Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ισραήλ: Περίτεχνο ψηφιδωτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε αρχαία συναγωγή
Ένα μοναδικής αξίας περίτεχνο ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο να συναντά έναν εβραίο αρχιερέα ανακαλύφθηκε σε συναγωγή του 5ου αιώνα στον αρχαιολογικό χώρο του χωριού Χουκόκ στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα, αφού αποτελεί την πρώτη μη βιβλική σκηνή που εντοπίζεται σε αρχαία συναγωγή.

Το πολύχρωμο ψηφιδωτό δάπεδο απεικονίζει τη συνάντηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον αρχιερέα, καθώς και άλλες ανθρώπινες μορφές, αλλά και μορφές ζώων.

Απεικονίζονται, επίσης, μορφές ελεφάντων. Σύμφωνα με την Τζόντι Μάγκνες, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποιεί τις έρευνες, οι ελέφαντες παραπέμπουν στον ελληνικό στρατό, αφού στις μάχες οι ελέφαντες συνδέθηκαν με τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Είναι πολύ πιθανό το ψηφιδωτό να απεικονίζει έναν εβραϊκό μύθο για τη συνάντηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με έναν εβραίο αρχιερέα» δήλωσε η Μάγκνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα artnetnews, οι ανασκαφικές έρευνες στο χωριό Χουκόκ ξεκίνησαν το 2012 και διεξάγονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ. Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά, ένα από τα οποία απεικονίζει τη μορφή του Σαμψών.

Η Μάγκνες έκανε λόγο για «μοναδικές ανακαλύψεις», υπογραμμίζοντας ότι οι εικόνες στα ψηφιδωτά «δείχνουν το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ποιότητας, ενώ τα μοτίβα που έχουν βρεθεί είναι τα πρώτα αυτού του είδους που εμφανίζονται σε αρχαία συναγωγή».



