαλύει τις πέτρες στη χοληδόχο, αλλά, επίσης, εμποδίζει και την επανεμφάνισή τους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!