Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο κινητό, δούρειος ίππος για χάκερς
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με ειδικού τύπου λειτουργικό. Το λογισμικό της ιστοσελίδας αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα εργαλεία, που εμφανίστηκαν στην ελεύθερη αγορά με χαμηλό κόστος, εύχρηστη γραφική επαφή χρήστη και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμη εφαρμογή.
Όπως τονίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το λογισμικό αυτό σύντομα εξελίχθηκε σε ένα χρήσιμο εργαλείο για διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, καθώς επιτρέπει στους «κυβερνοεγκληματίες» να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές κινητών τηλεφώνων με ειδικού τύπου λειτουργικό, χωρίς οι κάτοχοί τους να το αντιληφθούν. Οι δυνατότητες αυτού του εργαλείου είναι πολλαπλές και εύκολα κατανοητές ακόμη και σε χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο χρήστης του μπορεί:

•Να μεταφέρει αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή και αντιστρόφως.
•Να σβήσει αρχεία από το κινητό.
•Να δει τις ιδιότητες των αρχείων του κινητού.
•Να δει όλα τα μηνύματα της συσκευής.
•Να στείλει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
•Να προσθέσει μήνυμα (sms) στη συσκευή.
•Να σβήσει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
•Να ακούσει τις συζητήσεις μέσω κλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω του κινητού.
•Να αντλήσει τα αρχεία καταγραφής των κλήσεων.
•Να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω της συσκευής.
•Να διαχειριστεί τη λίστα των επαφών.
•Να ακούσει «ζωντανά» τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράψει.
•Να δει το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο.
•Να δει την τελευταία τοποθεσία (GPS location) της συσκευής.
•Να δει όλες τις εφαρμογές που «τρέχουν» στη συσκευή και να προσθέσει νέες.
news.gr
Ποιος είπε ότι η Κέιτ Μπλάνσετ παίζει απαίσια;
Για όλα μίλησε η Κέιτ Μπλάνσετ στην εφημερίδα Guardian.
Για τη ζωή της, την απόφασή της να παρατήσει τον κινηματογράφο το 2004, για τις σχέσεις της με τις γυναίκες, αλλά και για τον σκηνοθέτη που της είπε ότι παίζει απαίσια.
Η Αυστραλή ηθοποιός βρέθηκε στο Λονδίνο για να παραστεί στις πρεμιέρες των δύο ταινιών που πρωταγωνιστεί.
Την ταινία Truth όπου υποδύεται την δημοσιογράφο του CBS, Μέρι Μέιπς, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μπους στην πορεία προς τις εκλογές του 2004 και την ταινία Carol, που αναφέρεται στην τρυφερή σχέση δύο γυναικών στην Αμερική του '50.
Η Μπλάνσετ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παραποίηση που έγινε στην απάντησή της σχετικά με το εάν είχε σχέσεις με γυναίκες, γεγονός που, όπως είπε, επισκίασε την ίδια την ταινία.
"Εγώ μόλις είχα παίξει και τον ρόλο της δημοσιογράφου Μέρι Μέιπς, αλλά κανείς δεν με ρώτησε αν παρακολούθησα μαθήματα δημοσιογραφίας. Κανένας δημοσιογράφος δεν με ρώτησε πόσες υποθέσεις είχα. Αλλά αν δεν υπήρχαν ταμπού δεν θα με ρωτούσε αν είχα σχέσεις με γυναίκες."


Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένα δέντρο του είδους Taxus chinensis στο Εθνικό Πάρκο Σουνγκχουανγκσάν στην επαρχία Χουνάν της κεντρικής Κίνας εκτιμάται πως έχει ηλικία 1.300 ετών.
Μαζί με το αρχαίο δέντρο, που ξεπερνά  τα 35 μέτρα ύψος και 2 μέτρα σε διάμετρο, βρέθηκαν δύο υπόδενδρα του ίδιου είδους τα οποία πιστεύεται ότι έχουν επίσης μεγαλύτερη ηλικία από 1.000 έτη. Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μίας απογραφής αρχαίων δέντρων.
Το αποκαλούμενο κινεζικό πουρνάρι, είναι ένα αρχαίο δέντρο που πιστεύεται ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, με συνέπεια ο πληθυσμός του να έχει σημειώσει σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια. Τη δεκαετία του 1990, ο φλοιός και τα φύλλα του δέντρου ανακαλύφθηκε ότι περιέχουν ταξόλη, η οποία έχει αποτελεσματικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Στη συνέχεια, ο πληθυσμός του δέντρου μειώθηκε κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό.
Το είδος Taxus chinensis θεωρείται πως υπάρχει εδώ και περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια. Το δέντρο παράγει ελάχιστο αριθμό σπόρων και ευδοκιμεί μόνο σε θερμό και υγρό περιβάλλον.
«Η ανθρώπινη εκμετάλλευση έχει μειώσει τον πληθυσμό του δέντρου σε πολλές περιοχές της Κίνας, αν και το είδος εξακολουθεί να είναι διαδεδομένο», αναφέρει η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η οποία περιλαμβάνει το Taxus chinensis στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών.
Το δέντρο μεγαλώνει τυπικά κατά μήκος ρεμάτων. Μπορεί επίσης να βρεθεί στο Βιετνάμ, όπου βρίσκεται σε απότομες πλαγιές και κορυφογραμμές σε τροπικά και υποτροπικά δάση. Το δέντρο αξιοποιείται επίσης για την κατασκευή επίπλων και ξύλινων γλυπτών, μεταξύ άλλων. Στο Βιετνάμ, το δέντρο χρησιμοποιείται επίσης σε κατασκευές άρδευσης για ορυζώνες.
Εκτός από τον καρκίνο, το δέντρο βοηθά και στη θεραπεία δηλητηρίασης αλκαλοειδών μέσω των ελαίων που εξάγονται από τους σπόρους του.
naftemporiki.gr


Είναι γνωστό ότι το νερό, μαζί με το οξυγόνο, είναι η πιο σημαντική ουσία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιβιώσει. Το νερό είναι απαραίτητο για την ομαλή κυτταρική λειτουργία, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος , τη λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων, διευκολύνει την πέψη, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος , στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ενώ απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Προσθέστε και την ευεργετική του δράση στο δέρμα, το μεγαλύτερο και μοναδικό ορατό όργανο του ανθρώπου. Σύμφωνα λοιπόν με την επικρατούσα άποψη το νερό χαρίζει υγιή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα χωρίς βέβαια να λείπουν και οι «φωνές» που θέλουν υπερεκτιμημένη την παραπάνω θετική δράση.
Τι συμβαίνει. Η επιδερμίδα , όπως, άλλωστε, όλα τα όργανα, αποτελείται από κύτταρα. Το νερό λοιπόν που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της χημικής σύστασης όλων ανεξαιρέτως των κυττάρων, έχει ζωτική σημασία στην καλή λειτουργία και των δερματικών κυττάρων. «Είναι απαραίτητο», όπως διαβάζουμε στο βιβλίο του διάσημου δερματολόγου Dr. Murad, The Murad Method , «για τη ζωή κάθε ζωντανού κυττάρου. Είναι αυτό που σώζει το κύτταρο από την καταστροφή. Έτσι, ένας από τους σκοπούς της φυσικής χημείας του σώματος είναι να διασφαλίσει ότι κάθε κύτταρο από το μυαλό έως την καρδιά και έως τα όργανα στην κοιλιακή χώρα είναι γεμάτο με νερό στο εσωτερικό του και ότι υπάρχει η απαραίτητη υγρασία στο εξωτερικό. Το νερό είναι αυτό που δίνει όγκο στο αίμα και ελαστικότητα στους ιστούς. Χωρίς λοιπόν τα σωστά αποθέματα νερού, τα δερματικά κύτταρα διαχωρίζονται. Οι δομές που στηρίζουν το δέρμα γίνονται σκληρές και χάνουν την ευλυγισία τους. Τα στρώματα του δέρματος γίνονται λεπτά και επίπεδα. Τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων γίνονται εύθραυστα, πορώδη και «χάνουν» νερό. Και όσο περισσότερο νερό χάνεται, τόσο πιο ευάλωτη γίνεται η επιδερμίδα.» Που σημαίνει ότι ναι η απώλεια νερού από τα δερματικά κύτταρα συμβάλλει στην ξηρή, θαμπή και άτονη υφή και εικόνα της επιδερμίδας και συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον για να αποτυπωθούν ευκολότερα τα σημάδια του χρόνου, βλέπε λεπτές γραμμές ή, αργότερα, ρυτίδες.
Φήμες ή αλήθεια πως τα οκτώ ποτήρια νερό βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας; Οι καθημερινές απώλειες στα αποθέματα νερού- αναζητήστε τις αιτίες στους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά και στη βιολογική γήρανση – δημιουργούν την ανάγκη για άμεση αναπλήρωση. Το να πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την άριστη υγεία, πάνω απ όλα, του οργανισμού. Όμως, οι φυσικοί μηχανισμοί επιβίωσης του σώματος, όταν υπάρχει έλλειψη νερού, φροντίζουν να το «διοχετεύουν» πρώτα στα ζωτικά όργανα και , στη συνέχεια, όταν πλέον καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες , στην επιδερμίδα. Εκείνο λοιπόν που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την τελική καλή εικόνα και υφή της επιδερμίδας είναι ο συνδυασμός της εσωτερικής με τη συστηματική εξωτερική ενυδάτωση. Ναι, λοιπόν στο νερό για να ενισχύονται οι ιστοί και να τροφοδοτούνται τα κύτταρα με την κατάλληλη όμως περιποίηση για την προστασία της κεράτινης στιβάδας έτσι ώστε να αναχαιτίζεται η εξάτμιση του νερού στην ατμόσφαιρα. Και όλοι γνωρίζουμε πως σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει ανθεκτική στις εξωτερικές επιδράσεις, που είναι η βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Φροντίζετε λοιπόν για την καθημερινή , εξωτερική ενυδάτωση απλώνοντας το προϊόν της επιλογής σας σε νωπή, πάντα, επιδερμίδα ώστε να σφραγίσετε την υγρασία και αποφεύγετε τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού που την αφυδατώνουν.
clickatlife.gr

