Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015


Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σήκωσαν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης καθώς αναγκάστηκαν να υποστούν επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, με τίτλο «Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη.
Παράλληλα ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 19%, ενώ στο Δημόσιο κατά 8%, ανεβάζοντας την μεταξύ τους διαφορά από 35% το 2009 στο 43% το 2013.

Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στην σωματική υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Brigham Young, στην Γιούτα, ανέλυσαν συνδυαστικά τα στοιχεία 70 προγενέστερων μελετών, που διεξήχθησαν την περίοδο 1980-2014 σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια μεσήλικες και ηλικιωμένοι εθελοντές.

Όλες οι μελέτες είχαν διερευνήσει πως επηρεάζουν η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση και/ή η εργένικη διαβίωση την μακροζωία, ενώ ο ένας στους τρεις εθελοντές αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Όπως γράφουν οι ερευνητές του BrighamYoung στην επιθεώρηση «Perspectives on Psychological Science», αν και τα ευρήματα των μελετών δεν απέδειξαν σχέση αιτίας-αποτελέσματος, κατέδειξαν μία ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στη μοναξιά και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Μάλιστα οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας δρα Τίμοθι Μπ. Σμιθ, υπολόγισαν ότι οι εθελοντές που ζούσαν μόνοι και δεν είχαν φίλους διέτρεχαν κατά 29% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου, ενώ η αντίστοιχη αύξηση σε όσους ένιωθαν μόνοι παρότι είχαν φίλους και συγγενείς ήταν 26%.

Η συσχέτιση ήταν παρόμοια σε άνδρες και γυναίκες, αλλά ισχυρότερη στους εθελοντές ηλικίας κάτω των 65 ετών, καθώς και σε όσους αντιμετώπιζαν το οποιοδήποτε χρόνιο πρόβλημα υγείας.

«Ο κόσμος δεν συνηθίζει να σκέφτεται τους κοινωνικούς παράγοντες όταν μιλάει για την υγεία, αλλά ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η κοινωνική απομόνωση είναι πιο επικίνδυνη για την υγεία απ’ ό,τι συνηθισμένα προβλήματα, όπως η καθιστική ζωή», είπε ο δρ Σμιθ.

Όσον αφορά το πώς θα μπορούσε η μοναξιά να πλήξει την υγεία, ο δρ Σμιθ εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις, όπως ότι εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ότι ενθαρρύνει τις ανθυγιεινές συμπεριφορές.


Πηγή: tanea.gr

Εθελοντικά μπορούν να επιστρέψουν στη δημοτική αστυνομία οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, όπως έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους και να μην ενταχθούν στη νέα δημοτική αστυνομία.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί είχαν μετακινηθεί, κατά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, στις δικαστικές φυλακές, θα παραμείνουν στη θέση τους, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού στις φυλακές (μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού υπηρετούν 50 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί) και θα μετακινηθούν στην επόμενη κινητικότητα.

http://www.thestival.gr


Η «45th  Anniversary Gold Edition» του Nissan GT-R βασίζεται στην έκδοση του GT-R Premium και χαρακτηρίζεται από  ένα μοναδικής απόχρωσης χρυσαφί χρώμα, καθώς και από αναλόγου χρώματος πινακίδες στο πλαίσιο (εντός του χώρου του κινητήρα), όσο και εντός της κεντρικής κονσόλας.
Για την ιστορία, το ίδιο χρώμα βαφής, με την κωδική ονομασία "Silica Brass", είχε χρησιμοποιηθεί και στην κορυφαία έκδοση του  2001 Skyline GT-R M-Spec (R34).
Η παραγωγή του Nissan GT-R «45th  Anniversary Gold Edition»  θα είναι πολύ περιορισμένη. Για του λόγου το αληθές, λιγότερα από 30 αυτοκίνητα αυτής της έκδοσης, αναμένεται να διατεθούν στην αγορά των ΗΠΑ.
Εκτός της παραπάνω έκδοσης, τα  GT-R Premium και GT-R Black Edition θα διαθέτουν επιπλέον 50 ίππους, φθάνοντας συνολικά τους  550, ως  αποτέλεσμα των πρόσθετων  τελειοποιήσεων  στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις του twin turbo V6 κινητήρα  3.8 λίτρων (VR38DETT).
Ακόμη, τα GT-R Premium θα εφοδιάζονται με νέες  σφυρήλατες ζάντες κράματος  αλουμινίου RAYS® 20 ιντσών, σε  premium σκούρο χρώμα, ενώ η πλήρωση των  ελαστικών υψηλών επιδόσεων, διαστάσεων  255/40ZRF20 εμπρός και 285/35ZRF20 πίσω, θα γίνεται με άζωτο.

