Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016


Όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη παραλία του κόσμου εννοούμε σίγουρα την Praia do Cassino Beach.
Για να τη γνωρίσει βέβαια κάποιος θα πρέπει να κάνει ένα ταξιδάκι έως τη Βραζιλία και να επισκεφτεί το Rio Grande do Sul στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η ατελείωτη παραλία με τα 254 χιλιόμετρα κατάλευκης ψιλής άμμου, βρέχεται από τα νερά του  Ατλαντικού και φτάνει ως τα σύνορα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη.
Όπως είναι φυσικό, συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο ενώ αποτελεί παράδεισο για τους απανταχού surfers εξαιτίας των εντυπωσιακών κυμάτων της.

Υπολογίζεται πως η Praia do Cassino φιλοξενεί περίπου 150.000 χιλιάδες τουρίστες ετησίως! Το γεγονός αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία έχει ξεκινήσει αρκετά έργα ώστε να  διατηρηθεί και να προστατευτεί η χλωρίδα και η πανίδα που ευδοκιμεί μέσα και γύρω από την παραλία.
Άλλες ανησυχίες που αφορούν την μεγαλύτερη παραλία του κόσμου είναι η απρογραμμάτιστη αστικοποίηση, η κακή διαχείριση απορριμμάτων και η υπερβολική απομάκρυνση της λευκής άμμου της.

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις που αφορούν τον Δημόσιο Τομέα, εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα». Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο, η ιταλική κυβέρνηση προωθεί τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια, με βασικούς άξονες, σε πρώτη φάση, την κατάργηση της ετήσιας αυτόματης αύξησης των μισθών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ακολούθως την άρση της μονιμότητας, βάσει αξιολόγησης, η οποία θα προκύπτει με γνώμονα τις ανάγκες του Δημοσίου.
Εφόσον επιμείνει στον σχεδιασμό του ο Ιταλός πρωθυπουργός και περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, οι δημόσιοι υπάλληλοι στη γειτονική χώρα θα υποστούν ολική ανατροπή των εργασιακών τους δεδομένων, ενώ, σύμφωνα με εκτιμητές, θα ανοίξει ο δρόμος για την άρση της μονιμότητας και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με το κόστος λειτουργίας του Κράτους.
Βάσει των αποκαλύψεων που πραγματοποίησε η ιταλική εφημερίδα, οι μισθοί των υπαλλήλων δεν θα αυξάνονται αυτομάτως, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά θα αξιολογούνται και θα παρέχεται αύξηση μόλις στο 20% των εργαζομένων, βάσει των κριτηρίων αποδοτικότητας που θα θεσπιστούν. Το πλάνο για την άρση της μονιμότητας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μετάθεσή τους σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ανάγκη από δυναμικό, καθώς και τη διαθεσιμότητά τους με το 80% του μισθού τους, για δύο χρόνια. Εφόσον παρέλθει αυτό το διάστημα και δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση, ο υπάλληλος θα απολύεται, όπως προβλέπεται ήδη βάσει νόμου, ο οποίος εντούτοις, δεν έχει εφαρμοστεί.
Στο βάθος της μεταρρύθμισης, ο στόχος είναι να εξομοιωθούν τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνα του ιδιωτικού τομέα. Το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη προς συζήτησης και αναμένεται να δοθεί στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές του 2017.

Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.
Eρευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα 9 ευπάθειες σε μια σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Οι ευπάθειες στα προϊόντα της σειράς Lightify θα μπορούσαν να δώσουν σε χάκερς τη δυνατότητα πρόσβασης στο Wi – Fi ενός οικιακού δικτύου με το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα φώτα ενός σπιτιού χωρίς φυσικά την άδεια του ιδιοκτήτη.
«Τα τρωτά αυτά σημεία θα μπορούσαν να παράσχουν σε κάποιον πρόσβαση ώστε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το ίδιο το δίκτυο και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η καθηγήτρια Άντζελα Σάσε του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.
Από την πλευρά της η Osram αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η «πλειονότητα» των προβλημάτων θα μπορούσαν να διορθωθούν μέσω μιας αναβάθμισης στο λογισμικό, η οποία θα είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο, ωστόσο, δεν έχει αναπτυχθεί το διορθωτικό για 4 από τις ευπάθειες.
Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.
Ο ερευνητής Ντέραλ Χέιλαντ της εταιρείας ασφαλείας Rapid7 ανακάλυψε τις 9 ευπάθειες στη σειρά λαμπτήρων Home και Pro και στη συνέχεια ειδοποίησε την κατασκευάστρια εταιρεία για αυτές. Ένα από τα προβλήματα που ανακάλυψε είναι, ότι, η εφαρμογή της Osram για τα smartphones, αποθηκεύει ένα χωρίς κρυπτογράφηση αντίγραφο του κωδικού πρόσβασης του Wi – Fi του χρήστη.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε έναν χάκερ στο οικιακό δίκτυο Wi – Fi του χρήστη καθώς και στις συσκευές που συνδέονται με αυτό, εάν ο κωδικός πρόσβασης έχει αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
«Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις ευπάθειες τις οποίες εντόπισε η Rapid7, η Osram έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αναλύσει, να επικυρώσει και να εφαρμόσει μια στρατηγική αποκατάστασης του κινδύνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Όσο μεγάλες μπαταρίες κι αν χωρέσουν οι κατασκευαστές στα smartphones του μέλλοντος, όσο κι αν περιοριστεί η κατανάλωση των επερχόμενων SoC, η αυτονομία μιας συσκευής θα εξαρτάται πάντα από τη χρήση που γίνεται.
Πολλά από τα apps που χρησιμοποιούμε καθημερινά, κάνουν τη συσκευή μας να καταναλώνει πολύ ενέργεια, ενεργοποιώντας το GPS, τις ειδοποιήσεις push, αλλά και τα περισσότερο «πεινασμένα» για ενέργεια power states του επεξεργαστή.
Οι “instant messengers” και οι εφαρμογές που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το… ξεζούμισμα της μπαταρίας σας.
Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αυτονομίας, ίσως πρέπει να αφαιρέσετε κάποια -ή περισσότερες- από τις παρακάτω εφαρμογές:
1. Facebook
2. Google Maps
3. Facebook Messenger
4. Instagram
5. Blackberry Messenger
6. Chaton
7. Kik
8. WhatsApp
9. WeChat
Δεν ξεχάσαμε κάτι στην παραπάνω λίστα. Επίτηδες παραλείψαμε την δέκατη καταχώρηση, επειδή της αξίζει ειδική μνεία. Ναι, καλά καταλάβατε, θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στο Pokémon GΟ.
Η εφαρμογή, πέρα από το ότι έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, κάνοντάς τους να διατηρούν τη συσκευή τους μονίμως ενεργή, είναι από τη φύση της ενεργοβόρα: διαθέτει τρισδιάστατα γραφικά που απαιτούν από τη GPU να εργάζεται πιο σκληρά, εξαρτάται άμεσα από το GPS, ενώ φυσικά για να λειτουργήσει προϋποθέτει και την ενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ήδη κυκλοφόρησαν αρκετές… πατέντες με στόχο τους μανιακούς παίκτες του Pokémon GΟ, όπως ξεχωριστό powerbank και ιδιαίτερο battery case.
Πηγή : pcmag.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του “νεκροταφείου προδοτών” που ετοιμάζεται με ευθύνη του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, για τους μέλλοντες (ή και ήδη) νεκρούς πραξικοπηματίες. Αυτό καθώς τα νεκροταφεία σε όλη τη χώρα έχουν αρνηθεί να θάψουν τα πτώματα όσων συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Ο Δήμαρχος Καντίρ Τοπμπας τόνισε πως διέταξε την δημιουργία του νεκροταφείου ώστε οι “ περαστικοί να μπορούν να περνούν από εκεί και να τους καταριούνται”. Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε μάλιστα ακόμα και την ταφή τους στο νεκροταφείο ανωνύμων, καθώς -όπως είπε- δεν μπορούν να ταφούν δίπλα σε θρησκευόμενους νεκρούς. “Δεν αξίζουν προσευχές από τους πιστούς”

