Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015


Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%). Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας για το 2015 της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, στα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο διαδίκτυο από την κατοικία, καταγράφεται σε σχέση µε το 2014 αύξηση 7,2% και 3,8%, αντίστοιχα.

Αύξηση, σε σχέση µε το 2014, καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική (10,4% και 5,5%, αντίστοιχα), ενώ µείωση στην Κεντρική Ελλάδα και στα Νησιά Αιγαίου- Κρήτη (3,7% και 2,6%, αντίστοιχα).

Ευρυζωνική σύνδεση χρησιµοποιεί το 67,1%, του συνόλου των νοικοκυριών µε ένα τουλάχιστον µέλος ηλικίας 16-74 ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7%.

Οι κυριότερο λόγοι µη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι:

α) ή έλλειψη ικανοτήτων (60,7%),

β) ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χρήσιµες, δεν ενδιαφέρουν (25,9%), και

γ) ότι το κόστος του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό (21,7%).

Για την ηλικιακή οµάδα 16- 24 ετών καταγράφεται σταθερό ποσοστό πρόσβασης στο διαδίκτυο για τα έτη 2014 και 2015. Η µεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό πρόσβασης (12,4%) καταγράφηκε για την ηλικιακή οµάδα 45- 54 ετών. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν χρησιµοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, η µεγαλύτερη µείωση (45,2%), σε σχέση µε το 2014, καταγράφηκε για την ηλικιακή οµάδα 25- 34 ετών.

Από όσους συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, µε κινητή συσκευή, το 57,4% χρησιµοποίησε κινητό ή smart phone, το 34,9% φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. laptop, tablet) και το 2,4% άλλη συσκευή (π.χ. PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κ.λπ.). Το υψηλότερο ποσοστό εν κινήσει σύνδεσης στο διαδίκτυο καταγράφεται για την ηλικιακή οµάδα 16- 24 ετών.

Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφηµερίδες, περιοδικά παραµένει, όπως και το 2014, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγµατοποιούνται µέσω διαδικτύου µε ποσοστό 85,4%, ενώ η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών, είναι η δεύτερη περισσότερο πραγµατοποιούµενη δραστηριότητα, µε ποσοστό 80,4%.

Αναφορικά µε τις διαδικτυακές υπηρεσίες νέφους, 3 στους 10 (26,3%) από όσους χρησιµοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίµηνο του 2015 χρησιµοποίησαν διαδικτυακούς αποθηκευτικούς χώρους για να αποθηκεύσουν ή και να µοιραστούν µε άλλους έγγραφα, εικόνες, µουσική, videos ή άλλα αρχεία.

Καταγράφεται, σε σχέση µε το 2014, αύξηση 44,5%.

Τέλος, αύξηση 2,9% καταγράφεται, σε σχέση με το 2014, στο ποσοστό του πληθυσµού που έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ειδικότερα για όσους δεν απέστειλαν συµπληρωµένα έντυπα (όπως π.χ. φορολογική δήλωση) µέσω διαδικτύου ενώ είχαν να υποβάλουν, το 82,2% αυτών ανέφερε ότι η υποβολή των συµπληρωµένων εντύπων, έγινε, για λογαριασµό τους, από άλλα πρόσωπα, όπως για παράδειγµα από φοροτεχνικό, µέλος της οικογένειας, φίλο, κ.λπ., το 9,5% ότι δεν είχαν τις γνώσεις για να χρησιµοποιήσουν την ιστοσελίδα που χρειαζόταν και το 2,9% επικαλέστηκαν ανησυχία σχετικά µε την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών δεδοµένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απρόβλεπτες εκρήξεις, αγχώδη κυνηγητά ανάμεσα στο πλήθος, ελικόπτερα σε χαμηλές πτήσεις και θεαματική δράση. O θρυλικός ήρωας του Ίαν Φλέμινγκ, ο Τζέιμς Μποντ, ο διασημότερος κατάσκοπος του κόσμου, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη για 24η φορά, με το «Spectre». Η ταινία που φέρει την υπογραφή του 50χρονου Βρετανού σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, κάνει πρεμιέρα αύριο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τη Feelgood.

