Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015



Η εικόνα ενός ξενοδοχείου του οποίου του προσωπικό αποτελείται από ρομπότ ακόμα και σήμερα φαντάζει πολύ μακριά- ωστόσο, μάλλον δεν είναι, αν κρίνει κανείς από το εγχείρημα του πάρκου Huis Ten Bosch στην Ιαπωνία, που ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής του Henn-na Hotel («Παράξενο Ξενοδοχείο») ενός ξενοδοχείου όπου θα εργάζονται ρομπότ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, το πρώτο τμήμα του ξενοδοχείου θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου και θα έχει 72 δωμάτια. Το δεύτερο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016, με επιπλέον 72. Με βασικό «μότο» το «αφοσίωση στην εξέλιξη», το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρία «actroids» (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ.
Τα ρομπότ θα μπορούν να  συζητούν με τους ανθρώπους- επισκέπτες και το προσωπικό θα συμπληρώνεται από άλλα ρομπότ, με καθήκοντα όπως ο καθαρισμός, η εξυπηρέτηση πελατών κ.α.
Ο πρόεδρος του Huis Ten Bosch, Χιντέο Σαουάντα, ισχυρίζεται ότι θα πρόκειται για το πιο «αποδοτικό» ξενοδοχείο στον κόσμο, και ότι τα ρομπότ κάποια στιγμή θα φτάσουν στο σημείο να διαχειρίζονται το 90% των υπηρεσιών.
Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με το ιαπωνικό Nikkei News, είναι η δημιουργία 1.000 τέτοιων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο – ένα σχέδιο για ένα δίκτυο φουτουριστικών ξενοδοχείων χαμηλού κόστους, η πρόσβαση στα δωμάτια των οποίων θα γίνεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.
Ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να παραγγέλλει αντικείμενα μέσω ενός tablet, ενώ θα χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης πόρων για περαιτέρω οικονομία.
Όσον αφορά στο κόστος, θα είναι 60 δολάρια για δωμάτιο ενός ατόμου, και οι κρατήσεις είναι ήδη  δυνατές μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.
naftemporiki.gr
Την πρώτη του ανάρτηση στο twitter και γενικότερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο μέχρι πρότινος μεγαλύτερος «εχθρός» τους...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε τη Δευτέρα (09/02) το πρώτο του μήνυμα 140 χαρακτήρων, με θέμα το κάπνισμα.

«Αποδείξτε τη βούλησή σας εναντίον αυτού του δηλητηρίου και μην υποκύπτετε στο τσιγάρο, ΡΤΕ» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος με αφορμή την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος στην Τουρκία.

Το tweet αναρτήθηκε στον λογαριασμό RT_Erdogan τον οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του Ερντογάν, αλλά πλέον ελέγχεται από τους συνεργάτες του προέδρου ως επίσημος λογαριασμός του.

«Ο λογαριασμός του έχει μόλις ανοίξει. Πρόκειται για τον προσωπικό λογαριασμό της εξοχότητας του. Τα tweet που εκείνος συντάσσει τα υπογράφει ο ίδιος, ΡΤΕ. Τα μηνύματα που συντάσσονται από την ομάδα του δημοσιεύονται χωρίς υπογραφή», εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου, Μουτζαχίτ Κιουτσουκγιλμάζ, στο κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα προεδρικά «τιτιβίσματα» προκάλεσαν σύγχυση στους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν συνηθίσει τον πρόεδρο να καταφέρεται εναντίον του Διαδικτύου.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δεν εξήγησε τους λόγους που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να «δραστηριοποιηθεί» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Τραγικό θάνατο από υποθερμία βρήκαν τουλάχιστον 27 παράνομοι μετανάστες... πάνω σε σκάφη του Ιταλικού Λιμενικού μετά τη διάσωσή τους από σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο υπό κάκιστες καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο ανοιχτά της Λιβύης.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι παράνομοι αυτοί μετανάστες πέρασαν περισσότερες από 18 ώρες πάνω στο κατάστρωμα των σκαφών του Λιμενικού που τους μετέφεραν στη Λαμπεντούζα εν μέσω θαλασσοταράχης.

Είχε προηγηθεί η επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση 105 παράνομων μεταναστών την Κυριακή από σκάφος το οποίο βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο εν μέσω κυμάτων οχτώ μέτρων ύψους και με το θερμόμετρο να δείχνει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο 16χρονος Maxwell Morton (αριστερά στη φωτογραφία), συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας ενός συμμαθητή του.

Όπως αναφέρει η Mirror, oι αρχές στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ εντόπισαν μια φωτογραφία του δράστη με το πτώμα του επίσης 16χρονου Ryan Mangan στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχές ο Morton πυροβόλησε τον νεαρό στο σπίτι του και στη συνέχεια τράβηξε μια φωτογραφία selfie με το θύμα.

Την εικόνα έστειλε μέσω της εφαρμογής SnapChat ο ίδιος ο δράστης σε έναν νεαρό, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο Morton ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί σε δίκη.

