Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Grammy Awards 2016: Η λίστα των νικητών
Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, στο Staples Center στο Λος Άντζελες, η 58η απονομή βραβείων Grammy με παρουσιαστή για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον James Todd Smith γνωστό ως LL Cool J.
Η μεγάλη βραδιά τα είχε όλα, χαρά, συγκίνηση και εκπλήξεις ανάμεσα στους νικητές.
Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η Taylor Swift και ο Kedrick Lamar.
Δείτε τη λίστα με τους νικητές:
  • RECORD OF THE YEAR
Uptown Funk – Mark Ronson Featuring Bruno Mars
  • ALBUM OF THE YEAR
1989 – Taylor Swift
  • SONG OF THE YEAR
Thinking Out Loud – Ed Sheeran
  • BEST NEW ARTIST
Meghan Trainor
  • BEST POP SOLO PERFORMANCE
Thinking Out Loud – Ed Sheeran
  • BEST POP DUO/GROUP PERFORMANCE
Uptown Funk – Mark Ronson Featuring Bruno Mars
  • BEST TRADITIONAL POP VOCAL ALBUM
The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern – Tony Bennett & Bill Charlap
  • BEST POP VOCAL ALBUM
1989 – Taylor Swift
  • BEST DANCE RECORDING
Where Are Ü Now – Skrillex And Diplo With Justin Bieber
  • BEST DANCE/ELECTRONIC ALBUM
Skrillex And Diplo Present Jack Ü – Skrillex And Diplo
  • BEST CONTEMPORARY INSTRUMENTAL ALBUM
Sylva – Snarky Puppy & Metropole Orkest
  • BEST ROCK PERFORMANCE
Don't Wanna Fight – Alabama Shakes
  • BEST METAL PERFORMANCE
Cirice – Ghost
  • BEST ROCK SONG
Don't Wanna Fight – Alabama Shakes, songwriters (Alabama Shakes)
  • BEST ROCK ALBUM
Drones – Muse
  • BEST ALTERNATIVE MUSIC ALBUM
Sound & Color – Alabama Shakes
  • BEST R&B PERFORMANCE
Earned It (Fifty Shades Of Grey) – The Weeknd
  • BEST TRADITIONAL R&B PERFORMANCE
Little Ghetto Boy – Lalah Hathaway
  • BEST R&B SONG
Really Love – D'Angelo & Kendra Foster
  • BEST URBAN CONTEMPORARY ALBUM
Beauty Behind The Madness – The Weeknd
  • BEST R&B ALBUM
Black Messiah – D'Angelo And The Vanguard
  • BEST RAP PERFORMANCE
Alright – Kendrick Lamar
  • BEST RAP/SUNG COLLABORATION
These Walls – Kendrick Lamar Featuring Bilal, Anna Wise & Thundercat
  • BEST RAP SONG
Alright
  • BEST RAP ALBUM
To Pimp A Butterfly – Kendrick Lamar
  • BEST COUNTRY SOLO PERFORMANCE
Traveller – Chris Stapleton
  • BEST COUNTRY DUO/GROUP PERFORMANCE
Girl Crush – Little Big Town
  • BEST COUNTRY SONG
Girl Crush
  • BEST COUNTRY ALBUM
Traveller – Chris Stapleton
  • BEST NEW AGE ALBUM
Grace – Paul Avgerinos
  • BEST LATIN POP ALBUM
A Quien Quiera Escuchar (Deluxe Edition) – Ricky Martin
  • BEST COMPILATION SOUNDTRACK FOR VISUAL MEDIA
Glen Campbell: I'll Be Me
  • BEST SCORE SOUNDTRACK FOR VISUAL MEDIA
Birdman – Antonio Sanchez, composer
  • BEST REMIXED RECORDING, NON-CLASSICAL
Uptown Funk (Dave Audé Remix) – Dave Audé, remixer (Mark Ronson Featuring Bruno Mars)
  • BEST MUSIC VIDEO
Bad Blood – Taylor Swift Featuring Kendrick Lamar
  • BEST MUSIC FILM
Amy – (Amy Winehouse)
news.gr

