Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Οι εφαρμογές σας ξέρουν τι κάνατε εχθές το βράδυ (και δεν το κρατούν μυστικό)
Η σύζυγός σας μπορεί να μην ξέρει για τις μικρές σας επισκέψεις σε αυτό το ταϊλανδέζικο κέντρο μασάζ στο εμπορικό κέντρο, αλλά το smartphone σας ξέρει- και μάλιστα μπορεί να ενημερώνει τουλάχιστον μια από τις 75 εταιρείες ακριβώς πότε πάτε, πώς φτάσατε εκεί και πού σταματήσατε στον δρόμο - με εκπληκτική ακρίβεια λίγων μέτρων.
Εν ολίγοις, οι εφαρμογές στο κινητό σας καταγράφουν τις δραστηριότητές σας, σύμφωνα εκτενές άρθρο που δημοσιεύουν οι New York Times.
Χιλιάδες είναι τα στίγματα που αφήνουμε στο χάρτη, σε αυτοκινητόδρομους, πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, με ανιχνευτή το ίδιο μας το κινητό τηλέφωνο. Μοναδικές είναι οι διαδρομές που καταγράφει ο καθένας μας εντός της ημέρας, από το σπίτι στο γραφείο, σε μια εκδήλωση. Πάντα όμως έχοντας μαζί μας το «έξυπνο κινητό». Στο δημοσίευμά τους οι NYT φέρνουν ως παράδειγμα την περίπτωση της Lisa Magrin, 46 ετών, καθηγήτριας μαθηματικών. Κάθε πρωί στις 7 η Lisa φεύγει από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη με προορισμό το σχολείο που διδάσκει 14 μίλια μακριά. Πρόκειται για μια μοναδική διαδρομή.
Εφαρμογή στο κινητό της τηλέφωνο συγκέντρωσε τα στοιχεία της τοποθεσίας της, τα οποία στη συνέχεια πωλήθηκαν εν αγνοία της, γράφουν οι NYT. Η εφαρμογή κατέγραφε την τοποθεσία της κάθε δύο δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που ανέλυσε η αμερικανική εφημερίδα, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο τηλέφωνα μόνο στην περιοχή της Νέας Υόρκης.
Παρόλο που η ταυτότητα της Lisa Magrin δεν αποκαλύφθηκε σε αυτά τα αρχεία, οι Times κατάφεραν με ευκολία να «ενώσουν τις κουκίδες» και να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.
Η εφαρμογή κατέγραψε ένα ραντεβού της σε μια εταιρεία που παρέχει συμβουλές για απώλεια βάρους και έπειτα μια συνάντηση στο γραφείο του δερματολόγου της. Εν συνεχεία η εφαρμογή κατέγραψε τη βόλτα της αλλά και τη διαμονή της στο σπίτι του πρώην φίλου της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Lisa βρήκε τις εν λόγω πληροφορίες εξαιρετικά ενοχλητικές.
«Η ιδέα ότι μπορεί κάποιος να βρει αυτές τις λεπτομερείς πληροφορίες για σένα, πληροφορίες που δεν θες να τις μοιραστείς είναι εξαιρετικά ενοχλητική», δήλωσε χαρακτηριστικά η 46χρονη καθηγήτρια. Σε αυτό το σημείο, οι Times αναφέρουν ότι η ανάλυση των δεδομένων τοποθεσίας της από την πλευρά της εφημερίδας έγινε με την συγκατάθεσή της.
Όπως και άλλοι πολλοί χρήστες, η Lisa ήξερε ότι υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να καταγράψουν τις κινήσεις των χρηστών τους, ωστόσο καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η βιομηχανία της κατασκοπείας των καθημερινών συνηθειών των ατόμων έχει γίνει ιδιαίτερα παρεμβατική, σημειώνουν οι Times.

Τουλάχιστον 75 εταιρείες λαμβάνουν ανώνυμα, ακριβή δεδομένα τοποθεσίας από εφαρμογές των οποίων οι χρήστες επιτρέπουν σε υπηρεσίες εντοπισμού θέσης να λαμβάνουν τοπικά νέα και καιρικές συνθήκες ή άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τους Times.
