Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ένα εξαιρετικά μεγαλεπήβολο σχέδιο για την τροφοδοσία της Γης με ενέργεια από τη Σελήνη έχει η ιαπωνική Shimizu Corporation, η οποία προτείνει την κατασκευή ενός «δαχτυλιδιού» από ηλιακούς συλλέκτες...
γύρω από τον ισημερινό της Σελήνης, που θα μεταδίδουν την ενέργεια την οποία συλλέγουν σε σταθμούς στον πλανήτη μας μέσω λέιζερ και μικροκυμάτων.
Σύμφωνα με τα σχέδια της Shimizu (Luna Ring), η κατασκευή του γιγαντιαίου «δαχτυλιδιού» θα γίνει από ρομπότ, με ανθρώπους μόνο στον ρόλο των επιβλεπόντων. Τα εν λόγω ρομπότ θα ελέγχονται επί 24ώρου βάσεως από τη Γη και θα εκτελούν όλα τα καθήκοντα όσον αφορά στην κατασκευή του «δαχτυλιδιού» (ισοπέδωση εδάφους, εκσκαφές κ.α.). Η εταιρεία τονίζει ότι σεληνιακά υλικά θα χρησιμοποιηθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό γίνεται για το εγχείρημα, σε κάποιες περιπτώσεις σε συνδυασμό με υλικά που έχουν μεταφερθεί από τη Γη. Η συναρμολόγηση μηχανημάτων θα μπορούσε να γίνει στο Διάστημα και στη συνέχεια να ακολουθήσει προσεδάφιση στην επιφάνεια της Σελήνης για εγκατάσταση.
Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, οι ηλιακοί συλλέκτες θα τοποθετηθούν γύρω από τον ισημερινό έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής μετάδοση ενέργειας στη Γη. Το «δαχτυλίδι» θα έχει συνολική διάμετρου 11.000 χιλιομέτρων και πλάτος που θα μπορούσε να ξεκινήσει από λίγα χιλιόμετρα και να φτάσει μέχρι και τα 400. Η ενέργεια θα μεταφέρεται μέσω καλωδίων σε ειδικούς «σταθμούς μετάδοσης». Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το σχέδιο είναι ο «συνεχής» χαρακτήρας που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα όσον αφορά στη συλλογή και μετάδοση ενέργειας, καθώς στη Σελήνη δεν υπάρχει «καιρός». Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατασκευή ενός τέτοιου φιλόδοξου έργου θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2035.
Σύμφωνα με τον Τετσούζι Γιοσίντα, στέλεχος της εταιρεία υπεύθυνο για τη διαστημική ανάπτυξη, ένα τέτοιο εγχείρημα θα συνεισέφερε σημαντικά στη μείωση, μέχρι και εξάλειψη της εξάρτησης της ανθρωπότητας από ορυκτά καύσιμα ή βιομάζα, καθώς όλη η ενέργεια θα «εισάγεται» από τη Σελήνη.
Αν και η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει εκτιμήσεις σχετικά με το κόστος που θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα, η Shimizu Corporation σκοπεύει να αναπτύξει τεχνολογίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο Διάστημα στο προσεχές μέλλον.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, για να τιμήσουν την Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης και του κυνηγιού, είχαν τη συνήθεια να ανάβουν λαμπάδες και να τις τοποθετούν μαζί με μεγάλα στρογγυλά γλυκά από μέλι στο βωμό της. Το φως από τις λαμπάδες πίστευαν ότι βοηθούσε τη θεά να δει τις βαθιές επιθυμίες όσων προσεύχονταν σε αυτήν.

Με τα χρόνια το σβήσιμο των κεριών σηματοδοτεί, σύμφωνα με το Infokids.gr, την ολοκλήρωση της διατύπωσης της ευχής που θέλουμε να πραγματοποιηθεί.

http://www.thestival.gr 
Οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση προς το παρόν να αναγνωρίσουν τον »ιδιοκτήτη» της, ούτε να προσδιορίσουν την χρονική περιόδο στην οποία κατασκευάστηκε.

Ομάδα αρχαιολόγων από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν μια τεράστια σαρκοφάγο 60 τόνων στην Άβυδο της Αιγύπτου, όμως δεν είναι σε θέση προς το παρόν να αναγνωρίσουν τον »ιδιοκτήτη» της, ούτε να προσδιορίσουν την χρονική περιόδο στην οποία κατασκευάστηκε.
Η έλλειψη δεδομένων και στοιχείων φαίνεται να τους ωθούν μέχρι τώρα στο συμπέρασμα ότι η γιγαντιαία αυτή σαρκοφάγος, μπορεί να ανήκει σε κάποιον Φαραώ της »σκοτεινής» 13ης Δυναστείας

Ο τάφος ήταν κατασκευασμένος από ασβεστόλιθο από τα λατομεία Tura κοντά στο Κάιρο και αρχικά ήταν σκεπασμένός από μια πυραμίδα, που τώρα δεν υπάρχει.

Ομάδα άλλων σαρκοφάγων της 13ης δυναστείας που έχουν ανακαλυφθεί βρίσκονται στην βασιλική necropoli της Dashur, 25 μίλια νότια του Καΐρου.

Από αυτές σώζονται μόνο μερικά τμήματα καθώς έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πυραμίδες.

http://peiraxtiri.gr


Το επιθετικό "οπλοστάσιο" ήταν γεμάτο και η Ντόρτμουντ θυμήθηκε τον καλό εαυτό της, διαλύοντας τη Βέρντερ μέσα στη Βρέμη με 5-1 για την 20ή αγωνιστική της Bundesliga. Η Μπάγερν Μονάχου κατέγραψε την... καθιερωμένη νίκη της εβδομάδας, με τον αρχηγό της, Φίλιπ Λαμ, να σκοράρει μετά από 3 χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα στο πρωτάθλημα μετά από 475 λεπτά. Ακόμα κι ο Μάνουελ Φρίντριχ, μετά από 748 ημέρες. Η Βέρντερ Βρέμης προσφέρεται να παίξει τον ρόλο του θύματος για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πραγματοποιήσει επανεκκίνηση στη σεζόν της και ηΜπορούσια πιθανότατα να έκανε ακριβώς αυτό με το εντυπωσιακό 5-1 μέσα στο "Βέζερσταντιον". Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ έπαιξε το ποδόσφαιρο που γνωρίζει για πρώτη φορά μετά από καιρό και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους που για ακόμα ένα παιχνίδι αγνοούσαν βασικές μεθόδους αμυντικής λειτουργίας.
Ο Πολωνός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 26' και ο Γερμανός παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα στόπερ σκόρερ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Μετά από κάθε τέρμα τους, σκόραρε και ο Χενρίχ Μεχιταριάν, ενώ ο Λεβαντόφσκι με το 13ο φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενουμένων (μείωσε στο τέλος ο Λεβέντ Αϊτσιτσέκ. Με το "τρίποντο" στη Βρέμη, η Ντόρτμουντ παρέμεινε στους 4 βαθμούς από τη 2η Λεβερκούζεν και συνεχίζει την κούρσα για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Νυρεμβέργη προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου, αλλά μετά από 22 λεπτά ήταν πίσω στο σκορ και είχε κάνει ήδη 2 αναγκαστικές αλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν ίσως από την καλύτερη εμφάνιση επί Πεπ Γκουαρδιόλα και δεν "σκόνταψαν" στη χειρότερη φετινή έδρα του πρωταθλήματος, απέναντι στην ομάδα που μόλις στο προηγούμενο παιχνίδι της έφτασε σε νίκη μπροστά στο κοινό της. Το 2-0 πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μάλιστα, αφού ένα από τα τέρματα σημειώθηκε από τον αρχηγό, Φίλιπ Λαμ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις από τον Δεκέμβριο του 2010 και όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 49', πνίγηκε στην αγκαλιά των πρώην συμπαικτών του.
Τον δρόμο για τη νίκη, πάντως, είχε ανοίξει ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος έφτασε τα 13 τέρματα φέτος και για ακόμα μία φορά προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Μάριο Γκέτσε που με τη σειρά του προτιμήθηκε στο κέντρο, αντί του Τόνι Κρόος. Ο Γερμανός διεθνής μέσος έμεινε στον πάγκο για 2ο σερί παιχνίδι, κάτι που δεν αποκλείεται να αποτελεί μήνυμα για το μέλλον του στον σύλλογο. Η Νυεμβέργη έμεινε στο μηδέν, η Μπάγερν που σκόραρε για 29ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε στο 2 και η διαφορά από τον... ανταγωνισμό διατηρήθηκε σε διψήφιο αριθμό.

