Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ίσια πλάτη κοντεύει να γίνει είδος εν ανεπαρκεία. Οι πολυάσχολες μέρες μικρών και μεγάλων στο σχολείο και το γραφείο είναι γεμάτες με μη-εργονομικές δουλειές και συνήθειες, αρχής γενομένης από το... σώριασμα μπροστά στο κομπιούτερ, τις βαριές σχολικές τσάντες και το τηλέφωνο που επίμονα στηρίζεται με το μάγουλο στον ώμο μας εν όσω μιλάμε με γερμένο το κεφάλι.
Όλα τούτα, όμως, δεν είναι χωρίς τίμημα - και δεν το πληρώνει αργά ή γρήγορα μόνο η μέση, ο αυχένας και γενικότερα η σπονδυλική στήλη, αλλά και παράμετροι της υγείας που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς.
«Καλή στάση του σώματος» σημαίνει να έχει κάποιος το σώμα του σωστά ευθυγραμμισμένο, διατηρώντας τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης όταν κάθεται, στέκεται ή είναι ξαπλωμένος.
Η καλή στάση έχει ζωτική σημασία για την πρόληψη των πόνων στον αυχένα και στην μέση,καθώς «η κακή ευθυγράμμιση του σώματος προδιαθέτει στο μυϊκό και αρθρικό στρες, που οδηγούν σε πόνο στη μέση και αρθρίτιδα», κατά την δρα Σίρλεϋ Σάρμαν, καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας, Φυσιολογίας & Νευροφυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις.
Πώς γίνεται αυτό; Ως εξής, απαντά η δρ Σάρμαν: Όταν κάποιος κάθεται καμπουριασμένος μπροστά στο κομπιούτερ του, γέρνει τον κορμό του προς τα εμπρός, ασκώντας πρόσθετες πιέσεις στην σπονδυλική στήλη και αναγκάζοντάς την να σκύψει. 

Οι μύες του κορμού προσαρμόζονται σταδιακά σε αυτή την στάση και με τον καιρό, οι μεν θωρακικοί γίνονται πιο κοντοί, οι δε κοιλιακοί πιο αδύναμοι, ενώ οι μύες της ράχης καταπονούνται και υπερεκτείνονται ασταμάτητα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να ανοίγει ο δρόμος στους πόνους και στην οστεοαρθρίτιδα που εκδηλώνονται αργότερα στη ζωή. 

Πεπτικό και αναπνοή

Την ίδια στιγμή, όμως, το καμπούριασμα πιέζει την περιοχή της κοιλιάς, ελαττώνοντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών και οδηγώντας σε δυσπεψία, που με την σειρά της προκαλεί λήθαργο και νωθρότητα, κατά την φυσιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο, εκπρόσωπο της Εταιρείας Φυσιοθεραπευτών (CSP) της Βρετανίας.
Μάλιστα σε όσους πάσχουν από σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου - την πάθηση που προσβάλλει περισσότερους από έναν στους δέκα Έλληνες και κάποτε αποκαλούσαμε «σπαστική κολίτιδα» - το καμπούριασμα μπορεί να επιδεινώσει το «φούσκωμα» που συχνά νιώθουν μετά το φαγητό, κατάτον δρα Μάικλ Μένταλ, γαστρεντερολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κρόυντον, στο Σάρεϋ. 
Το καμπούριασμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε «ρηχή» αναπνοή. Όπως εξηγεί ο δρ Στήβεν Σπάιρο, ομότιμος καθηγητής Αναπνευστικής Ιατρικής στο University College του Λονδίνου (UCL) και αντιπρόεδρος του Βρετανικού Πνευμονολογικού Ιδρύματος (BLF), οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι κάθετη η πλάτη, διότι όταν είναι καμπουριασμένη πιέζονται και το διάφραγμα ωθείται προς τον θώρακα, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η αναπνοή.
Αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως προβληματικό για τους πάσχοντες από άσθμα ή άλλη πνευμονοπάθεια, ενώ σε όλους μας προκαλεί δυσφορία και μειώνει την ενεργητικότητα διότι δεν τροφοδοτείται με αρκετό οξυγόνο ο εγκέφαλος, κατά την κυρία Μάργκο. «Αυτό, όμως, έχει ως συνέπεια να νιώθει κανείς μονίμως κουρασμένος, οπότε μοιραία την "πληρώνει" και η ερωτική του ζωή αφού δεν έχει διάθεση για σεξ», προσθέτει. 

