Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Ιανουάριο του 2017, ανακοίνωσε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.


Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης και οκτώ κοινών επιχειρήσεων αστυνόμευσης της οδού Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κατά τη διεκπεραίωση των 263 τηλεφωνικών και ψηφιακών καταγγελιών που δέχθηκε η Υπηρεσία, βεβαιώθηκαν 5.358 τροχονομικές παραβάσεις. Ακόμη, διενεργήθηκαν 86 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν οκτώ παραβάσεις και εκτελέστηκαν δώδεκα διοικητικές κυρώσεις.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς ανά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν συνολικά πέντε μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.
Μέσα στον ίδιο μήνα, πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 257 επισκέψεις και 547 θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δυο ημέρες. Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων κοινωνικής αρωγής προσφέρθηκαν στις ημέρες έντονου ψύχους και ιδίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, είδη ιματισμού και τρόφιμα σε αστέγους.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, απευθύνεται μόνιμη ανοικτή πρόσκληση προς τους υπεύθυνους των δημοτικών σχολείων, που επιθυμούν να λάβουν μέρος. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι το 2313.317-930.
 
 
«Ανάσα» έδωσε σε πρώην κτηνοτρόφο, πατέρα τριών παιδιών με άνεργη σύζυγο, το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας, που αποφάσισε «κούρεμα» 99,1% (!) στο δάνειό του, «σώζοντας» και την ακίνητη περιουσία του!
Το δικαστήριο άπλωσε δίχτυ προστασίας στον υπερχρεωμένο δανειολήπτη, ο οποίος καλείται, πλέον, να πληρώσει 4.800 ευρώ από τα συνολικά 501.000 ευρώ των οφειλών του στην τράπεζα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του (δύο αγροτεμάχια χαμηλής αξίας).

Η ιστορία του 50χρονου κτηνοτρόφου άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν αποφάσισε να λάβει από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος δάνειο ύψους 15.000.000 δραχμών (περίπου 44.000 ευρώ), προκειμένου να στηρίξει τη λειτουργία της μικρής κτηνοτροφικής μονάδας που διατηρούσε σε χωριό της Ελασσόνας. Ο 50χρονος υπήρξε για μία δεκαετία συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν μόλις έκλεισε τη μονάδα, από την οποία ζούσε.

«Το κεφάλαιο που είχε εκταμιευτεί τότε δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό που διαμορφώθηκε σήμερα. Το ιλιγγιώδες ποσό των 501.000 ευρώ προέκυψε όλα αυτά τα χρόνια από τα ληστρικά επιτόκια και τους τόκους υπερημερίας» λέει ο δικηγόρος Αγγελος Γιουρέλης (φωτό), ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.
Ο πατέρας τριών παιδιών, με μοναδικό του εισόδημα τα 1.000 ευρώ από την εργασία του ως υπάλληλος, είδε τα χρέη να τον «πνίγουν» και απευθύνθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο ΙΝΚΑ Θεσσαλίας. «Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον δανειολήπτη και ταυτόχρονα δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της Δικαιοσύνης» συμπληρώνει ο κ. Γιουρέλης. Σύμφωνα με την απόφαση, ο 50χρονος θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα στην ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση το ποσό των 150 ευρώ, μέχρι την εξόφληση του «κουρεμένου» δανείου.
Η απίστευτη αυτή ιστορία βγήκε στην επιφάνεια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι τυχαία. Η 38χρονη Λούσι Μπράουν από το Λονδίνο βγήκε ραντεβού με έναν άνδρα που γνώρισε. Από την πρώτη φορά δεν ενθουσιάστηκε, αλλά τον θεώρησε ευπρεπή και γλυκό. Αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία ακόμη.
Βγήκαν, λοιπόν, και δεύτερο ραντεβού. Η κατάσταση δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα να τον απορρίψει. Η ίδια προερχόταν από τη διάλυση ενός μακροχρόνιου δεσμού και προφανώς δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει κάτι καινούργιο.
Τότε ξεκίνησαν όλα. Ο άνδρας όχι μόνο δεν δέχτηκε την απόρριψη, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Τής έστειλε εξώδικο, με το οποίο απαιτεί το ποσό των 42,50 λιρών, χρήματα τα οποία ξόδεψε για εκείνη κατά την έξοδό τους.
Ο τύπος κράτησε την απόδειξη και κινήθηκε νομικά εναντίον της, προκειμένου να πάρει την… εκδίκησή του. Η 38χρονη γυναίκα έπεσε από τα σύννεφα, καθώς ήταν η περίπτωσή της ήταν μοναδική στα χρονικά.
Στο εξής λοιπόν, όταν βγαίνετε ραντεβού και δεν έχετε αποφασίσει αν θα… κρατήσετε ή θα απορρίψετε τον παρτενέρ σας, τουλάχιστον ας πληρώνετε το ποσό του λογαριασμού που σας αντιστοιχεί. Σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να βρεθείτε… στα δικαστήρια!
eks

