Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για επαυλη
Αγοραστή ψάχνει η έπαυλη του Playboy στο Holmby Hills του Λος Άντζελες, καθώς ο ιδιοκτήτης της, επιχειρηματίας και εκδότης περιοδικών Χιου Χέφνερ, αποφάσισε να τη βγάλει «στο σφυρί».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Χέφνερ αξιώνει 200 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση της έπαυλης, από την οποία παρέλασαν ορισμένα από τα πιο διάσημα «κουνελάκια» του περιοδικού Playboy.
Πάντως, παρά το σημαντικό ποσό που καλούνται να καταβάλουν, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την υποχρέωση να φιλοξενούν στο νέο τους σπίτι… τον παλιό του ιδιοκτήτη, αφού επιθυμία του 89χρονου πλέον Χέφνερ είναι να μην φύγει από την έπαυλη μέχρι τον θάνατό του.
Η έπαυλη χτίστηκε το 1927 και αγοράστηκε από το Playboy το 1971 έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων.
Διαθέτει 29 δωμάτια, κινηματογράφο, μια μεγάλη πισίνα, γήπεδο τένις, ενώ περιβάλλεται από κήπο 20 στρεμμάτων ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και… άγρια ζώα, καθώς η έπαυλη διαθέτει άδεια ζωολογικού κήπου, σύμφωνα με το Reuters.
«Ελ Τσάπο»: Ο ματαιόδοξος βαρόνος που ήθελε ταινία για τη ζωή του
Στο Μεξικό πανηγυρίζουν που κατάφεραν να πιάσουν τον πλέον καταζητούμενο βαρόνο ναρκωτικών, και ας τον έστειλαν στην ίδια φυλακή από την οποία δραπέτευσε. Φαίνεται όμως ότι ο 58χρονος Χοακίν Γκουσμάν έπεσε στην παγίδα, γιατί ήταν ματαιόδοξος.

O «Ελ Τσάπο» κατάφερε αρχικά να διαφύγει της σύλληψης κατά τη διάρκεια επιδρομής της Αστυνομίας, καθώς απέδρασε από αγωγό όμβριων υδάτων. Ωστόσο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να το σκάσει με αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μεξικού.

Ο 58χρονος βαρόνος είχε αποδράσει στις 11 Ιουλίου 2015 από τη φυλακή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού, χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Η εισαγγελέας που έκανε τις ανακοινώσεις έδωσε στη δημοσιότητα και άλλες λεπτομέρειες. Τον χαρακτήρισε «βασανισμένη ψυχή» με ντελίριο μεγαλομανίας, γεγονός που τελικά έπαιξε ρόλο στο να αρχίσουν να διαρρέουν πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις του.

Φαίνεται λοιπόν ότι από την παρανομία ο «Τσάπο» είχε αναθέσει στους δικηγόρους του να έρθουν σε επαφή με ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες, ώστε η ζωή του να γίνει ταινία.

Οι πρώτες κινήσεις για την υλοποίηση του σχεδίου έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο, τρεις μήνες μετά την απόδρασή του. Τότε, ο «Τσάπο» και οι στενοί του συνεργάτες (μεταξύ αυτών και ο κουνιάδος του) κρυβόταν σε αγροτική περιοχή που κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει.

Όμως οι επαφές των δικηγόρων -προφανώς για την υλοποίηση του σχεδίου της ταινίας- έδωσαν στις Αρχές κάποιες πρώτες πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται. Η επιχείρηση που έγινε τότε απέτυχε, καθώς σε εκείνη τη μετακίνησή του, ο καταζητούμενος συνοδευόταν από γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

Ο Τσάπο έκανε ακόμα πιο στενό τον κύκλο των έμπιστών του και πέρασε λίγο καιρό ακόμα στην επαρχία. Αποφάσισε όμως να μετακινηθεί σε αστικό κέντρο, στέλνοντας έτσι ορισμένους από τους έμπιστούς του στη Σιναλόα για να βρουν το κατάλληλο διαμέρισμα.

Οι Αρχές τέθηκαν και πάλι σε συναγερμό. Ο Τσάπο μετακινήθηκε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή συνελήφθη.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ
David Bowie: Συναυλία στις 31 Μαρτίου αφιερωμένη στη μνήμη τουΣυναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του «Λευκού δούκα», David Bowie, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, στο περίφημο «Carnegie Hall» της Νέας Υόρκης.
Η συναυλία είχε κανονιστεί να παρουσιαστεί ως αφιέρωμα στην καριέρα του θρυλικού καλλιτέχνη, ωστόσο μετά τον θάνατό του οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα αποτελέσει τελικά συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του.