Μειωμένη αυτοεκτίμηση

Και το... κερασάκι στην τούρτα: το καμπούριασμα μπορεί να «χαλάσει» την ψυχική διάθεση και να οδηγήσει στον θυμό και στην μειωμένη αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ώκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.
Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την λέκτορα Ψυχολογικής Ιατρικής δρα Ελίζαμπεθ Ανν Μπρόαντμπεντ, χώρισαν 74 εθελοντές σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίωνκαθόταν με καμπουριασμένη πλάτη και η άλλη με ίσια. Οι εθελοντές συμπλήρωσαν μία σειρά από τεστ αναγνώσεως και στη συνέχεια ένα τεστ κοινωνικού στρες που λέγεται Trier Social Stress Test (TSST) και συμπεριλαμβάνει μία διάλεξη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεστ, οι εθελοντές ήταν συνδεδεμένοι με συσκευές μέτρησης του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσής τους, ενώ οι απαντήσεις τους στα διάφορα τεστ χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογηθεί η ψυχική διάθεση, η αυτοεκτίμηση και η αντίληψη της απειλής που συνιστούσε η διάλεξη στο TSST.
Οι εθελοντές που κάθονταν με ίσια πλάτη έδειξαν πως είχαν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και καλύτερη ψυχική διάθεση, και ένιωθαν μικρότερο φόβο όταν υποβάλλονταν στο τεστ TSST.
Η ανάλυση της διάλεξης των εθελοντών έδειξε πως όσοι κάθονταν καμπουριασμένοι, μιλούσαν λιγότερο (ένδειξη χαμηλής αυτοεκτίμησης), χρησιμοποιούσαν περισσότερες αρνητικές λέξεις (ένδειξη κακής ψυχικής διάθεσης) και περισσότερες λέξεις στο πρώτο ενικό πρόσωπο (ένδειξη πως είχαν εστιαστεί στον εαυτό τους).
Όπως έγραψαν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Health Psychology», τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει τις αντιδράσεις μας όταν βρισκόμαστε ενώπιον στρεσογόνων γεγονότων.

Κατάθλιψη


Αντίστοιχα, μελέτη με 110 φοιτητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο είχε δείξει πριν από λίγα χρόνια πως όσοι περπατούσαν με καμπουριασμένη πλάτη είχαν περισσότερα αισθήματα κατάθλιψης και λιγότερη ζωντάνια, απ’ ό,τι όσοι περπατούσαν ευθυτενείς.
Όπως είχε τότε σχολιάσει ο δρ Έρικ Πέπερ, καθηγητής Αγωγής Υγείας στο πανεπιστήμιο, η ίδια πλάτη δεν δημιουργεί απλώς καλή εντύπωση στους άλλους, αλλά στέλνει στον εγκέφαλο μηνύματα που μας κάνουν να νιώθουμε αισιόδοξοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.
boro.gr

Παρά την ανοδική πορεία στις πωλήσεις των Chromebooks, δεν είναι λίγοι αυτοί που διστάζουν να επενδύσουν σε ένα τόσο προσιτό laptop επειδή δεν υποστηρίζονται “σοβαρές” εφαρμογές και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ένα Chromebook μοιάζει ιδανικό για αυτούς που θέλουν απλά να σερφάρουν στο Internet ή να δουλέψουν με τις web εφαρμογές της Google (π.χ. Docs, Sheets).

Βλέποντας αυτό το κενό, η Google συμφώνησε με την Adobe και ανακοίνωσε επίσημα ότι σύντομα οι χρήστες των Chromebooks θα έχουν στη διάθεση τους μια streaming έκδοση του δημοφιλέστατουPhotoshop.

Η εφαρμογή αυτή θα ενσωματωθεί πλήρως στο Google Drive και οι χρήστες θα επεξεργάζονται τα αρχεία τους απευθείας από το cloud, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται επαναφόρτωση ή download της φωτογραφίας για να γίνουν οι αλλαγές.

Το Photoshop για Chromebooks θα γίνει σύντομα διαθέσιμο με συνδρομή για τους χρήστες στις ΗΠΑ και αργότερα για όλο τον κόσμο, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες της πλήρους έκδοσης, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων (σε hardware) των Chromebooks.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Νομοσχέδιο που απαγορεύει σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία να διανέμουν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους υπέγραψε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Έντμουν Μπράουν, σε μια προσπάθεια μείωσης της διακίνησης των πλαστικών που ρυπαίνουν τις παραλίες, τα πάρκα και τον ωκεανό.
Προβλέπεται επίσης η χορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια, προκειμένου οι επιχειρήσεις να κάνουν μετάβαση στην κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.
Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2015, ενώ τα μικρότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν να τον εφαρμόζουν από τον Ιούλιο του 2016.
Τουλάχιστον 120 κοινότητες της Καλιφόρνια έχουν ψηφίσει διατάξεις για την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών με την υποστήριξη περιβαλλοντικών ομάδων.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Οι θεωρίες για τον “ένοικο” του τάφου της Αμφίπολης δίνουν και παίρνουν. Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, αλλά και απλώς... περίεργοι αναζητούν στοιχεία που να συνδέουν την Αμφίπολη με ιστορικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι θαμμένα στο μεγαλοπρεπές μνημείο του λόφου Καστά.

Ένα πρόσωπο που ίσως δεν έχει σκεφτεί κανείς είναι η... Ζήνα. Ναι, η “Ζήνα, η Πριγκίπισσα του Πολέμου”, όπως ονομαζόταν μία παλιά αμερικανική σειρά που προβλήθηκε με επιτυχία από το 1995 ως το 2001, και τη βλέπουμε ακόμα και σήμερα σε επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση.

Θα αναρωτηθείτε, εύλογα, τι σχέση μπορεί να έχει με την Αμφίπολη ένα φανταστικό πρόσωπο, όπως είναι η Ζήνα. Κι όμως, μπορεί να μην το θυμάστε, όμως η καταγωγή της Ζήνας, σύμφωνα με το σενάριο του σίριαλ, ήταν από την... Αμφίπολη (Amphipolis)!

