Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014


Στην εποχή της τεράστιας εξάπλωσης των οθονών αφής, μέσω των smartphones και των tablets, αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αξία της χρήσης στυλό/ γραφίδων, καθώς συχνά επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία χρήσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι Μπιλ Μπάξτον και Κεν Χίκλεϊ, οι οποίοι συγκέντρωσαν μια ομάδα ερευνητών από τη Microsoft Research (MSR), το Cornell University και το University of Manitoba, με στόχο την αξιοποίηση της ευελιξίας/ επιδεξιότητας του ανθρώπινου χεριού για την εξερεύνηση «νέων συνόρων» στην αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών. Η έρευνά τους επικεντρώθηκε στο tablet και στο στυλό και ήταν αρκετά ριζοσπαστική για να κερδίσει το Best Paper Award στη UIST 2014 (User Interface Software and Technology Symposium) στη Χαβάη.
«Υπάρχει λόγος που ο Πικάσο χρησιμοποιούσε πινέλο αντί να ζωγραφίζει με δάχτυλα συνέχεια, όπως υπάρχει λόγος που ένας οδοντίατρος χρησιμοποιεί τροχούς ακριβείας, που είναι βασικά απλά εξειδικευμένα στυλό, εν αντιθέσει με σμίλη» σημειώνει ο Μπάξτον. «Τα δάχτυλα και τα χέρια έχουν αυτή την απίστευτη επιδεξιότητα, τόσο μόνα τους, όπως όταν κάνεις pinch και ζουμάρεις σε μία οθόνη αφής, αλλά και μέσω εργαλείων που κρατάς στο χέρι. Οπότε όταν σκεφτόμαστε για ένα στυλό, πρόκειται απλά για ένα ακόμα μακρύ, λεπτό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να κάνουμε εκπληκτικά πράγματα».

MICROSOFTRESEARCH
Οι δύο ερευνητές πιστεύουν ότι είναι οι μικρές λεπτομέρειες στην κίνηση του χεριού, όπως όταν κρατάει ένα στυλό στα δάχτυλα, που έχουν το «κλειδί» για τη δημιουργία ενός στυλό ανταξίου των δυνατοτήτων των χεριών που το κρατάνε. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους ανέπτυξαν ένα tablet και ένα στυλό που διαθέτουν το καθένα αισθητήρες αδράνειας, με σκοπό τη μελέτη των λεπτομερειών αυτών. Σε συνεργασία επιτρέπουν την παρακολούθηση τεράστιας γκάμας κινήσεων, καθώς και τη θέση και τον σχετικό προσανατολισμό κάθε συσκευής. Επιπλέον, το στυλό καλύπτεται από έναν multitouch αισθητήρα λαβής που «διαβάζει» τη λαβή του χρήστη και παράλληλα επιτρέπει την εκκίνηση ή τον τερματισμό μιας εργασίας με ένα απλό άγγιγμα του δαχτύλου. Το tablet επίσης διαθέτει full grip sensing, παρέχοντας επιπλέον στοιχεία για τις προθέσεις του χρήστη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός εργαλείου που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «επεκτείνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χεριών στο ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε τι νέα σενάρια θα ανοίξει στο μέλλον αυτή η έρευνα».
clickatlife.gr
Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, που είναι η Γαλλία, προσέλκυσε σχεδόν 85 εκατομμύρια ξένους τουρίστες για το 2013 και «στρογγυλοκάθισε» πρώτη στη λίστα των πιο δημοφιλών χωρών.
Κατεβαίνοντας, όμως, στη λίστα, συναντάμε πολλές χώρες, σε όλες τις ηπείρους, που οι τουρίστες δεν τις πλησιάζουν εύκολα, με κάποιες να συγκεντρώνουν μόλις μερικές χιλιάδες επισκεπτών ανά έτος.
Αν δεν σας αρέσουν τα συνηθισμένα ταξίδια και ο πολύς ο κόσμος, τότε διαλέξτε μια από τις παρακάτω χώρες και κλείστε εισιτήρια. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε εύκολα.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Νότια Αμερική: Guyana, 177 χιλιάδες τουρίστες
Μια από τις λίγες χώρες της Καραϊβικής που δεν είναι νησί, η γνωστή για τα παρθένα δάση της, την πολιτική της αστάθεια και την ταλαιπωρημένη πρωτεύουσά της (Georgetown), Guyana, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την κοντινή της Βραζιλία, η οποία συγκέντρωσε 5,7 εκατομμύρια τουρίστες το 2012.

