Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το επόμενο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο προετοιμάζουν όσα μέλη της συντακτικής ομάδας γλίτωσαν από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, θα ειρωνευτεί όπως το συνηθίζει πολιτικές και θρησκείες και “προφανώς” θα περιλαμβάνει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, δήλωσε ο δικηγόρος της.
Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Ρισάρ Μαλκά απάντησε: “Προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα”.

Το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, που έχει ονομαστεί “φύλλο των επιζώντων”, θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες, διευκρίνισε ο χρονικογράφος της Charlie Hebdo Πατρίκ Πελού.

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους. “Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες»”, υπογράμμισε ο Μαλκά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, “δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός”, ωστόσο “μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Charlie Hebdo”.
Ένας κάλος είναι μια περιοχή του δέρματος που πυκνώνει μετά από έκθεση σε επαναλαμβανόμενες δυνάμεις τριβής. Αυτή η πύκνωση δημιουργείται από τον οργανισμό με σκοπό την προστασία του δέρματος.
Ένας κάλος μπορεί να είναι επώδυνος σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν συμβαίνει αυτό, η θεραπεία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη, κακή κυκλοφορία του αίματος, ή απώλεια της αισθητικότητας (νευροπάθεια), θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική θεραπεία, ακόμη και αν δεν έχουν πόνους από τους κάλους.
Όταν ένας κάλος αναπτύσσει μια μάζα νεκρών κυττάρων στο κέντρο του (κερατινοκύτταρα), γίνεται ένα σκληρό εξόγκωμα. Οι κάλοι συνήθως συμβαίνουν στα δάχτυλα των χεριών και στους συνδέσμους των δαχτύλων στα πόδια. Μπορεί, ωστόσο, να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο τους δέρματος το οποίο έρχεται διαρκώς σε τριβή με άλλα αντικείμενα (πχ υποδήματα).
Τι προκαλεί τους κάλους
-Λάθος νούμερο στα παπούτσια ή φθαρμένα παπούτσια και κάλτσες
-Η χειρωνακτική εργασία
-Αν δεν φοράτε καθόλου παπούτσια
-Δραστηριότητες που αυξάνουν την τριβή στο δέρμα των χεριών και των ποδιών, όπως αθλητικές δραστηριότητες
-Φυσικές προεξοχές των οστών ή κατασκευαστικές παραμορφώσεις, όπως η σφυροδακτυλία
-Λάθος περπάτημα (το ένα πέλμα πιέζεται περισσότερο από το άλλο)
-Προβληματικοί ιδρωτοποιοί αδένες, ουλές, κρεατοελιές και η πελματιαία μυρμηγκιά
Πώς θα απαλλαγείτε από τους κάλους
-Τοποθετήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα ή "μαξιλαράκια" στο σημείο της πληγής για να μειώσετε την τριβή στο δέρμα, μέχρι η πληγή να επουλωθεί.
-Εφαρμόστε ενυδατικούς παράγοντες, όπως λοσιόν, για να αποξηράνετε σταδιακά τους κάλους. Αλοιφές με 10% ή 20% ουρία μπορεί να μαλακώσουν τις πληγές και να κάνουν ευκολότερο για εσάς να αφαιρέσετε τους κάλους σας.
-Τρίψτε ελαφρά τον κάλο με ένα γυαλόχαρτο ή μια ελαφρόπετρα.
-Προστατεύστε τα χέρια και τα πόδια σας, χρησιμοποιώντας γάντια ή αλλάζοντας συχνά παπούτσια και κάλτσες.
-Ενυδατώστε τα πόδια ή τα χέρια σας σε ζεστό νερό και σαπούνι για να μαλακώσουν οι κάλοι.
-Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι ή φορώντας σαγιονάρες/σανδάλια για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
boro.gr
Μεγάλη… χημεία φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Ριάνα.

Οι δυο τους, συναντήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο St Barths όπου έκαναν διακοπές. Η 26χρονη ποπ σταρ με την παρέα της και αδαμιαία περιβολή, ο 40χρονος σταρ με κομβόι από ξανθιές καλλονές.

Κάπου ανάμεσα λοιπόν, Ριρι και Ντι Κάπριο συναντήθηκαν, με πολλούς να κάνουν λόγο για το νέο και πολύ καυτό ειδύλλιο του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Dish Nation, η Ριάνα το τελευταίο διάστγμα έχει έρθει πολύ κοντά με τον διάσημο ηθοποιόκαι τον λατρεύει.

