Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Βαρύ "φόρο τιμής" στον ... καναπέ πληρώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, με τη σωματική αδράνεια να ευθύνεται για 3,3 εκατομμύρια θανάτους σε ετήσια βάση. Μπορεί τα νούμερα να ακούγονται υπερβολικά, ωστόσο, τα στοιχεία, που προέρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναγορεύουν τη σωματική αδράνεια ως την τέταρτη συνηθέστερη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με άρθρο, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "British Journal of Sports Medicine" η σωματική αδράνεια είναι ασθένεια και το χειρότερο θανατηφόρα. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω άρθρο, η σωματική αδράνεια, πέραν από το προφανές κόστος σε ανθρώπινες ζωές, έχει βαρύτατες οικονομικές συνέπειες και μεγάλη επιβάρυνση στα ανά χώρα συστήματα υγείας. Το εν λόγω κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η σωματική αδράνεια αυξάνει τον κίνδυνο για μια σειρά άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιακά επεισόδια, τα οικιακά ατυχήματα και η κατάθλιψη.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά εξαίρεση αποτελεί στον θλιβερό αυτό κανόνα, με τα σχετικά στοιχεία να είναι μάλλον απογοητευτικά.

Στη χώρα μας το 90% των ενηλίκων αναφέρει ότι γυμνάζεται λιγότερο από δυο ώρες την εβδομάδα, ενώ το 37% των Ελλήνων περπατά λιγότερο από δυο ώρες την εβδομάδα.

Και το πρόβλημα φαίνεται ότι ξεκινάει πολύ νωρίς και μάλιστα από τον ευαίσθητο σχολικό πυρήνα, καθώς στην Ελλάδα το 60% των σχολείων αφιερώνει λιγότερο από 1 με 2 ώρες την εβδομάδα στο μάθημα της γυμναστικής.

"Γονατίζουν" τα συστήματα υγείας

Όσον αφορά την οικονομική διάσταση του προβλήματος, τις απώλειες σε χρήμα υπογραμμίζουν με τα πλέον μελανά χρώματα τα διαθέσιμα στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2,6%, του συνολικού κόστους υγειονομικής περίθαλψης διεθνώς αποδίδεται στη σωματική αδράνεια.

Το δε ποσοστό των άμεσων ιατρικών δαπανών για καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω αδράνειας κινείται σε παρόμοια επίπεδα (1,5% έως 3%).

http://www.tsekouratoi.gr
Πόσες φορές έχεις όρεξη για μια μπύρα και συνειδητοποιείς ότι την είχες έξω από το ψυγείο;
Μάθε το πιο απλό τιπ για να την παγώσεις στη στιγμή….

-Τοποθέτησε το μπουκάλι της μπύρας σε ένα μπολ με παγάκια.
-Έπειτα πρόσθεσε δύο κουταλιές αλάτι στο μπολ και γέμισέ το με νερό.
Η μπύρα σου θα είναι έτοιμη να την απολαύσεις σε μόλις 3 λεπτά!
 
 
 
 
 
 
Τα τατουάζ είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά στις νεαρές ηλικίες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν εφαρμόζεται πάντα από επαγγελματίες, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης...


Μια 24χρονη κοπέρα από το Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Αγγλίας κινδύνευσε να χάσει το πέλμα της λόγω μόλυνσης από το μελάνι του τατουάζ.

Η Τζέμα Χάρντι διηγήθηκε την ιστορία της στη Daily Mail.

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως το επόμενο πρωί αφού είχε κάνει το τατουάζ εκδήλωσε σοβαρό οίδημα στο πέλμα. Αντιμετώπιζε έντονο πόνο όμως δεν επισκέφθηκε άμεσα γιατρό, καθώς πίστευε πως τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

Δύο εβδομάδες μετά, το οίδημα παρουσίασε επιδείνωση κι έτσι οι φίλοι της την προέτρεψαν να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου ειδικού.

Η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου υπέδειξε δηλητηρίαση του αίματος και σηψαιμία. Οι γιατροί δήλωσαν πως εάν η κοπέλα δεν είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια, το πέλμα της θα έπρεπε τελικά να ακρωτηριαστεί, καθώς η λοίμωξη θα εξαπλωνόταν στο οστό.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα τατουάζ πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και χρησιμοποιούν πιστοποιημένα υλικά.






































http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Τα συμπτώματα θυμίζουν πολιομυελίτιδα
Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι στην Καλιφόρνια εμφανίζουν συμπτώματα σπάνιας ασθένειας που μοιάζουν με αυτά της πολιομυελίτιδας, προειδοποιούν Αμερικανοί γιατροί. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, ορισμένοι ασθενείς εμφάνισαν παράλυση και στα τέσσερα άκρα, η οποία δεν βελτιώθηκε με τη θεραπεία.
Στις ΗΠΑ η πολιομυελίτιδα έχει εξαλειφθεί, ωστόσο ιοί που σχετίζονται με την ασθένεια μπορεί να «επιτεθούν» στο νευρικό σύστημα προκαλώντας παράλυση, σημειώνει το BBC.
Οι γιατροί λένε πως δεν αναμένουν η ασθένεια να εξελιχθεί σε επιδημία και πως τα κρούσματα παραμένουν σπάνια.
Τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ως αποτέλεσμα η ασθένεια να εντοπίζεται μόνο σε τρεις χώρες: Αφγανιστάν, Νιγηρία και Πακιστάν.
Τα είκοσι κρούσματα έχουν καταγραφεί στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών.
Λεπτομερής ανάλυση πέντε περιστατικών έδειξε πως ίσως να πρόκειται για εντεροϊό 68, που συνδέεται με τον ιό της πολιομυελίτιδας.

