Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανε ο Κινέζος τερματοφύλακας της Μπέιτζινγκ Γκουοάν δεν το έχουμε δει πουθενά, ούτε σε… ερασιτεχνικό!

Δείτε το βίντεο για να πάθετε πλάκα!









http://www.4news.gr 
Πόσοι είμαστε; Ποιοι είμαστε; Με τι ασχολούμαστε; Ποιες είναι οι ρίζες μας; Αλλά και κάμποσα άλλα ευφάνταστα και άκρως χρηστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.
Με απλό και ευσύνοπτο τρόπο, ουσιαστικά, αυτό το infographic κάνει την ανατομία της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ακριβή πληθυσμό, τη διάρθρωσή του ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό και φτάνει μέχρι το πόσες ώρες περνάμε on line.


Πηγή: iefimerida.gr
Το αμερικανικό διαστημικό σκάφος Maven της NASA το ρομποτικό σκάφος που έχει αποστολή να ξεκινήσει το κυνήγι πληροφοριών που θα δώσουν απαντήσεις για την απώλεια του νερού στον πλανήτη Άρη τερμάτισε το 10μηνο διαστημικό του ταξίδι για να μπει σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο πλανήτη όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. 
 
«Μετά από δέκα μήνες ταξιδιού όπου διήνυσε μια απόσταση 711 εκατομμυρίων χιλιομέτρων το Maven (Mars Atmosphere and Volatile Evolution) έφτασε στην τροχιά του Άρη αργά την Κυριακή» ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της η NASA.

Χειροκροτήματα ακούστηκαν στην αίθουσα ελέγχου της αποστολής στο Εργαστήριο Jet Propulsion στην Καλιφόρνια κατά την στιγμή της επιβεβαίωσης της εισόδου του διαστημικού σκάφους σε τροχιά σύμφωνα με τις εικόνες που αναμετέδωσε ζωντανά η NASA.

Αν και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει τον ακριβή χρόνο της εισόδου σε τροχιά στον Άρη του ρομποτικού σκάφους αυτή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 4:50 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και είχε δοθεί εντολή ανάφλεξης στους αισθητήρες του κινητήρα για χρονικό διάστημα περίπου τριάντα λεπτών ώστε να επιτευχθεί η επιβράδυνση της ταχύτητας του σκάφους Maven .

«Με την εκμάθηση των πληροφοριών που βρίσκονται σε εξέλιξη και από σήμερα ελπίζουμε να επεκταθούν θα μάθουμε πολλά για την ιστορία του Άρη» δήλωσε ο επιστήμονας Τζον Κλάρκ του πανεπιστημίου της Βοστόνης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της NASA. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι ο Άρης δεν ήταν πάντα αυτός ο κρύος και ξηρός ερημικός πλανήτης που είναι σήμερα. Η επιφάνεια του είναι γεμάτη από ότι φαίνεται από αποξηραμένες όχθες ποταμών και μέταλλα τα οποία φαίνεται ότι σχηματίστηκαν από την παρουσία νερού.
Βγαίνει ένας τύπος από ένα μπαρ τύφλα στο μυθύσι. Περπάταγε, παραπάταγε, τρέβλιζε…

Βλέπει κάποια στιγμή μια γάτα. Μέσα στου σούρα του λέει:
«Ρε!! Τι τίγρης είναι αυτή;» Μπαμ, μπουμ, κλωσιές, μπουνιές στη γάτα, πέφτει κάτω αυτή λιπόθυμη. «Ρε ο άτιμος. Την σάπισα την τίγρη.»

Πάει παρακάτω και βλέπει 1 σπουργίτι.

«Ρε!!!! Τι αετός είναι αυτός;» Μπαμ, μπουμ, το πιάνει στα χέρια του το σπουργιτάκι και το ρίχνει λιπόθυμο. «Ρε ο άτιμος. Τον έλιωσα τον αετό.»

Πάει παρακάτω και βλέπει μια καλόγρια. Μπαμ, μπουμ, την ρίχνει κάτω, την κλωτσάει, την ρίχνει σ” ένα κουβά και γυρνάει και λέει μόνος του:
«Batman και βλακείες»….
Για να πάρετε πληροφορίες για κάποιο ΦΕΚ, μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ της Ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου .

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) εκδίδεται σύμφωνα με το Ν.3469 (τεύχος Α’ 131/ 28.6.2006) “Εθνικό Τυπογραφείο, Εφημερίς της Κυβερνήσεως και λοιπές διατάξεις”. Η διάκριση σε τεύχη γίνεται από το περιεχόμενο των θεμάτων της.

Για να πάρετε πληροφορίες για κάποιο ΦΕΚ, μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ της Ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου .

Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ( Δευτ-Παρ 8:00 – 13:30) μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πληροφοριών (Καποδιστρίου 34, Ισόγειο, Γραφείο 3) ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση πολιτών στο τηλ.210-5279000. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σε έντυπη μορφή των ΦΕΚ , μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πωλήσεων: Καποδιστρίου 34 – Αθήνα, τηλ. 210 5279178-9

Για την ηλεκτρονική μορφή των ΦΕΚ:

Tα Φ.Ε.Κ. σε ηλεκτρονική μορφή είναι πλέον διαθέσιμα ΔΩΡΕΑΝ από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου. (Ν.3861/2010,άρθρο 7 /τ.Α΄112 -13.7.2010).

Μπορείτε να αγοράσετε ΦΕΚ σε cd/dvd από το Τμήμα Πωλήσεων κατόπιν παραγγελίας.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι υπάρχει ψηφιακή υπογραφή που είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό αυθεντικότητας των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έτσι προκειμένου να πιστοποιείται η μη αλλοίωση των περιεχομένων των ηλεκτρονικών ΦΕΚ. Η ψηφιακή υπογραφή είναι μοναδική, ισχύει μόνο για το ηλεκτρονικό αρχείο ΦΕΚ και εγκαθίσταται σε όλα τα ΦΕΚ από το 2006 έως σήμερα.

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί το γεγονός ότι η ψηφιακή υπογραφή ισχύει μόνο για το ηλεκτρονικό ΦΕΚ επειδή η εγκυρότητά της αποδεικνύεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πιστοποιήσει την εγκυρότητα του έντυπου ΦΕΚ που προήλθε από εκτύπωση του αντίστοιχου ηλεκτρονικού ΦΕΚ.

Για να παρακολουθήσετε την πορεία του δημοσιεύματος τηλεφωνικά ή μέσω της Ιστοσελίδας από την αντίστοιχη σελίδα αναζήτησης, μπορείτε να κάνετε χρήση του Κωδικού Αριθμού Δημοσιεύματος (ΚΑΔ).

Ο Κωδικός αριθμός Δημοσιεύματος (Κ.Α.Δ.) είναι ο αρ.πρωτοκόλλου που εκδίδει το Εθνικό Τυπογραφείο για το κατατιθέμενο έγγραφο προς δημοσίευση και αποτελείται από ένα διακριτικό γράμμα (Δ ή Ε) , ένα αριθμητικό πεδίο και την ημερομηνία

Επίσης, χρήσιμο είναι να δούμε τη διαδικασία κατάθεσης εγγράφων για δημοσίευση σε ΦΕΚ .

H κατάθεση των εγγράφων προς δημοσίευση σε ΦΕΚ γίνεται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου-Τμήμα Α1 Παραλαβής Δημοσιευτέας Ύλης (Καποδιστρίου 34, Ισόγειο). Τα έγγραφα πρέπει να είναι πρωτότυπα και όταν το κείμενο ξεπερνά την μία σελίδα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από δισκέτα ή cd-rom με το πλήρες κείμενο του εγγράφου σε ηλεκτρονική μορφή. Εφόσον απαιτούνται τέλη δημοσίευσης, θα πρέπει μαζί με το έγγραφο προς δημοσίευση να κατατίθεται και το πρωτότυπο διπλότυπο είσπραξης των τελών δημοσίευσης. Αποδεικτικό της κατάθεσης αποτελεί ο Κωδικός αριθμός Δημοσιεύματος (Κ.Α.Δ.).

Χρύσα Τσιώτση
Δικηγόρος
chryssa.tsiotsi@gmail.com

http://www.4news.gr 
Στη γραμμή 224 που συνδέει μέσω κέντρου την Καισαριανή με τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του μήνα η τηλεματική στα λεωφορεία.
Ήδη αυτήν την περίοδο ετοιμάζονται τόσο οι δέκα πρώτες έξυπνες στάσεις που θα λειτουργήσουν όσο και τα οχήματα που θα καλύπτουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο της τηλεματικής θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.
Εντός του επόμενου εξαμήνου ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100.
Πηγή: Έθνος
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες...
με αποτέλεσμα τα αλλεργιογόνα στα περιττώματα των ακάρεων της σκόνης και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η γύρη των λουλουδιών, να επιδεινώνουν την κατάσταση και να οδηγούν σε χρόνια προβλήματα καταρροής, βήχα, ευερέθιστων ματιών και άλλων συμπτωμάτων.