Βέβαια, η “Αμφίπολη” που φαντάστηκαν οι συντελεστές της σειράς είναι αρκετά διαφορετική από την πραγματική Αμφίπολη. Στο σίριαλ, η Αμφίπολη ήταν ένα χωριό στη Θράκη, στο οποίο γεννήθηκε η Ζήνα και η οικογένειά της, και το οποίο πέρασε... τα πάνδεινα για χάρη της πλοκής: Λεηλατήθηκε από τον αδίστακτο πολέμαρχο Κορτέζε, υπέστη επιδρομή από την Καλλιστώ (ενώ αυτή βρισκόταν στο σώμα της Ζήνας!), ενώ διέθετε και ένα πέρασμα προς την Κόλαση.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι στην “Αμφίπολη” υπάρχει και ένας... τάφος: Είναι το μνήμα του αδελφού της Ζήνας, Λυκαίου.

Μάλιστα, ένα επεισόδιο της σειράς είχε τίτλο “η πολιορκία της Αμφίπολης”\
news.gr
Γνωρίζατε ότι η μπύρα, ή τουλάχιστον ένα από τα συστατικά που περιέχει, μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου;
Βέβαια, μην περιμένετε με ένα ποτηράκι να… χτυπήσετε «κόκκινο» στο IQ τεστ!
Για να δείτε «πνευματικά οφέλη» θα πρέπει, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail, να καταναλώνετε 2.000 λίτρα μπύρας την ημέρα!
(Ωστόσο, μη θεωρήσει κανείς από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ότι σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε… εμείς απλά σας μεταφέρουμε τα επιστημονικά δεδομένα).
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ βρήκαν ότι η ουσία xanthohumol –ένας τύπος φλαβονοειδούς που υπάρχει στο λυκίσκο και τη μπύρα- βελτίωνε τη γνωστική λειτουργία στα νεαρά ποντίκια.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να θεραπεύσει το μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία και την υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς επίσης και με τα ελλείμματα μνήμης που σχετίζονται με την ηλικία.
«Η ουσία αυτή επιταχύνει το μεταβολισμό, μειώνει τα λιπαρά οξέα στο συκώτι και, τουλάχιστον στα νεαρά ποντίκια, φάνηκε να βελτιώνει τη γνωστική τους ευελιξία, ή τα υψηλότερα επίπεδα σκέψης» εξήγησε ο ερευνητής DanielZamzow.
Βάλτε ένα (ναι, ένα!) ποτηράκι λοιπόν και… στην υγειά σας!

Αν τσακωθείτε με Λέοντα, μπορεί και να σας συγχωρέσει, αλλά αν τσακωθείτε με Σκορπιό, τότε δεν έχετε καμία μα καμία ελπίδα. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσετε το πρόβλημα με έναν Τοξότη, ενώ με την κουβένα μπορείτε να κατευνάσετε ένα Ζυγό. Τέλος, οι Ιχθύες επίσης κουβεντιάζουν το πρόβλημα, αλλά αν δεν βγει άκρη το ρίχνουν στο ακατάσχετο κλάμμα.
Πώς όμως, χειρίζεται τελικά το κάθε ζώδιο τα νεύρα του;
Κριός
Όταν θυμώνει ο Κριός, χάνει την ικανότητα του να δει τα πράγματα από την απαιτούμενη απόσταση, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λεκτικές εκρήξεις και υπερβολικά ξεσπάσματα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι έχει πάντα τους λόγους του να είναι θυμωμένος, αλλά όλη αυτή η έξαψη, οφείλεται πρώτα στην ανάγκη του για λίγο παραπάνω ενθουσιασμό και ένταση και μετά στην πραγματική αιτία.
Ταύρος
Ο Ταύρος εφαρμόζει την εξής μέθοδο: βράζει σιγά σιγά μέσα του και, λίγο πριν εκραγεί, μένει ήσυχος και αποστασιοποιημένος. Μην επαναπαύεστε όμως και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να φοβάστε περισσότερο από όλα, γιατί θα είναι η στιγμή που θα «σκάσει η βόμβα» και δεδομένου μάλιστα, ότι ο μέσος Ταύρος θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο, θα ηρεμήσει μόνο όταν καταφέρει τον άλλο να παραδεχτεί το μοιραίο λάθος του.
Δίδυμοι
Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάθος των Διδύμων παρερμηνεύεται με οργή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται  για την αγάπη που έχουν για τη χρήση μεγαλοστομιών και υπερβολικών εκφράσεων, όταν επιχειρηματολογούν. Στην περίπτωση δε που αδυνατούν να εκφράσουν λεκτικά τα νεύρα τους, θα αρχίσουν να ρίχνουν…αντικείμενα, ενώ αν προσπαθήσετε να τους απαντήσετε με κάποιο ανούσιο ή ανόητο επιχείρημα, απλά θα σας αγνοήσουν, καθώς δεν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν ούτε στο ελάχιστο με τη ανθρώπινη βλακεία.
Καρκίνος
Η οργή του Καρκίνου έχει τρια στάδια: Αρχικά θα σας κρατήσουν μούτρα, θεωρώντας μια τέτοια συμπεριφορά σαν προειδοποίηση. Στην περίπτωση που το πρώτο στάδιο δεν έχει αποτέλεσμα, θα περάσουν στο δεύτετο και θα δείξουν την οργή τους παριστάνοντας το θύμα της κατάστασης, ενώ στο τρίτο και τελικό στάδιο, πολύ απλά, θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που τους εκνευρίσατε.
Λέων
Όταν ένας Λέοντας θυμώνει, δεν θυμώνει απλά, αλλά λυσσάει! Θα φροντίσει να ακουστεί και όταν ακουστεί θα φροντίσει να ακουστεί ακόμα περισσότερο. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά όπλα για να σας λυγίσει και θα πει λόγια που μπορεί να μην πιστεύει εκείνη τη στιγμή, αλλά αργότερα θα γίνουν το ευαγγέλιό του, όσον αφορά στο άτομό σας. Οι Λέοντες όπως αναμενόταν δεν απολογούνται ποτέ και το μόνο που μπορείτε να αποσπάσετε από αυτούς είναι η συγχώρεσή τους.