Ο Κορυφαίος Παίκτης της Χρονιάς Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι αρκετά έξυπνος για να γίνει μία μέρα πρόεδρος της FIFA, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Ρόιτερς.

Ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας βρέθηκε στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της ταινίας "Ρονάλντο"--που αναφέρεται στη ζωή του-- μαζί με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον πρώην προπονητή της παλιάς του ομάδας "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

"Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά δεν θα εκπλαγούν από την ταινία", δήλωσε ο Ρονάλντο στο Ρόιτερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να κάνει καριέρα στη διοίκηση του ποδοσφαίρου κι ειδικά να αναλάβει την θέση του προέδρου της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), που θα κριθεί τον Φεβρουάριο έπειτα από την εμπλοκή σε σκάνδαλο του μέχρι πρότινος προέδρου της Σεπ Μπλάτερ.

"Δεν είμαι τόσο έξυπνος για να γίνω πρόεδρος. Δεν με ανησυχεί αυτό, ούτε το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον", δήλωσε ο 30χρονος Ρονάλντο.

"Θεωρώ ότι ακόμη μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο για μερικά χρόνια αλλά μελλοντικά έχω άλλα σχέδια, τα οποία είναι περισσότερο ενδιαφέροντα από το να είμαι πρόεδρος".

Η ταινία, την οποία υπογράφει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του αδικοχαμένου βραζιλιάνου οδηγού της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα και της τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ, αναφέρεται στην επαγγελματική καριέρα του Ρονάλντο περιγράφοντας όμως και τις τρυφερές στιγμές με τον γιο του.

"Εχει κάποιος την ευκαιρία να δει τον αληθινό Κριστιάνο", δήλωσε ο ατζέντης του Χόρχε Μέντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχεδόν 9 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την Κυριακή στη Βρετανία το τελευταίο επεισόδιο του έκτου, και τελευταίου, κύκλου της επιτυχημένης σειράς "Ο Πύργος του Ντάουντον", αν και οι πρωταγωνιστές του θα επιστρέψουν τα Χριστούγεννα στη μικρή οθόνη για ένα "εορταστικό" επεισόδιο.

Το τελευταίο επεισόδιο, διάρκειας 90 λεπτών, που προβλήθηκε την Κυριακή από το ITV, καθήλωσε 8,8 εκατομμύρια τηλεθεατές (39%), σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του τηλεοπτικού καναλιού.

Ο έκτος κύκλος της σειράς εποχής διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1920, λίγο πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και παρουσιάζει τις περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας των Κρόουλι και των υπηρετών τους στον μαγευτικό πύργο τους κοντά στο Γιορκ και τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζονται στην εξέλιξη της βρετανικής κοινωνίας.