Αν αυτά τα συμπτώματα και κυρίως οι αιτίες τους δεν αντιμετωπιστούν, τα προβλήματα μπορεί να κλιμακωθούν σε έκζεμα και άσθμα, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Από τη στιγμή που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μέσα στο σπίτι μας, θα ήταν καλό να κάνουμε ορισμένα απλά πράγματα που περνάνε από το χέρι μας για να "θωρακίσουμε" τον χώρο αυτό, απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν έξαρση στις αλλεργίες τις δικές μας και των μελών της οικογένειάς μας.

Υγρασία
Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι εγκαθιστούν υγραντήρες και τους αφήνουν να δουλεύουν με τις ώρες. Η υγρασία προκαλεί διάφορα προβλήματα. Τα ακάρεα της σκόνης δεν μπορούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον με υγρασία άνω του 50%. Έτσι, προμηθευτείτε μαζί με τον υγραντήρα και έναν μετρητή υγρασίας και, εάν απαιτείται, και έναν αφυγραντήρα για να διατηρείτε την υγρασία μεταξύ 35% και 50% ανά πάσα στιγμή. Αρκούν τρεις ώρες σε περιβάλλον με μεγαλύτερη υγρασία για να μείνουν τα ακάρεα της σκόνης ζωντανά.

Χαλάκια, κουρτίνες και σκούπισμα
Προσπαθήστε να έχετε όσα λιγότερα χαλάκια και κουρτίνες μπορείτε μέσα στο σπίτι ή, εφόσον δεν γίνεται να το αλλάξετε αυτό, φροντίστε ώστε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα χαλιά και οι βαριές κουρτίνες είναι μια "δεξαμενή" για αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα της σκόνης και θα πρέπει (κανονικά) να αφαιρεθούν τελείως, ιδιαίτερα στα υπνοδωμάτια. Μια επιλογή είναι να προμηθευτείτε ένα φίλτρο αέρα. Εκείνοι που υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να φορούν μια μάσκα που κρατάει τα σωματίδια μακριά κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, δεδομένου ότι τα σωματίδια μπορεί να παραμείνουν αερομεταφερόμενα σε έναν κλειστό χώρο για έως και δύο ώρες.

Αποθήκευση
Όλα τα στρώματα, μαξιλάρια και παπλώματα πρέπει να περικλείονται ανά πάσα στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται σε καλά σφραγισμένες, πυκνής ύφανσης, θήκες, ενώ τα κλινοσκεπάσματα και τα παιδικά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με ύφασμα (πχ ζώα-κουκλάκια) πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες και τα καθαριστικά/απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λιγότερο σημαντικά από την συχνότητα της πλύσης. Η πλύση σε οποιαδήποτε θερμοκρασία μειώνει δραματικά το επίπεδο των αλλεργιογόνων.

