Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Intel ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα ρομπότ, τον «Τζίμι», που συναρμολογείται από μέρη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Μόλις είναι ολοκληρωμένο, το ρομπότ αρχίζει να μιλάει και να περπατάει.
Ο λευκού χρώματος και ύψους περίπου 75 εκατοστών «Τζίμι» θα διατίθεται στους καταναλωτές έως το τέλος του έτους, με κόστος περίπου 1.600 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η τιμή του «κιτ» συναρμολόγησης για το ρομπότ αναμένεται να πέσει κάτω 1.000 δολάρια σε λίγα χρόνια. Στο «κιτ» θα περιλαμβάνονται και ορισμένα μηχανικά μέρη του ρομοπότ που δεν εκτυπώνονται, καθώς και ο επίσης μη εκτυπώσιμος επεξεργαστής Edison της Intel.
Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί κατάλληλα, ώστε να τραγουδά, να μιλά διάφορες γλώσσες, να στέλνει μηνύματα στο Twitter, να σερβίρει ποτά και πολλά άλλα. Οι ιδιοκτήτες ρομπότ όπως ο «Τζίμι» θα μπορούν να τα προγραμματίζουν κατά βούληση για να κάνουν μοναδικά πράγματα, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες τα προγράμματα αυτά, με την μορφή εφαρμογών που θα μπορούν να «κατεβαίνουν» μέσω διαδικτύου.
Η Intel προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις νέες τεχνολογίες (ταμπλέτες, έξυπνα κινητά) και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στη δημιουργία «έξυπνων» ρούχων, καθώς και στην κατασκευή συναρμολογούμενων και αυτόνομων ιπτάμενων ρομπότ (drones), που θα απευθύνονται στους χομπίστες, οι οποίοι ξετρελαίνονται να φτιάχνουν μόνοι τους διάφορα ηλεκτρονικά «γκάτζετ».
news.gr
Μπροστά σε ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Anhui καθώς καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση στους αριθμούς των ηλικιωμένων που αυτοκτονούν. Ο λόγος είναι η εφαρμογή από την 1η Ιουνίου του νόμου που προβλέπει ότι όσοι φεύγουν από τον μάταιο τούτο κόσμο θα αποτεφρώνονται. Ο νόμος αυτός θα αφορά όσους θανάτους καταχωρηθούν μετά τις 31 Μαΐου. Για να επιτύχουν, μάλιστα, τη μεγαλύτερη εφαρμογή του μέτρου οι εκπρόσωποι των κινεζικών αρχών επισκέπτονται γραφεία κηδειών και καταστρέφουν τα εναπομείναντα φέρετρα. Στα χωριά της επαρχίας έχουν ήδη καταγραφεί επτά αυτοκτονίες ενώ πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αντίστοιχο αμόκ έχει πιάσει και κατοίκους μεγαλύτερων πόλεων. Αυτό που ζητούν οι ηλικιωμένοι είναι μια μικρή παράταση καθώς η ανακοίνωση για τις νέες ρυθμίσεις έγινε μόλις την 1η Απριλίου.

http://www.koutipandoras.gr 
Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας σε περιπτώσεις αδικιών, για άλλη μια φορά το κράτος δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο αρνούμενο να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Με απίστευτη ωμότητα το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να προσλάβει τις καθαρίστριες διότι έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση στις 10 Ιουνίου του 2014.
Ειδικότερα για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει: «Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ’ αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. »
Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης».
Αξίζει να τονισθεί το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, όπως σημειώνει στην απόφασή του ο δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου, αντίκειται «στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ενώ έχει προσβάλλει δυσανάλογα το ατομικό δικαίωμα των εναγόντων στην εργασία και την περιουσία».
Ο δικαστής όμως στο πόρισμά του προχωράει και ένα βήμα παραπάνω. Παραδέχεται ότι «αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λόγοι από το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενάγοντες είναι γυναίκες, στερήθηκαν τη μοναδική βάση βιοπορισμού τους, μολονότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες τους δεν εξέλειψε, κατά πλειοψηφία δε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 – 65 ετών με αποτέλεσμα να είναι εκμηδενισμένες οι πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας γυναικών σε μεγάλη ηλικία με μειωμένα τυπικά προσόντα ενώ επιπλέον πολλές εξ αυτών είναι διαζευγμένες και έχουν την ευθύνη ανηλίκων τέκνων ή τέκνων με αναπηρία ή την ευθύνη υποστήριξη υπερηλίκων γονέων και επομένως η αποστέρηση της θέσης εργασίας τους θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δυνατότητα διαβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης των προστατευομένων προσώπων».
Οι ενέργειες του υπουργείου και η εμμονή του να μην προσληφθούν οι καθαρίστριες – λες και θα πληγεί η εθνική οικονομία από την επαναπρόσληψή τους – καταρρίπτουν όλα όσα ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα άλλαξε και ότι από εδώ και στο εξής θα έρχονται μόνο καλύτερες μέρες.

