Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλυπτήρια θα έχουμε την εβδομάδα που μας έρχεται σχετικά με τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, καθώς αυτές τις μέρες αναμένεται να...

γίνουν γνωστά τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν το χρίσμα της Ελλάδας για φέτος στον Ευρωπαικό διαγωνισμό.

Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων άρχισαν οι επαφές των υπευθύνων της διοργάνωσης με τις δισκογραφικές εταιρείες, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι υποψήφιοι, αλλά και ο ελληνικός τελικός.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, πέντε. Πρόκειται για τρεις νεαρές τραγουδίστριες, έναν δημοφιλή τραγουδιστή και ένα γνωστό συγκρότημα, ενώ, η αποκάλυψή τους στο κοινό θα γίνει, πιθανότατα, την προσεχή Τετάρτη. Και οι τρεις τραγουδίστριες έχουν ακουστεί στο παρελθόν για την Eurovision και, μάλιστα, οι δύο έχουν προσπαθήσει να μας εκπροσωπήσουν στο παρελθόν, το συγκρότημα μετρά αρκετές επιτυχίες και ο τραγουδιστής είναι από τους πλέον επιτυχημένους της γενιάς του εδώ και πολλά χρόνια και συμμετείχε σε παλιότερο διαγωνισμό, όχι όμως ως τραγουδιστής.

Σχετικά με τον ελληνικό τελικό, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου, δεδομένου και του ότι στις 16 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής των τραγουδιών των χωρών που θα διαγωνιστούν.

Θυμίζουμε ότι, όπως προέκυψε μετά την σχετική κλήρωση, η Ελλάδα διαγωνίζεται στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου, με στόχο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, στις 23 του μήνα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση gaming halls από ιδιοκτήτες
πρακτορείων, ο ΟΠΑΠ προχωρά στο επόμενο βήμα ανοίγοντας τη διαδικασία και για ιδιώτες – συνεργάτες για τα εναπομείναντα από τα 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν σε 660 εξειδικευμένα καταστήματα Play ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί από τους 500 και πλέον ιδιοκτήτες πρακτορείων που υπέβαλαν μέχρι τα τέλη του 2014 τη σχετική αίτηση στον ΟΠΑΠ έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης, ενώ οι ιδιώτες – συνεργάτες που θα μετέχουν στο νέο – δεύτερο κύκλο θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου προκειμένου και αυτοί στη συνέχεια να αξιολογηθούν από τον ΟΠΑΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν επίσης και όσοι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία.

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που υπάρχει στον ειδικό διαδικτυακό τόπο https://www.playopap.gr/el/node/2872 όπου παρέχεται και όλο το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.
Ο ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζοντας τις διεθνείς πρακτικές και όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία έχει βάλει σαφείς προϋποθέσεις στους υποψήφιους συνεργάτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls από τον ΟΠΑΠ τελεί υπό την έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π. και υπό την αίρεση της υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Πρακτορείας VLTs που θα ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των επιλεγέντων Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls.
Τα οφέλη, σύμφωνα πάντοτε με τον ΟΠΑΠ είναι:
• Επιπλέον αυξημένα φορολογικά έσοδα από το μεγάλο χτύπημα στον παράνομο τζόγο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες ο παράνομος τζόγος εκτιμάται ετησίως στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
• Δημιουργία 5.500 νέων θέσεων εργασίας
• Τόνωση της τοπικής αγοράς real estate και του κατασκευαστικού κλάδου
• Το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φορολογούμενο στην Ελλάδα καθώς πέραν των εταιρικών φόρων κ, βάσει της συμφωνίας αποκρατικοποίησης καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο επιπλέον το 30% των μικτών εσόδων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι κατέβαλε 350 εκατομμύρια ευρώ.

http://simantra.blogspot.gr 
Ξεκινάει πάλι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98 κατόπιν έκδοσης της σχετικής προκήρυξης του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Τα έντυπα των αιτήσεων-υπέυθυνων δηλώσεων αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3/03/15 αναφέρονται στο Β' Τεύχος ΦΕΚ με αριθμό 3408/18-12-2014.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους.