Πηγή από το στενό της περιβάλλον, αναφέρει πως κάτι «τρέχει» ανάμεσα τους, ενώ η ποπ σταρ τον «καλοβλέπει» για νέο της δεσμό.

ΠΗΓΗ: star.gr
Σκαρφαλωμένο στα Ιμαλάια, ανάμεσα στο Θιβέτ και στην Ινδία, το Βασίλειο του Bhutan είναι ένα μέρος απομονωμένο και ένα από τα φτωχότερα στον κόσμο. Αυτή η χώρα όμως, βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στην Ασία και όγδοη στην παγκόσμια κατάταξη!
Με λίγο τουρισμό, με παραδόσεις που αντέχουν στον χρόνο, με “ανοιχτούς” ανθρώπους και με μία φύση προικισμένη, το Bhutan αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για κάποιους κατοίκους της σύγχρονης Δύσης. Το μικρό αυτό βασίλειο είναι ένας τόπος ανέγγιχτος από τον χρόνο που διατηρεί την μοναδικότητά του, κόντρα στη σύγχρονη κουλτούρα και τον καταναλωτικό τρόπο ζωής.
Στο Bhutan υπάρχει και ένα από τα ανεξερεύνητα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για το ψηλότερο βουνό της χώρας, το Gangkhar Puensum, το οποίο δεσπόζει 7.570 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, αποτελώντας την 40η ψηλότερη κορυφή στον πλανήτη Γη.
Ενώ οι περισσότερες κορυφές στα Ιμαλάια έχουν από χρόνια “κατακτηθεί” από ορειβάτες, το Gangkhar Puensum παραμένει απάτητο και ανεξερεύνητο. Η αλήθεια είναι πως το 1983 το Bhutan επέτρεψε την ορειβασία μεταξύ 1985 - 1986 και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις απόπειρες που όμως δεν είχαν καμία επιτυχία.
Το 1994 η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την αναρρίχηση σε βουνά που είχαν πάνω από 6.000 μέτρα υψόμετρο και αυτό έγινε από σεβασμό στις τοπικές πνευματικές πεποιθήσεις. Λέγεται πως οι κορυφές των βουνών είναι οι κατοικίες θεών και πνευμάτων, οπότε η ανθρώπινη παρουσία εκεί δεν έχει καμία θέση.
Από το 2004 η ορειβασία στη χώρα έχει απαγορευτεί εντελώς και το Gangkhar Puensum είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει το ψηλότερο απάτητο βουνό, μια και οι υπόλοιπες απάτητες κορυφές στον κόσμο είναι κατά πάσα πιθανότητα δευτερεύουσες κορυφές και όχι ξεχωριστά βουνά.
echoes.gr
Το 2015 έχει ανακηρυχτεί «Διεθνές Έτος του Φωτός» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την απόφαση έσπευσαν να «υιοθετήσουν» επιστημονικές ενώσεις από όλον τον κόσμο προγραμματίζοντας εκδηλώσεις, για να αναδείξουν τις επιστήμες και τις τεχνολογίες που σχετίζονται με το φως.
Η επίσημη έναρξη θα γίνει τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όπου βρίσκεται η επίσημη έδρα της UNESCO και πρόκειται να δώσουν το παρών πολλοί διάσημοι φυσικοί και νομπελίστες.
Στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν θα συμμετάσχουν 85 χώρες, με σκοπό να αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες που βασίζονται στο φως, επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη καθημερινότητα.
Οι παραπάνω τεχνολογίες εφαρμόζονται στην ιατρική, στις επικοινωνίες και στην ψυχαγωγία, ενώ τα νέα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά μας προσφέρουν καλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες, πιο αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη και πιο οικολογικούς τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας.
Επιπλέον, η UNESCO και οι εταίροι της, θα αναδείξουν τον ρόλο που παίζουν οι τεχνολογίες στην προώθηση της ανάπτυξης και της προσφοράς βιώσιμων λύσεων στους τομείς της γεωργίας, της υγείας και ειδικά της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο με έμφαση στην Αφρική.
Το 2015 προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Φυσική Εταιρεία επειδή αποτελεί επέτειο ορισμένων σημαντικών γεγονότων, όπως τα 1.000 χρόνια από την έκδοση ενός σημαντικού μεσαιωνικού έργου οπτικής από τον άραβα φυσικό και αστρονόμο Ibn Al- Haytham.
-Τα 200 χρόνια από τη δημοσίευση της εργασίας- ορόσημο του Fresnel που υποστήριζε την κυματική συμπεριφορά του φωτός.
-Tα 150 χρόνια από την καθοριστική εργασία του Maxwell για τον ηλεκτρομαγνητισμό, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις σύγχρονες τεχνολογίες από το λέιζερ μέχρι τα κινητά τηλέφωνα.
-Τα 100 χρόνια από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein, που ενσωμάτωσε την ταχύτητα του φωτός σαν ουσιαστική παράμετρο για την περιγραφή του χωροχρόνου.
Τέλος, τα 50 χρόνια που οι Penzias και Wilson ανακαλύπτουν την μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου, την ηλεκτρομαγνητική ηχώ των πρώτων στιγμών της δημιουργίας του σύμπαντος.

Ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει τον θεσμό των «Διεθνών Ετών» από το 1959 και σε αυτό το πλαίσιο έχει προηγηθεί σειρά εορτασμών με επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα, όπως τα Διεθνή Έτη Φυσικής (2005), Αστρονομίας (2009), Χημείας (2011) και Κρυσταλλογραφίας (2014).
Σύστημα Προληπτικής Ασφάλειας Cruise Control
Η Honda θα παρουσιάσει το πρώτο παγκοσμίως σύστημα προληπτικής ασφάλειας cruise control
Το σύστημα που είναι γνωστό ως Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC), μπορεί να προβλέπει και να αντιδρά αυτόματα στην ξαφνική είσοδο άλλων οχημάτων στη λωρίδα του οχήματος που είναι εφοδιασμένο με αυτό.
Βασισμένο σε εκτενή έρευνα σε πραγματικές συνθήκες όπου ελήφθησαν υπόψη τα πιο χαρακτηριστικά Ευρωπαϊκά οδηγικά στυλ, το Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC) χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης άλλων οχημάτων στο δρόμο. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προβλέψει την πιθανότητα αιφνίδιας εισόδου οχημάτων που κινούνται σε γειτονικές λωρίδες αξιολογώντας σχέσεις μεταξύ πολλαπλών οχημάτων, και δίνοντας τη δυνατότητα στο όχημα με το σύστημα να αντιδρά με αμεσότητα, ασφάλεια και άνεση.
Το i-ACC θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Ευρωπαϊκό CR-V, βασισμένο στο σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC). Τα παραδοσιακά συστήματα ACC διατηρούν μία προεπιλεγμένη ταχύτητα που μειώνεται μόνον για να διατηρηθεί μία ασφαλής απόσταση από ένα προπορευόμενο όχημα. Ωστόσο, εάν ένα άλλο όχημα εισβάλει ξαφνικά από διπλανή λωρίδα, το παραδοσιακό σύστημα ACC αντιδρά πιο αργοπορημένα με αποτέλεσμα να απαιτείται ισχυρότερο φρενάρισμα.
Το νέο σύστημα i-ACC μπορεί να υπολογίζει την πιθανότητα εισόδου ενός οχήματος από άλλη λωρίδα μέχρι πέντε δευτερόλεπτα πριν συμβεί, επομένως είναι σχεδιασμένο για να αντιδρά πολύ ομαλά ώστε να μην ξαφνιάζει τον ανυποψίαστο οδηγό. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εφαρμόζει αρχικά ήπια πέδηση, ενώ ένα εικονίδιο εμφανίζεται στην οθόνη του οδηγού, ενημερώνοντάς τον για το λόγο της επιβράδυνσης. Στη συνέχεια παρεμβαίνει με ισχυρότερο φρενάρισμα για προσαρμογή της ταχύτητας ώστε να διατηρηθεί μία ασφαλής απόσταση.
Το i-ACC αναγνωρίζει την πλευρά του δρόμου στην οποία οδηγείτε, είτε βρίσκεστε στη Βρετανία ή στην υπόλοιπη Ευρώπη και ανιχνεύει αυτόματα ποιο από τα διπλανά οχήματα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο κίνδυνο οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.
Το i-ACC είναι αποτέλεσμα εσωτερικού προγράμματος Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) το οποίο ανέλαβε μία διεθνής ομάδα της Honda σε Ευρώπη και Ιαπωνία, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους, κατόπιν έρευνας πάνω στη συμπεριφορά των οδηγών για τη δημιουργία του αλγορίθμου, που διεξήχθη σε όλη την Ευρώπη.
Το σύστημα –προς το παρόν- θα διατίθεται μόνο με το Ευρωπαϊκό μοντέλο CR-V, Executive του 2015.