http://www.newsbomb.gr



Την είσοδό του στην αγορά πραγματοποιεί ένα «έξυπνο» τηλέφωνο με Ubuntu, περίπου ενάμισι χρόνο μετά από μια ανεπιτυχή προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια μέσω crowdfunding.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Aquaris E4.5 Ubuntu edition βασίζεται σε ένα «card-like» interface, το οποίο δεν επικεντρώνεται στις εφαρμογές. Επίσης, εν αντιθέσει με την προηγούμενη προσπάθεια, η συσκευή δεν «μετατρέπεται» σε desktop όταν συνδέεται με οθόνη.
Σε πρώτη φάση η συσκευή απευθύνεται σε «early adopters», που ελπίζεται ότι θα προωθήσουν την πλατφόρμα, λειτουργώντας ως «απόστολοι». Σύμφωνα με τη βρετανική Canonical, που ανέπτυξε το λειτουργικό ελπίζεται το εγχείρημα να ακολουθήσει την πορεία που έχουν επιδείξει κινεζικές εταιρείες, όπως η Xiaomi, όσον αφορά στη στρατηγική λανσαρίσματός του.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται «flash sales» στην Ευρώπη από την τρέχουσα εβδομάδα, κατά τις οποίες το κινητό θα πωλείται για μικρά χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να «μετρήσουν» τις δυνάμεις του.
Η συσκευή «τρέχει» εφαρμογές γραμμένες είτε σε HTML5 ή σε QML code. Ωστόσο, το σύστημα πρακτικά τις «κρύβει», επιδεικνύοντας «κάρτες» που ομαδοποιούν διάφορες κατηγορίες λειτουργιών.
Η Canonical τις αποκαλεί «Scopes»: η home screen είναι για παράδειγμα η Today Scope και περιλαμβάνει πληροφορίες «της ημέρας» όπως πρόγνωση καιρού, ειδησεογραφία, Twitter trends κ.α.
Αντίστοιχα υπάρχουν και το Music Scope, το Photos Scope, το Nearby Scope, το Apps Scope κ.α.Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να παραμετροποιήσει τα δικά του scopes.
naftemporiki.gr
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας προσφάτως στη γερμανική Bild, ενημέρωσε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την οριακή λειτουργία του ελληνικού δημοσίου, θυμίζοντας ότι μέσα σε διάστημα 5 ετών, από τους 900.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στην δημοσία διοίκηση, πλέον έχουν μείνει μόνο 600.000.

Η αλήθεια δεν είναι πολύ διαφορετική καθώς από το 2009, οπότε στο δημόσιο εργάζονταν 952.625 υπάλληλοι, το Νοέμβριο του 2014 τα επίσημα κρατικά στοιχεία απαριθμούσαν 579.164 μισθοδοτούμενους από το Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως, καταγράφεται «αφαίμαξη» του προσωπικού στο δημόσιο κατά 373.461 εργαζομένους στο παραπάνω διάστημα. Σύμφωνα δηλαδή με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το 2009 μέχρι τα τέλη του 2014 σημειώνεται μείωση που προσεγγίζει τους 75.000 υπαλλήλους ετησίως (74.692 για την ακρίβεια). Αντίστοιχα, το μισ, ολογικό κόστος, το οποίο το 2009 έφτανε τα 24,5 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2013 έπεσε στα 15,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 8,7 δισ. ευρώ. Από τότε υπολογίζεται ότι έμεινε σταθερό στη διάρκεια του 2014.

Ωστόσο και εντός του περασμένου έτους η συρρίκνωση του προσωπικού του δημοσίου αποδεικνύεται συνεχής. Τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονταν στους 580.669 υπαλλήλους. Αποτυπώθηκε μείωση 2.669 υπαλλήλων από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε, σύμφωνα με τη σχετική καταγραφή που είχε πραγματοποιήσει η aftodioikisi.gr, o συνολικός αριθμός των υπαλλήλων ήταν 583.338. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του Αυγούστου, κατέγραψαν μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 6,503 εργαζόμενους, συγκριτικά με τα στοιχία του Ιουνίου (ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν στους 589.841.

Τον Μάιο του 2014 εμφανίζεται περαιτέρω μείωση καθώς ο αριθμός αυτός πέφτει στις 590.908 υπαλλήλους. Δηλαδή παρατηρείται μείωση του προσωπικού κατά 8.299 υπαλλήλους μέσα σε ένα πεντάμηνο, που σημαίνει ότι αποχωρούσαν 1.660 υπάλληλοι τον μήνα.
Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε αφενός το μεγάλο κύμα των δημοσίων υπαλλήλων προς την σύνταξη, οι απολύσεις, βεβαίως, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και η μεγάλη «σφαγή» στους συμβασιούχους. Το 2009 ήταν 148.634, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 έπεσαν στις 12.196.


Τα οικογενειακά γεύματα αποτελούν μια παραδοσιακή αξία και μια περίσταση κατά την οποία δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της οικογένειας να επικοινωνήσουν και να αναπτύξουν τους συναισθηματικούς τους δεσμούς. Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει αρνητικά τη συγκεκριμένη συνήθεια, αφού οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές δεν αφήνουν στα μέλη της οικογένειας το περιθώριο να «μοιραστούν» τα γεύματά τους γύρω από το....
ίδιο τραπέζι.
Ωστόσο, ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την αξία των οικογενειακών γευμάτων, τονίζοντας μια άλλη διάστασή τους, καθώς φαίνεται πως η κατανάλωση συχνών γευμάτων με όλη την οικογένεια μπορεί να επηρεάσει θετικά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά και άλλες συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία τους.
Ειδικότερα, έχει φανεί πως τα παιδιά που καταναλώνουν πιο συχνά οικογενειακά γεύματα έχουν και πιο «υγιεινές» διατροφικές συνήθειες, όπως για παράδειγμα υψηλότερη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών, λιγότερο συχνή κατανάλωση «ανθυγιεινών» τροφίμων, όπως αναψυκτικά, τηγανιτά τρόφιμα και «γρήγορο-πρόχειρο» φαγητό, καθώς και υψηλότερες προσλήψεις ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως είναι το ασβέστιο, ο σίδηρος και πολλές βιταμίνες.
Επιπλέον, η αυξημένη συχνότητα οικογενειακών γευμάτων σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρβαρου ή παχυσαρκίας, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι δρα προστατευτικά ενάντια στην εμφάνιση διατροφικών διαταραχών στα παιδιά. Ταυτόχρονα, η συχνότερη κατανάλωση οικογενειακών γευμάτων μπορεί να αποτελέσει κι ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τους γονείς, προκειμένου να διαχειριστούν το πρόβλημα της νεοφοβίας, της άρνησης δηλαδή των παιδιών να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, αφού ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι πιθανότητες ένα παιδί να δοκιμάσει ένα νέο τρόφιμο είναι μεγαλύτερες όταν καταναλώνονται συχνότερα γεύματα με όλη την οικογένεια.
Ακόμη, τα οικογενειακά γεύματα αποτελούν μια καλή ευκαιρία προκειμένου το παιδί να μάθει να αξιολογεί το αίσθημα κορεσμού, καθώς το επίκεντρο βρίσκεται στο πιάτο και το φαγητό, σε αντίθεση με την περίπτωση όπου το γεύμα σερβίρεται μπροστά στην τηλεόραση, για παράδειγμα, χωρίς να δίδεται προσοχή στο είδος και την ποσότητα που καταναλώνεται. Τέλος, μέσω των οικογενειακών γευμάτων παρέχεται στους γονείς η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πρότυπο «υγιεινών» διατροφικών συμπεριφορών, τις οποίες είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσουν και να ακολουθήσουν τα παιδιά στη μετέπειτα ζωή τους.
Μάλιστα, φαίνεται πως η αυξημένη συχνότητα κατανάλωσης γευμάτων με όλη την οικογένεια επιφέρει περαιτέρω οφέλη, που δε σχετίζονται μόνο με τη «διατροφική υγεία». Συγκεκριμένα, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι έφηβοι που καταναλώνουν πιο συχνά οικογενειακά γεύματα έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν «κακές» συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
Συνεπώς, αξίζει να στοχεύσετε στο να καταναλώνετε τα γεύματά σας μαζί με όλη την οικογένεια όσο το δυνατόν πιο συχνά. Εκμεταλλευτείτε το πρωινό καθημερινά, όπου οι πιθανότητες να είναι όλη η οικογένεια συγκεντρωμένη στο σπίτι είναι μεγαλύτερες και φυσικά τα σαββατοκύριακα, εφόσον το επιτρέπει το εργασιακό σας πρόγραμμα. Σκεφτείτε πως τα οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σας αλλά και η οικογένειά σας συνολικά σίγουρα είναι αρκετά προκειμένου να σας «αποζημιώσουν» για την προσπάθειά σας.