"Χρυσές" δουλειές έκανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αφού κατάφερε να πουλήσει τη νέα του ταινία με τίτλο «Suburbicon», σε ολόκληρο τον κόσμο, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν τα γυρίσματά της.
Η ταινία, που γράφτηκε από τον Τζόελ και τον Ίθαν Κοέν, είναι μία παραγωγή του Τζόελ Σίλβερ, του Τζορτζ Κλούνεϊ, του Γκραντ Χίσλοβ και του Τέντι Σουόρτσμαν. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στο Λος Άντζελες, ενώ τα δικαιώματα διανομής για τις ΗΠΑ τα έχει αποκτήσει η Paramount Pictures. Πρωταγωνιστές θα είναι ο Ματ Ντέιμον και η Τζούλιαν Μουρ.
Η ταινία έχει ήδη πωληθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Λατινική Αμερική, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Ελλάδα, στις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου, Ρουμανία, Τουρκία, Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊβάν, Τσεχία, Πολωνία, Αυστραλία, πΓΔΜ και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Bloom, Άλεξ Γουόλτον σχολίασε:
«Είχαμε μια συντριπτική θετική ανταπόκριση για την ταινία «Suburbicon» στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, χάρη στο καστ και την ομάδα παραγωγής της. Έχουμε εργαστεί ακατάπαυστα μαζί με τον Τζορτζ και τους παραγωγούς για να γίνουν οι συναντήσεις με τους αγοραστές, προκαλώντας έτσι την πρόωρη πώληση ενός από τους πιο συναρπαστικούς τίτλους του 2016».

Γκόμενα – Κατεχόμενα. Οι δύο λέξεις κάνουν ρίμα. Οπότε ας τις βάλουμε μαζί στο ίδιο τραγούδι. Μάλλον κάπως έτσι συνοψίζεται το σκεπτικό του Παντελή Παντελίδη.
Ο τραγουδιστής πήγε να εμφανιστεί ζωντανά στη Λευκωσία της Κύπρου και για να ευχαριστήσει τους Κύπριους θαυμαστές του, είπε να τραγουδήσει κάτι γραμμένο αποκλειστικά για αυτούς. Η αλήθεια είναι πως έκανε ό,τι κάνει με φοβερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Γράφει και τραγουδάει δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο λαϊκά άσματα για καψούρες και χωρισμούς και έχει το κοινό του. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα και πάει λέγοντας.
Το ίδιο λοιπόν έκανε και τώρα ο τραγουδιστής, με τη διαφορά πως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια λέξη που είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη συναισθηματικά για τους κατοίκους της Κύπρου  – και όχι μόνο –  και αν μη τι άλλο, κεντρίζει το θυμικό τους.
Για τον Παντελή Παντελίδη όμως, ο όρος “Κατεχόμενα” θυμίζει τη Μεγαλόνησο και κάπως έτσι, αποφάσισε να τη συμπεριλάβει στον εξής, ατυχή στίχο:
“Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα”.
Νόημα; Κανένα. Οι στίχοι πράγματι και καθόλου παραδόξως, δεν ενθουσίασαν το κυπριακό κοινό, καθώς θεωρήθηκαν προσβλητικοί. Το τραγούδι σχολιάστηκε μάλιστα εντόνως και στα κανάλια της Κύπρου.
Το κομμάτι θα μπει στον επόμενο δίσκο του και ο ίδιος ο Παντελίδης το έχει προλογίσει ως εξής: “Ένα ερωτικό και όχι κοινωνικό τραγούδι με σεβασμό στην αγαπημένη μου Κύπρο και στους Κύπριους φίλους και φίλες μου”.
Πηγή: News247.gr

Eρευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ογκολογίας Ντέηβιντ Γουόνγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στην Ουάσιγκτον, ότι αναπτύσσουν ένα τεστ σάλιου, που μέσα σε δέκα μόνο λεπτά είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο.
Το τεστ, που μπορεί να γίνει σε ένα ιατρείο ή ακόμη και στο σπίτι, εντοπίζει το DNA τυχόν όγκων, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στα σωματικά υγρά του οργανισμού. Η διαδικασία άμεσης ανίχνευσης γενετικών μεταλλάξεων σε υγρά είναι γνωστή και ως «υγρή βιοψία».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ -που δεν χρειάζεται πάνω από μια σταγόνα σάλιου- είναι ακριβές σχεδόν 100%, πανεύκολο στη χρήση του και φθηνό, καθώς στοιχίζει γύρω στα 20 δολάρια. Σήμερα υπάρχουν μόνο τεστ αίματος για την ανίχνευση του καρκίνου και χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να βγουν τα αποτελέσματά τους.
Το τεστ σάλιου θα αξιολογηθεί αργότερα εντός του 2016 σε κλινικές δοκιμές με ασθενείς που έχουν καρκίνο των πνευμόνων. Αναμένεται έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εντός της επόμενης διετίας.
Θεαματικά αποτελέσματα από νέα ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του αίματος
Εντυπωσιακά -αν όχι άνευ προηγουμένου και επαναστατικά- είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές μιας πειραματικής αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας, η οποία ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, ώστε να καταστρέψουν τους όγκους, ακόμη και σε περίπτωση μεταστάσεων. Τα Τ-λεμφοκύτταρα έχουν προηγουμένως τροποποιηθεί στο εργαστήριο και επανεισαχθεί στον ασθενή.
Επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Στάνλεϊ Ρίντελ του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ίδιο συνέδριο, σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Independent», ανέφεραν ότι ασθενείς με προχωρημένους καρκίνους του αίματος, που δεν αναμενόταν να ζήσουν πάνω από πέντε μήνες, εμφάνιζαν πλήρη ύφεση της νόσου 18 μήνες μετά την θεραπεία, χωρίς πλέον τα παραμικρά ίχνη καρκίνου.
