Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018


Ο εμβληματικός χαρακτήρας που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Star Trek: The Next Generation», θα επιστρέψει για το νέο τηλεοπτικό πρότζεκτ του CBS All Access, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκαλύψει το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή του Πικάρ.
Ανακοινώνοντας την είδηση ο ίδιος ο ηθοποιός σε μία αιφνιδιαστική εμφάνιση στο ετήσιο συνέδριο των φίλων του Σταρ Τρεκ στο Λας Βέγκας, δήλωσε: «Θα είμαι πάντα πολύ περήφανος που υπήρξα κομμάτι του «Star Trek: The Next Generation», αλλά όταν γυρίσαμε την τελευταία ταινία το 2002, ένιωσα πραγματικά ότι ο κύκλος μου είχε κλείσει. Έτσι, είναι αναπάντεχο αλλά τόσο απολαυστικό το γεγονός πως νιώθω ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο ρόλο του Ζαν-Λικ Πικάρ για να εξερευνήσω νέες διαστάσεις μέσα από αυτόν. Αναζητώντας μία νέα ζωή για τον ίδιο, τη στιγμή που νόμιζα ότι αυτή η ζωή έχει τελειώσει».
Ο Στιούαρτ υποδύθηκε τον Πικάρ σε 178 επεισόδια της σειράς «Star Trek: The Next Generation», η οποία προβαλλόταν για 7 χρόνια, μεταξύ 1987 και 1994.
Το Σταρ Τρεκ είναι μια σειρά-φαινόμενο, η οποία το 2016 συμπλήρωσε 50 χρόνια.
Μέχρι στιγμής το CBS δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου ή την ημερομηνία προβολής.

Χτιζόταν επί αιώνες για να προστατεύσει τις διάφορες δυναστείες της Ουράνιας Αυτοκρατορίας από τις επιδρομές των νομάδων Μογγόλων και σήμερα προσελκύει επισκέπτες από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Σε ένα τμήμα του Τείχους έχει δημιουργηθεί μια κρεβατοκάμαρα, με θέα 360 μοιρών, προσφέροντας το καταλληλότερο σημείο για να αφεθεί κάποιος στη μαγεία του φεγγαριού και των άστρων. Το δειλινό, ο επισκέπτης θα παρακαθίσει σε γκουρμέ δείπνο με πολλά πιάτα, κάθε ένα εκ των οποίων αντιπροσωπεύει και μία από τις πολλές συνιστώσες της κινεζικής κουλτούρας. Με την ανατολή του ήλιου, ο τυχερός θα έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί στην εξοχή και να κάνει μια περιήγηση στο ίδιο το Τείχος, ακούγοντας από το στόμα των επίσημων ιστορικών επεξήγηση της κληρονομιάς του, της ιστορίας του και της λειτουργίας του ως μέτρου προστασίας από τις εισβολές από τον Βορρά. Θα μπορεί, επιπλέον, να πάρει μια γεύση της κινεζικής τέχνης χάραξης σφραγίδων και της κινεζικής καλλιγραφίας.
Αυτή η εμπειρία προσφέρεται από το AirBnb China. Οι τέσσερις τυχεροί θα επιλεγούν μέσω ενός διαγωνισμού ο οποίος λήγει στις 11 Αυγούστου. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, να στείλει στον ιστότοπο του AirBnb China απάντηση στην ερώτηση για ποιον λόγο πιστεύει ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να σπάσουμε τα πολιτισμικά φράγματα και πώς θα οικοδομούσατε καινούργιες σχέσεις και συνδέσμους ανάμεσα στις διάφορες κουλτούρες».
«Είμαστε τόσο υπερήφανοι που συμμετέχουμε σ' αυτή την πραγματικά συλλογική προσπάθεια να αναδείξουμε ένα τέτοιο απίστευτο τοπόσημο που σήμερα χρησιμεύει για να ενώσει ανθρώπους αντί να τους χωρίσει» τονίζει ο Nathan Blecharczyk, ιδρυτής και πρόεδρος του AirBnb China.

