Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016


Ένα ανεξήγητο μακάβριο λάθος που έκανε το Facebook, εμφάνισε περίπου δύο εκατομμύρια λογαριασμούς ολοζώντανων χρηστών του να ανήκουν σε πεθαμένους.

Μεταξύ των «νεκρών» βρισκόταν και ο ίδιος ο συνιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ!

Το λάθος διορθώθηκε και το Facebook ζήτησε συγγνώμη, αλλά το κακό είχε γίνει και ουκ ολίγοι χρήστες έπρεπε να καθησυχάζουν συγγενείς και φίλους ότι ακόμη ζουν.

«Ήταν ένα τρομερό λάθος που διορθώσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το BBC.

Το σχετικό χαρακτηριστικό στα προφίλ των χρηστών που έχουν πεθάνει, εισήχθη πέρυσι τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέπουν τον λογαριασμό τους σε μια ιστοσελίδα εις ανάμνησή τους, αφότου θα έχουν αποβιώσει.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να δώσει εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμός του μετά το θάνατό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα στη φετινή Premier League. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και σκοράρει ασταμάτητα. Μάλιστα, κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ, που κρατούσε από τη σεζόν 1895-96!

Οι "κόκκινοι" του Κλοπ προσφέρουν όμορφο θέαμα και έχουν ήδη φτάσει στα 40 γκολ σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη του συλλόγου εδώ και 121 χρόνια!

http://www.thestival.gr

Έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο Χασίμ Γαλζάι, περιφερειακός αστυνομικός διοικητής, είπε στο Ρόιτερς πως ο απολογισμός βασίζεται στις αρχικές πληροφορίες και μπορεί να αυξηθεί.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο ιερό Σαχ Νουράνι, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καράτσι, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό, δήλωσε ο Γαλζάι.

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Χαμπ και στο Καράτσι, δήλωσε στο Geo TV ο αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης Χακίμ Νάσι.

Η κυβέρνηση έστειλε 25 ασθενοφόρα από τη Χαμπ στο ιερό, δήλωσε ο Άκμπαρ Χαριφάλ, επαρχιακός αξιωματούχος του Μπαλουτσιστάν.

«Κάθε μέρα, γύρω στη δύση του ηλίου, γίνεται εδώ ένας νταμάαλ (τελετουργικός χορός) και πολλοί άνθρωποι έρχονται γι' αυτό», είπε ο φύλακας του ιερού Ναουάζ Άλι.

http://www.thestival.gr


Η γνώμη του Κριστιάνο Ρονάλντο για θέματα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο διαθέτει βαρύνουσα σημασία, καθώς πρόκειται για ένα εκ τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ο οποίος το καλοκαίρι κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τους Ίβηρες, ρωτήθηκε πρόσφατα ποιον παίκτη από την Μπάγερν Μονάχου ή την Ντόρτμουντ θα επιθυμούσε να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης αν είχε τη δυνατότητα.

Ο 31χρονος σούπερ σταρ απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Ράφαελ Γκερέιρο, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολυδιαφημισμένο Ρενάτο Σάντσεζ, ο οποίος αγωνίζεται στους «βαυαρούς».

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr



- Οι δανειστές επιστρέφουν σε ένα ζήτημα που όπως φαίνεται δεν είχαν... ξεχάσει ποτέ!
- Συνταγματικά κατοχυρωμένη η μονιμότητα στο Δημόσιο αλλά η τρόικα πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί νομοθετική φόρμουλα για να γίνουν απολύσεις!
- Να απολύονται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες ζητούν για τους επίορκους και διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους
- Στις τρεις αρνητικές αξιολογήσεις.... καίγεστε, με διά βίου "πάγωμα" βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής
- Αναλυτικά οι έξι απαιτήσεις "φωτιά" της τρόικας


Μόνιμου χαρακτήρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η τρόικα! Οι δανειστές έριξαν τη συγκεκριμένη αοπαίτησή τους στο τραπέζι των συζητήσεων για την πρώτη αξιολόγηση, αποδεικνύοντας ότι το κεφάλαιο "δημόσιος τομέας στην Ελλάδα" δεν έκλεισε ποτέ γι' αυτούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά", το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων μπήκε πρώτο σε ένα πακέτο έξι μέτρων, εκ των οποίων όλα στοχεύουν απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο.
Οι έξι απαιτήσεις... φαρμάκι

