Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τα μωρά δεν χρειάζονται χυμούς. Στα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να δοθεί χυμός. Άνω τον 6 μηνών δίνουμε μόνο 100% φυσικό χυμό φρούτων και τους προσφέρουμε σε φλιτζάνι και όχι σε μπιμπερό.
 Για να βοηθήσουμε στην πρόληψη της τερηδόνας, μην δίνεται στο παιδί σας στο κρεβάτι χυμό με το μπουκάλι. Αν το κάνετε μόνο με σκέτο νερό.
 Περιορίστε το χυμό μέχρι 1 λίτρο την ημέρα, περισσότερο από αυτό μειώνει την όρεξη για άλλες πιο θρεπτικές τροφές, συμπεριλαμβανομένου και του μητρικού γάλακτος. Πάρα πολύ χυμός επίσης μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, συγκάματα από την πάνα, διάρροιες και υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους.
 Δώστε στο παιδί σας επιπλέον νερό αν φαίνεται διψασμένο μεταξύ των γευμάτων. Κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών λόγω εφίδρωσης προσφέρουμε νερό 2 ή περισσότερες φορές την ημέρα. Εάν ζείτε σε περιοχή που το νερό περιέχει φθόριο, θα βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικής φθοράς των δοντιών.
 Τα υγιή μωρά μέχρι 6 μηνών δεν χρειάζονται επιπλέον νερό. Το γάλα και ο μητρικός θηλασμός περιέχουν τα υγρά που χρειάζονται ( το 87% γάλακτος είναι νερό).
 Μετά την εισαγωγή των στέρεων τροφών το νερό μπορεί να προστεθεί στη δίαιτα του μωρού σας.
                              Πηγή: American Academy of Pediatrics (A.A.P.)
boro.gr
Ολα ξεκίνησαν όταν μία μητέρα στο Χιούστον του Τέξας πήγε σε εμπορικό κέντρο με σκοπό να κουρευτεί. Η γυναίκα που «πετάχτηκε» μέχρι το κομμωτήριο, θεώρησε σωστό (!) να αφήσει τα παιδιά της, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι μέσα στο τύπου 4 x 4 αυτοκίνητο της και μάλιστα με κλειστά τα παράθυρα.
Τα παιδιά τα οποία τελικά έμειναν για αρκετή ώρα μόνα τους και κλειδωμένα με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου, άρχισαν να κλαίνε σπαρακτικά.
Ετσι τους εντόπισαν για καλή τους τύχη περαστικοί οι οποίοι στην αρχή προσπαθούν να ανοίξουν το αυτοκίνητο, και όταν βλέπουν ότι δεν τα καταφέρνουν πανικοβάλλονται, δημιουργώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο πανικό και στα αδερφάκια.
Τελικά κάποιος έφερε ένα σφυρί ώστε να καταφέρει να απεγκλωβίσει τα δύο παιδιά.
Η μητέρα, βλέποντας τόσο κόσμο γύρω από το αυτοκίνητό της, βγήκε τρέχοντας από το κομμωτήριο και έτρεξε προς τα παιδιά. Όπως ισχυρίστηκε, δεν τα εγκατέλειψε ούτε τα είχε ξεχάσει, απλά τα άφησε προσωρινά εκεί μέχρι να κουρευτεί. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως έκανε τρομερό λάθος. Τελικά, η κατάρρευσή της έπεισε τους  «διασώστες» των παιδιών οι οποίοι αποφάσισαν να μην καλέσουν την αστυνομία

http://www.mothersblog.gr

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε πως θα δημοπρατήσει το «Henry Graves Supercomplication», το πιο διάσημο ρολόι στον κόσμο, στις 11 Νοεμβρίου, στη Γενεύη.
Κατασκευασμένο από τον Patek Philippe, το 1933, το αριστούργημα της ωρολογοποιίας είναι το πιο περίπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι. Η επανεμφάνισή του στην αγορά, 15 χρόνια μετά από μία πώληση ρεκόρ, θα συμπέσει με την 175η επέτειο του οίκου Patek Philippe και θα αποτελέσει το κατάλληλο αφιέρωμα στην ιδιοφυία του Ελβετού κατασκευαστή. Το ρολόι θα πωληθεί στη Γενεύη σε μία δημοπρασία σημαντικών ρολογιών, με εκτίμηση άνω των 15 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Το πιο πολύπλοκο ρολόι