Το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για πρώτη φορά να «μπαίνουν» στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή, χωρίς την χρήση κωδικού πρόσβασης (password), αλλά με βιομετρικό τρόπο, όπως την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα καταλήξει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα αντικατασταθεί από ένα νέο πρόγραμμα, που προς το παρόν φέρει το όνομα Spartan (Σπαρτιάτης).

Οι δοκιμές των Windows 10 -τα οποία θα είναι κοινά τόσο για τους παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και , όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Microsoft έκανε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η νέα δυνατότητα Windows Hello των Windows 10 θα υποστηρίζει τη βιομετρική ταυτοποίηση του χρήστη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η χρήση κωδικών πρόσβασης διεθνώς και έτσι να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά των χάκερ, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βρει τρόπους να τα «σπάνε» (ενώ υπάρχει και το πρόβλημα ότι συχνά οι χρήστες ξεχνάνε τα passwords τους).

Η Apple και η Samsung έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες στα smartphones τους, που αναγνωρίζουν το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα των ιδιοκτητών τους.

Αν η συσκευή του χρήστη διαθέτει τέτοιο βιομετρικό σύστημα, τότε το βιομετρικό σύστημα Windows Hello θα είναι συμβατό με το αντίστοιχο σύστημα της συσκευής.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ανάλογο σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης για να το ενσωματώνουν στις ιστοσελίδες ή εφαρμογές (apps) που ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας του χρήστη, έτσι ώστε ο τελευταίος πάλι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης.

Όσον αφορά το «τέλος εποχής» για τον Internet Explorer, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1995, η Microsoft δήλωσε αποφασισμένη να του αλλάξει όνομα και περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα νέο πρόγραμμα (browser), πιο λιτό και πιο γρήγορο (εξ ου και η προσωρινή ονομασία Spartan), το οποίο πλέον θα συνοδεύει τα μελλοντικά Windows.

Μερικές εκδόσεις των Windows 10 πάντως θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν και τον Internet Explorer, για να διασφαλίζεται ο χρήστης ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παλαιότερες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Το οριστικό νέο όνομα του διαδόχου προγράμματος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από την Microsoft. Είναι πιθανό ότι η ανακοίνωσή του θα γίνει μαζί με την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10.
real.gr

Ένα επαναστατικό υλικό που παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανθεκτικό όσον αφορά στην αντίστασή του στη διάτρηση, διατηρώντας παράλληλα την ευκαμψία του ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ και του Technion-Israel Institute of Technology.

Η βάση/ έμπνευση είναι τα λέπια των ψαριών, και το υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αλεξίσφαιρων ρούχων για τον στρατό, καθώς και για διαστημικές στολές, οι οποίες ενδείκνυνται ακόμα και για διαστημικούς περιπάτους, προστατεύοντας από μικρομετεωρίτες και ακτινοβολία.

Paper στο οποίο περιγράφονται τα χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα των δοκιμών και οι εφαρμογές του νέου υλικού δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου από το τεχνολογικό journal Soft Matter, της Royal Society of Chemistry. Της έρευνας ηγήθηκε ο επίκουρος καθηγητής Στεφάν Ρουντίχ, του Mechanics of Soft Materials Laboratory του ισραηλινού ινστιτούτου.

«Πολλά είδη ψαριών είναι εύκαμπτα, αλλά προστατεύονται επίσης από σκληρές φολίδες» σημειώνει σχετικά.

«Εμπνεόμενοι από τη Φύση, προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε αυτή την προστατευτική ευκαμψία, συνδυάζοντας δύο στρώματα υλικών – ένα μαλακό για ευκαμψία και ένα άλλο με φολίδες θωράκισης.

Το μυστικό πίσω από αυτό το υλικό είναι ο συνδυασμός και ο σχεδιασμός των σκληρών φολίδων πάνω με μαλακό, εύκαμπτο ιστό κάτω».