Το συγκρότημα του Tony Visconti, παραγωγού του David Bowie, θα ερμηνεύσει τραγούδια του «χαμαιλέοντα της ροκ», ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι: Cyndi Lauper, the Mountain Goats, Heart's Ann Wilson, Perry Farrell, Jakob Dylan, The Roots κ.ά.
Τα εισιτήρια ξεκίνησαν να πωλούνται τη Δευτέρα, την ώρα που η είδηση του θανάτου του Bowie έκανε τον γύρο του κόσμου και έχουν ήδη ξεπουληθεί.

Το άλμπουμ «Blackstar», του διάσημου τραγουδιστή και ηθοποιού, το οποίο κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του, βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου iTunes τη Δευτέρα.
Υπολογίζεται ότι τις πρώτες δώδεκα ώρες από την είδηση του θανάτου του, 35 εκατομμύρια χρήστες στα social media πραγματοποίησαν περί τις 100 εκατομμύρια αναρτήσεις.

Θαυμαστές του Bowie ανάβουν κεριά έξω από το σημείο όπου γεννήθηκε, στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου, αλλά και στο αστέρι του στη «Λεωφόρο της Δόξας» (Hollywood Walk of Fame), έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη καθώς και έξω από το διαμέρισμα που διατηρούσε παλαιότερα στο Βερολίνο.
tanea.gr
Χάρβαρντ: Ανέδειξε τη διαπραγμάτευση Τσίπρα στην χειρότερη τακτική για το 2015Την πρώτη θέση σε λίστα του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015 καταλαμβάνει εκείνη που ακολούθησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, με τελικό αποτέλεσμα το τρίτο μνημόνιο.

Η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στο ιστολόγιο του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Στην σχετική περιγραφή, γίνεται αναφορά στον «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, στο δημοψήφισμα και στο τελικό αποτέλεσμα που ήταν «ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη».

«Το μάθημα; Ενας συμβιβαστικός τόνος θα σε πάει πολύ μακρύτερα από την αντιπαράθεση [σημ.: brinksmanship: ριψοκίνδυνη διπλωματία, πολιτική των άκρων] όταν έχεις τολμηρά αιτήματα» καταλήγει

Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές, εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό. Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής:
Μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006). Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.
Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί, ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί καταφεύγοντας σε έγκληση του προσώπου που σε απειλεί ή ενοχλεί. Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ο γάμος αλλάζει τον… άνδρα, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα «Θεία δεσμά» τον κάνουν περισσότερο κοινωνικό και εξωστρεφή.

Η μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πιο συχνά παντρεύονται έως την ηλικία των 30 οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες, αλλά από τη στιγμή που παντρεύονται ο γάμος σταματά την αντικοινωνική συμπεριφορά τους και τους κάνει εξωστρεφείς.

Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες μελετούν τις συνέπειες του γάμου στην κοινωνική ζωή , αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουννα απομονώσουν τυχόν επίδραση των γονιδίων στη συμπεριφορά των ατόμων, σε σχέση με την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η μελέτη διήρκεσε 12 χρόνια και εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν για παράδειγμα βρίσκονταν στις ηλικίες 17, 20, 24 και 29 ετών.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους.

Τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς μετά το γάμο στους παντρεμένους μειώνονταν, ενώ των διδύμων αδελφών τους που είχαν μείνει ανύπαντροι, η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είχαν μειωθεί.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους ή μειώνει το χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο μεγαλύτερη είναι και η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, σπεύδουν να διευκρινίσουν πως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με τις γυναίκες, καθώς εξ’ αρχής αυτές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι οι παντρεμένοι έχουν γενικά και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανύπαντρους, όπως καλύτερη υγεία, μακροβιότερη ζωή, μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη κ.ά.

Πηγή: tanea.gr

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry».

Φορτίζοντας το κινητό σας τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, ξοδεύετε πολύ περισσότερα σε σχέση με τη φόρτιση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στο σπίτι, καταναλώνετε περισσότερα καύσιμα και κατά συνέπεια συμβάλλετε στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αυτό ισχυρίζεται ο Jon Bereisa, μηχανικός που εργάστηκε επί σειρά ετών στην General Motors και παραμένει ενεργός στον τομέα του λεγόμενου auto electrification, δηλαδή τη μετάβαση από το σημερινό στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο Bereisa έχει συνδέσει το όνομά του με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού πριν συνταξιοδοτηθεί από την General Motors είχε τον καθοριστικό ρόλο του Αρχιτέκτονα του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Chevy Volt, και διετέλεσε επικεφαλής των μηχανικών που κατασκεύασαν το ηλεκτρικό EV1.