Το 1925, ο Henry Graves, ένας διακεκριμένος τραπεζίτης της Νέας Υόρκης, ανέθεσε στον Patek Philippe να δημιουργήσει το πιο πολύπλοκο ρολόι στον κόσμο. Προϊόν τριών ετών έρευνας και πέντε ετών προσπάθειας από τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς, αυτό το εξαιρετικό ρολόι είναι ένας χρυσός χρονογράφος που ανοίγει από μπροστά και διαθέτει Westminster χτύπους.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει είναι ένα διαρκές ημερολόγιο, οι φάσεις της σελήνης, ο αστρικός χρόνος, εφεδρική ισχύ, και ενδείξεις για την ώρα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής και του νυχτερινού ουρανού της Νέας Υόρκης. Με συνολικά 24 είδη περίπλοκων μηχανισμών ωρολογοποιίας, το ρολόι Graves διατήρησε τον τίτλο του πιο περίπλοκου ρολογιού στον κόσμο για 56 χρόνια και ακόμη και τώρα μπορεί μόνο να ξεπεραστεί από τους τεχνικούς που εργάζονται με τη βοήθεια μηχανημάτων που βασίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Ο οίκος Sotheby’s πούλησε για πρώτη φορά το «Henry Graves Supercomplication» στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1999, ως μέρος της δημοπράτησης 81 αριστουργημάτων από το παγκοσμίου φήμης Time Museum. Mε εκτίμηση 3 - 5 εκατομμύρια δολάρια, το ρολόι προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και πυροδότησε έναν εκτεταμένο αγώνα υποβολής προσφορών, που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο τρελές προσδοκίες της εταιρείας, όταν πωλήθηκε για την τιμή - ρεκόρ των 11.000.000 δολαρίων, αποτελώντας το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
naftemporiki.gr
Σε μία σπουδαία πράξη προχώρησε ο Γερμανός διεθνής, Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος δώρισε όλο το πριμ που έλαβε από το Μουντιάλ στα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας.

Ο μέσος της Άρσεναλ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας, έλαβε από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πριμ ύψους 450.000 ευρώ εκ των οποίων 150 χιλιάδες για την πρόκριση στον τελικό και 300 χιλιάδες για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Οζίλ που είναι τουρκικής καταγωγής, είχε αρνηθεί στο παρελθόν να δώσει το χέρι του σε εκπρόσωπο της FIFA που υποστήριζε το Ισραήλ, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο.

ΠΗΓΗ: International Business Times

http://www.enikos.gr 
Η τελευταία γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της Honda, ASIMO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Η Honda δημιούργησε το νέο Asimo ευελπιστώντας, μελλοντικά, το ρομπότ να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους το χρειάζονται. Για το σκοπό αυτό, ενσωματώνει αρκετές σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με τους προκατόχους του.
Διαθέτει βελτιωμένη νοημοσύνη, αναβαθμισμένη επιδεξιότητα των χεριών (που του επιτρέπει να ανοίγει ένα μπουκάλι και να σερβίρει ένα ποτό ή να εκφράζεται σε νοηματική γλώσσα), και ικανότητα να τρέχει ταχύτερα, να τρέχει προς τα πίσω, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες ομαλότερα, να αναπηδά στο ένα πόδι ή να κάνει ακόμα και άλματα.
Οι εξελίξεις φέρνουν την ιαπωνική φίρμα ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ρομπότ για πρακτική χρήση σε οικιακό περιβάλλον, ή οπουδήποτε απαιτείται βοήθεια.
Ο νέος Asimo διαθέτει αρκετές πρόσθετες ικανότητες που απορρέουν από τη συνεχή έρευνα στα ρομπότ με δυνατότητα λήψης αποφάσεων. Τα προσόντα αυτά του επιτρέπουν να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του στο περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.