http://www.4news.gr 

Ερευνητές του ICFO (Institute of Photonic Sciences) ανέπτυξαν μία συσκευή ενσωματωμένη σε τσιπ η οποία μπορεί να εντοπίζει καρκινικούς δείκτες πρωτεϊνών σε μία σταγόνα αίματος, λειτουργώντας σαν εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου.
Η συσκευή (lab-on-a-chip) μπορεί να εντοπίζει ακόμη και πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις δεικτών, ενώ συγχρόνως θεωρείται φθηνή και αξιόπιστη. Παράλληλα, λόγω μεγέθους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές όπου ενδεχομένως να υπάρχουν περιορισμένες ιατρικές υποδομές.
Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές μορφές καρκίνου διαγιγνώσκονται αργά, κυρίως γιατί οι περισσότερες ιατρικές συσκευές είναι σε θέση να εντοπίζουν όγκους όταν αυτοί έχουν ήδη αναπτυχθεί.  
Ωστόσο, οι ερευνητές του ICFO θεωρούν ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί, αφού η φορητή συσκευή που ανέπτυξαν είναι σε θέση να εντοπίζει ακόμη και τις μικρότερες συγκεντρώσεις καρκινικών δεικτών, μέσω της εξέτασης μίας σταγόνας αίματος.
Όταν το αίμα εισάγεται στη συσκευή, διοχετεύεται σε ένα δίκτυο μικρό-καναλιών. Κάθε κανάλι περιέχει χρυσά νανοσωματίδια μαζί με έναν ειδικό υποδοχέα αντισωμάτων. Εάν ο καρκινικός δείκτης πρωτεΐνης βρίσκεται στο αίμα, θα «κολλήσει» στα νανοσωματίδια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συσκευή στη συνέχεια είναι σε θέση να υπολογίσει τον αριθμό των δεικτών στο αίμα για κάθε κανάλι, παρέχοντας μία ακριβή πρόβλεψη για την πιθανότητα ο εξεταζόμενος να νοσήσει από κάποια μορφή καρκίνου.
naftemporiki.gr
Σίγουρα όλοι οι άνδρες το κάνουν, ακόμη και αν δεν το παραδέχονται, καθώς αποτελεί θέμα ταμπού. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία για τον ανδρικό αυνανισμό που το πιθανότερο είναι ότι αγνοείτε!

Δείτε τα 5 δεδομένα που έχουν προκύψει από αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες και θα σας εκπλήξουν!

Ο αυνανισμός δεν έχει τα οφέλη για την υγεία που έχει το σεξ

 Αντίθετα με τον αυνανισμό, συνουσία παρέχει στους άνδρες οφέλη προστατευτικά για την υγεία, όπως την αρτηριακή πίεση, την καρδιά και την υγεία του προστάτη.
Ωστόσο, οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν καταλήξει για ποιο λόγο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εκσπερμάτιση που γίνεται στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και αυτήν που είναι αποτέλεσμα αυνανισμού.

Ο αυνανισμός δεν είναι ακίνδυνος

Σίγουρα αποτελεί την ασφαλέστερη μορφή «σεξ». Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συχνός ή τραχύς αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό του δέρματος. Επίσης, η ισχυρή κάμψη του πέους, ενώ βρίσκεται σε στύση μπορεί να προκαλέσει ρήξη στους θαλάμους, οι οποίοι γεμίζουν με αίμα, μια σπάνια αλλά ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που ονομάζεται κάταγμα πέους.

Δεν υπάρχει «φυσιολογική» ποσότητα στον αυνανισμό

Το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα αυνανιστεί κάποιος μέσα στην εβδομάδα, αλλά το πώς αυτό εντάσσεται στη ζωή του κάθε άνδρα. Αν, για παράδειγμα, ο αυνανισμός επηρεάζει τη δουλειά κάποιου ή έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή του σεξ με τη σύντροφό του, τότε η κατάσταση είναι σοβαρή.

Ο αυνανισμός δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της σχέσης

Ο πιο καταστροφικός μύθος σχετικά με τον ανδρικό αυνανισμό είναι πως αποτελεί σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση ενός άνδρα με τη σύντροφό του.
Σύμφωνα με έρευνα, πολλοί άνδρες αυνανίζονται όχι για τη «σεξουαλική ευχαρίστηση» που αποκομίζουν, αλλά γιατί είναι ένας τρόπος που ανακουφίζει από το στρες της δουλειάς και τα προβλήματα.

Ο αυνανισμός κάνει καλό στη σεξουαλική σας ζωή

Ίσως πιστεύατε το αντίθετο, ωστόσο ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, καθώς τον βοηθά να ανακαλύψει τι του αρέσει στο σεξ.

http://www.onmed.gr
Κάθε γυναίκα, ακόμα και η πιο λαμπερή σταρ ή το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο, έχει ανασφάλειες με την εξωτερική της εμφάνιση, το πώς φαίνεται στους γύρω της κοκ…
Οι ανασφάλειες βέβαια δεν βάζουν φρένο και στο κρεβάτι. 9 στις 10 γυναίκες βρίσκουν κάτι επάνω τους που τις ενοχλεί αφάνταστα και αυτό εκδηλώνεται συχνότερα στη σεξουαλική τους ζωή.
Αυτές είναι οι 3 μεγαλύτερες σεξουαλικές ανασφάλειες των γυναικών… μήπως σου θυμίζουν κάτι;
#1 Το στήθος:
Με τα media να μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τα ψεύτικα, τέλεια, απόλυτα συμμετρικά στήθη φτάνουμε σε σημείο να αισθανόμαστε άσχημα με το νορμάλ size cup μας και να το σκεφτόμαστε ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ! Αποδέξου την εικόνα σου και μόλις το κάνεις θα δεις πόσοι άντρες θα ανταποκριθούν στο… ερωτικό κάλεσμα της αυτοπεποίθησης σου!