Συντήρηση/καθαρισμό στη μονάδα του air-condition
Οι αλλεργιολόγοι συνιστούν -για την ελαχιστοποίηση της συγκέντρωσης αλλεργιογόνων σε εσωτερικούς χώρους- την τακτική και συχνή συντήρηση και τον καθαρισμό όλων των μονάδων κλιματισμού στο σπίτι. Τα φίλτρα των μονάδων γεμίζουν γρήγορα με σκόνες και άλλα σωματίδια. Αν δεν καθαριστούν εγκαίρως και αν δεν απολυμανθεί με ειδικό υγρό ο μηχανισμός τους τότε τα σωματίδια αυτά περνάνε σταδιακά μέσα στο σπίτι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ωρες αναμονής και επιμονής περνούν οι Ελληνες στις στάσεις των Μέσων Μεταφοράς με τη χώρα μας να κατατάσσεται στη 4η θέση παγκοσμίως για το χαμένο χρόνο περιμένοντας τα ΜΜΜ. Σύμφωνα με έρευνα του moovit, την οποία δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και πραγματοποιήθηκε σε 12.000 επιβάτες, 17 μητροπολιτικών περιοχών σε όλο τον κόσμο, τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο καταγράφεται πως συνολικά μέσα στη διάρκεια μιας ημέρας οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Ελλάδας (αφορά κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη) περιμένουν κατά μέσο όρο 39 λεπτά μέχρι τελικώς να μετακινηθούν. Στην κατάταξη προηγούνται η Ρώμη (44 λεπτά αναμονή), το Ρίο ντε Τζανέιρο (41 λεπτά) και η Μπογκοτά (41 λεπτά).
Η διάρκεια μετακίνησης των Ελλήνων με τις αστικές συγκοινωνίες πλησιάζει τις δύο ώρες (102 λεπτά) ημερησίως, ενώ το 59% δηλώνει ότι αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε θα περάσει το λεωφορείο ή το τρένο από τη στάση. Επόμενο στον κατάλογο των παραπόνων των Ελλήνων επιβατών είναι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια (24%) και ο συνωστισμός μέσα στα οχήματα σύμφωνα με το 8% των ερωτηθέντων. Το 7% δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει σε ποιο δρομολόγιο να επιβιβαστεί, ενώ μόλις το 2% έθεσε το θέμα της μη αίσθησης ασφάλειας.
Από τους Ελληνες ερωτηθέντες, το 28% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί αστικές συγκοινωνίες πέντε ημέρες την εβδομάδα, το 27% κάθε ημέρα, το 15% έξι ημέρες, το 10% τέσσερις ημέρες, το 9% δύο ημέρες, το 6% τρεις και το 4% μόλις μία ημέρα την εβδομάδα.
Μπορεί η διάρκεια της μετακίνησης να σχετίζεται και με το μέγεθος της κάθε πόλης, ωστόσο στην πλειονότητα των περιπτώσεων σχετίζεται και με την έκταση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Στο Λος Αντζελες για παράδειγμα η μέση διάρκεια μετακίνησης ξεπερνά τις δύο ώρες και ανέρχεται στα 133 λεπτά, όπως επίσης και στην Μπογκοτά (134 λεπτά). Ο κάτοικος της Νέας Υόρκης βρίσκεται σχεδόν δύο ώρες (114 λεπτά) μέσα τις συγκοινωνίες, της Ρώμης 111 λεπτά, της Κωνσταντινούπολης 105 λεπτά και του Λονδίνου 104 λεπτά. Ακολουθεί η Ελλάδα (μέση διάρκεια μετακίνησης 104 λεπτά), η Μαδρίτη με 100 λεπτά, το Παρίσι με 98 λεπτά, το Τελ Αβίβ με 90 λεπτά, το Μιλάνο με 88 λεπτά και η Βαρκελώνη με 85 λεπτά.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο Γιώργος Παράσχος αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο. Ο Ελληνας τεχνικός ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απόλυση του και το απόγευμα στην προπόνηση θα χαιρετίσει τους, πρώην πλέον παίκτες του.

Ο Ατρόμητος δεν έχει ξεκινήσει καλά, ενώ αποκλείστηκε πρόωρα και στην Ευρώπη με τον σύλλογο του Περιστερίου να ψάχνει προπονητή που έχει δουλέψει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Γιώργο Παράσχο.

Ο προπονητής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου με γνώμονα την εξεύρευση της λύσης που επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας μας.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί θερμά για όλα έχει προσφέρει στον Ατρόμητο. Τόσο στα πρώτα χρόνια της επιστροφής μας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και τον τελευταίο 1,5 χρόνο που κράτησε με επιτυχία τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συνέχεια της πολύ σπουδαίας καριέρας του στα ελληνικά γήπεδα.

http://www.enikos.gr 
Πιθανόν θα έχετε προσέξει ότι τα περισσότερα ρολόγια στις διαφημίσεις ή στις προθήκες των καταστημάτων δείχνουν 10:10. Γιατί τα περισσότερα ρολόγια δείχνουν 10:10;


Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις για το φαινόμενο που έχει γίνει σταθερά στο μάρκετινγκ ρολογιών.
Η επικρατέστερη είναι ότι έτσι φαίνεται το λογότυπο της εταιρείας κατασκευής χωρίς να εμποδίζεται από τους δείκτες, ενώ ταυτόχρονα η θέση των δεικτών υποδηλώνει χαμόγελο.

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι οι δείκτες λειτουργούν σαν πλαίσιο για το λογότυπο της φίρμας και κατευθύνουν το βλέμμα σε αυτό.