Τον θρυλικό 007 ενσαρκώνει για τέταρτη φορά ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, μετά τα «Casino Royale» (2006), «Quantum of Solace» (2008) και «Skyfall» (2012). Γυρισμένο στην Ιταλία, στην Αυστρία, στο Μεξικό, στο Μαρόκο και φυσικά στην Αγγλία, το «Spectre» συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία των ταινιών του Μποντ: άγριες καταδιώξεις, έναν μεγαλομανή κακό -τον οποίο υποδύεται ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Κρίστοφ Βαλτς- γοητευτικά κορίτσια στο πλευρό του ευρηματικού μυστικού πράκτορα, που ενσαρκώνουν η εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι και η Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού , συναρπαστικά γκάτζετ και διαλόγους διανθισμένους με γερές δόσεις χιούμορ.

Η υπόθεση έχει να κάνει με ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν, που στέλνει τον Τζέιμς Μποντ σε μια μοναχική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία(Μόνικα Μπελούτσι) και ανακαλύπτει μία εγκληματική οργάνωση που στοχεύει στην παγκόσμια κυριαρχία γνωστή ως Spectre . Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Max Denbigh (Άντριου Σκοτ), ο νέος αρχηγός του Κέντρου της Εθνικής Ασφάλειας, θέτει υπό αμφισβήτηση τις τακτικές του Μποντ αλλά και τη MI6 με επικεφαλής τον νέο M (Ραλφ Φάινς). Ο Μποντ στρατολογεί κρυφά τη Moneypenny (Ναόμι Χάρις) και τον Q (Μπεν Γουίσοου) για να τον βοηθήσουν να βρει τη Madeleine Swann (Λεά Σεϊντού), την κόρη του παλιού του αντιπάλου του Mr White (Τζέσπερ Κρίστενσεν), που μπορεί να εξιχνιάσει το δίκτυο της Spectre.



Η ευκαιρία να εξερευνήσει τις ιστορίες όλων αυτών των χαρακτήρων, είχε ζωτική σημασία για τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, που επιστρέφει για δεύτερη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα. «Όλα ξεκινάνε από τον χαρακτήρα για μένα» λέει ο βραβευμένος με όσκαρ, σκηνοθέτης. «Ήθελα να εξερευνήσω όλες τις πτυχές των χαρακτήρων που άφησα πίσω μου στο ‘’Skyfall’’. Γεμίσαμε τη MI6 με μία νέα γενιά ανθρώπων, έναν καινούριο Μ, μία καινούρια Moneypenny και έναν καινούριο Q. Ήθελα όλες αυτές τις σχέσεις να εξελιχθούν».

Για τον ηθοποιό Ντάνιελ Κρεγκ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα: «Θέλαμε να είμαστε καλύτεροι από το Skyfall. Τόσο απλά. Δεν είχαμε επιλογή. Έπρεπε να είμαστε πιο εντυπωσιακοί και πιο καλοί. Με το Skyfall, ενεργοποιήσαμε κάτι και θέλαμε να πάμε παρακάτω και να πειραματιστούμε κι άλλο».

«Ο Μποντ αναζωογονείται στο τέλος του Skyfall. Έκανε καινούριο ξεκίνημα», επισημαίνει ο σκηνοθέτης, και αυτό έχει έντονη επίδραση στο Spectre. «Σε αυτή την καινούρια ταινία, ο πιο διάσημος μυστικός πράκτορας του κόσμου ελέγχει το πεπρωμένο του. Έχει μια συγκεκριμένη αποστολή, κανείς και τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο».

«Το Skyfall ήταν μια ιστορία αντίδρασης από την πλευρά του Μποντ» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Στην πρώτη σκηνή τον πυροβολούν πριν καν τους τίτλους αρχής και για το υπόλοιπο της ταινίας είναι ένα βήμα πίσω από τον Χαβιέ Μπαρδέμ που υποδύεται τον Silva. Μπορεί κανείς ακόμα και να υποστηρίξει ότι στο τέλος του Skyfall ο Μποντ έχει αποτύχει. Δεν κατάφερε να κρατήσει τη M ζωντανή και παρ' όλο που ο θάνατος του Silva είναι μια νίκη για τον Μποντ, υπάρχουν άλλα ζητήματα που δεν έχουν πάει καλά. Έτσι, με το Spectre, ήθελα να του δώσω την ευκαιρία να εξιλεωθεί».