#2 Οι επιδόσεις:
«Άραγε κάνω κάτι λάθος;» σκέφτεσαι την ώρα του σεξ και δεν μπορείς να το απολαύσεις! Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν ότι δεν έχουν αρκετή εμπειρία στο σεξ και ότι αυτό θα οδηγήσει το σύντροφό τους στην απογοήτευση. Στο σεξ δεν παίζει ρόλο η εμπειρία αλλά κυρίως η χημεία και η επικοινωνία! Μάθε να επικοινωνείς με το σύντροφο σου και να συζητάτε τα πάντα γύρω από το σεξ χωρίς ταμπού και αναστολές.
#3 Ο σωματότυπος:
Αν είσαι από τις γυναίκες που θέλουν κλειστό φως για να… λειτουργήσουν, τότε δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση το συγκεκριμένο ζήτημα. Ξέχνα τις εμμονές σου με την τελειότητα και νιώσε τέλεια με το σώμα σου για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή! Πάνω από όλα σημασία έχει να έχεις ένα υγιές σώμα που θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση.
Πηγή: faysbook.gr
Πλούσιες απολαβές περιμένουν όσους εκλεγούν στις ευρωεκλογές 2014. Διαβάστε σε ποιο ποσό ανέρχονται οι μηνιαίες απολαβές ενός... ευρωβουλευτή και ποια τα άλλα οφέλη που έχουν;

Νεκροταφείο ελεφάντων χαρακτηριζόταν το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, καθώς λειτουργούσε περισσότερο ως «τιμητική αποστρατεία» για... ώριμους πολιτικούς. Αργότερα, ωστόσο, ο πολιτικός του ρόλος αναβαθμίστηκε. Οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι ηλικίες των ευρωβουλευτών, με μια σταδιακή μετατόπιση σε νεότερους υποψηφίους. Ολοένα και περισσότερο η εκλογή στην Ευρωβουλή αντιμετωπίζεται ως «επένδυση» για μια καλή πολιτική ή άλλη καριέρα και όχι ως απόσυρση. Και μάλιστα μια επένδυση άμεσα επικερδής, αφού οι περισσότεροι ευρωβουλευτές επιστρέφουν με σημαντικές «οικονομίες» από την ευρωπαϊκή εμπειρία. Εάν θέλει κανείς να δει από κοντά τη «φυλή των ευρωβουλευτών», δεν έχει παρά να βρεθεί το ξημέρωμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Θα τους δει μεταξύ των επιβατών της πρώτης πτήσης για τις Βρυξέλλες (ή το Στρασβούργο, τις 12 εβδομάδες του έτους που η ολομέλεια γίνεται εκεί).

Η ευρωκοινοβουλευτική εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα το πρωί και ολοκληρώνεται την Πέμπτη το απόγευμα, ώστε ο ευρωβουλευτής να μπορεί να γυρίσει στη χώρα εκλογής του και να έρθει σε επαφή με το κόμμα και τους εκλογείς του. Βεβαίως, η επαφή αυτή είναι... προαιρετική και συχνά οι ευρωβουλευτές την αποφεύγουν. Στις Βρυξέλλες, το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου μοιάζει με μια τεράστια κυψέλη, γεμάτο ευρωβουλευτές, υπαλλήλους, αξιωματούχους, κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη από κράτη - μέλη, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και λομπίστες μεγάλων ή μεσαίων συμφερόντων. Κάπως έτσι, η θητεία μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό εφαλτήριο για μια καλή, μετέπειτα καριέρα. «Οι Έλληνες ευρωβουλευτές είναι πίσω ακόμα σε αυτόν τον τομέα...», μας λέει εργαζόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο με πολυετή εμπειρία. Στο παρελθόν, οι «δικοί μας» ευρωβουλευτές κινήθηκαν με την κλασική ελληνική νοοτροπία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να αποκτήσουν ένα κομπόδεμα και ένα κεραμίδι, αυτή τη φορά στη βελγική πρωτεύουσα. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές, ιδιαίτερα παλαιότερα, που έκαναν οικονομίες για να βάλουν χρήματα στην άκρη. Στο παρελθόν, για παράδειγμα, ταξίδευαν σε οικονομική θέση στο αεροπλάνο και έπαιρναν αποζημίωση για διακεκριμένη. Τώρα, αυτό δεν γίνεται, γιατί χρειάζεται το εισιτήριο», μας αφηγούνται χαρακτηριστικά.

Πλούσιες απολαβές

Ποιες είναι οι αμοιβές ενός ευρωβουλευτή σήμερα; Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 7.807,12 ευρώ και καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Οι καθαρές αποδοχές, μετά την αφαίρεση της φορολογικής παρακράτησης της Ε.Ε., είναι 6.083,91 ευρώ.

