Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Είστε ψηλός άντρας; Βρείτε κοντή γυναίκα, λέει η επιστήμη!
Ξεχάστε τα περί χημείας, εμπιστοσύνης και γερών θεμελίων, οι καλές σχέσεις στηρίζονται στη διαφορά ύψους, λέει η επιστήμη!
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Konkuk University στην Νότια Κορέα, που ανέλυσε 7.850 σχέσεις, κατέληξε ότι όσο ψηλότερος ο άντρας, τόσο πιο ευτυχισμένη η γυναίκα. Το ζενίθ της ευτυχίας φθίνει βέβαια προοδευτικά και εξουδετερώνεται μάλιστα στα 18 χρόνια κοινής συνύπαρξης, καθώς τίποτα δεν ικανοποιεί μετά τη γυναίκα.
Η μελέτη βρήκε μια σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στο ύψος του άντρα και το πώς προσλαμβάνει η γυναίκα την ευτυχία, αν και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κάνει τη σύζυγο ικανοποιημένη. Η ευτυχία της έχει να κάνει και με το εισόδημα του καλού της, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοπεποίθησή του. Οι ψηλοί άντρες προσλαμβάνονται όμως ως πιο έμπιστοι και ικανοί όχι μόνο από τις γυναίκες τους, αλλά και τους εργοδότες τους.

Screen-Shot-2018-01-31-at-18.36.54.png
Την ίδια ώρα, οι ψηλοί βιώνουν μεγαλύτερους δείκτες ικανοποίησης από τη ζωή και θεωρούνται πιο ελκυστικοί, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με όλα αυτά.

Screen-Shot-2018-01-31-at-18.36.40.png
Δεν έχετε ξαναδεί νόμισμα με τέτοια λεπτομέρεια!
Ο Ρώσος καλλιτέχνης Roman Booteen έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα «Hobo nickels» που έχουμε δει ποτέ. Το «hobo nickel» είναι μια γλυπτική μορφή τέχνης που περιλαμβάνει τη δημιουργική τροποποίηση των νομισμάτων μικρής αξίας.
Στο τελευταίο του έργο τέχνης, ο Booteen χαράζει ένα αμερικανικό δολάριο Silver / Morgan και προσθέτει μια μυστική πόρτα που ανοίγει αφαιρώντας το ξίφος του ιππότη και τοποθετώντας το στην κορυφή του νομίσματος.
Παρόλο που δεν έχει τελειώσει, μπορείτε να δείτε το καταπληκτικό έργο του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο βίντεο που ακολουθεί. Όπως όλα τα άλλα χαραγμένα κέρματα του Booteen και αυτό θα πωληθεί στο eBay όταν ολοκληρωθεί.
Ποιος είναι τελικά ο Banksy
Ο Banksy είναι ένας από τους διασημότερους graffiti artists στον κόσμο. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Bristol και για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κρατήσει τη ταυτότητά του κρυφή.
Αυτό το «μυστήριο» προκαλεί ακόμα περισσότερο τους θαυμαστές του να μάθουν ποιος είναι πραγματικά ο Banksy, ο οποίος κατά καιρούς έχει συνδεθεί με διάφορα πρόσωπα (γνωστά ή όχι) αλλά ουδέποτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Ένα από αυτά είναι του τραγουδιστή των Massive Attack, Robert del Naja.
Ο βασικότερος από τους λόγους που έχει γίνει η σύνδεση είναι πως διάφορα διάσημα graffiti του Banksy έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε μέρη που έχουν δώσει συναυλίες οι Massive Attack με διαφορά... λίγων ωρών. Ο ίδιος ο del Naja είχε πει ότι ο Banksy είναι φίλος του και πως ο καλλιτέχνης έρχεται σε αρκετά live του γκρουπ. Βέβαια, αυτό έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.


10635UNILAD-imageoptim-Maid-Banksy_-_Sweep_at_Hoxton.jpg
Το ζήτημα έφερε στο προσκήνιο ο DJ Goldie ο οποίος όχι απλά αναζωπύρωσε τα σενάρια αλλά έκανε πολλούς να μιλούν για απόλυτη επιβεβαίωση καθώς μιλώντας για τον Banksy αναφέρθηκε σε αυτόν με το όνομα... Robert!


GETTY-ROBERT.jpg
«Γράψε, με μια τυχαία γραμματοσειρά, "Banksy" πάνω σε μια μπλούζα και είσαι εντάξει. Μπορείς να την πουλήσεις εύκολα», ακούγεται να λέει ο Goldie θέλοντας να τονίσει πως το graffiti έχει παρεξηγηθεί και πρόσθεσε: «Δεν το λέω για να μειώσω τον Robert, είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της τέχνης»!
Λίγες στιγμές αργότερα και εκείνος συνειδητοποίησε τι είπε με αποτέλεσμα να αλλάξει κάπως... άτσαλα το θέμα της κουβέντας μιλώντας ξαφνικά για την jazz, αλλά η ζημιά για τον Banksy είχε ήδη γίνει.


