Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Rebecca Francis: Ίσως η πιο μισητή γυναίκα στον πλανήτη
Η Rebecca Francis, είναι κυνηγός και το 2010 είχε αναδειχτεί νικήτρια του τηλεοπτικού διαγωνισμού Extreme Hunting. Στην συνέχεια παρουσίασε και τηλεοπτική εκπομπή σχετική με το κυνήγι που ονομαζόταν Eye of the Hunter.

Η Rebecca βάζει στο στόχαστρο της κάθε λογής ζώο. Δεν κάνει καμία διάκριση. Η ενασχόληση της αυτή (και κυρίως η επίδειξη) ήταν αρκετή για να δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες. Η σταγόνα, όμως, που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η δημοσιοποίηση μία φωτογραφίας με την Rebecca να ποζάρει δίπλα στην καμηλοπάρδαλη που μόλις είχε σκοτώσει.

Έκτοτε τα μηνύματα μίσους πολλαπλασιάστηκαν και ακολούθησαν και απειλές κατά τις ζωής της.

Αυτή η φωτογραφία με τη νεκρή καμηλοπάρδαλη ξεπέρασε τα όρια


Και με τα άλλα θύματα της
















news.gr

Για πρώτη φορά, τρένο ξεπέρασε το φράγμα της ταχύτηας των 600 χλμ/ώρα: Σε δοκιμαστική διαδρομή, ιαπωνικό τρένο μαγνητικής ανύψωσης (Maglev) έπιασε τα 603 χλμ/ώρα, όπως ανακοίνωσε πανηγυρικά η εταιρεία JR Tokai.

Το τρένο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί από το 2027 στη γραμμή Τόκιο-Ναγκόγια και, στην «καθημερινή» εμπορική του χρήση, θα κινείται με 500 χλμ/ώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 590 χλμ/ώρα, το οποίο επίσης είχε επιτευχθεί με αυτό το μοντέλο μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύθηκε τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ” στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι το 1977. Τότε ο Πάουελ ήταν 33 ετών. Τον Βρετανό ηθοποιό… εντόπισε η Ελληνίδα συνάδελφος του Σύλβια Δεληκούρα, η οποία πόζαρε μαζί του και ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram.
nazaret2


Νέα στοιχεία για τις ιδιότητες των νετρίνων αποκαλύπτει το πείραμα IceCube, με την τεράστια διάταξη που έχει εγκατασταθεί γι’ αυτό τον σκοπό στο Νότιο Πόλο. Τα νετρίνα είναι μία κατηγορία σωματιδίων που αλληλεπιδρούν τόσο ασθενώς με την ύλη, ώστε να περνούν σχεδόν ανεπηρέαστα μέσα από οποιοδήποτε αντικείμενο. Έτσι, μολονότι ο πλανήτης μας βομβαρδίζεται συνεχώς από εκατομμύρια νετρίνα, πολλά από τα οποία προέρχονται μάλιστα από τα πέρατα του σύμπαντος, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό διαπερνά αναλλοίωτο μέσα από τη Γη.
Καλύπτοντας ωστόσο ένα μεγάλο όγκο πάγου, η πειραματική διάταξη του IceCube είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να ανιχνεύει τις απειροελάχιστες συγκρούσεις των νετρονίων με άλλα σωματίδια, που γίνονται σε αυτή την περιοχή. Τέτοιες συγκρούσεις επέτρεψαν σε επιστήμονες από το Ινστιτούτο Νιλς Μπορ και άλλους ερευνητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο πείραμα, να εκτιμήσουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των «φευγαλέων» σωματιδίων.
Αν και σημαντικές ποσότητες νετρίνων παράχθηκαν με τη Μεγάλη Έκρηξη, νέα σωματίδια συνεχίζουν να εκπέμπονται από το εσωτερικό του Ήλιου αλλά και από βίαια κοσμικά φαινόμενα, όπως οι υπερκαινοφανείς αστέρες, ή ακόμη και στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης. Για τον εντοπισμό και τη μελέτη τους, οι επιστήμονες από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο IceCube έχουν εγκαταστήσει έναν τεράστιο ανιχνευτή σωματιδίων μέσα στον πάγο.
ICECUBE COLLABORATION
Η διάταξη αυτή αποτελείται από 86 κατακόρυφους σωλήνες, κατά μήκος των οποίων υπάρχουν δεκάδες εξαιρετικά ευαίσθητοι αισθητήρες φωτός. Οι σωλήνες είναι τοποθετημένοι σε πηγάδια μέσα στον πάγο, με τέτοιον τρόπο ώστε όλοι μαζί να μπορούν να ανιχνεύσουν συγκρούσεις που γίνονται από 1,5 έως και 2,5 χιλιόμετρα κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Νότιου Πόλου.