Εκτός του μισθού ο ευρωβουλευτής λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση («αποζημίωση διαμονής»), ύψους 298 ευρώ για κάθε ημέρα που ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, εφόσον υπογράψει στην κατάσταση παρόντων. Το ποσό αυτό προορίζεται για να καλύψει στέγη, γεύματα και άλλες συναφείς δαπάνες. Εάν οι βουλευτές απουσιάζουν από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η αποζημίωση μειώνεται στο ήμισυ. Για συνεδριάσεις εκτός της Ε.Ε., η αποζημίωση ανέρχεται σε 149 ευρώ (και πάλι εφόσον υπογράψει ο βουλευτής στην κατάσταση παρόντων) με επιπλέον επιστροφή του κόστους διαμονής. Προσθέστε σε αυτά την αποζημίωση γενικών εξόδων, ύψους 4.202 ευρώ μηνιαίως, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη εξόδων όπως η μίσθωση γραφείων και το κόστος διαχείρισης, τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές.

Οι απουσίες... χρεώνονται

Η αποζημίωση μειώνεται κατά το ήμισυ για τους βουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας. Ας σημειωθεί πως το Κοινοβούλιο παρέχει στους βουλευτές εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο. Βεβαίως, τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Ευρωβουλή είναι εξασφαλισμένα, μαζί με τα εισιτήρια για 24 ταξίδια τον χρόνο εντός της χώρας εκλογής και για αρκετά εκτός (μέχρι ποσού 4.148 ευρώ ετησίως). Εάν δεν σας φτάνουν όλα αυτά, συνυπολογίστε πως κάθε ευρωβουλευτής μπορεί να αξιοποιήσει μηνιαίως ποσό 19.364 ευρώ για απασχόληση προσωπικού και εκπόνηση μελετών. Το ποσό αυτό δεν διατίθεται απευθείας στον ευρωβουλευτή, για ευνόητους λόγους.

Το μηνιαίο πρόγραμμα

Πώς είναι ένας τυπικός μήνας του ευρωβουλευτή; Μία εργάσιμη εβδομάδα αφιερώνεται στη δουλειά των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προετοιμασία των θεμάτων που θα έρθουν στην ολομέλεια. Μία εβδομάδα καταλαμβάνει η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η τρίτη εβδομάδα αξιοποιείται από τις κομματικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου για συζήτηση των θέσεών τους, ενώ ακολουθεί η «πράσινη βδομάδα», οπότε οι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι για να έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες. Ο κάθε ευρωβουλευτής συμμετέχει σε μία ή δύο νομοθετικές επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου και σε μία επιπλέον μεικτή κοινοβουλευτική επιτροπή με κάποια άλλη συνεργαζόμενη χώρα. Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, τις ημέρες εργασίας, κυκλοφορούν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, στα μεγάλα γυάλινα κτίρια των Βρυξελλών. Βεβαίως, η κινητικότητα δεν σημαίνει και συμμετοχή, πραγματική παραγωγή πολιτικής. Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των ευρωβουλευτών έχει διαχρονικά χαρακτηριστεί ως «τουρίστες», καθώς το κοινοβουλευτικό τους έργο είναι περιορισμένο. Έτσι κι αλλιώς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν καλές σχέσεις με τα καταστήματα ταξιδιωτικών ειδών, καθώς βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Αποτελούν μία από τις λεγόμενες «φυλές των αεροδρομίων».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την απίστευτη ιστορία της διηγήθηκε η Mayra Rosales από το Τέξας, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του ανιψιού της.Ο μόλις 2 ετών Eliseo Jr πέθανε τον Μάρτιο του 2008, καθώς τον πρόσεχε η Rosales που τότε ζύγιζε 469 κιλά!
Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τότε η ίδια είχε ισχυριστεί ότι το παιδί πέθανε επειδή είχε πέσει επάνω του. Τελικά όπως αποδείχθηκε στη δίκη, η αδερφή της Rosales σκότωσε τον μικρό έπειτα από χρόνια κακοποίησης, και η Mayra προσπάθησε να γλυτώσει την Jaime Rosales της από την φυλακή. Ωστόσο ομολόγησε τελικά την αλήθεια, καθώς δεν άντεχε άλλο να βλέπει την αδελφή της να κακοποιεί τα υπόλοιπα παιδιά της.
Σε συνέντευξη που παρέθεσε η 31χρονη γυναίκα δήλωσε μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει χτυπήσει το παιδί στο κεφάλι, καθώς το χέρι της ήταν τόσο βαρύ που δεν μπορούσε καν να το σηκώσει!
«Με λυπεί το γεγονός ότι η αδερφή μου είναι στη φυλακή, αλλά πιστεύω ότι τώρα καταλαβαίνει ότι οι πράξεις της δεν ήταν σωστές. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει και να μάθει πολλά από αυτά που έγιναν» λέει πλέον η ίδια, ενώ η Jaime Rosales καταδικάστηκε σε 15 χρόνια.
Μετά το περιστατικό, η Rosales πήρε σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της και έχασε σχεδόν 300 κιλά!
Δείτε τη σχετική φωτογραφία:
300kila

