Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017


Συναγερμός έχει σημάνει στα παράλια του Τέξας, λόγω της καταιγίδας Χάρβεϊ, της μεγαλύτερης πιθανώς καταιγίδας που θα πλήξει την ηπειρωτική Αμερική τα τελευταία 12 χρόνια.
Η καταιγίδα ενισχύθηκε χθες και κατευθύνεται στην καρδιά της βιομηχανίας διυλιστηρίων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η καταιγίδα Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ την Παρασκευή το βράδυ ή Σάββατο πρωί (τοπική ώρα), με ένταση ανέμων μέχρι και 201 χλμ/ώρα. Η καταιγίδα ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 3,7 μέτρα.
Η απειλή του έντονου καιρικού φαινομένου έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις πόλεων και ακυρώσεις της έναρξης του νέου σχολικού έτους σε κοινότητες κατά μήκος των παραλίων στο νότιο τμήμα του Τέξας, από το Κόρπους Κρίστι έως το Γκάλβεστον, όπου κατοικούν 5,8 εκατομμύρια άτομα.
Οι εταιρείες ενέργειας έχουν κλείσει διυλιστήρια σε παράλιες περιοχές, έχουν ανακαλέσει εργάτες από πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού και έχουν αναστείλει την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του νότιου Τέξας, από χθες.

Δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, όπως κάνουν και μετά άλλα κρέατα.
Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν, αμέσως.
Ο λόγος είναι πως πλένοντας το ωμό κοτόπουλο ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς βακτηριδίων σε επιφάνειες και σκεύη.
Ειδικοί αναφέρουν πως μπορεί να εξαπλωθεί το καμπυλοβακτηρίδιο το οποίο προκαλεί και γαστρεντερίτιδα.
Εκπρόσωπος του USDA αναφέρει στο Buzzfeed πως «μερικά βακτηρίδια μπορούν να μείνουν σε επιφάνειες και στα χέρια μας όσες φορές και να τα πλύνουμε».
Η καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Κέλι Ρέινολντς, από την πλευρά της υποστηρίζει: «Το να πλένουμε το κοτόπουλο δεν απομακρύνει τα βακτηρίδια», τα οποία και ευθύνονται για πολλές ασθένειες.
Οπότε την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε κοτόπουλο, καλύτερα να αποφύγετε το πλύσιμό του.
πηγή: medicalnews.gr

Από στιγμή σε στιγμή περιμένουν οι θαυμαστές των U2 να κυκλοφορήσει το νέο τους τραγούδι.

Τα μέλη του κλαμπ των θαυμαστών του ιρλανδικού συγκροτήματος έμειναν έκπληκτα όταν έλαβαν μια κρυπτογραφημένη επιστολή με δύο φιγούρες τη Δευτέρα, η οποία, όπως φαίνεται, αναγγέλλει την επικείμενη κυκλοφορία του νέου τραγουδιού του συγκροτήματος με τίτλο «The Blackout».

Η επιστολή μιλάει για τον Ουίλιαμ Μπλέικ και την ποιητική του συλλογή της αθωότητας Songs of Innocence and of Experience.

Επίσης εμφανίζονται οι λέξεις «Blackout», «εμφανίζομαι» και «U2.com» και το γράμμα κλείνει επισημαίνοντας «οι U2 θα ανακοινώσουν» και «πέφτει» μαύρο.

Εν ολίγοις το «The Blackout», το νέο τραγούδι της μπάντας, του οποίου το βίντεο γυρίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Άμστερνταμ, εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όσο για το άλμπουμ «Songs of Experience», που είναι η συνέχεια του Songs of Innocence, που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!