http://www.4news.gr 
Έξοδο στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, χρειάζεται, όμως, προσοχή, γιατί πλέον δεν ισχύουν οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, για να συμπληρωθεί χρόνος ασφάλισης για σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Η δυνατότητα αυτή έπαψε να ισχύει στις 31/12/2013.
Αντίθετα, οι μόνες αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου που ισχύουν πλέον για τους περισσότερους ασφαλισμένους είναι, για να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το 2011 και μετά.
Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ για παράδειγμα που το 2010 είχε 9.700 μέρες και διέκοψε την απασχόληση του δε μπορεί να ζητήσει την εξαγορά στρατιωτικής θητείας ώστε να φτιάξει τις 10.000 μέρες ασφάλισης το 2010 και να συνταξιοδοτηθεί στα 62. Επομένως οι ασφαλισμένοι που δεν είχαν από πραγματικό χρόνο 10.000 ημέρες ασφάλισης ως το 2010 μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο τα πλασματικά έτη που ισχύουν για σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2011 και μετά.
Το θέμα των πλασματικών ετών αφορά περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζόμενου που είχαν έναρξη της ασφάλισης μέχρι 31/12/1992 σε όλα τα ταμεία (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών) εκτός του ΟΓΑ και του ΝΑΤ.
Απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε προχθες βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή "Μαρμίτα" του Europe1 την οποία παρουσιάζει ο... γνωστός στο αθλητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, Κωστής Ραπτόπουλος. Ο παρουσιαστής φάνηκε να... εξοργίζεται διαβάζοντας τα μηνύματα των οπαδών του Άρη ενώ η εκπομπή ήταν στον αέρα. Πήρε λοιπόν ένα βάζο με μέλι και αρχικά έβαλε τα δαχτυλά του, ενώ στη συνέχεια έριξε πάνω στο κεφάλι του, προκαλώντας άφθονο γέλιο στους συμπαρουσιαστές του.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση θέλησε να παρομοιάσει το πως "φαγώθηκαν" χρήματα από τον Άρη και έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο, διαφωνώντας με τις απόψεις που εξέφραζαν οι τηλεθεατές μέσω των μηνυμάτων. Η συγκεκριμένη εκπομπή βέβαια που βγαίνει ζωντανά κάθε Κυριακή στις 00:00 τα μεσάνυχτα, φημίζεται ούτως ή άλλως για τις αφθόρμητες αντιδράσεις και τα σχόλια των παρουσιαστών.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:



http://www.thestival.gr
Η Microsoft γνωστοποίησε από το Mobile World Congress 2014 ότι η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση στο Windows 8.1 θα γίνει... διαθέσιμη κάποια στιγμή την Άνοιξη.
Η νέα έκδοση θα φέρει αρκετές βελτιώσεις στην ποντίκι-και-πληκτρολόγιο εμπειρία του χρήστη καθώς και μεγαλύτερη συμβατότητα για τον τομέα της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων.
Αφήνοντας στην άκρη το touch (aka Metro) κομμάτι του Windows 8 η Microsoft θα δώσει τη δυνατότητα εύκολης εκκίνησης και εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών μέσα από το taskbar καθώς και νέο UI στο ποντίκι για right-click (Start) και close (apps).
Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι αρκετές πτυχές του λειτουργικού δεν ήταν βελτιστοποιημένες για χρήση με ποντίκι και πληκτρολόγιο αλλά με αυτή την αναβάθμιση τα πράγματα θα αλλάξουν.
Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα διατεθεί το Windows 8.1 Update 1 στο ευρύ κοινό αλλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας για τους developers θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2 με 4 Απριλίου θεωρούμε ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μετά από αυτή την ημερομηνία.
Να αναφερθούμε συνοπτικά και σε 3 στατιστικά στοιχεία που ανέφερε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της:
-Το Windows 8/8.1 διαθέτει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από όλες τις εκδόσεις του OS X συνδυασμένες.
-Πραγματοποιούνται πάνω από 4 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών την μέρα από το Windows Store.
-Το 40% των Windows 8 συσκευών που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι αφής.

http://peiraxtiri.gr
Είναι από τις πιο όμορφες, ταλαντούχες και σέξι ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Παρόλα αυτά, με παρρησία δηλώνει πως δεν θα έβλαπτε ποτέ το σώμα της για κάποιους κώδικες που ακολουθεί η βιομηχανία του υπερθεάματος και εξακολουθεί να απολαμβάνει το τζιζμπεργκερ και τα γλυκά, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Μιλάμε για την Scarlett Johansson η οποία όπως έχει πει πολλές φορές, δεν ακολουθεί εξαντλητικές δίαιτες και προγράμματα απώλειας βάρους, ούτε χρησιμοποιεί  σκευάσματα που της κόβουν την όρεξη.
Αντιθέτως, διατηρεί τη φόρμα της καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα, έχοντας ισορροπημένα γεύματα και ελέγχοντας τις μερίδες της. Η ηθοποιός πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να έχει υπακοή, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αφοσίωση ώστε να διατηρείται υγιής και σε φόρμα.
Η Scarlett Johansson δεν αγαπάει στο γυμναστήριο, ασκείται όμως κάνοντας yoga και jogging, ενώ αφιερώνει τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα για άσκηση.