Η μεγάλη περιοχή ανίχνευσης είναι απαραίτητη από τη στιγμή που τα νετρίνα αλληλεπιδρούν εξαιρετικά ασθενώς με την ύλη, και επομένως συγκρούονται πολύ σπάνια με άτομα στον πάγο. Όταν συμβεί αυτό, τότε παράγονται φορτισμένα σωματίδια που εκπέμπουν ακτινοβολία, την οποία μπορούν να «αντιληφθούν» οι αισθητήρες του IceCube.
«Με αυτό τον τρόπο, έχουμε καταγράψει περίπου 35 νετρίνα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από πολύ μακρινές αποστάσεις. Καθώς δεν έχουν αλληλεπιδράσει με οτιδήποτε άλλο στο μακρύ “ταξίδι” τους, μεταφέρουν πληροφορίες από τις πιο απόμακρες περιοχές στο σύμπαν. Εκτός όμως από αυτά τα σπάνια κοσμικά σωματίδια, μελετάμε επίσης τα νετρίνα που παράγονται στη γήινη ατμόσφαιρα», σημειώνει στον ιστότοπο του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ο Τζέισον Κόσκινεν, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Νιλς Μπορ του ιδρύματος και επικεφαλής της δανικής ερευνητικές ομάδας που παίρνει μέρος στο IceCube.
ICECUBE/NSF
Τα σωματίδια που παράγονται στη «γειτονιά» της Γης δημιουργούνται με τις συγκρούσεις ατμοσφαιρικών μορίων με πρωτόνια υψηλής ενέργειας – τα οποία έχουν προκύψει από μακρινούς υπερκαινοφανείς αστέρες ή κβάζαρ. Τα νετρίνα διαχωρίζονται σε τρία είδη (ταυ, μιονίου και ηλεκτρονίου) και έχουν εξαιρετική μικρή μάζα – μικρότερη από το ένα εκατομμυριοστό της μάζας του ηλεκτρονίου.

«Τα σωματίδια που παράγονται στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Βόρειο Πόλο είναι κυρίως νετρίνα μιονίου που, διασχίζοντας 13.000 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Γης, μπορεί να μετασχηματισθούν σε νετρίνα ταυ, πριν ανιχνευθούν στο αντιδιαμετρικό άκρο του πλανήτη και στο IceCube. Από το ποσοστό μετασχηματισμού τους, βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις φυσικές τους ιδιότητες», εξηγεί ο Δανός ερευνητής.
Οι επιστήμονες παρουσιάζουν αυτά τα συμπεράσματα σε πρόσφατο άρθρο τους στο περιοδικό Physical Review, όπου εξηγούν πως μέσα σε τρία χρόνια ανέλυσαν τις αλληλεπιδράσεις πάνω από 5.200 ατμοσφαιρικών νετρίνων με άτομα στον πάγο. «Ουσιαστικά επιβεβαιώσαμε πειραματικά ότι ένα ποσοστό των σωματιδίων όντως μετασχηματίζονται διαπερνώντας τη Γη, υπολογίζοντας ότι αυτό συμβαίνει για το 20% των νετρίνων», σημειώνει ο Κόσκινεν.
naftemporiki.gr

Τα Windows 10 θα λανσαριστούν αργά μέσα στο Ιούλιο αποκαλύπτει η AMD.

Την ημερομηνία έδωσε η CEO της AMD, Lisa Su, σε σχόλιο της πάνω στον πρόσφατο οικονομικό απολογισμό της εταιρείας της: "with the Windows 10 launch at the end of July, we are watching sort of the impact of that on the back-to-school season, and expect that it might have a bit of a delay to the normal back-to-school season inventory build-up.", αναφέρει το The Verge.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της η Microsoft έχει πει ότι τα Windows θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2015 σε 190 χώρες και 111 γλώσσες.

Πηγή: e-pcmag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!