Η συμβουλή του Bereisa είναι να αποφεύγουμε την φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο, αφενός γιατί μας κοστίζει πολύ ακριβά, αφετέρου επειδή εάν αξιοποιηθούν οι υποδοχές φόρτισης USB οι οποίες βαίνουν αυξανόμενες στον στάνταρτ εξοπλισμό των σύγχρονων αυτοκινήτων τότε το διοξείδιο του άνθρακα θα αυξηθεί δραματικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη Bereisa, ο οποίος έχει πλέον το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρεία Auto Electrification LLC στο Μιζούρι των ΗΠΑ, η φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο κοστίζει 33 φορές ακριβότερα από τη φόρτιση στο σπίτι, τουλάχιστον σε τιμές βενζίνης ΗΠΑ. Εάν κάθε αμερικανός οδηγός φόρτιζε το τηλέφωνό του στο αυτοκίνητο τότε θα παράγονταν επιπλέον 970.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, γράφει ο ειδικός επιστήμονας στο Bloomberg.

Για τις μετρήσεις του, ο Bereisa εκτιμά ότι για τη φόρτιση ενός τυπικού smartphone απαιτούνται 4,8 Watt και χρησιμοποιεί τις τιμές και την κατανάλωση καυσίμου στις ΗΠΑ, τον αριθμό των αυτοκινήτων με υποδοχές φόρτισης USB που κυκλοφορούν σε όλο το οδικό δίκτυο και άλλα στοιχεία που αφορούν στις ΗΠΑ.

Πηγή: in.gr

Στον αδικοχαμένο γιο του -που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, πριν από περίπου τρία χρόνια- αναφέρθηκε συγκινημένος ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο «σκληρός» του κινηματογράφου βραβεύτηκε, το βράδυ της Κυριακής, με Χρυσή Σφαίρα Β’ Αντρικού Ρόλου για την ταινία «Creed», όπου υποδύεται έναν ηλικιωμένο Ρόκυ που προπονεί τον γιο του, Απόλο Κριντ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Σταλόνε το αφιέρωσε στην οικογένειά του, ενώ, κατά τη συνέντευξη Τύπου των βραβευθέντων, «λύγισε» όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν το «Creed» μιλά για τη σχέση που είχε ο ίδιος με το γιο, Σέιτζ.


«Αυτή είναι βαριά ερώτηση!», είπε συγκινημένος ο ηθοποιός και συνέχισε: «για να είμαι ειλικρινής, όταν μπορείς να βγάζεις προς τα έξω συναισθήματα που νιώθεις και στην πραγματικότητα, σε βοηθάει πολύ. Κυρίως, όμως, ήθελα να τιμήσω τη μνήμη του γιου μου και νομίζω ότι τα καταφέραμε!».

Θυμίζουμε πως ο Σέιτζ Σταλόνε που βρέθηκε νεκρός τον Ιούλιο του 2012, στο διαμέρισμά του, στο Λος Άντζελες, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Άδεια κουτιά συνταγογραφημένων φαρμάκων που εντοπίστηκαν στην κρεβατοκάμαρά του, πυροδότησαν φήμες για αυτοκτονία ή θάνατο από υπερβολική χρήστη ναρκωτικών, ωστόσο, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, «έφυγε» από καρδιακή προσβολή.