Tο «κυνήγι των προσφύγων» στο οποίο επιδίδονται ιδιωτικοί πολιτοφύλακες στην περιοχή του επικρότησε ο Λάζλο Τοροζκάι, δήμαρχος του Ασοταλόμ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.
Παρά τη διεθνή κατακραυγή έχει δημοσιεύσει ρατσιστικά σχόλια στο λογαριασμό του στο Facebook, τα οποία κατήγγειλε σε έκθεσή της η οργάνωση Human Rights Watch.
Αφγανοί και Πακιστανοί «προσπάθησαν να διασχίσουν τις γραμμές μας, όμως τους έπιασαν οι νυχτερινές περιπολίες της πολιτοφυλακής μας του Ασοταλόμ» έγραψε ο ίδιος, πάνω από μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ένας εύσωμος άνδρας, με στρατιωτική περιβολή, με ξυρισμένο το κεφάλι και τατουάζ, να στέκεται δίπλα σε πέντε νεαρούς πρόσφυγες που έχει συλλάβει.
Η ΜΚΟ είχε σχολιάσει ότι «οι μετανάστες στην ουγγρική μεθόριο αναγκάζονται να επιστρέψουν στη Σερβία, με έναν τρόπο συχνά σκληρό και βίαιο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμά τους να αιτηθούν άσυλο».
Ο δήμαρχος είχε επίσης προκαλέσει σάλο καθώς είχε επιβάλει στον ΟΗΕ ένα πρόστιμο ύψους 150.000 φιορινιών (500 ευρώ) διότι τα μέλη του Οργανισμού είχαν αφήσει σκουπίδια, όπως είχε υποστηρίξει, στα εδάφη της κοινότητάς του.
Ως απόδειξη, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία ενός μπλε σακιδίου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες που είχε βρεθεί σε ένα χωράφι κοντά στο Ασοταλόμ.

Τα downloads της εφαρμογής του Facebook σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android μετρώνται πλέον σε δισεκατομμύρια. Ωστόσο, από τις αρχές της διαθεσιμότητάς του μέχρι και σήμερα, το app του πιο διαδεδομένου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη δεχόταν έντονη κριτική, δικαίως, για υψηλή κατανάλωση πόρων συστήματος, κατάληψη υψηλού ποσοστού αποθηκευτικού χώρου και υψηλή κατανάλωση μπαταρίας.
Αν και οι developers του Facebook προσπάθησαν να διευθετήσουν τα προαναφερθέντα ζητήματα, η παράλληλη προσπάθειά τους να αυξήσουν την λειτουργικότητα και τις δυνατότητες της εφαρμογής δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Έτσι, εγένετο Facebook Lite. Πρόκειται για μία πανάλαφρη έκδοση της αρχικής εφαρμογής, η οποία θυσιάζει κάποια από τα χαρακτηριστικά της σε επίπεδο αισθητικής και λειτουργικότητας, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα απρόσκοπτης χρήσης της σε συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων, ακόμα κι αν είστε συνδεδεμένοι σε αργό δίκτυο.
Μικρές απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει όποιος προσπαθήσει να κατεβάσει το Facebook Lite είναι ότι το αρχείο εγκατάστασης είναι πάρα, μα πάρα πολύ μικρό. Για την ακρίβεια, είναι μικρότερο από 1 MB. Ωστόσο, το αρχείο εγκατάστασης της κανονικής έκδοσης μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί σχετικά μικρό. Μετά την εγκατάσταση όμως τα πράγματα αλλάζουν, αφού το κανονικό Facebook φτάνει να καταλαμβάνει περίπου 300MB, ενώ το Facebook Lite δεν ξεπερνάει τα 5MB. Το κέρδος σε αποθηκευτικό χώρο είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που περιγράψαμε, γιατί το κανονικό Facebook δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα συνομιλίας με φίλους, έχοντας αναγκάσει τους χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή Messenger για αυτό τον σκοπό. Μετά την εγκατάστασή του ο Messenger καταλαμβάνει περίπου 150MB. Το Facebook Lite περιλαμβάνει την δυνατότητα για chat, όπως συνέβαινε με την αρχική εφαρμογή του Facebook.