Πιο συγκεκριμένα, οι έξι απαιτήσεις "φωτιά" της τρόικας είναι οι εξής:

1) Να δεχθεί η κυβέρνηση να υπάρξουν μόνιμου χαρακτήρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι να συρρικνωθεί δραστικά ο δημόσιος τομέας και να περιοριστεί το συνολικό κόστος, μισθολογικό και λειτουργικό.
Click4more: Υπερδανεισμός... και τιμωρία! Δικαστικός "κόφτης" στο Νόμο Κατσέλη για τους... πονηρούς!

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσκρούει στη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν ότι μπορεί να βρεθεί νομοθετική "φόρμουλα".

2) Να γίνει άμεσο ξεκαθάρισμα με τους επίορκους και γενικότερα διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους ή με εκείνους που υποπίπτουν σε σοβαρές παραβάσεις. Η τρόικα απαίτησε για αυτούς πλήρη ταύτιση με τα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή ο υπάλληλος που θα υποπέσει σε σοβαρή παράβαση να απολύεται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.

3) Να επιλυθεί το ζήτημα με την "ανικανότητα" των υπαλλήλων. Οι δανειστές ζητούν, εάν για κάποιον υπάρχουν τρεις αρνητικές αξιολογήσεις, αυτός να παραμένει στάσιμος για το σύνολο του εργασιακού βίου του, χωρίς να παίρνει την οποιαδήποτε βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή.

4) Να εξαλειφθούν ουσιαστικά τα ειδικά μισθολόγια. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει βρει ισοδύναμα μέτρα από το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου για να αποφευχθεί το "πάγωμα" των ωριμάνσεων από την 1η Ιανουαρίου 2017 και το όλο ζήτημα οδεύει από αναβολή σε αναβολή, η τρόικα ζήτησε να τελειώνουν όλα "εδώ και τώρα".
Click4more: Πάρτε... δραμαμίνες! Όλοι οι νέοι φόροι του 2017

Σύμφωνα με την απαίτησή της, από τα 20 και πλέον ισχύοντα σήμερα ειδικά μισθολόγια πρέπει να απομείνουν μόνον τρία μέσω της ομαδοποίησης (π.χ. μόνον ένα για επιστήμονες, γενικά). Βασική θέση των δανειστών είναι ότι οι απολαβές που λαμβάνουν οι υπάλληλοι με τα ειδικά μισθολόγια υπερβαίνουν κατά πολύ τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας.

5) Να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση από τον λόγο του 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα. Εκφράζουν ανοικτά φόβους ότι η συγκεκριμένη μνημονιακή δέσμευση παρακάμπτεται μέσω ειδικών συμβάσεων, οι οποίες, μέσω των συνεχών ανανεώσεων, γίνονται ουσιαστικά μόνιμες.

6) Να μπει άμεσα "λουκέτο" σε φορείς - φαντάσματα του Δημοσίου. Πρόκειται για εκατοντάδες εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων, οι οποίοι συνεχίζουν να υπάρχουν, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά το γεγονός ότι το αντικείμενό τους έχει περάσει ΄προ πολλού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...
Το... έψαχνε από παλιά ο Τόμσεν!

Το "μένος" της τρόικας για το ελληνικό δημόσιο δεν είναι κάτι... καινούριο, αφού από το 2014 ο τότε επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, είχε ζητήσει την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν.
Click4more: Τέλη κυκλοφορίας 2017: Δεν αλλάζουν! Στα ίδια και το επίδομα θέρμανσης!

Προσέθετε, μάλιστα, ότι υπάρχει η ανάγκη για ορισμένες θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα που δεν έχουν γίνει. Η άποψη του Ταμείου είναι ότι ενώ η κρίση έπληξε καίρια τον ιδιωτικό τομέα (μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων), ο δημόσιος τομέας έμεινε στο απυρόβλητο για ψηφοθηρικούς, κυρίως, λόγους.