Η σειρά, που ήταν δημιούργημα του Βρετανού Τζούλιαν Φέλοους, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και προβλήθηκε σε εκατό χώρες.

Με τους τίτλους τέλους, εκατομμύρια Βρετανοί είπαν αντίο σε μια από τις σειρές που αγαπήθηκε περισσότερο στη βρετανική τηλεόραση.

"Πώς θα είναι τα κυριακάτικα βράδια μας χωρίς την οικογένεια Κρόουλι;" διερωτήθηκε η εφημερίδα The Telegraph ενώ χιλιάδες συγκινημένοι λάτρεις του "Πύργου"
θρηνούσαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

"Έκλαιγα και έπινα τσάι σε όλο το επεισόδιο. Αυτή η σειρά είναι απίστευτη. (Αναμένω) με ανυπομονησία το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο", έγραψε στο Twitter μια γυναίκα.

Η σειρά έχει τιμηθεί κατ' επανάληψη με βραβεία Emmy, Golden Globes, και Bafta.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην κεντρική πλατεία ενός χωριού ήταν δύο αγάλματα.Ένα αντρικό και ένα γυναικείο.Επειδή λοιπόν τα αγάλματα αυτά ήταν πολύ αγαθά και θεοσεβούμενα,μια μέρα ο Θεός έστειλε έναν άγγελο να τους πραγματοποιήσει μια ευχή.
Αυτά,αφού μίλησαν μεταξύ τους,είπαν ότι θα ήθελαν μισή ώρα μόνα τους,ύστερα από αιώνες απόλυτης ακινησίας.Κοιτάχτηκαν ντροπαλά στα μάτια και προχώρησαν προς κάτι θάμνους.Μέσα σε δευτερόλεπτα ολόκληρη η συστάδα των θάμνων εκεί άρχισε να σείεται.Μετά από δεκαπέντε λεπτά,τα αγάλματα επέστρεψαν μπροστά στον άγγελο.
"Έχετε ακόμη δεκαπέντε λεπτά",τους είπε ευγενικά.Και τότε γυρνάει ο άντρας στην γυναίκα και λέει:
"Ωραία,σειρά σου να κρατάς το περιστέρι ενώ εγώ θα χέζω πάνω του".

Οι ερευνητές συνιστούν τόσο μικρότερη κατανάλωση κρέατος, όσο και αποφυγή κατανάλωσης κρεάτων που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες ή πάνω από φλόγες σε ανοιχτό χώρο. Ιδιαίτερα, συνέστησαν να αποφεύγει κανείς να τρώει κρέατα καρβουνιασμένα από το πολύ ψήσιμο, επειδή αυτά είναι δυνητικά πιο καρκινογόνα
Η διατροφή που είναι πλούσια σε κρέατα, αυξάνει τον κίνδυνο νεφροκυτταρικού καρκινώματος, ιδίως αν το κρέας μαγειρεύεται σε δυνατή φωτιά ή σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. ψησταριά, τηγάνισμα με ελάχιστο λάδι κ.α.), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους έχουν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις στο DNA τους.
Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου «’Αντερσον» του Πανεπιστημίου του Τέξας, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Στεφανί Μελκονιάν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου “Cancer”, ανέλυσαν στοιχεία από 660 ασθενείς με νεφροκυτταρικό καρκίνωμα και 700 υγιείς για λόλους σύγκρισης, συσχετίζοντας τη διατροφή με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Η μελέτη διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο τόσο όσον αφορά την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, όσο και όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος. Οι ασθενείς με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου κατανάλωναν περισσότερο κόκκινα και λευκά κρέατα σε σχέση με τους υγιείς. Επιπλέον, είχαν προτίμηση στο μπάρμπεκιου και στα τηγανισμένα.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ρόλο παίζουν και οι γενετικοί παράγοντες, καθώς όσοι είχαν μετάλλαξη στο γονίδιο ITPR2 (που έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο των νεφρών), ήσαν πιο ευάλωτοι στις συνέπειες από τις διατροφικές συνήθειές τους.
Οι ερευνητές συνέστησαν τόσο μικρότερη κατανάλωση κρέατος, όσο και αποφυγή κατανάλωσης κρεάτων που έχουν μαγειρευθεί σε υψηλές θερμοκρασίες ή πάνω από φλόγες σε ανοιχτό χώρο. Ιδιαίτερα, συνέστησαν να αποφεύγει κανείς να τρώει κρέατα καρβουνιασμένα από το πολύ ψήσιμο, επειδή αυτά είναι δυνητικά πιο καρκινογόνα.
Το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου των νεφρών και εμφανίζει ανοδική τάση τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί γιατροί αποδίδουν την εξέλιξη αυτή εν μέρει στη δυτική διατροφή, κυρίως στη μεγάλη κατανάλωση προϊόντων κρέατος.
Μια διαφορετική ιδέα κατέθεσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Ινδονησίας σχετικά με τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Πρότεινε να κατασκευαστεί μια φυλακή για τους θανατοποινίτες εμπόρους ναρκωτικών, όπου αντί για δεσμοφύλακες θα αναλάβουν... κροκόδειλοι.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Μπούντι Βασέσο επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι οι κροκόδειλοι είναι καλύτεροι φύλακες, αφού δεν δωροδοκούνται, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να δραπετεύσει κρατούμενος.

