Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Δύο φορές τον χρόνο, οι ερευνητές του Economist μελετούν και συγκρίνουν το κόστος 160 αγαθών και υπηρεσιών σε 131 μεγάλες πόλεις του πλανήτη, και καταρτίζουν μια λίστα όπου η καθεμία από αυτές παίρνει τη θέση της, από την πιο ακριβή μέχρι την πιο φθηνή.
Η πιο πρόσφατη «Παγκόσμια Λίστα Κόστους Ζωής» ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το BBC μας αποκαλύπτει τις 10 πιο φθηνές πόλεις για να ζει κανείς σήμερα, οι οποίες μπορεί να μην αποτελούν τα τυπικά δείγματα δυτικής μητρόπολης, αλλά οι αναπτυσσόμενες οικονομίες τους δίνουν αρκετές ευκαιρίες καριέρας και, το κυριότερο, μηδαμινό κόστος ζωής.
Οι δέκα πόλεις του κόσμου με το χαμηλότερο κόστος ζωής λοιπόν είναι οι:
Βομβάη (Mumbai), Ινδία
Κατμαντού, Νεπάλ
Πόλη του Παναμά, Παναμάς
Βουκουρέστι, Ρουμανία
Τζέντα, Σαουδική Αραβία
Καράτσι, Πακιστάν
Νέο Δελχί, Ινδία
Δαμασκός, Συρία
Αλγέρι, Αλγερία
Ριάντ, Σαουδική Αραβία
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Βομβάη, μία διαδρομή οκτώ χιλιομέτρων με ταξί στοιχίζει λιγότερο από 2€, ένα πλήρες γεύμα σε εστιατόριο του Κατμαντού θα σας κοστίσει περί τα 3€, το εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον Παναμά στοιχίζει περί τα 0,20€, ενώ στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, θα πληρώσετε για καύσιμα τουλάχιστον 90% λιγότερα από την μέση ευρωπαϊκή τιμή – περί τα 0,10€ ανά λίτρο.
Πηγή: in2life.gr
Με το... αριστερό μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που ηττήθηκε με σκορ 0-3 από την Κολομβία στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ' Όμιλο.

Η... κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Κουαδράδο ξέφυγε από την επίβλεψη του Χολέμπας, έβγαλε τη σέντρα, ο Αρμέρο σούταρε αδύναμα, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, γράφοντας το 1-0 για την Κολομβία.

Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει, με πιο δραστήριο τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45', όταν ο Οσπίνα απέκρουσε με υπερένταση το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ νωρίτερα, στο 28' η κεφαλιά του Τοροσίδη είχε περάσει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κάνου ευκαιρίες, και όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά στο 58', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγκιλάρ έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα προς το μέρος του Γκουτιέρες, που προ κενής εστίας πέτυχε το 2-0 για την Κολομβία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκέκας είχε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει στο παιχνίδι την Ελλάδα, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε προ κενής εστίας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζέιμς Ροντρίγκες έγραψε το τελικό 3-0, βάζοντας τους Κολομβιανούς στη θέση του οδηγού στον Γ' Όμιλο, αν και για την εθνική μας ομάδα τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους της στον όμιλο, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία, που κοντράρονται τα ξημερώματα στο άλλο ματς της ημέρας.
news.gr
Τηλεπαιχνίδι σκοπεύει να στείλει ανθρώπους να μετοικίσουν στον πλανήτη Άρη και μάλιστα χωρίς… επιστροφή.
Εμπνευστής τους συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ο Δανός Bas Landsdorp, ο οποίος ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο μια παγκόσμια καμπάνια μέσω της οποίας αναζητούσε ενδιαφερόμενους που ήθελαν να δηλώνουν συμμετοχή στο εν λόγω τηλεοπτικό ριάλιτι.
Πέρα από κάθε προσδοκία είναι ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής που δέχτηκε μέχρι στιγμής ο Bas Landsdorp, καθώς 200.000 άτομα δηλώνουν έτοιμα να εγκαταλέιψουν τον πλανήτη Γη και να μετακομίσουν χωρίς επιστροφή στον κόκκινο πλανήτη. Στόχος του εμπνευστή είναι να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη.Το ταξίδι χωρίς επιστροφή θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 10 χρόνια.
Ο αστροφυσικός Charley Lineweaver δήωσε οτι πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι που όμως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό, χαρακτηριστικά είπε «Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, κάθε λεπτομέρεια από την εκπαίδευση, την εκκίνηση και την άφιξη στον κόκκινο πλανήτη. Θα είναι μια συναρπαστική υπόθεση που ο εμπνευστής της, σίγουρα περιμένει να προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το σπουδαιότερο διαφημίσεις. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, δεν αποκλείεται όμως να πραγματοποιηθεί».
Ο Charley Lineweaver δηλώνει ότι «η τεχνολογία για ένα ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή είναι πολύ πιο απλή απ΄ό,τι για ένα με επιστροφή. Αν ο ενθουσιασμός διατηρηθεί και ενδιαφερθούν και άλλες χώρες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως, για οικονομικούς ή άλλους λόγους, σταματήσουν αυτά τα ταξίδια, τότε, ναι, θα υπάρξει πρόβλημα».
Δυο Αυστραλοί εξηγούν γιατί δήλωσαν συμμετοχήΔυο Αυστραλοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ταξίδι μίλησαν στο Australian Network News και εξήγησαν τους λόγους που οδηγήθηκαν σε μια τέτοια απόφαση.Πρόκειται για την 44χρονη Dianne McGrath και τον 34χρονο David Mould. «Γνωρίζω καλά ότι είναι μονόδρομος. Ότι δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Αυτό όμως είναι κάτι που με συναρπάζει ακόμη πιο πολύ», δήλωσε η 44χρονη Diane McGrath.
Ενώ ο 34χρονος David Mould είπε «το να πας στον Άρη και να δημιουργήσεις εκεί από το μηδέν μια ανθρώπινη κοινωνία, είναι αφάνταστα συναρπαστικό. Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο και σίγουρα θέλω με όλη μου την ύπαρξη να συμμετέχω». Η Dianne είναι κάτοχος τριών πτυχίων και τώρα κάνει το διδακτορικό της ενώ ο David είναι εκπαιδευτικός.  aftodioikisi.gr
Η Ιαπωνική κουζίνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και αυτό το κέικ δεν αποτελεί εξαίρεση, κάνοντας θραύση στα εστιατόρια της Ασίας αλλά και των ΗΠΑ.
Ονομάζεται Mizu Shingen Mochi και οπτικά μοιάζει με γιγάντια σταγόνα νερού, όμως στην πραγματικότητα είναι κέικ, με συνταγή που προέρχεται από τις Ιαπωνικές Αλπεις του νησιού Χονσού και έχει πολύ λεπτή υφή.
Φτιάχνεται με βάση το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη κοινό στην ασιατική κουζίνα, που κάνει το κέικ να λιώνει στο στόμα σας.
Μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να εκραγεί αν το αγγίξετε με βελόνα αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το φάτε με το κουτάλι. Ωστόσο θα πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.
Οσο για τη γεύση, όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για μία μοναδική «φυσική γλυκιά γεύση» ενώ η υφή του είναι επίσης μοναδική, αφού μοιάζει σαν να μετατρέπεται σε νερό μέσα στο στόμα.