Δείτε το βίντεο στο star.gr

Δεν είναι κατ ‘ανάγκην την Τρίτη! Μια μελέτη του 2016 από την Expedia και την Airlines Reporting Corporation λέει ότι υπάρχει ένας νέος βέλτιστος χρόνος για να αγοράσουν κάποιοι εισιτήρια αεροπλάνου. Οι ταξιδιώτες συχνά ανταλλάσσουν. θεωρίες σχετικά με το σωστό και τον λάθος χρόνο για να κλείσουν εισιτήριο για μια πτήση. τα έχουμε ακούσει όλα: Οι χαμηλότερες τιμές είναι κάθε Τρίτη στις 15:00 ET (Όχι, Τετάρτη στη 1 π.μ.!) Θα πρέπει να κάνετε κράτηση τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την πτήση σας. (Όχι, θα πρέπει να κοιτάξουμε για μια συμφωνία και να πετάξουμε στο τελευταίο λεπτό!) Ιστοσελίδες όπως το Kayak προτείνουν, πότε θα πρέπει να αγοράσουν, ή αν θα πρέπει να περιμένουν οι επιβάτες για μια καλή τιμή, όπως περίπου κάνουμε όλοι στη διαπραγμάτευση για μετοχές, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση τελικά γι αυτό. Και σύμφωνα με τον George Hobica της AirfareWatchdog, “Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κάθε φορά. Θα πρέπει να εξετάσετε τις τιμές τέσσερις φορές την ημέρα, ελάχιστη-κάθε μέρα της εβδομάδας, όσο νωρίτερα μπορείτε.” Αλλά μια πρόσφατη μελέτη από την Expedia και Report Airlines Corporation αποκαλύπτει ορισμένες νέες πληροφορίες σχετικά με Travel Trends-και τι κόλπα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πάρουμε την καλύτερη διαπραγμάτευση για ένα αεροπορικό ναύλο. Προετοιμασία για απογείωση: Η Air Travel Trends βγαίνει μια φορά το χρόνο, και συνήθως ενισχύει την αντίληψη ότι η Τρίτη είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να αγοράσει κανείς ένα αεροπορικό εισιτήριο. ΟΧΙ πια! Μετά την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με 10 δισεκατομμύρια (ναι, δισεκατομμύρια) επιβατικές πτήσεις από Οκτώβριο 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα Σαββατοκύριακα είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να πάρετε μια έκπτωση για μια πτήση. “Οι περισσότερες αναλύσεις δείχνουν χαμηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κατά τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, επειδή αυτό συμβαίνει όταν πολλοί ταξιδιώτες αναψυχής αγοράζουν εισιτήρια (εισιτήρια αναψυχής είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι τα επιχειρηματικά – επαγγελματικά εισιτήρια).” Τώρα, υπάρχει μια προειδοποίηση (δεν είναι πάντα;): Οι αερογραμμές αλλάζουν τις τιμές τους πολλές φορές την ημέρα, έτσι ποτέ δεν ξέρει κανείς πραγματικά. Αλλά αυτή είναι η τάση για το 2016. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ στα ΚΑΤΩ «Από τον Οκτώβριο του 2014 και Οκτώβριο 2015, οι παγκόσμιες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μειώθηκαν κατά μέσο όρο περίπου 8 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος”, δήλωσε το Preparing for Takeoff, καθιστώντας το 2016 μια «θαυμάσια χρονιά» για ταξίδια., καθιστώντας το 2016 μια «θαυμάσια χρονιά» για ταξίδια. ΒEST ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 2016 Παραδόξως, η Ευρώπη. “Σε δεδομένα μας, η τιμή του ταξιδιού στην Ευρώπη μειώθηκαν τα μέγιστα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, καθιστώντας αυτές τις γραμμές μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες ευκαιρίες για το 2016″, ανέφερε η έκθεση. Λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη του αμερικανικού δολαρίου με το ευρώ (που είναι σχεδόν συγκρίσιμο τώρα, με € 1 = $ 1,09 USD), η ισοτιμία καθιστά επίσης ένα ευρωπαϊκό διακοπές πιο εύκολες και προσιτές.
Πηγή: bluebirds.gr

Τη λίστα με τις κατηγορίες πολιτών με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο δίνει στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας.
Δείτε τις κατηγορίες:
Νέοι ηλικίας έως 18 ετών, φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών εντάσσονται στις περιπτώσεις όσων απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου στα μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Η απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου εξασφαλίζεται για τους μεν νέους  έως 18 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και για τους δε φοιτητές και σπουδαστές με την επίδειξη της φοιτητικής-σπουδαστικής ταυτότητας.
Επίσης, σε όσους  απαλλάσσονται συμπεριλαμβάνονται και  οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας, Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.
Εκπαιδευτικοί
Όσον αφορά του εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, δικαιούνται να αποκτήσουν Δελτίο ελεύθερης εισόδου τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης.
Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι
Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων καθηγητών, η έκδοση Δελτίου ελεύθερης εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μειωμένη τιμή (κατά 50%) στα μεμονωμένα καθώς και στα ενιαία εισιτήρια του άρθρου 1 της παρούσας δικαιούνται οι κάτωθι:
α) οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή ισότιμων Σχολών των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας,
β) οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
γ) οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι η έναρξη ισχύος  της νέας απόφασης είναι η 1η Απριλίου.
aftodioikisi.gr