Εξέλιξη νοημοσύνης:

  • Ο Asimo μπορεί τώρα να αναγνωρίζει τα πρόσωπα και τις φωνές πολλών ανθρώπων που μιλάνε ταυτόχρονα.
  • Mπορεί να σταματά αυτό που κάνει και να αλλάζει τη συμπεριφορά του με γνώμονα τις προθέσεις άλλου προσώπου. Για παράδειγμα, μπορεί τώρα να προβλέπει την κατεύθυνση προς την οποία θα περπατήσει κάποιος και να ακολουθήσει διαφορετική πορεία ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.
  • Mπορεί τώρα να τρέχει με 9 km/ώρα (3 km/ώρα ταχύτερα από τον προκάτοχό του).
  • Mπορεί επίσης να τρέχει προς τα πίσω, να πηδά και να κάνει αναπήδηση στο ένα πόδι.

Εξέλιξη σωματικής ικανότητας:

Βελτιωμένη ικανότητα στην εκτέλεση εργασιών:

  • Ο νέος Aσιμο έχει εξαιρετικά προηγμένα, επιδέξια χέρια με πολλά δάχτυλα.
  • Αυτά, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, του επιτρέπουν να εκτελεί περίπλοκες εργασίες όπως να πιάνει ένα γυάλινο μπουκάλι και να ανοίγει το καπάκι, ή να κρατά ένα μαλακό χάρτινο κύπελλο για να σερβίρει χωρίς να το συνθλίβει.
  • Mπορεί επίσης να επικοινωνεί στη νοηματική γλώσσα (Ιαπωνική και Αμερικανική).
Ταυτόχρονα, η Honda παρουσίασε επίσης σήμερα και το και το Uni-cub β (beta), μία νέα συσκευή προσωπικής μετακίνησης που διαθέτει το ομοιοκατευθυντικό σύστημα περιστροφής τροχού και χρησιμοποιεί τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας η οποία προέρχεται από την εκτενή έρευνα της Honda σε δίποδα ανθρωποειδή ρομπότ.
Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν στο χρήστη του Uni-cub β να κινείται εμπρός, πίσω, πλαγίως και διαγώνια μετατοπίζοντας απλά το βάρος του σώματος και γέρνοντας προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
O νέος Asimo και το Uni-cub β παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Asimo Studio στις Βρυξέλες, Βέλγιο. Το Asimo Studio αποτελεί την έδρα επικοινωνιών της Honda Robotics στην Ευρώπη.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου Asimo

Ύψος130cm
Βάρος50kg (μείωση 4kg από το προηγούμενο μοντέλο)
Λειτουργική γωνία ελευθερίας57 μοίρες (αύξηση 23 μοιρών συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο)
Ταχύτητα κίνησης9km/hour (προηγούμενο μοντέλο model: 6km/hour)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://world.honda.com/HondaRobotics/
news.gr
Λέει η Σημέλα στον Κωστίκα…

- Κωστίκα, δεν πας να μαζέψεις κανά σαλιγκαράκι να μαγειρέψω;

Ξεκινάει λοιπόν ο Κωστίκας! Εκεί που μαζεύει τον πετυχαίνει ο Γιωρίκας!

- Νεπε Κωστίκα, ντε φτας;

- Τσιπ καλά, να μαζεύω σαλιγκάρια για το μεσημέρι!

- Βρε άσε τώρα του λέει ο Γιωρίκας, πάμε να ρουφήξουμε κάνα τσιπουράκι!

Έ, άλλο που δεν ήθελε ο Κωστίκας, ακολουθεί!

Μετά από κανά δυο μέρες ασταμάτητης σούρας αποφασίζει να γυρίσει σπίτι με τα σαλιγκάρια!

Στο δρόμο τώρα σκέφτεται τι να πει στη Σημέλα!

Έ μόλις φτάνει στην εξώπορτα ακούει τη Σημέλα να κατεβαίνει αφηνιασμένη τα σκαλιά να του τα σούρει!

Μη ξέροντας λοιπόν τι να κάνει, αδειάζει τη σακούλα με τα σαλιγκάρια και αρχίζει να φωνάζει.
- Αντε παλικάρια, δυο μέτρα και φτάσαμε…
Όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες που έφτασαν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα λάβουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, από την FIFA.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δημοσίευσε το ύψος των πριμ συμμετοχής στα τελικά της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, οι 32 ομάδες θα μοιραστούν 424,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο μέρος θα πάρει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πλέον Γερμανία.

