Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018


Instagram. Η social εμμονή μας τα τελευταία χρόνια.
Ήρθαν τα Insta Stories και κολλήσαμε ακόμη περισσότερο.
Αν κάποιος πει ότι δεν κοιτάει ποιος βλέπει τα stories του, ψεύδεται!
Πώς μπορούμε να «βάλουμε» τις ιστορίες μας πρώτες-πρώτες στο newsfeed κάποιου ώστε να τις δει σίγουρα;
Κι όμως, από ότι φαίνεται, γίνεται!
Το The Tab βρήκε ένα μικρό και απλό αλλά πανέξυπνο τρικ για να εμφανίζονται τα stories μας στην αρχή της λίστας αυτών που θέλουμε.
Πώς θα το καταφέρεις αυτό;
Ανέβασε την ιστορία που θέλεις, πήγαινε στις ρυθμίσεις και στην επιλογή να την κρύψεις. Κρύψτην από όλους και άφησε μόνο το άτομο που θες να την βλέπει.
Έτσι, το Story σου πλέον πρέπει να εμφανίζεται στην αρχή καθώς απέκλεισες όλους τους άλλους!
Απίστευτο; Κι όμως! Δοκιμάστε το!

Κάθε πεινασμένος υπάλληλος που έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με κακά ντελιβεράδικα και εξίσου κακές υπηρεσίες παράδοσης στο γραφείο θα το σκεφτόταν.
Μια εφαρμογή από αυτές που σου φέρνουν όπου και όποτε θες φαγητό δηλαδή, τίποτα το φοβερό.
Γεγονός που αποδέχεται και ο ίδιος Will Shu, ο αμερικανός συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deliveroo, για την ιδέα του: «Δεν είναι περίπλοκη, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να την έχει σκεφτεί».

Μόνο που τελικά ήταν αυτός και ο συνεργάτης του Greg Orlowski οι άνθρωποι που έκαναν την ιδέα τους πραγματικότητα το 2013. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιδόθηκαν και σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να κάνουν όσο πιο απλή και ραφιναρισμένη παίρνει την παράδοση φαγητού.
Το Deliveroo προσφέρει takeaway φαγητό από χιλιάδες συνεργαζόμενα εστιατόρια και πολλά μάλιστα από αυτά δεν έδιναν πακέτο πριν από το λανσάρισμα της εφαρμογής. Η οποία έφερε αέρα ανανέωσης στον κλάδο, σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση στα 2 δισ. δολάρια και αν πιστέψουμε τις φήμες, συζητείται ήδη η πώλησή της στην Uber έναντι πολλών δισεκατομμυρίων.
Ο δρόμος βέβαια για τον Shu μόνο εύκολος δεν ήταν και οι χιλιάδες ντελιβεράδες που έφτασε να έχει ήταν πάντα ο μεγάλος του πονοκέφαλος, μιας και τον κατηγορούσαν για χαμηλά μεροκάματα και κακές συνθήκες εργασίας.

Ας πάμε όμως στο 2001, όταν ο Will Shu ήταν άλλος ένα τραπεζικός αναλυτής που δούλευε στη Morgan Stanley στη Νέα Υόρκη, κάνοντας τρελές υπερωρίες και δίνοντας ένα καλό μέρος του μισθού του σε delivery στο γραφείο. Το 2004 μετακινήθηκε στα γραφεία της εταιρίας στο Λονδίνο και η αμοιβή του δεν έφτανε πια για σπατάλες.
Κατέληξε να μαγειρεύει έτοιμα γεύματα από το σουπερμάρκετ: «Έγινε πραγματικά απελπιστικό», λέει χαρακτηριστικά. Στα τέλη του 2006 εργαζόταν σε έναν ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο και άρχισε πάλι να παραγγέλνει, μόνο που έβρισκε τις υπηρεσίες τουλάχιστον απογοητευτικές.
Στα τέλη της επόμενης χρονιάς ήταν σίγουρος πως μπορούσε να το κάνει καλύτερα. Επικοινώνησε με τον φίλο του από τα σχολικά χρόνια Greg Orlowski, συνειδητοποίησαν ωστόσο πως τα smartphones και οι εφαρμογές ήταν ακόμα στα σπάργανα για να επιτρέψουν μια τέτοια κίνηση.
Μόλις τον Αύγουστο του 2012, όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 5 και οι εταιρίες κινητής μάχονταν πια λυσσαλέα για το κεφάλι στην αγορά, είδαν πως η στιγμή ήταν κατάλληλη. Και τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν έτοιμοι να λανσάρουν το Deliveroo, με έδρα το σπίτι του Shu στο Λονδίνο. Και ο πρώτος ντελιβεράς της εκεί στα μέσα του 2013 ήταν ο ίδιος ο Shu!