Στο «Spectre», οι δημιουργοί μπόρεσαν να κινηθούν περισσότερο όπως στις παλιές ταινίες του Μποντ. «Δουλέψαμε διαφορετικά απ’ ό,τι στις προηγούμενες ταινίες που έχω κάνει» λέει ο Ντάνιελ Κρεγκ. «Η ταινία είναι πολύ μοναδική, αλλά επανέρχεται σε αυτά που έχουν γίνει στις ταινίες του 007 το '60 και το '70».

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι το «Spectre» θυμίζει τις κλασικές ταινίες Μποντ σε σχέση με τα αυτοκίνητα, το ύφος, τον φωτισμό ακόμα και το κόψιμο του κουστουμιού του 007. «Ήθελα να επιστρέψω στις ένδοξες στιγμές του παλιού καιρού που εισπράττεις από τις φανταστικές, αλλόκοτες τοποθεσίες. Ήθελα να το τραβήξω στα άκρα».

Οι παραγωγοί θεωρούν τη Μέρα των Νεκρών στην Πόλη του Μεξικού - που προηγείται των τίτλων αρχής της ταινίας- ως μια από τις καλύτερες σκηνές της καριέρας τους. «Παρ’ όλο που έχουμε δουλέψει τις ταινίες του Μποντ για πάνω από 35 χρόνια, θεωρούμε ότι η εναρκτήρια σκηνή του “Spectre” είναι κάτι απίστευτο και δίνει τον τόνο για μια εξαιρετική ταινία» λέει ο παραγωγός Μάικλ Γουίλσον. «Όταν το κοινό δει αυτές τις σκηνές, θα απολαύσει καλό, παλαιάς κοπής σινεμά τεραστίων διαστάσεων. Οι σκηνές του Μεξικού είναι πραγματικά επικές».

Η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπροκόλι προσθέτει: «Η σκηνή της Μέρας των Νεκρών στέκει ως υπενθύμιση του τι μπορεί να καταφέρει μια ταινία με τον Τζέιμς Μποντ. Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας ξένης πρωτεύουσας με χιλιάδες καταπληκτικά ντυμένους βοηθητικούς ηθοποιούς και μια πρωτοκλασάτη ομάδα από κασκαντέρ να εκτελούν κινήσεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτός είναι ένας λόγος που θεωρούμε ότι το Spectre είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τη σειρά του Μποντ».

Πέρα από τα εντυπωσιακά εφέ, το «Spectre» έχει αρκετά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίσει, αφού σ’ αυτό συμμετέχει το μεγαλύτερο σε ηλικία «Bond girl», η 51χρονη πλέον Μόνικα Μπελούτσι, ενώ ειδικά για τις ανάγκες του φιλμ κατασκευάστηκε ένα ειδικό μοντέλο Aston Martin (DB10) με ειδικό σκελετό και φοβερή επιτάχυνση. Επιπλέον το φιλμ διαρκεί σχεδόν δυόμισι ώρες, καθιστώντας τo “Spectre” τη μεγαλύτερη ταινία από τις 24 του Τζέιμς Μποντ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως νεράιδα εμφανίζεται η διάσημη τραγουδίστρια Katy Perry και μετά ζωντανεύει μια απίστευτη σειρά χαρακτήρων, από μπισκοτάνθρωπους μέχρι υπερμεγέθη δώρα επάνω σε πατίνια, καθώς και γιγάντια αρκούδια. Όλα αυτά για τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια γνωστής εταιρείας ρούχων.

Το soundtrack της διαφήμισης είναι το «Every Day Is A Holiday», ένα νέο τραγούδι που έγραψε η Katy, με παραγωγό τον Duke Dumont.



