Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 Ο Νότος της Ιταλίας σας πληρώνει 28.000 ευρώ για να μετακομίσετε εκεί

Αν ονειρεύεστε να ζήσετε σε ένα ειδυλλιακό χωριό στον Νότο της Ιταλίας, εκεί που ο ήλιος λάμπει όλο τον χρόνο, τώρα μπορείτε να το κάνετε εύκολα, καθώς η περιφέρεια της Καλαβρίας σχεδιάζει να προσφέρει έως και 28.000 ευρώ σε όσους θέλουν να μετακομίσουν για τουλάχιστον τρία χρόνια σε ένα από τα πολλά χωριά της.

Πρόκειται για χωριά που έχουν λιγότερους από 5.000 κατοίκους και βρίσκονται είτε στο βουνό, είτε στην θάλασσα. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να αναζωγονηθούν αυτές οι περιοχές με την αύξηση του πλυθησμού τους.

Προκειμένου να λάβουν τα χρήματα, οι νέοι κάτοικοι θα πρέπει να είναι το πολύ 40 ετών και να δεσμευτούν ότι θα ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση, είτε από το μηδέν, είτε αγοράζοντας μια προϋπάρχουσα με βάση τις ανάγκες της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

 Πώς μαγειρεύεται το ρύζι σε 16 χώρες

Πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο τρώνε ρύζι, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος της διατροφής τους.

Με κύριο συστατικό το ρύζι, ταξιδεύουμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου ώστε να ανακαλύψουμε πώς μαγειρεύεται και τι υλικά χρησιμοποιεί κάθε λαός για να το συνοδεύσει.

Το ρύζι τζόλοφ είναι ένα πιάτο από τη Δυτική Αφρική που ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Είναι δημοφιλές στη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάνα. Τα περισσότερα πιάτα τζόλοφ φτιάχνονται με  ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές. Οι επιλογές πρωτεΐνης μπορεί να ποικίλουν από αρνί σε κοτόπουλο, βόειο κρέας ή ψάρι. Το ρύζι τζόλοφ μπορεί να σερβιριστεί συνοδευόμενο με τηγανητά  λαχανικά.

Το νάσι γκόρεγνκ είναι το εθνικό πιάτο της Ινδονησίας και μεταφράζεται σε «τηγανητό ρύζι». Πιστεύεται ότι έχει εισαχθεί όταν οι Κινέζοι μετανάστες έφτασαν στην Ινδονησία κάποια στιγμή μεταξύ του 10ου και του 15ου αιώνα. Το νάσι γκόρεγνκ παρασκευάζεται με άφθονα μπαχαρικά, σκόρδο, κρεμμύδι και μια γλυκιά σάλτσα σόγιας ενώ μπορεί να περιέχει κρέας, λαχανικά και αυγά. Ορισμένα συνοδευτικά του είναι οι τηγανητές γαρίδες ή σαλάτα.

Στην ισπανική κουζίνα, η παέγια είναι ένα διάσημο πιάτο που φτιάχνεται με ρύζι. Προέρχεται από τη Βαλένθια και μαγειρεύεται συνήθως σε τηγάνι. Παραδοσιακά, αποτελούσε το αγαπημένο φαγητό των αγροτών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους. Το κρέας, τα λαχανικά και τα θαλασσινά που χρησιμοποιούνται στην παέγια επιτρέπουν πολλές παραλλαγές του πιάτου. Τα βασικά συστατικά είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σαφράν, που δίνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα.

Το ριζότο αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό ιταλικό πιάτο. Το ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι είναι ο καλύτερος τύπος για ένα γευστικό πιάτο. Το ρύζι μαγειρεύεται με ζωμό, βούτυρο, κρεμμύδια, κρασί και παρμεζάνα. Αν και απλό στο μαγείρεμα, για ένα επιτυχημένο πιάτο ριζότο χρειάζεται σίγουρα τεχνική και περίπου 30 λεπτά χρόνος.