http://simantra.blogspot.gr 
Το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με άλλα θρυλικά οχήματα σε ένα κτήμα στη δυτική Γαλλία

Μια Φεράρι 250 GT California Spyder που ανήκε στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν τη δεκαετία του 1960 πουλήθηκε την Παρασκευή στην τιμή των 14,2 εκατομμυρίων ευρώ σε μια δημοπρασίας στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτό το σπάνιο καμπριολέ αυτοκίνητο ήταν το σημαντικότερο έκθεμα της συλλογής Μπεγιόν, η οποία έχει διασκορπιστεί στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας που οργάνωσε ο οίκος Artcurial.
Η αξία της Φεράρι είχε εκτιμηθεί ότι ανερχόταν από τα 9,5 έως και τα 12 εκατ, ευρώ. Μαζί με τα έξοδα, ο αγοραστής –η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής– θα καταβάλει συνολικά ένα ποσό 16,3 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με άλλα θρυλικά οχήματα σε ένα κτήμα στη δυτική Γαλλία.

Επρόκειτο για την «ανακάλυψη του αιώνα», όπως είχε γράψει εκείνη την εποχή ένα εξειδικευμένο αμερικανικό περιοδικό.

Ιδιοκτήτης της μοναδικής αυτής συλλογής αυτοκινήτων ήταν ο Ροζέ Μπεγιό, που απεβίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επιχειρηματίας που απασχολούνταν με τις μεταφορές εμπορευμάτων είχε συλλέξει μοναδικά αυτοκίνητα με την υπογραφή τρανταχτών ονομάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας: Bugatti, Talbot, Hispano-Suiza, Delahaye, Delage.

Ο ίδιος φιλοδοξούσε να διασώσει την κληρονομιά της προπολεμικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανοίξει ένα μουσείο στο κτήμα του έκτασης επτά στρεμμάτων, αλλά τα οικονομικά του δεν του το επέτρεψαν.

Ωστόσο για σχεδόν μισό αιώνα αυτή η συλλογή των δεκάδων αυτοκινήτων παρέμενε κάτω από υπόστεγα, πολλά από τα οποία όμως δεν ήταν εντελώς αδιάβροχα.

Αν και πολλά από τα αυτοκίνητα της συλλογής είχαν υποστεί σοβαρές φθορές και ζημιές, η Φεράρι είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση καθώς βρισκόταν σε ένα κλειστό γκαράζ. Μία Μαζεράτι A6G Grand Sport του 1956 πουλήθηκε έναντι του ποσού των 1,72 εκατομμυρίων ευρώ με την αξία της να υπολογίζεται, σύμφωνα με τον κατάλογο του γαλλικού οίκου, μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατ. ευρώ.

http://www.seleo.gr 
Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών «Η Μελωδία της Ευτυχίας», που παίζεται με τεράστια επιτυχία εδώ και δύο μήνες στην Αθήνα, μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη – στο θέατρο Ραδιο Σιτυ - από τις 27 Φεβρουαρίου.

Μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ζέτα Δούκα και ο Αργύρης Αγγέλου, ενώ τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια το ιδιαίτερο ταλέντο της στον τομέα του μιούζικαλ (Annie, Fame, Rent). Το μουσικό σκέλος της παράστασης υποστηρίζει με τις ενορχηστρώσεις του ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Άννα Αθανασιάδη. Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων (θυμίζουμε ο πλοίαρχος Φον Τραπ είχε 7 παιδιά που πρωταγωνιστούν στην παράσταση) έγινε εκτενής και απαιτητική οντισιόν και τα παιδιά που επελέγησαν κατάφεραν να ενθουσιάσουν το κοινό της Αθήνας που τους χάριζε κάθε βράδυ το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Στο δυναμικό επίσης της ελληνικής αυτής υπερπαραγωγής εντάσσονται και άλλοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες: η Μαρία Γράμψα που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της στον απαιτητικό ρόλο της Ηγουμένης, δύο νέοι ηθοποιοί, ο Ιάσονας Μανδηλάς και η Άννα Φιλιππάκη, με ιδιαίτερα επιδόσεις στο χώρο του μιούζικαλ που υποδύονται το ρόλο του ταχυδρόμου Ρολφ και της μεγάλης κόρης της οικογένειας Φον Τραπ, Λιζλ, ο γνωστός ηθοποιός Περικλής Λιανός στο ρόλο του κρυφοναζιστή μπάτλερ. Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει η Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τους φωτισμούς επιμελείται η Κατερίνα Μαραγκουδάκη ενώ το Graphic & Visual Design είναι των Grou3 .