 

aftodioikisi.gr
Μια μέρα, Ο σύζυγος γυρνάει στο σπίτι κατά τις 6 το απόγευμα και λέει στη γυναίκα του :
- Καλή μου, έχω ένα meeting για τη δουλειά στις 10 το βράδυ, αλλά δε θα πάω... Μου φαίνεται ότι με εκμεταλλεύονται!
Η γυναίκα, δείχνοντας ότι νοιάζεται γι' αυτόν, τον πείθει πως η δουλειά είναι σημαντική. Τότε, ο σύζυγος πάει να κάνει ένα ντουζάκι για να είναι έτοιμος και σκέφτεται :
- Ήταν εύκολο να τη κοροϊδέψω!.
Σαν γυναίκα που αξίζει να το κάνει, όταν ο άντρας της μπαίνει στο μπάνιο, τσεκάρει όλα του τα πράγματα. Το πορτοφόλι, το τσαντάκι, το σακάκι, τα μηνύματα στο κινητό, κτλ. Και βρίσκει ένα χαρτάκι με το εξής κείμενο "Μωρό μου, σε περιμένω για να φάμε τη γαλοπούλα με τη λευκή σάλτσα που έχουμε πει..."
Η γυναίκα ξαναβάζει το χαρτάκι εκεί που ήταν. Όταν ο άντρας βγαίνει από το μπάνιο τη βλέπει ξαπλωμένη στο κρεβάτι, σε μία στάση πολύ προκλητική και χωρίς να χάνουν χρόνο κάνουν έρωτα όπως τους παλιούς καιρούς. Όταν τελείωσαν, ο τύπος μισοπεθαμένος, αποκοιμιέται. Όταν πλησίαζε η ώρα του meeting, η γυναίκα τον ξυπνάει. Παρόλα αυτά αυτός δεν ήθελε να ξέρει τίποτα για το meeting. Τελικά η σύζυγος τον πείθει να πάρει τα πόδια του και να πάει... Όταν έφτασε στο σπίτι της ερωμένης του, πολύ κουρασμένος της λέει :
- Καλή μου, έχω δουλέψει πολύ σήμερα και μόνο θα κάνω ένα ντουζάκι και θα ξεκουραστώ λίγο...
Μπαίνοντας στο μπάνιο, η ερωμένη ως γυναίκα τσεκάρει τις τσέπες του παντελονιού και βρίσκει ένα χαρτάκι που γράφει "Σου στέλνω τη γαλοπούλα. Η λευκή σάλτσα έμεινε σπίτι. Η Σύζυγος"...!!!
Ελπίδα γεννά σε όσους ροχαλίζουν και τους συντρόφους τους που υποφέρουν, μία νέα συσκευή από τιτάνιο, η οποία εμφυτεύεται στην μύτη.
Η συσκευή είναι ένα μεταλλικό πλέγμα, το οποίο εισάγεται το βράδυ και ανοίγει σαν πέταλο ενός λουλουδιού για να στηρίζει το άνοιγμα των αεραγωγών καθώς το άτομο θα κοιμάται, και το πρωί απομακρύνεται. Πρόσκειται για μια συσκευή κατάλληλη για τους πάσχοντες από αποφρακτική υπνική άπνοια, μια ακραία εκδήλωση ροχαλητού κατά την οποία η αναπνοή σταματά για μικρά χρονικά διαστήματα.
Το ροχαλητό οφείλεται στους κραδασμούς των μαλακών ιστών του πίσω μέρους του στόματος, της μύτης και του λαιμού. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις άντρες και μία στις δέκα γυναίκες ροχαλίζουν τακτικά. Μέχρι σήμερα, οι διαθέσιμες επιλογές για την αντιμετώπιση του ροχαλητού περιλάμβαναν την απώλεια βάρους, τη διακοπή του καπνίσματος, άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, την εμφύτευση μαλακών ιστών ή και τη χειρουργική επέμβαση. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεωρείται η συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών (συσκευή CPAP), μια συσκευή που φοριέται σαν μάσκα πάνω από τη μύτη και βοηθά την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η νέα αυτή συσκευή, σε αντίθεση με την CPAP, δεν απαιτεί μια αντλία ή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και ο χρήστης μπορεί να κινηθεί γύρω με το στη θέση του. Μια μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Erlangen στη Γερμανία, διαπίστωσε επίσης ότι η νέα μέθοδος λειτούργησε εξίσου αποτελεσματικά με τη θεραπεία CPAP. Ακόμα και σε υγιείς εθελοντές, η συσκευή αύξησε τη ροή του αέρα κατά 47%, σύμφωνα με την έρευνα, γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως να μπορεί να αξιοποιηθεί και από άτομα που αθλούνται, αυξάνοντας την απόδοσή τους.
news.gr
Δείτε τα top 10 μέρη στον κόσμο με τις περισσότερες φωτογραφίες στο Instagram και τα περισσότερα check-in στο Facebook!
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ και ακολουθούν και άλλοι διάσημοι προορισμοί!


1. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι
2. Walt Disney World, Florida
3. Λίμνη Αβραάμ, Καναδάς
4. Central Park, Νέα Υόρκη
5. Blue Lagoon, Ισλανδία
6. Glacier National Park, Μοντάνα
7. Glass Beach, MacKerricher State Park, Καλιφόρνια
8. Yosemite National Park, Καλιφόρνια
9. Γέφυρα του Μπρούκλιν
10. Four Corners Εθνικό Μνημείο


http://www.simantra.gr 
Τώρα οι συνομιλίες στο προσφιλές μας Skype αποκτούν απευθείας μετάφραση!

Η Microsoft, στο πλαίσιο της Code Conference, ανακοίνωσε το Skype Translator, μία νέα επαναστατική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει τη (σχεδόν) Real time μετάφραση οποιασδήποτε βιντεο-κλήσης πραγματοποιείται μέσω του Skype.