Δείτε περισσότερα : http://www.contra.gr


Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για ένα επτάλεπτο που παρακολούθησε σήμερα και θα του μείνει αξέχαστο όσα παιχνίδια κι αν παρακολουθήσει στη ζωή του…  

Πρώτο στημένο στο 1’ ο Τζέραρντ, 1-0 με προβολή ο Σκρτελ. Δεύτερο στημένο (κόρνερ)  ο Τζέραρντ στο 10’, 2-0 με εκπληκτική φαλτσαριστή κεφαλιά στο «Γ» ο Σκρτελ. Και μετά, από το 10’ ως το 20’, δύο χαμένα τετ α τετ, ένα δοκάρι σε οβίδα του Σουάρες εκτός περιοχής, δύο γκολ σε κόντρα επίθεση από κλεψίματα στη μεσαία γραμμή: το βλέπεις και δεν το πιστεύεις. Το παρακολουθείς και ο λογισμός σου τρέχει στο τι έχεις δει στη ζωή σου από ποδόσφαιρο. Ηταν 4-0 στο 20’, τελείωσε 5-1. Λίγη σημασία έχει. Στη μνήμη θα χαραχτεί για πάντα αυτό το επτάλεπτο από το 13’ ως το 20’, όταν η Λίβερπουλ σε κάθε επίθεση πήγαινε για γκολ. Είτε ήταν σε «σετ» παιχνίδι, είτε σε κόντρα επίθεση, ως προϊόν πίεσης στη μεσαία γραμμή και άμεσης πάσας σε έναν εκ ων Σουάρες – Στέρλινγκ – Στάριτζ.
Ηταν απίστευτο, αλλά η τετράδα των έξοχων χειριστών της μπάλας Εζίλ - Αρτέτα – Καθόρλα – Γουίλσιρ δεν προλάβαινε να δώσει πάσα! Πάνω στο κοντρόλ έπεφταν σαν δαιμονισμένοι δύο και τρεις! Σχεδόν πάντα ο πανταχού παρών Χέντερσον, μερικές φορές ο Τζέραρντ, περισσότερες ένας από τους δύο ακραίους επιθετικούς. Kόψιμο/κλέψιμο, πάσα στην «πλάτη» των στόπερ ή των ακραίων μπακ, γεια σας. Και μια και δυο και τρεις και πέντε φορές.
Μα η Αρσεναλ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Δεν άλλαξε τίποτα απολύτως! Να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς; Ποτέ! Να βάλει τον Γκιμπς ή τον Ροζίτσκι, αντικαθιστώντας έναν εκ των εξαφανισμένων στο γήπεδο Τσάμπερλεϊν/ Καθόρλα; Όχι. Να βγάλει έναν εκ των δυο στόπερ (Κοσιελνί – Μετερσάκερ); Όχι. Σκεφτόμουν σε εκείνο το απίστευτο δεκάλεπτο: τι μπορεί να κάνει τώρα ο κόουτς;
Δεν έβλεπα το γλέντι των Liverpoolians. Η σκέψη έτρεχε στο τι μπορούσε να κάνει ο Βενγκέρ. Η απάντηση είναι η εξής: τί-πο-τα. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάθεσαι και βλέπεις να τα τρως απανωτά. Δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις όταν ο αντίπαλος σου κάνει μια ευκαιρία ανά δίλεπτο. Μόλις έχει αρχίσει το ματς! Δεν είναι στο 30’, ούτε στο 60’. Είναι στο 10’. Τάιμ άουτ ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Θα μπορούσε να κάνει μια αλλαγή για να «σπάσει» τον δαιμονιώδη ρυθμό; Θα μπορούσε κάποιος παίκτης (όπως θα γινόταν σίγουρα σε ένα από τα πρωταθλήματα του νότου) να προσποιηθεί τον τραυματία για να σταματήσει το ματς για δύο λεπτά, μπας και καθαρίσει το μυαλό και προκύψει μια μίνι ανασύνταξη και ένα «συμμάζεμα»; Ισως. 
Δεν το έκανε αυτή η καλοδουλεμένη Αρσεναλ, που δεν μπορεί να «σταυρώσει» νίκη επί μεγάλου αντιπάλου για δύο λόγους: το βάθος της αξιοπιστίας στο ρόστερ της και η έλλειψη ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων.
Ποιοι έχουν το ειδικό βάρος για να σηκώσουν την υπέρβαρη ομπρέλα στην καταιγίδα; Ο Εζίλ και ο Ζιρού; Οι στόπερ; Ο Σανιά; Μόνο ένας θα μπορούσε. Ο Αρτέτα. Μα με έναν δεν… γίνεται δουλειά. Το έχει ξαναπάθει. Εχει φάει και πέντε και έξι. Και οκτώ από την Γιουνάιτεντ. Γιατί έχει σύνολο. Δεν έχει, όμως, παίκτες με «ειδικό βάρος». Και πάλι όμως! Ποτέ 4, που θα μπορούσαν να ήταν έξι, σε 20 λεπτά.
Μιλάμε για την Αρσεναλ του κορυφαίου ποδοσφαιρικού δασκάλου. Όχι για τον Παναθηναϊκό του Μαλεζάνι με τον Δάρλα και τον Λεοντίου (αυτό το ματς μου ήρθε στο μυαλό, αυτό το 5-0 που θα μπορούσε να είναι 10-0 στο «Καμπ Νου» αν δεν είχε βρεθεί σε υπέροχη βραδιά ο Μάριο Γκαλίνοβιτς), ούτε για τον Ολυμπιακό του Προτάσοφ, του Ανατολάκη και του Πάντου. Η Αρσεναλ είναι! Μέχρι σήμερα επικεφαλής της Premier League.
Κι αν παίξει έτσι, με «ψηλά» την τετράδα της άμυνας και με προσπάθεια να παίξει όπως γράφει η ταυτότητά της, θα κινδυνεύσει να φάει 7-8 γκολ συνολικά στα δυο ματς με την Μπάγερν. Θα ξέρει, όμως, ότι στην υπογραφή θα γράφει «Arsenal». Κι αυτό στην Αγγλία, περιποιεί ποδοσφαιρική τιμή, ίσως σπουδαιότερη από κούπες και τίτλους.   
Υ.Γ.: Ξέρω, ήταν ηλιόλουστο μεσημέρι, δεν είμαστε όλοι μερακλήδες της Premier League, ούτε είμαστε όλοι συνδρομητές της ΟΤΕ TV. Mα αξίζει για κάθε ποδοσφαιρόφιλο να ψάξει και να βρει στο youtube αυτό το δεκάλεπτο. Από το 2-0 στο 10’, ως το 4-0 στο 20’. Πιθανολογώ ότι σύντομα θα το «διαφημίσει» και η Liverpool.