Γενικότερα η αντοχή και η ευκαμψία είναι δύο έννοιες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση, εξηγεί ο καθηγητής Ρουντίχ.

Ωστόσο, η ομάδα των ερευνητών βρήκε έναν τρόπο μεγάλης αύξησης της αντοχής στη διάτρηση ο οποίος παράλληλα διασφάλιζε την μικρή μείωση της ευκαμψίας.

Εάν η εφαρμογή είναι, για παράδειγμα, μια στρατιωτική στολή μάχης, μπορεί να «ενσωματωθεί» μεγαλύτερη ευκαμψία στους τομείς που απαιτούν ευκαμψία, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες, ενώ οι τομείς που απαιτούν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα θα ενισχύονται με περαιτέρω θωράκιση.

Όπως εξηγεί ο Ρουντίχ, το υλικό μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του σώματος του χρήστη και του περιβάλλοντος.

Η όλη εργασία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επανάστασης στα υλικά, σημειώνει:

«Μόλις αποκτήσουμε τον έλεγχο των μικρο-ιδιοτήτων ενός υλικού, μέσω 3D printing μπορούμε να δημιουργήσουμε υλικά τελείως διαφορετικού τύπου, το καθένα με τη δυνατότητα να προσαρμόζεται για να ταιριάζει σε αυτόν που το φοράει, στις ανάγκες και το περιβάλλον».

Οι ερευνητές έχουν ολοκληρώσει τις αρχικές δοκιμές στο υλικό και προχωρούν σε δυναμικά τεστ, με ταχέως κινούμενα βλήματα, από σφαίρες μέχρι μικροσκοπικά σωματίδια, ελέγχοντας παράλληλα και την ευκαμψία υπό συνθήκες πίεσης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Η Google ανακοινώνει ότι από την τρέχουσα έκδοση 41 του Chrome, ο browser θα είναι ταχύτερος, καθώς κατόρθωσε να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης αρχείων Javascript, αλλά και το φόρτωμα σελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης συχνά.

Η Google δείχνει να θέλει να κάνει όλο και ταχύτερο τον browser της. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει το νέο πρότυπο HTTP/2, πριν καλά καλά ετοιμαστεί.

Οι δύο νέες τεχνικές της Google για έναν ταχύτερο Chrome ονομάζονται script streaming και code caching, μέσω των οποίων μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης αρχείων Javascript.

Με την πρώτη τεχνική, η ανάλυση [parsing] του Javascript γίνεται σχεδόν αμέσως αφού ξεκινήσει το download, ενώ σε παλαιότερες εκδόσεις, η ανάλυση ξεκινούσε αφού ο browser είχε κατεβάσει πλήρως τα αρχεία Javascript, όπως φαίνεται και στο παρακάτω σχήμα
real.gr

Από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

ΓΕΝΝΗΣΗ
Ηπατίτιδα Β
Όταν η μητέρα είναι φορέας του επιφανειακού αντιγόνου του ιού της ηπατίτιδας Β (HbsAg+), πρέπει να γίνεται 1 δόση του μονοδύναμου εμβολίου της ηπατίτιδας Β εντός 12 ωρών από τη γέννηση, καθώς και 0,5ml υπεράνοσης γ-σφαιρίνης έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β.

Φυματίωση
Το εμβόλιο φυματίωσης συστήνεται σε παιδιά πληθυσμιακών ομάδων σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (π.χ. μετανάστες, αθίγγανοι, κ.α.) ή όταν υπάρχει ιστορικό φυματίωσης στο άμεσο περιβάλλον της οικογένειας.

1-2 ΜΗΝΩΝ

Ηπατίτιδα Β
2η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Β για παιδιά που εμβολιάστηκαν στη γέννηση
1η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Β για παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν στη γέννηση
Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης
1η δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTaP)
Αιμόφιλος ινφλουένζας τύπου Β
1η δόση εμβολίου αιμόφιλου ινφλουένζας τύπου Β
Πολιομυελίτιδα
1η δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας
Πνευμονιόκοκκος
1η δόση συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου
Ροταϊός
1η δόση πόσιμου εμβολίου για το ροταϊό