Το κομτάμ, είναι ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο. Οι κόκκοι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πιάτο θεωρούνται σπασμένα υπολείμματα από τη διαδικασία ξήρανσης και άλεσης του ρυζιού και αρχικά μαγειρευόταν από τους αγρότες στο Δέλτα του Μεκόνγκ. Το κομτάμ σερβίρεται με μια ποικιλία υλικών, όπως χοιρινό, αυγά και τουρσί.

Στην πόλη Γιανγκζού το ρύζι τρώγεται τηγανητό. Μαγειρεύεται με ψητό χοιρινό, γαρίδες, κρεμμύδια, αυγά και μπιζέλια συνήθως μέσα σε γουόκ. Κινέζικα εστιατόρια παγκοσμίως έχουν κρατήσει αυτό το πιάτο ως βασικό στο μενού τους.

Το αρόζ κον γκαντούλες είναι εθνικό πιάτο του Πουέρτο Ρίκο. Το Arroz con gandules μαγειρέυεται με μπιζέλια, χοιρινό και σάλτσα σοφρίτο. Συνήθως σερβίρεται κατά τη διάρκεια διακοπών και ειδικών περιστάσεων.

Στη Τζαμάικα το ρύζι επίσης σερβίρεται με μπιζέλια ενώ έχει μαγειρευτεί με γάλα καρύδας, σκόρδο, κρεμμύδι, πιπέρι και μπαχάρι. Το ρύζι με τα μπιζέλια είναι ένα πιάτο που συνήθως σερβίρεται  κάθε Κυριακή και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για κοτόπουλο μπάρμπεκιου.

Χρησιμοποιώντας παρόμοια συστατικά όπως μπιζέλια και γάλα καρύδας, το παραδοσιακό πιάτο με κύριο συστατικό το ρύζι στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο ονομάζεται πελάου. Οι ντόπιοι προσθέτουν κρέας σε καμένη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με κρεμμύδια και σκόρδο πριν προσθέσετε το ρύζι και κάποια άλλα συστατικά. Για επιπλέον γεύση, λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουν βούτυρο.

Το κορεατικό μπιμπιμπαπ μεταφράζεται σε «μίξη ρυζιού με κρέας και λαχανικά». Παραδοσιακά, παρασεκευάζεται με βόειο κρέας και κρόκο αυγού αν και  σήμερα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Συνοδεύεται κυρίως με κρεμμύδια, αυγά και από μια παραδοσιακή σάλτσα που λέγεται γκοτσουγιάνγκ.

Στη Λουιζιάνα, αξίζει να δοκιμάσει κανείς το τζαμπαλάγια, που είναι χαρακτηριστικό πιάτο της Νέας Ορλεάνης και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στο κρεόλε και στο κατζούν. Στο κρεόλε χρησιμοποιούνται ντομάτες και το αποτέλεσμα είναι κοκκινιστό ενώ η άλλη παραλλαγή είναι με λευκό ρύζι. Και στις δύο εκδοχές, το ρύζι μαγειρεύεται σε ζωμό κρέατος και μπορεί να συνοδεύεται από  θαλασσινά, κοτόπουλο ή λουκάνικο. Ορισμένες παραλλαγές περιλαμβάνουν και τα τρία υλικά ενώ για περισσότερη γεύση προστίθενται λαχανικά, κρεμμύδια, μπαχαρικά και πιπεριές.

Στις Φιλιππίνες τρώνε μια γλυκιά εκδοχή του ρυζιού, που ονομάζεται καμποράντο. Ο χυλός τρώγεται συνήθως για πρωινό μαζί με γάλα καρύδας ή εναλλακτικά στην αλμυρή του εκδοχή σερβίρεται μαζί με το τούγιο, ένα αλατισμένο αποξηραμένο ψάρι.