Παράλληλα, όπως ισχυρίζονται σε σταθερή βάση παράγοντες των δανειστών, "ενώ στην Κύπρο η κρίση προκλήθηκε από τις τράπεζες, στην Ελλάδα οφείλεται στο Δημόσιο και σε αυτό πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις".

Εμμένουν, δε, τόσο στον προσδιορισμό συγκεκριμένων μέτρων, όσο και στη θεσμοθέτησή τους, υποστηρίζοντας ότι "δεν επιθυμούμε να ζήσουμε πάλι αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν", εννοώντας τις υπαναχωρήσεις των κυβερνητικών στελεψών από δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει και τελικά δεν πήραν ποτέ τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Πηγή: Αγορά

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να καταναλώνουν ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη και καφεΐνη, αναφέρουν επιστήμονες από την Καλιφόρνια.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι αν κάποιος βελτιώσει τα ωράρια ύπνου του, είναι πιθανό να περιορίσει και την κατανάλωση ζάχαρης, λένε οι ερευνητές.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Sleep Health, ανέλυσαν στοιχεία από 18.799 εθελοντές, το 13% εκ των οποίων δήλωσαν ότι κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν κατά 21% υψηλότερη κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη, σε σύγκριση με όσους κοιμόντουσαν 7 ή 8 ώρες.

Η διαφορά ήταν ακόμα ισχυρότερη (έφτανε το 33%) όσον αφορά τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα ενεργειακά ροφήματα, που συνδυάζουν ζάχαρη με καφεΐνη.

Αντιθέτως, δεν φάνηκε να υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση αναψυκτικών χωρίς καφεΐνη.

Αντίστοιχα, οι εθελοντές που κοιμόντουσαν 6 ώρες κάθε βράδυ, έπιναν κατά 11% περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη και καφεΐνη.

Στον αντίποδα όλων αυτών, όσοι εθελοντές κοιμόντουσαν πολύ (9 ώρες ή περισσότερο κάθε βράδυ) είχαν την μικρότερη κατανάλωση καφέ αλλά και νερού.

«Νομίζουμε ότι υπάρχει μία θετική αμφίδρομη συσχέτιση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άρικ Πράδερ, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF).

«Τα ροφήματα με ζάχαρη και η έλλειψη ύπνου ενισχύουν το ένα το άλλο και έτσι γίνεται πιο δύσκολο να κόψει κανείς την ανθυγιεινή συνήθεια της κατανάλωσης ζάχαρη. Ίσως λοιπόν αν βελτιώσει κάποιος τον ύπνο του, να μπορέσει να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο και τελικά να μειώσει την ζάχαρη που καταναλώνει και η οποία σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το πολύκροτο διαζύγιο της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ έπειτα από πληροφορίες που κάνουν λόγο για ηχητικά ντοκουμέντα που «καίνε» τη διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ, αναφέρει η Sun.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στην Τζολί την αποκλειστική επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

Όπως αναφέρει η Sun, πηγές από το περιβάλλον του ζευγαριού δηλώνουν ότι «τα ντοκουμέντα αυτά μπορούν να φέρουν σε αρκετά δύσκολη θέση την Αντζελίνα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις αν δημοσιοποιηθούν θα είναι “δυναμίτης” εναντίον της».