·        Follow me on Twitter: Seretinio
http://www.gazzetta.gr




Μπορεί στις 4 Φεβρουαρίου το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να έγινε 10 χρονών, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές η ιδέα του «βιβλίου προσώπων», προϋπήρχε ακόμα και του ίδιου του Ζάκερμπεργκ...

Οπως αναφέρει η ερευνήτρια Αμι Σελ, μελετώντας τα Βρετανικά Εθνικά Αρχεία ανακάλυψε ότι τα «βιβλία προσώπων» ήταν κοινή πρακτική στις ανδρικές λέσχες, αλλά και στις οικογένειες της υψηλής κοινωνίας της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την μελέτη παλαιών φύλλων της εφημερίδας «The Western Times» που κυκλοφορούσε στο Εξετερ, λέσχες της πόλης δημιούργησαν ένα μεγάλο άλμπουμ, όπου κάθε μέλος τους είχε τη δική του σελίδα, με ζωγραφισμένο το πρόσωπό του, την οποία ανανέωνε μόνο του.

«Οι κύριοι της λέσχης μπορούσαν να ενημερώνουν τη σελίδα τους, γράφοντας για τις δραστηριότητές τους, το κυνήγι, τις απόψεις τους για τα βιβλία και την πολιτική» εξηγεί η Σελ, αποκαλύπτοντας ότι η ιδέα του Facebook ήταν μάλλον πολύ πιο παλιά απ' ότι νομίζαμε.

Μάλιστα, η Σελ προσθέτει: «σε πολλά εξοχικά σπίτια είχε γίνει κανόνας, ότι κάθε νέος καλεσμένος θα έπρεπε να ζωγραφίσει ο ίδιος το πρόσωπό του και να υπογράψει με το όνομά του στη σελίδα του, δραστηριότητα που προκαλούσε μεγάλη ευθυμία».


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ένας τραγουδιστής σε φεστιβάλ της Αργεντινής έπαθε ηλεκτροπληξία την στιγμή που τραγουδούσε πάνω στη σκηνή.

Οι θεατές άρχισαν να ουρλιάζουν όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί.







Δείτε το βίντεο:


http://thesout.gr

Πως θα γίνει η εκπαίδευσή τους

Έτοιμο να εντάξει στο δυναμικό του τους περίπου 800 Δημοτικούς Αστυνομικούς εμφανίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε πως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που πρόκειται να μετακινηθούν εκεί, θα αξιοποιηθούν στην εξωτερική και εσωτερική φρουρά των καταστημάτων κράτησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θέτει κανένα άλλο προαπαιτούμενο για την απορρόφηση των υπαλλήλων πέραν του ηλικιακού ορίου (50 έτη)  και του αναστήματος (1,70 για τους άνδρες και 1,60 για τις γυναίκες). Οι υποψήφιοι δεν θα κληθούν να περάσουν ξανά αθλήματα ή υγειονομικές και ψυχομετρικές εξετάσεις, καθώς το Υπουργείο "καλύπτεται" από τις εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί κατά την πρόσληψή τους στη Δημοτική Αστυνομία. 

Όσον αφορά την εκπαίδευση που θα λάβουν, το Υπουργείο φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι επίσης καλυμμένο από την 6μηνη εκπαίδευση που έλαβαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί κατά την πρώτη πρόσληψή τους, τουλάχιστον στο θεωρητικό κομμάτι αυτής. Όσον αφορά την εξωτερική φρουρά καταστημάτων κράτησης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα μεταφερθούν εκεί θα εκπαιδευτούν κυρίως στο κομμάτι της οπλοφορίας, καθώς πλέον θα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το Υπ. Δικαιοσύνης και το Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να έχουν έρθει σε συνεννόηση, ώστε να υπάρξει μία κοινή εκπαίδευση για όσους Δημοτικούς Αστυνομικούς  μεταταχθούν στην εξωτερική φρουρά φυλακών και στην ΕΛΑΣ και μάλιστα η εκπαίδευση τους σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα γίνει ταυτόχρονα για όλους.
Όσον αφορά τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που πλέον θα υπηρετήσουν ως εσωτερικοί φύλακες στα καταστήματα κράτησης, αυτοί θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία και η εκπαίδευση τους θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο και σταδιακά. 
Το Υπ. Δικαιοσύνης δεν θα μεταβάλλει την σχέση εργασίας των υπαλλήλων καθώς πρόκειται να καλύψουν μόνιμες κενές οργανικές θέσεις στα καταστήματα κράτησης.
Ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης ,κος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών στο Υπ. Δικαιοσύνης, έκανε την εξής δήλωση στον Ant1: «Εκεί που καταργήσαμε ολόκληρους κλάδους, στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας, μεταφέραμε αρμοδιότητα και πήραμε ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου υπολειτουργούσαν και θα τους πάμε σε υπηρεσίες που θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Θα πάρω δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και θα τους πάω στις φυλακές. Είναι μία υγιής ανακατανομή του προσωπικού».
Νέα σημαντικά στοιχεία για την κιβωτό του Νώε φέρνει προϊστορικό πινάκιο στη Βρετανία που εκτιμάται ότι είναι 4.000 ετών.

Το εν λόγω ενεπίγραφο πινάκιο αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα και αποδεικνύει πως η Κιβωτός του Νώε ήταν στρογγυλή και όχι ορθογώνια. Αυτό αποδίδεται στο ότι έχει χαραγμένη την ιστορία του κατακλυσμού σε σφηνοειδή γραφή και περιγράφει την Κιβωτό ως ένα ελαφρύ στρογγυλού σχήματος σκάφος, με κύρια υλικά της τα σχοινιά, τους κορμούς δέντρων και την πίσσα.

Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και περιέχει τις προδιαγραφές για την Κιβωτό του Νώε, η οποία λέγεται ότι έσωσε δύο ζώα από κάθε είδος και μια χούφτα ανθρώπων από την καταστροφική πλημμύρα.

Σε αυτήν αναφέρεται επίσης ότι «τα ζώα που θα σωθούν θα πρέπει να μπουν στην Κιβωτό κατά ζεύγη και κάθε ζεύγος ζώων θα αποτελείται από αρσενικό και θηλυκό».