2-4 ΜΗΝΩΝ
Ηπατίτιδα Β
2η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Β για παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν στη γέννηση
Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης
2η δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTaP)
Αιμόφιλος ινφλουένζας τύπου Β
2η δόση εμβολίου αιμόφιλου ινφλουένζας τύπου Β
Πολιομυελίτιδα
2η δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας
Πνευμονιόκοκκος
2η δόση συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου
Ροταϊός
2η δόση πόσιμου εμβολίου για το ροταϊό

6 ΜΗΝΩΝ
Ηπατίτιδα Β
3η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Β για παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν στη γέννηση (μπορεί να γίνει από 6-18 μηνών)
Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης
3η δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTaP)
Αιμόφιλος ινφλουένζας τύπου Β
3η δόση εμβολίου αιμόφιλου ινφλουένζας τύπου Β
Πολιομυελίτιδα
3η δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας (μπορεί να γίνει από 6-18 μηνών)
Πνευμονιόκοκκος
3η δόση συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου
Ροταϊός
3η δόση πόσιμου εμβολίου για το ροταϊό (σε περίπτωση που το μωρό έχει κάνει το 5-δύναμο εμβόλιο)
Γρίπη
1η δόση τριπλού αδρανοποιημένου εμβολίου γρίπης σε παιδιά >6 μηνών που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για το κατά πόσο το παιδί σας ανήκει σε τέτοια ομάδα)

12 ΜΗΝΩΝ
Αιμόφιλος ινφλουένζας τύπου Β
4η δόση εμβολίου αιμόφιλου ινφλουένζας τύπου Β
Πνευμονιόκοκκος
4η δόση συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου
Μηνιγγιτιδόκοκκος
1 δόση συζευγμένου μηνιγγιτιδοκοκκικού μονοδύναμου εμβολίου οροομάδας C
Ιλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα
1η δόση εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR)
Ανεμευλογιά
1η δόση εμβολίου ανεμευλογιάς
Ηπατίτιδα Α
1η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Α

15-18 ΜΗΝΩΝ

Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης
4η δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTaP)
Ηπατίτιδα Α
2η δόση εμβολίου ηπατίτιδας Α

4-6 ΕΤΩΝ
Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης
5η δόση εμβολίου διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTaP)
Πολιομυελίτιδα
4η δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας
Ιλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα
2η δόση εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) σε ηλικία 4 ετών
Ανεμευλογιά
2η δόση εμβολίου ανεμευλογιάς σε ηλικία 4 ετών

11 -18 ΕΤΩΝ

Διφθερίτιδα-Τέτανος-Κοκκύτης- Πολιομυελίτιδα
Αναμνηστικός εμβολιασμός έναντι διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολιομυελίτιδας (TdaP-IPV)
Μηνιγγιτιδόκοκκος
Αναμνηστικός εμβολιασμός με 4-δύναμο συζευγμένο μηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο (MCV4) από την ηλικία των 11 ετών
Ιός Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV)
Εμβολιασμός έναντι του HPV (11-14 ετών: 2 δόσεις ή 15-18 ετών: 3 δόσεις – συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για το εμβολιαστικό σχήμα)