Βόρεια Ευρώπη: Ισλανδία, 808 χιλιάδες τουρίστες
Η χώρα του πάγου και της φωτιάς συγκεντρώνει τους λιγότερους τουρίστες για τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, παρ’ όλο που τα αρκτικά φώτα κατάφεραν να προσελκύσουν το μεγαλύτερο αριθμό Βρετανών τουριστών που έχουν προσελκύσει ποτέ,τη χρονιά που πέρασε.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Δυτική Ευρώπη: Λιχτενστάιν, 62 χιλιάδες τουρίστες
Μια από τις πιο μικρές και τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από τουρίστες. Το Λιχτενστάιν συγκεντρώνει λιγότερο από το 1% των τουριστών της Γαλλίας, που είναι και η πιο δημοφιλής χώρα της περιοχής.  

WWW.WIKIPEDIA.COM
Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: Δημοκρατία της Μολδαβίας, 96 χιλιάδες τουρίστες
Με το αρκετά διαφορετικό τοπίο της και τα μοναδικά γεωλογικά μνημεία της, η Μολδαβία μάλλον δεν τα καταφέρνει να μετρήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών. Αν θέλετε να την ανακαλύψετε, ξεκινήστε από το site της www.moldova.md

WWW.WIKIPEDIA.COM
Αφρική: Σιέρα Λεόνε, 81 χιλιάδες τουρίστες
Παρ’ όλο που είναι αρκετές ακόμη χώρες της Αφρικής για τις οποίες δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, η Σιέρα Λεόνε με 81 χιλιάδες τουρίστες το έτος, δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Κεντρική Αμερική: Belize, 294 χιλιάδες τουρίστες
Αν και πολλοί διάσημοι έχουν περάσει τις διακοπές τους εκεί, συμπεριλαμβανομένης της Μαντόνα, του Ρίνγκο Σταρ, του Χάρισον Φορντ και της Σίντι Λόπερ, με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα να έχει μάλιστα ανοίξει ένα πολυτελές resort, το Blancaneaux Lodge, από τη δεκαετία του ’90, το Belize συνεχίζει να μην τα πηγαίνει καλά με τον τουρισμό.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Καραϊβική: Montserrat, 7 χιλιάδες τουρίστες 
Ένας δημοσιογράφος της Telegraph περιέγραψε το Montserrat ως ένα «καταπιεσμένα όμορφο νησί» στις Βρετανικές Δυτικές Ινδίες. Έχει επηρεαστεί αρνητικά, όμως, από το ηφαίστειο Soufrière Hills το οποίο έγινε  ενεργό το 1995, κάτι το οποίο ενδεχομένως να του έχει κοστίσει τον τουρισμό του σήμερα.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Βορειοανατολική Ασία: Μογγολία, 476 χιλιάδες τουρίστες
Απέραντες εκτάσεις, άγρια φύση, οι πιο δύσκολες ιπποδρομίες του κόσμου, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της μακρινής Μογγολίας, η οποία συγκεντρώνει λιγότερους τουρίστες από τις γειτονικές της χώρες (τους περισσότερους συγκεντρώνει η Κίνα που φτάνει τα σχεδόν 56 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως). Αν, όμως, σας αρέσει η ιδέα ενός ταξιδιού προς τα εκεί, στο www.visitmongolia.com θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Νοτιοανατολική Ασία: East Timor, 78 χιλιάδες τουρίστες
Η πιο καινούργια χώρα της περιοχής, η οποία έγινε επίσημη χώρα τον 21ο αιώνα, είναι επίσης και η λιγότερο δημοφιλής τουριστικά. Ο λόγος είναι προφανώς το ότι ακόμη ταλαιπωρείται από τη φτώχεια και την αστάθεια, κάτι που απωθεί τον κόσμο, παρά τα όμορφα μέρη της. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Ταϊλάνδη που έφτασε τα 26,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2013.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Ωκεανία: Τουβαλού, 1000 τουρίστες
Η μεγαλύτερη έκταση της χώρας είναι δύσκολη στην πρόσβαση και απαιτεί αρκετές πτήσεις για να φτάσει κάποιος. Θεωρείται η λιγότερο τουριστική χώρα του κόσμου, παρ’ όλο που εκτός του ότι είναι όμορφη, την επισκέφτηκε ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge (πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον) την περασμένη χρονιά.
naftemporiki.gr
Μετά το Bendgate, που «λύγισε» την Apple, ενεμφανίσθη και το Hairgate, κάνοντας την εταιρεία να «τραβάει τα μαλλιά της».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε διότι ορισμένοι χρήστες κατήγγειλαν πως το ολοκαίνουργιο iPhone 6 «λυγίζει» όταν ο χρήστης του το βάζει για παράδειγμα στην τσέπη του παντελονιού του, έρχεται τώρα στο φως ένα ακόμα «ατυχές» χαρακτηριστικό που μειώνει τη λάμψη του πολυδιαφημισμένου smartphone.