Ποια είναι η τύχη της ζάχαρης στο σώμα μας;
Όταν καταναλώνουμε ζάχαρη, τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος (σάκχαρο) ανεβαίνουν και το σώμα μας παράγει ινσουλίνη, ώστε να μεταφερθεί και να αξιοποιηθεί η γλυκόζη ως πηγή ενέργειας/καύσιμο. Το σώμα μας μετατρέπει επίσης τους σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. άμυλο) και την πρωτεΐνη (μερικώς) σε ενέργεια, ωστόσο η ζάχαρη έχει πιο άμεση επίδραση καθώς απορροφάται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα με άλλες πηγές ενέργειας, η ζάχαρη δεν παρέχει κανένα θρεπτικό συστατικό, όπως βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
«Δεν χτίζεις χωρίς υλικά»…
Γι’ αυτό έχει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα: από τη στιγμή που δεν του παρέχουμε τα αναγκαία (θρεπτικά) υλικά για να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες μεταβολικές διεργασίες, το σώμα μας υπολειτουργεί μονίμως μέχρι την ώρα του γεύματος! Στην πραγματικότητα λοιπόν,  αυξάνει –αντί να εξομαλύνει– το αίσθημα κόπωσης. Ένα δομικό λάθος, που τείνουν να κάνουν οι περισσότερες μαμάδες στα καταπονημένα από το σχολείο και τις δραστηριότητες παιδία τους: να δίνουν γλυκά και μπισκότα το απόγευμα, για να «πάρουν δύναμη και ενέργεια».
Δεν έχεις ενέργεια;
Αφετέρου, η κόπωση είναι ένα συναίσθημα έλλειψης ενεργητικότητας. Μπορεί να έχει συναισθηματικές αιτίες όπως η ανία ή το άγχος, αλλά μπορεί και να συνιστά σύμπτωμα έλλειψης σιδήρου, δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα ή κατάθλιψης.
«Να φάω σοκολάτα ή να κάνω γυμναστική»;
Μια μελέτη συνέκρινε τα επίπεδα ενεργητικότητας όσων κατανάλωσαν σοκολάτα, με όσους έκαναν γυμναστική. Βρέθηκε ότι η επίδραση της σοκολάτας ήταν πολύ άμεση, αποδίδοντας υψηλά επίπεδα ενεργητικότητας, που όμως διαρκούν πολύ λίγο – περίπου 20 λεπτά.
Όταν το σώμα καλείται να ανταποκριθεί στο μεγάλο φορτίο γλυκόζης (από τη λήψη ζάχαρης), παράγει μεγάλα ποσά ινσουλίνης. Μπορεί λοιπόν να προκληθεί υπογλυκαιμία – αφού η γλυκόζη «εξαφανίζεται» από το αίμα προς τους ιστούς – εντός 2-3 ωρών, που έχει σαν συνέπεια μειωμένο αίσθημα ενέργειας ή κόπωση. Προς επιβεβαίωση, στη μελέτη με τη σοκολάτα, οι συμμετέχοντες που έφαγαν γλυκό για να… τονωθούν ανέφεραν  ότι είχαν λιγότερη ενέργεια 1-2 ώρες μετά, σε σχέση με πριν. Φαγητό χρειαζόμαστε εκείνη την ώρα!
Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ κακή πρακτική η χρήση γλυκού όταν νιώθουμε κουρασμένοι, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο τους σε θερμίδες και λίπος. Ίσως γιατί το σώμα μας δεν αντέχει, δεν μπορεί να επεξεργαστεί το τεράστιο φορτίο ενέργειας/θερμίδων και λίπους που μας παρέχουν τα γλυκά, μονό και μόνο επειδή νιώθουμε μια… κατάπτωση.
Στην πραγματικότητα, έχουμε ανάγκη από ανατροφοδότηση (θρεπτικών) υλικών και ενέργειας σε αξιοποιήσιμη μορφή. Άρα, φαγητό χρειαζόμαστε εκείνη την ώρα, όχι γλυκό!
clickatlife.gr

Περιμένεις την αποδοχή αιτημάτων φιλίας, αλλά δεν θυμάσαι πόσα και σε ποιους ακριβώς έχει στείλει; Θέλεις να δεις ποιοι είναι αυτοί που έχουν αφήσει να εκκρεμεί το αίτημα σου και επέλεξαν να μην πατήσουν το «κουμπί» της αποδοχής; Όλοι αυτοί που δεν απάντησαν στην πρόσκληση σου στο facebook ανιχνεύονται τώρα πιο εύκολα από ποτέ. Τα τρία απλά βήματα για να το διαπιστώσουμε είναι τα εξής:
  • Μπαίνουμε στο λογαριασμό μας και κλικάρουμε το εικονίδιο «Φίλοι» (Friends) στο επάνω και δεξιά μέρος της οθόνης
  • Πατάμε «Προβολή όλων» (See all) στο τέλος της λίστας.
  • Μετά, πατάμε «Δείτε τα απεσταλμένα αιτήματα» (View Sent Requests)
Κι εκεί, έχουμε την αναλυτική λίστα όσων δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα φιλίας μας.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. .
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου .
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 14-01-2016
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Από τη νύχτα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!