Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Την… δουλειά την είχε τελειώσει στην Τούμπα, με το 5-0 να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους Δανούς.
Το 1-1 και το συνολικό 6-1 επί της Μπρόντμπι εκτός έδρας, πιστοποίησε την διαφορά μεταξύ του Δικεφάλου και των Δανών, και την δίκαιη πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.
Με το βλέμμα λοιπόν στην κλήρωση ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς-νωρίς στο 21ο λεπτό με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.
Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε έξι λεπτά μετά στο 27’ με τον Γλύκο να κάνει κακή έξοδο, και να στέλνει την μπάλα στον Ρασάνι που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ταλιαβέντο ο Δικέφαλος όποτε ήθελε, έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή των Δανών με τα υπόλοιπα λεπτά του ματς τυπική διαδικασία.  

http://thessports.gr
Σοκ για τον Παναθηναϊκό, που αποκλείστηκε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από την Καμπάλα, ο Ατρόμητος παραδόθηκε χωρίς αντίσταση στην Πόλη και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα παίξουν μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης!
Οι Αζέροι χτύπησαν δύο φορές στην κόντρα και πήραν την πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στον Παναθηναϊκό…
Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι με τον Νίνη μόλις στο 3′ αλλά στην πρώτη επίθεσή τους, οι Αζέροι έκαναν το 0-1 με τον Ντοντό στο 6′.
Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Μπέργκ στο 34′ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε και δεύτερο δοκάρι σε προσπάθεια παίκτη της Καμπάλα να διώξει σε σέντρα του Νίνη.  Στο 60′ ο Βραζιλιάνος Ντοντό έκανε το 1-2 στη δεύτερη επίσκεψη των Αζέρων στην περιοχή του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 78′ με φάουλ του Νάνο, πίεσαν αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο τρίτο γκολ, ενώ έχασαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 90’…
Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ατρόμητος δεν είχε πολλές ελπίδες μετά το 0-1 στο Περιστέρι και παραδόθηκε άνευ όρων στο Σουκρού Σαράτσογλου, χάνοντας με 3-0.
Ο Φερναντάο στο 7′ και στο 78′ και ο Ερκίν στο 60′ πέτυχαν τα γκολ της Φενέρ, που είχε την καθολική υπεροχή στο παιχνίδι.

http://thessports.gr
Έως και 50 πρόσφυγες βρέθηκαν σήμερα νεκροί σε ένα σταθμευμένο φορτηγό στην ανατολική Αυστρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Krone, η οποία ανέφερε πως από τις αρχικές ενδείξεις προκύπτει πως πέθαναν από ασφυξία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως ένα ρυμουλκό τρακτέρ εντοπίστηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πολη Πάρντορφ.

"Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί εκεί μέσα", πρόσθεσε, αλλά είπε πως δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν, τους οποίους περιέγραψε ως πρόσφυγες.

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές όπου υπάρχουν κρίσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

http://www.enikos.gr 
Μεικτό θα είναι το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του ερχόμενου εκπαιδευτικού έτους, καθώς εκτός από τους μαθητές που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες την Γ' Λυκείου και θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές θα έχουν και όσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή ή τη σχολή που επιθυμούσαν.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε: «Όσα παιδιά δεν πέτυχαν ή θέλουν να ξαναπροσπαθήσουν του χρόνου, θα έχουν τη δυνατότητα».

Ειδικότερα, όσοι από τους υποψηφίους που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις επιθυμούν να δώσουν και του χρόνου, έχουν την επιλογή να εξεταστούν είτε με το παλιό εξεταστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι φέτος, δίνοντας έξι  μαθήματα, είτε να εξεταστούν με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από τη φετινή σχολική περίοδο, δίνοντας τέσσερα μαθήματα. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να κρατήσουν τη φετινή τους βαθμολογία και να συμμετέχουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το μηχανογραφικό τους του χρόνου.

Από τα παραπάνω, συμπεραίνεται ότι την ερχόμενη χρονιά θα υπάρχουν δύο είδη μηχανογραφικών δελτίων (ή ένα διπλό), καθώς όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα, θα συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό, ενώ όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα συμπληρώσουν το καινούριο μηχανογραφικό, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα επιστημονικά πεδία και την κατανομή των σχολών σε αυτά.