Συγκεκριμένα η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα βάλει στα ταμεία της 25,7 εκατ. ευρώ, με κάθε παίκτη να παίρνει 300 χιλιάδες ευρώ. Βέβαια, το ποσό που πήρε ο τροπαιούχος αυξήθηκε κατά 3,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Η φιναλίστ Αργεντινή πήρε δέκα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την Νατσιοναλμάνσαφτ.
Αντίστοιχα, η Ελλάδα, φτάνοντας στους 16 του θεσμού, δεν έμεινε παραπονεμένη. Τα 6,6 εκατ. ευρώ που θα φτάσουν στα ταμεία της ΕΠΟ δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Από το συνολικό ποσό μόνο τα 263 εκατ. ευρώ θα πάνε στις εθνικές ομάδες, καθώς η FIFA θα πρέπει να πληρώσει και τα ασφαλιστήρια των παικτών, στους συλλόγους τους.

Αναλυτικά:

Δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί... ψωμάκι

Εάν και εσείς βρίσκετε ακαταμάχητη τη θέα και τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού ή ακόμα αγαπημένο συνοδευτικό των γευμάτων σας συνηθίζει να είναι μία, δύο ή και περισσότερες φέτες, τότε μάλλον ανήκετε στους «λάτρεις του ψωμιού»! Για τους οπαδούς του τροφίμου, η δίαιτα συνήθως ηχεί σαν εφιάλτης, καθώς έχει συνδεθεί άμεσα με την μείωσή του στο ελάχιστο, ή ακόμη και στον αποκλεισμό του. Τελικά, γίνεται να χάνουμε βάρος και ταυτόχρονα να περιλαμβάνουμε το ψωμί στο διαιτολόγιό μας; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ας δούμε, τι είναι το ψωμί; Είναι ένα τρόφιμο το οποίο ανήκει στην ομάδα των υδατανθράκων. Ποια άλλα τρόφιμα ανήκουν στην ίδια κατηγορία; Το ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα φρούτα… επίσης, περιέχουν υδατάνθρακες σε μεγάλο ποσοστό τα όσπρια, τα λαχανικά αλλά και το γάλα, το γιαούρτι. Χρειαζόμαστε τους υδατάνθρακες; Φυσικά τους χρειαζόμαστε! Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το 50-60% των θερμίδων που έχουμε ανάγκη κάθε μέρα πρέπει να προέρχεται από αυτούς!

Τι γίνεται όμως όταν μαζί με όλα τα γεύματά μας καταναλώνουμε ψωμί, και μάλιστα «χωρίς μέτρο»; Αγαπημένη παρασπονδία και τσιμπολόγημα πολλών, η υπερβολική κατανάλωση ψωμιού μπορεί να συμβάλει στην αύξηση ή στη διατήρηση ενός υψηλού σωματικού βάρους. Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλα τα τρόφιμα: όταν καταναλώνονται σε ανεξέλεγκτες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στο υπερβάλλον σωματικό βάρος. Δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα. Η απάντηση θα ήταν η ίδια εάν επρόκειτο για το τυρί, το κρέας, το λάδι ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο…

Εάν λοιπόν αναρωτιέστε αν χρειάζεται να αποκλείσετε το ψωμί από τη διατροφή σας, η απάντηση είναι όχι. Πρέπει, όμως, να το περιορίσετε εάν η ποσότητα που καταναλώνατε μέχρι τώρα ήταν μεγάλη και είχατε το συνήθειο να το προσθέτετε στο πιάτο σας ανεξαρτήτως γεύματος, στιγμής και διάθεσης. Το «πόσο» είναι το «πολύ» διαφέρει για τον καθένα, ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες του σε θερμίδες. Μερικά πρακτικά tips τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα είναι τα εξής:

- Να αποφεύγετε την κατανάλωση ψωμιού, με γεύματα τα οποία διαθέτουν κάποια άλλη πηγή αμυλούχων υδατανθράκων, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες, το κριθαράκι, ο πουρές, τα δημητριακά.

- Να ελέγχετε την ποσότητα! Να θυμάστε ότι μία φέτα ψωμί είναι 30g.

- Περιορίστε το συνήθειο του τσιμπολογήματος από το καρβέλι! Τοποθετήστε δίπλα στο πιάτο σας την ποσότητα που σκοπεύετε να καταναλώσετε εξαρχής. Το υπόλοιπο ας παραμείνει στο ντουλάπι του ψωμιού.