Newsroom ΔΟΛ


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας ανακοίνωσε ένα πενταετές σχέδιο για την εξόντωση δύο εκατομμυρίων άγριων γατών, με στόχο την προστασία απειλουμένων θηλαστικών και πτηνών.
Οι γάτες εισήχθησαν στην ήπειρο από τους Ευρωπαίους εποίκους πριν από περίπου 200 χρόνια και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι 20 εκατομμύρια γάτες στην Αυστραλία εκτιμάται ότι σκοτώνουν περίπου 75 εκατομμύρια αυτόχθονα ζώα κάθε ημέρα.
Τα αποτελεσματικά αρπακτικά ένστικτα και η πληθυσμιακή έκρηξη των γατών έχουν ήδη οδηγήσει στην εξαφάνιση 28 τοπικών ειδών θηλαστικών, ενώ πολλά περισσότερα απειλούνται με εξαφάνιση, επηρεάζοντας δραματικά το οικοσύστημα.
«Από τα 29 θηλαστικά που έχουν εξαφανιστεί στην Αυστραλία από τότε που έφτασαν οι Ευρωπαίοι, οι γάτες ήταν υπεύθυνες σε κάποιο ποσοστό για την εξαφάνιση 28 εξ αυτών, ενώ πάνω από 120 είδη θηλαστικών είναι σήμερα απειλούμενα λόγω των γατών», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Απειλουμένων Ειδών της Αυστραλίας, Γκρέγκορι Άντριους.
«Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως δε μισούμε τις γάτες, απλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο τη ζημιά που προκαλούν στην άγρια ζωή της Αυστραλίας», πρόσθεσε.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την ίδρυση δέκα νέων καταλυμάτων χωρίς την παρουσία γατών, με μεγάλες περιφραγμένες περιοχές οικοτόπων κυρίως στην αραιοκατοικημένη Βόρεια Επικράτεια. Οι γάτες, επίσης, θα κυνηγηθούν σε άλλα 25 εκατομμύρια στρέμματα ανοιχτού τοπίου. Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει το έργο με 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με την πλειοψηφία των χρημάτων να διατίθεται για την εξόντωση των γατών, και τα υπόλοιπα για την προστασία απειλουμένων ειδών. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν επίσης να χαρακτηριστεί η άγρια γάτα ως επιβλαβές παράσιτο.
Το σχέδιο έγινε δεκτό με ικανοποίηση από διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες, αν και υπάρχουν κάποιες διαφωνίες για το μέγεθος της χρηματοδότησης και τον τρόπο εφαρμογής του.
naftemporiki.gr
SM-T815_combination_white_Standard_Online_S
H Samsung ανακοίνωσε νέες λεπτές προτάσεις στην κατηγορία των tablets, με το Galaxy Tab S2 8.0 να είναι η πρώτη συσκευή και το Galaxy Tab S2 9.7 να έπεται.
Η νέα σειρά μοντέλων Samsung Galaxy Tab S2 διακρίνεται για το πολύ λεπτό προφίλ, το οποίο δεν ξεπερνά τα 5,6 χιλιοστά, ενώ είναι περισσότερο από εμφανές ότι η Samsung επενδύει στην μεταλλική κατασκευή και την οθόνη Super AMOLED. Η ανάλυση της οθόνης τόσο στο μοντέλο των 8 ιντσών όσο και σε εκείνο των 9,7 ιντσών είναι 2048×1536 pixels. Τα νέα μοντέλα έχουν εξοπλιστεί με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button.
SM-T715_White_white_Standard_Online_S1
Στο εσωτερικό τους έχουν οχταπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 533, με μνήμη RAM 3 GB, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 ή 64 GB και θύρα micro SD που μπορεί να δεχτεί κάρτες μέχρι και 128 GB. Παράλληλα, η Samsung προσφέρει δωρεάν όγκο 100 GB στο OneDrive για δύο χρόνια. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία κάμερα 8 Megapixel και στο εμπρός μία κάμερα 2.1 Megapixel.
SM-T715_Black_black_Dynamic_Online_S
Το μικρότερο μοντέλο των 8 ιντσών έχει μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh, ενώ το Samsung Galaxy Tab S2 των 9,7 ιντσών είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 5870 mAh. Προσφέρονται όλες οι μορφές ασύρματης συνδεσιμότητας, με Bluetooth 4.1, WiFi, LTE σε ορισμένα μοντέλα. Οι τιμές για το απλό μοντέλο των 8 ιντσών με WiFi μόνο είναι 399 ευρώ, 469 για το μοντέλο με LTE, 499 ευρώ για το Galaxy Tab S2 με οθόνη 9,7 ιντσών και WiFi και 569 ευρώ για το μοντέλο με LTE. Θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο και λευκό χρώμα.
SM-T815_02
pestaola.gr
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν με δήλωσή του έκανε γνωστό πως παραιτείται από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας!

Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός τεχνικός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική Ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Έκανα την προσπάθεια μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική Ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου».

Σε μια σημαντική κίνηση για το  μέλλον της ομάδας χάντμπολ προχώρησε η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ , καθώς συμφώνησε με τον Αλέξη Αλβανό συμφώνησε έως το καλοκαίρι του 2017.

Ο κορυφαίος Έλληνας χαντμπολίστας και πολυτιμότερος παίκτης της Α1, έβαλε σήμερα την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας και αυτή η εξέλιξη διατηρεί τον ΠΑΟΚ στο υψηλότερο επίπεδο.