Παγιδεύει τρίχες από τα μαλλιά ή τα γένια των χρηστών του οι οποίες τραβιούνται, βγαίνοντας από τη ρίζα.

Είναι μάλλον δύσκολο να κριθεί εάν υφίσταται στ' αλήθεια τέτοιο πρόβλημα, πάντως χρήστες του Twitter που δημιούργησαν την ετικέτα #hairgate έχουν προκαλέσει αρκετό θόρυβο στο Διαδίκτυο και μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις μάλλον ασυνήθιστες «καταγγελίες» τους.

«Το σημείο στο iPhone 6 μου στο οποίο το αλουμίνιο συναντάει το γυαλί, πιάνει τα μαλλιά μου και μου τα τραβάει», έγραψε ένας.

Χρήστες του iPhone με τριχοφυία στο πρόσωπο με τη σειρά τους εξέφρασαν κι αυτοί παράπονα: τα γένια τους τραβιούνται όταν κάνουν ή δέχονται κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο, έγραψαν ορισμένοι από αυτούς.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Apple για να σχολιάσει το ζήτημα.

Ορισμένες εταιρείες δεν άργησαν να αντιληφθούν την μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για να κάνουν πνευματώδες marketing.

Η Gillette Co. έσπευσε να κάνει μια ανάρτηση αυτού του είδους στο Twitter: «Το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι εξυπνότερο από ποτέ, αλλά αφήστε το ξύρισμα στους ειδικούς».

Πάντως πολλοί χρήστες του νέου κινητού αντιμετωπίζουν μάλλον με δυσπιστία τον σάλο που έχει δημιουργηθεί.

Ένας πληροφορικός σχολίασε ότι έχει το νέο τηλέφωνο, διαβεβαιώνοντας πως «ούτε λυγίζει, ούτε τραβάει τις τρίχες» του. Άλλοι πάντως δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα καλό χωρατό: «συγχαρητήρια Apple, κατάφερες οι χίπστερ να ξυριστούν», έγραψε ένας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσες fans του «Sex&the City» απογοητευτήκατε επειδή νομίζατε πως «τερμάτισε» στην 2η ταινίας, να σας ενημερώσουμε πως στα σκαριά βρίσκεται μια τρίτη ταινία, με τα κατορθώματα της θρυλικής γυναικείας παρέας!

Αν και αρχικά υπήρχαν μόνο φήμες, τώρα ήρθε και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ να τις επιβεβαιώσει. Σε μια συζήτηση που είχε μέσω Twitter με την συμπρωταγωνίστριά της, Κριστίν Ντέιβις, η «Κάρι» αποκάλυψε πως δρομολογείται το 3ο «Sex&the City».