Έτσι, από τη μία έχουμε κατάληψη σχεδόν μισού gigabyte αποθηκευτικού χώρου και από την άλλη… ούτε 5 megabyte. Είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει κανείς λοιπόν το τεράστιας κλίμακας όφελος στον συγκεκριμένο τομέα. Εάν διαθέτετε μία από τις συσκευές Android χαμηλού κόστους με αποθηκευτικό χώρο 4GB, εκ των οποίων παραδοσιακά το πολύ 2GB είναι διαθέσιμα, το Facebook Lite αποτελεί όχι απλά μια καλή εναλλακτική λύση, αλλά μονόδρομο. Από τα 8GB και πάνω, ανάλογα με τις ανάγκες σας και με το πόσο έχετε γεμίσει τη συσκευή σας με εφαρμογές, μπορείτε και πάλι να βολευτείτε με το Lite ή να κατεβάσετε παράλληλα και τον Messenger αν επικοινωνείτε συχνά με τους φίλους σας μέσω Facebook. Από τα 16GB και πάνω θεωρούμε ότι ο αποθηκευτικός χώρος παύει να αποτελεί αιτία χρήσης του Facebook Lite.
Πηγή: pcmag.com

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες smartphone έχουν παρατηρήσει ότι το κινητό τους κλείνει από μπαταρία ενώ στην οθόνη ότι τους απομένει ακόμα 10% ή και παραπάνω.
Σύμφωνα με το The Wirecutter, το ποσοστό της μπαταρίας που δείχνει το κινητό σας μπορεί να σας φαίνεται αρκετά ακριβές, όπως το 47% για παράδειγμα, αλλά δεν παύει να είναι, απλά, μία εκτίμηση. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο ο οποίος μετρά πόσος χώρος μπαταρίας χρησιμοποιείται με βάση το πόση τάση εκπέμπει. Ακόμα και ο αλγόριθμος αυτός δεν είναι απόλυτα ακριβής.
Μπορεί να λειτουργεί καλά τις περισσότερες φορές, αλλά παράγοντες όπως το είδος της μπαταρίας ή πόσο χρησιμοποιείται μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Επιπλέον, όσο πιο παλιό είναι το τηλέφωνο, τόσο πιο δύσκολο είναι να υπολογιστεί το ποσοστό της μπαταρίας με ακρίβεια.