«Εξαρχής προτεραιότητά μας, για τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ, ήταν η παραμονή του Αλέξη Αλβανού, ενός αθλητή με αδιαμφισβήτητη αγωνιστική αξία και ήθος, ενός άξιου πρεσβευτή όσων αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ. Για τα επόμενα δύο χρόνια η συνεργασία μας δεν θα περιοριστεί σε όσα θα κάνει ο Αλέξης στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως θα είναι πρωταγωνιστής σε μία προσπάθεια πλήρους αναδιοργάνωσης του τμήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ακαδημιών και την περεταίρω πρόοδο της ανδρικής ομάδας. Πέρσι του ευχήθηκα να γεράσει στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή η περσινή ευχή γίνεται πράξη», τόνισε ο έφορος του τμήματος, Γρηγόρης Πετρίδης.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αλβανός επισήμανε στο PAOK24 ότι «είμαι χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, που οι προοπτικές του δεν έχουν ταβάνι. Το νταμπλ που πανηγυρίσαμε πριν δύο μήνες δεν είναι το αποκορύφωμα. Φέτος ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια για τη δημιουργία μίας ομάδας που δεν θα περιορίζεται εντός συνόρων και θα βάλουμε τις βάσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Χαίρομαι που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

http://www.thestival.gr
Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε την...
πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 150 ατόμων. Πρόκειται για 140 άτομα του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και δέκα άτομα για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών (ανά την Επικράτεια) του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Η δεκαήμερη προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων άρχισε την Πέμπτη 16-07-2015 και λήγει τη Δευτέρα 27-07-2015 (τελευταία ημέρα παραλαβής εμπρόθεσμων αιτήσεων).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Ποιος δεν θέλει ένα υγιές, λαμπερό και κατάλευκο χαμόγελο που θα απογειώσει την εμφάνισή του.
Για να το αποκτήσεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και σύντομα θα δεις τη διαφορά.
1. Τακτικό και καλό βούρτσισμα
Πλένε τα δόντια σου πρωί και βράδυ πολύ καλά. Μπορείς να αντικαταστήσεις την κλασική οδοντόβουρτσα με μια ηλεκτρική που αφαιρεί περισσότερη πλάκα, με αποτέλεσμα τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά.
2. Λευκαντική οδοντόκρεμα
Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες περιέχουν διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα), που βοηθούν στην απομάκρυνση του κίτρινου χρώματος από τα δόντια.
3. Ταινίες λεύκανσης
Οι ταινίες λεύκανσης είναι πολύ λεπτές, σχεδόν αόρατες λωρίδες από εύκαμπτο πολυαιθυλένιο (πλαστικό) που τοποθετούνται πάνω στα μπροστινά δόντια. Οι ταινίες έχουν επικάλυψη στη μία πλευρά από ένα λεπτό στρώμα λευκαντικού gel με βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Διατίθενται στο εμπόριο σε διάφορες συγκεντρώσεις υπεροξειδίου με μέγιστη το 10% και μπορείς να τις εφαρμόσεις στο σπίτι.
boro.gr
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια νύφη, ενώ τέσσερις παράνυμφοι της σκοτώθηκαν τη βραδιά του μπάτσελορ πάρτι όταν μεθυσμένος οδηγός έπεσε στη λιμουζίνα στην οποία επέβαιναν, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι έκαναν αναστροφή όταν συγκρούστηκαν με φορτηγό το οποίο έκοψε κυριολεκτικά τη λιμουζίνα σχεδόν στη μέση.

«Είδαμε σώματα να κρέμονται έξω από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Ήταν νεαρά κορίτσια. Φαίνονταν χέρια, κεφάλια, μαλλιά», σημείωσε μάρτυρας στη New York Daily News.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο περιέγραψαν το δυστύχημα ως ένα από τα χειρότερα που έχουν ποτέ αντικρίσει.

Οι Brittany M. Schulman, 23, Lauren Baruch, 24, Stephanie Belli, 23, και Amy R. Grabina, 23, σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα.

Στο τροχαίο τραυματίστηκαν οι Joelle M. Dimonte, 25, Melissa Angela Crai, 23, Alicia Arundel, 24 και Olga Lipets, 24, καθώς και ο 58χρονος οδηγός της λιμουζίνας Carlos Pino.