Πηγή: boro.gr

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε είναι ότι ο εκφοβισμός πάντα υπήρχε στο ελληνικό σχολείο και την ελληνική κοινωνία.Τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει να τον αναγνωρίζουμε σε μεγαλύτερο βαθμό και να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι. Χρειάζεται δε να διαχωρίζουμε τον εκφοβισμό που εκδηλώνεται στο σχολείο από τον εκφοβισμό σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής (πχ στον αθλητισμό, τον στρατό, τις ανώτατες σχολές, την εργασία κλπ).
Πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς πότε μιλάμε για εκφοβισμό και πότε για άλλες μορφές βίαιης ή επιθετικής συμπεριφοράς. Ο εκφοβισμός έχει το βασικό χαρακτηριστικό της ανισορροπίας δύναμης και της επαναληψιμότητας, της διάρκειας στο χρόνο. Ένα απλό πείραγμα δεν είναι εκφοβισμός ή όταν δυο μαθητές ίσης δύναμης μαλώνουν. Το πείραγμα όμως δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για κάποιους μαθητές που θέλουν να πλήξουν συστηματικά ένα συμμαθητής τους. Είναι απαραίτητο επίσης να διαχωρίζουμε τον εκφοβισμό στο σχολείο και στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι άλλες οι εκδηλώσεις του εκφοβισμού στο δημοτικό άλλες στο γυμνάσιο και άλλες στο λύκειο. Στο δημοτικό δεν μπορούμε να μιλάμε για παραβάτες, για “εγκληματίες” για “συμμορίες” κλπ. Και το τονίζω αυτό γιατί υπάρχει δυστυχώς τελευταία με “εγκληματολογική” θεώρηση του φαινόμενου με άμεσο κίνδυνο την σύγχυση και τον πανικό σε γονείς και εκπαιδευτικούς και την ποινικοποίηση της συμπεριφοράς.
Ο εκφοβισμός είναι μια επιθετική συμπεριφορά η οποία αναμένεται να υπάρχει και απλά έχει σημασία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να την ελαχιστοποιήσουμε. Ο εκφοβισμός εμφανίζεται σε πολλά πλαίσια, όπως αναφέραμε, γιατί έχει να κάνει με τις σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων. Στην εκπαίδευση τώρα, ανεβαίνοντας στις βαθμίδες της προς στο γυμνάσιο και το λύκειο μπορεί να συνδέεται ο εκφοβισμός και με την παραβατικότητα. Αν ξεφύγει δηλαδή η εκφοβιστική συμπεριφορά, αν κορυφωθεί, μπορεί να φτάσει και σε παραβατική συμπεριφορά τα όρια εκεί δεν είναι τόσο διακριτά.
Οι επιπτώσεις από τις εκφοβιστικές πράξεις μπορεί να είναι πιο βαριές, ειδικά όπου έχουμε μακρόχρονη έκθεση παιδιών. Σε μια ειδική μορφή εκφοβισμού τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό οι επιπτώσεις είναι δυνητικά σοβαρότερες γιατί στο διαδίκτυο η έκθεση είναι τεράστια και γίνεται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εκεί μπορεί η απογοήτευση του παιδιού που εκφοβίζεται και η ντροπή που αισθάνεται να το αναγκάσει να προσφύγει σε πολύ ακραίες συμπεριφορές.
Ο εκφοβισμός μπορεί να υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο, μπορεί να υπάρχει και στο στρατό μπορεί να υπάρχει στον εργασιακό χώρο, μπορεί να υπάρχει ακόμα και μέσα στην οικογένεια. Είναι πολλές οι εκφάνσεις του. Μιλάμε πάντα για το τι κάνει κάποιος ισχυρός σε κάποιον πιο αδύναμο που εκείνος με τη σειρά του δεν μπορεί να αντιδράσει, δεν έχει συμμάχους, δεν έχει κανέναν για να τον στηρίξει παρόλο που συχνά υπάρχουν αμέτοχοι θεατές. Και εκεί βρίσκεται και ένα βασικό σημείο που χρειάζεται να κατανοήσουμε για τον εκφοβισμό: Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ομάδα των παρατηρητών. Στο σχολείο παρατηρητές μπορεί να είναι τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Σε επίπεδο κοινωνίας μπορεί να είναι όλοι όσοι “γυρνούν το κεφάλι” και δεν κάνουν τίποτα. Ο ρόλος των παρατηρητών είναι πολύ σημαντικός μιας και μπορούν να σταματήσουν άμεσα τα φαινόμενα του εκφοβισμού παίρνοντας θέση. Παύοντας να είναι παθητικοί παρατηρητές.
Ο εκφοβισμός σχετίζεται επίσης με το τι ιδέες και αντιλήψεις φέρει ο καθένας σε σχέση με τη βία αλλά και το πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις των ανθρώπων. Σε σχέση με το πώς συμπεριφέρεται ο καθένας απέναντι στον άλλο- αν θέλει να επιβληθεί ή όχι. Ή αν θέλει να αντλεί ευχαρίστηση με το να καταδυναστεύει έναν άλλο ανίσχυρο. Αυτά ως προς τις εκδηλώσεις του εκφοβισμού.
Στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.- (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εφήβου και του Παιδιού) έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες μελετώντας το φαινόμενο και προγράμματα πάντα κοντά στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Έχοντας ασχοληθεί συστηματικά από το 2006 προσπαθήσαμε να δούμε ποια είναι η κατάσταση στα Ελληνικά Σχολεία αλλά και να αναπτύξουμε παρεμβάσεις πρόληψης που μπορούν να ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα ούτως ώστε αν εφαρμοστούν να υπάρξει σταδιακά μείωση των φαινομένων. Από τις έρευνες που διεξήγαγε η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. σε σχολεία της Αττικής αλλά και άλλοι φορείς, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξητική τάση και αυτό το έχουμε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Η αυξητική αυτή τάση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μπορεί να σχετίζεται και με τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας που μεγαλώνει κάποιος, με την οικογένεια, με τα ατομικά χαρακτηριστικά, με τις κοινωνικές συνθήκες, τις επιδράσεις από τα ΜΜΕ κ.α. Σίγουρα λοιπόν παίζουν ρόλο όλοι αυτοί οι παράγοντες και ίσως μπορούμε να προτάξουμε και το ότι τελευταία η Ελλάδα έχει υποβληθεί σε αυτή την καταπίεση την οικονομική που έχει προκαλέσει όπως λέμε και την ανθρωπιστική κρίση στην οποία όλο και πιο συχνά αναφερόμαστε τελευταία.
Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν σίγουρα ένταση στις σχέσεις των ανθρώπων. Γονείς μπορεί να έχουν χάσει τις δουλειές τους ή να είναι πολύ πιεσμένοι με όλες τις απαιτήσεις τις οικονομικές που τους επιβάλλονται. Έχουμε ένταση στο ζευγάρι, στην οικογένεια και αυτό περνάει και στα παιδιά υπάρχει δε ένταση και στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί συχνά παραπονιούνται ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει ότι τους ζητούνται πάρα πολλά πράγματα από το Υπουργείο και έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που δεν ευνοεί την ανάπτυξη καλών σχέσεων στη σχολική κοινότητα. Πιθανόν αυτή η ένταση ευθύνεται επίσης και για την αύξηση των περιστατικών βίας.
Μπορούμε να πούμε ότι γενικά υπάρχουν φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς στη ζωή μας για τα οποία δεν αντιδρούμε καθόλου. Αυτή η παθητική στάση είναι απαράδεκτη. Πρέπει ο καθένας να κοιτάξει μέσα του και να δει τι συμβαίνει γύρω του και τι μπορεί να κάνει. Είτε έχουμε ένα παιδί που εκφοβίζεται είτε μια γυναίκα που κακοποιείται είτε έναν συνάδελφο στη δουλειά που μπορεί να έχει πολύ κακή αντιμετώπιση από τους ανωτέρους του. Πρέπει να δούμε το πώς αντιδρούμε εμείς.
Για τον σχολικό εκφοβισμό συγκεκριμένα σας είπα και αρχικά υπάρχει διαφορά στις βαθμίδες… ένα παιδί του δημοτικού δεν μπορεί να κάνει παράνομες πράξεις. Αλλά όταν αναφερόμαστε σε ενήλικους και όταν οι συμπεριφορές εκφοβισμού ασκούνται για πολλά χρόνια σε κάποια πλαίσια μπορεί να έχουμε ακόμα και εγκληματική ενέργεια. Και η εγκληματική ενέργεια μπορεί να είναι και αποτέλεσμα εκφοβιστικών πράξεων που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.
Όλοι οι επιστήμονες διεθνώς τονίζουμε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν στα σχολεία, όπου είναι ο κατεξοχήν τόπος όπου πρέπει να υπάρξει πρόληψη, προγράμματα κοινωνικής συναισθηματικής εκπαίδευσης που έχουν στόχο μεταξύ άλλων να βελτιώσουν τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους αλλά και με τους δασκάλους και με τους γονείς. Δηλαδή όλοι οι εμπλεκόμενοι να μάθουν να συνυπάρχουν να επιλύουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο να κατανοούν τη θέση των άλλων, τις ανάγκες τους, τα προβλήματα τους, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε άτομου προκειμένου να μην υπάρχει ή να ελαχιστοποιείται η εμφάνιση βίαιων συμπεριφορών.
Τέτοιου είδους προγράμματα δεν εφαρμόζονται δυστυχώς συστηματικά στο ελληνικό σχολείο. Για να εφαρμοστούν βέβαια και να υπάρξουν αποτελέσματα απαιτείται χρόνος. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό κράτος και στις εκπαιδευτικές πολιτικές. Ξεκινά να κάνει κάτι ο ένας Υπουργός και ο άλλος το αλλάζει μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Αν δεν υπάρξει μακρόχρονος προγραμματισμός, διορθωτικές κινήσεις και συστηματικές παρεμβάσεις πρόληψης στα σχολεία και ειδικότερα στις χαμηλές βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι πιθανόν και να χειροτερέψουν τα πράγματα.
Πηγή: boro.gr