Το Ταζντίγκ έχει μια ιδιαίτερη παρασκευή. Σύμφωνα με το μύθο, στην Περσία το ρύζι το θεωρούσαν πολυτελές συστατικό για αυτό και κανένας κόκκος δεν έπρεπε να πάει χαμένος και να αφήνεται στην κατσαρόλα. Για να επιτευχθεί αυτό, οι μάγειρες έστρωναν το κάτω μέρος της κατσαρόλας με ψωμί για να αποτρέψουν το κάψιμο του ρυζιού. Άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται ένα μείγμα ρυζιού, γιαουρτιού και σαφράν ή λεπτές φέτες από πατάτες. Όποια συστατικά και αν επιλέξετε να τοποθετήσετε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ γευστικό.

Το μανσάφ είναι το εθνικό πιάτο της Ιορδανίας. Αποτελείται από ρύζι και αρνί μαγειρεμένο σε μια σάλτσα που ονομάζεται τζαμντ, η οποία έχει σαν βάση το γιαούρτι. Το πιάτο σερβίρεται σε μια πιατέλα σε στρώσεις με βάση το ψωμί. Το ρύζι, η σάλτσα και το αρνί προστίθενται στην κουφή του πιάτου, το οποίο ολοκληρώνεται με αμύγδαλα και κουκουνάρι.

Στην Ιαπωνία μαγειρεύουν μπάλες ρυζιού που ονομάζονται ονιγίρι. Το ρύζι όταν βράζει στον ατμό μπορεί να διαμορφωθεί σε σχήματα όπως μπάλες ή κύλινδροι. Στη συνέχεια τυλίγεται σε νόρι, που είναι αποξηραμένα φύκια. Το ονιγίρι μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κάποιο άλλο συστατικό ή γεμιστό με σολομό ή λαχανικά και αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα.

πηγή:perierga.gr

 Αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ - Τι είναι και πώς θα χρησιμοποιείται

Την Τετάρτη η ΕΚΤ άναψε "πράσινο φως" για την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και να αντιμετωπιστεί η αύξηση στη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Στην ουσία εγκρίθηκε η διερευνητική φάση του σχεδίου, που αναμένεται να διαρκέσει 24 μήνες, ενώ θα ακολουθήσει τριετής περίοδος εφαρμογής. Ο βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μην αφεθούν οι ψηφιακές πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα εάν η χρήση των συμβατικών μετρητών αρχίζει να φθίνει, όπως στη Σουηδία. Τι είναι όμως το ψηφιακό ευρώ; Πώς θα χρησιμοποιείται και τι θα αλλάξει στη ζωή και την καθημερινότητά μας; Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων το Reuters παρουσιάζει όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το ψηφιακό ευρώ.

Τι είναι το ψηφιακό ευρώ;

Το ψηφιακό ευρώ θα αποτελεί ένα μέσο πληρωμών, όπως τα χαρτονομίσματα ή τα νομίσματα σε ψηφιακή όμως μορφή. Πιθανόν θα λειτουργεί μέσω λογαριασμού e-banking ή μέσω ψηφιακού πορτοφολιού που θα παραμένει στην ΕΚΤ, αντί σε εμπορικές τράπεζες όπως οι συμβατικοί λογαριασμοί. Πρόκειται για μια ουσιαστική διαφορά καθώς η ΕΚΤ δεν μπορεί να ξεμείνει από ευρώ, όπως μπορεί δυνητικά να συμβεί στις εμπορικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι το ψηφιακό νόμισμα θα είναι εγγενώς ασφαλέστερο.

Μπορώ να μετατρέψω όλες τις αποταμιεύσεις μου σε ψηφιακά ευρώ;

Πιθανότατα όχι. Η ΕΚΤ γνωρίζει ότι η ασφάλεια του ψηφιακού πορτοφολιού μπορεί να αυξήσει τη δημοφιλία του σε βαθμό που πλήττονται οι εμπορικές τράπεζες. Γι’ αυτό είτε θα θέσει πλαφόν στο ποσό που μπορεί να διακρατούν οι κάτοχοι, ίσως γύρω στα 3.000 ευρώ, είτε θα επιβάλει ποινές στα μεγάλα ποσά.