Η βάση δεδομένων που ανέλυσε η αμερικανική εφημερίδα – δείγμα πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν το 2017 και κατέχονται από μία εταιρεία – αποκαλύπτει τα ταξίδια των ανθρώπων με εκπληκτική λεπτομέρεια και ακρίβεια λίγων μόνο μέτρων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενημερωνόταν πάνω από 14.000 φορές την ημέρα.
Αυτές οι εταιρείες πωλούν, χρησιμοποιούν ή αναλύουν τα δεδομένα για να εξυπηρετήσουν διαφημιστές, καταστήματα λιανικής πώλησης ακόμη και hedge funds, αναφέρει το δημοσίευμα, όπου τονίζεται ότι πρόκειται για μια «καυτή αγορά», όπου οι πωλήσεις διαφημίσεων με βάση την τοποθεσία μπορεί να αγγίξουν τα 21 δισ. δολάρια για το τρέχον έτος.
Οι επιχειρήσεις λένε ότι το ενδιαφέρον τους είναι στα πρότυπα, όχι στην ταυτότητα, που αποκαλύπτουν τα δεδομένα για τους καταναλωτές. Σημειώνουν ότι οι εφαρμογές πληροφοριών συλλέγονται δεν συνδέονται με το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου, αλλά με ένα μοναδικό αναγνωριστικό. Όμως, όσοι έχουν πρόσβαση στα ακατέργαστα δεδομένα – συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων ή των πελατών – θα μπορούσαν ακόμα να εντοπίσουν ένα άτομο χωρίς συγκατάθεση. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κάποιον που ήξεραν, με τον εντοπισμό ενός τηλεφώνου που ξόδεψε τακτικά την ώρα του στο σπίτι. Εναλλακτικά, μπορούσαν να επισυνάψουν ένα όνομα σε μια ανώνυμη κουκκίδα, βλέποντας από πού βρισκόταν η συσκευή τη νύχτα και χρησιμοποιώντας δημόσια αρχεία για να υπολογίσει ποιος έζησε εκεί.
Οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μοτίβα που αποκαλύπτουν τα εν λόγω δεδομένα για τους καταναλωτές και όχι για τις ταυτότητές τους. Σημειώνουν δε ότι οι πληροφορίες που συλλέγουν οι εφαρμογές είναι συνδεδεμένες με ένα μοναδικό ID και όχι με το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη.
Ωστόσο, όσοι έχουν πρόσβαση στα ακατέργαστα αυτά δεδομένα – συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων ή πελατών – θα μπορούσαν να εντοπίσουν ένα άτομο χωρίς συγκατάθεσή του.
Αρκετές είναι οι εταιρείες τοποθεσίας που αναφέρουν ότι όταν οι χρήστες τηλεφώνου ενεργοποιούν τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, τα δεδομένα τους είναι δικαίως εκτεθειμένα.
Σύμφωνα με τους Times, όμως, η ενημέρωση είναι ελλιπής ή ακόμη και παραπλανητική όταν ζητείται από τους χρήστες άδεια να ενεργοποιήσουν τις εν λόγω υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μπορεί να πει στους χρήστες ότι η παροχή πρόσβασης στην τοποθεσία τους θα τους βοηθήσει να λάβουν πληροφορίες κυκλοφορίας, χωρίς όμως να αναφέρουν ότι τα δεδομένα θα μοιραστούν και θα πουληθούν. «Αυτή η αποκάλυψη συχνά θάβεται σε μια ασαφή πολιτική απορρήτου», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι Times.
Ενδεικτικά η Lisa είχε δώσει άδεια σε δεκάδες εφαρμογές στο κινητό της να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας της.