Κριός
Για σας τους Κριούς η Πανσέληνος της Παρασκευής δεν είναι τόσο δύσκολη, ίσως όμως σας φέρει διλήμματα σε σχέση με τις καθημερινές σας επαφές, με μακρινά ταξίδια ή με τα σχέδιά σας για το μέλλον. Με την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου ένα οικονομικό θέμα μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας. Για σας που έχετε γεννηθεί στις αρχές Απριλίου το τετράγωνο Άρη –Πλούτωνα δημιουργεί απρόσμενες, πολύ σημαντικές καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ανατροπές, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε σχέσεις ή συνεργασίες σας. Κρατήστε χαμηλούς τόνους. Η Κυριακή είναι μέρα που μπορείτε να απολαύσετε, αλλά δεν θα πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί προβληματισμούς, ειδικά σε σας που έχετε γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου σας.
Ταύρος
Για σας τους Ταύρους η Παρασκευή είναι μια αρκετά δύσκολη μέρα. Όχι τόσο λόγω της Πανσελήνου, αν και σας προβληματίζει για τα οικονομικά σας θέματα, όσο λόγω της αντίθεσης Αφροδίτης – Κρόνου, η οποία δημιουργεί αρκετούς προβληματισμούς, τουλάχιστον για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 9 Μαΐου. Οι προβληματισμοί αυτοί αφορούν τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να σας απομακρύνουν από αγαπημένα σας πρόσωπα. Αντίθετα, για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 14-15 Μαΐου ο Δίας επιλύει κάποιες καταστάσεις. Πάντως θέματα εργασίας ή υγείας μπορεί να σας προβληματίσουν.
Δίδυμοι
Για σας τους Διδύμους, ειδικά αν έχετε γενέθλια αυτές τις μέρες, η Πανσέληνος δημιουργεί θέματα που έχουν σχέση με τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας. Μυστικές επαφές και μυστικές συμφωνίες δεν ευνοούνται. Για τα παιδιά ή τον ερωτικό σας σύντροφο ενδεχομένως να έχετε κάποιους προβληματισμούς. Ένα οικονομικό σας θέμα σάς φορτίζει, καθώς ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί σημαντικές παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και λάθη. Συμπαρασταθείτε σε πρόσωπα του περιβάλλοντός σας σε οτιδήποτε και αν αντιμετωπίζουν. Για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 6-7 Ιουνίου νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ζωή σας και αυτό σας ικανοποιεί ιδιαίτερα.
Καρκίνος
Εσάς τους Καρκίνους η Πανσέληνος σας επηρεάζει πάντοτε, ενώ η συγκεκριμένη φέρνει στο προσκήνιο θέματα που έχουν σχέση με τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας. Το Σαββατοκύριακο, με το τετράγωνο Άρη –Πλούτωνα, είναι ιδιαίτερα πιεστικό, ιδίως για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 3-5 Ιουλίου. Προσέχετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας αλλά και οικογενειακές καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να σας φορτίσουν. Μην αμελείτε την υγεία σας. Τα σχέδια που έχετε για το μέλλον πραγματοποιούνται, ενώ οι φίλοι είτε έχουν ανάγκη την βοήθειά σας, είτε δεν πρέπει να αναμιγνύονται στην προσωπική σας ζωή. Σας απασχολούν οικογενειακές καταστάσεις ή θέματα ακίνητης περιουσίας. Ωστόσο η Κυριακή είναι πιο ήρεμη μέρα, μπορείτε τότε λοιπόν να αντιμετωπίσετε τα θέματα που σας φορτίζουν.
Λέων
Για σας τους Λέοντες η Πανσέληνος επηρεάζει την συναισθηματική σας ζωή, δημιουργώντας σημαντικά διλήμματα Προσέχετε τον τρόπο που κινείστε και που εκφράζεστε, καθώς μπορεί να προκαλέσετε ρήγματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εργασία ή ακόμη και με την υγεία σας. Για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 11 Αυγούστου θα υπάρξουν απρόβλεπτα αλλά σημαντικά γεγονότα στον επαγγελματικό σας χώρο, τα οποία σας φορτίζουν.
Παρθένος
Για σας που ανήκετε στο ζώδιο της Παρθένου υπάρχουν διλήμματα ανάμεσα στην οικογένεια και την επαγγελματική σας ζωή. Ένα σχέδιό σας φαίνεται να εμποδίζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ ένα οικονομικό σας θέμα σας φορτίζει. Γενικότερα, όμως, μετά την Πανσέληνο μπορούν να προωθηθούν κάποια σημαντικά σχέδιά σας. Ειδικά για σας που έχετε γεννηθεί μετά τις 15 Σεπτεμβρίου δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα, το οποίο βοηθά σημαντικά τα σχέδιά σας.
Ζυγός
Για σας τους Ζυγούς δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο Σαββατοκύριακο. Η Αφροδίτη (κυβερνήτης σας ) σας προκαλεί προβληματισμούς σε θέματα που έχουν σχέση είτε με τα οικονομικά είτε με τα συναισθηματικά σας θέματα. Για σας που είστε γεννημένοι αρχές Οκτωβρίου κάποια οικογενειακά θέματα έρχονται στο προσκήνιο και σας φορτίζουν. Από την Κυριακή και μετά όμως τα πράγματα καταλαγιάζουν αρκετά και διορθώνονται. Η Πανσέληνος σάς φέρνει αντιμέτωπους με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας ή ζητά να ασχοληθείτε περισσότερο με τους συγγενείς και τους φίλους σας.
Σκορπιός
Για σας τους Σκορπιούς η Πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια σημαντικά οικονομικά θέματα. Ακόμη μπορεί να υπάρξει ένα σημαντικό ζήτημα με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, το οποίο να σας φορτίσει αρκετά και να σας κάνει να βγάλετε τα απωθημένα σας. Εσείς που έχετε γεννηθεί γύρω στις 10 Νοεμβρίου προσέχετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, καθώς δεν δείχνουν ιδιαίτερα καλές. Αντίθετα, για σας που έχετε γεννηθεί γύρω στις 15-16 Νοεμβρίου τα πάντα δείχνουν να είναι ιδιαίτερα καλά!
Τοξότης
Για σας τους Τοξότες η Πανσέληνος επηρεάζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας όπως επίσης και ένα θέμα υγείας ή εργασίας, το οποίο θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα! Οτιδήποτε έχει σχέση με οικονομικά θέματα μπορεί να καθυστερεί τώρα, αλλά θα πραγματοποιηθεί λίγο καιρό αργότερα.
Αιγόκερως
Αιγόκεροι μου, ενδεχομένως η Πανσέληνος να σας δημιουργεί άγχη. Οτιδήποτε έχει σχέση με την επαγγελματική σας ζωή, ειδικά για σας που έχετε γεννηθεί τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, έχει μεγάλη φόρτιση. Προσέχετε τον γάμο σας και γενικότερα τις σχέσεις σας. Ίσως παρουσιαστούν σημαντικά ρήγματα. Μόνο για σας που έχετε γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας τα πράγματα είναι ιδιαίτερα καλά.
Υδροχόος
Για σας τους Υδροχόους δεν είναι κατάλληλη ημέρα η Παρασκευή για να ρυθμίσετε ένα επαγγελματικό ή ένα οικογενειακό θέμα, ειδικά εσείς που έχετε γεννηθεί γύρω στις 7-8 Φεβρουαρίου. Η Πανσέληνος αυτή δεν είναι δυσαρμονική ως προς το ζώδιό σας, απλά δημιουργεί σημαντικά διλήμματα Θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα παιδιά και τα σημαντικά πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Φροντίστε την οικογένειά σας. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή οι επαφές σας με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά σας προβληματίζουν αρκετά.
Ιχθείς
Για σας τους Ιχθύς η Πανσέληνος της Παρασκευής φέρνει στην επιφάνεια επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα, ενώ δημιουργεί σημαντικά διλήμματα Πρόσωπα του περιβάλλοντός σας έχουν την ανάγκη σας. Αποφύγετε να αναμίξετε τα οικονομικά σας με τους φίλους σας γιατί ενδεχομένως να φορτιστείτε. Η συναισθηματική σας ζωή περνά κάποιες αναταράξεις. Εσείς όμως που έχετε γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας, έχετε την τύχη με το μέρος σας.
Πηγή: astrologos.gr


Στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, φαίνεται ότι τίποτα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει. Είναι ένα από τα πιο ξηρά μέρη του κόσμου, και ορισμένα σημεία της δεν έχουν νιώσει σταγόνα βροχής τα τελευταία 50 χρόνια.
Ωστόσο η Ατακάμα δεν στερείται εντελώς ζωής. Μικροοργανισμοί που ονομάζονται ενδολιθικοί έχουν βρει έναν τρόπο για να επιβιώσουν, ζώντας μέσα στους πόρους των πετρωμάτων, όπου υπάρχει αρκετό νερό γι' αυτούς.
Οπως εξηγεί η Τζόσελιν Ντι Ρουτζιέρο, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μιλώντας στο BBC, αυτοί οι μικροοργανισμοί επιβιώνουν έτσι εδώ και σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, έχοντας προσαρμοστεί στις πιο ακραίες συνθήκες της φύσης.
Η έρημος Ατακάμα ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της, αποτελεί τον ιδανικό χώρο εξάσκησης για επανδρωμένες αποστολές στον Αρη και το φεγγάρι.
Το 2008, το Phoenix Mars Lander εντόπισε υπερχλωρικά στην επιφάνεια του Αρη και άλλες ουσίες που εμφανίζονται επίσης και στην έρημο Ατακάμα. Επίσης, η Valle de la Luna (Κοιλάδα της Σελήνης), είναι ένα ακόμη σημείο της Ατακάμα που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα στα δυτικά της πόλης Σαν Πέδρο και έχει ακριβώς τις ίδιες μορφολογικές ιδιότητες με την επιφάνεια της Σελήνης.