- Εάν το φρέσκο ψωμάκι παραμένει ακαταμάχητος πειρασμός και το όριο στην κατανάλωση του είναι ανέφικτο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντισταθείτε: Καταναλώστε ψωμί του τοστ ή αγοράστε ατομικά ψωμάκια (60g όσο 2φέτες) από τον φούρνο ή προτιμήστε τις φρυγανιές.

- Προσοχή στα παξιμαδάκια! Ένα μέτριο παξιμάδι περιέχει όσες θερμίδες έχει μια φέτα ψωμιού. Μην ξεγελιέστε από το σχετικά μικρό τους μέγεθος.

- Προτιμήστε το ψωμί ολικής ή σίκαλης ή πολύσπορο. Πραγματικά υπάρχουν πλεονεκτήματα: προσφέρει καλύτερο κορεσμό και πλειάδα βιταμινών.

Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει πως θέλετε να χάσετε βάρος, μην σκέφτεστε πως πρέπει να πείτε το ψωμί… ψωμάκι! Αρκεί να περιορίσετε τις υπερβολές στην κατανάλωσή του, να προσέχετε συνολικά τι τρώτε μέσα στην ημέρα και να έχετε στο νου σας πάντα την αίσθηση του μέτρου.

http://peiraxtiri.gr


Κάθεστε στην καφετέρια, είστε με ένα φίλο ή μια φίλη σας και η πρώτη κίνηση είναι να βγάλετε το κινητό σας από την τσάντα σας και να το αφήσετε πάνω  στο τραπέζι. Εικόνα γνώριμη που έχει συμβεί σε όλους.
Αν όλα σας φαίνονται σωστά και φυσιολογικά, κάτι δεν κάνετε καλά! Οι ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια, εντοπίζουν ένα τεράστιο λάθος.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environment and Behavior», το κινητό πάνω στο τραπέζι είναι μεγάλο λάθος.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, η παρουσία ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να μειώσει την ποιότητα της συζήτησης και της επαφής που έχετε με τον συνομιλητή σας.
Πόσες φορές άραγε έχει τύχει να λέτε: «Άσε ρε φίλε το κινητό να πούμε μια κουβέντα…»
Ειδικά τώρα και με το FACEBOOK τα πράγματα έχουν χειροτερέψει διότι πολλοί είναι εκείνοι που στα «κενά» συζήτησης, απορροφούνται στο να μιλούν στα social media.
Για τις ανάγκες της μελέτης τους, ζήτησαν από 100 τυχαία ζεύγη εθελοντών να συζητήσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες, είτε για θέματα της καθημερινότητας, είτε για πιο ουσιώδη ζητήματα. Λίγο πιο μακριά, ένας ερευνητής παρακολουθούσε τους δεκάλεπτους διαλόγους και σημείωνε αν οι συνομιλητές άφηναν το κινητό στο τραπέζι ή το κρατούσαν στο χέρι.
Οι συνομιλητές βαθμολόγησαν τις συνομιλίες τους ως λιγότερο ικανοποιητικές όταν το κινητό τηλέφωνο ήταν παρόν.
Αντίθετα, η απουσία κινητού έδειξε να σχετίζεται με αυξημένη συναισθηματική ταύτιση μεταξύ των συνομιλητών.
Όπως φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις το τηλέφωνο δεν ευνοεί την επικοινωνία.
aftodioikisi.gr
Στο κρανίο τα πήρε ένας στρατιώτης από τη Νότια Κορέα...
που οι συνάδελφοί του τον κορόιδευαν για την μανία που είχε με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη με αποτέλεσμα να πάρει το όπλο του και να ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους επτά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νοτιοκορεάτης στρατιώτης ήταν φανατικός θαυμαστής του ήρωα κινουμένων σχεδίων και δεν έχανε επεισόδιο.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι συνάδελφοί του δεν συμμερίζονταν αυτή του την μανία και όπως ήταν φυσικό του έκαναν μεγάλη καζούρα.

Τόσο πολύ τον κορόιδευαν, που έφτιαξαν στον υπολογιστή μέχρι και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονιζόταν ο στρατιώτης ως Μπομπ Σφουγγαράκης.

Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο νεαρός στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων μέσα στο στρατόπεδο και μετά το μακελειό τράπηκε σε φυγή.