Η Μελωδία της Ευτυχίας έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Φον Τραπ, ενώ τη μουσική - που έγινε παγκοσμίως γνωστή - έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν.

Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Αυστρία του 1930. Μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη) έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι και φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο πνεύμα της όμως καθώς και η βαθιά αγάπη της για τη μουσική την εμποδίζουν να υπακούσει τους μοναστηριακούς κανόνες. Η Ηγουμένη του μοναστηριού στην προσπάθεια της να καταλάβει τι πραγματικά θέλει η Μαρία, την στέλνει ως γκουβερνάντα στο σπίτι του Πλοιάρχου Γκεόργκ Φον Τραπ (Άκης Σακελλαρίου) που, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει μόνος του την φροντίδα των 7 παιδιών του. Ο Τραπ συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως στο πλήρωμα των πλοίων που διοικεί με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει απείθαρχα. Τα παιδιά γοητεύονται από την υπομονετική, γλυκιά και χαρούμενη Μαρία. Η μουσική αρχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και χαρά. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αργύρης Αγγέλου) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει σε ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Ελσα Σρέντερ (Ζέτα Δούκα) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η προοπτική του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Η ιστορία θα τέλειωνε με ένα παραδοσιακό happy ending αν δεν μεσολαβούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποταχθεί στη ναζιστική Γερμανία και ο πλοίαρχος καλείται να πολεμήσει στο ναυτικό.

Η ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας»

Η ταινία Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music) έκανε πρεμιέρα το 1965 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και πρωταγωνιστές την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν. Το μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, οπως και η ταινία, βασίστηκαν με τη σειρά τους στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας φον Τραπ The Story of the Trapp Family Singers και η προσαρμογή για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τους Έρνεστ Λέμαν, Χάουαρντ Λίντσεϊ και Ράσελ Κράουζε. Μερικά από τα τραγούδια του μιούζικαλ όπως: The Sound of Music, My Favorite Things, Climb Ev'ry Mountain, Do-Re-Mi, Sixteen Going on Seventeen, The Lonely Goatherd και Edelweiss έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα. Μεγάλος μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο περίφημο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ενώ το μοναστήρι στο οποίο πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα αποτελεί ένα από τα κατ' εξοχήν αξιοθέατα που επισκέπτονται καθημερινά οι τουρίστες στην περιοχή.

Βραβεύτηκε με 5 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος». Την πρώτη θέση σε ρεκόρ εισπράξεων διατήρησε ως το 1975.

Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Θέατρο Ράδιο Σίτυ: Βασιλίσσης Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9
Πληροφορίες: 2310 819153
Εισιτήρια από 12 ευρώ

http://thesout.gr

Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης “κλείδωσε” η διεξαγωγή διαγωνισμών για 11.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2015 σε υπουργεία, περιφέρειες, νομικά πρόσωπα και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου.
Σε αυτές τις προσλήψεις δεν περιλαμβάνονται οι επαναπροσλήψεις απολυμένων και ορισμένες θέσεις οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2014 και ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Με τις νέες προσλήψεις δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη επειγουσών αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες που παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού- όπως σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια- και υπηρετούνται οι στόχοι της νέας κυβέρνησης για είσπραξη δημοσίων εσόδων, καταπολέμηση της διαφθοράς και θεσμική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.
Ορισμένα από τα αιτήματα των φορέων έχουν ήδη υποβληθεί στο ΑΣΕΠ, το οποίο και επεξεργάζεται προκηρύξεις που πρόκειται να εκδώσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πηγή: Έθνος
Ακόμα και οι κατσαρίδες έχουν προσωπικότητα
Την επόμενη φορά που θα στριμώξετε μια κατσαρίδα στη γωνία, σκεφτείτε το πριν σκοτώσετε μια μοναδική, ανεπανάληπτη προσωπικότητα.

Αν και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι τα έντομα συμπεριφέρονται σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια, τα οποία αντιδρούν πάντα με τον ίδιο τρόπο σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα, τα τελευταία πειράματα δίνουν μια πιο περίπλοκη εικόνα.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο δείχνει ότι κάθε κατσαρίδα, όπως και κάθε άνθρωπος, χαρακτηρίζεται από ιδιότητες σαν την επιθετικότητα, το θάρρος ή η συστολή, ιδιότητες που ξεχωρίζουν την κατσαρίδα από άλλα άτομα του είδους της.

Διαβάστε επίσης:

«Πολλές έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι διάφορα ασπόνδυλα έχουν προσωπικότητες» σχολιάζει στο δικτυακό τόπο του Science ο Άισαακ Πλάνας-Σίτγια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

«Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν είχε εξετάσει την αμερικανική κατσαρίδα» επισημαίνει, αναφερόμενος στη γνωστή, μεγάλη κατσαρίδα που μαγαρίζει και τα ελληνικά σπίτια, του είδους Periplaneta americana.

Όπως αναφέρει η ομάδα του Πλάνας-Σίτγια στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, το πείραμα πραγματοποιήθηκε με 304 κατσαρίδες, στων οποίων τη ράχη είχε τοποθετηθεί τσιπ RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) για την παρακολούθηση των κινήσεών τους.

Δεδομένου ότι η ηλικία και το φύλο παίζει ρόλο στη συμπεριφορά των κατσαρίδων, οι ερευνητές φρόντισαν να είναι όλα τα πειραματόζωα αρσενικά ηλικίας τεσσάρων μηνών, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η σύγκριση.