«Πέρασα τόσο εορταστικά στα γυρίσματα αυτού του τόσο σπουδαίου χριστουγεννιάτικου διαφημιστικού σποτ με τον Jonas Εkerlund, και με όλα τα χαρούμενα ρούχα, ειδικά με το αγαπημένο μου πουλόβερ Elfie Selfie. H εταιρεία έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του προσωπικού μου στιλ από τότε που ήμουν 13 και άρχισα να ενσωματώνω τη διασκέδαση με προσιτά κομμάτια στη Vintage ντουλάπα μου» λέει η Katy Perry.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται κομμάτια όπως φορέματα σε έντονο κόκκινο, σμόκιν με σκίσιμο στα μανίκια και ένα μακό κεντημένο με κόκκινες πούλιες σε σχήμα φιόγκου.

real.gr

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει μία συναυλία στο θέατρο Παλλάς τη Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
Τα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ Σαΐα και Μπάμπης Τσέρτος.
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς
Η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)
Εισιτήρια 5€, 10€ και 15€
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Όλα τα είχαμε δει μέχρι τώρα είπατε; Όχι, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Και αυτή τη φορά, ζούμε το “ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” και κάλεσμα σε απεργία ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως!
Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης (12.11.2015) ενάντια “στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά”.
Το κάλεσμα σε απεργία
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.
Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.
Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Πηγή: Newsit.gr

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα, Πέμπτη, οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.
Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ματαιώσεις στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης θα υπάρξουν λόγω της συμμετοχής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), στην γενική απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και δεν θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Επίσης, την ημέρα της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.
Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται
Πέμπτη 12/11/2015
Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου, εκτός των διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.
Σημειώνεται, πως οι αμαξοστοιχίες 600-601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Παρασκευή 13/11/2015 (επόμενη ημέρα της απεργίας)
Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και στο τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr


Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν σήμερα(12/11) οι δύο αεροπορικές εταιρίες, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Aegean, «αναγκάζεται να ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο», ήτοι:
Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 352 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 370 Αθήνα – Μύκονος
Α3 371 Μύκονος – Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα 801 11 20000 (από σταθερό) ή 210 6261000 (από κινητό).
Επίσης, με νέα ανακοίνωση της Οlympic Air ακυρώνονται επιπλέον 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη. Οι επιπλέον πτήσεις που ματαιώνονται είναι οι εξής:
ΟΑ 152 Αθήνα – Καβάλα
ΟΑ 153 Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 154 Αθήνα – Καβάλα
ΟΑ 155 Καβάλα – Αθήνα
ΟΑ 240 Αθήνα – Σάμος
ΟΑ 241 Σάμος – Αθήνα
ΟΑ 248 Αθήνα – Σάμος
ΟΑ 249 Σάμος – Αθήνα
ΟΑ 140 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 141 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 146 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
ΟΑ 147 Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
ΟΑ 074 Αθήνα – Ζάκυνθος
ΟΑ 075 Ζάκυνθος – Αθήνα
ΟΑ 160 Αθήνα – Ιωάννινα
ΟΑ 161 Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 166 Αθήνα – Ιωάννινα
ΟΑ 167 Ιωάννινα – Αθήνα
ΟΑ 270 Αθήνα – Χίος
ΟΑ 271 Χίος – Αθήνα
ΟΑ 276 Αθήνα – Χίος
ΟΑ 277 Χίος – Αθήνα
ΟΑ 250 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 251 Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 258 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 259 Μυτιλήνη – Αθήνα
ΟΑ 254 Αθήνα – Μυτιλήνη
ΟΑ 255 Μυτιλήνη – Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).
Καθυστερήσεις EasyJet
Εν τω μεταξύ, καθυστερήσεις ανακοίνωσε και η ΕasyJet ότι θα υπάρξουν στο δικό της πρόγραμμα πτήσεων.
Η εταιρία θα ενημερώσει όλους τους επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται μέσω e-mail ή SMS, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της. Επίσης η εταιρία καλεί τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν την Πέμπτη από ή προς την Ελλάδα να ελέγξουν από πριν την κατάσταση της πτήσης τους στη σελίδα Flight Tracker.


