Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018


Tρεις βραχώδεις πλανήτες στο μέγεθος της Γης σε πλανητικό σύστημα απόστασης 160 ετών φωτός ανακάλυψαν αστρονόμοι από το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία.
Οι πλανήτες, που δεν αποκλείεται να φιλοξενούν ακόμη και ζωή, κινούνται γύρω από έναν ερυθρό νάνο, η θερμοκρασία του οποίου είναι περίπου στους 3.450 βαθμούς Kelvin, δηλαδή μιάμιση φορά μικρότερη από εκείνη του Ήλιου.
Στο κέντρο του ίδιου πλανητικού συστήματος υπάρχει ένας ακόμη ερυθρός νάνος, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται δύο βραχώδεις πλανήτες με μέγεθος διπλάσιο από εκείνο της Γης και τουλάχιστον πέντε φορές βαρύτεροι, οι οποίοι χρειάζονται έξι και 20 γήινες ημέρες αντίστοιχα, για να πραγματοποιήσουν έναν «κύκλο» γύρω από το άστρο τους.
Επόμενος στόχος της επιστημονικής ομάδας είναι η ανάλυση των υλικών που συνθέτουν την ατμόσφαιρα των συγκεκριμένων πλανητών.

Ποσό έως και 10 χιλιάδων δολαρίων για να μετακομίσουν στο Βερμόντ των ΗΠΑ θα δοθεί σε τυχερούς Αμερικανούς, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας.
Ο λόγος που η πολιτεία Βερμόντ προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι ότι ξέμεινε από εργατικά χέρια. Οι μόνες υποχρεώσεις που θα έχουν όσοι μετακομίσουν είναι ότι θα πρέπει να εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης σε εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα και να δεσμευτούν ότι θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Βερμόντ.
Ο πληθυσμός της αμερικανικής αυτής πολιτείας δεν ξεπερνά τις 623.657, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε τον Ιούλιο του 2017, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο CNN.
Η πολιτεία του Βερμόντ γνωστή για τα φυσικά τοπία της, τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα και την παραγωγή γαλακτομικών προϊόντων, έχει χάσει πολλούς εργαζόμενους. Το εργατικό δυναμικό της αμερικανικής πολιτείας επιλέγει μεγάλες βιομηχανικές πόλεις.
Αν και το Βερμόντ είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς-η πολιτεία καλωσορίζει σχεδόν 13 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο- οι τοπικές αρχές επιθυμούν να προσελκύσουν περισσότερους μόνιμους κατοίκους.
«Σήμερα έχουμε 16 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους απ’ ότι το 2009.Η ενίσχυση της εργατικής δύναμης είναι μία από τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών», όπως επισημαίνει ο κυβερνήτης του Βερμόντ,Φιλ Σκοτ.
«Τα χρήματα θα διατεθούν ως επιχορήγηση για τους νέους κατοίκους του Βερμόντ με σειρά προτεραιότητας από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Το ποσό θα εισπραχθεί σε διάστημα δύο ετών με κάθε εργαζόμενο να λαμβάνει το ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων ετησίως«,προσθέτει.

Η Σιγκαπούρη εκτιμάται ότι θα δαπανήσει ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια, αλλά κι άλλα έξοδα που είναι σχετικά με την διοργάνωση της ιστορικής διάσκεψης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ.
«Εάν με ρωτήσετε πόσο θα κοστίσει αυτό… Θα σας έλεγα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Είναι πιθανό ότι ίσως ανακτήσουμε κάποιο μικρό μέρος του ποσού αυτού, αλλά νομίζω ότι είναι ένα κόστος που θέλουμε να πληρώσουμε και είναι η συνεισφορά μας σε μία διεθνή επιδίωξη, που είναι φανερό ότι εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Λι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!