Μέσα σε λίγα λεπτά εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για σύντομες πτήσεις στο διάστημα, τα οποία διατέθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι κοστίζουν πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο τοπικός Τύπος.
Συνολικά 305 υποψήφιοι ταξιδιώτες εγγράφηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε μια από τις ιδιωτικές πτήσεις που προσφέρει η ολλανδική εταιρία SXC στην κινεζική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao, επισημαίνει η Ημερησία της Κίνας.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι επιχειρηματίες από μεγάλες οικονομικές μητροπόλεις όπως η Σανγκάη και η Τσενγκντού, προσθέτει η εφημερίδα.
Οι διαστημικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν με διθέσιο διαστημόπλοιο, όπου θα βρίσκονται ο πιλότος αστροναύτης και ο μοναδικός επιβάτης, και προβλέπονται δύο εκδοχές: το διαστημόπλοιο Lynx Mark I θα φθάσει σε ύψος 61 χλμ. και το έταιρο Lynx Mark II σε ύψος 103 χλμ.
Οι πτήσεις με το πρώτο διαστημόπλοιο, τα εισιτήρια για το οποίο πωλήθηκαν στην τιμή των 599.999 γιουάν (71.000 ευρώ) το καθένα, προγραμματίζονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Ο χρόνος παραμονής στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, θα είναι πέντε με έξι λεπτά.
Οι επιβάτες που έχουν διαλέξει μια πτήση με το δεύτερο διαστημόπλοιο θα πρέπει να περιμένουν το 2016.
Οι εκτοξεύσεις θα γίνουν από διαστημική βάση της ερήμου Μοχάβε στις δυτικές ΗΠΑ.
Στην ιστοσελίδα της, η εταιρία SXC εξηγεί ότι ιδρύθηκε από «έμπειρους επαγγελματίες της αεροδιαστημικής» οι οποίοι «έχουν αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του διαστημικού ταξιδιού ως εμπορικού μέσου μεταφοράς».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Με  αισιοδοξία και πίστη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι Ελληνες διεθνείς μπαίνουν στην γιορτή του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας στις 7 το βράδυ  στο Μπέλο Οριζόντε την Κολομβία, για τον Γ` όμιλο της διοργάνωσης.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, που θα αποτελείται πιθανότατα από τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Μανιάτης, Κατσουράνη, Κονέ, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

Αισιόδοξος για την πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Κολομβία, το Σάββατο  εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Βραζιλία. Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει δεν έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ τέλος δικαιολόγησε την απόφαση του να καλέσει τον Κώστα Μήτρογλου.

«Πάντα το πρώτο παιχνίδι συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Αυτό σημαίνει μεγάλο άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο που θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση. Με σεβασμό προς τον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή στο παιχνίδι μας και θέλουμε να κερδίσουμε», είπε αρχικά ο Σάντος


Όμως κατέστησε σαφές ότι δεν θα βάλει αμυντικογενή ομάδα: «Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο, όπως κάνουμε πάντα. Χρειαζόμαστε και τους μέσους και τους επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Δεν άλλαξαν τα πλάνα μας. Η Κολομβία έπαιξε αγώνες χωρίς τον Φαλκάο. Δεν θεωρώ ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα», απάντησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος σχετικά με την Κολομβία, είπε: « Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι τους. Ο Γκουτιέρες, ο Ζαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεση τους».

Για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν «Παίζουμε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα. Δεν ανησυχούμε. Στην Ελλάδα έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Η ζέστη βέβαια στην Ελλάδα είναι ξηρή. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. Θέλουμε να μην υπάρχει αλλαγή για αυτό προπονούμαστε σε τέτοιες συνθήκες».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου έπαιξε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει για κάποια λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι σημαντικά για την Εθνική. Ο Κώστας έπρεπε να ήταν εδώ. Βελτιώθηκε πολύ. Δεν έχει ακόμη το 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%», ενώ σχετικά με τον μικροτραυματισμό του Κώστα Μανωλά στην τελευταία προπόνηση, ξεκαθάρισε πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Σε ένα σχόλιο για τη Βραζιλία: « Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχουμε τρεις Πορτογάλους προπονητές, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Δεν έλειψε η ερώτηση για το επίτευγμα του 2004: « Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που κέρδισε η Βραζιλία, τον Πελέ, την Ουρουγουάη. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο».
tanea.gr
Αναρωτιέσαι πώς διατηρεί τις τέλειες καμπύλες της; Μάθε τα μυστικά της διατροφής της από τον προσωπικό της σεφ, Kamal Kalokoh.