Ο Ιταλός φωτογράφος Michele Borzoni, γεννημένος στη Φλωρεντία δηλώνει ότι «μετά από πολλά χρόνια που έζησα στο εξωτερικό, ένιωσα την ανάγκη να διηγηθώ μια ιστορία που έχει σχέση με το μέρος που κατοικώ» δικαιολογώντας τι ήταν αυτό που τον ενέπνευσε για να ξεκινήσει αυτό το project.
Ο φωτογράφος αναζητούσε ένα θέμα για τους ανθρώπους της γενιάς του και εργάστηκε στο θέμα της ανεργίας, η οποία ανέρχεται στο 40% στους νέους 15-24 ετών. Πήγε σε στάδια, αίθουσες και εμπορικά κέντρα όπου διοργανώνονται διαγωνισμοί για προσλήψεις στο δημόσιο και περιγράφει ότι μια θέση στο δημόσιο αποτελεί σήμερα το όνειρο για τους νέους Ιταλούς.
Η σειρά φωτογραφιών του εκτέθηκε στο πλαίσιο του Festival circulation(s) από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου.
Ο φωτογράφος αναζήτησε διάφορους τρόπους για να εκφράσει μέσα από τον φακό του την ανεργία στην Ιταλία. Η ανεργία των νέων στη γείτονα χώρα είναι μια από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη, ενώ η πολιτική αστάθεια της Ιταλίας δεν βοηθάει την οικονομία.
«Το να δουλέψουν στο δημόσιο ήταν πάντα το όνειρο του μέσου Ιταλού από τη δεκαετία του 1980 και ήταν βεβαίως το όνειρο των γονιών. Αποτελούσε ένα είδος εγγύησης εισοδήματος. Κατά συνέπεια οι πιο συνηθισμένες θέσεις, όπως εκπαιδευτικοί, νοσοκόμοι, αστυνομικοί, στρατιώτες γίνονται ανάρπαστες και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για μερικές θέσεις», αναφέρει ο φωτογράφος.
Διαγώνισμα για την πρόσληψη 40 ιστορικών στο υπουργείο Πολιτισμού. 1550 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Fiera di Roma.
Italia Dimosio_aftodioikisi
Διαγώνισμα για την πρόσληψη 14 αστυνομικών από τον Δήμο του Μιλάνου. Σχεδόν 10.000 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στάδιο Mediolanum Forum του Μιλάνου.
Italia Dimosio1_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 4 διοικητικών υπαλλήλων για την εταιρεία ύδατος της περιφέρειας της Τοσκάνης. 534 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο αμφιθέατρο CR Bank της Φλωρεντίας.
Italia Dimosio2_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 12 νηπιαγωγών στον Δήμο της Φλωρεντίας. 2.813 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγινε στο θέατρο ObiHall της Φλωρεντίας.
Italia Dimosio3_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 80 αστυνομικών που έγινε στο ξενοδοχείο Egrife της Ρώμης και συμμετείχαν 11.192 άτομα.
Italia Dimosio4_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 860 υπαξιωματικών. 7.672 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο κέντρο νεοσυλλέκτων του ιταλικού στρατού Foligno.
Italia Dimosio5_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο στρατόπεδο Air Force της Guidonia.
Italia Dimosio6_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη ενός τεχνικού εργαστηρίου στον Δήμο του Παλέρμο. 238 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Fidenza.
Italia Dimosio7_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 84 στρατιωτικών της ιταλικής αεροπορίας. 3.387 πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν σε πάρκινγκ της Air Force στην Guidonia.
Italia Dimosio8_aftodioikisi
Διαγωνισμός για την πρόσληψη 1 νοσοκόμας στο νοσοκομείο της Κρεμόνας. 1.099 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις που έγιναν στο δημοτικό γυμναστήριο της Κρεμόνα.
Italia Dimosio9_aftodioikisi
Πηγή: pronews.gr