“Λουκέτο” βάζει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας, καθώς ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη απεργία την οποία χαρακτηρίζουν «μητέρα των μαχών» καλώντας σε μαζικές συγκεντρώσεις. Αντίστοιχα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά: 
Απεργούν τα ΜΜΕ
Η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) δηλώνει πως οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στην απεργία και τονίζει: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα».
Απεργούν και οι έμποροι
Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.
Δεμένα τα πλοία
Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν σήμερα όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα διαρκέσει ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Απεργία και στο Μετρο
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Στάση εργασίας και για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ
Από την έναρξη της βάρδιας εως και της 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ εως και την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.
Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως. Για λίγες ώρες θα κινηθούν ηλεκτρικός και Τραμ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
ΠΟΕ – ΟΤΑ
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.
ΠΟΕΔΗΝ
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
aftodioikisi.gr
tag heuer connected smartwatch
H Tag Heuer παρουσίασε το Connected Smartwatch το οποίο έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Intel και την Google. 
Πρόκειται για ένα κανονικό smartwatch με λειτουργικό σύστημα Android Wear και ψηφιακές λειτουργίες, ενώ στο κέντρο του καντράν υπάρχει μία οθόνη 1,5 ίντσας, με ανάλυση 360×360 pixels, φωτεινότητα 240 nits και 240 ppi, η οποία θα μπορεί να δείξει τρεις βασικές προσόψεις ρολογιών της Tag Heuer, έναν κλασικό χρονογράφο Carrera, ένα ρολόι με τρεις δείκτες και ένα ρολόι GMT. Για τη λειτουργία του χρονογράφου αρκεί κανείς να πατήσει πάνω στην οθόνη.
Η κάσα έχει διάμετρο 46.2 χιλιοστών και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Το λουράκι είναι από καουτσούκ, διαθέσιμο σε μαύρο, κόκκινο, μπλε, άσπρο και πορτοκαλί χρώμα. Στο εσωτερικό του Tag Heuer Connected Smartwatch υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Dual Core, χρονισμένος στο 1.6 GHz, ενώ η μνήμη RAM είναι 1 GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι 4 GB, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 410 mAh, πράγμα που διασφαλίζει αυτονομία 25 ωρών.
Η τιμή στην οποία είναι διαθέσιμο το νέο Tag Heuer Connected smartwatch είναι τα 1500 δολάρια, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στο online κατάστημα της Tag Heuer. Δεν μπορεί να εκτελεί τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς για τη λειτουργία του θα απαιτεί τη σύνδεση με ένα smartphone.
pestaola.gr

Για τον πρόσφατο χωρισμό της από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μίλησε η Γκαμπριέλα Σάινερ.
Όπως ανέφερε στη Real News η επί 7 χρόνια σύντροφος του κ. Μπουτάρη παραμένουν φίλοι και η απόφαση λήφθηκε από κοινού.
«Παραμένουμε φίλοι, γιατί νοιαζόμαστε πάρα πολύ ο ένας για τον άλλον. Άλλωστε, γελάμε ακόμη με τις ίδιες χαζές ταινίες που μόνο εμείς βρίσκουμε αστείες».
«Ακόμη και τώρα αγαπιούνται πολύ. Είναι ο ένας ο άνθρωπος του άλλου. Δυστυχώς, όμως, είναι και οι δύο άτομα με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, που αφιερώνουν πολύ χρόνο στη δουλεία τους, οπότε δεν κατάφεραν να δουλέψουν, όπως θα έπρεπε, για τη σχέση τους», είπαν στην εφημερίδα άνθρωποι από το περιβάλλον τους.
Η αυλαία της σχέσης τους έπεσε τον Αύγουστο, όταν βρέθηκαν στο νησί Διάπορο, όπου βρίσκεται το εξοχικό του Γιάννη Μπουτάρη.


Σε περιπέτειες μπαίνει ο Τόλης Βοσκόπουλος ξανά, εξαιτίας οφειλών.
Ο γνωστός τραγουδιστής οφείλει 9.000 ευρώ, σε κοινόχρηστα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα life, ήδη έχουν εκδικαστεί δύο αγωγές στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος του τραγουδιστή με τις οποίες η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας ζητούσε να εξοφληθούν οφειλές του, που αφορούν τα τελευταία έξι χρόνια.
Το ζήτημα αφορά τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του κ. Βοσκόπουλου, τα οποία δεν είναι ενοικιασμένα. Η συνήγορος του τραγουδιστή, Ζωή Μπαρδούτσου, υποστήριξε πως εκείνος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχει έλλειψη μετρητών, ζητώντας για ακόμη μία φορά αναβολή της υπόθεσης. Αίτημα το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!