Ακόμα και οι φίλοι του του έκαναν φάρσες, βάζοντάς τον να τους φέρνει φαγητά από την άλλη άκρη της πόλης μόνο και μόνο για να δουν τον παλιό μεγαλο-αναλυτή να δουλεύει ως ντελιβεράς. Σύμφωνα με το Forbes, εκείνη την εποχή παρέδωσε και μια πίτσα στο παλιό του αφεντικό, που πίστεψε πως ο Shu είχε πιάσει πάτο και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.
Τον Ιούνιο του 2014, έχοντας ξεκινήσει τη συνεργασία με μόλις τρία εστιατόρια, η Deliveroo άξιζε τώρα 2,75 εκατ. δολάρια. Τόσα πήρε τουλάχιστον από επενδυτικά κεφάλαια για να αναπτυχθεί περαιτέρω. Την επόμενη χρονιά επεκτάθηκε σε Παρίσι και Βερολίνο και στα τέλη του 2015 άξιζε πια 600 εκατ. δολάρια.
Τον Φεβρουάριο του 2016, έχοντας πιάσει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων, ο συνιδρυτής Greg Orlowski αποσύρεται από την εταιρία, αν και ο καλπασμός της δεν σταματά.
Σήμερα είναι μια από τις πιο δυνατές εφαρμογές του κλάδου με παρουσία σε 12 χώρες, χιλιάδες συνεργαζόμενα εστιατόρια και μπόλικους μνηστήρες να λαχταρούν να την αποκτήσουν…

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η υπόθεση εξαφάνισης του Κινέζου αρχηγού της Ιντερπόλ Μενγκ Χόνγκουέι, που τα ίχνη του έχουν χαθεί από τη στιγμή από τότε που ταξίδεψε με προορισμό την πατρίδα του, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική αστυνομία.
Το Reuters, επικαλείται την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Morning Post, που μετέδωσε ότι σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο 64χρονος Μενγκ από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην Κίνα, βρίσκεται υπό έρευνα στην Κίνα και ανακρίνεται από τις αρχές.
Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η σύζυγός του επικοινώνησε με την αστυνομία της Λυών στη Γαλλία, όπου έχει την έδρα της η Interpol, καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Η Interpol ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνηση» του Μενγκ. «Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων αρχών στη Γαλλία και την Κίνα» ανακοίνωσε ο οργανισμός. Κύρια λειτουργία της Interpol είναι η δημιουργία συνδέσεων ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις διαφορετικών χωρών για κοινοποίηση καταζητούμενων και υπόπτων.
Ήταν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα
Ο 64χρονος Μενγκ έχει περίπου 40 χρόνια εμπειρία στην ποινική δικαιοσύνη και την αστυνομία και έχει ασχοληθεί με θέματα που συνδέονται με νομικούς οργανισμούς, τον έλεγχο των ναρκωτικών και την τρομοκρατία.
Στο παρελθόν είχε διατελέσει υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα, αξίωμα που απώλεσε στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Απρίλιο, αναφέρει η Morning Post.
Ο Μενγκ ανέλαβε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016, επιλογή στην οποία αντέδρασαν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζοντας ανησυχία ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να διώξει τους αντιφρονούντες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!