Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Το περίφημο Cinque Terre στην Ιταλία είναι απλά μαγευτικό!
Ίσως θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ιταλία είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ανήκει στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Όχι μόνο γιατί έχει την γοητεία της Μεσογείου, αλλά και γιατί στο έδαφός της, μπορείς να βρεις διαφορετική ομορφιά, σε μέρη που δεν απέχουν πολύ το ένα από το άλλο.
Ένα από αυτά τα μέρη είναι το περίφημο Cinque Terre, τα πέντε μικροσκοπικά χωριά κατά μήκος της ακτής της La Spezia, είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι φωτογραφίες από την πολύχρωμη περιοχή θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε «γιατί δεν έχω πάει ακόμα, αφού είναι δίπλα»;


 
Το πιο μεγάλο και εξωφρενικά πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελλάδα
Το πιο μεγάλο και το πρώτο εξ ολοκλήρου πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα βρίσκεται στην τοποθεσία Κάνιστρο κοντά στο παλιούρι Χαλκιδικής. Ονομάζεται Miraggio Thermal Spa Resort και απλώνεται σε απόσταση 500 μέτρων πάνω στην ακτή.
To ξενοδοχείο ανήκει στο Ελληνορώσο Ανδρέα Ραγότη, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει 120 εκατ. Ευρώ, με πλάνο για ακόμα περισσότερα. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 168 ευρώ την βραδιά και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 1.620 ευρώ. Τα 250 από τα 300 σωμάτια που έχει συνολικά το ξενοδοχείο είναι υπερπολυτελή (48 από αυτά διαθέτουν ιδιωτική πισίνα), με το Miraggio Thermal Spa Resort να θεωρείται ένα από τα καλύτερα στα Βαλκάνια.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημά του είναι υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας (spa) 3000 τμ, που αξιοποιεί τα φυσικά ιαματικά νερά της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο.
Δείτε τις φωτογραφίες από το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ελλάδας:

 
Απίστευτη μεταμόρφωση: Mια γυναίκα βοήθησε έναν άστεγο να ξαναφτιάξει τη ζωή του
Ο Raimundo Arruda Sobrinho γράφει όμορφη ποίηση, αλλά για σχεδόν 35 χρόνια λίγοι περαστικοί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα λόγια του.
Αυτό συνέβαινε επειδή, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ο Sobrinho ήταν άστεγος, σύμφωνα με το Facebook. Όμως όλα άλλαξαν όταν μπήκε στη ζωή του η Shalla!
Το 2011, η ζωή του άστεγου ποιητή άλλαξε για πάντα όταν γνώρισε μια γυναίκα που ονομάζεται Shalla Monteiro. H Monteiro του μιλούσε κάθε φορά που περνούσε το δρόμο και συνειδητοποίησε πως ο άστεγος που συναντά έχει τρομερό ταλέντο! Έτσι έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook, ώστε ο κόσμος να μπορεί να διαβάσει τα ποιήματα του Sobrinho.
Μέχρι σήμερα, η σελίδα του Sobrinho έχει σχεδόν 190.000 οπαδούς - και κυρίως ήταν το εισιτήριο για να επιστρέψει στην κανονική ζωή ο ποιητής μας. Τον ανακάλυψε ο αδελφός του ο οποίος ήρθε σε επαφή με την Shalla και τον πήρε μαζί του!

 
Ο θρύλος του βρυκόλακα της Μυκόνου που στοίχειωνε το νησί
Οι θρύλοι ευημερούν σε κάθε γωνιά της γης, ειδικότερα όσο ανατροφοδοτούνται από τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό και έχουν ονομαστεί, αστικοί θρύλοι. Κάθε μέρος λοιπόν, έχει τον δικό του θρύλο, που τις περισσότερες φορές είναι τρομακτικός, λες και οι κάτοικοι το κάνουν για να συνετίσουν τους εαυτούς τους.
Η ιστοσελίδα listverse.com, δημιούργησε μια λίστα, με τους δέκα πιο περίεργους αστικούς θρύλους στην Ευρώπη, την παλιά εποχή. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένας θρύλος που προκαλεί τρόμο, αφού μιλάει για έναν βρυκόλακα που κυκλοφορούσε στην Μύκονο το 1700!