Εξάλλου, από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η εξεταστική διαδικασία θα είναι ίδια για όλους τους υποψηφίους, δηλαδή τα κοινά μαθήματα που θα δοθούν πανελλαδικά θα έχουν κοινή μέρα και ώρα εξέτασης και κοινά θέματα. Ωστόσο, λόγω του ότι με βάση το παλιό σύστημα τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι περισσότερα, ίσως να προστεθούν επιπλέον κάποιες μέρες στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι αυτή η πρόβλεψη υπάρχει και στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι όσοι υποψήφιοι θελήσουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα, θα διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, ποσοστό, το οποίο προβλέπεται να ορισθεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Εναλλακτικά, εάν οι υποψήφιοι επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής, ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν εντός προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ' λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.

Αν και το σχέδιο νόμου, γνωστό και ως «πολυνομοσχέδιο», δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από τη Βουλή, τα παραπάνω που προβλέπονται από το άρθρο 58 αναμένεται να δημοσιευθούν, όπως επεσήμανε ο κ. Χασάπης, σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, όπου θα καθοριστεί και το συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων που θα προβλέπεται για όσους υποψηφίους θελήσουν να ξαναπροσπαθήσουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλιό σύστημα.

http://www.enikos.gr 
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αν και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα, δεν κατέστη, ωστόσο, εφικτό, καθώς οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες, οπότε η ιδέα απορρίφθηκε.

Εξάλλου, είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

Πάντως, το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι θα βρει το υπουργείο εν μέσω της διαδικασίας της καταγραφής των κενών των εκπαιδευτικών, καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταμέτρησή τους.

«Έχουμε κάνει μια εκτίμηση που είναι πολύ χαμηλότερη της αρχικής (η αρχική εκτίμηση ήταν της τάξεως των 20.000 κενών). Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε την τεκμηριωμένη καταγραφή των αναγκών από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης», ανέφερε σχετικά ο κ. Χασάπης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια αναφορά στον πιθανό αριθμό των κενών.

Τέλος, όσον αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.

http://www.enikos.gr 
Στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αναθέτει το σχηματισμό κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, τους κάλεσε σε σύσκεψη εντός της ημέρας προκειμένου να γίνει ύστατη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησαν αρνητικά. Θετικοί στην σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά.

Η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας Πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Μετά το πέρας της διαδικασίας των κατά το Σύνταγμα διερευνητικών εντολών –η πρώτη παρασχέθηκε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, αμέσως μετά την παραίτησή του και επιστράφηκε επίσης αμέσως, και με δημόσια δήλωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δεύτερη παρασχέθηκε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 και αξιοποιήθηκε πλήρως και η τρίτη στον Πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και επίσης αξιοποιήθηκε πλήρως-  οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε, κατά δέσμια αρμοδιότητα, στην διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών …».

Προς τούτο, από τις 14:45 της Πέμπτης 27ης Αυγούστου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαδοχικώς τηλεφωνική επικοινωνία –όπως άλλωστε ισχύει κατά την κοινοβουλευτική μας πρακτική προκειμένου περί σύγκλησης σύσκεψης των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- με όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, κατά την κοινοβουλευτική τους δύναμη, στους οποίους πρότεινε την εντός της ημέρας σύγκληση σύσκεψης, υπό την προεδρία του, προκειμένου να γίνει ύστατη προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή, εφόσον τούτο δεν καταστεί δυνατόν, προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής για την διενέργεια εκλογών.

Κατά τις ως άνω τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως είχε ήδη καταστήσει σαφές και με τις δηλώσεις του κατά την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του (20.8.2015),  η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται, κατά συνέπεια, να προσέλθει σ’ αυτήν.  Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Γενικός Γραμματέας του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν. Ο επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.  Ο Γενικός Γραμματέας του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως,  η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν.  Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτης Καμμένος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι, όπως και δημοσίως είχε καταστήσει σαφές επανειλημμένως, η κατά τ’ ανωτέρω σύσκεψη, και ως προς τις δύο εκδοχές της, δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σ’ αυτήν.  Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος» κα Φώφη Γεννηματά απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα προσέλθει και θα μετάσχει στην σύσκεψη.

Κατ’ ακολουθία της υπό τις ανωτέρω συνθήκες άρνησης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Αλέξη Τσίπρα, του Γενικού Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Παναγιώτη Καμμένου να δεχθούν την σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν στην σύσκεψη αυτή, η σύγκλησή της, κατά το γράμμα και το πνεύμα των προμνημονευόμενων διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος και την, ως σήμερα, διαμορφωμένη κοινοβουλευτική πρακτική, κατέστη άνευ αντικειμένου και απέτυχε, και ως προς τις δύο εκδοχές της, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως.