Παρθένος
Ο θυμός του Παρθένου εκφράζεται με –δικά του- στομαχικά προβλήματα. Εν ολίγοις, δεν εκφράζουν το θυμό τους, τα κρατάνε όλα μέσα τους, μέχρι το σημείο που το σώμα τους -και όχι οι ίδιοι- θα αντιδράσει και θα τους εμφανιστούν προβλήματα υγείας. Μια άλλη περίπτωση είναι να αντιδράσουν σε κάτι τελείως ασήμαντο ή άσχετο με αυτό που τους έχει προκαλέσει εξ αρχής τα νεύρα,  γι’ αυτο και συχνά δεν χειρίζονται καλά τις αντιδράσεις τους, με το αποτέλεσμα να μοιάζουν φαινομενικά παράλογες και ασύνδετες με την πραγματικότητα.
Ζυγός
Ο Ζυγός θα ξεκινήσει διαλλακτικά και θα εξετάσει, αρχικά, πόσο βάσιμη είναι η αιτία του θυμού του. Εάν καταλήξουν πως ο θυμός τους έχει όντως βάση, τότε θα αντιδράσουν με τον πιο παράλογο τρόπο. Κάθε φορά, ωστόσο, που χάνουν την ψυχραιμία τους, έχουν σοβαρό λόγο που τη χάνουν, χάνουν, όμως, το δίκιο τους, δεδομένου ότι εξαιτίας του γενικά ήρεμου χαρακτήρα τους, δεν μοιάζουν οι άλλοι να λαμβάνουν και πολύ υπόψη την επιχειρηματολογία και τη διαλλακτικότητά τους, που προηγείται του επεισοδίου οργής.

Σκορπιός
Οι Σκορπιοί συχνά αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους υπεράνω των συναισθημάτων οργής και, ομολογουμένως, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει. Σε περίπτωση όμως που έχουν εκνευριστεί, θα κρατήσουν απόσταση από την κατάσταση και από εκείνον που τους έχει εκνευρίσει, όχι επειδή φοβούνται το άτομο, αλλά επειδή φοβούνται τις δικές τους αντιδράσεις, που πιθανώς ξεφύγουν του ελέγχου τους. Η οργή τους συχνά φαίνεται μέσα από το σπινθηροβόλο βλέμμα τους και τα σαρκαστικά τους λόγια και είναι πολύ πιθανό να μην σας συγχωρήσουν ποτέ, αν πραγματικά τους εξοργίσετε.
Τοξότης
Η ωμότητα και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει τους Τοξότες, συχνά παρεξηγείται για θυμός, ενώ απλά πρόκειται για το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ τους. Όταν όμως νευριάζουν με κάτι, σοβαρεύουν και ό,τι περνάει εκείνες τις στιγμές από το μυαλό τους, είναι απόλυτο και απολύτως μη διαπραγματεύσιμο. Σε αυτό το σημείο, όποιο επιχείρημα και να χρησιμοποιήστε δεν θα προσφέρει τίποτα, ενώ αν τους φτάσετε στα όριά τους, θα ακούσετε λόγια από το στόμα τους που θα σας κάνουν να κλαίτε σα μικρό παιδί. Παρά, ωστόσο, τις ακραίες αντιδράσεις τους, εύκολα μπορείτε να τους αποπροσανατολίσετε και να ξεχάσουν τον αρχικό λόγο του θυμού τους.
Αιγόκερως
Όταν ένας Αιγόκερως θυμώνει, γίνεται εξουσιαστικός και αντί να σας πει, όπως θα έκαναν όλοι, ότι τον έχετε εκνευρίσει, θα δηλώσει με στόμφο πως τον έχετε απογοητεύσει και πως έχουν χάσει κάθε ιδέα που είχαν για το άτομό σας. Όταν, δε, φτάσουν στα όριά τους, θα επιδιώξουν να πάρουν απόσταση από το χώρο και το συμβάν, για να μην εκραγούν σε ανησυχητικά, και για τους ίδιους, επίπεδα. Τέλος, μην ξαφνιαστείτε αν ξαφνικά αποφασίσουν πως δεν θέλουν πια τη φιλία σας.