Η Ριάνα δεν μπορεί να αντισταθεί στα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες, παρ’ όλα αυτά αντί να στερείται τις αγαπημένες της τροφές προτιμάει να τις απολαμβάνει με τον πιο υγιεινό τρόπο.

«Η Ριάνα λατρεύει τα μακαρόνια και το κοτόπουλο με κάρυ. Επίσης, της αρέσει πολύ να συνδυάζει το κυρίως γεύμα της με ρύζι. Τρελαίνεται για τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες και συνήθως δεν στερείται τις τροφές που τις αρέσουν», αποκαλύπτει ο Kalokoh.

Σύμφωνα με τον προσωπικό της σεφ, η 24χρονη σταρ είναι άνθρωπος της συνήθειας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποχωρίζεται ποτέ τον σεφ της, ο οποίος ξέρει κάθε λεπτομέρεια που της αρέσει στο φαγητό.

Ο Kalokoh, μαγειρεύει κάθε γεύμα της ντίβας της ποπ, ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται σε περιοδεία.

Αυτός φροντίζει να της φτιάχνει γευστικά γεύματα που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο έντονο και επίπονο καθημερινό της πρόγραμμα.

Αντίθετα από άλλες performers που δεν πίνουν ούτε νερό πριν ένα live η Ριάνα δεν ανεβαίνει στη σκηνή αν δεν έχει φάει ένα πλούσιο γεύμα, για να μπορέσει να έχει αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια του show.

«Τα θρεπτικά συστατικά που έχει το ρύζι της χαρίζουν αρκετή ενέργεια και η ίδια το γνωρίζει. Δεν είναι fan του fast food, ποτέ δεν θα την δείτε να τρώει κάτι από τα McDonalds», δηλώνει ο σεφ.

Βέβαια, παρά του γεγονότος ότι ο Kalokoh είναι ένας ταλαντούχος μάγειρας, η ίδια η σταρ λατρεύει να μαγειρεύει μόνη της το φαγητό της.

Ο σεφ της εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του ότι μια φορά που είχε αργήσει, την βρήκε στην κουζίνα να μαγειρεύει. «Είναι πολύ καλή μαγείρισσα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
Η διαφορά των εφαρμογών του Firefox OS σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά είναι ότι πρόκειται για web apps, κατασκευασμένες με HTML και Java Script.

Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιες εφαρμογές για το Firefox OS μπορούν να τρέξουν σε οποιονδήποτε browser.

Συνεπώς μέσω του Firefox browser για Android, οι ίδιες εφαρμογές θα μπορούν να τρέξουν και στο Android.

Για να γίνει αυτό απαιτείται η εγκατάσταση του Open Web Apps (OWA), με τις εφαρμογές να είναι διαθέσιμες στο Firefox OS Marketplace και έτοιμες προς εγκατάσταση πολύ απλά μέσα από τον Firefox browser στο Android.

Οι εγκατεστημένες εφαρμογές έχουν εικονίδιο στο μενού και στη home screen του Android όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού, ωστόσο, η ταχύτητά τους δεν είναι ίδια όπως σε ένα Firefox OS smartphone.

Σίγουρα είναι μία λύση που θα απασχολήσει περισσότερο developers που επιθυμούν να φτιάξουν εφαρμογές και για τα δύο mobile λειτουργικά.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Μπορεί να φαίνεται ότι οι τομάτες και τα οχήματα δεν έχουν τίποτα κοινό. Ωστόσο, οι ερευνητές της Ford και της H.J. HeinzCompany εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας καινοτόμου συνεργασίας.
Οι επιστήμονες μελετούν τη χρήση ινών της τομάτας με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων, συνθετικών υλικών για χρήση στην παραγωγή οχημάτων. Ειδικά αποξηραμένες φλούδες τομάτας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κλιπ καλωδιώσεων ή αποθηκευτικά δοχεία κατάλληλα για κέρματα ή άλλα μικροαντικείμενα σε οχήματα.
«Διερευνούμε κατά πόσον αυτό το υποπροϊόν επεξεργασίας φαγητού έχει νόημα σε μία αυτοκινητιστική εφαρμογή,» δήλωσε η EllenLee, plasticsresearchtechnicalspecialist της Ford. «Στόχος μας είναι να εξελίξουμε ένα ανθεκτικό, ελαφρύ υλικό που πληροί τις απαιτήσεις των οχημάτων μας, και ταυτόχρονα μειώνει τις συνολικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.»
Πριν από δύο χρόνια περίπου, η Ford ξεκίνησε συνεργασία με τις Heinz, Coca-Cola Company, NikeInc. και Procter & Gamble προκειμένου να επιταχύνει την εξέλιξη ενός πλαστικού 100% φυσικής προέλευσης, που θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής σε κάθε είδους παραγωγή - από υφάσματα μέχρι συσκευασίες - και με χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από όσο σημερινά υλικά συσκευασίας με βάση το πετρέλαιο.
Οι ερευνητές της Heinz μελετούσαν καινοτόμες μεθόδους για να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν φλούδες, κοτσάνια και σπόρους από δύο εκατομμύρια και πλέον τόνους τομάτες που η εταιρία χρησιμοποιεί κάθε χρόνο για την παραγωγή του πιο επιτυχημένου προϊόντος της: της HeinzKetchup. Ηηγεσίατης Heinz στράφηκεστη Ford.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχει αναγνωριστεί η αξία της τεχνολογίας αυτής,» δήλωσε ο VidhuNagpal, associatedirector, packagingR&DforHeinz. «Αν και βρισκόμαστε ακόμα σε αρχικά στάδια έρευνας, και υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά, είμαστε ενθουσιασμένοι από τις μελλοντικές προοπτικές για την εξέλιξη των βιώσιμων πλαστικών καθαρά φυτικής προέλευσης»
Σημειώνουμε ότι, τα τελευταία χρόνια, οι βιομηχανίες αυτοκινήτων έχουν αυξήσει τη χρήση ανακυκλωμένων μη μεταλλικών και οργανικών υλικών. Όπως π.χ. με εξαρτήματα κονσόλας ενισχυμένα με κυτταρικές ίνες και τις βάσεις καλωδιώσεων από επεξεργασμένους φλοιούς ρυζιού, με συνθετικά υλικά βασισμένα σε καρύδα, ανακυκλωμένο βαμβάκι για τις μοκέτες και τα καλύμματα των καθισμάτων, αλλά και αφρό σόγιας για τα μαξιλάρια καθισμάτων και τα προσκέφαλα.
Στην ανάκληση 511.528 οχημάτων μάρκας Chevrolet Camaro προχωρά η General Motors στη βόρεια Αμερική, φέρνοντας το συνολικό αριθμό αυτοκινήτων τα οποία έχει ανακαλέσει φέτος σχεδόν στα 14 εκατομμύρια.