Ο οδηγός του φορτηγού Steve Romeo μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εκδορές στο πρόσωπό του, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι αρχές συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκόολ. Είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου αλλά γρήγορα εντοπίστηκε από τις αρχές.
Οι ερευνητές εξετάζουν και το ενδεχόμενο η λιμουζίνα να έκανε παράνομη αναστροφή τη στιγμή του δυστυχήματος.

http://www.thestival.gr

Μια αναδρομή, με μοναδικό τρόπο, σε τραγούδια από το 1989 έως το 2015 θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και του Γιάννη Μηλιώκα, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και ώρα 21.30, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου στην Καλαμάτα.

Μουσικές και λόγια που χάραξαν και άγγιξαν με τον τρόπο τους τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Η καθιερωμένη, ανά εξάμηνο, εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος ''ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΝΟΣ'', θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/7 και την Κυριακή 26/7.Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα
από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 13:30 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Σημάντρων.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται πολύτιμη. Σύνθημα της αξιόλογης δράσης: «Δεν ξέρω το όνομά σου, αλλά σ’ ευχαριστώ…»
Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.
Μην αδιαφορείς.
Ο επόμενος που θα χρειαστεί μπορεί να είσαι Εσύ.




http://simantra.blogspot.gr 

Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη).
Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά» για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες… αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!
Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το τελευταίο φιλί αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και… αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε.
1. Φροντίστε να «τρέχετε» τακτικά προγράμματα cleanup
Το CCleaner είναι μια εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε caches και προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.
2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animation
Σίγουρα, κάποια από αυτά κάνουν το λειτουργικό σας σύστημα να δείχνει πιο ωραίο, όμως δε θα προτιμούσατε καλύτερα ένα πιο γρήγορο υπολογιστή; Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το όμορφο μεν, αλλά «βαρύ» Aero theme. Κάντε δεξί κλικ στο desktop και επιλέξτε Personalize. Στη συνέχεια επιλέξτε το Window Color tab και ξε-τσεκάρετε το Enable transparency.
3. Ανανεώστε και… χρησιμοποιήστε το antivirus software
Οι διάφοροι ιοί και τα malware μπορούν να κάνουν -εκτός από κακό- πιο αργό τον υπολογιστή σας. Και φυσικά, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος.
4. Αγοράστε περισσότερη RAM για πιο γρήγορο multitasking
Μια φτηνή και εύκολη αναβάθμιση στη RAM μπορεί να κάνει «θαύματα» στην ταχύτητα του υπολογιστή σας.
5. Περιορίστε τον αριθμό των εφαρμογών/προγραμμάτων που «τρέχουν» με την εκκίνηση του υπολογιστή.
Αν χρειάζεται να περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής σας, τότε μάλλον «τρέχουν» πολλά προγράμματα παράλληλα κατά την εκκίνησή του. Αφαιρέστε όσα δε χρειάζεστε.
6. Αν καθυστερεί ο internet browser καθαρίστε την cache
Αν ο υπολογιστής σας «πασχίζει» κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τότε το πρόβλημα μπορεί να μην το έχει ο ίδιος ο υπολογιστής, αλλά ο browser. Μπορεί κάθε browser να έχει ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις, όμως σε γενικές γραμμές μπορείτε να πάτε στο μενού Settings και από εκεί στο Ιστορικό (History) και να καθαρίσετε την cache.
7. Μην ξεχνάτε να κάνετε restart τακτικά
Αν αφήνετε τον υπολογιστή σας συνεχώς σε λειτουργία, τα προγράμματα που έχει μπορεί να καταλαμβάνουν περισσότερη μνήμη απ’ ό,τι χρειάζονται. Φροντίστε να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, όταν δεν τον χρειάζεστε.
Πήγη: techit.gr
Είναι 3 νταλικέρηδες. Ο ένας με μαυρισμένο μάτι, ο άλλος με διάφορες μελανιές και ο τρίτος με επιδέσμους σε όλο το σώμα του. Λέει ο πρώτος:
- Α, ρε παιδιά, καλό το τιμόνι, δε λέω αλλά με κάνει να αποκτάω κάτι συνήθειες, άλλο πράμα. Να, προχθές για παράδειγμα που γύρισα από ένα μεγάλο ταξίδι -Ιταλία είχα πάει- μπαίνω σπίτι, δυο βδομάδες έλειπα, πιάνω τη γυναίκα μου, τη βάζω κάτω, τις αλλάζω τα πετρέλαια.... και μετά τι λέτε ότι κάνω; να μα την Παναγία, πιάνω 100 Ευρωπουλα και τα ακουμπάω στο κομοδίνο. Με το που τα βλέπει η γυναίκα μου, αφήστε, μου ρίχνει μια μπουνιά, είδα τον ουρανό σφοντύλι!
- Κοίτα, λέει ο δεύτερος, που και εγώ είχα μια παρόμοια εμπειρία. Ακούστε τώρα να δείτε!! Γυρνάω σπίτι -έλειπα 5 βδομάδες, είχα πάει Λονδίνο- βλέπω τη γυναίκα μου, την πιάνω τη βάζω κάτω και τις αλλάζω … τα λάδια. Και εκεί που τελειώνω, βγάζω από την τσέπη του παντελονιού ένα νόμισμα των 100 Ευρώ και το δίνω στη γυναίκα μου. Εδώ όμως σας θέλω. Τι κάνει αυτή; Μου δίνει ρέστα 50 Ευρώ η άτιμη. Έγινε της τρελής.... Εξ' ου και οι μελανιές...!
- Ρε παιδιά, να μα τη πίστη μου, δεν θα με πιστέψετε τι μου συνέβη εμένα. Γυρίζω σπίτι μου, βλέπω τη γυναίκα μου -έλειπα 3 μήνες,πολύ μακρινό ταξίδι- τη βάζω κάτω και ….. Εκεί όμως που το κάναμε χτυπάει το κουδούνι. "Αμάν!!", μου λέει, "ο άντρας μου!! Πήδα από το μπαλκόνι!". Και τι κάνω εγώ ο βλάκας; Έπεσα και έσπασα τα πόδια και τα μούτρα μου!