Υδροχόος
Από τα πρώτα στάδια του θυμού τους, οι Υδροχόοι διατηρούν την απόσταση του υπερόπτη, ενώ η ενόχληση, που βιώνουν, αυξάνεται σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο αμήν. Αν μπορούν θα σας αγνοήσουν επιδεικτικά και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε, αφού είναι πολύ καλοί σε αυτή τη μέθοδο της απαξίωσης. Όταν, ωστόσο, φτάνουν στα όριά τους, φτάνουν και στα άκρα, εκτοξεύοντας απειλές και κακεντρεχή σχόλια, τα οποία ακόμα και δεν καταφέρουν να σας τα πουν κατάμουτρα, θα τα πουν στον αέρα, φαντασιώνοντας εσάς απέναντί τους. Σε κάθε περίπτωση θα τα βγάλουν από μέσα τους.
Ιχθύες
Οι Ιχθύες είναι ένα από τα πιο διαλλακτικά ζώδια, αρχικά έστω, καθώς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν κάθε είδους αντιπαράθεση, με το να συζητήσουν το πρόβλημα με το άτομο που το προκάλεσε. Δεν νευριάζουν εύκολα και όταν νευριάζουν, τρομάζουν πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό τους, δεδομένης της έντασης των συναισθημάτων τους.
Εάν όμως καταλήξουν να νευριάσουν, θα γίνουν βίαιοι, αυτοκαταστροφικοί και θα κλάψουν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θέλετε κι εσείς να κλάψετε μαζί τους, αλλά την ίδια στιγμή τρέμει το φυλλοκάρδι σας τις αντιδράσεις τους.
clickatlife.gr
«Ήμουν στο πρώτο έτος των σπουδών μου στο κολέγιο, όταν αποφάσισα να διαγράψω το προφίλ μου στο Facebook…», δηλώνει ο συντάκτης του πόρταλ υγείας Medical daily, Chris Weller o οποίος περιγράφει σε ένα εκτενέστατο κείμενο γιατί αποφάσισε να βγει εκτός από το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Πριν πατήσω το τελικό κουμπί, το Facebook μου έδειξε πέντε από τους φίλους μου: φωτεινά, χαμογελαστά και κοινωνικά πρόσωπα. Θα τους έλειπα, είπε το Facebook…».
Ο σύγχρονος κόσμος δεν έχει και πολλά σπουδαία πράγματα να πει σχετικά με το Facebook. Για κάποιους, είναι χάσιμο χρόνου για άλλους, μια επαναβεβαίωση για το ότι περνάει καλά στη ζωή του και διασκεδάζει. Αλλά στην πραγματικότητα, όλη αυτή η δικτύωση είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια: Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών βρέθηκε ότι πάνω από τους μισούς χρήστες του Facebook έκριναν τη δική τους εικόνα με βάση τις εμφανίσεις των άλλων. Το να βλέπουν φωτογραφίες άλλων στο Facebook τους έκανε να αισθάνονται άβολα και αμήχανα για το σώμα και το βάρος τους.
Πέρυσι, κοινωνικοί ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Michigan δημοσίευσαν μια μελέτη που βρήκε όσο μεγαλύτερη χρήση γίνεται του Facebook, τόσο τα ποσοστά ευτυχίας είναι χαμηλότερα.
Πέντε φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες, η ομάδα επικοινωνούσε με χρήστες και τους ζητούσαν να τους πουν για το πώς αισθάνονται εκείνη τη στιγμή, ποια ήταν τα επίπεδα άγχους και μοναξιάς. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Facebook πιο συχνά όταν είναι λυπημένοι, αλλά το Facebook τους έκανε λυπημένος.
Πηγή: Techit.gr.

Η ραγδαία ανάπτυξη των δύο αλυσίδων έγινε τα τελευταία χρόνια μέσω francise, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα με το brand τους, παρέχοντας του συνεχή υποστήριξη, μέσω προωθητικών ενεργειών και συνεχή εφοδιασμό με τα προϊόντα της εταιρίας.
– Η επένδυση για ένα Mikel σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία κυμαίνεται από 160,000 Ευρώ για μικρό κατάστημα, 250,000 με 280,000 Ευρώ για ένα μεσαίο και 350,000 Ευρώ για ένα μεγάλο. Τα Entry Fees που απαιτούνται είναι της τάξης των 50,000 Ευρώ. Τα royalties αφορούν στο 5 % του κύκλου εργασιών και τα marketing fees στο 2%.
– Το Coffee Island προϋποθέτουν κατάστημα άνω των 30 τ.μ. και η αρχική επένδυση αφορά σε 14.000 Ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου, 18.000 Ευρώ για τον εξοπλισμό και 8.000 Ευρώ για το αρχικό εμπόρευμα. Τα Entry Fees είναι 15.000 Ευρώ, ενώ royalties και marketing fees δεν υπάρχουν.
Πηγή: fpress
Τα νέα ΑΤΜ θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν αναλήψεις βάζοντας απλά το δάχτυλό τους σε ένα ειδικό υπέρυθρο reader που μπορεί και διαβάζει και τους αναγνωρίζει.. από τις φλέβες στο χέρι τους! Σύμφωνα με την Hitachi, το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, στέλνοντας υπέρυθρο φως το οποίο απορροφάται από το δάχτυλο, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σχέδιο για κάθε χρήστη. Η Πολωνία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα λειτουργήσει αυτή η τεχνολογία και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να τοποθετηθούν 2.000 νέα ΑΤΜ σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα. Ήδη στην Ιαπωνία η τεχνολογία αυτή έχει αρχίσει να καθιερώνεται ενώ κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες.  Τέλος για επιπλέον ασφάλεια τα μηχανήματα μπορούν και αναγνωρίζουν αν το δάχτυλο που τοποθετείται ανήκει σε ζωντανό άτομο…
Το Peninsula Paris μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά των Ηλυσίων Πεδίων. Πρόκειται για ενα κτίριο που κουβαλά σχεδόν όλη την ιστορία της πόλης. Τα θεμέλια του χρονολογούνται από το 1908, ενώ παλιότερα φιλοξενούσε τους ταξιδιώτες του Παρισιού ως Hotel Majestic.
Μετά από μια ριζική εσωτερική αναπαλαίωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολύ προσοχή ώστε να διατηρηθεί η ταυτότητα της αισθητική τους, το κτίριο απέκτησε την αίγλη που του στέρησε το πέρασμα των χρόνων.
 