Λήγει σήμερα, 29 Ιουλίου, η προθεσμία για τη δωρεάν αναβάθμιση παλαιότερων εκδόσεων των Windows σε Windows 10.
Από εκεί και πέρα, όσοι δεν το έκαναν θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν το νέο λειτουργικό, με τη home edition να κοστολογείται στα 120 δολάρια και την επαγγελματική έκδοση στα 200. Υπενθυμίζεται ότι οι συσκευές που μπορούν να αναβαθμιστούν περιλαμβάνουν φορητές συσκευές και PC με Windows 7 και 8.
Η εταιρεία είχε γίνει στόχος έντονων κριτικών για τις πρακτικές της όσον αφορά στις αναβαθμίσεις σε Windows 10, λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσιαζόταν η επιλογή, που έκανε πολλούς χρήστες από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια να «δίνουν έγκριση» χωρίς να το ξέρουν, ενώ νόμιζαν ότι ματαίωναν το upgrade.
Η εταιρεία είχε αλλάξει τη «διαρρύθμιση» στο σχετικό pop-up box, όπου προτεινόταν στους χρήστες να προβούν σε αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το κλικ που έκαναν οι χρήστες για να βγουν από αυτό να συμφωνεί στο upgrade αντί να το απορρίπτει. Ωστόσο, η εταιρεία ξεκαθάριζε στη σχετική σελίδα Support ότι εάν στο εν λόγω notification ο χρήστης πατούσε «OK» ή το κόκκινο «x» πάνω δεξιά, αυτό γινόταν αντιληπτό σαν να συμφωνούσε με την ώρα που είχε οριστεί για το update και η διαδικασία προχωρούσε κανονικά.
Χρήστες του Ίντερνετ και του ειδικού Τύπου έκαναν λόγο για ένα «πονηρό τέχνασμα», και πολλοί κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για αυτό που θεωρούσαν «αναγκαστικό» update και απομάκρυνση από τα λειτουργικά που γνώριζαν και ήθελαν να διατηρήσουν.
Αντιμέτωπη με αυτές τις αντιδράσεις η Microsoft προέβη σε υποχωρήσεις, παρέχοντας πιο «ξεκάθαρες επιλογές», ειδικά μετά από υπόθεση στην οποία συμφώνησε να πληρώσει 10.000 δολάρια ως αποζημίωση σε γυναίκα στο Σιάτλ, ο υπολογιστής της οποίας αχρηστεύτηκε από το update.
Στα τέλη του ιουνίου, περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν Windows 10- λειτουργικό το οποίο σε γενικές γραμμές έχει λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές.
Δείτε ακόμη:
Τι θα συμβεί αν χάσετε την δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 στις 29 Ιουλίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα.
Βόρειοι άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα την ημέρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και πιθανόν τοπικά έως 39 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Μήπως ήρθε η ώρα να… ξεσκαρτάρετε το προφίλ σας από περιττές πληροφορίες και φωτογραφίες που σας προκαλούν αμηχανία; Ορίστε οι τρόποι!
Όσο απαραίτητο κι αν είναι το Facebook σήμερα, αποτελεί δυστυχώς το απόλυτο εργαλείο για αδιάκριτους χρήστες, που αρέσκονται στο ψηφιακό κουτσομπολιό, ή -ακόμα χειρότερα- προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για εσάς.
Φυσικά, ισχύει ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται. Ωστόσο, όσο προσεκτικός κι αν είναι κανείς δεν αποκλείεται κάτι να του ξεφύγει – για παράδειγμα, μια ντροπιαστική φωτογραφία από φοιτητικό πάρτι, η οποία δημοσιεύτηκε πέντε χρόνια πριν και “θάφτηκε” από άλλες δημοσιεύσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ελέγξετε το προφίλ σας από “κατάλοιπα” του παρελθόντος, αλλά και να ορίσετε με ακρίβεια το ποιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που αναρτάτε.
Πως με βλέπουν οι άλλοι;
Αρχικά, καλό θα ήταν να ελέγξετε το πως ακριβώς φαίνεται το προφίλ σας σε χρήστες του Facebook που δεν ανήκουν στις επαφές σας. Για να το πετύχετε αυτό, μεταβείτε στο χρονολόγιό σας και κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες, δίπλα από το αρχείο δραστηριοτήτων. Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέξτε “Προβολή ως…”.
Τώρα μπορείτε να δείτε την δημόσια εκδοχή του προφίλ σας. Για να μάθετε τι βλέπουν συγκεκριμένοι φίλοι σας, επιλέξτε από τη μαύρη μπάρα επάνω “Προβολή όπως εμφανίζεται σε συγκεκριμένο άτομο” και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα της επαφής που σας ενδιαφέρει.
Διαγράφοντας το παρελθόν
Εάν υπάρχουν αρκετές παλαιότερες δημοσιεύσεις σας που θα θέλατε να αποκρύψετε, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος από το να… σκρολάρετε με τις ώρες, “ξεψαχνίζοντας” το προφίλ σας. Ενώ βρίσκεστε στο χρονολόγιό σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο επάνω δεξιά, για να ανοίξετε το μενού “Συντομεύσεις απορρήτου”. Από εκεί επιλέξτε “Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις”, στο κάτω μέρος.
Τώρα, στην κατηγορία “Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου”, επιλέξτε “Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις”, προκειμένου να ρυθμίσετε το προφίλ σας με τέτοιο τρόπο, ώστε μόνο οι φίλοι σας να μπορούν να δουν ό,τι είχατε αναρτήσει στο παρελθόν.
Εμποδίστε τους περίεργους
Φυσικά, καλό θα ήταν, εάν πράγματι θέλετε να διαφυλάξετε την ιδιωτικότητά σας από αδιάκριτα βλέμματα, να περιορίσετε γενικότερα την πρόσβαση τρίτων που δεν ανήκουν στις επαφές σας, στο προφίλ σας. Ανοίξτε πάλι το χρονολόγιό σας, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο και για μια ακόμα φορά επιλέξτε το “Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις”. Μεταβείτε στην κατηγορία “Χρονολόγιο και ετικέτες” κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο επάνω αριστερά.
Από εδώ μπορείτε πράγματι να περιορίσετε την πρόσβαση τρίτων στο προφίλ σας, αρκεί να το επιθυμείτε. Εννοείται ότι αν αργότερα μετανιώσετε για κάποια ρύθμιση, μπορείτε να την αλλάξετε από εδώ, ανά πάσα στιγμή.
Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να… έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο, είναι να ελέγχετε το τι δημοσιεύετε στο προφίλ σας, αλλά και να μην επιτρέπετε σε άλλους χρήστες του Facebook να προσθέτουν post στο χρονολόγιό σας, όσο καλά κι αν τους ξέρετε.
Εργαλεία
  • Web browser
  • Facebook
Δυνατότητες
  • Έλεγχος της ορατότητας περιεχομένου στο προφίλ σας
  • Απόκρυψη παλιότερων δημοσιεύσεων από το χρονολόγιο
Δυσκολία
  • 2/10
Χρόνος
  • 00:05:00
Απαιτήσεις
  • Λογαριασμός στο Facebook
ΝΑΙ
  • Εάν θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του προφίλ σας
ΟΧΙ
  • Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook μόνο για ψυχαγωγία