Για την ακρίβεια, όταν η Ντέιβις της είπε πως της λείπει, η 49χρονη σταρ της ανταπάντησε: «Καλά δεν άκουσες τα νέα;»

Τι ήταν να το γράψει; Πανικός έγινε από τους θαυμαστές της, ζητώντας της εδώ και τώρα να το επιβεβαιώσει.

Τελικά, η Σάρα Τζέσικα για να τα... «μπαλώσει», βρήκε μια δικαιολογία του τύπου ότι το έγραψε για αυτά που γράφονται και ακούγονται, χωρίς να λέει αν έχει επίσημη ενημέρωση.

http://www.thestival.gr
Ο Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και πως έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές.

Ο Βρετανός ροκ σταρ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo τόνισε: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο». Μάλιστα, εξήγησε ότι γι’ αυτό δείχνει καταβεβλημένος σε κάποιες φωτογραφίες. «Έχουν αφαιρέσει ήδη τέσσερις φορές καρκινικό ιστό» τόνισε ο τραγουδιστής των Smith, που τους τελευταίους 18 μήνες έχει νοσηλευτεί ουκ ολίγες φορές.

Παρά την διάγνωση, ο 55χρονος σταρ υποστήριξε ότι δεν τον απασχολεί το αν θα πεθάνει, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γιατροί δεν έχουν βρει τον τύπο του καρκίνου που τον έχει «χτυπήσει», «Εάν πεθάνω, τότε θα πεθάνω. Και εάν δεν πεθάνω, τότε δεν θα πεθάνω. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά. Αναγνωρίζω ότι σε κάποιες από τις πρόσφατες φωτογραφίες μου δεν δείχνω υγιής, αλλά αυτό κάνει η ασθένεια. Δεν με απασχολεί αυτό, θα ξεκουραστώ όταν πεθάνω», ήταν τα λόγια του.

Ο Μόρισεϊ –που στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται για μια εμφάνιση στην Αθήνα, άγνωστο ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί- έχει αντιμετωπίσει αρκετά θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Στις αρχές του 2013 έπαθε έλκος και τον Μάρτιο του 2013 νοσηλεύτηκε με πνευμονία. Τον Ιούλιο του 2013 έπαθε τροφική δηλητηρίαση και αναπνευστική λοίμωξη των Ιούνιο του 2014.
real.gr
Με στόχο να «νουθετήσει» τους μαθητές για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, ένας... καθηγητής κολεγίου στο Πλίμουθ θεώρησε καλό να διαπομπεύσει μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια...

Στο κολέγιο Eggbuckland του Πλίμουθ ένας καθηγητής ρεζίλεψε μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια μπροστά σε εκατό συμμαθητές της, όταν σε ομιλία για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο καθηγητής παρουσίασε μια φωτογραφία της κοπέλας με σορτς και το επάνω μέρος του μαγιό της, την οποία πήρε από το προφίλ της στο facebook.

Η μαθήτρια, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αισθάνθηκε ταπεινωμένη και τηλεφώνησε στη μητέρα της, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στη δουλειά της. Η μητέρα, όπως δηλώνει στον βρετανικό Τύπο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε και κατήγγειλε το γεγονός στον οργανισμό που επιθεωρεί τα σχολεία στη Βρετανία (Ofsted).

H μητέρα της δεκαπεντάχρονης δήλωσε, ότι αν το σχολείο ήθελε να συμβουλεύσει την κόρη της για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο, θα έπρεπε οι καθηγητές να της μιλήσουν ιδιαιτέρως και όχι μπροστά σε εκατό συμμαθητές της! H ίδια εξήγησε ότι η επίμαχη φωτογραφία είναι από το facebook της κοπέλας και την ανάρτησε πέρυσι, ενώ εξήγησε ότι η κόρη της είναι πολύ αναστατωμένη από το περιστατικό, αφού πρόκειται για «ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν έχει καν τρυπήσει τα αυτιά της».