Η περίοδος του Διαφωτισμού άρχισε να βάζει τέλος σε ιστορίες μαγισσών, τεράτων και διάφορων άλλων δεισιδαιμονιών που ήκμασαν την περίοδο του Μεσαίωνα. Η επιρροή της εκκλησίας αλλά και υπερβολική φαντασία, έκαναν τους ανθρώπους να φοβούνται και να πιστεύουν στην διαρκή παρουσία του υπερφυσικού στην καθημερινότητά τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν τις περισσότερες ιστορίες πραγματικές. Μερικές από αυτές μάλιστα κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα.
Ένας Γάλλος βοτανολόγος, ο Joseph Pitton de Tournefort, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Μύκονο, κοντά στο 1700, άκουσε μια ιστορία για έναν χωρικό ο οποίος ήταν νεκρός αλλά ζωντάνευε την νύχτα!
Μετά την δολοφονία του από έναν άγνωστο, ο άνδρας πιστεύεται πως μετατράπηκε σε βρυκόλακα, έγινε αθάνατος και είχε την όψη των βαμπίρ της ανατολικής Ευρώπης. Στην αρχή ήταν λένε άκακος, αγκάλιαζε μόνο ανθρώπους από πίσω και αναποδογύριζε έπιπλα και πράγματα μέσα στα σπίτια. Όμως οι ντόπιοι, ενοχλήθηκαν και φοβήθηκαν, άνοιξαν τον τάφο του και του ξερίζωσαν την καρδιά!
Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον βρυκόλακα, ο οποίος άρχισε να χτυπά τον κόσμο, να καταστρέφει τις οροφές των σπιτιών τους και να κλέβει τα ποτά τους.
Μερικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι επισκέπτονταν τον τάφο του για να του επιτεθούν με ξίφος στη διάρκεια της ημέρας.
Τελικά, οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση του βρυκόλακα στο γειτονικό νησί του Αγίου Γεωργίου, όπου το σώμα του αποτεφρώθηκε.

 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις μέχρι τώρα της Green Cola στην αγορά της Γερμανίας . Το ελληνικό καινοτόμο αναψυκτικό με βάση τη στέβια αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 2.000 σούπερ μάρκετ στις μεγάλες αλυσίδες της Γερμανίας, ενώ δείγμα της Green Cola εστάλησαν ακόμη και στη Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία μπορεί και να την έχει επίσης δοκιμάσει!
O μεγαλομέτοχος και γενικός διευθυντής της Green Cola Germany GmbH, Λεωνίδας Στόικος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί, από τους βουλευτές στη Bundestag μέχρι τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Mercedes-Benz, αναζητούν και γεύονται μετά το 2016 ένα ελληνικό αναψυκτικό, που έχει μέχρι στιγμής αυξήσει τις πωλήσεις της στη Γερμανία κατά 450%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Η πορεία της Green Cola στη Γερμανία είναι έντονα ανοδική, αλλά σίγουρα δεν αποτέλεσε περίπατο, δεδομένου ότι το προϊόν απευθύνεται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά: στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες αναψυκτικών, οι οποίες διαγκωνίζονται για μία από τις τρεις ή τέσσερις πολυπόθητες θέσεις, που θεωρητικά διατίθενται στα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας για προϊόντα του είδους.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Γούτα:
ΕΡ. Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα; Πιστεύατε ότι θα πετύχει;
Η ομάδα μου και εγώ πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε αυτό το δύσκολο εγχείρημα σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές του κόσμου, τη γερμανική αγορά. Το προϊόν, η φιλοσοφία του, η παρουσίασή του, όπως και η γεύση του, μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή και αποφασίσαμε να χτίσουμε, να αναδείξουμε και να εδραιώσουμε για πρώτη φορά ένα ελληνικό καινοτόμο αναψυκτικό στην Γερμανία. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στην επιτυχία, την οποία έχουμε ήδη αποδείξει, τοποθετώντας το προϊόν σε πάνω από 2.000 σημεία πώλησης σε όλη την Γερμανία και γνωρίζουμε ότι πετυχαίνοντας αυτό, ο δρόμος μας για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μόνο, θα είναι ανοιχτός. Γνωρίζαμε βέβαια ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς στην Γερμανία υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες αναψυκτικών στην αγορά, οι οποίες μάχονται για μια από τις τρεις-τέσσερις πολυπόθητες θέσεις που θεωρητικά διατίθενται στο ράφι των σουπερμάρκετ.
