Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οχτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις στη ΘεσσαλονίκηΜε κουζίνα που δελεάζει κάθε γευσιγνώστη, ξακουστή νυχτερινή ζωή, στέκια για καφέ από το πρωί μέχρι το απόγευμα, πολυσύχνατους πεζόδρομους και πλατείες, έντονο ιστορικό παρελθόν και μνημεία αλλοτινών εποχών, η Θεσσαλονίκη είναι μια ολοζώντανη πόλη που σε καλεί να την ανακαλύψεις εκ των έσω. Μάθε, λοιπόν, ποιες εμπειρίες πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις μόλις την επισκεφτείς αν θέλεις να ανακαλύψεις το αυθεντικό της «πρόσωπο».

Για καφέ σε κάποια από τις πολυσύχναστες πιάτσες της

coffee_edited
Αγαπημένη συνήθεια όλων όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και βασική προτεραιότητα κάθε φορά που βρίσκονται σε αυτή δεν είναι άλλη από έναν απολαυστικό καφέ στις καθιερωμένες πιάτσες της. Πλατεία Αριστοτέλους και Λεωφόρος Νίκης για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις τοπ επιλογές, ενώ όσοι θέλουν να την «ψάξουν» περισσότερο θα προτιμήσουν το downtown με τις Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Ικτίνου και Ζεύξιδος να επιλέγονται κυρίως από ντόπιους.
Ανακαλύψτε τα τοπ cafes στη Θεσσαλονίκη

Διασκεδάστε με την ψυχή σας α λα Θεσσαλονικιώτικα!

nightlife_edited(1)Αν για κάτι φημίζεται η Θεσσαλονίκη –εκτός από τον χαλαρό καφέ και το εξαιρετικό φαγητό της– αυτό δεν είναι άλλο από το πολυδιαφημισμένο nightlife της, το οποίο «βάζει τα γυαλιά» στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν πώς να διασκεδάζουν με την ψυχή τους, κάτι που δεν κρύβουν αλλά αντιθέτως «διαλαλούν». Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να ακολουθήσετε τα βήματά τους και να ζήσετε το Θεσσαλονικιώτικο nightlife στα καλύτερά του.
Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης στην πόλη

Περίπατο στη Νέα Παραλία

nea paralia_shutterstock_200394200_edited
Η πιο χαλαρωτική και ρομαντική βόλτα στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή κατά μήκος της Νέας Παραλίας. Ο περίπατός σας θα ξεκινήσει από το ύψος του θρυλικού Makedonia Palace και θα ολοκληρωθεί στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Με την ανάπλαση που έχει συντελεστεί, θα απολαύσετε έναν περίπατο με ευρωπαϊκό αέρα και εντυπωσιακά θεματικά πάρκα να ενισχύουν την εικόνα μιας πανέμορφης ευρωπαϊκής πόλης! Μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας με έναν καφέ την ώρα του ηλιοβασιλέματος με θέα στο Θερμαϊκό.