Οι αρχές τον αναζητούν εδώ και δύο μέρες, όμως δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει και ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Μία από τις χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως αρνητικής άποψης για τις ΗΠΑ είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Daily News.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ερωτήθηκαν 44.000 άτομα από 44 χώρες. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των δέκα χωρών που δεν βλέπουν θετικά τις ΗΠΑ, ούσα για την ακρίβεια στην 6η θέση με ποσοστό 63%.
Οι πιο αντιαμερικανικές χώρες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι εξής:
  • Αίγυπτος και οι Ιορδανία με 85%
  • Τουρκία με 73%
  • Ρωσία με 71%
  • Παλαιστινιακά Εδάφη με 66%
  • Ελλάδα με 63%
  •  Πακιστάν με 59%
  • Λίβανος με 57%,
  • Τυνησία και Γερμανία με 47%.
Οι χώρες που έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ:
Στον αντίποδα, οι Φιλιππίνες με ποσοστό 92% έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ. Ακολουθούν το Ισραήλ με 84%, η Νότια Κορέα με 82%, η Κένυα και το Ελ Σαλβαδόρ με 80%, η Ιταλία με 78%, η Γκάνα με 77%, το Βιετνάμ με 76%, το Μπαγκλαντές με 76% και οι Τανζανία και Γαλλία με 75%.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, αφού όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους ''καταρρέει το σύστημα κράτησης και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων''.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις μέρες μέσα στην επόμενη εβδομάδα (από 22 – 25.7.2014) δύο πανελλαδικές απεργίες, αλλά και στάσεις εργασίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΣΥΕ ''όσοι πιστεύουν» ότι με την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (φυλακές Γ' τύπου) θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από τα προβλήματα των φυλακών, σφάλουν οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επακολουθήσουν''.
Οι πρόσφατες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΣΥΕ ''άφησαν παγερά αδιάφορο το υπουργείο Δικαιοσύνης, που δείχνει να αντιμετωπίζει είτε στρεβλά είτε επιδερμικά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέσα και όχι έξω από τις φυλακές''.
Επιπλέον, αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ότι «η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμιση του».
Ακόμη, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μεταξύ των άλλων, διαμαρτύρονται για ''το φιάσκο της απορρόφησης προς τα καταστήματα κράτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών'' και για την παραχώρηση 1.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων της αγροτικής φυλακής Κασσάνδρας Χαλκιδικής στο ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Διαμαρτύρεται, επίσης η ΟΣΥΕ γιατί η μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, αντί να επιλύσουν θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα.
Βασικά αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι:
«1. Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο
σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές,
2. Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και
3. Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης».
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:
Τρίτη, 22.7.2014, στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
Τετάρτη, 23.7.2014, 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Πέμπτη, 24.7.2014, στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
Παρασκευή, 25.7.2014, 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποίησεων στις φυλακές της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται:
1. Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων,
2. Επισκεπτήρια συνηγόρων και
3. Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
Αντίθετα, κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στις φυλακές, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ''το σύνολο του προσωπικού'

http://www.thestival.gr 
Τα τατουάζ αποτελούν αδιαμφισβήτητα τη μόδα της εποχής. Τι γίνεται όμως όταν τα έχουμε… τρισδιάστατα;
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τατουάζ… 3D:









aftodioikisi.gr
Φόβος και τρόμος έχουν γίνει για τους κτηνοτρόφους
στα Λουκίσια της Εύβοιας, οι λύκοι που περιφέρονται στην περιοχή και καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Τελευταίο παράδειγμα, η επίθεση από αγέλη λύκων που δέχτηκε το κοπάδι μίας γυναίκας κτηνοτρόφου.
Τα άγρια ζώα κατασπάραξαν περισσότερα από 30 προβάτα της κτηνοτρόφου, Σταυρούλας Μπουλούκου από τα Λουκίσια, τα οποία βρίσκονταν σε ένα μαντρί, έξω από το χωριό.
Ήταν μία από τις τελευταίες νύχτες, που οι λύκοι έκαναν επιδρομή και ουσιαστικά αφάνισαν το κοπάδι, με αποτέλεσμα η κτηνοτρόφος να βρίσκεται σε απόγνωση.
Ήδη ειδοποίησε για το συμβάν την τοπική ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ, η οποία με τη σειρά της ανέφερε το γεγονός στην κεντρική υπηρεσία για να μεριμνήσει για την αποζημίωση της κτηνοτρόφου.
Παράλληλα, στην ίδια περιοχή και ειδικότερα στη θέση «Ούγγρα» της Παραλίμνης, αναφέρθηκαν επιδρομές αγριογούρουνων, τα οποία καταστρέφουν αγροτικές καλλιέργειες και ανάλογα προϊόντα.