Για να αξιολογήσει τις πρακτικές κοινής χρήσης τοποθεσίας, η αμερικανική εφημερίδα εξέτασε 20 εφαρμογές, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν επισημανθεί από ερευνητές ως εφαρμογές που πιθανώς μοιράζονται δεδομένα. Από την έρευνα προέκυψε ότι 17 εξ' αυτών έστειλαν ακριβές γεωγραφικό πλάτος και μήκος σε περίπου 70 επιχειρήσεις. Τα ακριβή δεδομένα τοποθεσίας από μια συγκεκριμένη εφαρμογή που κατονομάζει η εφημερίδα ελήφθησαν από 40 εταιρείες.
Από τις 17 αυτές εφαρμογές, μόνο τρία σε iOS και μια σε Αndroid ανέφεραν στους χρήστες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαφήμιση.
Οι εφαρμογές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της νέας οικονομίας δεδομένων θέσης. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν βγάλουν χρήματα πουλώντας τα δεδομένα τους ή μοιράζοντάς τα σε διαφημίσεις που βασίζονται σε τοποθεσίες, ενώ οι εταιρίες δεδομένων τοποθεσίας πληρώνουν μισό σεντ έως και 2 σεντ μηνιαίως ανά χρήστη.
Ήταν καθισμένος σε ίντερνετ καφέ για 2 μέρες - Κανείς δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί
Μια απίστευτη ιστορία εξελίχθηκε σε ένα ίντερνετ καφέ στο Shenzen της Κίνας με πρωταγωνιστή έναν 42χρονο, ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι δεν είχε σηκωθεί από το κάθισμά του για 50 ώρες!
Σύμφωνα με τα βίντεο CCTV, ο ανώνυμος άντρας έφθασε στο ίντερνετ καφέ το πρωί της 31ης Μαρτίου και δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του για τις επόμενες 50 ώρες. Μόνο το απόγευμα της 2ας Απριλίου, το προσωπικό παρακολούθησε τις κάμερες και διαπίστωσε ότι ήταν εκεί για πάνω από δύο ημέρες.
Όταν πήγαν κοντά του, διαπίστωσαν ότι ήταν παράλυτος, ανίκανος να μιλήσει και υπέφερε από ακράτεια. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Longhua District People, δεν μπορούσε να μετακινήσει ούτε τα πόδια του και φυσικά η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη. Οι γιατροί τον διέγνωσαν με εγκεφαλικό επεισόδιο!
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή του.
Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας!
Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις πιο ύποπτες εφαρμογές που ενδέχεται να συναντήσετε στο Google Play. Διαγράψτε τες αμέσως από το τηλέφωνό σας για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας.
Οι δημιουργοί τους υπόσχονται ότι οι εφαρμογές θα βελτιστοποιήσουν τη συσκευή σας, θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και θα προστατεύουν το τηλέφωνό σας από ιούς.
Ορισμένες από αυτές υποτίθεται ότι είναι ανιχνευτές ψεύδους και συσκευές ανασυγκρότησης. Στην πραγματικότητα, το μόνο που προσφέρουν είναι διαφημίσεις και αυτό που κάνουν είναι να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας και να «σκοτώνουν» την μπαταρία σας. Λαμβάνοντας υπόψιν τον τεράστιο αριθμό εφαρμογών που δημιουργούνται κάθε μέρα, ούτε καν η Google δεν μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει την ασφάλεια όλων των νέων προγραμμάτων. Έτσι, η ασφάλεια της συσκευής σας εξαρτάται κυρίως από εσάς!
Apps που σχετίζονται με τον καιρό
Φαινομενικά ακίνδυνα και πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, όπως ανακαλύφθηκε στα περισσότερα από αυτά υπάρχουν ιοί! Σε μια περίπτωση, ένα τέτοιο app είχε ενσωματωμένο trojan το οποίο συγκέντρωνε δεδομένα απ΄το τηλέφωνο του κατόχου! Μπορείτε να τσεκάρετε τον καιρό απ' το Google.
Social Media
Πώς γίνεται να μην έχετε το Facebook ή το Instagram στο κινητό σας; Κι όμως αυτά τα apps δεν είναι επικίνδυνα με την έννοια ότι μπορούν να στα χακάρουν αλλά καταναλώνουν πολλή ενέργεια και σκοτώνουν την μπαταρία.