Ο καλός και αρκετός ύπνος είναι σημαντικός παράγων για τη διατήρηση υγιούς σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Κάλμπαχ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν 171 γυναίκες επί δύο εβδομάδες.
Όπως διαπιστώθηκε, όσες κοιμούνταν καλύτερα και περισσότερες ώρες ένα βράδυ, είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα. Κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου φάνηκε να αυξάνει κατά 14% κατά μέσο όρο την πιθανότητα σεξουαλικής συνεύρευσης με το σύντροφό τους το επόμενο 24ωρο.
Επίσης, κατά τους ερευνητές, ο ύπνος σχετίζεται με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων, καθώς, όσες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται λίγο.
Η θετική επίπτωση του ύπνου στο σεξ είναι άσχετη με την ηλικία μίας γυναίκας, τη γενικότερη συναισθηματική κατάστασή της, το αν έχει περίοδο ή το αν νιώθει κουρασμένη.
«Η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία όσο και τη διέγερση μίας γυναίκας», δήλωσε ο Ντέηβιντ Κάλμπαχ.
«Μία γυναίκα δεν πρέπει, πάντως, να περιμένει ότι ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα σεξουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου», πρόσθεσε ο Αμερικανός επιστήμονας.
Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jsm.12858/abstract
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχουμε δει εκδηλώσεις και εκδηλώσεις. Ήρθε όμως η στιγμή να γιορταστεί και… αυτό όπως του αξίζει. Πρόκειται για μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο, την θρησκεία ή την εθνικότητα. Δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα.