Για 4.040 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων είναι τα αιτήματα που έχουν  καταθέσει οι δήμοι όλης της χώρας στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις θέσεις τις οποίες μπορούν να δηλώσουν και να μετακινηθούν οι υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εθελοντικής αντοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.
Να σημειωθεί ότι στόχος είναι μέχρι τις 29 Αυγούστου που λήγει η σχετική προθεσμία, να έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 2.000 υπάλληλοι, ώστε μαζί με τους 980 που έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα να συμπληρώσουν τον αριθμό των 3.000.
ΠΙΝΑΚΑΣ
aftodioikisi.gr
Αν ετοιμάζεστε να πάτε διακοπές στη Νότιο Κορέα ξεχάστε τα καλλίγραμμα κοριτσάκια με τα ωραία πόδια διότι… απαγορεύτηκαν οι μίνι φούστες και με το νόμο! H πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χιε ενέκρινε κυβερνητικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύτηκε και επίσημα το συγκεκριμένο ένδυμα. Αυτό σημαίνει ότι όσες γυναίκες φορούν κοντές φούστες θα πληρώνουν πρόστιμο που αντιστοιχεί περίπου σε 50ευρώ. Η νομοθεσία βέβαια έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις, ιδιαίτερα μάλιστα επειδή οι κοντές φούστες είναι πολύ συνηθισμένες στη χώρα που επηρεάζονται από γυναικεία συγκροτήματα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ωστόσο εξηγούν ότι ο νόμος έχει να κάνει με τη γύμνια και την ανηθικότητα και όχι με το πώς ντύνεται κάποια γυναίκα.
aftodioikisi.gr
Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που δυσκολεύονται αρκετά να πάρουν δίπλωμα οδήγησης αλλά το ρεκόρ των 110 προσπαθειών που κατέχει μια Βρετανίδα για τη θεωρητική εξέταση μάλλον δύσκολα θα σπάσει.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Driving & Vehicle Standards Agency, τον οργανισμό που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνος για την έκδοση αδειών οδήγησης στη Μ. Βρετανία. Η 28χρονη κοπέλα από το Southwark συμμετείχε συνολικά 110 φορές στη θεωρητική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να την περάσει με επιτυχία. Με το κόστος κάθε εξέτασης να φτάνει τις 31 λίρες προκύπτει ότι συνολικά έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα ₤ 3.410, δηλαδή € 4.320!

Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει πετύχει σχεδόν... double score σε σχέση με την αμέσως επόμενη γυναίκα της σχετικής λίστας, η οποία εξετάστηκε -και απέτυχε- 57 φορές. Και το αντρικό φύλο όμως δεν έχει πολλούς λόγους να χαίρεται αφού υπάρχουν έξι Βρετανοί που έχουν εξεταστεί στα θεωρητικά από 59 έως 84 φορές, χωρίς να καταφέρουν τελικά όλοι να περάσουν στη φάση της πρακτικής εξέτασης.

Εκεί τα πράγματα φαίνεται να είναι κάπως ευκολότερα, αφού στη χειρότερη περίπτωση χρειάστηκε κάποιος να εξεταστεί 37 φορές πριν περάσει. Αντίθετα όμως με ό,τι ίσως θα υποθέταμε βάσει των προκαταλήψεων μας, πρόκειται για έναν άντρα. Δείτε αναλυτικά τους χειρότερους υποψήφιους οδηγούς της Μ. Βρετανίας στους πίνακες που ακολουθούν:


[Πηγή: Daily Mail / Φωτογραφία: Road Safety]