Μετά την καταγγελία της μητέρας ο εκπρόσωπος του κολεγίου δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ήθελε με ένα βίντεο που έδειχνε στους μαθητές να τους εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να βρει ο οποιοσδήποτε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιήσει χωρίς την έγκρισή τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο καθηγητής σε ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», βρήκε τυχαία κάποιες φωτογραφίες ανάμεσα στις οποίες και αυτή της μαθήτριας και τις χρησιμοποίησε για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τους κινδύνους που τους περιμένουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε 4.790 ανέρχονται οι θέσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου για φοιτητές Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι παρεχόμενες θέσεις κατανέμονται ως εξής:
  1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (200)
  2. Πληροφορική (900)
  3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1.500)
  4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1.100)
  5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1.000)
  6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (90).
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από την 1η Νοεμβρίου έως τη 10η Δεκεμβρίου 2014.
Η συμμετοχή των προπτυχιακών φοιτητών στις δαπάνες σπουδών ανέρχεται στα 550 ευρώ ανά θεματική ενότητα στα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, τα οποία μπορούν να καταβληθούν είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε με χρέωση πιστωτικής κάρτας (εφάπαξ ή σε δύο έως πέντε άτοκες δόσεις).
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα παροχής υποτροφιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό Κανονισμό.
Σημειώνεται, τέλος, ότι με την ίδια απόφαση καθορίστηκε καθ” υπέρβαση ο αριθμός εισακτέων σε ποσοστό 5% επί πλέον του αριθμού παρεχομένων θέσεων και συγκεκριμένα, 240 θέσεις στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α”).
Όριο ηλικίας ή αλλιώς το σύστημα Age Rating αναμένεται να υιοθετήσει το Youtube στα βίντεο του με σκοπό την προστασία των παιδιών. Το Youtube αρχίζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα προστατεύει τα παιδιά από video με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Εταιρίες όπως η Warner, η Universal και η Sony αναμένεται να συνεργαστούν με το YouTube για το σχεδιασμό της νέας υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει αξιολογήσεις, όπως 12, 15 και 18 σε διάφορα βίντεο τα οποία μπορεί να περιέχουν σκηνές βίας ή ακατάλληλο για ανηλίκους η λίστα των οποίων θα υποβάλλεται στο British Board of Film Classification το οποίο θα αξιολογεί το περιεχόμενο και στη συνέχεια θα εκδίδει τις ετικέτες ηλικιακής διαβάθμισης.

Τέλος, όπως αναφέρει το newsit.gr, ο Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για τα online βίντεο να έχουν τους ίδιους κανόνες με αυτούς που ισχύουν για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη μουσική βιομηχανία.