Ποιο είναι το νόημα του ψηφιακού ευρώ;

Η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να αφήσει τις ψηφιακές πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά αν η χρήση των φυσικών νομισμάτων μειωθεί, όπως συμβαίνει στη Σουηδία. Έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι μεγαλύτερες υπηρεσίες πληρωμών στην Ευρωζώνη, όπως η Visa και η Mastercard, δεν είναι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Ανησυχεί επίσης για την εμπορική αξιοποίηση των δεδομένων συναλλαγών. Η προσπάθεια για τη δημιουργία ψηφιακού ευρώ επιταχύνθηκε όταν η Facebook ανακοίνωσε σχέδιο δικού της νομίσματος, μια δυνητική απειλή για τη βασική δραστηριότητα των τραπεζών.

Πώς μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε μια κεντρική τράπεζα;

Η ΕΚΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι εμπορικές τράπεζες και ορισμένες οικονομικές υπηρεσίες θα μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά πορτοφόλια για λογαριασμό της.

Μπορούν τα ψηφιακά ευρώ να δαπανηθούν ανώνυμα, όπως το φυσικό χρήμα;

Μόνο αν πρόκειται για μικρές πληρωμές, πιθανότατα κάτω από περίπου 100 ευρώ. Η ΕΚΤ θέλει να πετύχει μια ισορροπία ανάμεσα στην ιδιωτικότητα και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πότε περιμένουμε να ξοδέψουμε τα πρώτα ψηφιακά ευρώ;

Πιθανότατα σε περίπου πέντε χρόνια. Η ΕΚΤ θα οριστικοποιήσει το σχέδιο εντός δύο ετών. Στη συνέχεια, το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιό της. Θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δοκιμές που αναμένεται να διαρκέσουν μια τριετία. Θα χρειαστούν εξάλλου νομοθετικές αλλαγές, δεδομένου ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν είχαν προβλέψει τα ψηφιακά νομίσματα.

Θα σταματήσει να υπάρχει το φυσικό χρήμα;

Η ΕΚΤ επιμένει ότι το ψηφιακό ευρώ είναι μια συμπληρωματική λύση και όχι εναλλακτική. Τα μετρητά αντιστοιχούσαν στο 79% όλων των πληρωμών στο σημείο αγοράς στην ευρωζώνη το 2016. Ορισμένοι επικριτές του σχεδίου ανησυχούν πάντως ότι η ΕΚΤ μπορεί μια μέρα να αποσύρει τα μετρητά και να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό ευρώ για να επιβάλλει επιθετικές νομισματικές πολιτικές, όπως η επιβολή αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις.

πηγή:enikos.gr

 

Σοβαρή πρόκληση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώθηκε στην ακριτική Τηλλυρία, όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος της λιμενικής με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό, αναφέρoυν το ΡΙΚ και το sigmalive.com.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου , Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

 

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που οφείλεται στη πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και μια επιβράδυνση στους εμβολιασμούς ώθησαν κυβερνήσεις να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, καθώς και για άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φαίνεται πλέον να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερες χώρες ορίζουν επίσης ότι ένα εμβόλιο ή ένα αρνητικό τεστ θα απαιτείται για διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και για να δειπνήσει κάποιος σ’ ένα εστιατόριο.

Ακολουθούν χώρες που έχουν επιλέξει να κάνουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

    Εμβολιασμός υποχρεωτικός για τους ενηλίκους

Η υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενηλίκους είναι κάτι που επιβάλλεται μάλλον σπάνια:

– ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ: κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων του Τατζικιστάν, υποχρεώνει όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίζει κάτω από ποιές προϋποθέσεις θα εφαρμόζεται η εν λόγω υποχρέωση.

– ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ: αυτή η απομονωμένη χώρα της κεντρικής Ασίας, μία από τις σπάνιες στον κόσμο που δεν έχουν ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα της Covid-19, ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου μέσω του υπουργείου Υγείας της ότι καθιστά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό για όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

– ΒΑΤΙΚΑΝΟ: με μία ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου, ο εμβολιασμός έγινε υηποχρεωτικός για τους κατοίκους του πιο μικρού κράτους του κόσμου και για όσους εργάζονται σ’ αυτό. Οι κυρώσεις μπορεί να φθάσουν θεωρητικά μέχρι την απόλυση όσων δεν συμμορφώνονται.

– ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Η χώρα κατέστησε τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 υποχρεωτικούς το Φεβρουάριο και οι αρχές απειλούν με επιβολή προστίμων έως 5 εκατ. ρουπιών (357 δολάρια ΗΠΑ) για άρνηση εμβολιασμού.

  Εμβολιασμός υποχρεωτικός για ορισμένες κατηγορίες

Μερικές χώρες επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού:

– ΙΤΑΛΙΑ: νομοθετικό διάταγμα, που εκδόθηκε στις 25 Μαΐου, υποχρεώνει τους γιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας, περιλαμβανομένων των φαρμακοποιών, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Αυτοί που αρνούνται μπορεί να τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για την υπόλοιπη χρονιά. Αυτή η υποχρέωση εμβολιασμού προσβλήθηκε στη δικαιοσύνη από 300 Ιταλούς νοσηλευτές και η έναρξη της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας είχε προγραμματισθεί για χθες, Τετάρτη.

– ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου πως ο πλήρης εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα καταστεί υποχρεωτικός από τον Οκτώβριο για όλους όσοι εργάζονται στους οίκους ευγηρίας της Αγγλίας, περιλαμβανομένου και του μη ιατρικού προσωπικού, όπως οι κομμωτές, οι αισθητικοί και οι εθελοντές.

– ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: η χώρα αποφάσισε στα τέλη Ιουνίου να κάνει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό για υψηλού κινδύνου εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και για τους εργαζομένους σε ξενοδοχεία καραντίνας. Κατέστησε επίσης υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των Αυστραλών αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα μεταβούν στο Τόκιο, επειδή ανεμβολίαστα μέλη στην ομάδα μπορεί να δημιουργήσουν υγειονομικό κίνδυνο.

– ΓΑΛΛΙΑ: Όλοι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και όποιος θέλει να πάει σε κινηματογράφο ή να επιβιβαστεί σε τρένο θα πρέπει να επιδεικνύει απόδειξη του εμβολιασμού του ή αρνητικό τεστ, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

– ΠΟΛΩΝΙΑ: Η χώρα ενδέχεται να κάνει από τον Αύγουστο υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για μερικούς ανθρώπους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο από την Covid-19.

– ΡΩΣΙΑ: ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αντίθετος στην επιβολή υποχρέωσης εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου πως ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών καθίσταται υποχρεωτικός. Επίσης στα τέλη Ιουνίου οι μοσχοβίτικες αρχές έδωσαν εντολή στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να σερβίρουν μόνο ανθρώπους που έχουν απόδειξη εμβολιασμού, ανοσίας ή αρνητικού τεστ Covid. Η ρωσική πρωτεύουσα παρουσίασε ακόμη ένα σχέδιο που απαιτεί τον πλήρη εμβολιασμό του 60% των εργαζομένων όλου του τομέα των υπηρεσιών, δηλαδή περίπου δύο εκατομυρίων ανθρώπων, μέχρι τις 15 Αυγούστου. Έκτοτε και άλλες τοπικές οντότητες, μεταξύ των οποίων η Αγία Πετρούπολη και η περιφέρειά της, έχουν λάβει ανάλογα μέτρα.

– ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: η χώρα θα εισαγάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 ή πραγματοποίηση τεστ κάθε εβδομάδα για όλους όσοι εργάζονται σε ομάδες άνω των 20 ανθρώπων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στις 23 Ιουνίου. Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα τους απαγορευτεί να έρχονται σε επαφή με άλλα πρόσωπα κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

– ΦΙΤΖΙ: το αρχιπέλαγος αυτό του Ειρηνικού Ωκεανού κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν άδεια, αν δεν έχουν κάνει την πρώτη τους δόση στις 15 Αυγούστου, και κινδυνεύουν να απολυθούν, αν η δεύτερη δόση δεν τους έχει χορηγηθεί πριν από την 1η Νοεμβρίου. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη τους δόση μέχρι την 1η Αυγούστου.

– ΗΠΑ: η πόλη του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε στο τέλος Ιουνίου πως θα ζητήσει από τους περίπου 35.000 εργαζομένους της να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις που μπορεί να φθάσουν μέχρι την απόλυση. Αυτή η απαίτηση δεν θα ισχύσει πάντως μέχρι να εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA).

Εξάλλου περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, κάτι που απαιτούσε το νοσοκομείο. Μερικοί εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου, όπως η προσφυγή τους απορρίφθηκε.

     Εμβολιασμός… σχεδόν υποχρεωτικός

Ορισμένες χώρες δεν επιβάλλουν επισήμως στους πολίτες τους την υποχρέωση να εμβολιάζονται, όμως οι περιορισμοί που επιβάλλουν στους μη εμβολιασμένους είναι τέτοιοι που ο εμβολιασμός μοιάζει… σχεδόν υποχρεωτικός.

– ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: το βασίλειο έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να προσέλθουν στις εργασίες τους, να εμβολιαστούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε η υποχρέωση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή. Εμβολιασμός θα απαιτείται επίσης από την 1η Αυγούστου για να μπει κάποιος σε οποιοδήποτε κυβερνητικό, ιδιωτικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, περιλαμβανομένων των χώρων ψυχαγωγίας, καθώς και για να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε δημόσιο μέσο μεταφοράς.

– ΠΑΚΙΣΤΑΝ: από την 1η Ιουλίου, η επαρχία του Βελουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα, τα εμπορικά κέντρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε άλλες περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στην επαρχία Σιντ, οι δημόσιοι υπάλληλοι της επαρχίας που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα αμείβονται πλέον, ενώ οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ απείλησαν να κόψουν το τηλέφωνο σε όσους αρνηθούν το εμβόλιο.

ΑΠΕ

 

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, και η ΕΕ φαίνεται πως θα ανταποκριθεί στις πιέσεις τους για τη δημιουργία δικτύου φόρτισης.

«Μέχρι το 2040, τα μοντέλα των περισσότερων κατασκευαστών θα είναι ηλεκτρικά ούτως ή άλλως» επισήμανε στο Reuters o Νικ Πάρκερ της συμβουλευτικής εταιρείας AlixPartners, η οποία εκτιμά ότι το διάστημα 2021-25 η παγκόσμια βιομηχανία οχημάτων θα επενδύσει 330 δισεκατομμύρια δολάρια στον εξηλεκτρισμό.

«Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη θα προσπαθήσει να πιέσει για τη μετάβαση ή θα αφήσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες την απόφαση να επιλέξουν δρόμο» είπε.

Παραμένει ασαφές αν η πρόταση της Κομισιόν παραθέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των συμβατικών οχημάτων. Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η πρόταση περιλαμβάνει δεσμευτικούς στόχους για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οι οποίοι θα καθιστούν αδύνατη την πώληση οχημάτων εσωτερικής καύσης είτε από το 2035 ή από το 2040.