Χωρισμένα σε ομάδες των 16 ατόμων, οι κατσαρίδες τοποθετήθηκαν σε έναν πλαστικό, καλά φωτισμένο δίσκο, από τον οποίο δεν μπορούσαν να αποδράσουν. Ένα κόκκινο φίλτρο που κρεμόταν πάνω από τον δίσκο δημιουργούσε μια σκοτεινή σκιά, την οποία τα έντομα θεωρούσαν καταφύγιο.

Η ανάλυση των αντιδράσεων των κατσαρίδων αποκάλυψε ότι ορισμένες ήταν «ντροπαλές» και έσπευδαν να κρυφτούν, ενώ οι άλλες παρέμεναν με θάρρος κάτω από το φως. Επιπλέον, οι ντροπαλές κατσαρίδες παρέμειναν ντροπαλές σε όλες τις δοκιμές, όπως συνέβη αντίστοιχα και με τις θαρραλέες κατσαρίδες.

Η εικόνα όμως περιπλέκεται, αφού η αμερικανική κατσαρίδα ζει σε κοινότητες και πρέπει να προσαρμόζει τη συμπεριφορά της στην ομάδα.

Παρόλο που κάθε κατσαρίδα συμπεριφερόταν με χαρακτηριστικό τρόπο όταν αντιλαμβανόταν ότι βρισκόταν σε νέο περιβάλλον, στο τέλος κάθε δοκιμής όλες οι κατσαρίδες είχαν συγκεντρωθεί κάτω από το ίδιο καταφύγιο.

«Υπάρχει μια συλλογική δυναμική -μια κοινωνική επίδραση- που μετριάζει τις διαφορές ανάμεσα στις προσωπικότητες των ατόμων» λέει ο Πλάνας-Σίτγια.

Αυτό υποδεικνύει ότι, όπως συμβαίνει και στις ανθρώπινες κοινωνίες, το σύνολο της κοινότητας είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των προσωπικοτήτων από τις οποίες αποτελείται η κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η προσωπικότητα και η κοινωνικότητα κάθε κατσαρίδας επηρεάζουν τη συμπεριφορά της σε νέα περιβάλλοντα, και επομένως παίζουν ρόλο στην πιθανότητα επιβίωσης.

Για την κατσαρίδα που κινδυνεύει να στριμωχτεί στη γωνία, η προσωπικότητα ίσως είναι θέμα ζωής και θανάτου.

in.gr

Χαμός έγινε στα τηλεφωνικά κέντρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από μια ανάρτηση στο facebook.

Το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Από την άμεση διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα στο facebook που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που έβλεπαν την ανάρτηση, να καλούν τον αριθμό, του οποίου τα τρία πρώτα ψηφία αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199) και έτσι καλούσαν εκεί!

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

http://www.newsit.gr 

Το 1977 στην περιοχή της Βεργίνας, η σκαπάνη του Μανόλη Ανδρόνικου (έγραφε με “ο” το όνομά του γιατί έτσι του άρεσε περισσότερο) έφερε στο φως τον βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β΄, μια ανακάλυψη που θεωρήθηκε από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά γεγονότα του αιώνα μας.
Οι ανασκαφές είχαν ξεκινήσει τον 19ο αιώνα από τον Γάλλο αρχαιολόγο L.Heuzey και συνεχίστηκαν μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, αποκαλύπτοντας μέχρι σήμερα πολύ σημαντικά μνημεία.

Πέρα από την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων, ήρθε στο φως το μνημειώδες ανάκτορο με τμήματα από μια μεγάλη περίστυλη αυλή με μωσαϊκό δάπεδο, με πολυτελείς χώρους συμποσίων, καθώς και το ιερό που ήταν αφιερωμένο στον Ηρακλή Πατρώο.
Επιπλέον έκανε την εμφάνιση του το αρχαίο θέατρο, το ιερό της Εύκλειας το οποίο περιλαμβάνει δύο ναούς, ενώ η Ακρόπολη και η οχύρωση της πόλης, βρέθηκε να δεσπόζει πάνω σε απόκρημνο λόφο.

Για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε το 1993 υπόγειο κτίριο, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διάσωση των τοιχογραφιών. Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο του Φιλίππου Β΄, περιλαμβάνονται τα λαμπρά όπλα που μαρτυρούν τη δύναμη του ηγεμόνα, ενώ ο σωρός των υπολειμμάτων της νεκρικής πυράς, θυμίζει το τραγικό ολοκαύτωμα και συγχρόνως υπαινίσσεται το πέρασμα σε άλλη διάσταση.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε η χρυσή λάρνακα διακοσμημένη με το μακεδονικό αστέρι, οι δύο πλούσια διακοσμημένες χρυσελεφάντινες κλίνες και το πιο βαρύτιμο και εντυπωσιακό χρυσό στεφάνι που σώθηκε από την ελληνική αρχαιότητα.

Σήμερα το CNN έρχεται να συμπεριλάβει τα ευρήματα της Βεργίνας στα δέκα κορυφαία Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μνημεία που αν και δεν είναι τα πιο γνωστά, υπόσχονται συναρπαστικές και παράξενες ιστορίες από το παρελθόν και σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη.

Αναλυτικά η λίστα με τα πιο ιστορικά μνημεία της UNESCO είναι:

1. Ποτοσί-Βολιβία
2. Αιγές-Βεργίνα
3. Μασάντα-Ισραήλ
4. Μνημείο Λούθερ-Γερμανία
5. Μαυσωλείο του Πρώτου Κινέζου Αυτοκράτορα – Κίνα
6. Εθνικό Ιστορικό Πάρκο, Σίταντελ, Σαν Σούσι – Αϊτή
7. Λουμπινι, Γενέτειρα του Βούδα – Νεπάλ
8. Βασιλικά Ανάκτορα του Αμπομέι – Μπενίν
9. Head Smashed in Buffalo Jump – Καναδάς
10. Οχυρό Άγκρα – Ινδία