Ένα γηροκομείο της Βραζιλίας πιστεύει ότι φιλοξενεί τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο του πλανήτη. Πρόκειται για έναν πρώην αγρότη, γιο μιας φυγάδας σκλάβας, ο οποίος αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα ως γεννημένος πριν από 126 χρόνια, την εποχή που η Βραζιλία είχε ακόμη αυτοκράτορα.
Το πιστοποιητικό γέννησης και η ταυτότητα που εξέδωσε ένας δικαστής το 2001 δείχνουν ότι ο Ζοζέ Αγκουινέλο ντος Σάντος, ο οποίος σήμερα ζει στον οίκο ευγηρίας Βίλα Βισεντίνα στο Μπαούρου της Βραζιλίας, γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1888, περίπου δύο μήνες μετά την κατάργηση της δουλείας στη χώρα, ανέφερε ο υποδιευθυντής του γηροκομείου, Σέζαρ Σικέιρα.
Ο ντος Σάντος δεν έχει κανένα από τα πρωτότυπα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ηλικία του, όμως το ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό του έχει αυξηθεί μετά τον θάνατο, στις 8 Ιουνίου, του Αλεξάντερ Ίμιτς στη Νέα Υόρκη. Ο Ίμιτς ήταν 111 ετών και θεωρείτο ο γεροντότερος άνδρας του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Σικέιρα, τα έγγραφα του ντος Σάντος εκδόθηκαν από τον δικαστή ο οποίος πήρε μια σειρά από καταθέσεις από τον υπεραιωνόβιο άνδρα πριν από 13 χρόνια. «Λέμε μονάχα ότι αυτή είναι η υποτιθέμενη ηλικία του», πρόσθεσε ο Σικέιρα ο οποίος εργάζεται στο γηροκομείο εδώ και 31 χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο ντος Σάντος είναι διαυγής, μιλάει καλά και αυτοεξυπηρετείται, τα κάνει όλα μόνος του καθημερινά, εκτός από μπάνιο.
Ο ντος Σάντος ζει στη Βίλα Βισεντίνα, ένα γηροκομείο που φροντίζει τους φτωχούς και τους άπορους, από το 1973. Γεννήθηκε από μια πρώην σκλάβα σε ένα «κιλόμπο», μια κοινότητα φυγάδων σκλάβων και έζησε στην πολιτεία του Σάο Πάουλο όπου εργαζόταν σε χωράφια και φυτείες καφέ.
Σύμφωνα με την Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας, στις 25 Ιουνίου ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη ήταν ο Σακάρι Μομόι, ένας Ιάπωνας 111 ετών και 140 ημερών. Η γηραιότερη γυναίκα είναι η Μισάο Οκάβα, επίσης από την Ιαπωνία, που είναι ηλικίας 116 και 112 ημερών.
Εκτός από τον δικαστή, κανείς άλλος δεν έχει πιστοποιήσει την ηλικία του ντος Σάντος.

Το πιστοποιητικό γέννησης και η ταυτότητα που εξέδωσε ένας δικαστής το 2001 δείχνουν ότι ο Ζοζέ Αγκουινέλο ντος Σάντος, γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1888.
Η Βίλα Βισεντίνα προσπαθεί να βρει στοιχεία από τα αρχεία της πολιτείας Σεαρά όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς μέχρι και σχετικά πρόσφατα πολλοί Βραζιλιάνοι που είχαν γεννηθεί σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές δεν είχαν κανένα επίσημο έγγραφο. Το γηροκομείο έχει έρθει επίσης σε επαφή με γιατρούς και άλλους επιστήμονες ζητώντας διευκρινίσεις για το αν υπάρχει κάποια μέθοδος με την οποία θα μπορούσε να διαπιστωθεί η ηλικία του παππού. «Το μόνο πράγμα που δεν θα επιτρέψω θα είναι κάτι που θα έβλαπτε τον Ζοζέ Αγκουινέλο. Εμείς πάντως, όπως και ο ίδιος, είμαστε σίγουροι ότι είναι πολύ μεγάλος», πρόσθεσε ο Σικέιρα.
Φωτογραφίες του ντος Σάντος και των εγγράφων του δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στον ιστότοπο G1 της Βραζιλίας, αφού τον επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι στο γηροκομείο.
Εάν επιβεβαιωθεί η ηλικία του αυτό θα σημαίνει ότι ο ντος Σάντος γεννήθηκε περίπου ένα χρόνο πριν από την καθαίρεση του αυτοκράτορα της Βραζιλίας Ντομ Πέντρο Β΄ και την ανακήρυξη της σύγχρονης δημοκρατίας. Την εποχή εκείνη η βασίλισσα Βικτωρία κυβερνούσε τη Βρετανική Αυτοκρατορία και πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Γκρόβερ Κλίβελαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!