http://www.thestival.gr 
Ξεκίνησε χθες στις 12:00 το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα θα επιδοτεί με 450 ευρώ το μήνα το μισθολογικό κόστος του ανέργου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), ενώ σε περίπτωση που μία επιχείρηση δεν διαθέτει θα πρέπει εκπρόσωποί της να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
-Ατομικές επιχειρήσεις: Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
-Νομικά πρόσωπα: πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας. Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι οι οποίοι:
-Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
– Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
– Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
– Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Ένα 13χρονο αγοράκι ενώ έπαιζε ανέμελο έξω από την πολυκατοικία που έμενε, έχασε τη ζωή του με έναν πολύ τραγικό τρόπο... Η κατσίκα που προοριζόταν για να την φάνε, ξέφυγε από τον πατέρα του και πήδηξε από την ταράτσα της 6όροφης πολυκατοικίας, καταλήγοντας στο κεφαλάκι του παιδιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο πατέρας του, Mehmet, δήλωσε πως «είμαι συντετριμμένος, τι άλλο να πω; Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Ακόμα και ο εισαγγελέας δήλωσε πως το δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό ποτέ ξανά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πέρα από τα S 1000 RR, R 1200 R και R 1200 RS που παρουσίασε η BMW στην Intermot, στο περίπτερο της είχε και 2 special εκδόσεις, με μοναδικά χρώματα και κάποια έξτρα αξεσουάρ, για τα C 600 Sport και C 650 GT. Το C 600 Sport θα διατίθεται λοιπόν και στη special έκδοση του, με μια δυναμική τριχρωμία σε μπλε μεταλλικό ματ / μαύρο μεταλλικό ματ, και λίγο γκρι. Παράλληλα, σε αυτή την έκδοση θα φοράει τελικό εξάτμισης από την Akrapovic, και μια ξεχωριστή, sport σέλα.
Η Special έκδοση του C 650 GT θα διατίθεται σε σοβαρή διχρωμία μαύρου-γκρι, φορώντας ως στάνταρ αξεσουάρ το πακέτο Highline με LED φώτα ημέρας (DRL, ή Daytime Running Light), θερμαινόμενη σέλα αναβάτη/συνεπιβάτη, θερμαινόμενα γκριπ, και μετρητή πίεσης ελαστικών RDC.
Οι συγκεκριμένες special εκδόσεις αντικαθιστούν τις προηγούμενες, και αναμένονται στην αγορά την άνοιξη του 2015.
Πηγή: www.mototriti.gr
Μια Κούρδισσα, αν και μητέρα 2 παιδιών, δε δίστασε να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατιναχτεί, ώστε να σκοτώσει όσους τζιχαντιστές προσπάθησαν να μπουν στη γενέτειρά της, το Κομπάνι.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η εν λόγω μητέρα, είναι η πρώτη μαχήτρια- καμικάζι, κουρδικής καταγωγής, εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και όπως μεταδίδει το protothema.gr, η Αρίν Μιρκάν πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι προκαλώντας το θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση «έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η Μιρκάν θυσιάστηκε για να σκοτώσει δέκα τζιχαντιστές, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Εάν δεν έβαζε τέλος στην ζωή της, οι τζιχαντιστές θα την βίαζαν και εν συνεχεία, θα την σκότωναν.

Τις τελευταίες ώρες, οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν κτίρια νοτιοδυτικά του Κομπανί προκειμένου από εκεί να εξαπολύσουν επιθέσεις με στόχο την κατάληψη του κουρδικού θύλακα, στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Αν οι φανατικοί ισλαμιστές καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κομπανί, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300 χιλιάδων κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

http://www.thestival.gr
“Μπερδεύονται” τα πράγματα σε πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στις ομάδες της περιοχής!

Κι αυτό γιατί όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ο αθλητικός νόμος ορίζει πως δικαίωμα συμμετοχής στην Primera Division έχουν μόνο οι ομάδες ενός κράτους, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως -αν γίνει ποτέ η ανεξαρτητοποίηση- μπαίνει... μπλόκο στην παρουσία των Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα!

“Η Μπαρτσελόνα και η Εσπανιόλ δε θα παίξουν στην ισπανική λίγκα αν γίνει ανεξάρτητη η Καταλονία (σ.σ. και παράλληλα ανεξάρτητο κράτος). Ο αθλητικός νόμος προβλέπει πως μόνο σε ένα κράτος μπορούν να γίνονται οι επίσημοι αγώνες του ισπανικού ποδοσφαίρου”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ισχυρού άνδρα της λίγκας.

Βέβαια, όλα αυτά για την ώρα είναι υποθετικά, καθώς η Καταλονία δεν είναι ανεξάρτητο κράτος στην παρούσα φάση (στις 9 Νοεμβρίου υπάρχει δημοψήφισμα που, όμως, δεν θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι απ' τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας το θεωρεί παράνομο), ενώ ακόμα κι αν στο μέλλον γίνει κάτι τέτοιο, πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές και στο αθλητικό κομμάτι.
Πηγή: sport-fm.gr
Με αφορμή την έναρξη της φετινής περιόδου επιτήρησης της γρίπης 2014-2015 στο Βόρειο Ημισφαίριο, από τις 29 Σεπτεμβρίου2014 (40η εβδ. 2014) ως και τις 17 Μαΐου 2014 (20η εβδ. 2015), το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τονίζει τη σπουδαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού ως μέσο προφύλαξης από την εποχική γρίπη. Ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη νόσο, ιδιαίτερα για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Η προστασία που παρέχει το εμβόλιο αφορά τόσο στη νόσηση, αλλά και στην ηπιότερη κλινική εικόνα σε περίπτωση νόσησης και στη μείωση εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο ή/και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).