Optimizers
Είναι αυτά τα apps που υπόσχονται να «καθαρίσουν» το κινητό σας και να διαγράφουν περιττά προγράμματα ή διπλές φωτογραφίες. Ωστόσο, τα περισσότερα Android έχουν από μόνα τους αυτή τη λειτουργία ενσωματωμένη, πράγμα που σημαίνει πως τα επιπλέον apps τέτοιου είδους είναι απλά άχρηστα!
Antivirus προγράμματα από άγνωστους προγραμματιστές
Όταν οι άνθρωποι εντόπισαν ιούς στα κινητά τους, εμφανίστηκε και η ανάγκη για τα antivirus. Τότε, οι χάκερς έφτιαξαν και αυτοί δικές τους εφαρμογές antivirus για να μπορούν να κλέβουν ακόμη πιο εύκολα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ακόμα και να μπλοκάρουν το κινητό. Προσοχή!
Εφαρμογές που υπόσχονται αύξηση της μνήμης RAM
Οι εφαρμογές αυτές εντάσσονται στην κατηγορία optimizers. Το μόνο που κάνουν είναι να «καθαρίζουν» την προσωρινή μνήμη κάτι που το κάνει το κινητό από μόνο του. Επομένως, σπαταλάτε τη μπαταρία σας και καταστρέφετε σιγά σιγά το κινητό σας!
ottilia-hotel

Η τεχνολογία στα ξενοδοχεία εξελίσσεται και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο… περίεργα.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, η έξυπνη τεχνολογία γίνεται συνεχώς όλο και πιο έξυπνη, με ψηφιακά κλειδιά, ρομπότ υποδοχής, ακόμη και δωμάτια που… ανιχνεύουν τις ανάγκες του φιλοξενούμενου. Πλέον, χάρη στο Ξενοδοχείο Ottilia που άνοιξε πρόσφατα στην Κοπεγχάγη, υπάρχει η δυνατότητα να μείνει κάποιος σε ένα ξενοδοχείο που… αυτοκαθαρίζεται.

Βρίσκεται στις πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Carlsberg και συνεργάστηκε με την ACT.Global, μια δανέζικη εταιρία βιωσιμότητας, προκειμένου να φέρει τη διαδικασία αυτοαπολύμανσης στα δωμάτια και τις σουίτες του. Πρόκειται για την τεχνολογία CleanCoat, ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι που διασπά μικρόβια όπως βακτήρια, ιούς, μούχλα κ.ο.κ., το οποίο καθαρίζει και αφαιρεί τις οσμές από τον αέρα του δωματίου για περίπου ένα χρόνο. Το βασικό του συστατικό είναι το titanium dioxide, το οποίο χρησιμοποιείται και σε αντηλιακά και ως πρόσθετο σε τροφές, ενώ το σπρέι είναι αόρατο, άοσμο και ενεργοποιείται με το φως.


Εκτός του ότι μειώνει τις οσμές και τα αλλεργιογόνα, μειώνει και τον φόρτο εργασίας του προσωπικού καθαρισμού ενός ξενοδοχείου, το οποίο δεν χρειάζεται να απολυμαίνει, αλλά μόνο να σκουπίζει και να ξεσκονίζει.

Αυτό σημαίνει πιο γρήγορος καθαρισμός δωματίων, όπως επίσης και μείωση των χημικών και των μικροβίων, κάνοντας το όνειρο των πιο φοβικών απέναντι στα μικρόβια πραγματικότητα. Η τεχνολογία αυτή, βέβαια, είναι αρκετά ακριβή, φτάνοντας το κόστος των 2900 ευρώ ανά δωμάτιο, αλλά μειώνει την κατανάλωση νερού.
clickatlife.gr
Δεν θα πιστέψετε τι επάγγελμα κάνει αυτή η 30χρονη
Μητέρα ενός μικρού αγοριού η Carly Gayle, 30 ετών, από το Cheshire της Αγγλίας, ασκεί το επάγγελμα της υδραυλικού από την ηλικία των 15 ετών, όταν βοηθούσε τον μπαμπά της τα Σαββατοκύριακα.