Πηγή: News.gr
Πυκνό μούσι, μακριά μαλλιά, τατουάζ στα χέρια, ιδιαίτερα προσεγμένο ντύσιμο με μια έντονη δόση εκκεντρικότητας. Τι από όλα αυτά είναι τυπικό χαρακτηριστικό ενός μπαρμπέρη;Ο 26χρονος Άλεξ Βέλιος, που γράφει το ομογενειακό πόρταλ radiogr.de, δεν είναι ένας τυχαίος κομμωτής. Aυτοδίδακτος, έχει εξελιχθεί σε επαγγελματίας του είδους και μάλιστα κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει ένα δικό του μπαρμπέρικο στη Φραγκφούρτη.
Η χάρη του έφτασε μέχρι το Reuters, καθώς η προσπάθεια του 26χρονου κομμωτή έχει ξεπεράσει αρκετά τα στενά όρια της γερμανικής πόλης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που άνοιξε το «Torrento» (έτσι ονομάζεται το μπαρμπέρικο) δεν έχει σταματήσει να υποδέχεται πελάτες, ενώ αρκετοί αναγκάζονται να κλείνουν ραντεβού τέσσερις εβδομάδες πιο πριν από την ημέρα που θέλουν να κουρευτούν, για να βρουν ελεύθερη ώρα.
Ο Άλεξ, όπως λέει, ανέτρεξε στις μνήμες που είχε από τον παππού του που τον πήγαινε σε μικρά μπαρμπέρικα στην Ελλάδα, για να φτιάξει το δικό του. Το όνειρό του ήταν να αποκτήσει ένα παραδοσιακό κομμωτήριο και να κάνει περήφανο τον παππού του.