Χαθείτε στην ιστορία της Άνω Πόλης

ano poli_edited
Απολαύστε μια από τις πιο παραδοσιακές βόλτες σας στη Θεσσαλονίκη, εντάσσοντας στο πρόγραμμά σας έναν περίπατο στην αυθεντική Άνω Πόλη. Η συγκεκριμένη περιοχή διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917 και βρίσκεται στο βορειότερο και ψηλότερο τμήμα της παλιάς πόλης. Αρχίζει ουσιαστικά από τη βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου φτάνοντας βόρεια ως τα τείχη της Ακρόπολης και δυτικά και ανατολικά ως τα αντίστοιχα Βυζαντινά Τείχη, που σώζονται σχεδόν ολόκληρα στην περιοχή. Όλα σε αυτή την πλευρά της πόλης θυμίζουν δεκαετία του 1960 με τη γραφικότητα να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό σε ό,τι αφορά τα κτήρια, τους δρόμους και την ατμόσφαιρα. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός από το 1979 και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας γεμίσει με συναισθήματα και εικόνες. Αυτά που δεν πρέπει να χάσετε, όταν επισκεφτείτε την Άνω Πόλη, είναι τα Τείχη με την Ακρόπολη και το Επταπύργιο, ο ναός του Οσίου Δαβίδ (Μονή Λατόμου), ο ναός του Αγίου Νικολάου Ορφανού, ο ναός των Ταξιαρχών, η Μονή Βλατάδων, ο ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο ναός του Προφήτη Ηλία, ένας βυζαντινός λουτρώνας της πλατείας Κρίσπου και το Αλατζά Ιμαρέτ της οδού Κασσάνδρου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com
Ελλάδα, Ισλανδία, και Σλοβενία στη μάχη για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017
Ελλάδα, Ισλανδία και Σλοβενία είναι οι χώρες που μπήκαν πρόσφατα στη μάχη για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.
H σάτιρα «Chevalier» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2015 είναι η ελληνική πρόταση. Η ταινία, σκηνοθεσίας της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη αφηγείται την ιστορία έξι ανδρών που επιστρέφουν από μια εκδρομή για ψάρεμα με ένα πολυτελές σκάφος, όταν μια βλάβη τούς εγκλωβίζει κάπου στο Σαρωνικό. Για να περάσουν την ώρα τους, ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με νικητή τον «καλύτερο γενικώς» και έπαθλο ένα δαχτυλίδι chevalier. Αναδείχθηκε καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και κέρδισε το βραβείο κοινού στη Θεσσαλονίκη.
Το δράμα «Sparrows» θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρούναρ Ρούναρσον. Αφηγείται την ιστορία ενός εφήβου που φεύγει από μία μεγάλη πόλη και πηγαίνει να ζήσει με τον πατέρα και τη γιαγιά του σε ένα μικρό ψαροχώρι στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2015.
Το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας διεκδικεί και η Σλοβενία με το ντοκιμαντέρ επιστημονικής φαντασίας «Houston, We Have a Problem», του Ζίγκα Βιρτς. Η ταινία ερευνά τον μύθο ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο πούλησε ένα μυστικό διαστημικό πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα διεθνή βοήθεια.Το φιλμ συνδυάζει πραγματικότητα και φαντασία, γράφει ξανά την ιστορία μέσα από το πρίσμα θεωριών συνωμοσίας και καλεί το κοινό να αποφασίσει τι είναι επινοημένο και τι αληθινό. Ο Βιρτς έγραψε την ταινία μαζί με τον αδελφό του Μπότσιαν. Το φιλμ προβλήθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.
Μία άλλη χώρα που κατέθεσε την πρότασή της για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας αυτή την εβδομάδα είναι ο Λίβανος. Η ταινία του Mir-Jean Bou Chaaya «Very Big Shot» , είναι ένα κωμωδιόδραμα, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός μικροδιακινητή ναρκωτικών που χειραγωγεί την κοινή γνώμη με τη βοήθεια ενός υποτιμημένου σκηνοθέτη. Η δύναμη της εικόνας και πως ένας διακινητής ναρκωτικών θα καταφέρει να γίνει πολιτικός, χρησιμοποιώντας ως μέσο το σινεμά και την εικόνα του ως όπλο είναι το θέμα της ταινίας.
Νωρίτερα, στην αρχή του μήνα η Αίγυπτος παρουσίασε τη δική της πρόταση, την ταινία «Clash» , σε σκηνοθεσία του Μοχάμεντ Ντίαμπ. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία κρατούμενων από διαφορετικά πολιτικά και κοινωνικά υπόβαθρα στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης.
Μέχρι τώρα 60 χώρες έχουν καταθέσει υποψηφιότητες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η προθεσμία λήγει στις 3 Οκτωβρίου.Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία, χώρες που κέρδισαν πρόσφατα το Όσκαρ, δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις προτάσεις τους. Η Γαλλία κέρδισε το Όσκαρ το 2012 με τον Μάικλ Χάνεκε και το «Amour» , η Ιταλία το 2013 με την ταινία «Great Beauty» του Πάολο Σορεντίνο και η Πολωνία το 2014 με την ταινία «Ida» του Πάβελ Παβλικόβσκι.
Οι υποψηφιότητες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.
Τι αλλάζει στο δίπλωμα οδήγησης
Από το Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τρόπος αναθεώρησης των αδειών οδήγησης, κυρίως για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και για άτομα με αναπηρία.
Αυτές οι κατηγορίες οδηγών που πρέπει να εξετάζονται από τις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πάλλας, η διαδικασία καθυστερεί επί μήνες επειδή δεν προσέρχονται οι γιατροί στις επιτροπές που από το 2013 συστήνουν οι Περιφέρειες, λόγω χαμηλής αμοιβής και μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές τους”. Ο κ. Πάλλας επισημαίνει ότι “σύμφωνα με στοιχεία της επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια, σε όλη την Ελλάδα 12.500 άτομα περιμένουν να αναθεωρήσουν τις άδειες οδήγησης. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το περασμένο καλοκαίρι, 3.500 άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία, άνω των 80 ετών, περίμεναν να περάσουν από επιτροπή”. “Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάστηκε είτε να οδηγεί χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης είτε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι είχε ανάγκη να μετακινηθεί” προσθέτει.
Ειδικότερα, στην περίπτωση των ατόμων άνω των 80 ετών, προβλέπεται η εξέτασή τους από δύο ειδικότητες, παθολόγο και οφθαλμίατρο, αλλά το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση των ατόμων με αναπηρία που πρέπει να εξετάζονται από πενταμελή επιτροπή. “Υπό αυτές τις συνθήκες, οι γιατροί δεν προσέρχονται στις επιτροπές, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών”, σχολιάζει ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Απέναντι στην κατάσταση αυτή κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων, Κώστα Πάλλα και Γιάννη Παγώνη και η Πολιτεία υιοθέτησε ρύθμιση που προβλέπει την αλλαγή του τρόπου αναθεώρησης των αδειών οδήγησης για όσους πρέπει να εξεταστούν από δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές.
“Στο πλαίσιο αυτό πέρασε από τη Βουλή σχετική τροπολογία στις 8 Αυγούστου και πλέον από τις 8 Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα που θα επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να ανανεώσουν τις άδειές τους, να εξετάζονται από γιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους, δηλαδή σε απογευματινά ραντεβού, ή από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας”, προσθέτει ο κ. Πάλλας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του, τονίζει ότι με την αλλαγή που γίνεται, η διαδικασία επισπεύδεται σημαντικά ενώ ο κ. Πάλλας επισημαίνει ότι το νέο σύστημα προάγει την οδική ασφάλεια, καθώς προβλέπει την εξέταση των ατόμων άνω των 80 ετών από γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων. Σε ό,τι αφορά τέλος, το κόστος, διευκρινίζει ότι “οι ενδιαφερόμενοι δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο οικονομικά σε σχέση με όσα πλήρωναν μέχρι σήμερα”.