Ο ίδιος είπε ότι θα ξεκινήσει περιοδεία στο Αρχιπέλαγος της Ινδονησίας για να εντοπίσει τους κατάλληλους φρουρούς.

http://www.thestival.gr


Σε αλλαγές προχωράνε οι υπεύθυνοι του Facebook, και συγκεκριμένα, θα καταργήσει την επιλογή του “Ίσως” για την παρουσία σε ένα event. Στόχος του Facebook είναι να κάνει περισσότερο ξεκάθαρο για τους διοργανωτές ενός event το πόσοι θα παρευρεθούν. Όπως αναφέρει το epcmag.gr, με την κατάργηση του ‘Ίσως’, οι φίλοι στο Facebook θα μπορούν να δουν ποιους ενδιαφέρει ή όχι ένα event. Σημειώνεται ότι η αλλαγή στα Facebook Event έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη για όλους.
Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε τη Δευτέρα ένα ψήφισμα χωρίς προηγούμενο, κηρύσσοντας την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που αναμένεται να καταλήξει στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας το αργότερο το 2017.
Εβδομήντα δύο βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας (σε σύνολο 135) ενέκριναν το κείμενο με το οποίο ξεκινά αυτή η διαδικασία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου καταλανικού κράτους με τη μορφή μιας Δημοκρατίας».
Οι οπαδοί της παραμονής στην Ισπανία υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όρθιοι, ξετυλίγοντας τις σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας.
«Έχω την τιμή και την ευθύνη να υπερασπίζομαι την πρόταση ψηφίσματος με την οποία ξεκινάμε επίσημα την οικοδόμηση ενός νέου κράτους, ενός καταλανικού κράτους, μιας καταλανικής Δημοκρατίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού συνασπισμού Junts pel Si (Μαζί για το ναι).
"Έπειτα από χρόνια στη διάρκεια των οποίων απαιτούσαμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε, αποφασίσαμε να το ασκήσουμε", είπε ο βουλευτής σε αυτή τη συνεδρίαση που αναμεταδόθηκε ολόκληρη από το δημόσιο ενημερωτικό κανάλι TVE 24 horas.
Το περιφερειακό Κοινοβούλιο αυτής της περιοχής των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας, προήλθε από μια ψηφοφορία που διενεργήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου επικεντρωμένη στο ζήτημα της απόσχισης.
Στις εκλογές εκείνες επικράτησαν οι αυτονομιστές, που κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών (72 σε σύνολο 135) χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους (47,86%).
Οι αυτονομιστές εκτιμούν πως διαθέτουν πλειοψηφία επαρκή για να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ανεξαρτησίας και υποστήριξαν το σημερινό ψήφισμα, ως "το πιο σημαντικό στοίχημα για τη δημοκρατία τα τελευταία 30 χρόνια", συνόψισε η βουλευτής του κόμματος Ciudadanos, που αντιτίθεται στην απόσχιση, Ινές Αριμάδας.
Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι δεσμεύθηκε εξάλλου να την αμφισβητήσει το ταχύτερο δυνατό στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Το κείμενο, μία "ρήξη", σύμφωνα με την Άνα Γκαμπριέλ του αυτονομιστικού αριστερού κόμματος CUP (Υποψηφιότητα λαϊκής ενότητας), ξεκινά έναν "οδικό χάρτη" προς τον χωρισμό.
Το "κυρίαρχο" περιφερειακό κοινοβούλιο δεν θεωρεί στο εξής πως "υπόκειται στις αποφάσεις των ισπανικών θεσμών και ιδιαίτερα εκείνων του Ανώτατου Δικαστηρίου", αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος.
Το ψήφισμα προβλέπει επίσης την έναρξη των κοινοβουλευτικών εργασιών προκειμένου να συσταθεί μια ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση και ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