Πηγή: newsbeast.gr
Χιλιάδες υποτροφίες, συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθούν φέτος σε αποφοίτους ΙΕΚ, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών (σ.σ.: του υπουργείου Παιδείας) σε θέσεις που θα προσφέρουν επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα, σε κλάδους σχετικούς με την εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερη η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.
Οι υποτροφίες θα δοθούν σε πτυχιούχους, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους και είναι δημότες σε συγκεκριμένες 8 Περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ηπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο). Το ποσό της υποτροφίας ορίζεται για τα θεωρητικά μαθήματα, διάρκειας ογδόντα ωρών, έως 400€ ανά ωφελούμενο (5€ ανά ώρα) και για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στα 480€ ανά ωφελούμενο για κάθε μήνα και για διάστημα έως 6 μήνες από την τοποθέτησή του σε επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι τα θεωρητικά μαθήματα διάρκειας 80 ωρών υλοποιούνται αποκλειστικά στις 8 αναφερόμενες περιφέρειες, ενώ η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες, σε επιχείρηση, η οποία δύναται να βρίσκεται και εκτός των ανωτέρω περιφερειών, με την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης του υποτρόφου.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες από τις σχετικές ηλεκτρονικές σελίδες των ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, αλλά και από τη ΓΣΕΕ, το Ινστιτούτο Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον ΣΕΒ, που θα ανακοινώσουν Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος.
Η καταβολή των υποτροφιών θα γίνεται από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος με κατάθεση μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο κάθε υπότροφος κατά την αίτησή του για συμμετοχή στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους που προβλέπονται στον «Οδηγό Εφαρμογής» του προγράμματος.
Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε απόλυση έμμισθου προσωπικού για χρονικό διάστημα 2 μηνών πριν από την έναρξη του προγράμματος, ή να προχωρήσουν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, εκτός εάν τεκμηριώνεται σπουδαίος λόγος απόλυσης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι επιχειρήσεις, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα, τις εταιρείες προσωρινής απασχόλησης και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
Κριτήρια επιλογής των υποτρόφων
Τα κριτήρια κατάταξης των αποφοίτων για την επιλογή τους στο πρόγραμμα και η μοριοδότηση έχει ως ακολούθως:
  • Βαθμός τίτλου σπουδών.
  • Μακροχρόνια ανεργία (μήνες ή έτη ανεργίας). Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται εκείνοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ πάνω από 12 συνεχόμενους μήνες και λαμβάνουν 5 μόρια.
  • Ηλικία έως 24 έτη λαμβάνει 5 μόρια. Ηλικία από 24 έως 29 δεν λαμβάνει επιπλέον μόρια.
  • Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα (σύμφωνα με το πιο πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα).
  • Κριτήρια μοριοδότησης για κατάταξη στον πίνακα υποψήφιων υποτρόφων:
  • Βαθμός τίτλου σπουδών. Για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ αναλυτικά η μοριοδότηση διαμορφώνεται ως εξής: Βαθμός πτυχίου Καλώς, 1 μόριο. Βαθμός πτυχίου Λίαν Καλώς, 3 μόρια. Βαθμός πτυχίου Αριστα, 5 μόρια. Για τους αποφοίτους ΙΕΚ αναλυτικά η μοριοδότηση διαμορφώνεται σύμφωνα με τον βαθμό τους για το θεωρητικό μέρος των εξετάσεων πιστοποίησης, όπως αναφέρεται στη Βεβαίωση Πιστοποίησης ως εξής: Βαθμός θεωρητικού μέρους 10 12, 2 μόρια. Βαθμός θεωρητικού μέρους 13 16, 3 μόρια. Βαθμός θεωρητικού μέρους 17 18, 4 μόρια. Βαθμός θεωρητικού μέρους 19 20, 5 μόρια. Απόφοιτοι που περάτωσαν με επιτυχία την κατάρτισή τους στα ΙΕΚ και έλαβαν την προβλεπόμενη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης λαμβάνουν 1 μόριο.
  • Μακροχρόνια ανεργία (μήνες ή έτη ανεργίας). Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται εκείνοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ πάνω από 12 συνεχόμενους μήνες και λαμβάνουν 5 μόρια.
  • Ηλικία έως 24 έτη λαμβάνουν 5 μόρια. Ηλικία από 24 έως 29 δεν λαμβάνει επιπλέον μόρια.
  • Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα.
Αναλυτικά η μοριοδότηση διαμορφώνεται ως εξής: Εως 6.150€, 7 μόρια. Από 6.151€ έως 10.000€, 4 μόρια. Από 10.001€ έως 15.000€, 1 μόριο.
Πηγή: Έθνος
Ρυτίδες γύρω από το λαιμό και σακούλιασμα του δέρματος στα μάγουλα από το συνεχές σκύψιμο πάνω από τις οθόνες προκαλεί η συχνή χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και υπολογιστών-ταμπλετών (tablets), όπως υποστηρίζουν Βρετανοί δερματολόγοι, πράγμα που δεν θα ευχαριστήσει τις νεαρές γυναίκες.
Η νέα προειδοποίηση ακολουθεί άλλες ότι οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως, όταν χρησιμοποιούνται τα βράδια, δυσκολεύουν τον ύπνο.
Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη χαλαρώνει το δέρμα και σακουλιάζει τα μάγουλα, δημιουργώντας ιδίως μία χαρακτηριστική ρυτίδα πάνω από την κλείδα.
Η κατάσταση αυτή συναντάται, κυρίως, σε άτομα 18 έως 39 ετών, που διαθέτουν κατά μέσο όρο τρεις ψηφιακές συσκευές και σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα.
Ο δερματολόγος δρ Κρίστοφερ Ρόουλαντ της Κλινικής του Λονδίνου, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», δήλωσε ότι «το πρόβλημα των ρυτίδων και το σακούλιασμα στα μάγουλα και το λαιμό κάποτε άρχιζε στο τέλος της μέσης ηλικίας, όμως κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πια πρόβλημα μίας γενιάς νέων γυναικών».
Ενώ παλιότερα οι γυναίκες ανησυχούσαν, κυρίως, για τις ρυτίδες από το στόμα τους και πάνω, οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι, εξαιτίας της νέας τεχνολογίας, το πρόβλημα έχει πια επεκταθεί στο κάτω μέρος του προσώπου, στο λαιμό και στο πάνω μέρος του στήθους. Η συχνή χρήση οθονών έρχεται να προστεθεί στη φυσιολογική φθορά, στη μείωση της ελαστικότητας και στη χαλάρωση του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως είπε ο Κρίστοφερ Ρόουλαντ, οι γυναίκες συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπό τους και όχι στην περιοχή του λαιμού τους, όμως, η τελευταία, εκτός του ότι είναι συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο (λόγω και της μόδας), δέχεται, επίσης, πρόσθετες πιέσεις, όσο περισσότερο μία γυναίκα κοιτάζει χαμηλά σε κάποια οθόνη.
Μάλιστα, η εταιρεία καλλυντικών Ιβ Σεν Λοράν ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την πρώτη κρέμα (Yves Saint Laurent Forever Youth Liberator Y.Shape Concentrate) που είναι κατάλληλη για το νέο «τεχνολογικό» πρόβλημα του δέρματος, περιέχοντας ένα νέο μόριο που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Το δέρμα γίνεται ολοένα λιγότερο ελαστικό, όσο περνάει ο χρόνος, καθώς μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μέσω εικονικών εξαγωγών γίνεται κυρίως το λαθρεμπόριο στα καύσιμα όπως αποκαλύπτει μελέτη του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
Βάσει των στοιχείων του ΟΗΕ οι εικονικές εξαγωγές δεν έχουν τέλος αφού παρατηρείται πως η Ελλάδα εξάγει περισσότερες ποσότητες στις γειτονικές της χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και FYROM, όταν εκείνες δηλώνουν ότι εισήγαγαν λιγότερες ποσότητες από την Ελλάδα..Ουσιαστικά τα βυτιοφόρα οχήματα δεν περνούν ποτέ τα σύνορα και το λαθραίο καύσιμο διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Πως νοθεύονται τα καύσιμα
Απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων: Νοθεύεται με προσθήκη άλλων χημικών ουσιών, όπως τολουόλιο ή αλκοόλες. Είναι το πιο επικίνδυνο είδος νοθείας. Το τολουόλιο μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντικές ζημιές, καθώς είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του κινητήρα, όπως τσιμούχες, φλάτζες, σωληνάκια κ.λπ.
Σούπερ LRP: Η συνήθης νοθεία είναι η προσθήκη απλής αμόλυβδης βενζίνης στη σούπερ. Η χρήση απλής αμόλυβδης από αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας φθείρει σταδιακά τα έδρανα των βαλβίδων του κινητήρα και οδηγεί τελικά στη σοβαρή φθορά του ίδιου του μπλοκ του κινητήρα. Λόγω της μικρής κατανάλωσης της εν λόγω βενζίνης και της μικρής διαφοράς τιμής με την αμόλυβδη 95 οκτανίων, η νοθεία αυτής της μορφής, υποστηρίζεται από τους βενζινοπώλες, ότι δεν αποφέρει μεγάλα κέρδη εδώ.
Σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων: Νοθεύεται με απλή αμόλυβδη. Σε ΙΧ που απαιτούν υψηλό αριθμό οκτανίων, η χρήση απλής αμόλυβδης μειώνει σημαντικά την απόδοση, αυξάνει τα επικίνδυνα καυσαέρια και τις επικαθίσεις στον κινητήρα, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά του.
Diesel κίνησης: Νοθεύεται με diesel θέρμανσης ή diesel ναυτιλίας και σπανιότερα με white spirit. Η νοθεία με diesel θέρμανσης ή ναυτιλίας μπορεί να επιφέρει φθορές στους σύγχρονους κινητήρες που είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με πετρέλαιο καλής ποιότητας. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο, όταν γίνεται νοθεία με πετρέλαιο ναυτιλίας.
Νοθευμένο το 10% της βενζίνης και του πετρελαίου στην Αττική
Στην Αττική διατίθεται νοθευμένη βενζίνη από το 5,2% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν. Ειδικά, όμως, στη σούπερ – αμόλυβδη (100 οκτανίων) το ποσοστό νοθείας ανέρχεται κοντά στο 10%. Υψηλότερα είναι τα ποσοστά της νοθείας στο πετρέλαιο και συγκεκριμένα η έρευνα το προσδιορίζει στο 10,3% για το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το ποσοστό νοθείας βενζίνης και ντίζελ στην επαρχία βρίσκεται σε ποσοστά αρκετά πολλαπλάσια σε σχέση με την Αθήνα, ίσως κοντά στο 20.
aftodioikisi.gr
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει μέρος της καθημερινότητάς τους το Facebook και τα άλλα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως όμως συμβαίνει συνήθως, έτσι και εδώ η κακή χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί, σύμφωνα με ειδικούς, να προκαλέσει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα στους χρήστες.