Η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού διαπιστώνεται και από τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Κατά την περσινή περίοδο γρίπης 2013-2014, από τους 330 ασθενείς με γρίπη που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μ.Ε.Θ, οι 255 ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Από τους ασθενείς αυτούς οι 235 (92,2%) δεν είχαν εμβολιαστεί. Αντίστοιχα, από τους 129 ασθενείς που κατέληξαν στις Μ.Ε.Θ, το 96,8% δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη, παρότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον Οκτώβριο έως και Νοέμβριο, ώστε να μεσολαβεί ικανός χρόνος μέχρι την έναρξη της αύξησης της δραστηριότητας της γρίπης, που συνήθως στη χώρα μας παρατηρείται γύρω στον Ιανουάριο και να δίνεται η ευκαιρία στον οργανισμό να παραχθεί ικανή ποσότητα αντισωμάτων για την αποτελεσματικότερη προστασία.

Σε περίπτωση που το αντιγριπικό εμβόλιο δε γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ΄ όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης στην κοινότητα, όμως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη στιγμή του εμβολιασμού για την παραγωγή αντισωμάτων και αποτελεσματικότερη προστασία κατά της γρίπης.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τονίζει τη μεγάλη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα με χρόνια νοσήματα αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, νεφρών και ήπατος, άτομα σε ανοσοκαταστολή, άτομα με νευρολογικά νοσήματα, μεταμοσχευμένοι, έγκυες γυναίκες) και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και γενικά το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς.

Ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού προστατεύει τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά προπάντων τους ευάλωτους πολλές φορές
ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε περίπου 3,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από γρίπη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υγιείς ενήλικες λόγω της επαγγελματικής τους έκθεσης.

Εκτός του εμβολιασμού, η εφαρμογή προληπτικών μέτρων, όπως η τήρηση των κανόνων υγιεινής, συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του στόματος και της μύτης σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος με χαρτομάντιλο ή με τον αγκώνα μας, καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού συμβάλλουν στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού της γρίπης.