Μια ομάδα χάκερς απειλεί να βγάλει στη φόρα γυμνές φωτογραφίες και φαντασιώσεις των… άπιστων χρηστών της ιστοσελίδας Ashley Madison. Μοναδικό τους αίτημα να κλείσει αυτή η σελίδα.
Η Avid Life Media, μητρική εταιρεία του ιστότοπου, επιβεβαίωσε ότι το σύστημά της δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της. «Σε αυτό το στάδιο έχουμε λάβει μέτρα ασφαλείας και κλείσαμε τα σημεία πρόσβασης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.
Οι χάκερ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Ομάδα Κρούσης», ανήρτησαν στο Διαδίκτυο μικρά αποσπάσματα από τα δεδομένα που έκλεψαν και προειδοποίησαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά ονόματα, γυμνές φωτογραφίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών και τις «κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις» των πελατών του ιστότοπου Ashley Madison, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων ζητούν να κλείσει άλλος ιστότοπος της Avid Life Media, ο «Established Men», ο οποίος απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι αναζητούν νεαρές γυναίκες. «Το κλείσιμο του AM (Ashley Madison) και του ΕΜ (Established Men) θα σας στοιχίσει, αλλά η μη συμμόρφωσή σας θα στοιχίσει περισσότερο», προειδοποίησαν. Δεν έβαλαν ωστόσο στο στόχαστρο τον ιστότοπο CougarLife όπου γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αναζητήσουν «νεαρό επιβήτορα».
Οι χάκερ υποστήριξαν επίσης ότι ο όμιλος Avid Life είπε ψέματα στους χρήστες που πλήρωσαν 19 δολάρια ο καθένας για να διαγραφούν δια παντός τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς η εταιρεία έχει κρατήσει τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών των πιστωτικών καρτών τους.
Ο όμιλος, ο οποίος εδρεύει στον Καναδά, ανέφερε ότι τα «αυστηρά» μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει «δυστυχώς δεν απέτρεψαν αυτήν την επίθεση στο σύστημά μας».
Ο ιστότοπος Ashley Madison, ο οποίος διαφημίζεται με το σλόγκαν «Η ζωή είναι μικρή, αποκτήστε εραστή», έχει περισσότερους από 37 εκατομμύρια χρήστες από 46 χώρες και ειδικεύεται στην εξεύρεση συντρόφου σε παντρεμένους άνδρες και γυναίκες. Ο ιδρυτής του, Νόελ Μπίντερμαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, είπε ότι τα συνολικά έσοδά του για το 2014 ανήλθαν στα 115 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 45% σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο χρόνο.
Η Μ. Βρετανία, όπου είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1,2 εκατομμύριο Βρετανοί – ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5% των παντρεμένων της χώρας – θεωρείται η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή αγορά για τον όμιλο όσον αφορά στα έσοδα, μολονότι στην Ισπανία τα μέλη είναι περισσότερα και φτάνουν το 1,3 εκατομμύρια.
Είναι αυτό το καλύτερο σπίτι του κόσμου για το 2015;
Το γνωστό περιοδικό αρχιτεκτονικής Architectural Review απένειμε και φέτος τα βραβεία του για τα καλύτερα νέα σπίτια του κόσμου.

