Μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών βρίσκονται σήμερα, στα Χανιά, προκειμένου να ελεγχθούν τα κτίρια που ενδέχεται να υπέστησαν σημαντικές φθορές και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, μετά το μεγάλο σεισμό του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, οι μηχανικοί έχουν ήδη χωριστεί σε δύο ομάδες και έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των κτιρίων, αρχής γενομένης από τα δημόσια κτίρια. Παράλληλα οι πολίτες που εντοπίζουν κάποια "ύποπτη" φθορά σε κτίσμα καλούνται να το δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να διενεργήσουν τους ενδεδειγμένους ελέγχους.

Ήδη, πάντως, τα σχολεία έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν όλα κανονικά, ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο με την Εφορία Χανίων, η οποία το πρωί εκκενώθηκε από εργαζόμενους και συναλλασσόμενους, αφού η ¨Εφορος διέκρινε ανησυχητικές φθορές.

Σήμερα, στα Χανιά, αναμένεται ο γεωλόγος Ευθ.Λέκκας, ο οποίος μαζί με τους ειδικούς παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας. Όπως είπε ο κ.Βουλγαράκης στο ΣΚΑΙ Κρήτης, αν ο κ.Λέκκας δώσει το "πράσινο φως", αύριο θα ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς και ο δρόμος προς το Θέρισσο.

Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να "τρέχει" θολό νερό από τις βρύσες των Χανιωτών, ωστόσο όπως είπε μιλώντας στο "Live U" της Πόπη Τσαπανίδου, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας.

http://www.cretalive.gr