Για τους περισσότερους ο χρόνος που χρειάζονται για να μετακινηθούν από το σπίτι στη δουλειά, από τη δουλειά στο σπίτι, από το σπίτι στα μαγαζιά και από τα μαγαζιά στο σπίτι είναι πολύς και -κατά κύριο λόγο- θεωρείται χαμένος χρόνος, αφού δεν έχουν πολλές επιλογές να τον εκμεταλλευτούν δεόντως.
Η αλήθεια ομολογουμένως είναι ότι οι στιγμές που περνάτε στο μετρό, το αυτοκίνητο, το λεωφορείο και το τραμ, δεν θα μπορούσαν να είναι οι πιο παραγωγικές της ημέρας σας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μη θεωρούνται τελείως χαμένες.
Πώς μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε όλες αυτές τις ώρες της εβδομάδας που περνάτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσπερνώντας σταθμούς και με διαφορετική «παρέα» κάθε φορά;
Βάλτε τους στόχους της ημέρας
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους, αναλογιζόμενοι τι θέλουν να έχουν πετύχει στο τέλος της. Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες στιγμές της ημέρας που περνάτε στο αυτοκίνητο, όσο έχετε ακόμα διαύγεια και αποφασίστε ποιοι θέλετε να είναι οι σημερινοί σας στόχοι και με ποιο τρόπο θα φτάσετε σε αυτούς στο συντομότερο διάστημα και με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
Βρείτε χρόνο για την προσωπική σας πρόοδο
Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα έχετε σίγουρα χρόνο να το τσεκάρετε στο γραφείο, ή όπου είναι ο προορισμός σας. Όσο είστε στο λεωφορείο ή το μετρό, εκμεταλλευτείτε αυτό τον «ενδιάμεσο χρόνο» κάνοντας πράγματα που δε βρίσκετε άλλη στιγμή της ημέρας, χρόνο για να τα κάνετε. Διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε το νέο δίσκο των Waterboys ή ξεφυλλίστε το αγαπημένο σας περιοδικό, όσο δεν έχετε κανέναν γύρω (θεωρητικά έστω) να σας αποσπάσει από αυτό.
Γυμναστείτε
Αν η απόσταση που έχετε να διανύσετε δεν είναι τόσο κοντινή, ώστε να την κάνετε με τα πόδια, μπορείτε να κάνετε μέρος αυτής με το ποδήλατο ή –ακόμα καλύτερα- να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα και να κάνετε όλη τη διαδρομή κάνοντας πετάλι. Η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, ενώ βρετανικές έρευνες έχουν δείξει ότι έχει θετικές συνέπειες και στην παραγωγικότητα του ατόμου. Αρκεί να πετύχετε μια φορά την εβδομάδα να γυμνάζεστε στη διαδρομή από και προς τη δουλειά και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.
Πάρτε το χρόνο σας
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αφού όλοι έχουμε τη συνήθεια να βιαζόμαστε στο δρόμο προς τη δουλειά, δοκιμάστε μια φορά να ξυπνήσετε νωρίς και να μην φτάσετε τρέχοντας και ασθμαίνοντας στο γραφείο. Όταν βιάζεστε, αγχώνεστε και όταν αγχώνεστε, δεν είστε καθόλου ευτυχισμένοι.
Όταν κάνετε τα πράγματα με το χρόνο σας, έχετε την ξεκάθαρη και άκρως ικανοποιητική αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο τους χρόνου και της ζωής σας και αυτό σίγουρα συνεισφέρει στην εικόνα σας για τον εαυτό σας και στην εικόνα σας που παρουσιάζετε και στους άλλους, εργοδότες και λοιπούς.

Κοινωνικοποιηθείτε
Το να εξυπηρετείτε κάποιο συνάδελφο, παίρνοντας κι εκείνον με το αυτοκίνητο, εκτός από καλή συμπεριφορά, δείχνει τη διάθεσή σας να γνωρίσετε κόσμο και να κοινωνικοποιηθείτε. Μπορεί ο συντονισμός να σας δυσκολέψει, αλλά αξίζει την προσπάθεια να μην περάσετε μια ώρα μόνος στο αυτοκίνητο.
Είτε ο συνοδηγός είναι συνάδελφος, είτε φίλος και μόνο με τη συναναστροφή μαζί του θα έχετε καλύτερη διάθεση και βελτιωμένη παραγωγικότητα για το υπόλοιπο της ημέρας. 
Διευρύνετε τις γνώσεις σας
Σε μέρη που δεν έχετε την ευχέρεια να κρατήσετε σημειώσεις, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχετε το χρόνο να ακούσετε διαλέξεις, audio books, online μαθήματα και θεατρικά έργα. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες προσφέρουν εύρος γνώσεων και έξυπνη αξιοποίηση του χρόνου μετακίνησής σας από το ένα μέρος στο άλλο.
Παρατηρήστε τους γύρω σας
Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσετε τους γύρω σας, να ακούσετε τις συζητήσεις τους με το φίλο τους στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, να ανακαλύψετε ποιο βιβλίο διαβάζουν και να εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας, αλλά όχι με διάθεση κουτσομπολιού, όλες αυτές τις πληροφορίες, που σας παρέχονται απλόχερα.
Η έμπνευση, ιδιαίτερα αν κάνετε μια δημιουργική δουλειά, μπορεί να έρθει από οπουδήποτε, γι’ αυτό βοηθάει να έχετε πάντα τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