Δύο δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου δολοφονήθηκαν στον Α. Δομίνικο, μέσα στο στούντιο από ενόπλους, την ώρα που έλεγαν τις ειδήσεις και ενώ υπήρχε live μετάδοση από το  Facebook. Ο Luis Manuel Medina παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων σκοτώθηκε, ενώ βρισκόταν στον αέρα την Τρίτη το πρωί, όπως και ο παραγωγός Leon Martínez, σε ένα παρακείμενο γραφείο στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 103.5.
Τραυματίστηκε, επίσης, η γραμματέας του σταθμού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός βρίσκεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο.
Τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί, αλλά δεν χρεώθηκαν με κατηγορίες. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη εξηγήσει ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Medina είχε επανειλημμένα καταδικάσει τη ρύπανση στο Laguna Mallen, μια προστατευόμενη λίμνη στο San Pedro.

Ένας Ισπανός ηλικίας 47 ετών συνελήφθη, καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι έπαιρνε παράνομα επί σχεδόν 20 χρόνια την σύνταξη της γιαγιάς του που έχει αποβιώσει, ένα ποσό ύψους 200.000 ευρώ συνολικά, γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία.
Η έρευνα ξεκίνησε όταν ο Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης ανακάλυψε ότι καταβαλλόταν κανονικά η σύνταξη μιας γυναίκας που είχε πεθάνει από το 1998, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας της επαρχίας Μάλαγα.
Ο 47χρονος εγγονός, που αποδείχθηκε πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του, έπαιρνε τα χρήματα από μηχανήματα ανάληψης μετρητών, ποτέ δεν πήγαινε στο ταμείο, ενώ διαχειριζόταν τον λογαριασμό της γιαγιάς του πριν ακόμη πεθάνει.

Είναι πλέον φανερό ότι η Ιβάνκα Τραμπ δεν είναι απλά κόρη, αλλά το δεξί χέρι του πατέρα της, με ρόλο οιονεί Πρώτης Κυρίας, δεδομένης της απουσίας της Μελάνια από το Λευκό Οίκο.

Αμέσως μετά την εκλογή του πατέρα της, η εξαιρετικά δραστήρια Ιβάνκα βρήκε ένα νέο σπίτι στην Ουάσινγκτον, πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο, σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι των Ομπάμα, σύμφωνα με το imerisia.gr.

Με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά μένουν πλέον σε αυτό το αποικιακό σπίτι του 1923, στη συνοικία Kalorama, που η αξία της στο real estate έχει πλέον εκτοξευθεί.

Το σπίτι πουλήθηκε τον Δεκέμβριο έναντι 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και η Washington Post υποστηρίζει πως δεν είναι σαφές αν η οικογένεια το νοικιάζει ή το έχει αγοράσει.

Το νέο τους σπίτι δεν έχει θέα όπως το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη του Μανχάταν, διαθέτει όμως αποικιακή γοητεία: πέντε τζάκια, διακόσμηση με γύψινα και ένα υπέροχο deck που βλέπει στον κήπο.

Μια εκπληκτική κουζίνα, 6 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια, σε 650 ανακαινισμένα τετραγωνικά δίνουν στην οικογένεια ένα ονειρεμένο σκηνικό για να χαρεί τις μοναδικές στιγμές της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!