Σε μία κλινική δοκιμή, πάνω από το 90% των ασθενών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία εμφάνισαν πλήρη ύφεση της νόσου. Σε δύο άλλες κλινικές δοκιμές με 40 ασθενείς που είχαν είτε μη-Χότζκινς λέμφωμα, είτε χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, πάνω από το 80% ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία και περίπου οι μισοί εμφάνιζαν πλήρη ύφεση μετά από ενάμισι έτος.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, όταν γίνουν οι αντίστοιχες επιστημονικές δημοσιεύσεις εντός του έτους. ‘Αλλοι ειδικοί εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι η νέα θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική σε όλους. Επίσης μερικοί ασθενείς -μετά τον αναπρογραμματισμό (τροποποίηση) του ανοσοποιητικού συστήματός τους- εμφανίζουν παρενέργειες όπως πυρετό, υπόταση, νευροτοξικότητα κ.α., ενώ δύο πέθαναν.
Από την άλλη, πάντως, όλοι σχεδόν χαρακτήρισαν «άνευ προηγουμένου» τις βελτιώσεις που εμφάνισαν ορισμένοι ασθενείς, οι οποίοι μάλιστα προηγουμένως δεν είχαν ανταποκριθεί σε καμία άλλη θεραπεία.
«Τόσο στο εργαστήριο, όσο και στις κλινικές δοκιμές, βλέπουμε δραματικές ανταποκρίσεις σε ασθενείς με όγκους ανθεκτικούς στη συμβατική χημειοθεραπεία υψηλής δοσολογίας», δήλωσε ο Ρίντελ. Όπως είπε, «πρόκειται για ασθενείς στους οποίους είχαν αποτύχει τα πάντα έως τώρα και οι οποίοι είχαν προσδόκιμο ζωής δύο έως πέντε μηνών. Είναι εντυπωσιακό και τελείως ασυνήθιστο στην ιατρική – για να είμαι ειλικιρινής- να βλέπει κανείς τόσο θετική ανταπόκριση (σ.σ. στη νέα θεραπεία) από ασθενείς με τόσο προχωρημένη ασθένεια».
Πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας. Η ανταπόκριση δεν είναι πάντα διαρκής. Μερικοί ασθενείς υποτροπιάζουν. Πρόκειται για ένα βήμα-ορόσημο που μπορεί να αλλάξει τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνος γι’ αυτό. Επίσης, πρέπει να βρούμε τρόπο να εφαρμόζουμε τη νέα θεραπεία έγκαιρα και όχι να περιμένουμε, εωσότου οτιδήποτε άλλο έχει αποτύχει στους ασθενείς».
Προς το παρόν, η ανοσοθεραπεία φαίνεται να «δουλεύει» καλύτερα σε «υγρούς» όγκους του αίματος και του μυελού των οστών. Επιπλέον, οι γιατροί ελπίζουν ότι μειώνοντας τη δοσολογία των τροποποιημένων ανοσοκυττάρων, θα μειώσουν δραστικά τις παρενέργειες.
Ο Ρίντελ δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, δήλωσε όμως βέβαιος ότι πλέον η ανοσοθεραπεία έρχεται να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα της αντικαρκινικής θεραπείας, παράλληλα με τις ακτινοβολίες και την χημειοθεραπεία-φαρμακοθεραπεία.
Πηγή: News247.gr

Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα-φωτιά και τις ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν ολοκληρωθεί και έως το τέλος του μήνα θα αποσταλούν τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. Την ίδια ώρα η Τροχαία εντατικοποιεί τους ελέγχους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων.
Σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μία αύξηση, που μπορεί να φτάνει και στο 10%, στην παραγωγή ασφαλίστρων σε ότι αφορά τα οχήματα, καθώς όπως εκτιμούν, ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, υπό το φόβο των βαρύτατων προστίμων σπεύδουν να καλύψουν τα οχήματά τους.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυξητική τάση αποδίδεται και στις εύκολες διαδικασίες, που παρέχουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες με την on line ασφάλιση αλλά και τα ελκυστικά πακέτα προσφορών που παρέχουν για όλες τις κατηγορίες.
Το ρίσκο για τον οδηγό ανασφάλιστου οχήματος είναι τεράστιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με χρηματικά πρόστιμα αλλά και με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, με τα όσα προβλέπονται ο οδηγός ανασφάλιστου οχήματος χάνει την άδεια οδήγησης για έξι μήνες ενώ αφαιρούνται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας επίσης για έξι μήνες .
Σε περίπτωση ατυχήματος, προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία σε περίπτωση υποτροπής.
Επιπλέον, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
aftodioikisi.gr
25 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης με ανακριβείς τίτλους σπουδών
Την πόρτα της εξόδου παίρνουν 22 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης που διορίστηκαν -πιθανώς και με ρουσφέτι αλλά σίγουρα κατά την έρευνα- με πλαστούς ή ανακριβείς τίτλους σπουδών. Αυτό δείχνουν οι γενικευμένοι έλεγχοι που γίνονται με βάση τον ν. 4305/14 σε όλα τα πτυχία του δημοσίου τομέα, ακόμα και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο δηλαδή που φυλάττει Θερμοπύλες στη νομιμότητα. Τα στοιχεία του ελέγχου που διέταξε ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, Ευτύχης Φυτράκης, δείχνουν ότι:
-Οι έλεγχοι αφορούν 5.000 υπαλλήλους, σωφρονιστικούς, της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, διοικητικούς του υπουργείου, ιατροδικαστές και διοικητικό προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κλπ.
-Συνολικά -μέχρι στιγμής- έχουν εντοπιστεί 25 προβληματικές υποθέσεις, 23 στο σωφρονιστικό σύστημα και 2 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.
-Οι περιπτώσεις των δυο υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου, αφορούν η μια "πλαστό" πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση το οποίο αποσπάστηκε ως Π.Ε σε καλύτερη θέση. Ηδη ανακλήθηκε η υπουργική απόφαση τοποθέτησης. Η δεύτερη αφορά ανακριβή βαθμό απολυτηρίου λυκείου, με βάση τον οποίο ο υπάλληλος "έπιασε" τα κριτήρια διορισμού στο δημόσιο. Δηλαδή ο βαθμός του ήταν πολύ χαμηλότερος και με βάση αυτόν δεν θα διοριζόταν  στο δημόσιο.
--Στην σωφρονιστική υπηρεσία, ελέγχθηκαν 3.944 τίτλοι σπουδών και εκκρεμούν 147 τελικές απαντήσεις. Από τους 23 υπαλλήλους της σωφρονιστικής υπηρεσίας οι 22 απολύθηκαν ήδη ενώ ένας θα περάσει από πειθαρχικό έλεγχο. Είχαν όλοι ανακριβείς τίτλους  σπουδών, είτε απολυτηρίων είτε γνώσης ξένων γλωσσών. Όπως σημειώνει πάντως ο κ.Φυτράκης οι απαντήσεις έρχονται με αργό ρυθμό αφού αφορούν π.χ σε λύκεια που έχουν κλείσει, ξενόγλωσσα  κέντρα εκμάθησης γλωσσών, ξένα πανεπιστήμια κλπ.
-Στην ιατροδικαστική υπηρεσία (ιατροδικαστές και διοικητικό προσωπικό)δεν βρέθηκε κανένας πλαστός τίτλος σπουδών , ενώ εκκρεμούν 4 απαντήσεις για επιπλέον τίτλους σπουδών (π.χ διδακτορικό ή ξένες γλώσσες)
-Στην υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων κοινωνικής αρωγής (κοινωνικοί λειτουργοί κλπ) ελέγχθηκαν  117 υπάλληλοι. Οι πρώτοι 85 πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο, για τους υπολοίπους εκκρεμούν οι απαντήσεις.
-Στο Ίδρυμα αγωγής (παλιό αναμορφωτήριο) έχουν ελεγχθεί 12 υπάλληλοι, οι πέντε περιπτώσεις είναι απολύτως νόμιμες και αναμένονται οι απαντήσεις για τις υπόλοιπες 7.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως πώς για το 2015 σε όλο το δημόσιο ανακλήθηκαν 156 διορισμοί για πλαστά πτυχία, με το υπουργείο Υγείας κρατά τα σκήπτρα με 28 περιπτώσεις. Το 2014 από το δημόσιο απολύθηκαν συνολικά 243 υπάλληλοι με ανάκληση διορισμών λόγω πλαστών πτυχίων, χωρίς να υπολογίζονται τα ΝΠΙΔ.
capital.gr