Επίσης μετά από έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, δίνονται επιπλέον δικευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται.

http://www.fpress.gr
Η Γαλλία πρόκειται να αποφασίσει φέτος τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογήσει τους αμερικανικούς κολοσσούς του διαδικτύου, όπως την Google, Amazon και Netflix με σκοπό να χρηματοδοτήσει  τον νευραλγικό πλέον τομέα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εξαιτίας των αλλαγών στους κανόνες της αγοράς που έχει φέρει το video streaming.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. Fleur Pellerin υπογράμμισε σε συνέντευξή της στην επιχειρηματική εφημερίδα «Les Echos», πως εξετάζονται «διαφορετικοί δρόμοι» σε γαλλικό και ευρωπαΪκό επίπεδο, ώστε να βεβαιωθεί πως οι συγκεκριμένοι τομείς του διαδικτύου όντως συνεισφέρουν στην παραγωγή. . Επίσης, η ίδια τονίζει πως επιθυμεί να βρεθεί μια εποικοδομητική λύση μέχρι το τέλος του έτους. «Είναι επείγον θέμα για τα χρηματοοικονομικά της γαλλικής παραγωγής, από την οποία επωφελούνται οι αμερικανικές εταιρείες, καθώς λειτουργούν ακόμη και ως διαφημιστές», αναφέρει χρακτηριστικά η υπουργός. Ωστόσο, η υπουργός δεν αμφιβάλλει πως η Γαλλία θα βρει λύσεις που θα ελκύσουν το ενδιαφέρον και άλλων χωρών, όπως Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία.
Τα σχόλια της ήταν το τελευταίο σημάδι πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τον οπτικοακουστικό τομέα και θα αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών να αποφύγουν τους γαλλικούς φόρους που ενισχύουν τις εγχώριες παραγωγές.
Σε δήλωσή του τον Οκτώβριο, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως οι ευρωπαϊκοί νόμοι σε οπτικοακουστικές υπηρεσίες θα πρέπει να αναθεωρηθούν. Η Γαλλία έκανε φέτος το πρώτο βήμα, αλλάζοντας τους νόμους, ώστε να υποχρεώνουν τις online εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αλλά αγοραστές στην Γαλλία, να πληρώνουν φόρους. Το εν λόγω μέτρο «χτυπάει» την Netflix, η οποία επέτρεπε το streaming από Γάλλους καταναλωτές από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ενδεικτικό είναι πως η εταιρεία κολοσσός μεταφέρει φέτος τα γραφεία της από το Λουξεμβούργο στην Ολλανδία.
Τέλος, η Google μέσω της θυγατρικής της στο YouTube παρέχει συνεχή ροή σε εμπορικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμη, ο γίγαντας ονόματι Amazon έχει επίσης επηρεάσει την παραγωγή με την υπηρεσία άμεσης προβολής βίντεο (Amazon Prime), ενώ παράλληλα έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον Γούντι Άλεν για μια καινούργια σειρά.
Πηγή:kathimerini

Ένα σπίτι που... ίπταται σε ύψος 40 μέτρων

Υπάρχουν πολλά είδη ταξιδιωτών. Αυτοί που τους αρέσει να επισκέπτονται πολιτιστικά μνημεία, εκείνοι που θέλουν να επιδίδονται σε δραστηριότητες στη Φύση, όσοι επιλέγουν αυστηρά προορισμούς για εναλλακτικό τουρισμό, οι «κλασικοί τουρίστες», αλλά κι εκείνοι που τους ενδιαφέρουν πιο συγκεκριμένες πτυχές, όπως για παράδειγμα η αρχιτεκτονική μιας περιοχής ή μεμονωμένα κτίσματα.


Σε όσους λοιπόν ανήκουν σε αυτήν την τελευταία κατηγορία, έχουμε να προτείνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι, το οποίο… «ίπταται» σε ύψος 40 μέτρων και έχει μια απίστευτη θέα μπροστά από μία παραλία μήκους 6 χιλιομέτρων με κατάλευκη άμμο και εντυπωσιακά κύματα.
Ονομάζεται Pole House και βρίσκεται στην ακτή Fairhaven Beach κατά μήκος του Great Ocean Road στη Βικτώρια της Αυστραλίας.
Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίσματα της χώρας, αποτελώντας σημείο αναφοράς τόσο για τουρίστες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δικό τους για μια εβδομάδα το ρομαντικό αυτό καταφύγιο με την πανοραμική θέα στον ωκεανό στην τιμή των 3.500 δολαρίων (off-peakseason) και 5.000 δολαρίων (Ιανουάριο) την εβδομάδα.
Το PoleHouse χτίστηκε τη δεκαετία του 1970. Τα τελευταία δύο χρόνια επανασχεδιάστηκε από τον Franco Fiorentini, ο οποίος του «χάρισε» παράθυρα από το πάτωμα ως το ταβάνι, αναδεικνύοντας το μεγαλύτερο ατού του… την ανεμπόδιστη 360 μοιρών θέα στη θάλασσα.
Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση;

news.gr
Δεν ευθύνονται πάντα οι χαμηλές θερμοκρασίες για τα ρίγη που μπορεί να νιώθετε ακόμη κι όταν φοράτε ζεστά ρούχα και κάλτσες.