ΕΡ. Σε τι ύψος ανέρχονται σήμερα οι πωλήσεις της Green Cola στη Γερμανία και πώς εξελίσσονται διαχρονικά σε σχέση με τα έτη 2016 και 2017;
Το 2016 κάναμε τα πρώτα επίσημα βήματα, βάσει του Business Plan, στην γερμανική αγορά. Οι πρώτες τοποθετήσεις σε σουπερμάρκετ ξεκίνησαν στα μέσα της χρονιάς. Το 2017 καταφέραμε να επεκτείνουμε τα σημεία πώλησης, με μόνο ένα προϊόν την Green Cola, και οι πωλήσεις μας ανέρχονταν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Το 2018 οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν κατά 450% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2017.
ΕΡ. Σε πόσα σημεία πώλησης έχετε μπει; Ποιος είναι ο στόχος σας για τα επόμενα χρόνια;
Η Green Cola διατίθεται αυτήν την στιγμή σε 2.000 Σουπερμάρκετ των μεγάλων αλυσίδων της Γερμανίας καθώς και σε 500 σημεία Ho.re.ca., σε πάνω από 500 χώρους εκγύμνασης, 300 καταστήματα με είδη προϊόντων FITNESS.
ΕΡ. Ποιο είναι τα πιο “εμβληματικά” σημεία στη Γερμανία, όπου καταναλώνεται Green Cola;
Εμβληματικά σημεία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την τοποθέτηση του προϊόντος στους χώρους εστίασης του γερμανικού κρατικού ασφαλιστικού οργανισμού LVA, των εργοστασίων της Mercedes Benz και αναμένεται η τοποθέτηση του προϊόντος στους χώρους εστίασης της BOSCH. Στόχος των επόμενων ετών είναι η τοποθέτηση της Green Cola σε όλες τις αλυσίδες Σουπερμάρκετ καθώς και η έντονη παρουσία σε χώρους εστίασης.
ΕΡ. Πόσα άτομα απασχολεί σήμερα η Green Cola Germany GmbH και ποιος είναι ο στόχος για τα επόμενα χρόνια;
Έχουμε δημιουργήσει πάνω από 20 νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εργασιακές απαιτήσεις βάσει του πλάνου μας, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
ΕΡ. Πώς και γιατί επιλέξατε τη γερμανική αγορά; Ποιες ήταν οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε εκεί όταν ξεκινήσατε να “χτίζετε” την παρουσία σας;
Η γερμανική αγορά είναι μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο. Καθώς μου ήτανε γνωστή η νοοτροπία και οι συνήθειες της χώρας, ως δεύτερης γενιάς Έλληνας της Γερμανίας, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές, μια από τις πιο σημαντικές ήταν και είναι η διαφοροποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών όπως και ο μεγάλος ανταγωνισμός καθώς υπάρχει μεγάλο εύρος προϊόντων.
ΕΡ. Η Green Cola μπήκε αρχικά στην αγορά με τη βοήθεια της εταιρείας “Greekys”. Θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο είναι στα πρώτα βήματα απαραίτητο για την επιτυχή προσέγγιση της γερμανικής αγοράς; Υπάρχει κάποιο “κλειδί” επιτυχίας για τη δυναμική είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά;
Η εταιρεία Greekys δραστηριοποιείται από το 2013 στην γερμανική αγορά. Καθώς είμαι ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, η ιδέα γεννήθηκε από δικούς μου συναισθηματικούς λόγους και θεώρησα υποχρέωσή μου να στηρίξω ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και να αναδείξω μια διαφορετική πλευρά της Ελλάδος στο εξωτερικό.
ΕΡ. Ήπιε τελικά Green Cola η Άνγκελα Μέρκελ;
Τον Μάρτιο του 2017 μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το προϊόν μας στην γερμανική βουλή. Κερδίσαμε τις εντυπώσεις των Γερμανών βουλευτών και υφυπουργών οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξη τους για το Project μας, και για την Άνγκελα Μέρκελ αφήσαμε δείγματα και πιστεύουμε ότι την έχει δοκιμάσει..
Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του φαίνεται ως δίνει ο 76χρονος θρυλικός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώην ομάδας του «ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση σήμερα για εγκεφαλική αιμορραγία. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά, αλλά χρειάζεται ένα διάστημα παραμονής στην εντατική για να βελτιοποιηθεί η ανάρρωσή του».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!