Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018


Κομμάτια κεχριμπαριού που ανακαλύφθηκαν στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ της νοτιοδυτικής Κίνας υποδηλώνουν ότι πριν από περίπου 40 εκατ. χρόνια στο κεντρικό Θιβέτ υπήρχε τροπικό δάσος βροχής, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από μια κοινή διεθνή επιστημονική ομάδα από την Κίνα, τη Βρετανία και την Ινδία και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Palaeoworld».
Το κεχριμπάρι ανακαλύφθηκε στη λεκάνη του Λούνπολα στο Θιβέτ και προέρχεται από δέντρα διπτεροκαρπών, τα οποία σήμερα βρίσκονται μόνο στα τροπικά δάση της Ασίας.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι πριν από 40 εκατ. χρόνια το γεωγραφικό περιβάλλον στο Θιβέτ ήταν τελείως διαφορετικό.
Με βάση προηγούμενες έρευνες και μελέτες βιοσυστοιχίας, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάποτε σε υψόμετρο 1.300 μέτρων υπήρχε στο κεντρικό Θιβέτ ένα τροπικό δάσος βροχής.
Ωστόσο, μια εμφανής αύξηση του εδάφους παρατηρήθηκε στο οροπέδιο Τσινγκάι του Θιβέτ πριν από περίπου 25 εκατ. χρόνια. Φυτά όπως το πεύκο και το κυπαρίσσι, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στο ξηρό έδαφος και στο κρύο, άρχισαν σταδιακά να αναπτύσσονται στην περιοχή, αλλάζοντας σταδιακά το φυσικό περιβάλλον.

H Μις Λίβανος έχασε τον τίτλο που είχε αποκτήσει στα καλλιστεία επειδή φωτογραφήθηκε με τη Μις  Ισραήλ.
Οι δύο γυναίκες πόζαραν μαζί σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα της ειρήνης.

Αυτό, ωστόσο, αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Μις Λίβανος, καθώς οι διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς στον Λίβανο δημοσίευσαν μια ανάρτηση στα media, τονίζοντας ότι ακυρώνουν τον τίτλο της κοπέλας εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας.

«Δε χρειάζομαι έναν τίτλο για να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό που θέλω είναι να είμαι ήρεμη στη ψυχή και τη συνείδησή μου. Και θα τελειώσω αυτό που ξεκίνησα είτε έχω αγάπη και στήριξη είτε όχι… Ο Θεός είναι πάντα δίπλα ου και με ξέρει παραπάνω από τον καθένα. Ξέρει τι πραγματικά έχω στην καρδιά μου» ήταν η απάντηση της κοπέλας.

Είναι νέος, είναι ωραίος και…δισεκατομμυριούχος! Ο λόγος για τον Νορβηγό Gustav Magnar Witzøe ο οποίος είναι μόλις 25 ετών και απολαμβάνει μια ζωή γεμάτη άνεση και πολυτέλεια.

Ο νεαρός βορειοευρωπαίος χρωστά τη λαμπερή ζωή του στη νορβηγική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Salmar, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν σολομό στον κόσμο και που κατέχει κατά το ήμισι, καθώς έναν χρόνο αφότου αποφοίτησε από το σχολείο, ο πατέρας του, του τη χάρισε.


Δεν πρόλαβε καλά καλά να περάσει ένα 24ωρο από τη νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά και πολλά μαγαζιά «ξέμειναν» από εμπόρευμα.
Ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ουρουγουάη, που νομιμοποιεί την κατοχή και χρήση μαριχουάνας για διασκέδαση.
Η εθνική αγορά κάνναβης άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης, εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία, τον νόμο και τη δημόσια ασφάλεια.
Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε πολλούς Καναδούς να δημιουργήσουν ουρές ατελειώτες έξω από τα μαγαζιά όπου υπήρχε κάνναβη προς πώληση.
«Τα νέα για μένα είναι πολύ κακά, άνοιξα στις 12 τα μεσάνυχτα το μαγαζί και στις 4:20 είχα ήδη ξεμείνει από κάνναβη, είτε το πιστεύετε είτε όχι», δήλωσε ένας από τους νόμιμους πωλητές κάνναβης στους CBC News, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε με τίποτα να προβλέψει την τεράστια απήχηση του ναρκωτικού αυτο΄θυ στους πολίτες.
«Είμαι λίγο σοκαρισμένος που ξέμεινα τόσο γρήγορα, αλλά και πολύ αναστατωμένος που δεν έχω προϊόν για όλους. Έχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους. Με είχαν διαβεβαιώσει ότι εφόσον πλήρωνα για το προϊόν από την αρχή θα το είχα και διαθέσιμο προς πώληση».
Και ο συγκεκριμένος πωλητής δεν ήταν ο μόνος που δεν είχε προβλέψει την τεράστια επιτυχία της κάνναβης, καθώς πολλά μαγαζιά έβγαλαν ανακοίνωση στην πόρτα τους ότι «ξέμειναν από κάνναβη», μέσα σε λίγες ώρες.
Η Ουρουγάη ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για διασκέδαση, αν και η Πορτογαλία και η Ολλανδία την έχουν επίσης αποποινικοποιήσει.
Οι επαρχίες και οι δήμοι του Καναδά ετοιμάζονταν εδώ και μήνες για το τέλος της απαγόρευσης. Σημειώνεται πως η αυτοδιοίκηση είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τις λεπτομέρειες ως προς την αγορά, πώληση και χρήση κάνναβης εντός των δικαιοδοσιών επαρχιών, δήμων κ.α. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα «ψηφιδωτό» κανονισμών ανά τη χώρα.
Άλλο ένα πλήγμα για τα diesel στην Ευρώπη αποτελεί η απόφαση των Suzuki και Mitsubishi να πάψουν την διάθεση πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην επιλογή των Nissan και Toyota να απομακρυνθούν από τους πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, μετά και τα πιο αυστηρά πρότυπα μετρήσεων βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και φυσικά έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η Suzuki θα πάψει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της και σε όλες τις παγκόσμιες αγορές με εξαίρεση σε αρχικό στάδιο αυτή της Ινδίας. Η Mitsubishi από την μεριά της έχει ήδη διακόψει την διάθεση diesel μοντέλων στη Μ. Βρετανία και σύντομα θα κάνει το ίδιο και στη Γερμανία όπου υπάρχει ένα ιδιαίτερα έντονο κίνημα εναντίων των diesel. Πάντως η απόφαση και για τις δύο εταιρίες αναμένεται να συνοδευτεί και από επιπλέον διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ισορροπηθεί το ισοζύγιο πωλήσεων καθώς και στις δύο περιπτώσεις το ποσοστό των diesel επί του συνόλου των πωλήσεων ανέρχεται κοντά στο 30%. Ίσως μάλιστα αυτό λειτουργήσει υπέρ της Mazda που πρακτικά θα είναι ο μόνος ιάπωνας κατασκευαστής που θα συνεχίσει να έχει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!