Ο λόγος για την ανάκληση των οχημάτων είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οδήγησης το γόνατο του οδηγού μπορεί να προσκρούσει στο ηλεκτρονικό κλειδί του αυτοκινήτου και να το μετακινήσει εκτός της θέσης “run”, με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει, ενώ βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε από τη General Motors κατά τη διάρκεια ελέγχων μετά από την ανάκληση περισσότερων από 2,5 εκατομμύρια οχημάτων λόγω προβλήματος στη μίζα.
Η General Motors έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για την καθυστέρηση της ανάκλησης των 2.590.000 αυτών αυτοκινήτων, καθώς εκτιμάται ότι το πρόβλημα στη μίζα ήταν η αιτία για τουλάχιστον 13 θανάτους. Μάλιστα, νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας που πραγματοποίησε για την υπόθεση, η οποία οδήγησε στις απολύσεις 15 στελεχών της GM, ενώ η εταιρεία προσέλαβε ακόμα 35 ερευνητές, σε μία προσπάθεια να δείξει την προθυμία της να αποσύρει εγκαίρως τα οχήματα στα οποία εντοπίζονται προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η General Motors γνωρίζει τρία ατυχήματα που προκάλεσαν τέσσερις ελαφρούς τραυματισμούς και τα οποία πιστεύεται ότι οφείλονται στο πρόβλημα με το κλειδί των Camaro. Η εταιρεία σημειώνει ότι θα αλλάξει το κλειδί, ώστε να μην μπορεί η ακούσια επαφή με το κλειδί να το μετακινήσει και να σβήσει τη μηχανή.
Πηγή: News.gr


Ο νέος ποιητικός ταξιδιωτικός οδηγός «Περίπατος στην αρχαία Αθήνα» μάς καλεί σε μία διαδρομή στην αρχαία Αθήνα, με ξεναγό την αγάπη ενός  Γερμανού φιλέλληνα για την Ελλάδα.
Η έκδοση από τη γερμανόφωνη εφημερίδα Griechenland Zeitung που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, είναι μια συλλογή ποιημάτων, «Αθήνα - Κύκλος Σονέτων» του Adolf Ellisen, με φωτογραφίες και εικόνες έργων τέχνης εμπνευσμένες από την αρχαία Αθήνα, αλλά και κατατοπιστικούς χάρτες με επισήμανση της θέσης των μνημείων που αναφέρονται στα ποιήματα.


Adolf Ellisen.
Το 1837, προερχόμενος από τη Γοττίγγη (Göttingen), ταξιδεύει στην τότε νέα ελληνική πρωτεύουσα με τους μόλις 20.000 κατοίκους της και αισθάνεται εκεί άνετα, όπως «ο Διογένης στο πιθάρι του». Με ενθουσιασμό ζωντανεύει τα αρχαία αξιοθέατα της Αθήνας: την Ακρόπολη, τον Πύργο των ανέμων, το θέατρο του Διονύσου... Με σχέδια και φωτογραφίες της τότε εποχής, με τις σημειώσεις του ημερολογίου του για τις διαμονές του στην Αθήνα (1837/38 και 1860) και δύο σχέδια πόλεως, το βιβλίο αυτό είναι ένας «ταξιδιωτικός οδηγός» δια μέσου της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος ακόμη και σήμερα έχει την ισχύ του.