Από εχθές έχουν γραφεί και ειπωθεί αναλύσεις επί αναλύσεων για την συγκλονιστική και εντελώς αναπάντεχη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Όχι μόνο αυτό αλλά μέσα σε μόνο λίγες ώρες, ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Εθνών έχει «κανιβαλιστεί» με γελοιογραφίες και τώρα με ένα ανέκδοτο, το οποίο είναι ξεκαρδιστικό και έχει γίνει viral!
Διαβάστε:
Ένα αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί. Υπήρχαν 4 επιβάτες επί του σκάφους, αλλά μόνο 3 αλεξίπτωτα.
Ο 1ος επιβάτης είπε: «Εγώ είμαι ο Στεφ Κάρι, ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ του NBA. Οι Warriors και τα εκατομμύρια των οπαδών μου με χρειάζονται και δεν γίνεται να πεθάνω». Έτσι πήρε το 1ο αλεξίπτωτο και άφησε το αεροπλάνο.
Ο 2ος επιβάτη, ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε: «Εγώ είμαι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ και είμαι ο εξυπνότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία, έτσι οι ψηφοφόροι μου δεν θέλουν να πεθάνω».
Πήρε το 2ο αλεξίπτωτο και πήδηξε από το αεροπλάνο.
Ο 3ος επιβάτης, ο Πάπας, είπε στον 4ο επιβάτη, έναν 10χρονο μαθητή: «Γιε μου, είμαι μεγάλος και δε μου απομένουν πολλά χρόνια, εσύ έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου γι ‘αυτό θα θυσιάσω τη ζωή μου. Πάρε το τελευταίο αλεξίπτωτο».
Το μικρό αγόρι είπε, «Μην ανησυχείς, Παναγιώτατε, υπάρχει ένα αλεξίπτωτο και για εσάς γιατί ο εξυπνότερος πρόεδρος… πήρε την τσάντα μου»!!!

Δεν… αντέχετε τη χώρα στην οποία ζείτε και ψάχνετε μανιωδώς μέρος για να μεταναστεύσετε; Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μόλις δημοσιοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό με τις χώρες που παρουσιάζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη για το 2016.
Για την κατάρτιση της λίστας αυτής, οι αναλυτές του ΟΟΣΑ μελέτησαν συνολικά 34 χώρες του πλανήτη ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και δη, τις επαγγελματικές ευκαιρίες, την ισορροπία επαγγελματικής – προσωπικής ζωής, τον χρηματοοικονομικό πλούτο, την ασφάλεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες.
Οι χώρες που πρωτοστατούν στην περίφημη λίστα του ΟΟΣΑ είναι οι εξής:
Ολλανδία
Η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εκπαιδευτικών ευκαιριών στον πλανήτη. Οι επιδόσεις των Ολλανδών μαθητών σε μαθηματικά, φυσική και μια σειρά από άλλα μαθήματα κινούνται υψηλότερα του διεθνούς μέσου όρου.
Ισλανδία
Η Ισλανδία έχει δείκτη ανεργίας μόλις 0,7% (πρόκειται για ανέργους ενός χρόνου ή λίγο περισσότερο), την ώρα που ο μέσος όρος ανεργίας των χωρών του ΟΟΣΑ κυμαίνεται στο 2,6%.
ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όρους πλούτου, εισοδήματος, καθώς και αγοράς ακινήτων. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 41.071 δολάρια ετησίως.
Φινλανδία
Μόλις το 4% των Φινλανδών εργάζεται πάρα πολλές ώρες, όταν το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 13%.
Νέα Ζηλανδία
Ξεχωρίζει γιατί η βασική της προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
Σουηδία
Οι Σουηδοί διατηρούν πολύ καλή σχέση με την κυβέρνησή τους. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη στη χώρα, το 83% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης.
Καναδάς
Πρόκειται για μια χώρα που ξεχωρίζει σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων. Είναι μια αγορά που ο καθένας μπορεί να προσεγγίσει.
Ελβετία
Ο δείκτης ανεργίας στην Ελβετία δεν ξεπερνά το 3,1% και είναι ένας από τους χαμηλότερους στον κόσμο.
Δανία
Η Δανία ξεχωρίζει γιατί διαθέτει εξαιρετικό θεσμικό πλαίσιο, σε ό,τι αφορά τις διακοπές των εργαζομένων, οι οποίες ανέρχονται σε πέντε εβδομάδες ετησίως. Πρόκειται για διακοπές μετ’ αποδοχών.
Aυστραλία
Οι Αυστραλοί διατηρούν πολύ υψηλό το αίσθημα της κοινότητας. Το 95% εξ αυτών δηλώνει πως έχει πάντα κάποιο άτομο να βασιστεί.
Νορβηγία
Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον κόσμο από εκείνες στη Νορβηγία. Οι Νορβηγοί εργάζονται με υψηλές, κατά κόρον αποδοχές, ενώ ο μέσος όρος ζωής αγγίζει τα 82 έτη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!