Επιστήμονες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κοινωνία της Νευροψυχανάλυσης ολοκλήρωσαν πριν από λίγες εβδομάδες μια έρευνα στην οποία διαπίστωσαν ότι δύο στους τρεις χρήστες κοινωνικών δικτύων υπερβάλλουν στα όσα γράφουν για τον εαυτό τους, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία ξεκινούν από την εκδήλωση συναισθημάτων ενοχής και ντροπής, συνεχίζουν με την εμφάνιση κατάθλιψης και χτυπούν ακόμη και την πόρτα της παράνοιας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι περισσότεροι χρήστες δημιουργούν μια ψεύτικη περσόνα η οποία απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι χρήστες αναφέρουν ότι διαθέτουν γνώσεις και ικανότητες που δεν έχουν αλλά και ότι διάγουν έναν βίο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα.

Οταν ωστόσο κλείνουν τον υπολογιστή τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον αληθινό εαυτό τους και την πραγματική τους ζωή και αδυνατώντας να διαχειριστούν την απόσταση της εικονικής από την πραγματική τους υπόσταση εκδηλώνουν ψυχολογικά προβλήματα.

Αμεση επίδραση

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του Πανεπιστημίου Κολούμπια παρακολούθησαν χίλιους χρήστες του Facebook. Διαπίστωσαν ότι μόλις πέντε λεπτά ενασχόλησης με το Facebook είναι αρκετά για να επιδράσουν ψυχικά στον χρήστη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αρκούν πέντε λεπτά παραμονής στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να εκτοξευθούν ο εγωισμός και το επίπεδο αυθορμητισμού ενός χρήστη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η απότομη αλλαγή διάθεσης μπορεί να κάνει τον χρήστη να χάσει τον έλεγχο σε διάφορα επίπεδα. Μπορεί, δηλαδή, να εμφανίσει επιθετικές ή ακόμη και βίαιες συμπεριφορές, ενώ είναι πιθανόν να τον κάνει να τρώει περισσότερο και μάλιστα παχυντικές τροφές. Μπορεί επίσης να τον οδηγήσει σε παράτολμες οικονομικά αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάσει πολλά χρήματα.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου ενός ατόμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, βασική αιτία για την τόσο γρήγορη και δραστική επίδραση των κοινωνικών δικτύων στον ψυχισμό ενός χρήστη είναι το γεγονός ότι η επικοινωνία είναι απρόσωπη.

Οπως υποστηρίζουν, όταν επικοινωνούν δύο άτομα πρόσωπο με πρόσωπο υπάρχουν διάφοροι κοινωνικοί και άλλοι κανόνες οι οποίοι εμποδίζουν συνήθως την άμεση και έντονη αλλαγή της ψυχικής τους κατάστασης.

Οταν όμως η επικοινωνία είναι απρόσωπη και γίνεται ηλεκτρονικά, όλοι αυτοί οι κανόνες «αδυνατίζουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι χρήστες τείνουν να παρουσιάζουν μόνο τα θετικά σημεία του εαυτού τους, με τον βαθμό θετικότητας να αυξάνεται από τα υποστηρικτικά μηνύματα και γενικά την αποδοχή των άλλων χρηστών με τους οποίους επικοινωνούν.

Ετσι αυξάνεται η αυτοεκτίμηση του χρήστη σε βαθμό τέτοιον ώστε να μειώνονται πολύ οι προσωπικές του άμυνες και να χάνει τον έλεγχο αναπτύσσοντας επικίνδυνες για τον ίδιο και τους άλλους συμπεριφορές.
real.gr
Η Αντζελίνα Τζολί τάραξε τα νερά αποκαλύπτωντας ότι είχε παντρευτεί ήδη τον Μπραντ Πιτ πριν τη γαμήλια τελετή τους στη Γαλλία! Μιλώντας στο ιταλικό περιοδικό «ΙO Donna» η Τζολί παραδέχτηκε ότι:

«Πριν από  τον γάμο μας στη Γαλλία με τα παιδιά, εγώ και ο Μπραντ είχαμε ήδη παντρευτεί στην Καλιφόρνια. Ως Αμερικανοί, δεν μπορούσαμε να παντρευτούμε νόμιμα στην Γαλλία».

Για όσους δεν το γνωρίζουν αμερικανικός νόμος δεν επιτρέπει στους πολίτες να παντρευτούν σε άλλη χώρα αν δεν έχουν βγάλει άδεια γάμου στις ΗΠΑ.

«Μια μέρα είπα στον Μπραντ να συναντηθούμε στις 4:30 το απόγευμα. Κάλεσα έναν ειρηνοδίκη και υπογράψαμε τα χαρτιά» ανέφερε η Τζολί. Yπενθυμίζεται ότι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί παντρεύτηκαν στη Νότια Γαλλία σε μια οικογενειακή τελετή, με τα έξι τους παιδιά να τους περιβάλλουν.

ΠΗΓΗ: tff.gr
Η ταινία "The Grand Budapest Hotel", κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία για την καλύτερη ταινία, κωμωδία ή μιούσικαλ στην απονομή των βραβείων που έγινε στο Λος Άντζελες.

Ο Βρετανός Εντι Ρεντμέιν και η Αμερικανίδα Τζουλιάν Μουρ απέσπασαν χθες βράδυ στο Λος Άντζελες αντίστοιχα τις Χρυσές Σφαίρες α΄ανδρικού και α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο Εντι Ρεντμέιν τιμήθηκε για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία "The Theory of Everything", αποσπώντας το βραβείο από τα επίσης μεγάλα φαβορί της βραδιάς Στιβ Καρέλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Nτέιβιντ Ογιελόλο.