 

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ξέσπασε με ποστ της στο instagram σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

« “Φαίνεται πως με τον συγκεκριμένο ιό η ανοσία της αγέλης δεν σημαίνει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Με κάποιους ιούς, όπως π.χ. με την ανεμοβλογιά, εάν κολλήσεις μία φορά, αυτό ήταν. Πάει και τελείωσε. Δεν θα την ξανακολλήσεις στο υπόλοιπο της ζωής σου. Από την άλλη, υπάρχουν ασθένειες όπως η γρίπη. Οι άνθρωποι κολλούν και ξανακολλούν διότι υπάρχει ένας συνδυασμός μεταξύ της ανοσίας και των συνεχών παραλλαγών και μεταλλάξεων του ιού που είναι συνεχώς εκεί έξω. Δυστυχώς, η COVID-19 μοιάζει περισσότερο με τη γρίπη και όχι με την ανεμοβλογιά. Νέες μεταλλάξεις θα προκύπτουν συνεχώς, που θα μολύνουν ανθρώπους που είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν εμβολιαστεί. Αρα η ανοσία που θα έχουμε από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό θα είναι προσωρινή και θα χρειαζόμαστε συνεχείς εμβολιασμούς τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς αυτά τα κατανοούμε όσο περνάει ο καιρός, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς θα κυλήσουν τα πράγματα…” Τζέφρι Σέιμαν επικεφαλής επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης”.

Απλά για να γίνει ξεκάθαρο ότι οι επιστήμονες τώρα μας τα γυρίζουν, ανοσία της αγέλης δεν υπάρχει, ακόμη ερευνούν τις παραμέτρους της πανδημίας, είμαστε όλοι μέλη (με βούληση ή μη) ενός παγκόσμιου πειράματος, και γενικά ο Covid μας ….γλεντάει. Εγώ πάντως δεν θυμάμαι ποτέ ένα εμβόλιο κατά της γρίπης να είχε πιάσει όλες τις μεταλλάξεις! Κάθε χρόνο η γρίπη (που θυμίζω ΣΥΓΚΑΤΑΛΈΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΣ) εμφανίζεται με νέα στελέχη. Διαφορετικά, θα είχε εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από τον πλανήτη. Άρα; Ο Covid 19 ήρθε για να μείνει;;; ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ, ΑΠΛΆ ΚΑΤΑΘΈΤΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌ ΜΟΥ!! Καλημέρα σας!».

 

Μια περίεργη εξαφάνιση γνωστής ομάδας χάκερ ονόματι REvil έχει προκαλέσει ερωτηματικά στη Ρωσία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν η εξαφάνιση τους από το Ιντερνετ σχετίζεται με τον διάλογο Ρωσίας – ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σας, επειδή δεν διαθέτω τέτοιου είδους πληροφορίες. Δεν ξέρω ποια ομάδα, από πού χάθηκε».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτες τις οποίες εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. «Θεωρούμε ότι πρέπει να τιμωρούνται. Σε διεθνές επίπεδο, θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε. Στην δεδομένη περίπτωση η Ρωσία και οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργάζονται, ώστε να αντιμετωπίζονται παρόμοιες δραστηριότητες. Σε ότι αφορά αυτή την ομάδα, δυστυχώς δεν διαθέτω τέτοιου είδους πληροφορίες», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ άρχισαν τις διμερείς διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ελήφθησαν κάποια συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των χάκερ -εκβιαστών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, μερικές ημέρες μετά την επίθεση με στόχο την εταιρεία Kaseya, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η REvil, ιστότοποι και ιστοσελίδες που συνδέονται με την ομάδα ρωσόφωνων χάκερ REvil εξαφανίσθηκαν ξαφνικά χθες, Τρίτη, από το Ίντερνετ.

Την περασμένη Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, να αναλάβει δράση εναντίον των επιθέσεων που διεξάγονται από τη Ρωσία, διότι διαφορετικά οι ΗΠΑ θα έπαιρναν «τα απαραίτητα μέτρα».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!