GettyImages-78263293-828x552.jpg

Ο Νοέμβριος τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, έχει μια νέα σημαντική ημερομηνία. Την ημερομηνία που πέφτει η Black Friday.
Η Black Friday στην Ελλάδα πέφτει την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και ορίζει την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα. Φέτος, η Black Friday πέφτει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018.
Τι συμβαίνει την Black Friday;
Τα καταστήματα και δη αυτά που πωλούν ηλεκτρονικά είδη, βγάζουν σε προσφορά πολλά προϊόντα. Στην Ελλάδα, στο θεσμό της Black Friday δεν συμμετέχουν μόνο τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, αλλά σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων. Την περασμένη χρονιά είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να κατεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα τους ελέω Black Friday ακόμη και οι.. φούρνοι, με τα μελομακάρονα σε προσφορά να αποτελούν ελληνική πατέντα της εφαρμογής του θεσμού.
Επίσης, στην Ελλάδα, παρότι η Βlack Friday αφορά μία και μόνο ημέρα, συνήθως ο θεσμός απλώνεται σε τρεις-τέσσερις ημέρες μπρος πίσω από την εν λόγω Παρασκευή.
Πρόκειται για μια ξενόφερτη συνήθεια, θεσμό και συγκεκριμένα για μια αμερικανόφερτη συνήθεια.
Στην Αμερική, η Black Friday πέφτει την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών που είναι και η τελευταία του Νοεμβιου και ορίζει την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.
Πώς ξεκίνησε ο θεσμός;
Ο θεσμός ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’60 επίσημα, αν και υπάρχει ήδη από το 1932, την εποχή του μεγάλου Κραχ, όπου οι καταστηματάρχες δεν είχαν άλλη λύση πέρα από το κάνουν εξευτελιστικές προσφορές , για να μπορέσουν να βγάλουν ένα μεροκάματο.
Αν αναρωτιέστε γατί μια μέρα που είναι η χαρά του καταναλωτή λέγεται μαύρη, υπάρχουν αρκετές εκδοχές.
Τη δεκαετία του ‘60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα, οπότε τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.
Άλλοι απλά θεωρούν ότι είναι καταστροφική μέρα για τα καταστήματα γι’ αυτό ονομάστηκε μαύρη, επειδή οι τόσο μεγάλες εκπτώσεις κάνουν ουσιαστικά ζημιά στους ιδιοκτήτες στο τελικό απολογισμό.
Μια τρίτη εκδοχή θέλει την ονομασία αυτή να τη δίνουν οι τροχονόμοι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ , επειδή όταν πρωτοκαθιερώθηκε ο θεσμός δημιουργήθηκε μεγάλος συνωστισμός στους δρόμους, που η μέρα τους έγινε κόλαση.
Μάλιστα, αν και δεν αποτελεί επίσημη αργία η συγκεκριμένη μέρα , σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην Καλιφόρνια , δίνονται άδειες στους εργαζομένους για να πάνε να ψωνίσουν. Πραγματικά, είναι εντυπωσιακές οι εικόνες από καταστήματα του εξωτερικού αυτές τις μέρες, όπου πραγματικά γίνεται σκοτωμός για ένα μπλουζάκι. Μέχρι και βιαιοπραγίες έχουν σημειωθεί κατά καιρούς από τους έξαλλους καταναλωτές που διεκδικούν για τον εαυτό τους την μεγαλύτερη προσφορά. Ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές για κάποια περιστατικά που είχαν τραγική έκβαση, με τραυματίες, ακόμα και νεκρούς.
Στις χώρες του εξωτερικού συνήθως τα μαγαζιά ανοίγουν στις έξι το πρωί και μένουν ανοιχτά ως αργά τη νύχτα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στη χώρα μας.
Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε η Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία. Στην Ελλάδα έχει έρθει τα τελευταία έξι χρόνια.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιοποίησε η ισπανική "Marca" την οποία "έτρεξε" η KPMG και αφορά τη "δύναμη" των αθλητών στα social media και ειδικότερα στο Instagram.
Βασιλιάς των βασιλιάδων αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ακολουθείται στο προαναφερθέν Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης από 143.000.000 ανθρώπους.
Μόνο που ο Πορτογάλος δεν τον έχει τον λογαριασμό του για να πανηγυρίζει για τους εκατομμύρια followers και τα εκατομμύρια "likes" που παίρνουν οι δημοσιεύσεις του...
Το προφίλ του CR7 στο Instagram είναι μία μηχανή που παράγει χρήμα, χιλιάδες δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του 33χρονου σταρ της Γιουβέντους για ένα και μόνο post.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την KPMG η αξία μίας δημοσίευσης του Κριστιάνο κοστολογείται στις 750.000 δολάρια!
Όσον αφορά τους δύο που ακολουθούν τον Κριστιάνο, από το χώρο του αθλητισμού, αυτοί είναι οι Μέσι και Νεϊμάρ. Η αξία ενός post του Βραζιλιάνου φτάνει στις 600.000 δολάρια, ενώ του ηγέτη της Μπαρτσελόνα τις 500.000 δολάρια. Για την ιστορία, το πρόσωπο που η αξία ενός post του φτάνει στο 1.000.000 δολάρια είναι η Κάιλι Τζένερ με 116.000.000 ακόλουθους, κι έπειτα η Σελένα Γκόμες με 800.000 δολάρια και 144.000.000 followers.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!