Η πινακίδα βρέθηκε στην αρχαία Μεσοποταμία, δηλαδή το σημερινό Ιράκ και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.

http://www.imerisia.gr 
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προωθεί αλλαγές στη χάρτα με τα δικαιώματα των επιβατών αεροπλάνων σε μια προσπάθεια να επιβάλλει στις εταιρείες την απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού, να αποσαφηνιστεί το καθεστώς με τις αποσκευές, προκειμένου να αποφεύγονται πονηρές χρεώσεις για τους επιβάτες που αναγκάζονται να πληρώνουν χρυσά τα αεροπορικά εισιτήρια.
Ποιες αλλαγές προωθούνται
Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι και το καθεστώς προστασίας των επιβατών στις περιπτώσεις καθυστέρησης ή και ακύρωσης της πτήσης αφού από τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα μόνο ένας μικρός αριθμός επιβατών λαμβάνει αποζημίωση.
Σύμφωνα με τη νέα έκθεση προβλέπεται αποζημίωση για κάθε επιβάτη του οποίου η πτήση ακυρώνεται ή καθυστερεί για παραπάνω από 3 ώρες. Επιπλέον οι αεροπορικές εταιρείες θα υποχρεώνονται στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων στη βάση των οποίων θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις καταγγελίες των επιβατών.
Παράλληλα οι αερομεταφορείς θα είναι υποχρεωμένοι να υποδεικνύουν συγκεκριμένο υπεύθυνο, σε κάθε αερολιμένα, ο οποίος ως έργο του θα έχει την πληροφόρηση των επιβατών για τα δικαιώματά τους και τις διαδικασίες υποβολής καταγγελιών, παροχής βοήθειας, αποζημίωσης και μεταφοράς σε άλλες πτήσεις. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν καταγγελίες, πχ. για ζημία ή απώλεια αποσκευών.
Ειδικότερα, σε περίπτωση καθυστέρησης μιας πτήσης, ο επιβάτης θα πρέπει να ενημερώνεται για την κατάσταση αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς με άλλη πτήση, αμέσως μόλις οι εν λόγω πληροφορίες καταστούν διαθέσιμες, και σε κάθε περίπτωση πριν από την παρέλευση 30 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.
Αλλαγές και στο καθεστώς των αποσκευών
Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σημειώνει ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια των αποσκευών θα πρέπει να αναφέρονται σαφώς από την αρχή της διαδικασίας κράτησης. Ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να έχει μαζί του στο αεροπλάνο, χωρίς χρέωση, ένα πανωφόρι, μια τσάντα και μια σακούλα με ψώνια από το αεροδρόμιο, πέρα από τη χειραποσκευή που δικαιούται. Το θέμα των αποσκευών τελευταία έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις αφού δεν είναι λίγες οι φορές που επιβάτες καλούνται να πληρώσουν για τις αποσκευές περισσότερα απ' ότι πλήρωσαν για το εισιτήριό τους.
Στην περίπτωση κατά την οποία ένας επιβάτης υποβάλλει καταγγελία και η αεροπορική εταιρεία δεν απαντήσει εντός διαστήματος 2 μηνών τότε θεωρείται ότι η εταιρεία έχει αποδεχθεί τις αξιώσεις του επιβάτη. Όταν η αεροπορική εταιρία επικαλείται την ύπαρξη έκτακτων περιστάσεων, θα πρέπει να ενημερώνει στη - γραπτή - επεξήγησή της προς τον επιβάτη για τις συγκεκριμένες περιστάσεις που προκάλεσαν την ακύρωση ή την καθυστέρηση.
Ταμείο εγγυήσεων για περιπτώσεις πτώχευσης
Επίσης σε μια προσπάθεια να μην μένουν οι επιβάτες με το εισιτήριο στο χέρι σε περίπτωση πτώχευσης μιας αεροπορικής εταιρείας, οι αερομεταφορείς θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως η ασφάλιση ή η δημιουργία ενός ταμείου εγγυήσεων, ώστε να εξασφαλίζουν, κατά περίπτωση, στους επιβάτες την παροχή φροντίδας, την επιστροφή χρημάτων ή τη μεταφορά με άλλη πτήση.
Γεγονός είναι ότι δεν πρέπει να αγνοούμε τις κλήσεις του άλλου μας μισού. Αυτό που έπαθε όμως ένας άντρας από τη Φλόριντα, επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της κοπέλας του, είναι πρωτοφανές.
Η 28χρονη κοπέλα χρησιμοποίησε ένα όπλο… ηλεκτροσόκ εναντίον του φίλου της επειδή εκείνος αγνοούσε τις κλήσεις της.
Το ζευγάρι που είναι εδώ και δυο χρόνια μαζί και περιμένει μάλιστα και παιδί, είχε έντονη διαφωνία όταν η κοπέλα τον ρώτησε γιατί δεν απαντά στο τηλέφωνο. Το ένα έφερε το άλλο και τελικά η κοπέλα τον χτύπησε με το όπλο ηλεκτροσόκ.
Πηγή: metro.co.uk
Κανένας ποιητικός οίστρος στον παραπάνω υπότιτλο, απλά μετάφραση της πραγματικότητας. Vespa σημαίνει σφήκα, Primavera σημαίνει Άνοιξη και το νέο μοντέλο του Piaggio group δείχνει ότι και η μοτοσυκλέτα έχει τις εποχές της.

Ποιος δεν θα προτιμήσει την Άνοιξη μεταξύ αυτών, ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στα μηνύματα για τον ερχομό της.

Ακούραστη στο πέρασμα του χρόνου η Vespa συνεχίζει την πορεία της μετά από κοντά 70 χρόνια ζωής, ως μία από τις διαχρονικότερες όχι απλά μορφές αλλά και αξίες. Για το νέο της μοντέλο, την Primavera, η Vespa τράβηξε χαρτί που κρατούσε καλά φυλαγμένο εδώ και 45 χρόνια, από το 1968.

Τότε κυκλοφόρησε η πρώτη Primavera, ως μια πιο ανάλαφρη έκδοση της σειράς των Vespa. «Σήμερα» η Vespa – ως αυτόνομο brand – επαναφέρει το όνομα αυτό για το νέο της μοντέλο.

Μικρή, ευέλικτη και γρήγορη, η Vespa καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο αγαπημένα και μακροβιότερα μοντέλα στην ιστορία. Ένα σύμβολο στάτους, εξίσου δημοφιλές σε άνδρες και γυναίκες.

H Vespa Primavera έφερε σβέλτες, καινοτόμες γραμμές, επιδόσεις, εύκολη και απολαυστική οδήγηση. Τότε, πριν από 45 χρόνια έδωσε μία φρέσκια πνοή σε έναν κόσμο που διψούσε για αλλαγή.

Η Vespa Primavera επιστρέφει, φέροντας και πάλι αυτές τις αξίες που έχτισαν το μύθο. Νεανική, τεχνολογικά προηγμένη, ευέλικτη και δυναμική, με σεβασμό στο περιβάλλον, η Vespa Primavera σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην εποχή της.

Με νέο σχεδιασμό, νέο αλουμινένιο σώμα, νέες διαστάσεις αλλά πάντα ευέλικτη και ακόμη περισσότερο σταθερή και άνετη, η Vespa Primavera αναγεννήθηκε. Ένα ταξίδι στο χρόνο τον οποίο όμως άφησε να περάσει από πάνω της προσδίδοντάς της σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Εξοπλισμένη με υπερσύγχρονους κινητήρες φιλικούς προς το περιβάλλον βγαίνει σε 4 εκδόσεις. Με 50 κ.εκ. και δίχρονο κινητήρα, 50 κ. εκ. και τετράχρονο κινητήρα, και 125 και 150 κ.εκ. με τετράχρονο κινητήρα με τις 3 βαλβίδες.