Κατά τούτο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, κατά δέσμια αρμοδιότητα, να προχωρήσει αμέσως στην διαδικασία εφαρμογής των λοιπών διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, κατά τις οποίες: «…και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα, υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου.  Τούτο ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την κα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, της οποίας η ορκωμοσία ως Πρωθυπουργού θα γίνει σήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00.  Ενώ η ορκωμοσία της υπ’ αυτήν Κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015, σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας Πρωθυπουργού.

Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Στις 8 το απόγευμα θα ορκιστεί υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, αύριο θα ορκιστεί η υπόλοιπη κυβέρνηση και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή, στο υπουργείο Παιδείας θα τοποθετηθεί η Φρόσω Κιάου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος, στο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ ο Αντώνης Μανιτάκης θα αντικαταστήσει τον Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου για αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης που συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης. Πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του Γιώργου Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

http://www.enikos.gr 
Την ίδρυση νέας λεωφορειακής γραμμής με την οποία θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής των Πευκών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, αποφάσισε ο ΟΑΣΘ.

Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 1 Σεμπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

"Ανακοινώνεται ότι, μετά από σχετική απόφαση του Σ.Α.Σ.Θ., αποφασίζεται η ίδρυση νέας λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση της περιοχής των Πεύκων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

 Η νέα λεωφορειακή γραμμή θα φέρει την ονομασία και τους κωδικούς που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ τροποποιείται η ονομασία και ο κωδικός του υφιστάμενου δρομολογίου που εξυπηρετεί το Γυμνάσιο Πεύκων:

Αριθμός Γραμμής

59

ΤΟΠΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ

59Α

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΩΝ

εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο με αφετηρία και τέρμα τον τερματικό σταθμό Νεαπόλεως (Α-05/013 Τ.Σ.) και η διαδρομή που θα ακολουθεί θα είναι η εξής:

Τέρμα 25 – Λεωφ. Παπανικολάου – Λεωφ. Ειρήνης (αριστερά) – Ακροπόλεως – Αγ. Τριάδος – Πεντηκοστής – Ζωοδόχου Πηγής – Αγ. Γεωργίου – Αγ. Τριάδος – Λεωφ. Παπανικολάου – Λεωφ. Ειρήνης – Βότση – Λεωφ. Μικράς Ασίας – Σωτήρος – Ακαδημίας – Ρόδων – Λεωφ. Ρόδων – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Λεωφ. Παπανικολάου – Τέρμα Νο 25.

Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της νέας λεωφορειακής γραμμής ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2015".

http://www.thestival.gr
Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί...
ακόμα και αν κανείς σκεφτεί ότι το νέο λειτουργικό της Microsoft παρέχεται δωρεάν ως αναβάθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε ένα μήνα τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί σε πάνω από 75 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλον τον κόσμο. Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, τα προηγούμενα Windows 8 είχαν πουλήσει περί τα 100 εκατομμύρια αλλά σε έξι ολόκληρους μήνες.

Η επιτυχία του νέου προγράμματος δεν εκπλήσσει κανέναν, καθώς στόχος της εταιρίας, ήταν να δημιουργήσει ένα σταθερό λειτουργικό που θα παραμείνει μαζί μας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό εξηγεί και την απόφαση της Microsoft να μην εστιάσει τόσο στο άμεσο κέρδος, όσο στο γεγονός ότι η νέα πλατφόρμα θα έχει την μέγιστη δυνατή εξάπλωση.

Υπάρχει όμως ακόμα ένα μυστικό. Και αφορά της ιδιαίτερα επικερδείς κινητές μονάδες (τηλέφωνα και tablets) όπου τα Windows 8 ήταν μάλλον αποτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κατάστημα πώλησης applications «Windows 10 Store» έχει εξαπλασιάσει τα downloads των apps σε σχέση με ότι γινόταν με τα Windows 8.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό ποτέ δεν κατάφερε να γίνει δημοφιλές σε κινητές μονάδες όπου τα iOS και τα Android είχαν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς με πολύ καλύτερες και πιο πλούσιες εφαρμογές. Κάτι που η Microsoft θέλει να αλλάξει με τα νέα Windows 10 , καθώς αφ' ενός υπάρχει ένα νέο μεγάλο κοινό για εγκατάσταση εφαρμογών Windows ενώ ο νέος κώδικας επιτρέπει την εξέλιξη apps ισάξιων ή και καλύτερων από αυτές που βρίσκουμε στα iOS και στα Adroid λειτουργικά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!