Το ξενοδοχείο υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του στις αρχές Αυγούστου και καταλάβαμε πως πλέον θα γίνει μια από τις πιο must επιλογές των τουριστών του Παρισιού που δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.
Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ανάμεσα στα άλλα που θα διαθέτει είναι: tablet για όλους, μοναδικά έργα τέχνης, custom made έπιπλα, προϊόντα Oscar de la Renta στα μπάνια, εσωτερική πισίνα 22 μέτρων, 24ώρα εστιατόρια, αλλά και σουίτες που θα προσφέρουν από τα δικά τους roof gardens θέα 360ο σε όλο το Παρίσι.
 

 

Σημείο αναφοράς του καταλύματος είναι οι υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας εντός των δωματίων που χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας.
Παρότι μικρή φίρμα, η Peninsula είναι η μόνη φίρμα με το δικό της εργαστήριο R&D όπου αναπτύσσει αντιπροσωπευτικά προϊόντα της κάθε μονάδας.
 

Τηλεοράσεις 3D με home theater, σύστημα video-on-demand, τηλεοράσεις προηγμένης τεχνολογίας, τάμπλετ με ενσωματωμένες χρηστικές πληροφορίες του ξενοδοχείου (με υπηρεσίες παραγγελίας δωματίου), απεριόριστες διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του δωματίου, ελεύθερο wifi με οπτικές ίνες σε μεγάλες ταχύτητες, εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν με το πάτημα ενός κουμπιού την ειδοποίηση του προσωπικού για την ετοιμασία του δωματίου, ειδικές κουρτίνες και φωτισμός για ρύθμιση σύμφωνα με τη διάθεση του επισκέπτη, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που ξεχωρίζουν την αλυσίδα.
 

 

Άξιο θαυμασμού είναι τα έργα τέχνης που θα βρει κανείς τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους. Το περιοδικό Forbes ανέδειξε το Peninsula Paris ως το καλύτερο νέο ξενοδοχείο της Ευρώπης.
ladylike.gr
Ο Αμερικανός κολυμβητής, ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια κατέχοντας 22, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ στη Βαλτιμόρη. Οπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, το ραντάρ «έπιασε» τον 29χρονο να οδηγεί με 135 χλμ./ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 72 χλμ. και έτσι τον σταμάτησαν. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Φελπς «δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει ικανοποιητικά τα προκαθορισμένα τεστ νηφαλιότητας». Ετσι συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2004 ο κολυμβητής είχε συλληφθεί ξανά να οδηγεί μεθυσμένος. Ο 19χρονος τότε δήλωσε ένοχος και η ποινή του ήταν 18 μήνες με αναστολή.

http://www.thestival.gr
Με σκοπό να κάνουν τις φράουλες να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο και να μην χαλάνε εύκολα, οι επιστήμονες επιδόθηκαν σε διάφορα πειράματα. Ένα από αυτά είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας φράουλας μπλε χρώματος που κάνει εντύπωση.

Οι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά φράουλες, ώστε αυτές να μπορέσουν να αντισταθούν καλύτερα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τοπέτυχαν κάνοντας τεχνητή μεταφορά των γονιδίων από ένα είδος ψαριού που ζει στα παγωμένα νερά.

Το ψάρι αυτό παράγει στο σώμα του μια αντιψυκτική ουσία που του επιτρέπει να προστατεύει τον εαυτό του στον πάγο. Απομόνωσαν, λοιπόν, το γονίδιο αυτό και το εισήγαγαν στη φράουλα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα είδος μπλε φράουλας που δεν χαλάει εύκολα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και δεν είναι απίθανο να δούμε λίαν συντόμως τον μανάβη… φράουλες στο χρώμα του ουρανού!

Πηγή: perierga.gr
Ο 53χρονος Ολανδρός Λίο Μπόντεν πριν από δύο χρόνια έσπασε το πόδι του όταν βούτηξε σε μία πισίνα.