http://www.seleo.gr 
Ακούγεται «παρανοϊκό» αλλά φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα πάντα μόνο και μόνο για να κρατήσουν στο χέρι τους ένα νέο iPhone 6. Είναι ικανοί ακόμη και να ανταλλάξουν το σπίτι τους για το καμάρι της Apple.
Σύμφωνα με αγγελία ενός μεσιτικού γραφείου στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών ένας ιδιοκτήτης σπιτιού προσφέρεται να ανταλλάξει ένα διώροφο αποικιακού τύπου σπίτι που είναι χτισμένο με τούβλα στην ανατολική πλευρά της άλλοτε πρωτεύουσας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα iPhone 6 ή με ένα 32gb iPad.
Το διώροφο σπίτι που έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο λουτρό και ένα μικρότερο WC ένα ολοκληρωμένο υπόγειο και γκαράζ για δύο αυτοκίνητα. Στην αγγελία ανταλλαγής διαφημίζεται και ο ανεμιστήρας οροφής που θεωρείται από τα βασικά χαρακτηριστικά του οικήματος. Μια φωτογραφία του σπιτιού που αναμεταδόθηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει πράγματι ένα σπίτι χτισμένο με τούβλα σε συνθήκες απόλυτης εγκατάλειψης χωρίς τη βασική εξωτερική πόρτα με σπασμένα παντζούρια και παράθυρα.
Ο ιδιοκτήτης σπιτιού αρχικά ζητούσε 5 χιλιάδες δολάρια για το σπίτι αλλά μετά από αρκετούς μήνες χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος πιθανός αγοραστής άρχισε να ρίχνει πολύ τον «πήχη της τιμής». Τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο η τιμή που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έπεσε στα 1000 δολάρια αλλά και πάλι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Πλέον ο ιδιοκτήτης θεωρεί καλή συμφωνία την ανταλλαγή του διώροφου με ένα iPhone.
Ουσιαστικά σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ζει μόνιμα στο εξωτερικό θέλει απλώς να το «ξεφορτωθεί» καθώς χρωστάει περισσότερα από 6.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας.
Το Ντιτρόιτ η πόλη που ταύτισε το όνομά της με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ήταν η έδρα των τριών μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων (Big Three) χρεοκόπησε το καλοκαίρι του 2013 έχοντας συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την οικονομική βύθιση στην άλλοτε κραταιά πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εγκαταλείφθηκαν περίπου 78.000 σπίτια και κτίρια Στην πόλη που στις αρχές του 1950 ζούσαν περίπου 2 εκατομμύρια ψυχές πλέον ζουν μόλις και μετά βίας 700.000 άνθρωποι.
news.gr
Αν προσπαθείτε να χάσετε σωματικό βάρος, κάνετε δίαιτα και προσέχετε την διατροφή σας γενικότερα, αλλά η ζυγαριά δείχνει να έχει "κολλήσει", δεν είναι ανάγκη να απογοητεύεστε.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε νέα ώθηση στην προσπάθειά σας, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα να κάνετε περισσότερες καύσεις και να χάσετε λίγο πιο εύκολα εκείνα τα "τελευταία κιλά".

Δείτε 4 τρόπους για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας;

Γελάστε με την ψυχή σας

Δεν είναι αστείο! Το αυθόρμητο γέλιο μπορεί να αυξήσει από 10% έως και 20% την βασική ενεργειακή δαπάνη (το ποσό ενέργειας που ξοδεύει κατά κανόνα ο οργανισμός σας) και τον καρδιακό σας παλμό σε κατάσταση ηρεμίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Obesity. Αυτό σημαίνει ότι αν καταφέρετε να γελάτε "με την ψυχή σας" για 10-15 λεπτά, μπορεί να κάψετε από 40-170 θερμίδες!

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στον χώρο που κοιμάστε

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes δείχνει ότι απλά μειώνοντας κατά λίγους βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία του δωματίου που κοιμάστε, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερα αποθέματα καφέ λίπους. Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν τα βράδια επί μερικές εβδομάδες σε δωμάτια με διαφορετικές θερμοκρασίες και διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που είχαν κοιμηθεί στο πιο δροσερό δωμάτιο είχαν χάσει σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό καφέ λίπους χωρίς άλλες αλλαγές στην διατροφή ή τις συνήθειες των συμμετεχόντων.

Πείτε "ναι" στις ήπιες καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη είναι γνωστό ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να... υποφέρετε τρώγοντας πολύ καυτερά πιάτα. Έρευνα που παρουσιάστηκε στη σύνοδο Πειραματικής Βιολογίας στο Anaheim της Καλιφόρνια, έδειξε ότι αντίστοιχες ιδιότητες με την καψαϊκίνη έχει η ουσία dihydrocapsiate (DCT). Οι συμμετέχοντες που έπαιρναν συμπληρώματα με DCT έχασαν διπλάσιο σωματικό βάρος από την ομάδα ελέγχου που έπαιρναν συμπληρώματα placebo. Αυτή η ουσία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στις "γλυκές" πιπεριές και γενικά στις πιο ήπιες καυτερές πιπεριές.

Πιείτε περισσότερο νερό

Απλά πίνοντας περισσότερο νερό μπορείτε να αυξήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Μετά την κατανάλωση περίπου δύο μεγάλων ποτηριών νερού, τα μεταβολικά ποσοστά των συμμετεχόντων αυξήθηκαν κατά 30%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση της κατανάλωσης νερού κατά 1,5 λίτρα την ημέρα θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον 17.400 θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός έτους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!