Ο Adolf Ellisen, που επισκέπτεται το 1837-38 τους αρχαίους τόπους και διατρέχει την από την τουρκική κυριαρχία απελευθερωμένη Ελλάδα, δεν είναι ακόμη ο λόγιος που επρόκειτο να γίνει. Το ταξίδι του θέτει τον θεμέλιο λίθο για ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας του. Ο κύκλος των σονέτων για την Αθήνα είναι το λυρικό τεκμήριο αυτού του ταξιδιού και συγχρόνως ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς πρόκειται για το πρώτο γερμανικό βιβλίο που τυπώθηκε στην Ελλάδα (Αθήνα, Βασιλικό Τυπογραφείο, 1838), γραμμένο από τον πρωτοπόρο της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στη Γερμανία. Το βιβλίο φανερώνει την γοητεία που άσκησε στον Ellisen η Νέα Ελλάδα, και αποτελεί την αρχή για την τεράστια ερευνητική και εκδοτική δραστηριότητά του τις επόμενες δεκαετίες.

Υπόμνηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο κύκλος των σονέτων τελειώνει με τη μετάβαση στην επικαιρότητα της απελευθερωμένης Ελλάδας, από την Αγορά στον Λυκαβηττό, από τον Πειραιά στον Ελαιώνα. Στο παράρτημα κάνει υπόμνηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και κλείνει με έναν ύμνο στον Καραϊσκάκη και τον ηρωικό απελευθερωτικό αγώνα.
Ο νέος ποιητικός ταξιδιωτικός οδηγός «Περίπατος στην αρχαία Αθήνα» μας καλεί σε μία διαδρομή στα πιο γνωστά ορόσημα της αρχαίας Αθήνας.
Απόσπασμα του βιβλίου

«Ακρόπολις»

Βλέπεις τα σκοτεινά τείχη του ανάκτορου του βράχου
να ορθώνονται επάνω στα γκρίζα απ᾽ τον καιρό λιθάρια;
Φέρνουνε μήνυμα από τις μέρες κόσμου αρχέγονου,
από τους αιώνες που επέζησαν.
Και βαθιά στα στήθη ανασαλεύει ελαφριά ανατριχίλα,
ξυπνούν πολλοί αρχαίοι ωραίοι μύθοι
από το μεγαλείο που βάσταζε άλλοτε η Ακρόπολη,
και που την πτώση του πενθούνε τώρα έρημοι βράχοι.
Όμως κι αν απ᾽ τα θαύματα πολλά βυθίστηκαν στη σκόνη,
του Κέκροπα τα τείχη δεν τα συντάραξε θύελλα καμιά,
κανείς εχθρός δεν είδε του Κίμωνα τον προμαχώνα* να ταλαντεύεται.
Ο αρχαίος κορμός της Ελλάδας ήταν κατακερματισμένος,
όχι όμως και ο μυελός του: το πνεύμα, το ύψιστο, το άριστο,
έμενε όπως η Ακρόπολη, το αιώνιο οχυρό. naftemporiki.gr
Αποχή από το... σεξ αποφάσισε να κάνει ο Ιταλός πορνοστάρ, Ρόκο Σιφρέντι, για όσο η ομάδα της χώρας του συμμετέχει στο παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η αποχή αυτή θα είναι ένα είδος... θυσίας προκειμένου η «σκουάντρα αντούρα» να καταφέρει και πάλι να κατακτήσει το Μουντιάλ, όπως έκανε το 2006.

«Είχα χιλιάδες οργασμούς μέχρι τώρα στη ζωή μου, αλλά σαν αυτόν τη βραδιά του τελικού το 2006 όταν κατακτήσαμε το Μουντιάλ δεν είχα ποτέ», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όσο καιρό η Ιταλία παίζει στο Μουντιάλ, εγώ δεν θα κάνω σεξ. Θα είναι η θυσία μου για τη νίκη των “ατζούρι”. Στα 23 παιδιά που είναι στη Βραζιλία έχω να πω ένα πράγμα: τουλάχιστον επιτρέψτε μου να απολαύσω εσάς».
tanea.gr
Απίστευτο. Μετά τα στρινγκ μαγιό για άνδρες φέτος στην παραλία η τελευταία μόδα της λέξης είναι  τα «half-thong» , μισό-στρινγκ μαγιό. Μια μόδα που ξεκίνησε πέρυσι από τη Μύκονο κυρίως από τουρίστες αλλά φέτος αναμένεται να εξαπλωθεί, πιθανότατα, και στους Έλληνες φαν του νησιού.
Όμως, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε τις φωτο:


aftodioikisi.gr
Αυτό δεν ήταν μία απλή εκδίκηση, ήταν διασυρμός. Τέσσερα χρόνια μετά τον τελικό στη Νότια Αφρική, η Ολλανδία εκδικήθηκε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία με το απίστευτο 5-1, στο πρώτο τους παιχνίδι στο Μουντιάλ, στην πόλη Σαλβαδόρ.

Η Ολλανδία, έδωσε μία μοναδική παράσταση κόντρα σε μία αντίπαλο που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που κυριαρχούσε μέχρι πρόσφατα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στο β' μέρος, η Ισπανία δεν μπορούσε να αντιδράσει και οι παίκτες της απλά παρακολουθούσαν την ολλανδική παράσταση.

Κι όμως, η Ισπανία προηγήθηκε στο 27' με εκτέλεση πέναλτι  του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ιταλός διαιτητής Ριτσόλι, «είδε» πέναλτι όταν ο Ντιέγκο Κόστα έπεσε στο έδαφος, χωρίς όμως να έχει ανατραπεί από τον Ντε Φρέι. Σε αυτή τη φάση ο Ριτσόλι παρασύρθηκε από το πέσιμο του Ντιέγκο Κόστα.