Στην ταινία "Still Alice" η Τζουλιάν Μουρ υποδύεται μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ. Ο ρόλος αυτός της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα την οποία επίσης διεκδικούσαν οι Τζένιφερ Ανιστον, Φελίσιτι Τζόουνς, Ρόζαμουντ Πάικ και Ρις Γουίδερσπουν.



Ο ηθοποιός Μάικλ Κίτον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ερμηνεία του στην ταινία "Birdman" (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας).

Στην ταινία, ο Κίτον υποδύεται έναν πρώην διάσημο ηθοποιό που σε νεαρή ηλικία είχε ερμηνεύσει ρόλο σούπερ ήρωα και η επιτυχία εκείνης της ταινίας επισκιάζει την καριέρα του για πολλά χρόνια, ενώ κάνει δυσκολότερη την προσπάθειά του να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο, με το οποίο, μεταξύ άλλων, θέλει να ανακτήσει την παλιά του δόξα.

Η ταινία Boyhood (Μεγαλώνοντας), μοναδική στο είδος της, γυριζόταν επί δώδεκα χρόνια με τους ίδιους ηθοποιούς, βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς έλαβε τρία βραβεία.

Στα ατομικά βραβεία η ηθοποιός Έιμι Άνταμς κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό με την ταινία "Big Eyes" στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες που είναι η πρώτη μεγάλη τελετή βραβείων για το 2015 στον χώρο του κινηματογράφου.



Η 40χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός παίζει το ρόλο μιας γυναίκας ζωγράφου σε αυτήν την ταινία του Τιμ Μπάρτον, και κέρδισε το βραβείο απέναντι στην Έμιλι Μπλαντ, την Έλεν Μίρεν, την Τζούλιαν Μουρ και την Κουβενζανέ Γουόλις.

Στους άντρες το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας κατέκτησε ο Μάικλ Κίτον, για το ρόλο του στην κωμωδία «Birdman».

Το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη σκηνοθεσία κατέκτησε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία "Boyhood".

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής η παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας από τον διάσημο ηθοποιό σκηνοθέτη και παραγωγό Τζόρτζ Κλούνεϊ ο οποίος τιμήθηκε για τη συνολική του καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο Κλούνεϊ, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο επικεντρώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο ... "Je Suis Charlie"»αναφώνησε ο Κλούνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για τέταρτη συνεχή χρονιά το γκρουπ BMW, έκανε ρεκόρ πωλήσεων, με σύνολο 2.117.965 BMW, MINI και Rolls-Royce που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ποσοστιαία ανήλθε στο 7.9%, κάνοντας το 2014 την πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία του γκρουπ.

Το τελικό αποτέλεσμα επηρέασαν πολύ οι αυξημένες πωλήσεις του Δεκεμβρίου, όπου η αύξηση για τον όμιλο ανήλθε στο 15,2%, ενώ τον ίδιο μήνα η αύξηση πωλήσεων των Mini, έκανε ιστορικό υψηλό με αύξηση 20%!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η χρονιά που μόλις έφυγε ήταν και η καλύτερη για το brand της BMW, καθώς επωλήθησαν 1.811.719 αυτοκίνητα με το σήμα της βαυαρικής φίρμας, σημειώνοντας αύξηση 9,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Mini πούλησε 302.183 αυτοκίνητα, ενώ υπήρξαν και 4.063 πλούσιοι που επένδυσαν στη διαχρονική αξία της Rolls-Royce.
news.gr
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο εξασφάλισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα ο Ολυμπιακός, παίρνοντας άνετη νίκη στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 3-1 και επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά και τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το Σάββατο.

Οι "ερυθρόλευκοι", με τον Βιτόρ Περέιρα για πρώτη φορά στον πάγκο τους, ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 19' με κεφαλιά του Μήτρογλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με ωραία ενέργεια του Αφελάι, μετά από συρτή σέντρα του Αφελάι, ενώ στο 53' ο Μήτρογλου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι, κάνοντας το σκορ 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι ακρίτες ήταν να μειώσουν σε 1-3 στο 82' με τον Λουσέρο.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague με 39 βαθμούς, στο τέλος του α' γύρου του πρωταθλήματος, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ που έμεινε στους 37, ενώ η Ξάνθη έμεινε στην 7η θέση και τους 25 βαθμούς.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!