Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παράταση ως τις 13 Ιουλίου της τραπεζικής αργίας προβλέπει υπουργική απόφαση με την οποία παραμένει τα ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ με κάρτα.

Eπίσης δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους χωρίς κάρτα και τους ανέργους να κάνουν ανάληψη επιπλέον 120 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών.

Η δυνατότητα ανάληψης 120 ευρώ ισχύει και για τους συνταξιούχους από ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού.

http://www.enikos.gr 
Τη διάθεση 30.000 εισιτηρίων με €19 για ταξίδια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και €39 για ταξίδια από Αθήνα, ανακοίνωσε η Aegean.

Η έκδοση των εισιτηρίων θα πρέπει να γίνει από σήμερα 8/7/2015 έως 10/7/2015 ενώ το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί από 14/07/2015 έως 15/9/2015.

Οι ναύλοι είναι στην κατηγορία GoLight και περιλαμβάνουν τη μεταφορά μίας χειραποσκευής βάρους έως 8 κιλά, ισχύουν για απλή μετάβαση και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη για αγορά εισιτηρίου από το site της Aegean, www.aegea.air.com, ή για αγορά με μετρητά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της εταιρείας.

Οι ναύλοι δεν συμπεριλαμβάνουν χρέωση κάρτας πληρωμής. Για συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες όπως Aegean Bonus Visa και Aegean Visa Cyprus δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής.

Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση αλλαγής κράτησης (rebooking fee) και χρέωση διαφοράς ναύλου, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται η αξία του εισιτηρίου

. Ο ναύλος GoLight που ισχύει για τις απευθείας πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη είναι 19€ με εξαίρεση το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη για το οποίο ο ναύλος GoLight είναι €39.

Σε περίπτωση κράτησης μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας (801 11 20000) οι ναύλοι επιβαρύνονται με επιπλέον χρέωση συναλλαγής. Όλοι οι ναύλοι προσφοράς είναι διαθέσιμοι και μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων.

http://www.fpress.gr

Ο Ντάστιν Χόφμαν, ένα από τα πιο στιβαρά κεφάλαια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, βραβευμένος με δύο Όσκαρ («Κράμερ εναντίον Κράμερ», «Ο Άνθρωπος της Βροχής») και καλλιτεχνικά ανήσυχος εδώ και πέντε δεκαετίες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση παγκοσμίως.

«Νομίζω ότι σήμερα, η τηλεόραση είναι στην καλύτερη φάση που έχει βρεθεί ποτέ και ο κινηματογράφος στη χειρότερη - τουλάχιστον για τα 50 χρόνια που δουλεύω, έπιασε το ναδίρ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα The Independent.

Σύμφωνα με τον Χόφμαν τα κινηματογραφικά προβλήματα φαίνεται να προκύπτουν από τις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις στους σκηνοθέτες να ολοκληρώσουν τις ταινίες τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κατάσταση που δεν προϋπήρχε όταν ο Χόφμαν ξεκινούσε την καριέρα του.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά για το μικρό ποσό χρημάτων που τους διαθέτουν», πρόσθεσε. « Γυρίσαμε τότε τον «Πρωτάρη» και η ταινία έμεινε κλασική. Είχε ένα υπέροχο σενάριο για το οποίο ξοδεύτηκαν τρία χρόνια και έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη με ένα υπέροχο καστ και συνεργείο, αλλά ήταν μια μικρή ταινία, τέσσερις τοίχοι και ηθοποιοί. Και όμως ήταν 100 ημέρες γυρισμάτων».

Μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2012 με το «Κουαρτέτο», τη βρετανική κωμωδία με τους Μάγκι Σμιθ και Μπίλι Κόνελι, ο Χόφμαν ανέφερε ότι δεν είχε βρει κάποια ιδέα που να τον ιντριγκάρει δημιουργικά.

«Ελέγχω τα σχέδια που μου προτείνουν, αλλά δεν λαμβάνω πολλά που να αφορούν στη σκηνοθεσία», και συνεχίζει επικριτικά τονίζοντας δίκαια πως «δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν είσαι καλός ή όχι, αλλά με το αν οι ταινίες σου βγάζουν χρήματα ή όχι».

ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Τεχνολογία επικοινωνίας vehicle-to-vehicle, υπό την ονομασία EYES, αξιοποιεί σύστημα που ανέπτυξαν ερευνητές του ισπανικού Universitat Politècnica de València, που επιτρέπει στον οδηγό να έχει εικόνα μπροστά από το προπορευόμενο όχημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το σύστημα προϋποθέτει τα οχήματα να διαθέτει εμπρόσθια κάμερα και σύστημα επικοινωνίας μέσω Wi-Fi.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κάθε αυτοκίνητο θα «ενημερώνεται» όταν ένα όχημα βρίσκεται από πίσω του, και θα του αποστέλλει εικόνα βίντεο από την εμπρόσθια κάμερά του, η οποία θα προβάλλεται σε smartphone ή tablet, δίνοντας στον οδηγό του οχήματος που ακολουθεί να ξέρει πότε είναι η σωστή στιγμή για προσπέραση.

Ακόμα και στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι πολλά, σχηματίζοντας «κονβόι», η τεχνολογία του εν λόγω συστήματος θα είναι σε θέση να ξεχωρίζει τη θέση του ενός σε σχέση με τα άλλα, μεταδίδοντας το βίντεο από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι, από τη στιγμή που ο διαμοιρασμός πληροφορίας γίνεται σε τοπικό επίπεδο, δεν θα απαιτείται πρόσβαση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να λειτουργεί το σύστημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Οι προσπάθειες που απαιτείται να κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), ώστε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται ότι δεν θα οδηγήσουν σε κάποιο αρνητικό ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών, έχουν διασφαλιστεί από το ΓΛΚ τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καταβληθούν ομαλά οι μισθοί στο Δημόσιο. Επομένως, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να δουν τους μισθούς τους να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους κανονικά, στις 13 Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές καταβολές θα γίνουν μερικές ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου.
Μάρδας και Σταθάκης: Κανονικά το α΄15θημερο
Ερωτηθείς από την ΕΡΤ για τους μισθούς του α΄δεκαπενθήμερου του Ιουλίου στο δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας τόνισε ότι “σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα οι μισθοί μπορούν να καταβληθούν κανονικά. Μας είχε προκαλέσει κάποια ανησυχία το πώς πηγαίνουν οι φόροι. Αλλά προς έκπληξή μας οι φόροι πηγαίνουν καλά”, είπε χαρακτηριστικά.
Τη διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία, έδωσε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Αν και οι καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο των νομικών προσώπων όσο και των φυσικών προσώπων είναι μεγάλη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί στις νέες ημερομηνίες που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών (15 Ιουλίου για τις επιχειρήσεις και 27 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα), το τελευταίο τριήμερο εισήλθαν στο Taxis προς εκκαθάριση πολλές δηλώσεις. Και αυτό, υπό τον φόβο που προκάλεσαν τα σενάρια που έκαναν λόγο για «κούρεμα καταθέσεων».  Με αφορμή τα σενάρια αυτά, πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέβαλαν δηλώσεις προκειμένου να αξιοποιήσουν για την πληρωμή φόρων τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.
Ανησυχία για το β΄και τις συντάξεις – Επικοινωνία ΑΔΕΔΥ-Μάρδα
Δεν είναι λίγοι, πάντως, όσοι εκτιμούν ότι δεν θα εισπραχθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που αναμένουν τα κρατικά ταμεία. Σε μια τέτοια πιθανότητα, ίσως να μην καταβληθούν με ομαλότητα οι μισθοί στο δημόσιο, ενδεχομένως και οι συντάξεις, στο τέλος του Ιουλίου.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΑΔΕΔΥ τις επόμενες ώρες πρόκειται να επισκεφτεί τον Δ. Μάρδα για να πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις…

Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα να στείλει τις λεπτομερείς προτάσεις της έως την Πέμπτη το πρωί χωρίς να αποφεύγουν να μιλήσουν για Grexit έστειλαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.  «Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε το μαύρο σενάριο. Δηλαδή, μη συμφωνία μέχρι την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, προαναγγέλλοντας Σύνοδο Κορυφής των 28 και όχι των 19 για την Κυριακή.
Ακόμη πιο σαφής ο κ.Γιουνκερ: «Είμαι σθεναρά εναντίον του Grexit αλλά έχουμε και σενάριο του Grexit το οποίο έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς». Μάλιστα, επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έφερε προτάσεις σήμερα και ζήτησε «να μας πουν που το πάνε».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!