Ενδυναμώστε τη σχέση με το σύντροφό σας
Μπορεί να μην ακούγεται πολύ ρομαντική σαν ιδέα, αλλά αν είστε πολυάσχολοι και ο προσωπικός χρόνος με τον σύντροφό σας είναι κάτι σπάνιο, τότε μπορείτε να βρείτε αυτό το χρόνο πηγαίνοντας μαζί στη δουλειά. Εκεί σίγουρα θα έχετε λίγη ώρα οι δυο σας, χωρίς τηλέφωνα να χτυπάνε και παιδιά να φωνάζουν.
Ενδυναμώστε τη σχέση και με τα παιδιά σας
Αν μέσα στο πρωινό σας πρόγραμμα, έχετε να πάτε και τα παιδιά στο σχολείο, μην το αντιλαμβάνεστε σαν ακόμα μια αγγαρεία, αλλά σαν μια καλή ευκαιρία να δεθείτε μαζί τους, να μιλήσετε για το πως θα περάσουν ή πέρασαν τη μέρα τους, να τραγουδήσετε μαζί τραγούδια και ακόμα να ακούσετε όσα έχουν να σας πουν χωρίς διάσπαση προσοχής, ούτε της δικής σας, ούτε της δικής τους από άλλα ερεθίσματα.
Ξεκινήστε τη δουλειά από νωρίς
Μια μέρα που έχετε να κάνετε μια παρουσίαση στη δουλειά σας, ή μια σοβαρή για το μέλλον σας κουβέντα με το αφεντικό σας, αφήστε για λίγο στην άκρη την κοινωνικοποίηση και εκμεταλλευτείτε τη μοναξιά του οδηγού και σκεφτείτε, όσο έχετε τη διαύγεια του πρωινού, τις λεπτομέρειες της συνάντησης και πως θα αποφύγετε τις παγίδες των συνομιλητών σας.

Οργανωθείτε για παν ενδεχόμενο
Αυτό που αγχώνει τους περισσότερους είναι η έλλειψη ελέγχου στο χρόνο που χρειάζονται να φτάσουν από το ένα σημείο στο άλλο, γι΄αυτό και καλό είναι να έχετε πάντα στο πρόγραμμα πιθανές καθυστερήσεις, όπως είναι η κίνηση στο δρόμο ή ένας αργοπορημένος συρμός του μετρό. Ενημερώσετε το  γραφείο, πως θα καθυστερήσετε και όσο χρόνο είστε εγκλωβισμένοι στο μποτιλιάρισμα, κάνετε επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε το κόστος της καθυστέρησης όταν φτάσετε στο  γραφείο.
Οργανωθείτε από το προηγούμενο κιόλας βράδυ
Αν δε θέλετε να τρέχετε σαν το Βέγγο κάθε πρωί, φροντίστε να έχετε προετοιμάσει το πρωινό σας, από το προηγούμενο βράδυ. Όπως όλα τα παραπάνω, που προτείνονται από την ιστοσελίδα του Reader’s Digest, είναι πάντα βοηθητικό να έχετε αποφασίσει τι θα φορέσετε και να μη σιδερώνετε πρωί-πρωί, να έχετε ετοιμάσει το φαγητό των παιδιών και το δικό σας τάπερ και να έχετε εντοπίσει το σημείο που παρατήσατε τελευταία φορά τα κλειδιά και το κινητό σας.
clickatlife.gr


Σύσταση προς το καταναλωτικό κοινό να μην συζητεί ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόραση απηύθυνε η Samsung.
Ειδικότερα, η εταιρεία σε ενημερωτικές οδηγίες περί των δυνατοτήτων και της χρήσης των «έξυπνων» τηλεοράσεών της, όσον αφορά στον τομέα της αναγνώρισης φωνής, αναφέρει τα εξής: «εάν ενεργοποιήσετε το voice recognition, μπορείτε να αλληλεπιδράτε με την Smart TV σας μέσω της φωνής σας.
Για να σας παρέχεται το χαρακτηριστικό αυτό, κάποιες φωνητικές εντολές μπορεί να μεταδίδονται (μαζί με πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, περιλαμβανομένων στοιχείων ταυτοποίησης της συσκευής) σε μία ‘τρίτη’ υπηρεσία η οποία μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο…επιπρόσθετα η Samsung ενδεχομένως να συλλέγει, και η συσκευή σας να ‘πιάνει’ φωνητικές εντολές και σχετικά κείμενα έτσι ώστε να σας παρέχονται χαρακτηριστική voice recognition και να αξιολογούνται και να βελτιώνονται οι δυνατότητες.
Σας παρακαλούμε να έχετε υπόψιν ότι εάν τα λόγια σας περιλαμβάνουν προσωπικά ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία, αυτές οι πληροφορίες θα είναι μεταξύ αυτών που συλλέγονται και μεταδίδονται σε τρίτους, μέσω της χρήσης από πλευράς σας της αναγνώρισης φωνής».
«Αν δεν ενεργοποιήσετε την αναγνώριση φωνής, δεν θα είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε διαδραστικά χαρακτηριστικά αναγνώρισης φωνής, αν και μπορεί να είστε σε θέση να ελέγξετε την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας κάποιες προκαθορισμένες φωνητικές εντολές. Αν και η Samsung δεν συλλέγει τα λεγόμενά σας, μπορεί και πάλι να συλλέγει σχετικά κείμενα και άλλα χρήσιμα δεδομένα, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε τις επιδόσεις των χαρακτηριστικών και να τις βελτιώνουμε».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η εν λόγω προειδοποίηση ήρθε στο φως από δημοσίευμα του Daily Beast, που αναδημοσίευσε το αντίστοιχο κομμάτι της σχετικής πολιτικής της εταιρείας.
Το κείμενο κυκλοφόρησε στα social media (και ειδικά στο Twitter), με κάποιους χρήστες να εκφράζουν προβληματισμούς και να παραπέμπουν στο «1984» του Τζορτζ Όργουελ.
Από πλευράς της, η κορεατική εταιρεία, διευκρίνισε ότι η εν λόγω privacy policy αποτελεί μια προσπάθεια να είναι όσο πιο διαφανής γίνεται απέναντι στους καταναλωτές, για να τους βοηθά να κάνουν επιλογές έχοντας γνώση όλων των δεδομένων και συμπλήρωσε ότι παίρνει την ιδιωτικότητα των πελατών της «πολύ σοβαρά».
Επίσης, τόνισε ότι δεν αποθηκεύονται ή πωλούνται δεδομένα φωνής και ότι ο χρήστης είναι πάντα σε θέση να γνωρίζει εάν το επίμαχο χαρακτηριστικό είναι ενεργό, καθώς εμφανίζεται σχετικό εικονίδιο στην οθόνη.
naftemporiki.gr

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο στο facebook.
Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο facebook και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με tag μέχρι και 20 φίλοι του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να « κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player ( InstallFlashPlayer.exe ), όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).
Επίσης, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό facebook του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και 20 φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω του facebook, μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:
Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.
Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του facebook να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να τους προσθέσει με tag  χωρίς να το εγκρίνουν.
Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.
Σκουλήκια: Η τροφή του μέλλοντος
Μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά υποστηρίζουν, ότι η τροφή του μέλλοντος θα φτιάχνεται από… σκουλήκια, τα οποία –όπως τονίζουν- έχουν καλή γεύση και είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών.
 