Οι συμβουλές της Scarlett Johansson για την απόκτηση ενός ωραίου σώματος είναι οι εξής:
• Αποφασιστικότητα: Ξεκινήστε με το να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και συνδυάζοντάς τους με απλά πρακτικά σχέδια. Για παράδειγμα ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και μια συχνή καθημερινή άσκηση.
• Υπακοή: Αυτό έχει να κάνει με την εφαρμογή των στόχων. Αποφύγετε τους πειρασμούς και μην αφήσετε τυχόν εμπόδια να σας απογοητεύσουν.
• Συνέπεια: Επειδή φτάσατε το ιδανικό σας βάρος δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε ανθυγιεινά ξανά. Η απώλεια βάρους είναι κάτι περισσότερο από πρόγραμμα. Είναι τρόπος ζωής και πρέπει να είστε υπάκουοι με αυτόν.
• Αφοσίωση: Θυμηθείτε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι ματαιοδοξία, αλλά κάτι σωστό και υγιές. Το χρωστάτε στον εαυτό σας να είστε υγιείς, γυμνασμένοι και όμορφοι.
Ίσως ακούγεται παράδοξο, όμως είναι αληθινό. Υπάρχει μία έρημος η οποία είναι γεμάτη από μικρές… λίμνες!
Η έρημος Badain Jaran βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Αυτόνομης Περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας και αποτελεί μία από τις τέσσερις μεγάλες ερήμους της Κίνας με έκταση 47.000 τ.χλμ.
Αν και η ετήσια βροχόπτωση δεν ξεπερνάει τα 40 mm, υπάρχουν πάνω από εκατό λίμνες στην έρημο. Το απίστευτο αυτό μέρος ονομάζεται επίσης και «Έρημος των μυστήριων λιμνών».
Η Badain Jaran έχει αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη έρημο στον κόσμο. Είναι διάσπαρτη από σταθερές θίνες και ανάμεσά τους, σχετικά μεγάλες λίμνες. Οι θίνες τροφοδοτούνται με νερό εσωτερικά, γεγονός που εξηγεί την αντοχή τους σε αιολική διάβρωση. Το ύψος των θινών που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και τα 500 μέτρα πάνω από τις λίμνες, χαρίζει μία μοναδική θέα.
Το μικρό ποσοστό της ετήσιας βροχόπτωσης στην περιοχή δεν δικαιολογεί την ύπαρξη των λιμνών. Ωστόσο, οι επιστήμονες μετά από έρευνες δεκαετιών κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο.
Οι λίμνες της ερήμου τροφοδοτούνται από υπόγεια ύδατα που προέρχονται από το όρος Qilian εκατοντάδες μίλια μακριά, περίπου 350 χιλιόμετρα. Το τεράστιο αυτό υπόγειο ποτάμι δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να διασχίσει την έρημο Badain Jaran, χαρίζοντάς της το νερό του.
Οι αμμόλοφοι της περιοχής είναι γνωστοί και για το φαινόμενο που ονομάζεται «τραγούδι της άμμου». Πρόκειται για έναν ήχο που αναπτύσσεται εκεί παρόμοιο με τον έλικα  του αεροπλάνου εξαιτίας του ηλεκτροστατικού φορτίου που υπάρχει στη επιφάνεια της άμμου.
echoes.gr
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό κατηγοριών εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την ώρα που σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου σε αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων χορηγείται.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο «για άνιση και άδικη μεταχείριση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που ανήκουν κατά κύριο λόγο στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε. και οι οποίοι είδαν με το Ν.4024/2011 τις αποδοχές τους να περικόπτονται κατά 50% και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες»

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει με τα με αριθμ. πρωτ.: 104/30-1-2012 και 652/1-7-2013 έγγραφά με αναλυτική πρόταση για τους δικαιούχους του επιδόματος, και διευκρινίζει ότι «η αποδοχή της πρότασής μας για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης θα αποτρέψει ένταση και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που αναφέρει η Ομοσπονδία:

  1. Εργατοτεχνίτες εν γένει: Σιδηρουργοί, Υδραυλικοί, Αλουμινάδες, Ηλεκτρολόγοι, Φανοποιοί, Τεχνίτες Συντηρητές, Πρακτικοί Μηχανικοί, Εργάτες Κήπων, Τεχνίτες Κηπουροί-Δενδροκόμοι-Ανθοκηπουροί, οι απασχολούμενοι στην τοποθέτηση Υαλοπινάκων, Εργάτες και Τεχνίτες στη σήμανση των Οδών, Εργάτες και Τεχνίτες Σωληνώσεων και Σιδηροκατασκευών και οι Ηλεκτροσυγκολλητές.
  2. Οικοδομικές εργασίες: Οικοδόμοι, Τεχνίτες Οικοδόμοι, Κτίστες Πέτρας, Καλουπατζήδες, Σοβατζήδες, Κτίστες, Ξυλουργοί, Ελαιοχρωματιστές, Εργάτες οδοποιίας, Εργάτες και Τεχνίτες Ύδρευσης.
  3. Υγειονομικό προσωπικό: Τραπεζοκόμοι, Βοηθοί Μάγειροι, Μάγειροι, Οικογενειακοί Βοηθοί, Νοσηλευτές, Νοσοκόμοι, Φυσικοθεραπευτές κ.λπ.
  4. Νυχτοφύλακες, Φύλακες-Εργάτες, Εργάτες Γενικών καθηκόντων και το Εποπτικό προσωπικό της καθαριότητας.
  5. Καθαρίστριες-στές Εσωτερικών χώρων, Δημοτικών Γηροκομείων, Σχολικών Κτιρίων, Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίων και Γηπέδων.
  6. Εργάτες και Τεχνίτες που απασχολούνται στους Βιολογικούς καθαρισμούς, τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
  7. Οι Μουσικοί Πνευστών Οργάνων.
  8. Οι Εργάτες των Δημοτικών Σφαγείων.
  9. Οι Εργάτες Καθαριότητας των Δημοτικών Νεκροταφείων.
  10. Οι Καμαρώτοι-Καμαριέρες και οι Τρίφτες στα Δημοτικά Λουτρά.
  11. Οι Εργάτες και Τεχνίτες Ψεκασμού.
  12. Οι απασχολούμενοι ως Θερμαστές και Λεβητοκαθαριστές.
Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κοινοποιήθηκε με επιστολή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στις 3 Ιουλίου του 1908, ο Ιταλός αρχαιολόγος Luigi Pernier έκανε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Στην Μινωική πόλη της Φαιστού και συγκεκριμένα σε ένα υπόγειο του ανακτόρου της, βρέθηκε ένας δίσκος φτιαγμένος από πηλό με διάμετρο 16 εκ. και μέσο πάχος 2,1 εκατοστών.
Ο δίσκος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα π,Χ. και από την ημέρα που βγήκε στην επιφάνεια, έχει μπερδέψει όλον τον επιστημονικό κόσμο του πλανήτη.
Το πήλινο αντικείμενο στην ουσία αποτελεί το αρχαιότερο δείγμα τυπογραφίας, με την μυστηριώδη επιγραφή του να αποτελείται από 242 μεμονωμένα σύμβολα. Η επιγραφή είναι σε σπειροειδή σειρά, ενώ μεταξύ των συμβόλων υπάρχουν απεικονίσεις με άνδρες που τρέχουν, κεφάλια με κορώνες από φτερά, ζώα, έντομα, πουλιά, φυτά, εργαλεία και όπλα.
Πολλοί αρχαιολόγοι και ερευνητές έχουν προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουν τον δίσκο της Φαιστού. Έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για ένα γεωμετρικό θεώρημα, για ένα ημερολόγιο ή για την διήγηση μιας ιστορίας. Μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων πιστεύει ότι ο δίσκος θα μπορούσε να αποτελεί ένα θρησκευτικό αντικείμενο με τις δύο πλευρές του να αποτελούν το κείμενο ενός ιερού ύμνου ή ενός τελετουργικού τραγουδιού, αλλά και ότι συμβολίζει την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης.
Ο μελετητής του Μινωικού πολιτισμού Leon Pomerance πιστεύει πως ο δίσκος δεν χρειάζεται μετάφραση αλλά ερμηνεία. Την άποψη του την στηρίζει στην θεωρία πως τα σύμβολα δεν αφορούν κάποια γλώσσα αλλά πρόκειται για ένα σύστημα αλληγορικών συμβόλων, προερχόμενα ίσως και από τα αστρολογικά. Παρόμοια σύμβολα βρέθηκαν σε έναν πέλεκυ στο μινωικό σπήλαιο του Αρκαλοχωρίου, όπως επίσης σε έναν λίθο σε σχήμα πυραμίδας στην περιοχή των Μαλίων, καταλήγοντας και στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη γραφή είχε ευρύτερη χρήση.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο σχετικά με το θέμα είναι «Η Αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού» του Θεόδωρου Αξιώτη. Περιέχει πάρα πολλά στοιχεία που περιγράφουν τον πολιτισμό πίσω από τον δίσκο και βασιζόμενος και εκείνος στην ερμηνεία των συμβόλων, παρατηρεί την μεγάλη πιθανότητα να περιγράφονται οι άθλοι του Ηρακλή.
Από το 1952 που ο Άγγλος Michael Ventris αποκρυπτογράφησε τη γραμμική γραφή Β΄, πολλοί ερευνητές καταπιάστηκαν με την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής γραφής Α΄ και φυσικά, του δίσκου της Φαιστού που αποτελεί κλασικό δείγμα ιερογλυφικής γραφής και που θεωρείται από πολλούς μητέρα της γραμμικής Α.
Από τότε μεσολάβησαν πενήντα δύο χρόνια και παρά τις πολλές και σοβαρές προσπάθειες, κανείς μελετητής του Μινωικού πολιτισμού δεν κατάφερε να πείσει την επιστημονική κοινότητα ότι κατέχει τη λύση του αινίγματος.
Ο δίσκος αποτελεί μέρος του πολιτισμού ενός νησιού και ίσως και μέρος του μύθου που γέννησε τον Δαίδαλο, τον Λαβύρινθο και τον Τάλω ο οποίος προστάτευε όλο το νησί, τρέχοντας από άκρη σε άκρη.
Ο δίσκος φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
echoes.gr
Στο Μουσείο «Keats House» του Λονδίνου εγκαινιάστηκε η εκδήλωση «Greek Poems on the Underground» η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την Ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΗΒ).
Έως τις αρχές Απριλίου, έξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό και εκατοντάδες συρμοί θα φέρουν επάνω τους ελληνικούς στίχους, δίνοντας την ευκαιρία στα εκατομμύρια επιβατών να τους διαβάσουν στα αγγλικά.
Οι αφίσες με ποιήματα μεταξύ άλλων της Σαπφούς, του Καβάφη και του Γκάτσου, μαζί με στίχους ξένων ποιητών όπως ο λόρδος Βύρων που με την ποίησή τους υμνούν την Ελλάδα, θα «στολίζουν» το μετρό της Βρετανικής πρωτεύουσας φέρνοντας τους επιβάτες πιο κοντά στην ελληνική ποίηση.
Στην μεγαλοπρεπή τελετή έναρξης της εκδήλωσης στο Keats House κεντρικός καλεσμένος και τιμώμενος ποιητής ήταν ο Theo Dorgan. Στην εκδήλωση μίλησαν η πολιτιστική σύμβουλος της πρεσβείας, Dr.  Βικτώρια Σολομωνίδου, η επικεφαλής της διοργάνωσης Judith Chernaik, ενώ παρουσιάστηκαν και απαγγέλθηκαν τα ποιήματα από Βρετανούς ποιητές.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τους Apollo String Quartet και ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Λονδίνο, Κωνσταντίνου Μπίκα ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Η πρωτοβουλία “Έλληνες ποιητές στο Λονδρέζικο Μετρό” είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ελληνική παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία με την ευκαιρία της Προεδρίας μας. Τρεις Έλληνες ποιητές, η Σαπφώ, ο Καβάφης και ο Γκάτσος στα ελληνικά και στα αγγλικά, στα βαγόνια του λονδρέζικου μετρό, θα καταδείξουν τον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό σε χιλιάδες πολίτες αυτής της παγκόσμιας μεγαλούπολης και θα προσθέσουν τη λυρική δύναμη της ποίησης στην καθημερινότητά τους».
Η προσέλευση του κοινού ήταν θεαματική με όλα τα εισιτήρια να έχουν προπωληθεί παρά το γεγονός ότι η είσοδος δεν ήταν ελεύθερη.
Να σημειωθεί ότι το Keats House όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν το σπίτι του μεγάλου Βρετανού ρομαντικού ποιητή John Keats (1795-1821), ο οποίος έχει γράψει ποίημα αφιερωμένο στον Όμηρο.
echoes.gr
Μία γυναίκα 110 ετών, η οποία πιστεύεται ότι ήταν η γηραιότερη επιζούσα του Ολοκαυτώματος, πέθανε την Κυριακή στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η οικογένειά της.
Η Άλις Χερζ-Σόμερ, ήταν μια Εβραία μουσικός από την Πράγα με ιδιαίτερο χάρισμα στο πιάνο. Το 1943, οι Ναζί την έστειλαν μαζί με τον γιο της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίενσταντ, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Τόσο ο σύζυγός της, Λέοπολντ, όσο και η μητέρα της, Σόφι, σκοτώθηκαν στο Άουσβιτς, ωστόσο ο γιος της επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο εγγονός της, Άριελ Σόμερ, επιβεβαίωσε την Κυριακή το θάνατό της λέγοντας: «Η Άλις Σόμερ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο κρεβάτι της κοντά στην οικογένειά της. Πολλά έχουν γραφτεί για αυτήν αλλά για όλους εμάς που την ξέραμε καλύτερα, ήταν η αγαπητή μας Τζίτζι».
«Μας αγαπούσε πολύ, γελούσαμε όλοι μαζί και μας δίδαξε την αγάπη για τη μουσική. Αποτέλεσε έμπνευση και ο κόσμος μας θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτή δίπλα μας», πρόσθεσε.
Η Χερζ-Σόμερ γεννήθηκε στην Πράγα το 1903. Αυτή και ο γιος της, Ραφαέλ, απελευθερώθηκαν από τη ναζιστική αιχμαλωσία το 1945, αναφέρει το Ρόιτερς. Ύστερα μετανάστευσε στο Ισραήλ προτού τελικά κατοικήσει μόνιμα στη Βρετανία. Ο Ραφαέλ, ένας καταξιωμένος τσελίστας και μαέστρος, πέθανε το 2001.
Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Lady in Number 6», εξιστορεί τη ζωή της Σόμερ και έχει προταθεί για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στα επερχόμενα βραβεία.
news.gr
Την περασμένη Παρασκευή , η Apple κυκλοφόρησε το iOS 7.0.6 σχεδόν αθόρυβα, εξηγώντας με ένα σύντομο μήνυμα ότι έχει περάσει ένα πρόγραμμα, με το οποίο όταν κάποιος με προνομιακή θέση δικτύου εισβάλλει στη συσκευή σας, μπορεί να συλληφθεί για προσπάθεια τροποποίησης και υποκλοπής δεδομένων, που προστατεύονται από τα πρωτόκολλα λειτουργίας SSL / TLS . Αυτό σημαίνει ότι οι μη εγκεκριμένοι χρήστες θα ταυτοποιούνται αυτόματα από την εταιρεία με βάση κρυπτογραφημένα στοιχεία. Ποια θα ήταν η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε; Να ενημερώσετε το iPhone σας αμέσως. Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και ο αντίλογος...