Για το 2015 λοιπόν, το βραβείο The Architectural Review House Awards απονεμήθηκε στο Φέιλαντ Χάουζ, ένα σπίτι-κομψοτέχνημα που βρίσκεται στην περιοχή Χένλι-ον-Τέιμς της Οξφόρδης στη Βρετανία.

Το Φέιλαντ Χάουζ, που κόστισε 10 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάστηκε από τον διάσημο βρετανό αρχιτέκτονα Σερ Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ για λογαριασμό του κτηματομεσίτη Μάικ Σπινκ και της συζύγου του, Μαρία.

Διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, ένα υπέρ-λουξ μπάνιο και ένα τεράστιο καθιστικό με θεά τους λόφους του Τσίλτερν και την ευρύτερη κοιλάδα της κομητείας του Οξφορντσιρ.



Εντυπωσιακή είναι και η εσωτερική του αυλή, ένας χώρος κάτι μεταξύ πάτιο και αιθρίου.

Έντεκα μεγάλες κολόνες συγκρατούν την επίπεδη οροφή του, κάνοντας το, όπως λένε, να μοιάζει περισσότερο με ένα βιομηχανικό συγκρότημα ή ένα πολεμικό καταφύγιο, παρά με μια οικία.



Ωστόσο, αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι πως το κτίριο είναι ένα θαύμα του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, χαρακτηρίζοντας το ως «μια πιο ριζοσπαστική εκδοχή του παραδοσιακού αγγλικού αγροτόσπιτου».



«Οι κριτές του διαγωνισμού έπρεπε να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία σπιτιών απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Στόχος τους ήταν να βρουν μια οικία που δεν είναι απλώς καλοσχεδιασμένη, αλλά και άκρως ανατρεπτική. Και κατέληξαν στο Φέιλαντ Χάουζ», είπε η Κριστίν Μάρεϊ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ένα σπίτι που να μην είναι πομπώδες ή να βγάζει έναν αέρα ματαιότητας και νεοπλουτισμού», κατέληξε με τη σειρά του εις εκ των κριτών, ο αρχιτέκτονας Ανταμ Καρούζο.

in.gr
«Έχουμε το ίδιο πάθος για να πετύχουμε, όπως πριν έξι μήνες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής
του απερχόμενου αναπληρωτή Γιώργου Κατρούγκαλου στο νέο αναπληρωτή, με αρμοδιότητα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Χριστόφορο Βερναρδάκη και την παρουσίαση του νέου υφυπουργού, με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς Παύλου Πολάκη.

