Τρίτη 14 Απριλίου 2020


Η απίστευτη είδηση ότι 13χρονη έμεινε έγκυος από 10χρονο έχει προκαλέσει σάλο στη Ρωσία.
Η 13χρονη έγκυος, από την πόλη Ζελεζνόγκορσκ, σόκαρε την κοινή γνώμη με την εμφάνισή της σε μια ρωσική τηλεοπτική εκπομπή, ισχυριζόμενη πως ο πατέρας του παιδιού της ήταν ένας νεαρός ονόματι Ιβάν. Ωστόσο, ο ιατρικός εμπειρογνώμονας Δρ. Ευγκένι Γκρέκοβ που τον εξέτασε δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν σπερματοζωάρια. Είναι ακόμα παιδί». Ο εμπειρογνώμονας ουρολογίας και ανδρολογίας δήλωσε: «Επανεξετάσαμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα τρεις φορές, ώστε να μην υπάρχει λάθος».
Η 13χρονη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με το αγόρι της και πατέρα του παιδιού της
Το κορίτσι όμως επιμένει ότι δεν είχε άλλο σύντροφο και παρακολουθείται από ψυχολόγο στην Ρωσία. Η 13χρονη Ντάρια δημοσίευσε φωτογραφίες και ένα βίντεο που την δείχνουν έγκυο στην 20 εβδομάδα της κύησης και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αποφασισμένη να κρατήσει το μωρό και αναμένεται να γεννήσει με καισαρική.
Το ζευγάρι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της Ρωσίας
Σαν μην έφτανε αυτό η Ντάρια έχει γίνει δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες και αναρτώντας συνεχώς ενημερώσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Η 13χρονη αναρτά συνεχώς φωτογραφίες με την φουσκωμένη κοιλιά της και ενημερώνει τους οπαδούς της στα social media
Τα παιδιά λέγεται ότι φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία στην επικράτεια Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, αλλά θεωρείται ότι ήταν φίλοι από μικρή ηλικία. Η έγκυος κοπέλα σχεδιάζει να κρατήσει το μωρό και έχει την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς της, σύμφωνα με το TBK. Ωστόσο, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και το σχολείο της μαθήτριας βοηθά τους αξιωματικούς.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Στις 13 Ιανουαρίου 2020, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες από γιατρούς του Ομοσπονδιακού Κρατικού Ινστιτούτου Υγείας της πόλης Ζελεζνογκόρσκ ότι μια 13χρονη μαθήτρια ήταν έγκυος. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επικράτεια του Κρασνογιάρσκ και τη Δημοκρατία της Χακασίας ξεκίνησε έρευνα και θα ληφθεί απόφαση».
Τον Φεβρουάριο,δημοσιεύματα στα ρωσικά ΜΜΕ έλεγαν πως η Ντάρια ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την ιστορία με τον Ιβάν και πως έμεινε έγκυος όταν βιάστηκε από ένα 15χρονο αγόρι, με το όνομα Στεπάν. Αλλά τώρα, μιλώντας στους 60.000 οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Πρώτα απ’ όλα, δεν ξέρω καν κάποιον Στεπάν». Αρνούμενη την επίθεση, η οποία φέρεται να έγινε σε κλιμακοστάσιο, η Ντάρια είπε ότι υπήρχαν «κάμερες παντού». Από τότε, ισχυρίστηκε πως τα δημοσιεύματα για το 15χρονο αγόρι ήταν «εντελώς ανοησίες» και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε τεστ DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα.
Η αστυνομία και η ρωσική ερευνητική επιτροπή δεν σχολίασαν δημοσιεύματα πως ένα 15χρονο αγόρι έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό και δεν έχουν ανακοινωθεί κατηγορίες ή έρευνες για ποινική δίωξη.
Μεγάλη Τρίτη: Η καταδίκη των Φαρισαίων και το Tροπάριο της Κασσιανήςτην Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.
Στον Όρθρο διαβάζεται από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (22, 15- 23, 39) η καταδίκη των Φαρισαίων.
Στην Ακολουθία συνεχίζεται η ανάγνωση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου όπου γίνεται λόγος για το Τέλος.
Γι’ αυτό μιλούν και οι δύο παραβολές της ημέρας.
Η πρώτη είναι η παραβολή των δέκα παρθένων. «Πέντε εξ αυτών ήσαν φρόνιμοι» και είχαν πάρει μαζί με τα λυχνάρια τους και αρκετό λάδι, «πέντε ήσαν μωραί», τα λυχνάρια τους έσβησαν και δεν έγιναν δεκτές στο γαμήλιο δείπνο.
Η άλλη παραβολή είναι των ταλάντων που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.

Η μετάνοια της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης γυναικός» και το Τροπάριο της Κασσιανής

Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47) που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Το τροπάριο της Κασσιανής.

Ποια ήταν η Κασσιανή

Η Κασσιανή ήταν βυζαντινή ποιήτρια που έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επειδή δεν την επέλεξε ως σύζυγό του ο αυτοκράτωρ Θεόφιλος, έγινε μοναχή και αφιερώθηκε στη λατρεία του Θεού και την ποίηση.
Το ιστορικό, όπως περιγράφεται από τους βυζαντινούς χρονικογράφους Συμεών Μάγιστρο, Ιωάννη Ζωναρά και Λέοντα Γραμματικό: Η Ευφροσύνη, μητέρα του αυτοκράτορα Θεόφιλου, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση για την εκλογή νύφης, προσκάλεσε το 820 μ.Χ. στην Αυλή τις ωραιότερες και επιφανέστερες κόρες της αυτοκρατορίας. Δώδεκα «κάλλιστοι παρθέναι» ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και πήγαν στο Παλάτι. Η Ευφροσύνη, αφού τις δεξιώθηκε, διαμήνυσε στο Θεόφιλο να προσέλθει και να δώσει το χρυσό μήλο σ' εκείνη που θα επέλεγε για σύζυγό του.
Ο νεαρός αυτοκράτωρ θαμπώθηκε από την ομορφιά της Κασσιανής και θέλοντας να δοκιμάσει την ευφυΐα της τη ρώτησε: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα» («Από τη γυναίκα ξεκινούν τα κακά πράγματα», υπονοώντας την Εύα). Η Κασσιανή έδωσε δείγματα του πνεύματός της, ανταπαντώντας «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω» («Και από τη γυναίκα πηγάζουν τα καλύτερα, τα ευγενέστερα», υπονοώντας την Παναγία). Αυτό ήταν! Ο αυτοκράτωρ, είτε γιατί η απάντηση του εφάνη προπετής, είτε γιατί η ευφυΐα της γυναικός τον τρόμαξε, έδωσε το χρυσό μήλο στην ωραία, αλλά σεμνή Θεοδώρα.

Ο νέος κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1), που εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου 2009 στο Μεξικό, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας μια «αργή» άρση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης.
«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.
Παράλληλα τόνισε πως η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκοτώσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!