Τι είναι το SSL ;

Τα αρχικά SSL σημαίνουν Secure Sockets Layer. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πρωτόκολλο, που βοηθά να διασφαλιστεί ότι η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησης σας και των διακομιστών παραμένουν απόρρητα και ασφαλή. Το TLS ή Transport Layer Security , είναι ένα νεότερο πρωτόκολλο που ουσιαστικά πιστοποιεί το ίδιο . Εν συντομία , τα SSL / TLS είναι κρυπτογραφικά κλειδιά που επιτρέπουν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και τον διακομιστή, να ξέρουν ότι οι χρήστες είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Μοιάζει δηλαδή, με ένα είδος ψηφιακής χειραψίας που κρατά τις οικονομικές πληροφορίες σας ασφαλείς όταν κάνετε μια πληρωμή στο Amazon ή όταν συνδεθείτε σε wellsfargo.com για να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας.
Το...τέχνασμα της Apple βρίσκεται ήδη στο iOS, αλλά όχι ακόμη σε OS X. Παρόλ' αυτά η Apple, σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να το φέρει πολύ σύντομα και εκεί σε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι το Safari ή μία από όλες αυτές τις άμεσα συνδεδεμένες εφαρμογές δεν μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα αν οι χρήστες είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Κάτι το οποίο αφήνει εκτεθειμένο τόσο εσά,ς αλλά και ότι άλλο μπορεί να μεταδίδεται μέσω διαδικτύου, κάνοντάς σας ευάλωτο.
Αν τρίβετε ακόμα με απορία το κεφάλι σας για το τι σημαίνουν όλα αυτά και πόσο κακά μπορεί είναι, ο απλούστερος τρόπος να το εξηγήσουμε είναι ότι οι προγραμματιστές που το κατανοούν βαθιά, δεν ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν ακόμα ανοιχτά για το φόβο των hackers, καθώς θεωρούν ότι τους δίνουμε περισσότερα πυρομαχικά από ό, τι είχαν ήδη.
Ο Johns Hopkins καθηγητής κρυπτογραφίας, εξήγησε στο Reuters ότι είναι "τόσο κακό όσο μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω".
Μπορείτε να αντέξετε και να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Ο κωδικός πρόσβασης του οικιακού σας δικτύου είναι ασφαλής. Προφανώς δεν υπάρχει ένας χάκερ κρυμμένος σε κάθε καφενείο. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν είναι ποτέ τόσο ενδιαφέροντα για τους άλλους όσο νομίζετε ότι είναι. Και αν έχετε ενημερωσεί το iPhone ή το iPad σας με τον 7.0.6, είστε μια χαρά και καλυμμένοι στο 100%.
news.gr