Η Ολλανδία ισοφάρισε στο 44' με καταπληκτική κεφαλιά-ψαράκι του Φαν Πέρσι, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μπλιντ. Στο' β' μέρος, η Ολλανδία κυριάρχησε απόλυτα. Στο 53' ο Ρόμπεν «χόρεψε» Ράμος και Πικέ και σημείωσε το 2-1. Στο 64' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, ο Ντε Φρέι σημείωσε το 3-1, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας,που δεν έδειξε ο Ριτσόλι.

Το τέταρτο γκολ της Ολλανδίας σημείωσε και πάλι ο Φαν Περσι στο 72', καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κασίγιας. Το τελικό 5-1 πέτυχε με καταπληκτική προσπάθεια ο Ρόμπεν στο 80'. Η ολλανδική ομάδα δεν χαλάρωσε, αλλά προσπάθησε και για άλλο γκολ. Μάλιστα στο 87' ο Κασίγιας είχε εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Φέλτμαν και Ρόμπεν.

Ισπανία: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα (78' Φάμπρεγκας), Ντιέγκο Κόστα (62' Τόρες)

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φρέι (77' Φέλτμαν), Μάρτινς Ιντι, Μπλιντ, Γιάνμαατ, Ντε Γιονγκ (62' Βινιάλντουμ), Ντε Γκουζμάν, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (78' Λενς).
tanea.gr
Το x.pose είναι ένα project των Xuedi Chen και Pedro Oliveira, με το οποίο στοχεύουν να δείξουν στον κόσμο ότι το Internet κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους και να τους ευαισθητοποιήσουν.

Για τον σκοπό αυτό δημιούργησαν μέσω 3D εκτυπωτή έναν "έξυπνο κορσέ", που αναλόγως με το πόση ώρα είναι online αυτός, ή καλύτερα, αυτή που τον φοράει, θα αποκαλύπτονται μέρη του σώματός της!

Το πρωταρχικό νόημα είναι να συσχετιστεί η γύμνια του σώματος, με την "γύμνια" των προσωπικών δεδομένων κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Επιπλέον είναι και ένα μέτρο καταπολέμησης του εθισμού στη χρήση του διαδικτύου.

Όσον αφορά τη λειτουργία του, ο κορσές έχει έναν μικροϋπολογιστή Arduino, που συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone του χρήστη και όσο η χρήση που γίνεται στο Internet αυξάνεται, τότε γίνεται διάφανος σε ορισμένα σημεία.

Πηγή: e-pcmag.gr
Η Τινκ Ξιαφέν είναι μόλις 16 χρονών, ζει στο Πεκίνο και πηγαίνει ακόμη σχολείο. Όμως έχει μια τεράστια ανατομική διαφορά από όλες τις συνομήλικες της, καθώς  διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό στήθος στον κόσμο. Ο κάθε μαστός ζυγίζει 13 κιλά, επομένως 26 κιλά ολόκληρο το στήθος.
Το στήθος της άρχισε να σχηματίζεται όταν ήταν 11 και μέσα σε 5 χρόνια πήρε γιγαντιαίες διαστάσεις. Εξαιτίας αυτού η Τινκ πλέον έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
Καταρχάς η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια παρά μόνο ανάσκελα. Επίσης όταν κάθεται, ή είναι όρθια μετά από ελάχιστη ώρα την πιάνουν αφόρητοι πόνοι στη μέση και στο θώρακα. Δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, δεν μπορεί να κάνει γυμναστική δεν μπορεί γενικότερα να ευχαριστηθεί τη ζωή της όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της.
Για να κυκλοφορήσει έξω και να πάει σχολείο, χρειάζεται ειδικό και κατά παραγγελία στηθόδεσμο, ο οποίος απλά απαλύνει τον πόνο της. Και μπορεί να μοιάζει σαν ώριμη γυναίκα, αλλά δεν παύει να είναι ένα 16χρονο παιδί. Η Τινκ αντιμετωπίζει διάφορα άλλα προβλήματα, που έχουν τσακίσει την ψυχολογία της. Οι συμμαθήτριες της την κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη της, οι συμμαθητές της δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω της και κάνουν διάφορους εφηβικούς συνειρμούς, ενώ όπως η μητέρα της έχει καταγγείλει έχει υποστεί και σeξουαλική παρενόχληση από κάποιους καθηγητές της.
Η Τινκ Ξιαφέν πηγαίνει σε παιδοψυχολόγο εδώ και 6 μήνες διότι η ζωή της έχει γίνει αφόρητη στο σχολείο, ενώ τον περασμένο μήνα, οι γιατροί στο Πεκίνο που την εξέτασαν της πρότειναν πως θα πρέπει να προβεί σε μερική μαστεκτομή, να αφαιρέσουν δηλαδή μεγάλο μέρος από το στήθος της προκειμένου να σταματήσουν οι οσφυαλγίες, οι μυικοί πόνοι και να μπορέσει να κοιμηθεί άνετα.
Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι πριν λίγο καιρό προσέγγισαν τη 16χρονη διάφορες εταιρίες από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μεταβεί εκεί και να ασχοληθεί με την παραγωγή ταινιών για ενήλικες.
TING3 Είναι μόλις 16 ετών και έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο (εικόνες)
tink6 Είναι μόλις 16 ετών και έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο (εικόνες)

ting4 Είναι μόλις 16 ετών και έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο (εικόνες)



aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!