Την δυνατότητα να ελέγξετε ηλεκτρονικά αν έχετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα για το 2016 (μέχρι 28.2.2017)  σας δίνει, πλέον, το ΙΚΑ. Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη και περιορίζεται τις πολύωρες ουρές στα υποκαταστήματα του.
Με τη νέα αυτή εφαρμογή οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ , το ΑΦΜ τους και το ΑΜΑ, ώστε να δουν αν το βιβλιάριο τους έχει θεωρηθεί αυτόματα. Όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον και ο γιατρός που πάτε βλέπει αν έχετε ασφάλιση.

Αν έχετε κωδικούς για το ΙΚΑ κλικ εδώ
Αν δεν έχετε κάντε κλικ εδώ και συμπληρώνετε ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ

Στη δημιουργία εφαρμογής για χρήστες κινητών ή Η/Υ προχώρησαν φοιτητές, στην οποία οι πολίτες μπορούν να δουν δωρεάν σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές των καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα, δημιούργησαν την εφαρμογή fuelGR. Η δωρεάν εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser). Ο καθηγητής Εφαρμογών δημιούργησε το μηχανισμό τροφοδοσίας δεδομένων και όρισε τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών.
Στην εφαρμοφή fuelGR, μπορούν οι πολίτες να δουν το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, του οποίου η αντίστοιχη υπηρεσία, με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα, θεωρείται ξεπερασμένη αλλά και δύσχρηστη.
Εκτός από συνεχή ενημέρωση τιμών, το fuelGR παρέχει τα ακριβέστερα δεδομένα θέσης για τα πρατήρια, με περίπου 9 στα 10 πρατήρια να έχουν διασταυρωθεί χειροκίνητα για την θέση τους. Καμία άλλη εφαρμογή ή on-line πηγή ενημέρωσης για καύσιμα δεν παρέχει τέτοια ακρίβεια – οι περισσότερες δεν δίνουν καθόλου θέση ή δίνουν μία (συνήθως κακή) εκτίμηση θέσης. Αποτέλεσμα του εμπλουτισμού των δεδομένων από την ομάδα του fuelGR είναι η παροχή οδηγιών πλοήγησης προς το πρατήριο που επέλεξε ο χρήστης, η δυνατότητα προβολής πραγματικής εικόνας του πρατηρίου (μέσω Google Street View) ώστε να δει ο χρήστης την ποιότητα του πρατηρίου ως εγκατάσταση και το τι άλλες υπηρεσίες παρέχει (πλυντήριο, shop, κτλ).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ
fuel
fuel_3
fuel_4

Οι αγώνες της Ρόμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και της Γάνδης εναντίον της Βόλφσμπουργκ για το Champions League ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12:30 Eurosport 1, Welsh Open 3η μέρα, Κάρντιφ

15:00 Novasports 4, ATP 250 Μασσαλία

16:15 Novasports 2, Κολοσσός – ΠΑΟΚ Basket League

16:30 Eurosport 1, Γύρος της Ανδαλουσίας 1ο ετάπ

16:30 Eurosport 2, Welsh Open 3η μέρα, Κάρντιφ

17:00 Novasports 3, Άρης – Κόροιβος Basket League

17:00 Novasports 2, Κηφισιά – Καβάλα Basket League

18:00 Novasports 7, Ολυμπιακός – Ουραλότσκα Euro League

19:00 OTE Sport 7 HD, Σκρα Μπελχάτοβ - Ζιράτ Μπανκάσι Champions League

19:30 Novasports 4, ATP 250 Μασσαλία

19:30 Novasports 1, Λεβαδειακός – Ατρόμητος Super League

19:30 OTE Sport 8 HD, ATP 250 Ντελρέι Μπιτς

19:30 OTE Sport 3 HD, Σπόρτινγκ Χιχόν – Μπαρτσελόνα La Liga

21:00 OTE Sport 6 HD, ATP 500 Ρίο ντε Ζανέιρο

21:00 Novasports 3, Διεθνές μίτινγκ Στοκχόλμης

21:00 Eurosport 1, Welsh Open 3η μέρα, Κάρντιφ

21:15 OTE Sport 5 HD, Ράιν Νέκαρ Λέβεν – Φλένσμπουργκ Bundesliga

21:45 ΕΡΤ1, Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης Champions League

21:45 OTE Sport 2 HD, Γάνδη – Βόλφσμπουργκ Champions League

21:45 OTE Sport 1 HD, Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης Champions League

01:45 OTE Sport 3 HD, Κομπρεσάλ – Κορίνθιανς Copa Libertadores

04:00 OTE Sport 4 HD, Ντιουκ - Νορθ Καρολίνα NCAA.

Από την χρονιά που παρουσιάστηκε στο κοινό το 2011, το iMessage έγιεν μια τεράστια επιτυχία για την Apple.

Πόσο μεγάλη ήταν αυτή η επιτυχία; Σύμφωνα με τον Eddy Cue οι iOS χρήστες στέλνουν παγκοσμιώς 200.000 iMessages το δευτερόλεπτο.