Πηγή: pcmag.com

Στην τελική ευθεία για το «άνοιγμά» τους βρίσκονται εννέα «πακέτα» προσλήψεων στο δημόσιο, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας, για μόνιμο και εποχικό προσωπικό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει επτά προκηρύξεις για 2.339 θέσεις τακτικού προσωπικού ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για 1.830 εποχικούς και συμβασιούχους
Αναλυτικά οι θέσεις:
– 35 μόνιμοι τεχνικοί στην ΤτΕ
Η προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
– 49 μόνιμοι ΠΕ διοικητικοί Οικονομικού στο υπουργείο Οικονομικών
Η προκήρυξη θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα
– 450 αορίστου χρόνου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Οι 300 μόνιμες θέσεις αφορούν την ΕΥΔΑΠ και οι 150 την ΕΥΑΘ. Η ανακοίνωση των διαγωνισμών θα γίνει προσεχώς.
– 996 μόνιμοι στις συγκοινωνίες
Πρόκειται για 495 νέους οδηγούς και 201 τεχνίτες στην ΟΣΥ και 130 οδηγούς και 170 τεχνίτες στη ΣΤΑΣΥ. Η έκδοση των προκηρύξεων αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.
– 700 συμβασιούχοι στα Κέντρα Κοινότητας
Με ετήσιες συμβάσεις εργασίας θα στελεχωθούν τα 254 Κέντρα Κοινότητας μέσω ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι ψυχολόγοι, πτυχιούχοι κοινωνικών επιστημών, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, διοικητικούς υπαλλήλους κ.α.
-29 μόνιμοι στη ΓΓΔΕ
Ειδικότητα ΠΕ Χημικών. Η προκήρυξη είναι έτοιμη προς έκδοση.
-780 μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης. Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν δικαστικούς επιμελητές, γραμματείς, πραγματογνώμονες αλλά και επιστήμονες Πληροφορικής. Οι θέσεις θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
– 330 εποχικοί σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού
Με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες, σε εφορείες αρχαιοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες κ.α.)
-800 εποχικοί σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο οι προσλήψεις εποχικών. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν οκτάμηνες, εντεκάμηνες και ετήσιες συμβάσεις εργασίας.

Δείτε περισσότερες προσλήψεις ΕΔΩ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!