Το ντεμπούτο του Μήτρογλου για 30’ λεπτά στον αγώνα με τη West Brom ήταν το σημαντικότερο γεγονός της αγωνιστικής για τους ‘Έλληνες της διασποράς’. Προβληματισμό προκαλεί η αγωνιστική απραξία του Σαμαρά όπως και ο τραυματισμός του Γκέκα που αποτελούν βασικές επιλογές του Σάντος για το Μουντιάλ . Συμμετοχή και γκολ για τον Παπαστεργιανό στη Ρουμανία με τη φανέλα της Concordia . Και μια διευκρίνιση, στη λίστα των παικτών που η στήλη μας κάνει αναφορά δεν περιλαμβάνονται όσοι αγωνίζονται στην Κύπρο, και δεν είναι λίγοι, καθώς επίσης και οι Έλληνες παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε Ελληνικό σύλλογο όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Πέτσος που αποτελεί βασικότατη επιλογή της Rapid Vienna. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στην ήττα με 4-1 από την Arsenal.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Εκτός αποστολής στην ήττα με 1-0 από την Chelsea.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Ούτε αυτή τη αγωνιστική κατάφερε να σκοράρει η Boro αλλά τουλάχιστον κράτησε ανέπαφη την εστία της απέναντι στη Leeds. Ο Κωνσταντόπουλος παρέμεινε στον πάγκο.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Ντεμπούτο για τον Μήτρογλου που μπήκε στον αγώνα με τη West Brom ως αλλαγή στο 61’ . Στο σημείο εκείνο η Fulham ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1 και οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση που τελικά ήλθε στο 86’. Ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα αλλά τα λεπτά συμμετοχής που πήρε θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια. Ο Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Αναπάντεχο πισωγύρισμα για την ομάδα του Klopp που γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από το Αμβούργο που μετρούσε 8 συνεχείς ήττες. Βασικός ο Σωκράτης αλλά χάθηκε και αυτός μέσα στη γενικότερη άσχημη εικόνα της ομάδας του.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Wolfsburg.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Mainz.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Μπήκε αλλαγή στο 58’ με την ομάδα του πίσω στο σκορ 0-2 από την Aalen. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει, πέραν της μείωσης του σκορ, κι έτσι η Lautern έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις .
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Έμειναν και οι δυο στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθούν στην εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Bochum.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Επιστροφή στην ενδεκάδα για τους δυο Έλληνες παίκτες , αφού ο μεν Βύντρα εξέτισε την ποινή του ο δε Καράμπελας ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Η Levante πήρε νέο θετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά με 1-1 από τη Valladolid.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Ήττα με 2-1 από τη Valencia . Ο Καρνέζης έμεινε πάλι στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Βασικοί και οι δυο, αγωνίστηκαν όλο το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν άλλη μια ήττα , αυτή τη φορά από τη Roma με 0-1
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Παρακολούθησε από τον πάγκο το μεγάλο ντέρμπι με τη Juventus που έληξε με νίκη της Μεγάλης Κυρίας με 1-0.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Ήρθε και πάλι από τον πάγκο  ως αλλαγή στο ημίχρονο κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της Napoli .Βοήθησε και αυτός στην προσπάθεια της ομάδας του για ανατροπή που τελικά ήρθε με ένα γκολ στο τέλος και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Φετφατζίδης σε γενικές γραμμές  πάει καλά και το μόνο που του λείπει είναι το γκολ για να πάρει επάνω του.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Βασικός  και μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Livorno με 2-3
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μετά από καιρό έμεινε στον πάγκο λόγω ασθένειας .
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Inter στο San Siro.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Palermo.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) : Έμεινε για άλλη μια αγωνιστική στον πάγκο στην εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί της Heart. Η μεταγραφολογία του Γενάρη πήγε πίσω τον Έλληνα διεθνή που δεν παίρνει αγώνες στα πόδια του , γεγονός πολύ ανησυχητικό ενόψει Μουντιάλ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Μόλις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Zwolle να πετύχει γκολ και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από τη Heracles, με τον Έλληνα μέσο να αγωνίζεται βασικός σε όλο το παιχνίδι .

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός στη μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Anderlecht που εδραίωσε την ομάδα του στην 5η θέση με βλέψεις για ψηλότερα.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής λόγω της κόκκινης κάρτας στο προηγούμενο ματς.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού που θα τον κρατήσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες εκτός, στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Genclebirligi.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Βασικός για όλο τον αγώνα στην ήττα με 2-1 από την Trabzonspor .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ


ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Νέα βαριά  ήττα με 1-4 από τη πρωτοπόρο Steaua με τον Παπαστεργιανό όμως να χρίζεται σκόρερ του γκολ της τιμής στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. 
Τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων φαίνεται πως πλήττει η οικονομική κρίση και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τις οικονομίες των κρατών. Σε όλη την αστική Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα ή καθόλου, τα ποσοστά των γεννήσεων μειώνονται ραγδαία, το σέξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα ενώ όλο και περισσότεροι νέοι συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς τους .
Σε ποια χώρα όμως οι νέοι δεν κάνουν σεξ;
Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες στην Ιαπωνία κάτω των 30 δηλώνουν ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται αλλά περιφρονούν το σέξ. Σε τέτοια βαθμό μάλιστα που οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για το «σύνδρομο της σεξουαλικής αποχής» ενώ τα ΜΜΕ περιγράφουν τους νέους ως: parasaito shingurus (άγαμοι-παράσιτα).
Τις εκρηκτικές διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο αυτό στην Ιαπωνία το επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νέες γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα, παρόλο που οι λέξεις ισότητα μητρότητα είναι άγνωστες.
Αλλά και η κατάσταση των νέων ανδρών δεν είναι καλύτεροι αφού πολλοί νέοι άνδρες ηλικίας 35 έως 40 δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία.
Άνευ συντρόφου
Όλα τα ρεκόρ έχει σπάσει και ο αριθμός των νέων ανθρώπων που ζουν μόνοι, όχι μόνο άγαμοι αλλά και άνευ ερωτικού συντρόφου. Έρευνες απέδειξαν ότι το 61% των άγαμων ανδρών και το 49% των γυναικών ηλικίας 18-34 ετών δεν είχαν κανενός είδους ρομαντική σχέση ενώ ένας στους τρεις Ιάπωνες κάτω των 30 ετών δεν έχει βγει ούτε ένα ραντεβού στη ζωή του!
«Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μου λένε ότι δεν βλέπουν κανένα νόημα στον έρωτα. Δεν πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Πιστεύουν ότι οι σχέσεις έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολες» λέει η Αϊ Αογιάμα, σύμβουλος σχέσεων στο Τόκιο.
Ο γάμος έχει γίνει ένα ναρκοπέδιο από καθόλου ελκυστικές επιλογές. Οι άνδρες βγάζουν λιγότερα χρήματα και νιώθουν μεγαλύτερη ανασφάλεια στη δουλειά, που δεν είναι πλέον εγγυημένη εφ’ όρου ζωής, όπως ήταν για τους γονείς τους. Οι γυναίκες έχουν γίνει πιο ανεξάρτητες και πιο φιλόδοξες αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συντηρητικές συμπεριφορές στο σπίτι και στον χώρο εργασίας.
aftodioikisi.gr
Οι μηχανικοί της Airbus κατασκεύασαν ένα είδος ρουκετοσωλήνα, που με υψηλή ταχύτητα εκτόξευε πεθαμένα κοτόπουλα πάνω στους υαλοπίνακες των πιλοτηρίων, για να δουν αν αντέχουν σε σύγκρουση με πουλιά εν πτήση. Αμερικανοί μηχανικοί, που κατασκεύαζαν ένα τρένο υψηλής ταχύτητας, ζήτησαν τον εκτοξευτή για να τον χρησιμοποιήσουν.