Με την αναφορά του κ. Βούτση, συμφώνησε όλη η πολιτική ηγεσία του υπερυπουργείου, ενώ διευκρίνισαν ότι θα πετύχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του πολίτη, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην κρατική μηχανή, όπως υποστήριξαν.

Μάλιστα, ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε ότι "αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, που είναι το έμψυχο υλικό του δημοσίου, πρέπει να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς παραμένει αναξιοποίητο λόγω γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και ανορθολογικού σχεδιασμού". Πρόσθεσε δε με νόημα ότι ως γ.γ. Συντονισμού Κυβέρνησης έλαβε, για τη στελέχωση της γραμματείας, 600 βιογραφικά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και τη NASA.

Προηγουμένως, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αποκαλύψει ότι ήταν δική του πρόταση προς τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει ο κ. Βερναρδάκης, ως ο καταλληλότερος γι αυτή τη θέση, ενώ ο ίδιος ο νέος αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τελικώς δέχθηκε την πρόταση με σκεπτικό "την Αριστερά της αλληλεγγύης".

Πάνω στην ίδια λογική, ο κ. Βούτσης, δίνοντας και πολιτικό στίγμα, επισήμανε ότι "θα ήταν εύκολο να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας, αλλά προτιμήσαμε να σταθούμε όρθιοι δίπλα στον ελληνικό λαό". Συμπλήρωσε δε ότι "είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο", ενώ διαβεβαίωσε ότι "δεν θα απολυθεί κανένας στο δημόσιο".

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέδειξε το έμψυχο δυναμικό του δημοσίου, λέγοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απέδειξαν ότι είναι λειτουργοί, καθώς αντιμετώπισαν με σθένος και το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών και τις 76 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνέχισαν να λειτουργούν και τα νοσοκομεία κανονικά με το μισό προϋπολογισμό τους, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι δανειστές στη χώρα.

http://www.seleo.gr 
Έχετε νιώσει ποτέ έντονες κράμπες στους μύες; Τις νύχτες σας ξύπνησε ποτέ ο φρικτός πόνος της κράμπας στη γάμπα;

Συχνά αυτές οι κράμπες εκτείνονται μέχρι και τα δάχτυλα του ποδιού. Τα δάχτυλα συχνά μαζεύονται και δεν κινούνται σωστά.

Κάποιες φορές οι κράμπες μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή του στήθους. Συχνά το άτομο μπορεί να φοβηθεί τόσο πολύ, ώστε να πιστεύει ότι βιώνει ένα καρδιακό επεισόδιο!

Οι κράμπες (ή μυϊκοί σπασμοί) μπορεί να προκαλούνται από πολλές αιτίες.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η έλλειψη βασικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, η δυσλειτουργία των νεφρών και αυτοάνοσες παθήσεις, ο διαβήτης ή άλλες παθήσεις των ενδοκρινών αδένων π.χ. μια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς ή των παραθυρεοειδών αδένων.

Έλλειψη μετάλλων και ιχνοστοιχείων

Βασικά στοιχεία του σώματος μας παίζουν σημαντικό ρόλο για την σωστή λειτουργία των μυών μας, όπως το νάτριο, το κάλιο, το Ασβέστιο και το Μαγνήσιο.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους βρίσκονται στο σώμα μας ως ηλεκτρολύτες στο νερό που περιέχει ο οργανισμός μας.

Το σώμα μας αποτελείται κατά το 1/3 από νερό, το οποίο βρίσκεται στα κύτταρα μας, στους ενδιάμεσους χώρους που διαχωρίζουν τα κύτταρα και στην κυκλοφορία του αίματος. Το νερό αυτό περιέχει σε σημαντική αναλογία από όλα τα βασικά συστατικά που προαναφέρθηκαν. Η έλλειψη αυτών τον ουσιών μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως είναι οι μυϊκές κράμπες.

Ιδιαίτερα το μαγνήσιο και το ασβέστιο παίζουν άκρως σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων και των μυών.