Η Primavera υιοθετεί ορισμένες από τις στιλιστικές και τεχνικές λύσεις που αναπτύχθηκαν για τη Vespa 946, την πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη εκδοχή της Vespa. Η νέα Primavera αποτελεί το αντιστάθμισμα της 946, βγαίνοντας στην παραγωγή την ίδια χρονιά με εκείνη. Λιτή προσιτή και γνώριμη, απέναντι στην ελιτίστικη, φουτουριστική και «ντίβα» 946.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Vespa έφτασαν τις 146.600 μονάδες για το πρώτο 9μηνο του 2013, σημειώνοντας αύξηση 21,3% σε σχέση με τις 120.900 μονάδες του περσινού αντίστοιχου διαστήματος.

Αυτό αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση για την πρόοδο του εμπορικού σήματος της Vespa από το 2004, όταν η παραγωγή ήταν 58.000 μονάδες. Αυξήθηκαν στις 100.000 το 2006, 122.000 το 2009 και 165.000 παρήχθησαν το 2012, ρεκόρ που αναμένεται να έχει σπάσει το 2013.

Με την Primavera και την 946, η Vespa επιτίθεται εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τα νώτα της από τον ανταγωνισμό. Σε μια εποχή όπου τα scooter ταυτίζονται πια με το θέμα αστική κυκλοφορία, η υπερπροσφορά σε οχήματα του είδους, δημιουργεί ανησυχία ακόμη και στους κραταιούς.

Ο καλύτερος τρόπος για να διακρίνει κανείς τις αρετές της Primavera, είναι να την αντιμετωπίσει …απαξιωτικά. Ως ένα ακόμη αδιάφορο, «πλαστικό» scooter. Μα αυτό τον τρόπο τα «χτυπήματα» και οι «πόντοι» έρχονται απανωτά, καταλήγοντας σε σαρωτική νίκη της Ιταλίδας που κρατά ανέπαφη την εστία της στο σκορ.

Άνετη σε βαθμό που απολαμβάνεις τις βόλτες μαζί της –δεν αρκείται απλά να μην κουράζει τον οδηγό της, αλλά καταφέρνει να τον «ξεκουράζει» ανάγοντας την οδήγηση σε μια καθ’ όλα ευχάριστη διαδικασία.

Οι αναρτήσεις και το ελαφρά ενδοτικό πλαίσιο καταφέρνουν να απορροφούν τις ανωμαλίες και τις κακοτεχνίες του δρόμου. Ναι, έχει και η Βαρκελώνη τέτοιες, εκεί όπου την οδηγήσαμε κατά την πρώτη της επίσημη παρουσίαση.

Με αναβαθμισμένες αναρτήσεις και επανασχεδιασμό του εμπρός μοχλικού συστήματος υστερούντα βραχίονα ξαφνιάζει ευχάριστα με την οδική της συμπεριφορά. Προβλέψιμη και σταθερή στην πορεία της, πλαταίνει το χαμόγελο στον οδηγό που πέρα από την άνετη μετακίνηση, αρχίζει και να διασκεδάζει μαζί της.

Αισθητικά ακολουθεί πιστά τις γραμμές της οικογένειες. Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για με Vespa, στην πιο πρόσφατη εκδοχή της, αυτή των LX τις οποίες και αντικαθιστά. Ωστόσο διαφέρει σε αρκετά σημεία, αναζητώντας τη δική της ταυτότητα.

Η επαναφορά του κεντρικού τούνελ στο μέσο της ποδιάς που ανεβαίνει μέχρι το τιμόνι, έρχεται από τα πολύ παλιά και μαρτυρά τον νέο σχεδιασμό του πλαισίου. Από την ίδια εποχή έρχονται και οι αντιολισθητικές ελαστικές ράβδοι στην ποδιά, αλλά και το στρογγυλό φανάρι, η ανασηκωμένη ουρά, ο γάντζος.

Το αναλογικό όργανο παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κανείς με την πρώτη ματιά, το χρώμιο στη χειρολαβή για τον συνεπιβάτη και το αντίστοιχο σιρίτι στην ποδιά, αποτελούν νότες παράδοσης όπως και το σχήμα του πίσω μέρους που «ανηφορίζει».

Εξαιρετικό το φρενάρισμα, προοδευτικό όσο και αποτελεσματικό με ένα ή δύο άτομα. Επιβεβαιώνει ότι σε μερικές περιπτώσεις το δισκόφρενο στον πίσω τροχό αποτελεί απλά περισσή εφαρμογή.

Η ισχύς της Primavera ανακοινώνεται στους 10,5 ίππους για την 125 και 12,7 για την 150, νούμερα επαρκή και εντός αγοράς. Όμως ακόμη και η «μικρή» των 125 κ.εκ. προσφέρει εκκινήσεις και ρεπρίζ εξαιρετικές, καθιστώντας την πιο συχνή διαδικασία μέσα στην πόλη ένα παιχνίδι με το άνοιγμα του γκαζιού.

Η ροπή στο 1 kgm στην 125 κ.εκ. και 1,3 στην 150 κ.εκ δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη γραμμική διαρκή ώθηση μέχρι τα 60-70 χ.α.ω., δείχνοντας ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην CVT μετάδοση.

Ελαφρύτερη από ποτέ, με τη σέλα σε χαμηλό ύψος και μικρότερες διαστάσεις, ευθυγραμμίζεται με τα απαιτούμενα στην ασφυκτική κυκλοφορία της πόλης. Ωστόσο το ανέβασμα στο κεντρικό σταντ δεν μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για τη στήριξή της –χρειάζεται και το πλαϊνό που δεν περιλαμβάνεται όμως στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η Vespa κλείνει κοντά μια δεκαετία που πορεύεται μόνη –ως εμπορικό σήμα – μέσα στην μεγάλη οικογένεια του Piaggio Group. Παρά το «βαρύ» ιστορικό όνομα καταφέρνει να παραμένει νέα και δροσερή, να ισορροπεί ανάμεσα στον εντυπωσιασμό και την ουσία.

Τότε, το 1948 η Vespa άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στη μετακίνηση. Σήμερα καταφέρνει να δείχνει το δρόμο με έναν άλλο τρόπο: Μετακίνηση με στιλ. Δίνει τον ορισμό της πρακτικότητας αλλά και της διακριτικής προσωπικότητας που πρέπει να έχει κάθε τι που σε συντροφεύει καθημερινά.

Οι τιμές των Rrimavera είναι 2.450 ευρώ για την έκδοση 50 2Τ, 2.850 ευρώ για την 50 4T και 3.470 ευρώ για τα 125 κ.εκ.

Η έκδοση των 150 κ.εκ. αναμένεται.
news.gr
Ο ιάπωνας συνθέτης κλασικής μουσικής Μαμόρου Σαμουραγκότσι, κωφός, ζήτησε σήμερα συγνώμη ομολογώντας ότι δεν έγραψε αυτός τις μεγάλες μουσικές του επιτυχίες.
 
Ο επονομαζόμενος "Ιάπωνας Μπετόβεν" την τελευταία εικοσαετία, από τότε που η φήμη του απλώθηκε στη χώρα όταν συνέθετε μουσική υπόκρουση για βιντεοπαιχνίδια, παραδέχτηκε σήμερα, μέσω του δικηγόρου του, ότι είχε προσλάβει έναν μουσικό ο οποίος συνέθετε για λογαριασμό του τα μεγαλύτερα μουσικά του έργα. "Λυπάται πολύ που πρόδωσε τους θαυμαστές του και απογοήτευσε τους συμπατριώτες του. Ξέρει ότι δεν έχει καμιά δικαιολογία", δήλωσε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.
 