Η Airbus ανταποκρίθηκε αμέσως και τους έστειλε έναν, μαζί με λεπτομερείς οδηγίες χρήσης.

Στην πρώτη δοκιμή όμως, οι Αμερικανοί με τρόμο είδαν το κοτόπουλο να κάνει χίλια κομμάτια το υποτίθεται άθραυστο τζάμι, να σπάει στα δύο την πλάτη του καθίσματος του μηχανοδηγού, και να καρφώνεται στον μεταλλικό πίσω τοίχο της καμπίνας κάνοντας μια βαθιά γούβα. Αμέσως στέλνουν τα αποτελέσματα στην Airbus μαζί με τα σχέδια κατασκευής του υαλοπίνακα παρακαλώντας απεγνωσμένα για βοήθεια.

Η απάντηση ήρθε την επόμενη μέρα με fax, το οποίο περιείχε μόνο μία φράση:

«Ξεπαγώστε το κοτόπουλο»!

http://www.alexiptoto.com 
Σαν σήμερα, το 1981, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4R που σημειώνεται στις Αλκυονίδες, αφήνει πίσω του νεκρούς και τεράστια προβλήματα στην Αθήνα.

138 - Η ρωμαϊκή Γερουσία εγκρίνει την υιοθεσία του Αντωνίνου Πίου από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, καθιστώντας τον έτσι διάδοχό του.

493 - Έπειτα από τρία χρόνια πολιορκίας της Ραβένα, ο Οδόακρος συμφωνεί σε μεσολαβούμενη ειρήνη με το Θευδέριχο το Μέγα.

628 - Ο Χοσρόης Β΄ της Περσίας ανατρέπεται από το γιο του, Καβάδη Β'.

1570 - Ο Πάπας Πίος Ε΄ αφορίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας.

1822 - Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα.

1932 - Ο Αδόλφος Χίτλερ, μετανάστης μέχρι τότε από την Αυστρία, αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα.

1956 - Ο Νικίτα Χρουστσόφ εκφωνεί την ομιλία «Περί της προσωπολατρείας και των συνεπειών της», με την οποία ξεκινά η περίοδος της αποσταλινοποίησης στην ΕΣΣΔ.

1973 - 3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτιρίου με συνθήματα κατά της χούντας.

1981 - Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, 77 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

1982 - Ρεκόρ ταχύτητας από εκχιονιστικό όχημα με 239 χλμ/ώρα.

2002 - Η αμερικανική εταιρεία Οdyssey Μarine Εxploration παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι ανακάλυψε το «Sussex», μια βρετανική ναυαρχίδα με 80 κανόνια, η οποία ναυάγησε το 1694, μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Το πλοίο εικάζεται ότι μετέφερε τόνους χρυσού και ασημιού, ένα θησαυρό ύψους 4,5 δις ευρώ.

http://www.enikos.gr 
Αλλα κόλπα εκτυλίσσονται συχνά πυκνά στα νεκροταφεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής τα οποία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις διακίνησης λουλουδιών που προορίζονται για τα νυχτερινά κέντρα της Αχαΐας.

Πρωταγωνιστές ιερείς και μεσάζοντες οι οποίοι – ιδιαίτερα όταν έχει κακοκαιρία οπότε η τιμή του γαρίφαλου ανεβαίνει από τα 20 λεπτά στα 50 λεπτά – φροντίζουν να προμηθεύονται γαρίφαλα από τα κοιμητήρια της περιοχής με τη μέθοδο της αποψίλωσης στεφανιών από τις κηδείες.

Οπως αναφέρει το patrastimes, για κάθε πακέτο «μεγέθους σακούλας απορριμμάτων» που παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, καταβάλουν ποσό 10 έως 15 ευρώ. Στη συνέχεια αυτοί με τη σειρά τους προωθούν τα γαρίφαλα στα κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα διακινητές, προμηθευτές και ιδιοκτήτες, να μένουν όλοι ευχαριστημένοι αφού τα ποσά που καταβάλλονται είναι μικρότερα από αυτά που θα έδιναν αν πήγαινα με νόμιμη διαδικασία.
Σε αναγκαστικές αλλαγές στη λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013 προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους της τρόικας εντός της εβδομάδας. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τη «δεξαμενή» γεμίζουν οι «διαθέσιμοι» του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αναγκαστικές αλλαγές γίνονται λόγω:
-Των μηνυμάτων της τρόικας μέσω των τεχνικών κλιμακίων ότι πριν την οριστικοποίηση των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ δεν είναι δυνατόν να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΕΡΤ
-Του γεγονότος ότι δεν προχώρησαν οι απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ή στις ΕΑΒ και ΛΑΡΚΟ
Για το λόγο αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας ξεκίνησαν από την αρχή το μέτρημα και, σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα λίστα περιλαμβάνονται:
-300 επίορκοι που τέθηκαν εκτός Δημοσίου με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών
-700 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν το 2013 για λόγους υγείας
-1500 έως 1700 σχολικοί φύλακες από τους συνολικά 2.234. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει εξαγγελθεί η τοποθέτησης 526 σε μονάδες υγείας, ενώ είναι πιθανόν να βρεθούν και κάποιες επιπλέον θέσεις μέχρι τις 23 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας
-150 έως 200 Δημοτικοί Αστυνομικοί οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απολυθούν λόγω πλαστών δικαιολογητικών
-220 από τους 23 Οργανισμούς που καταργούνται
-Έως και 1.000 από τους 2.114 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
Mε αυτό τον τρόπο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευελπιστούν ότι θα κλείσουν τις απολύσεις του 2013 ώστε ενόψει και των διπλών εκλογών να τους δοθεί πίστωση χρόνου γι” αυτές του 2014.
aftodioikisi.gr
Είναι γνωστό πόσο καλό κάνει ένα μήλο την ημέρα στην υγεία μας. τα οφέλη του όμως είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν δεν το ξεφλουδίζουμε.