Όταν ο οργανισμός έχει έλλειψη αυτών των ουσιών, τα νευρικά κύτταρα δυσλειτουργούν.

Αυτό έχει ως επακόλουθο τις ανεξέλεγκτες αντιδράσεις του σώματος, μεταξύ άλλων την σύσπαση των μυών.

Τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα πάσχουν κατά πολύ συχνότερα από έλλειψη μαγνησίου από ό, τι τα υγιή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι μόνο τα άτομα τα οποία πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα του πεπτικού συστήματος όπως π.χ. νόσος του Crohn, κοιλιοκάκη κ.ά., αλλά και από άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως αυτονάνοσες παθήσεις του θυρεοειδή.

Συχνά η έλλειψη μαγνησίου ακολουθείται από περαιτέρω ελλείψεις του σώματος όπως έλλειψη ασβεστίου και καλίου.

Μυϊκές κράμπες, νεφρά και επινεφρίδια

Από το ουροποιητικό σύστημα τα νεφρά μας αποβάλουν πολλά από τα περιττά προϊόντα του μεταβολισμού μας.

Όταν τα νεφρά μας είναι επιβαρυμένα από μια γενικότερη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως ένα αυτοάνοσο νόσημα, μπορεί να προκληθούν μυϊκές κράμπες.

Μια δυσλειτουργία των επινεφριδίων μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του ορμονικού συστήματος, καθώς τα επινεφρίδια ευθύνονται για την παραγωγή πολλών ορμονών, όπως π.χ. της κορτιζόλης. Η έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ασβεστίου και νατρίου. Κατ' επέκταση να προκαλέσει μυϊκές κράμπες.

Μυϊκές κράμπες και το ορμονικό σύστημα

Οι παραθυρεοειδείς αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τον θυρεοειδή. Αυτοί οι αδένες παράγουν μια πολύ σημαντική ορμόνη – την παρθορμόνη.

Μια δυσλειτουργία αυτών των αδένων και κατά επέκταση η έλλειψη αυτής της ορμόνης, μπορεί να έχει ως επακόλουθο την έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό. Αυτό με την σειρά του ίσως προκαλέσει, μεταξύ άλλων και κράμπες στους μύες.

Υποθυρεοειδισμός

Ένα από τα συχνά συμπτώματα του χρόνιου και του αυτοάνοσου υποθυρεοειδισμού είναι και οι πόνοι στους μύες. Συχνά ωστόσο αυτά τα άτομα υποφέρουν και από έντονες μυϊκές κράμπες.

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η σωστή ρύθμιση των ορμονών και ο έλεγχος τυχών ελλείψεων όπως μαγνήσιο, ασβέστιο κ.α.

Πάσχω από μυϊκές κράμπες, τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει να ελεγχθεί μέσα από κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις αν υπάρχουν σχετικές ελλείψεις όπως ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α.

Σε περίπτωση που πάσχετε από αυτοάνοσο νόσημα, αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Μήπως πάσχετε από κάποια ορμονική δυσλειτουργία π.χ. δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα;

Θα πρέπει σε αυτή τη περίπτωση να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα των ορμονών σας και να είναι κατάλληλα ρυθμισμένες οι ορμονικές τιμές.

Μην αμελείτε την επαρκή κατανάλωση νερού. Το νερό περιέχει όλα τα βασικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να καλύπτει τις ανάγκες του και έτσι θα βελτιωθούν οι κράμπες.

Οι μυϊκές κράμπες συχνά δεν είναι κάτι ανησυχητικό και υποχωρούν μετά από λίγα λεπτά και απλό μασάζ ή ασκήσεις διατάσεων. Ωστόσο θα πρέπει να απευθυνθείτε οπωσδήποτε στον γιατρό όταν τις επανέρχονται συχνότερα από 3 φορές την εβδομάδα ή αν πάσχετε από κάποια χρόνια, αυτοάνοση πάθηση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!