Η νέα αυτή βάση τροφής, που την ονόμασαν C-fu, αναπτύχθηκε κυρίως με στόχο να βοηθηθεί ο ολοένα και αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα εννιά δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Οι κατασκευαστές της όμως πιστεύουν ότι θα μπορούσε ακόμη να "πιάσει" και ως μια εναλλακτική επιλογή "υγιεινής διατροφής".
 
Φοιτητές από τα πανεπιστήμια Cornell στη Νέα Υόρκη και τη σχολή Schulich School of Business του πανεπιστημίου York στον Καναδά δημιούργησαν το "κρέας από έντομα" (bug meat) το οποίο στην ουσία αποτελείται από… σκουλήκια (mealworms).
 
 
Ανέπτυξαν μια τεχνική, με την οποία μπορούν να απομονώνουν την πρωτεΐνη από τα σκουλήκια και να τη μετασχηματίζουν, για να φτιάχνουν πιο… "ελκυστικούς" κύβους C-fu, που θυμίζουν κάτι από τόφου.
 
Χρειάζονται 10.000 σκουλήκια για να φτιαχτεί σχεδόν μισό κιλό C-fu, όμως οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι το τελικό προϊόν έχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από το τόφου, ενώ είναι και πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες από ένα αυγό. Ακόμη, περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής, καθιστώντας το C-fu μια πιο υγιεινή, εναλλακτική επιλογή αντί για κρέας.
 
Η ομάδα των φοιτητών συμμετέχουν στο κίνημα "Thought For Food Challenge" και αναφέρουν τα εξής: "Το C-fu είναι μια συμπυκνωμένη τροφή, η οποία θα βοηθήσει στην ανακούφιση της πείνας στον κόσμο και την ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, παρέχοντας τα προς το ζην σε μικροκαλλιεργητές και μεταποιητές".
 
Οι δέκα φιναλίστ διαγωνίζονται για ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων, το οποίο θα αποτελέσει την αρχική χρηματοδότηση για την παρουσίαση των προϊόντων τους "κατά της πείνας στον κόσμο" σε ένα συνέδριο τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
 
Από το Σεπτέμβριο του 2014 στο διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει ομάδες φοιτητών από περισσότερα από 300 πανεπιστήμια από 51 χώρες.
news.gr
Ακόμα και όταν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την διατροφή σας, ώστε να μην ανεβάζετε τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σας, υπάρχουν ορισμένες τροφές που ίσως κάνουν ακριβώς αυτό... κάτω από τη μύτη σας.

Γι' αυτό αξίζει να δώσετε προσοχή στην ακόλουθη λίστα με τροφές που είναι πιθανό να αυξάνουν την χοληστερίνη σας:

Καφές
Όταν ετοιμάζετε τον καφέ σας με "φίλτρο πίεσης" (δοχείο με έμβολο που στο κάτω μέρος έχει ένα μεταλλικό δικτυωτό φίλτρο) επιτρέπετε σε μεγάλη ποσότητα της ουσίας cafestol (η οποία αυξάνει τα επίπεδα της LDL ή "κακής" χοληστερόλης) να περάσει στο ρόφημα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν πίνετε Espresso, αλλά εκεί η ποσότητα του καφέ είναι αρκετά μικρή ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι ο καφές με απόσταξη από χάρτινο φίλτρο, το οποίο εγκλωβίζει την μεγαλύτερη ποσότητα της cafestol.

Γαρίδες
Έχετε ακούσει πιθανώς ότι τα θαλασσινά είναι μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν την χοληστερίνη τους. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι γαρίδες αποτελούν εξαίρεση. Μια μερίδα γαρίδες, έστω και αν τις μαγειρέψετε χωρίς λίπος (βούτυρο, λάδι κλπ) περιέχει περίπου 190 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνης. Η American Heart Association συνιστά τον περιορισμό της χοληστερόλης στα 300 mg/ημέρα, ή 200 mg/ημέρα αν έχετε καρδιακή νόσο ή υψηλή χοληστερόλη. Αντί για γαρίδες προτιμήστε τα χτένια. Έχουν λιγότερο από το ένα τέταρτο της χοληστερόλης της γαρίδας.

Τορτίγια από αλεύρι
Είναι η πίτα με την οποία φτιάχνονται παραδοσιακά τα τάκος. Ακόμα, όμως, και αν πρόκειται για τορτίγιες από αλεύρι ολικής άλεσης, καλό είναι να τις αποφύγετε αν έχετε πρόβλημα χοληστερίνης. Έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από ό,τι οι τορτίγιες καλαμποκιού (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν τηγανίζετε τις τορτίγιες καλαμποκιού σε λάδι!). Ακόμα και με την τορτίγια καλαμποκιού, ωστόσο, πρέπει πάντα να ελέγχετε την ετικέτα της συσκευασίας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν παρασκευάστηκε με λαρδί.

Μπάρες δημητριακών
Ονομάζονται και "ενεργειακές μπάρες" και στο πρώτο άκουσμα μοιάζουν ως μια υγιεινή επιλογή, αν προσέχετε την χοληστερίνη σας. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε τέτοιες μπάρες δημητριακών, ελέγξτε προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας. Θα εκπλαγείτε από το πόσα κορεσμένα λιπαρά μπορεί να έχει μια και μόνο μπάρα, ειδικά αν περιέχει τροπικά έλαια όπως το φοινικέλαιο και το φοινικοπυρηνέλαιο, που προσθέτουν κορεσμένα λιπαρά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!