Η εφημερίδα Sports Nippon γράφει ότι ο συνθέτης φέρεται να προέβη στην ομολογία αυτή υπό την απειλή του πρώην συνεργάτη του, ο οποίος ήταν έτοιμος να αποκαλύψει την απάτη. Ο πραγματικός συνθέτης Τακάσι Νιιγκάκι δήλωσε σήμερα ότι εργαζόταν επί 18 χρόνια για τον "Ιάπωνα Μπετόβεν", σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
 
Ο 50χρονος Σαμουραγκότσι έχασε τελείως την ακοή του σε ηλικία 35 ετών. Ωστόσο συνέχισε να συνθέτει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, κυρίως τη "Συμφωνία Νο1 για τη Χιροσίμα", αφιερωμένη στα θύματα της ατομικής βόμβας που κατέστρεψε την πόλη αυτής της δυτικής Ιαπωνίας στις 6 Αυγούστου του 1945.
 
"Άρχισα να χρησιμοποιώ κάποιον για να συνθέτει αντί για μένα γύρω στο 1996, όταν μου ζητήθηκε να γράψω μουσική για ταινία για πρώτη φορά. Αυτό το πρόσωπο με βοήθησε για τουλάχιστον το ήμισυ των μουσικών συνθέσεών μου", πρόσθεσε ο μουσικός ο οποίος εκείνη την εποχή έβλεπε το πρόβλημα της ακοής του να επιδεινώνεται σοβαρά.
 
Επί δέκα χρόνια τα μουσικά του έργα, όπως η περίφημη "Συμφωνία για τη Χιροσίμα" που ακούγεται στις συναυλίες μνήμης για τα θύματα της ατομικής βόμβας και έγινε κλασική επιτυχία στην Ιαπωνία το 2011, τα συνέθετε ο Τακαχάσι.
 
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ είχε μεταδώσει τον περασμένο Μάρτιο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τον συνθέτη αυτόν. Στην εκπομπή, υπό τον τίτλο "Μελωδία ψυχής", το ΝΗΚ είχε ακολουθήσει τον Σαμουραγκότσι σε μια επίσκεψή του στην πληγείσα από τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 βορειοανατολική περιοχή Τοχόκου ο οποίος είχε συναντήσει επιζήσαντες που είχαν χάσει οικείους τους στην καταστροφή. Το ντοκιμαντέρ έδειχνε τον Σαμουραγότσι να συνθέτει ένα ρέκβιεμ για ένα κοριτσάκι του οποίου η μητέρα ήταν ανάμεσα στα 19.000 θύματα της τραγωδίας.
 
Μετά τη συγκινητική εκπομπή, δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες έσπευσαν να αγοράσουν τη "Συμφωνία του για τη Χιροσίμα", ένα είδος ύμνου στην ανοικοδόμηση την οποία το κοινό ονόμασε "συμφωνία ελπίδας". Συνολικά πωλήθηκαν 180.000 αντίτυπα του CD, μια σπάνια επιτυχία σε σχέση με τις 3.000 πωλήσεις δίσκων κλασικής μουσικής που θεωρούνται επιτυχία στην Ιαπωνία.
 
Ωστόσο σήμερα το πρωί ένας παρουσιαστής του ΝΗΚ ζήτησε συγνώμη από το κοινό. "Το ΝΗΚ αναφέρθηκε σε αυτόν σε πολλές εκπομπές του αλλά δεν είχε αντιληφθεί πως δεν ήταν ο συνθέτης των έργων του".
Το ΝΗΚ δεν ήταν το μόνο που εξαπατήθηκε. Η Nippon Columbia, η δισκογραφική εταιρία που συνεργαζόταν με τον Σαμουραγκότσι, έμαθε την είδηση αυτή "με κατάπληξη και οργή".
 
Το περιοδικό Time είχε δημοσιεύσει το 2001 συνέντευξη με τον "Μπετόβεν της ψηφιακής εποχής", στην οποία ο μουσικός δήλωνε ότι η κώφωσή του ήταν μια ευλογία. "Ακούω τους εσωτερικούς μου ήχους. Είναι μια επικοινωνία με την καρδιά, από την οποία γεννιέται κάτι πιο αληθινό. Η απώλεια της ακοής μου ήταν τελικά δώρο Θεού", είχε υποστηρίξει.
 
Υπό τους ήχους της "Μικρής Σονάτας για βιολί", μια σύνθεση που είχε αποδοθεί στον Σαμουραγκότσι, θα διαγωνιστεί ο ιάπωνας πρωταθλητής καλλιτεχνικού πατινάζ Νταϊσούκε Τακαχάσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ο Τακαχάσι έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι δεν γνώριζε την απάτη, πάντως δεν προτίθεται να αλλάξει το πρόγραμμά του ενόψει των αγώνων.
news.gr
Η στιγμή, που δοκιμάζεις να φορέσεις το στενό σου τζιν - εκείνο που όλοι σου έλεγαν ότι κολάκευε τη σιλουέτα σου και πως δε θα έπρεπε να βγάλεις από πάνω σου ποτέ -, και αυτό δεν… μπαίνει, και ανεβαίνει τα χιλιοστά με πολύ κόπο και ατελείωτο τράβηγμα, μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλη σύγχυση.
Το γνωρίζεις, γιατί σου έχει ήδη συμβεί.
Αυτό, που δεν καταλαβαίνεις, είναι γιατί δεν μπορείς να χωρέσεις μέσα σε αυτό, μιας και δεν άλλαξες κάτι στη διατροφή σου και στην καθημερινότητά σου, που να δικαιολογούν την αύξηση του αριθμού, που δείχνει η ζυγαριά σου.
Προτού απελπιστείς, διάβασε το παρακάτω κείμενο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABCNews, μια ορμονική ανισορροπία, η έλλειψη βιταμινών μέχρι και κάποια από τα φάρμακα που σου συνέστησε ο γιατρός σου μπορεί να ευθύνονται για την πρόσληψη βάρους.
«Πολλές φορές ρίχνουμε το βάρος στον εαυτό μας, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να ευθύνονται άλλοι παράγοντες, που να δικαιολογούν μάλιστα την προσφυγή μας σε κάποιον ειδικό» ανέφερε ο RobertJ. Hedaya, κλινικός καθηγητής ψυχιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Georgetown.
Δείτε παρακάτω ποιοι παράγοντες μπορεί να στέκονται «εμπόδιο» στο στόχο σας να αποκτήσετε το «ιδανικό βάρος»:
Έχετε κατάθλιψη

Πολλές αντικαταθλιπτικές φαρμακευτικές αγωγές προκαλούν πρόσληψη βάρους. Αν λαμβάνετε κι εσείς κάποια θεραπεία είναι φυσιολογικό να δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει κατά 2-7 κιλά, τα οποία θα συσσωρεύονται σταδιακά, σύμφωνα με τον Dr. Hedaya.
Ακόμη όμως κι αν δεν παίρνετε φάρμακα, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάθλιψη συνδέεται με την αύξηση του βάρους.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010, που είχε δημοσιευτεί στο American Journal of Public Health, οι άνθρωποι που ένιωθαν στεναχώρια και μοναξιά έβαζαν κιλά πιο γρήγορα, συγκριτικά με όσους ανέφεραν λιγότερα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη.
Αυτό, όπως ανέφερε η επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του UAB, Belinda Needham, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι «είτε το έχουν ρίξει σε τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας για να νιώσουν παρηγοριά, ή έχουν διακόψει οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα».
Τρόπος αντιμετώπισης: Συζητήστε με το γιατρό σας αν μπορεί να σας συνταγογραφήσει κάποιο άλλο φάρμακο για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη και απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά.
Παίρνετε λάθος φάρμακα

Πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του βάρους. Για παράδειγμα: αντισυλληπτικά, ορμόνες, στεροειδή, βήτα-αναστολείς για τις καρδιακές ασθένειες και την αρτηριακή πίεση, φάρμακα για τις ημικρανίες, τον καρκίνο του στήθους, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ά.
Ορισμένα, σύμφωνα με τον StevenD. Wittlin, διευθυντή του τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο πανεπιστήμιο του Rochester, μπορεί να επηρεάζουν την όρεξη και άλλα το μεταβολισμό του ατόμου.
Τρόπος αντιμετώπισης: Αν υποψιάζεστε ότι για τα παραπανίσια κιλά γύρω από τη μέση σας ευθύνονται τα φάρμακά σας, απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει μια εναλλακτική θεραπεία.
Το έντερό σας δεν είναι ιδιαίτερα… δραστήριο

Τα πεπτικά προβλήματα μπορεί επίσης να ευθύνονται για το βάρος σας. Αν το έντερό σας δεν είναι ιδιαίτερα… δραστήριο, μπορεί να ευθύνεται το γεγονός ότι δεν ενυδατώνεστε σωστά, ή δεν λαμβάνετε επαρκή ποσότητα φυτικών ινών. Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές επίσης επηρεάζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, όπως και η έλλειψη καλής χλωρίδας σε αυτό.
Τρόπος αντιμετώπισης: Αν η δυσκοιλιότητα είναι το μόνο σύμπτωμα που αντιμετωπίζετε, δοκιμάστε τα προβιοτικά. Ακόμη, φροντίστε να ενυδατώνεστε σωστά και να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Αν τα προβλήματα παραμένουν, απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ο οποίος θα αποκλείσει άλλα πιθανά προβλήματα υγείας όπως ο υποθυρεοειδισμός, ή κάποιο νευρολογικό πρόβλημα.
Έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών

Η έλλειψη βιταμίνης D, μαγνησίου και σιδήρου μπορεί θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας και να αλλάξει το μεταβολισμό σας δραματικά.
Τρόπος αντιμετώπισης: Φάτε κόκκινο κρέας και σπανάκι για να αυξήσετε τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας και ξηρούς καρπούς για να «γεμίσετε» μαγνήσιο και συζητήστε με το γιατρό σας αν και σε τι βαθμό έχετε ανάγκη από ειδικά συμπληρώματα.
Ο χρόνος κυλά… κι εσείς μεγαλώνετε

Δυστυχώς, είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να αποφύγει. Στην ηλικία των 40 και 50 ο οργανισμός δεν «καίει» με τον ίδιο ρυθμό τις θερμίδες, όπως όταν ήταν 20 χρονών.
Τρόπος αντιμετώπισης: Επιλέξτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και εντάξτε στη ζωή σας την άσκηση.
Πάσχετε από πελματιαία απονευρωσίτιδα

«Πολλές μυοσκελετικές παθήσεις, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα και ο πόνος στα γόνατα ή τη λεκάνη, οδηγούν στην αύξηση του βάρους του ασθενούς» ανέφερε ο DonaldBohay από την Αμερικανική Ένωση Ορθοπεδικής Πελμάτων και Αστραγάλων.
«Η πελματιαία απονευρωσίτιδα μπορεί να αναγκάσει το άτομο να διακόψει τις σωματικές του δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να παίρνει βάρος» εξήγησε ο ίδιος.
Τρόπος αντιμετώπισης: Δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο ή κολύμπι. Αναζητήστε τη βοήθεια ειδικών, που μπορούν να σας φτιάξουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής βασισμένο στις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες.
Πάσχετε από το σύνδρομο Cushing

Η πρόσληψη βάρους σε συνδυασμό με υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση και αλλαγές στον τόνο και την ποιότητα του δέρματος (όπως για παράδειγμα σημάδια μωβ ή ασημί χρώματος στην περιοχή της κοιλιάς και κόκκινα μάγουλα) μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός σας δεν επεξεργάζεται σωστά τα θρεπτικά συστατικά, εξαιτίας ενός όγκου στα επινεφρίδια.
Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει μόλις έναν ανά 15 εκατομμύρια ενήλικες το χρόνο.
«Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια του συνδρόμου αυτού είναι η αυξημένη συγκέντρωση λίπους στη μέση του σώματος, αφήνοντας τα πόδια και τα χέρια πιο αδύνατα» είπε ο Dr. Wittlin.
Τρόπος αντιμετώπισης: Αν υποψιάζεστε ότι η αλλαγή στο βάρος σας δε σχετίζεται με τις διατροφικές σας συνήθειες, κάποια φαρμακευτική αγωγή ή την έλλειψη άσκησης μπορείτε αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας να υποβληθείτε σε εξετάσεις για να ελέγξετε τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σας.
Αν αυτά είναι εξαιρετικά υψηλά, ο γιατρός σας θα διατάξει περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη του όγκου. Αν επιβεβαιωθεί το πιο πιθανό είναι να υποβληθείτε σε χειρουργική αφαίρεση και να σας χορηγήσει στεροειδή για να ρυθμίσει τη λειτουργία των επινεφριδίων.
news.gr
Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε… Όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα και κάντε κύκλους δεξιόστροφα, όπως οι δείχτες ενός ρολογιού.

2. Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών του ρολογιού), γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.

Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση!!!

http://www.enikos.gr 
Αυτό το αυτογκόλ πραγματικά... δεν υπάρχει. Συνέβη στον αγώνα για το κύπελλο Ισπανίας μεταξύ Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ.








Δείτε το βίντεο.


http://www.enikos.gr






Στις 8 Φεβρουαρίου 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος, πετώντας με ένα αεροσκάφος Nieuport IV.G. Alcuin. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος, την ίδια ημέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο.

421 - Ο Κωνστάντιος Γ΄ γίνεται συναυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1238 - Οι Μογγόλοι καταλαμβάνουν τη ρωσική πόλη Βλαντίμιρ.

1250 - Ζ΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι αντιμετωπίζουν τους Αγιουβίδες στη Μανσούρα (Αιγύπτου).

1347 - Τερματίζεται ο Βυζαντινός εμφύλιος πόλεμος του 1341-1347 με τη συμφωνία καταμερισμού της εξουσίας μεταξύ του Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνού και του Ιωάννη Ε' Παλαιολόγου.

1600 - Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζιορντάνο Μπρούνo, επειδή υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

1833 - Με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, αντικαθίσταται ο Φοίνικας με την Δραχμή.

1863 - Στρατιωτικό κίνημα στην Αθήνα. (Φεβρουαριανά)

1912 - O Εμμανουήλ Αργυρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος πετώντας με ένα αεροσκάφος Nieuport IV.G. Alcuin. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια μέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο.

1955 - Ο γνωστός και ως «Κανίβαλος του Ρουρ» Γιοαχίμ Κρολ βιάζει και μαχαιρώνει την 19χρονη Ίρμγκαρντ Στρελ (Irmgard Strehl). Το πτώμα της θα βρεθεί 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μίνστερ.