Ως αποκύημα της εξαγοράς του Skype από τον κολοσσό της Microsoft, η εταιρεία προγραμματίζει επιπλέον ενέργειες για την πλήρη αξιοποίηση της εμπορικής κίνησής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Code Conference, τόνισε ότι το “next big thing” της Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που θα εξελίσσεται η εκάστοτε συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας αρχικά με τη μορφή υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης (και στη συνέχεια και με φωνή) τα όσα αναφέρει ο κάθε συνομιλητής στη γλώσσα του άλλου συνομιλητή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft, η διαδικασία στα πρώτα στάδια του Skype Translator δεν θα γίνεται με απόλυτα αυτόματο τρόπο, αλλά ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να περιμένει για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι πρώτα να καταγραφούν και να αναγνωριστούν από το σύστημα τα γλωσσικά δεδομένα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μετάφραση. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως τελικά δεν τελεσφόρησαν. Ωστόσο, με το Skype Translator η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσες να το δεις μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
news.gr
Ο Νορβηγός καλλιτέχνης Alexander Selvik Wengshoel ισχυρίζεται ότι έχει καταναλώσει το ισχίο του εις το όνομα της τέχνης...

Ναι, η εννοιολογική τέχνη έχει φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, με την πράξη του 25χρονου όπως την περιέγραψε κατά το άνοιγμα της έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης της Ακαδημίας Tromso.
Ο Wengshoel πήρε το μέρος του σώματος στο σπίτι έπειτα από χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου, και αφού το έβαλε στην κατσαρόλα προκειμένου να βράσει, το κατανάλωσε με πατάτες ογκρατέν και ένα ποτήρι κρασί.

Η κοπέλα του (που μπορεί να μην εξακολουθεί να είναι φίλη του) βρισκόταν στη δουλειά της όταν το αγόρι της έπαινε αυτό το δείπνο.
«Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου, κάθισα στο σαλόνι και ξαφνικά είχα αυτή την ιδέα», είπε ο ίδιος. «Ήμουν αποφασισμένος να έχω μια πολύ ωραία στιγμή, μόνος μου μαζί με το οστό από το ισχίο μου!», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με την Independent.
«Είχε τη γεύση πρόβατου... », συμπληρώνει.

Ο Wengshoel, που γεννήθηκε με παραμορφωμένο ισχίο και υπέστη σε πολλές αποτυχημένες επιχειρήσεις κατά την παιδική ηλικία, είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μια αναπηρική καρέκλα ή με πατερίτσες πριν η ζωή του αλλάξει με υποστεί στη χειρουργική επέμβαση που του άλλαξε τη ζωή, σε ηλικία 21 ετών.
 

 


Ο αιώνιος... καημός των Άγγλων φιλάθλων (όσων τουλάχιστον έχουν γεννηθεί μετά το 1966) είναι να δουν τα “Λιοντάρια” τους να κατακτούν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αν και συχνά η Αγγλία συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη διεκδίκηση του τροπαίου, ποτέ δεν έχει καταφέρει να το σηκώσει από το 1966 και έπειτα.

Αν και φέτος οι Άγγλοι δε θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, έχουν στο πλευρό τους έναν ισχυρό σύμμαχο: Το γνωστό αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος, αναλύοντας τα δεδομένα όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1966 και έπειτα, κατάφερε να δημιουργήσει έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος προβλέπει τις πιθανότητες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι, με βάση μία σειρά από παραμέτρους.

Μία από αυτές είναι η θερμοκρασία που επικρατεί στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χόκινγκ, μία θερμοκρασία 30 βαθμών μπορεί να μειώσει ως και κατά 59% τις πιθανότητες της Αγγλίας να κερδίσει – και αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου ευοίωνο, δεδομένου ότι στη Βραζιλία τέτοιες θερμοκρασίες τον Ιούνιο είναι αρκετά συνηθισμένες.

Άλλες παράμετροι που συνυπολογίζει στο μαθηματικό του τύπο ο Χόκινγκ είναι η απόσταση του γηπέδου από το Λονδίνο, το αν ο αντίπαλος της Αγγλίας προέρχεται από τη δυτική Ευρώπη, την ανατολική Ευρώπη ή την Αμερική, το αν ο διαιτητής είναι Ευρωπαίος ή όχι, το αν το υψόμετρο του γηπέδου είναι πάνω από τα 500 μέτρα, το αν η σέντρα του αγώνα γίνεται πριν ή μετά τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα), το αν η ομάδα αγωνίζεται με σύστημα 4-3-3 ή όχι και το αν η ομάδα φορά λευκές, μπλε ή κόκκινες στολές.


Όμως ο Χόκινγκ δεν έμεινε εκεί, και επινόησε και έναν μαθηματικό τύπο που προβλέπει τις πιθανότητες ενός ποδοσφαιριστή να ευστοχήσει σε ένα πέναλτι. Αυτή τη φορά, οι παράμετροι είναι οι εξής:

- Αν ο παίκτης είναι επιθετικός ή αμυντικός
- Αν ο παίκτης εκτελεί το πέναλτι προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά
- Αν το χρώμα των μαλλιών του παίκτη είναι ανοιχτόχρωμο, ή ακόμα αν είναι φαλακρός (κι όμως, έχουν καλύτερες πιθανότητες να σκοράρουν!)
- Αν ο παίκτης σημαδεύει το πάνω ή το κάτω 1/3 της εστίας
- Αν ο παίκτης εκτελεί το πέναλτι με πλασέ
- Αν ο παίκτης παίρνει φόρα πριν την εκτέλεση.


Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Χόκινγκ λέει κάτι που μάλλον θα πρέπει να το κρατήσουμε: “Είναι γεγονός πως, σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, νομίζω πως η κβαντική φυσική είναι σχετικά απλή”...
news.gr
Κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η Τότεναμ λόγω ειδικών όρων στα συμβόλαια των Μπέιλ και Μόντριτς, οι οποίοι κατέκτησαν το Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εδώ και λίγες μέρες πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, μαζί με τους Ισπανούς φιλάθλους των Μαδριλένων στον τελικό του Champions League, πανηγύριζαν κι εκείνοι της Τότεναμ!

Πιο συγκεκριμένα, λόγω ειδικών όρων στα συμβόλαια των Μπέιλ και Μόντριτς, η ομάδα του Λονδίνου θα εισέπραττε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αν οι Μαδριλένοι κατακτούσαν τη διοργάνωση. Έτσι, μαζί με το "decima" της Ρεάλ, η Τότεναμ καρπώθηκε κοντά στα 25.000.000 ευρώ από τους Μπέιλ και Μόντριτς!

http://www.contra.gr
Μπρόκολο
H συγκεκριμένη υπερτροφή  βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει, και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές. Επίσης έχει αποτοξινωτική δράση, δηλαδή εμποδίζει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, καθώς και την αποθήκευση λίπους. Περιέχει βιταμίνες ( Β2, Β3, Β5, C, Βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, ίνες, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο.

Σπανάκι
Άλλη μια σούπερ τροφή, που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε. Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

Κακάο
Μπορεί να έχει τη φήμη ότι παχαίνει όμως η αλήθεια είναι πως περιέχει φλαβονοειδή, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά της φύσης. Δρα κατά του καρκίνου και προστατεύει από καρδιοπάθειες και αρτηριακή πίεση. Το κακάο σταματά τη δράση των ελεύθερων ριζών και αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο αντιγήρανσης.

Πορτοκάλι
Είναι ένα πεντανόστιμο φρούτο και παράλληλα ένα μέτριο πορτοκάλι έχει μόλις 65 θερμίδες. Ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή, που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. ‘Εχει  υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι να τρώμε λιγότερο.Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν τα σημάδια της γήρανσης.


Ψάρι
Ένα συστατικό του ελαίου ψαριών, το EPA, έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα μας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ρυθμίζει την παραγωγή ελαίου που ενυδατώνει το δέρμα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η προστασία αυτή βοηθά στη διατήρηση του κολλαγόνου του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του προλαμβάνει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση.

Σταφύλια
Εκτός από πεντανόστιμο φρούτο, αποτελεί καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Αυτά τους προσδίδουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στη μακροζωία. Έχουν περιεκτικότητα 80-85% σε νερό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά, ως ένα σνακ που δεν παχαίνει. Το νερό και οι φυτικές ίνες, βοηθούν επίσης στη χρόνια δυσκοιλιότητα. Έχουν τέλος  αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κρεμμύδι
Μπορεί κάποιοι να μην ανέχεστε τη μυρωδιά του, όμως το κρεμμυδάκι είναι ευεργετικό για το δέρμα και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Γνωρίζατε ότι ο χυμός του κρεμμυδιού ανακατεμένος με λάδι ελιάς ή μέλι, λέγεται ότι είναι η καλύτερη θεραπεία για την ακμή.
clickatlife.gr
Μπορεί ο Ηλίας Ψινάκης από πιτσιρικάς σχεδόν να ήταν δίπλα στους πιο διάσημους ανθρώπους της χώρας αλλά εκείνος απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Όσο όμως τα απέφευγε τόσο εκείνα τον ακολουθούσαν, το χιούμορ του ήταν βιτριολικό και όλοι τότε – γύρω στο '90 – τον παρότρυναν να ασχοληθεί με το σενάριο. Στο θρυλικό σίριαλ «Οι απαράδεκτοι», λοιπόν ο Ηλίας Ψινάκης γράφει τους διαλόγους του Βλάσση Μπονάτσου και του συγκατοίκου του Γιάννη Μπέζου.

Σενάριο που βασίστηκε σε σκηνές από την δική του καθημερινότητα με τον Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος τότε είχε χωρίσει με την Αλίκη και φιλοξενούνταν στο σπίτι του Ηλία. Έπειτα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου θέματος, θα ακολουθήσει το σίριαλ «Τα μπακούρια», μέχρι που το 1991 σε ένα ταξίδι του στην Κέρκυρα μαζί με τον Δημήτρη Πιερίδη, με τη Rolls Royce με την οποία κυκλοφορούσαν παντού, θα πάνε στην «Εκάτη», το γνωστό μπουζουξίδικο του Λάκη Τζιλιάνο, όπου τραγουδάει ο Ρουβάς. Η συνέχεια έπειτα είναι γνωστή σε όλους μας.


http://www.thestival.gr
Τελλάρο, Ιταλία
Είναι ένα υπέροχο ψαροχώρι κοντά στη Λιγουρία, στη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, που κερδίζει με τις ομορφιές του και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Μπίμπουρι, Αγγλία
Το πιο όμορφο χωριό στην Αγγλία βρίσκεται στην Κεντρική Αγγλία, στην επαρχία του Γκλούστερσαιρ. Είναι διάσημο για τα χρωματιστά γραφικά, πέτρινα σπίτια, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Must να δείτε είναι η εκκλησία Saxon της Παναγίας και ένα ιχθυοτροφείο που λειτουργεί ακόμη από το 1902. Τα πρώτα σπίτια χτίστηκαν το 1380 και προορίζονταν για αποθήκευση μαλλιού μοναστηριών. Η βόλτα στο χωριό είναι σαν μια απόδραση στο χρόνο.