Οι ειδικοί εξηγούν τι φταίει και τι μπορείτε να κάνετε.

Σύμφωνα με τον Δρ Mike Tipton, καθηγητή Φυσιολογίας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, τα χέρια και τα πόδια μας παίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας ολόκληρου του σώματος.

Ο Tipton μελετά πώς ανταποκρίνεται το ανθρώπινο σώμα υπό ακραίες συνθήκες –όπως όταν βυθίζεται σε πολύ παγωμένο νερό. Υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία των άκρων μας καθορίζει το αίσθημα της ζεστασιάς ή του κρύου. Με απλά λόγια, αν είναι παγωμένα τα χέρια και τα πόδια μας, αισθανόμαστε ότι κρυώνουμε.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες έχουν πιο κρύα άκρα από τους άντρες, με την ευαισθησία στο κρύο να εξηγείται από τη λειτουργία των γυναικείων ορμονών –τα οιστρογόνα συγκεκριμένα. Τα οιστρογόνα ενεργοποιούν το μηχανισμό που αποκόπτει τη ροή αίματος προς τα άκρα και για το λόγο αυτό πολλές γυναίκες έχουν ρίγη κατά τα στάδια του κύκλου που τα επίπεδα των οιστρογόνων είναι πιο υψηλά, δηλαδή τις ημέρες της ωορρηξίας.

Ο μεταβολικός ρυθμός και η αγγειακή λειτουργία είναι δύο ακόμη παράγοντες που ρυθμίζουν τον «εσωτερικό θερμοστάτη» του οργανισμού μας. Όπως εξηγεί η Δρ Anne Cappola από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο μεταβολισμός είναι ένας εξαιρετικά περίπλοκος μηχανισμός, όμως μπορούμε να πούμε με απλά λόγια ότι όσοι έχουν υψηλό μεταβολισμό καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) και έχουν καλύτερη κυκλοφορία αίματος. Οι δύο αυτές διαδικασίες βοηθούν το σώμα να παραμένει ζεστό. Αντίθετα, όσοι έχουν χαμηλό μεταβολισμό είναι πιο πιθανό να κρυώνουν ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες είναι ήπιες.

Επίσης, τα άτομα με αυξημένη μυϊκή μάζα έχουν πιο γρήγορο μεταβολισμό. Αυτή είναι μία ακόμη παρατήρηση που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο. Οι άντρες είναι γενετικά προγραμματισμένοι να διαθέτουν περισσότερη μυϊκή μάζα σε σύγκριση με τις γυναίκες, όμως οι γυναίκες μπορούν να αντισταθμίσουν αυτήν την «αδυναμία» μέσω της διατροφής και της γυμναστικής.

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει το μεταβολισμό και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος είναι η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί (υποθυρεοειδισμός), οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνονται σημαντικά και το άτομο αισθάνεται συχνά πως κρυώνει.

Υπάρχουν αρκετές ακόμη πιθανές εξηγήσεις για την αίσθηση του κρύου και σχεδόν όλες αφορούν στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Οτιδήποτε επηρεάζει την αγγειακή λειτουργία –διαβήτης, προχωρημένη ηλικία κ.α.– μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ποσότητας αίματος που παρέχεται στα άκρα. Κατά, συνέπεια, τα χέρια και τα πόδια παγώνουν και αισθανόμαστε μια ψύχρα σε ολόκληρο το σώμα μας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ξεκινήστε βάζοντας στη ζωή σας τη γυμναστική. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ζεσταθεί το σώμα. Δεν αρκεί βέβαια να γυμναζόμαστε, πρέπει να προσπαθούμε να καθόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ισορροπημένη διατροφή και η υγιεινή ζωή είναι επίσης απαραίτητα μέτρα για την καλή λειτουργία του αγγειακού συστήματος.

Με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης, ο γιατρός σας θα μπορέσει να εντοπίσει ανησυχητικές ενδείξεις για προβλήματα στο θυρεοειδή ή κάποια άλλη δυσλειτουργία που να εξηγεί τα συχνά ρίγη.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!