Ο γιος του σήμερα είναι 39 χρόνων και, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, τα έχει αφήσει όλα στα παρελθόν. Πριν συμβεί αυτό, όμως, η οικογένεια έζησε πολύ δύσκολες στιγμές.
Μία από αυτές τις δύσκολες στιγμές, για έναν πατέρα, ήταν η χρόνια εξάρτηση του μεγάλου γιου του, Κάμερον (από τον πρώτο του γάμο) με τα ναρκωτικά.
Ο Ντάγκλας προσπαθούσε να τον στηρίξει, στέλνοντας τον στα καλύτερα κέντρα απεξάρτησης, όμως, εκείνος δεν ήθελε να βοηθήσει τον εαυτό του. Οι σχέσεις πατέρα και γιου δοκιμάστηκαν. ΄
Οταν ο Κάμερον συνελήφθη το 2010 έχοντας στην κατοχή του ηρωίνη και αμφεταμίνες οι δυο τους είχαν διακόψει κάθε επαφή. Οι κατηγορίες, που τον βάραιναν δεν ήταν μόνο της κατοχής για προσωπική χρήση, αλλά και της πώλησης.
Έτσι, ο γιος Ντάγκλας πέρασε τα σίδερα της φυλακής κι έμεινε για τα επόμενα 6 χρόνια. Πριν έναν χρόνο, ωστόσο, έγινε πατέρας, οι σχέσεις του με τον διάσημο πατέρα του αποκαταστάθηκαν πλήρως και σήμερα ο Μάικλ μιλάει με περηφάνια για το γιο του, που κατάφερε να τα αφήσει όλα πίσω, και να ξεκινήσει μία «καθαρή» ζωή.
Ναι, σήμερα είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς έχοντας, βέβαια, αφήσει πίσω και τη δική του μάχη με τον καρκίνο, πριν λίγα χρόνια, από την οποία βγήκε νικητής.

Ο γιος του πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χαμζά μπιν Λάντεν, παντρεύτηκε την κόρη του αρχιτρομοκράτης της 11ης Σεπτεμβρίου Μοχάμεντ Ατα, του ανθρώπου, δηλαδή, που οδήγησε τα μοιραία αεροσκάφη της American Airlines στους Δίδυμους Πύργους.
Την πληροφορία για τον γάμο επιβεβαίωσαν στον Guardian τα ετεροθαλή αδέλφια του Μπιν Λάντεν.
Σε συνέντευξή τους στον Guardian, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ο Χάμζα ορκίστηκε: «Θα εκδικηθώ για τον θάνατο του πατέρα μου».
Ωστόσο δεν είναι σίγουροι που μπορεί να είναι ο Χαμζά, εκφράζοντας την εικασία ότι ενδέχεται να κατοικεί (ή μάλλον να κρύβεται) στο Αφγανιστάν.
«Δεν είμαστε σίγουροι πού είναι, αλλά θα μπορούσε να είναι το Αφγανιστάν», αναφέρουν.
arxitr_002
O αρχιτρομοκράτης της 11ης Σεπτεμβρίου Μοχάμεντ Ατα
Ο Bin Laden πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής επιδρομής από τις ειδικές δυνάμεις της Αμερικής τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Μαΐου του 2011 στο Πακιστάν.
Πιστεύεται ότι ο Χαμζά έχει ηγετική θέση μέσα στην αποδυναμωμένη πλέον Αλ Κάιντα και ότι έχει στόχο να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.
Αρχηγός της οργάνωσης παραμένει ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι από την Αίγυπτο, με τον Χαμζά να είναι υπαρχηγός. Ο Χαμζά είναι γιος του Μπιν Λάντεν από την Χαΐρίγια Σαμπάρ, μία από τις τρεις εν ζωή συζύγους του. Ζούσε και αυτή μαζί του στο Αμπονταμπάντ όπου τον εντόπισαν και τον σκότωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Μπιν Λάντεν φαίνεται να προετοίμαζε τον Χαμζά για διάδοχο, εν μέρει και για να εκδικηθεί τον θάνατο ενός άλλου γιου του, το 2009 από αμερικανικό drone.

Φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική ακτή της Ιρλανδίας έκαψε βλάστηση, όμως αποκάλυψε ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας.
Πρόκειται για μία λέξη που είναι χαραγμένη στο έδαφος και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούσε σήμα προς τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους.
«Eire» είναι η λέξη που στα ιρλανδικά σημαίνει «Ιρλανδία» και σκόπευε στους πιλότους που πετούσαν πάνω από τη χώρα, για να ξέρουν ότι βρίσκονται σε ουδέτερο έδαφος.
Η χαραγμένη λέξη εντοπίστηκε από αστυνομικούς που πετούσαν πάνω από την περιοχή.
Οι ίδιοι έκαναν τη σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ανάλογα χαραγμένα συνθήματα έχουν εντοπιστεί σε δεκάδες σημεία σε όλη την Ιρλανδία, όμως είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: enikos.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!