Χαλσταάτ, Αυστρία
Το υπέροχο χωριό ορθώνεται περήφανο στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας. Είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης.

Φολέγανδρος, Ελλάδα
Το δικό μας κυκλαδίτικο νησί ξεχωρίζει με την ομορφιά του. «Και το καράβι για τη Φολέγανδρο είχε σαλπάρει» λέει το τραγούδι. Και θέλουμε μαζί να μας πάρει, συμπληρώνουμε εμείς!

Reine, Νορβηγία
Το συγκεκριμένο «διαμαντάκι» βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και αριθμεί μόλις 342 κατοίκους. Είναι, όμως, ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους Νορβηγούς, που το επισκέπτονται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι. Άλλωστε, όπως βλέπετε, η ομορφιά του είναι εξαιρετική.

Telc, Tσεχία
Ένα στολίδι της Τσεχίας, όπου το χρώμα και η αίσθηση του καλού γούστου κυριαρχούν. Είναι  περιτριγυρισμένο από καταπράσινες κοιλάδες και θα νιώσετε τι θα πει να ζεις κοντά στη φύση.

Αlbarracin, Ισπανία
Είναι γνωστό πως η Ισπανία διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα χωριά του κόσμου. Εδώ μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο που θα σας κερδίσει με το ιδιαίτερο του χρώμα και το έντονο ταπεραμέντο των κατοίκων του.

Pucisca, Κροατία

Οι ταξιδιώτες το προτιμούν για την ομορφιά του και τις οικονομικές του τιμές. Η Κροατία βλέπετε είναι ανερχόμενη δύναμη στον παγκόσμιο τουρισμό και το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο!
naftemporiki.gr
Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε ακούσει για αυτό το σχετικά απλό πρόβλημα υγείας από κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας, είτε το έχετε περάσει και εσείς οι ίδιοι. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζετε, είναι ότι, αν δεν το προλάβετε νωρίς, μπορεί να προκαλέσει, χωρίς υπερβολή, ακόμη και το θάνατο.

Αναφερόμαστε στην οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Η πάθηση αποδίδεται σε φλεγμονή της σκωληκοειδούς από τον Fitz (1843-1913) ο οποίος καθιέρωσε τον όρο «σκωληκοειδίτιδα» και συνέστησε ως καλύτερη θεραπεία τη σκωληκοειδεκτομή.

Η σκωληκοειδής απόφυση ως ανατομικό στοιχείο αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά τον 15ο αιώνα και εντοπίζεται στην κορυφή του πρώτου τμήματος του παχέος εντέρου, που ονομάζεται «τυφλό». Έχει μήκος από 2 έως και 20cm αλλά συνηθέστερα είναι 9-10cm.

Αιτίες πρόκλησης της φλεγμονής

Η απόφραξη του αυλού του οργάνου είναι η κυρίαρχη αίτια που προκαλεί την οξεία φλεγμονή και συνήθως ευθύνεται κάποιος κοπρόλιθος και, σπανιότερα, η υπερτροφία του ιδίου του ιστού, υπολείμματα από φυτικές ίνες ή σπόροι φρούτων ή ακόμα εντερικά παράσιτα.

Η παραμελημένη φλεγμονή της σκωληκοειδούς έχει τραγικές επιπλοκές, όπως περιτονίτιδα, περισκωληκοειδικός φλέγμονας, απόστημα, πυλαιοφλεβίτιδα, σηψαιμία μέχρι και θάνατο, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Συμπτώματα

Κοιλιακός πόνος: Είναι διάχυτος και εντοπίζεται στο κατώτερο επιγάστριο και περιομφαλικά. Με την πάροδο του χρόνου από 1 έως 12 ώρες, αλλά συνήθως σε 4-6 ώρες, ο πόνος εντοπίζεται στην δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα

Ανορεξία: Σχεδόν πάντα συνοδεύει την σκωληκοειδίτιδα, σε σημείο που, αν δεν υπάρχει, πρέπει να αμφιβάλλει κανείς για τη διάγνωση.

Εμετός: Παρουσιάζεται σε 75% των ασθενών

Ναυτία και δυσκοιλιότητα ή διάρροιες δεν είναι σταθερά ευρήματα

Θερμοκρασία: Παρουσιάζει συνήθως μικρή μεταβολή της τάξεως του 1 C βαθμού

Σφυγμός: Σε μερικές περιπτώσεις ελάχιστα αυξημένος

Αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα σε καμία περίπτωση μην το αμελήσετε και αναζητήστε το συντομότερο δυνατό τη βοήθεια κάποιου ειδικού, προκειμένου να υποβληθείτε στις απαραίτητες εξετάσεις.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!