Ομως, υπήρξαν πολλές επιπλοκές με αποτέλεσμα η το γόνατο και η κνήμη να μολυνθούν. Για να του σώσουν τη ζωή οι γιατροί έπρεπε να του ακρωτηριάσουν το πόδι. Ο Λίο Μπόντεν έδωσε πραγματική μάχη και για να αντέξει αυτή την απώλεια, αλλά και για να του επιτραπεί να πάρει το ακρωτηριασμένο μέλος του στο σπίτι του.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, αφού μετέτρεψε το κομμένο του πόδι σε... λάμπα, το έβαλε στο eBay, ζητώντας 100.000 ευρώ από τον επίδοξο αγοραστή του! Ο ίδιος λέει ότι το έκανε αυτό γιατί έχει ανάγκη τα χρήματα, όμως αυτή του η απόφαση έχει προκαλέσει σάλο στα social media.

Το eBay πάντως λειτουργώντας με βάση τους κανόνες που έχει σχετικά με την πώληση μελών του σώματος και οστών, κατέβασε την αγγελία του Μπόντεν, ο οποίος τώρα ψάχνει για έναν οίκο δημοπρασιών που θα του επιτρέψει να προσφέρει προς πώληση το πόδι του που έχει μετατραπεί σε ένα μακάβριο φωτιστικό.

http://www.seleo.gr 

Παράνομες προσλήψεις στο ΑΠΘ - Πως στελέχη και καθηγητές διόριζαν συγγενείς και φίλους


Δεκάδες διορισμοί εργαζόμενων από το παράθυρο γίνονταν για χρόνια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με συγγενείς διευθυντικών στελεχών και καθηγητών να προσλαμβάνονται παράνομα τα προηγούμενα χρόνια μέσω μέσω ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας.

Οπως έγραψε και το «Εθνος της Κυριακής στο ΑΠΘ προσελήφθησαν εργαζόμενοι οποίοι απασχολούνταν ως υπάλληλοι γραφείο σε γραμματείες των σχολών ακόμα και για 27 συναπτά έτη.

Η καταγγελία πρώην εργαζομένης


Όπως κατήγγειλε η πρώην εργαζόμενη με το ιδιότυπο αυτό καθεστώς Β. Βάρναλη, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή το ΑΠΘ απασχολεί από το 1987 περίπου 750 εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου οι οποίοι όμως είναι συμβεβλημένοι ως διοικητικοί υπάλληλοι με προμηθεύτριες εταιρείες του πανεπιστημίου που προσέφεραν υπηρεσίες φύλαξης και καθαρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Βάρναλη αλλά και το πόρισμα ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου έπειτα από αίτημα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, το ΑΠΘ μέσω συγκεκριμένης εταιρείας σεκιούριτι απασχολούσε 132 εργαζόμενους με ειδικότητες υπαλλήλων γραφείων, γραμματειακής υποστήριξης και κλητήρων.

Πως ξεπερνούσαν τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Με την πρόσληψη υπαλλήλων μέσω ιδιωτικών εταιρειών οι οποίοι «δανείζονταν» στις γραμματείες των σχολών, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ξεπερνούσαν τα...εμπόδια του ΑΣΕΠ.

Αντίστοιχοι «δανεισμοί» εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες που προμήθευαν το ΑΠΘ πραγματοποιούνταν – σύμφωνα με τις καταγγελίες- και σε άλλες θέσεις που αφορούσαν τις τεχνικές υπηρεσίες, τους κηπουρούς ακόμα και τα μοντέλα της Σχολής Καλών Τεχνών. Δημιουργείται όμως η απορία πως κατάφερνε το ΑΠΘ να προσλαμβάνει το ίδιο προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια και να το τοποθετεί στις υπηρεσίες του μέσω διαφόρων εταιρειών;

Την απάντηση δίνει το πόρισμα των Επιθεωρητών Εργασίας που επισημαίνει ότι « οι διακηρύξεις και οι αντίστοιχες συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ των διαφόρων εταιρειών και του ΑΠΘ, προβλέπουν ρητώς ότι το προσωπικό που θα απασχολείται με την με την εργολαβία του ΑΠΘ, θα τυγχάνει της συναίνεσης του».

Δηλαδή το ΑΠΘ ενέκρινε -αν δεν υποδείκνυε - τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως η κ. Βάρναλη, συνέχιζαν να εργάζονται ως γραμματειακή υποστήριξη στις διάφορες σχολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Παντής, δήλωσε το Πανεπιστήμιο δεν τηρεί αρχείο με τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργολαβίες απαντώντας σε ερώτημα της καταγγέλουσας πρώην εργαζόμενης κ. Βάρναλη που υποβλήθηκε με εισαγγελική παραγγελία. Την ίδια στιγμή το ΑΠΘ απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο λίστα με τους εργαζόμενους μέσω ιδιωτικών εταιρειών ανά ειδικότητα και τμήμα εργασίας προκειμένου να λάβει έγκριση για την πληρωμή των προμηθευτριών εταιρειών.



dtypos.blogspot.gr
Για τη μητρότητα και το πώς τη βιώνει η ίδια μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Gwyneth Paltrow.

Η 42χρονη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Viva, για το τι βρίσκει πιο δύσκολο στην ανατροφή των παιδιών της 10 και 8 ετών αντίστοιχα.
«Κάποιες μέρες απλά πιστεύω ότι αποτυγχάνω παντού. Όπως σήμερα, που ετοίμαζα το μεσημεριανό γεύμα και έλεγα στον εαυτό μου «αυτό το γεύμα είναι άθλιο», βάζοντας το φαγητό στην τσάντα των παιδιών και φωνάζοντας "μπείτε τώρα στο αυτοκίνητο" χάνοντας την ψυχραιμία μου» είπε.