Δείτε γιατί!

1. Η φλούδα περιέχει τις περισσότερες φυτικές ίνες

Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του μας παρέχει 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χωρίς τη φλούδα, οι φυτικές ίνες που θα πάρουμε είναι μόλις 2,1 γραμμάρια.

2. Η φλούδα περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες

Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του μας παρέχει 8,4 μιλιγκράμ βιταμίνης C. Χωρίς τη φλούδα, η ποσότητα της βιταμίνης C πέφτει στα 6,4 μιλιγκράμ. Παράλληλα, όταν τρώμε το μήλο με τη φλούδα παίρνουμε κατά 30% περισσότερη βιταμίνη Α.

3. Η φλούδα του μήλου καταπραΰνει το αναπνευστικό

Η φλούδα του μήλου περιέχει μεγάλες ποσότητες κερσετίνης. Αυτό το ωφέλιμο αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων.

4. Η φλούδα του μήλου προστατεύει τη μνήμη μας

Η κερσετίνη προλαμβάνει την καταστροφή των ιστών του εγκεφάλου κι έτσι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

5. Η φλούδα του μήλου προστατεύει από τον καρκίνο

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ έδειξε ότι μια ομάδα συστατικών που βρίσκονται στη φλούδα του μήλου έχουν τη δυνατότητα να αναστέλλουν ή και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα σε συνθήκες εργαστηρίου.

Φωτιά στο ...δρόμο βάζουν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες να συνεχίζουν να εισπράττουν χωρίς να παραδίδουν έργο.

Η πρόσφατη ανανέωση των συμβάσεων υπό το πρόσχημα της επανεκκίνησης των έργων απλά κορύφωσε την πρόκληση μια και οι παραχωρησιούχοι έσπευσαν αμέσως μετά να αυξήσουν τα τέλη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Νέας Οδού, παρά το «πακετάκι» οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε από το κράτος, η κοινοπραξία υπό τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ανέβασε την τιμή των διοδίων μέχρι και 60%!
Η περίπτωση της Νέας Οδού χαρακτηρίζεται πρόκληση μια και η αύξηση των διοδίων γίνεται σε ένα από τα εμπορικότερα σημεία διέλευσης της χώρας, την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας με επίκεντρο το σταθμό στις Αφίδνες (αύξηση 60%). Μάλιστα ο παραχωρησιούχος φαίνεται να είχε μελετήσει πολύ καλά το εισπρακτικό μοντέλο αφού ταυτόχρονα αύξησε τις τιμές σε όλους τους παράπλευρους σταθμούς (Μαλακάσα, Οινόφυτα, Καπανδρίτι). Με τον τρόπο αυτό το κόστος διέλευσης για ταξίδι με αυτοκίνητο προς Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκε από τα 45 ευρώ στα 57 ευρώ.

Η κοινοπραξία επιχείρησε να μετριάσει τις αντιδράσεις διατηρώντας τα παλιά τέλη στις Αφίδνες για τους κατοίκους του Ωρωπού, ενώ λάνσαρε και ένα εκπτωτικό πακέτο για τους κατόχους του fast pass.
Με την αύξηση των διοδίων στο εμπορικότερο σημείο του δρόμου φαίνεται πως ο κατασκευαστής θα χρηματοδοτήσει τα έργα στην Ιονία Οδό και τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, που γίνονται πιο περίπλοκα μετά την αποχώρηση των ισπανικών ομίλων ACS και Cintra. Από την έναρξη της κρίσης ο οδικός άξονας της Κεντρικής Ελλάδας θεωρήθηκε μη βιώσιμος οικονομικά και βρέθηκε απέναντι στο ενδεχόμενο να ακυρωθεί πλήρως. Μετά τις περυσινές διαπραγματεύσεις, το Δημόσιο για να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη αποφάσισε να υποστηρίξει ένα σχέδιο... διάσωσης που πρότεινε η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ώστε το έργο να γίνει έστω και με μειωμένο αντικείμενο, με περικοπή τμημάτων.

Τούτο χαρακτηρίστηκε ως «δώρο» προς τον όμιλο του Γιώργου Περιστέρη μια και το σχέδιο διάσωσης στηρίζεται πρακτικά στην κερδοφορία της Ιονίας Οδού, την οποία οι τράπεζες έκριναν απαραίτητη προϋπόθεση για την αποπληρωμή των δανείων του Ε-65. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία της Νέας Οδού έχει εισπράξει σε διόδια από το 2008 έως το 2013 473 εκατ. ευρώ (συνολικά σε Ιονία και Ε-65) την ώρα που τα έργα στην Ιονία Οδό έχουν προχωρήσει μόλις κατά 20%, ενώ στον Ε-65 έχει περικοπεί το τμήμα Λαμία - Δομοκός και Τρίκαλα - Παναγία που προέβλεπε η αρχική χάραξη. Παρ' όλα αυτά η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ έχει λαμβάνειν ακόμη 178,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή αποζημιώσεων.

http://www.fpress.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!