“Αυτό είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο, εννοώ πως οι ανθρώποι χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες και έχουν βασικές στην ζωή τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Eddy Cue σε συνέτευξη που παραχώρησε στον John Gruber.

Πηγή: appleworldhellas.com

To αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal που έδωσε συναυλία στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Μπατακλάν, διέκοψε το βράδυ της Τρίτης την ερμηνεία του στη μέση ενός τραγουδιού και ζήτησε από το κοινό: «Για μια στιγμή ας θυμηθούμε».

Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζέσι Χιουζ δεν απηύθυνε κανένα μήνυμα στο κοινό μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Το συγκρότημα άρχισε να παίζει το τραγούδι "I only want you" ωστόσο αιφνιδιαστικά σταμάτησε πριν το ολοκληρώσει.

«Για μία στιγμή ας θυμηθούμε, κατόπιν θα συνεχίσουμε και πάλι να παίζουμε» είπε ο Τζος Χομ, συνιδρυτής του συγκροτήματος.

Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, το συγκρότημα συνέχισε την ερμηνεία του.

Το αμερικανικό γκρουπ επέστρεψε στο Παρίσι, τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την 13η Νοεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι, οι 90 εκ των οποίων στη συναυλία στο πολυχώρο Μπατακλάν.

Το Μπατακλάν παραμένει κλειστό έκτοτε, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olympia με την παρουσία επιζώντων των επιθέσεων και συγγενών των θυμάτων, τους οποίους προσκάλεσε η παραγωγή, όπως επίσης και θαυμαστών του συγκροτήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πήρε 16 μπράβους να τον φυλάνε - Οι γείτονες κάνουν παράπονα [εικόνες]
Ο δισεκατομυριούχος δημιουργός του Facebook δέχθηκε απειλές μέσω internet και προσέλαβε 16 σωματοφύλακες να παρακολουθούν το σπίτι του στην Καλιφόρνια.
O 32χρονος συν-ιδρυτής του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης τελευταία ζει δραματικές στιγμές. Απειλητικά μηνύματα τόσο για τον ίδιο όσο και για τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν φτάνουν καθημερινά στο προσωπικό email του. Ετσι αποφάσισε να προσλάβει 16 μπράβους οι οποίοι θα φυλάνε με βάρδιες το αξίας 10 εκ δολαρίων σπίτι του στην chic περιοχή Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια.

Από ποιους δέχεται απειλές; Κυρίως από χρήστες του Facebook που χώρισαν είτε εξαιτίας της πλατφόρμας, είτε μέσα από την πλατφόρμα.
«Στα περισσότερα διαζύγια σήμερα, το facebook λειτουργεί σαν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του ανδρόγυνου», είχε δηλώσει πρόσφατα η Αμερικανίδα δικηγόρος Εμα Πάτελ, ειδική στο Οικογενειακό Δίκαιο.

Τέλος πάντων ο Ζούκερμπεργκ, του οποίου αυτή τη στιγμή η περιουσία ανέρχεται στα 47,1 δις και είναι ο πλουσιότερος κάτω των 40 ετών Αμερικανός -4 φορές πλουσιότερος από τον δεύτερο στη λίστα- δεν είναι και τόσο ξέγνοιαστος. Μόνο για τα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι του στο Πάλο Αλτο ξόδεψε περί τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Και τώρα είναι αναγκασμένος να έχει και μπράβους.

Οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παρουσία των σωματοφυλάκων, καθώς όπως είπαν στην αντυνομία της περιοχής «παρκάρουν μόνιμα και παράνομα δύο SUV αυτοκίνητα όπου βρουν». Ο υπέθυνος Τύπου του νεαρού δισεκατομμυριούχου απάντησε επισήμως «Τα αυτοκίνητα δεν είναι παράνομα παρκαρισμένα». 

iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!