Αυτή η εκδήλωση έχει δημιουργηθεί για να… τιμηθεί η σπουδαία ανακάλυψη του πιτόγυρου…!

Η παγκόσμια ημέρα του πιτόγυρου θα γιορταστεί στις 3 Μαΐου και είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει μέσω facebook και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 χιλιάδες άτομα. Εάν θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος δεν έχετε από το αγοράσετε ένα γύρο και να το… φάτε.

Και άμα κάνετε δίαιτα, κάντε μια ημέρα μια εξαίρεση.

http://thessvoice.gr 

Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι την Παρασκευή, όταν θα συμβεί το σπάνιο και  εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου (τελευταία φορά είχε ξαναγίνει το 1999) απαγορεύονται οι selfies καθώς υπάρχει κίνδυνος να τους δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα μάτια. Ακόμη και τύφλωση.
Συγκεκριμένα συνεργάτης του Κέιμπριτζ, δήλωσε ότι η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα στα μάτια δεν υπάρχει μόνο από τις selfies αλλά γενικότερα και συστήνει, για την Παρασκευή, τη χρήση ειδικών γυαλιών που εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια. Σημειώνει, παράλληλα, ότι τα απλά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν καμία προστασία.
Στην Αθήνα το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα λάβει τέλος στις 12:50 μ.μ. Ορατή, ωστόσο, θα είναι μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.
Κατά την ολική έκλειψη ηλίου το μέγεθος της σελήνης είναι τέτοιο, ώστε να καλύπτει εντελώς τον ηλιακό δίσκο.
Phound! Η δωρεάν εφαρμογή που προστατεύει τις συσκευές με Android
Την εφαρμογή Phound! παρουσίασε η εταιρεία Kaspersky Lab. Πρόκειται για μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν και βοηθά τους χρήστες να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η εφαρμογή απευθύνεται σε όσους έχουν συσκευές που τρέχουν λειτουργικό Android.
Η ονομασία Phound! προέρχεται από τις λέξεις τηλέφωνο (phone) και κυνηγώ (hound). Σκοπός της νέας εφαρμογής είναι να συμβάλλει στο γρήγορο εντοπισμό χαμένων συσκευών και στην προστασία των πολύτιμων πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε αυτές.
Σύμφωνα με έρευνα στους χρήστες του διαδικτύου, τον τελευταίο χρόνο ένας στους 20 ερωτηθέντες κατά μέσο όρο έχασε το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο ή τον υπολογιστή - ταμπλέτα του ως αποτέλεσμα απροσεξίας ή κλοπής.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους ανήλθε στο 4%. Την ίδια στιγμή, το 36% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι οι συσκευές του περιείχαν εμπιστευτικά δεδομένα που σίγουρα δεν θα ήθελε να πέσουν σε λάθος χέρια. Το Phound! δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συσκευών και των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτές, μέσω του portal My Kaspersky.
Αν μια συσκευή χαθεί ή κλαπεί, οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν τη λειτουργία της, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτή. Επίσης, μπορεί να προχωρήσουν στον εντοπισμό της συσκευής μέσω GPS, δικτύου GSM ή δικτύου Wi-Fi.
Για να γίνει η αναζήτηση της συσκευής ακόμα πιο εύκολη, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες με την μπροστινή της κάμερα ή να εμφανίσουν ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής. Αν το τηλέφωνο ή ο υπολογιστής - ταμπλέτα χαθεί στο σπίτι ή στο γραφείο, ο χρήστης μπορεί να το εντοπίσει με τη βοήθεια της λειτουργίας "Alarm".
Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής, η συσκευή παράγει ένα δυνατό ήχο, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι ο ιδιοκτήτης να εισάγει ένα μυστικό κώδικα. Ως τελευταία λύση, ο ιδιοκτήτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Phound! για να αφαιρέσει όλα τα προσωπικά δεδομένα του από τη συσκευή και να διαγράψει την κάρτα SD εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων των επαφών, των μηνυμάτων, των φωτογραφιών κλπ. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει μόνιμη επαναφορά της συσκευής, αν αυτό απαιτείται.
Το Kaspersky Phound! είναι διαθέσιμο σε 8 γλώσσες στο Google Play, το επίσημο app store για συσκευές Android. Η εφαρμογή αυτή συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο δωρεάν και "freemium" προϊόντων για φορητές συσκευές που διαθέτει η Kaspersky Lab σε οικιακούς χρήστες.
news.gr
Δεκάδες γυναίκες, που παντρεύτηκαν με τη βία μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σφαγιάστηκαν από τους «συζύγους» τους πριν από την ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της πόλης Μπάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των «απίστων».

Σύμφωνα με πέντε αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι ισλαμιστές μπροστά στην προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων φοβήθηκαν ότι θα σκοτώνονταν ή θα χωρίζονταν από τις συζύγους τους. Τις σκότωσαν λοιπόν προκειμένου εκείνες να μην ξαναπαντρευτούν αλλόθρησκους.

«Οι τρομοκράτες είπαν ότι δεν θέλουν να επιτρέψουν οι γυναίκες τους να παντρευτούν άπιστους» δήλωσε η 39χρονη Σαφιράτου Μπακούρα.

Σύμφωνα με την Μπακούρα, μητέρα 3 παιδιών, της οποίας η μαρτυρία έχει διασταυρωθεί με άλλες, οι ισλαμιστές μαχητές είχαν προειδοποιηθεί για την επίθεση εναντίον της Μπάμα, ένα από τα προπύργιά τους στην πολιτεία Μπόρνο.

Οι μαχητές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή με κατεύθυνση τη Γκουόζα, μια κοντινή περιοχή, χωρίς να περιμένουν την άφιξη των στρατιωτών. Ωστόσο, πριν φύγουν, «σκότωσαν τις συζύγους τους προκειμένου να κανείς να μην μπορέσει να τις παντρευτεί», προσέθεσε η Μπακούρα.

Η ίδια έχει χάσει το σύζυγό της, τον οποίο σκότωσαν οι ισλαμιστές πριν από 4 μήνες, όμως την ίδια δεν την εξανάγκασαν να «παντρευτεί» ένα μαχητή, καθώς ήταν έγκυος.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αναγκάσει δεκάδες γυναίκες στη Μπάμα να «παντρευτούν» με μαχητές της, αφού κατέλαβε την πόλη, τον Σεπτέμβριο του 2014.

http://www.enikos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!