Ωστόσο, παρά τις 36.000 λίρες που βγάζει ετησίως από την επιτυχημένη επιχείρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, η Carly ισχυρίζεται ότι συχνά έρχεται αντιμέτωπη με τον σεξισμό, συμπεριλαμβανομένης της αμφιβολίας για το κατά πόσον είναι ικανή στη δουλειά της.
Carly Gayle, who has been dubbed the UK's sexiest plumber, said her services are in high demand - particularly with vulnerable customers, young women and the elderly
«Κάποτε μια γυναίκα μου είχε πει: «Μοιάζετε με μοντέλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είστε υδραυλικός».
Ακόμα, η ίδια δήλωσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται που είναι ο άντρας υδραυλικός όταν την βλέπουν, πιστεύοντας πως εκείνη είναι απλά... η βοηθός!
Carly revealed that she is often subjected to sexist remarks, but it just makes her 'more fiery' and that now she is just 'really thick-skinned'
Παρά τις υπερβολικές ώρες εργασίας και την έντονη εργασία, η Carly νιώθει τυχερή καθώς με αυτόν τον τρόπο γυμνάζεται παράλληλα και διατηρεί την φυσική της κατάσταση.
Έχοντας αποδείξει τις πρακτικές της ικανότητες, παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει να αισθάνεται όμορφη με το να είναι περιποιημένη, παρά τις δυσκολίες της δουλειάς.
The plumber, who runs her own business, says she was one of just two women among 200 people at her trade college
Carly said the hands-on job has helped her maintain her toned physique and that she doesn't let the dirty work get in the way of her beauty routine (pictured here with son Marcus)
The plumber revealed she still loves 'girly' things like getting her nails done and doing her makeup, despite her unconventional job

Εναν πρωτότυπο τρόπο, βρήκε ένα σχολείο στη Γαλλία, για να μην κλείσει μια από τις τάξεις του. Συγκεκριμένα, οι γονείς μαθητών έγραψαν συμβολικά 15… πρόβατα σε μια τάξη σε ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρετ, στους πρόποδες των Άλπεων.
Οι νέοι μαθητές «Πήδημα Προβάτου» (όπως αποκαλείται στα γαλλικά το παιδικό παιχνίδι «βαρελάκια») «Μπεεε Ζώον» και «Πανούργος» (από έναν ήρωα του Ραμπελέ, από τον οποίο έχει προέλθει η γαλλική φράση «Πρόβατο του Πανούργου» που σημαίνει τον άνθρωπο που άγεται και φέρεται) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους σχολικούς καταλόγους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Το σχολείο πληροφορήθηκε τον Μάρτιο ότι η μία από τις 11 τάξεις που έχει σήμερα θα καταργηθεί την επόμενη σχολική χρονιά επειδή μειώθηκαν ελαφρά οι μαθητές, από τους 266 στου 261. Η Γκαέλ Λαβάλ, μέλος μιας ένωσης κηδεμόνων που οργάνωσε σήμερα και μια διαδήλωση στο χωριό, τόνισε ότι «υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα» αλλά οι εκπαιδευτικές αρχές «ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς».
Το πρωί, ένας ντόπιος κτηνοτρόφος μπήκε στο προαύλιο του σχολείου μαζί με περίπου 50 πρόβατα και τον σκύλο του. Δεκαπέντε αρνάκια –έχοντας και πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης– γράφτηκαν «επισήμως» στο σχολείο, παρουσία των «συμμαθητών» τους, των γονέων και των δασκάλων.
«Τώρα, δεν θα πρέπει να κλείσουν την τάξη», είπε η Λαβάλ, αναγνωρίζοντας ότι ήθελε να κινητοποιήσει τους ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιώντας ως όπλο το χιούμορ. Οι γονείς επισήμαναν ότι αν έκλεινε η μία τάξη, θα αυξανόταν υπερβολικά ο αριθμός των μαθητών στις υπόλοιπες.