http://www.seleo.gr


Υποχρεωτικές μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων στους τομείς υγείας και εθελοντικές μετακινήσεις με γενναιόδωρα κίνητρα στους υπόλοιπους τομείς θα προβλέπει το σχέδιο νόμου για την κινητικότητα στο Δημόσιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, το σχέδιο Βερναρδάκη για το ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει αυξήσεις για τις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες υπαλλήλων και πάγωμα αποδοχών για τους προνομιούχους που εισέπρατταν υψηλά επιδόματα. Την ίδια ώρα το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, που θα τεθεί υπό την ομπρέλα του ΑΣΕΠ προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα, θα βασίζεται σε τέσσερις ομάδες κριτηρίων αξιολόγησης-μοριοδότησης.
Ειδικότερα, τα κίνητρα για εθελοντική μετακίνηση των υπαλλήλων σε θέσεις της Περιφέρειας, όπου διαπιστώνονται ελλείψεις, θα προβλέπουν πλασματικό διπλασιασμό της προϋπηρεσίας ώστε ο υπάλληλος να ανεβαίνει πιο γρήγορα κλιμάκιο με αντίστοιχη μισθολογική αύξηση. Για παράδειγμα, η μετακίνηση σε μια δημόσια υπηρεσία της Χίου για τρία έτη θα προσφέρει στον υπάλληλο μπόνους προϋπηρεσίας έξι ετών. Η εθελοντική μετακίνηση δεν θα ισχύει για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας όπου διαπιστώνονται δραματικές ελλείψεις.
Οι υπάλληλοι θα μετακινούνται υποχρεωτικά στους τομείς υγείας, επωφελούμενοι ωστόσο από τα μπόνους προϋπηρεσίας.
«Ξεπάγωμα» των τριετιών
Το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από την 1/1/2016 θα προβλέπει «ξεπάγωμα» των τριετιών (μισθολογικών ωριμάνσεων) που παραμένουν «παγωμένες» από το 2011 για 314.000 δημοσίους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το «ξεπάγωμα» θα οδηγήσει σε αυξήσεις έως 50 ευρώ μηνιαίως οι οποίες θα δοθούν σταδιακά.
Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ και 5 χρόνια είχε «κολλήσει» στον εισαγωγικό μισθό των 858 ευρώ καθώς δεν μπορούσε να αλλάξει κλιμάκιο.
Με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του θα διαμορφωθεί στα 883 ευρώ, θα έχει δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 25 ευρώ τον μήνα. Αντίθετα, ένας υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με «παγωμένες» αποδοχές 1.225 ευρώ με το νέο μισθολόγιο θα καταταγεί στο πρώτο κλιμάκιο και θα πάρει 1.124 ευρώ. Διατηρεί τα 101 ευρώ ως προσωπική διαφορά η οποία δεν θα χαθεί, αλλά θα μειώνεται σταδιακά έως ότου μηδενιστεί το 2021. Αυτό σημαίνει ότι τον 6ο χρόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα έχει χάσει συνολικά 7.272 ευρώ αλλά και τις αυξήσεις που δικαιούνταν καθώς θα ανέβαινε κλιμάκια.
Το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει μείωση των τελικών αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά κατά 2,8 δισ. ευρώ, καθώς καταργούνται 100 από τα 104 υφιστάμενα επιδόματα. Ωστόσο, ένα μέρος των αυξήσεων που προσδοκούν οι υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ θα απορροφηθούν με δύο τρόπους:
α) Από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψει από την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό.
β) Από την επιβράδυνση της μισθολογικής εξέλιξης σε σχέση με τους υπαλλήλους υψηλών προσόντων. Δηλαδή οι υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ θα ανεβαίνουν κλιμάκιο ανά τριετία, ενώ οι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανά διετία.
Αντίθετα, θα «παγώσουν» έως το 2021 οι αποδοχές 90.000 υπάλληλων κυρίως από τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και τους ΟΤΑ που συνεχίζουν να εισπράττουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Με το «πάγωμα» θα απορροφηθεί σταδιακά η μισθολογική διαφορά, η οποία θα συμψηφίζεται με τα μισθολογικά κλιμάκια.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν θα επιχειρηθεί άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας στους εισαγωγικούς μισθούς μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και των υπαλλήλων χαμηλών προσόντων παρά τις αντίθετες επιταγές των δανειστών και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το κονδύλι για τις μικρές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους (με δεδομένο ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο) θα εξοικονομηθεί από την περικοπή των επιδομάτων που εισπράττουν τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία θα αναμορφωθούν μέσα στο 2016, από τις οικονομίες κλίμακας, το νοικοκύρεμα των δαπανών και την αυστηρή πολιτική των προσλήψεων.
Τα κριτήρια για την αξιολόγηση
Τέσσερις ομάδες κριτηρίων με βάση τα τυπικά προσόντα αλλά και την εμπειρία των υπαλλήλων θα προβλέπει το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες. Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα βασίζεται:
α) Στη βαθμίδα εκπαίδευσης (Δευτεροβάθμια, ΑΕΙ, ΤΕΙ, μεταπτυχιακά, Σχολή Δημόσιας Διοίκησης). Οι κάτοχοι διδακτορικών έχουν ήδη καταταγεί πρώτοι στην αξιολογική σειρά κατάταξης του τμήματος.
β) Στην προϋπηρεσία. Απαιτούνται τουλάχιστον 4 έτη προϋπηρεσίας στο Δημόσιο και ένα έτος σε θέση προϊσταμένου τμήματος.
γ) Οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με βάση την εμπειρία στην άσκηση καθηκόντων ευθύνης.
Δ) Αξιολόγηση-μοριοδότηση με προσωπική συνέντευξη.
Το υπουργείο μελετά επίσης την επιβράβευση των παραγωγικών και άξιων υπαλλήλων με τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας. Το νέο σύστημα αξιολόγησης αφορά όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους ιερείς (ορθόδοξους και άλλων δογμάτων).
aftodioikisi.gr
Η γυμναστική αποτελεί απαραίτητο συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας εντός των επιθυμητών ορίων.

Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από το London School of Economics υπέδειξε πως ένας ζωηρός περίπατος μισής ώρας σε καθημερινή βάση είναι πιο αποτελεσματικός από το τρέξιμο ή το γυμναστήριο όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Πέντε personal trainers συμβουλεύουν πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

- 3 ώρες την εβδομάδα
«Για να βελτιστοποιήσουμε την απώλεια λίπους, πρέπει να γυμναζόμαστε 3 ώρες την εβδομάδα», δηλώνει ο Justin Maguire. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτές οι τρεις ώρες περιλαμβάνουν γυμναστική σε πλήρη ένταση και όχι τη συνολική παραμονή στο γυμναστήριο ή το γήπεδο. Σύμφωνα με τον Maguire, η ιδανική αναλογία γυμναστικής και ανάπαυσης είναι 2:1, δηλαδή μια άσκηση που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα πρέπει να συνοδεύεται από 20 δευτερόλεπτα ανάπαυσης.

- 18 λεπτά υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, 3 φορές την εβδομάδα
Αυτό το είδος προπόνησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, οπότε δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ. Σύμφωνα με τον Matt Hodges, 18 λεπτά είναι η ιδανική διάρκεια για την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) ώστε να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα και να μειωθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα.

- 25 υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, έως 4 φορές την εβδομάδα
Ο Lloyd Bridger συμφωνεί με τον Matt Hodges, συνιστώντας δύο με τέσσερις προπονήσεις HIIT την εβδομάδα. Ο Bridger προτείνει ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια για κάθε προπόνηση, συγκεκριμένα 25 λεπτά.

- Προπόνηση αντίστασης και cardio, 3 φορές την εβδομάδα
Συνδυασμό cardio για 30 λεπτά με προπόνηση αντίστασης για 30 λεπτά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα προτείνει η Anya Lahiri.
Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, κάποια παραλλαγή των παραπάνω βοηθά να ενισχύσετε τη δύναμή σας, να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να χάνετε σταθερά περίπου μισό κιλό την εβδομάδα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!