Ενώ το LAPD διέψευσε χθες ότι ο Πιτ βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση, το TMZ το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση του διαζυγίου, επιμένει ότι ο Μπραντ Πιτ ερευνάται για κακοποίηση των παιδιών του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από το περιπολικό που εντόπισαν οι φωτογράφοι να εισέρχεται στην πολυτελή έπαυλη του πρώην ζευγαριού στο Λος Αντζελες.
tzoli-pit-spiti_aftodioikisi
tzoli-pit-spiti1_aftodioikisi
tzoli-pit-spiti2_aftodioikisi
Η ανώνυμη καταγγελία που «καίει» τον Πιτ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κοινωνικές υπηρεσίες έλαβαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πιτ ήταν πιωμένος σε ιδιωτική πτήση από την Γαλλία και κακοποίησε λεκτικά και σωματικά τα παιδιά του.
Το TMZ υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες ειδοποίησαν την αστυνομία του Λος Αντζελες η οποία δεν έχει την δικαιοδοσία να παρέμβει και να ερευνήσει τις καταγγελίες. Πηγές από το αστυνομικό τμήμα είπαν ότι η αναφορά μεταφέρθηκε στο FBI, καθώς το περαστικό φέρεται να συνέβη κατά την διάρκεια πτήσης και μόνο οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν δικαιοδοσία να κάνουν έρευνα.
tzoli-pit-spiti4_aftodioikisi
Παρόλα αυτά οι κοινωνικές υπηρεσίες φέρεται να έχουν μιλήσει ξεχωριστά τόσο με την Ατζελίνα Τζολί όσο και με τον Μπραντ Πιτ για τις κατηγορίες κακοποίησης. Μάλιστα, αναμένεται να μιλήσουν και με τα παιδιά του ζευγαριού.
Στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη, Τζούλια Αλεξανδράτου και Αγάπη μόνο
Η Τζούλια Αλεξανδράτου επιστρέφει στην τηλεόραση στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με την Freddo, ο δημοσιογράφος σκοπεύει να την εντάξει στο «ΟΛΑ» και μαζί με το πολυσυζητημένο μοντέλο θα έχει και τον Τάσο Πετσέπη, γνωστό και ως "Αγάπη μόνο".
Τι θα κάνει η εστεμμένη πορνοστάρ; Οι μέχρι τώρα πληροφορίες τη θέλουν να λέει τον... καιρό με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ο "Αγάπη μόνο" θα λέει και αυτός τον καιρό, αλλά για διαφορετικό κοινό, για τους αγρότες!
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η «συνεργασία» δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως, αφού οι συντελεστές βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων.
Να θυμίσουμε ότι, η Τζούλια Αλεξανδράτου πήρε διαζύγιο και έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.

Όταν μια οικογένεια στο Μπρίστολ απειλήθηκε με έξωση αυτή την εβδομάδα, οι γείτονες σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σπίτι τους για να αποτρέψουν τις αρχές από το να τους “πετάξουν έξω”.  Η Nimo Abdullahi, 39 ετών και ο σύζυγός της ζουν εκεί 12 χρόνια μαζί με τα πέντε παιδιά τους. Ο λόγος που η οικογένεια κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη είναι γιατί η κ. Abdullahi ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να κάνει κάνει με την υγρασία. “Κάνει πολύ κακό στα παιδιά μου, επειδή έχουν άσθμα” είπε προσθέτοντας πως “τα χαλιά  ήταν πολύ παλιά και βρώμικα”. Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια δεχόταν απειλές από τον ιδιοκτήτη ότι θα προχωρούσαν σε έξωση εαν δεν σταματούσαν τα παράπονα.  “Εδω είναι το σπίτι μου, λέει τώρα η 39χρονη που δεν μπορεί να σκεφτεί ότι πρέπει να το αφήσει μετά από 12 χρόνια.  Οι γείτονες χαρακτηρίζουν την έξωση, ως πράξη εκδίκησης και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την οικογένεια.
porta2
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!