Στη συνέχεια είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να προσπαθώ να βρω τη σωστή ισορροπία. Απλά μερικές φορές νιώθω ότι έχω αποτύχει. Πολλά πράγματα που αφορούν την μητρότητα είναι πιο εύκολα στα λόγια παρά στην πράξη.

Η Gwyneth Paltrow, μίλησε επίσης και για τις δυσκολίες που έχει ως εργαζόμενη μητέρα. «Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα είναι πολύ δύσκολο στην πραγματικότητα. Γενικά είναι δύσκολο, να είσαι μητέρα ούτως ή άλλως, ακόμη και αν δεν εργάζεσαι. Είναι οι απαιτήσεις, οι ευθύνες και η αγάπη» είπε και συνέχισε, «Σέβομαι τις γυναίκες που προσπαθούν να τα κάνουν και τα δύο μαζί, γιατί πραγματικά αγωνίζονται»

Πηγή: newsbeast.gr
Θα περίμενε κανείς ότι ο διάδοχος των Windows 8, που με τη σειρά τους διαδέχθηκαν τα Windows 7, θα ονομαζόταν Windows 9. Κι όμως: Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως το όνομα του επόμενου λειτουργικού της συστήματος θα είναι... Windows 10!

Όχι, δεν είναι ότι στη Microsoft δεν ξέρουν να μετράνε, αλλά μία συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί το “άλμα” της εταιρείας σε ένα λειτουργικό σύστημα που θα ενώνει υπολογιστές και φορητές συσκευές, και ενδεχομένως και μία έμμεση αποστασιοποίηση από τα αποτυχημένα Windows 8, που δεν είναι καθόλου δημοφιλή μεταξύ των χρηστών, παρά τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Microsoft.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν εντός του 2015 και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σε αυτά θα επανέλθει το κουμπί Start (Έναρξη) που απουσιάζει από τα Windows 8 και πολλοί χρήστες έχουν απαιτήσει την επαναφορά του. Επίσης, σε παρουσίαση μίας πρώιμης μορφής του λειτουργικού συστήματος, εμφανίστηκαν δύο λειτουργίες: Μία σχεδιασμένη για tablets που λειτουργούν με οθόνη αφής και μία για υπολογιστές, που λειτουργούν με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν όποια από τις δύο λειτουργίες τους βολεύει ανά πάσα στιγμή.
news.gr
Σε όλους μας έχει συμβεί κάποιο μικρο-ατύχημα στην κουζίνα ή σε άλλες δουλειές του σπιτιού, όπου κάποιο κοφτερό αντικείμενο, όπως ένα μαχαίρι, μας προκαλεί πληγή από δικό μας λάθος χειρισμό.

Στα μικρά, πολύ επιφανειακά κοψίματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν το κόψιμο είναι πιο βαθύ, τότε είναι σημαντικό να σταματήσετε την αιμορραγία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η κλινική Mayo των ΗΠΑ συστήνει τα ακόλουθα σχετικά με την περίπτωση ατυχήματος με βαθύ κόψιμο/τραύμα στο σπίτι.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εκείνη τη στιγμή είναι να βρείτε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας χωρίς χνούδι. Μην χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα, αφού η απορροφητικότητά της είναι μικρότερη και έχει την ιδιότητα να διαλύεται σε κομμάτια από τα υγρά, όπως το αίμα στην προκειμένη περίπτωση.

Η καθαρή, στεγνή, πετσέτα είναι ιδανική. Τυλίξτε καλά το σημείο που κοπήκατε και ασκείστε πίεση για να περιορίσετε την αιμορραγία. Προσοχή: όσο και αν έχετε περιέργεια εκείνη τη στιγμή, μην αφαιρέσετε την πετσέτα έστω και για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να δείτε την εξέλιξη του τραύματος και το κατά πόσον έχει σταματήσει η αιμορραγία. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα χαλάρωσης της πίεση στο σημείο του τραύματος, ώστε να ακυρώσετε την προσπάθεια πήξης του αίματος και να πρέπει να αρχίσετε από την αρχή.

Διατηρείστε την πίεση στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν το αίμα είναι τόσο πολύ ώστε τρέχει μέσα από την πετσέτα, μην την αφαιρέσετε. Προσθέστε άλλη μία μία πάνω από αυτή και αν μπορείτε δέστε τη πολύ καλά με κολλητική ταινία γύρω από το τραύμα, συνεχίζοντας να ασκείτε πίεση σε αυτό.

Σε ακραίες περιπτώσεις που η αιμορραγία δεν υποχωρεί, ασκείστε πίεση με το δάχτυλό σας στην κοντινότερη αρτηρία, ώστε να εμποδίσετε λίγο την ροή του αίματος σε εκείνο το σημείο και να του δώσετε χρόνο να πήξει στην πληγή.

Όλα αυτά είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έντονης αιμορραγίας από κάποιο κόψιμο. Εφόσον το συμβάν είναι σοβαρό, πρέπει να επισκεφτείτε το νοσοκομείο ή να ειδοποιήσετε τις Πρώτες Βοήθειες.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!