1981 - 21 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκουν τον θάνατο μετά από αγώνα με την ΑΕΚ όταν ποδοπατούνται βρίσκοντας τις πόρτες του γηπέδου κλειστές.

2004 - Ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

2005 - Η Βουλή των Ελλήνων εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια.

http://www.enikos.gr 

Το γκολ είναι τέχνη και δεν ξεχνιέται. Ο Φάνης Γκέκας την... ξέρει καλά και το απέδειξε δις μέσα στην έδρα της Κασίμπασα, οδηγώντας την Κόνιασπορ (1-3) σε μεγάλο διπλό. Έβγαλε και ασίστ!

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας προπονητής από τον επιθετικό του; Ο Έλληνας «killer» έδωσε πραγματικό σόου μέσα στην έδρα της δυνατής Κασίμπασα (5η στη Super Lig), την οποία και «σκότωσε» μόνος του το βράδυ της Παρασκευής, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική στην Τουρκία. 
Με το καλημέρα του αγώνα ο 34χρονος στράικερ έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Κάμπζε (1') για το 0-1 κι αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 35', «όπλισε» ξανά στην επανάληψη. Πρώτα έβαλε εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 51' κι έπειτα... χόρεψε δύο αντιπάλους του και σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 79', κλειδώνοντας το διπλό για τους νεοφώτιστους που πλέον βρίσκονται δέκα βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. 
Δείτε τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα εδώ 
Η παχυσαρκία είναι σίγουρα μια μάστιγα η οποία όσο αθώα κι αν φαίνεται σε σχέση με τις υπόλοιπες, βλέπε αρρώστιες ή κοινωνικά φαινόμενα, μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις και να καταστρέψει κυριολεκτικά ζωές.

Και μιας και στις ΗΠΑ τα πάντα παίρνουν την μορφή του show με τις απαραίτητες δόσεις δημοσιότητας και κυρίως ίντριγκας και αγωνίας, δεν θα μπορούσε ένα reality με τίτλο The Biggest Loser να αφήσει αδιάφορο το κοινό και να μην σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης!








 Το show αυτό λοιπόν, παρακολουθεί τις ζωές παχύσαρκων ανθρώπων, και κυρίως την προσπάθεια που κάνουν να αδυνατίσουν και να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή. Όπως είναι φυσικό, και για να έχει το θέμα και το απαραίτητο ενδιαφέρον, όλο αυτό παίρνει την μορφή διαγωνισμού, με το πρώτο βραβείο, 250,000 δολάρια να δίνεται στο διαγωνιζόμενο που κατάφερε να χάσει τα περισσότερα κιλά!






 Έπειτα λοιπόν από 22 ολόκληρες εβδομάδες σκληρής δουλειάς, η Rachel Frederickson κατάφερε από... 119 κιλά που ζύγιζε όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στο παιχνίδι, να πέσει στα 47(!) και φυσικά να στεφθεί η μεγάλη νικήτρια! Δεύτερος, αναδείχθηκε ο David Brown ο οποίος από 185 κιλά έπεσε στα... 85 και τρίτος ο Bobby Saleem ο οποίος από 162 κιλά που ζύγιζε κατάφερε να φτάσει τα 77.
 

Η αλήθεια είναι πάντως, πως αν εξαιρέσεις το χρηματικό έπαθλο όλοι τους, όπως και οι ίδιοι δήλωσαν, είναι νικητές, μιας και είδαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τη ζωή τους να κάνει στροφή 360 μοιρών!




Ο άντρας διαβάζει την εφημερίδα του και ξαφνικά μπαίνει στο δωμάτιο η γυναίκα του και χωρίς να του πει τίποτα, του αστράφτει μια σφαλιάρα:

Άντρας:
Μα καλά τρελάθηκες; Τι με χτυπάς;

Γυναίκα:
Τι είναι αυτό το χαρτάκι που βρήκα στην τσέπη του παντελονιού σου και γράφει Μαριλού;

Άντρας:
Δεν θυμάσαι πριν από 2 βδομάδες που πήγα στον ιππόδρομο; Μαριλού είναι το όνομα του αλόγου που είχα ποντάρει.

Γυναίκα:
Πω-πω, με συγχωρείς, ώρες-ώρες και εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνομαι τόσο ζηλιάρα. Ελπίζω να μην σε πόνεσα πολύ.

Μετά από 3 μέρες το ίδιο σκηνικό. Ο άντρας να διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του στην πολυθρόνα και η γυναίκα του ρίχνει μια δυνατή με το τηγάνι στο κεφάλι.

Άντρας:
Μα καλά, τι έπαθες πάλι;

Γυναίκα:
Τηλεφώνησε το άλογο σου και σε θέλει...

http://www.pinnokio.gr 
Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα καταθέσουν εφέτος τις αιτήσεις -δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία από όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με tovima.gr την ίδια περίοδο θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Όπως είναι γνωστό, για εφέτος στη πρώτη τάξη του Λυκείου για τις ενδοσχολικές εξετάσεις θα εφαρμοσθεί η μέθοδος της "τράπεζας θεμάτων" για την επιλογή μέρους των θεμάτων στα οποία θα εξετασθούν οι μαθητές.

http://www2.thestival.gr
Το κόλπο με τις αποδείξεις-φαντάσματα

Νέα κόλπα στον στίβο της φοροδιαφυγής, με τον κωδικό «το σύστημα του ψευτοθόδωρου», αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Έτσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές-μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές-φαντάσματα.

Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας-καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας.

Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΥΟ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων.

http://www.4news.gr 
Είναι γνωστό πως ο ρυθμός του μεταβολισμού πέφτει όσο μεγαλώνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε καθημερινά ώστε να «βοηθήσουμε» αυτή τη διαδικασία χωρίς να το ξέρουμε.

Ο καθηγητής διατροφολογίας Νταν Μπερναντόν από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επισημαίνει ποια είναι τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουν το μεταβολισμό μας να υπολειτουργεί.

1. Αποφεύγουμε την καφεΐνη

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα κι έτσι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 5-8%. Έτσι, μας βοηθά να κάψουμε από 98 έως 174 θερμίδες σε καθημερινή βάση. Ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι και το τσάι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό μας κατά 12%.

2. Πίνουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έξι ποτήρια κρύο νερό την ημέρα ενεργοποιούν το μεταβολισμό ώστε να κάψει επιπλέον 50 θερμίδες κάθε μέρα. Ο οργανισμός δουλεύει εντατικά ώστε να εξισώσει τη θερμοκρασία του νερού με τη θερμοκρασία του σώματος κι έτσι καίμε περισσότερες θερμίδες.

3. Μας λείπει μια σημαντική βιταμίνη

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε τους μυϊκούς ιστούς σε καλή κατάσταση. Οι μυϊκοί ιστοί συμβάλλουν σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.

4. Δεν καταναλώνουμε αρκετές πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη ώστε να διατηρήσουμε τη μυϊκή μάζα του σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό έως και 35%.

5. Πίνουμε πολύ αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε πιο αργή και λιγότερο αποτελεσματική καύση του λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός χρησιμοποιεί το ίδιο το αλκοόλ για την παραγωγή ενέργειας αντί για το συσσωρευμένο λίπος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!