Πηγή: Έθνος

Κάθε λίγο καιρό, νέα εκθέματα εμφανίζονται στο παράθυρο μιας πόρτας, στην οδό Imbergasslein (οδός Πιπερόριζας) 31, στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Στις αρχές του 2019, το θέμα ήταν ο Πύργος του Άιφελ, ενώ τον Δεκέμβριο, ήταν αγαλματίδια των Τριών Μάγων με τα Δώρα.
Πρόκειται για το Hoosesagg Museeum, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και «Μουσείο Τσέπης».
Καθώς δεν υπάρχει… είσοδος, δεν απαιτείται εισιτήριο για το μουσείο των 60 επί 60 εκατοστών.
Το ζεύγος Ντάγκμαρ και Ματίας Βεργκέατ λειτουργεί εδώ και 24 χρόνια το πιο μικρό μουσείο στην Ελβετία, στην πόρτα του 600 ετών σπιτιού του.
Σε ό,τι αγορά τα εκθέματα, τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από αναμνηστικά του ζεύγους, το οποίο πάντως καλωσορίζει όποιον επιθυμεί να παρουσιάσει τη συλλογή του.

Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ θα ενσαρκώσει για πέμπτη φορά τον διάσημο μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, στην 25η ταινία του κατασκοπευτικού θρίλερ, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2020, όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί.
Ο 51χρονος Κρεγκ, ο έκτος κατά σειρά ηθοποιός που υποδύεται τον Βρετανό κατάσκοπο, θα συναντηθεί στα κινηματογραφικά πλατό με παλιούς συμπρωταγωνιστές του αλλά και νεοφερμένους, όπως τον βραβευθέντα με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου Ράμι Μάλεκ, ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody».
Ο 37χρονος Μάλεκ θα παίξει τον εχθρό του πράκτορα 007 στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν μεταξύ άλλων στην Τζαμάικα, όπως εξήγησαν οι παραγωγοί κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του καστ από το νησί της Καραϊβικής.
«Υπόσχομαι σε όλους εσάς ότι ο κύριος Μποντ δεν θα έχει εύκολη αποστολή σε αυτήν την 25η ταινία» υπογράμμισε ο Ράμι Μάλεκ, που μίλησε από τη Νέα Υόρκη.
Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα Λέα Σεϊντού θα είναι το «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ», στο 25ο σίκουελ του κατασκοπευτικού έπους, ο τίτλος του οποίου δεν έχει προς το παρόν αποκαλυφθεί.
Το καστ παρουσίασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα, από τη βίλα στη Τζαμάικα του Βρετανού συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ, όπου εμπνεύστηκε τον 007.
Η Λέα Σεϊντού, πρωταγωνίστρια του «Spectre», της αμέσως προηγούμενης ταινίας που προβλήθηκε το 2015, επιστρέφει στον ρόλο της ψυχολόγου Μαντλίν Σουάν, της κόρης του κυρίου Ουάιτ, εχθρού του Μποντ στο «Casino Royale» και το «Quantum of Solace».
«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω, κι ανυπομονώ να ξεκινήσουμε» σημείωσε.
Εκτός της Σεϊντού επιστρέφει στα πλατό του James Bond η Βρετανίδα Ναόμι Χάρις, που ενσαρκώνει τη Miss Moneypenny, την πιστή βοηθό του M, του αφεντικού του 007, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Ρέιφ Φάινς. Επιστροφή, επίσης, και για τον Μπεν Ουίσλοου στον ρόλο του Q, που διευθύνει το εργαστήριο της MI6.
Το μυστήριο παραμένει, αντιθέτως, για τον τίτλο της νέας ταινίας. Η παραγωγή ανέφερε απλά ότι σκηνές γυρίστηκαν στην Τζαμάικα, τη Νορβηγία, την Ιταλία και το Λονδίνο.
Η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι περιορίστηκε να πει ότι «ο Μποντ δεν βρίσκεται σε ενεργή υπηρεσία, όταν η ταινία ξεκινά. Διασκεδάζει στην Τζαμάικα».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!