Η πιό περίεργη εξήγηση είναι ότι οι δείκτες δείχνουν την ώρα που πυροβολήθηκε ο Αβραάμ Λίνκολν (πρόεδρος των ΗΠΑ), η οποία αν και περισσότερο μυστηριώδης δεν φαίνεται αρκετά πιθανή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε σαφάρι, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχει εξελιχθεί η έρευνα για τα πλαστά πτυχία που κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ. Εκεί καταλήγουν τα αιτήματα των ελεγκτών του Δημοσίων για τους επίορκους υπαλλήλους, με πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και από τη διαδικασία βγαίνουν λαβράκια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πτυχιούχου, ο οποίος αμειβόταν παχυλά από το Δημόσιο, με τον βασικό τίτλο σπουδών του- Πληροφορικής- να είναι από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που όμως δεν υπάρχει. Πλαστό ήταν και το μεταπτυχιακό του από Πανεπιστήμιο στην Ιταλία, το οποίο επίσης δεν υφίσταται, όπως είπε υπάλληλος του ΔΟΑΤΑΠ στο «Βήμα». Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι για αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, καθώς ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί δύο χρόνια πριν από τον έλεγχο.
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο ΔΟΑΤΑΠ έχει εντοπίσει 20 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων τα τελευταία δύο χρόνια, ανάμεσά τους συγγενών πολιτικών ή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα. Ανάμεσά τους καθηγητές σχολείων, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι και γιατροί.
Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία, αλλά και οι εισαγγελικές αρχές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί πλαστά πτυχία σε υπουργεία (2), την τοπική αυτοδιοίκηση (5), νοσοκομεία (5), πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (4), διευθύνσεις εκπαίδευσης (3) και σε άλλους φορείς του Δημοσίου.
Πρόκειται για πτυχιούχους από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους είναι και περιπτώσεις ατόμων που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.
Εικοσιτετράωρη απεργία στο δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Παράλληλα, αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορεί, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη, για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».

Αύριο Τρίτη, επίσης, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 9.30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

http://www.enikos.gr 
Νέες μειώσεις προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι την τελευταία τετραετία, έχουν χάσει περίπου το 35% του εισοδήματός τους από την εργασία τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real” το ενιαίο μισθολόγιο που επιθυμεί η τρόικα να ισχύσει από την 1/1/2015 θα φέρει μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο.

Οι νέες μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οι μειώσεις που θα υπάρξουν στα μισθολόγια τους θα συνεχιστούν μέχρι το 2018.

Στόχος είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των υπολοίπων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Στην ουσία, σκοπός είναι να πριμοδοτηθούν εκείνοι που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και να μειωθούν οι αποδοχές των υπολοίπων υπαλλήλων.

Επίσης, τα δύο υπουργεία που συνεργάζονται στο θέμα αυτό, το Οικονομικών και εκείνο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επεξεργάζονται ένα σχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών. Μετά την πάροδο τους έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση θα γίνεται κανονική πρόσληψη.

Περίπου 1.500 υπαλλήλους αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών για να κλείσει το Πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας που ήδη βρίσκεται στην τρίτη του παράταση.
Κι αυτό γιατί μετά τους 980 υπαλλήλους που εντάχθηκαν στην εθελοντική κινητικότητα κατά της πρώτης φάση του προγράμματος που έληξε στις 5 Μαΐου, δηλαδή, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου, επί υπουργίας Μιχελάκη, στις δύο παρατάσεις που δόθηκαν από τότε επί υπουργίας Ντινόπουλου (31 Ιουλίου και 29 Αυγούστου), εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μόλις περί τους 500.
Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο το γεγονός ότι οι ΟΤΑ βρίσκονταν σε μεταβατική περίοδο καθώς οι νέες δημοτικές Αρχές ανέλαβαν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν πολύ μικρός σε σε σχέση με τον στόχο των 2.000. Για το λόγο αυτό το ΥΠΕΣ αποφάσισε να δώσει την τελευταία παράταση με στόχο, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «οι νέες δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων».
aftodioikisi.gr
Στην παιδική μας ηλικία όλοι μας κάποια στιγμή, ακούσαμε από κάποιον μεγαλύτερο το γνωστό “Δεν κάνει να μετράς τα αστέρια γιατί θα γεμίσεις σπυριά ή μυρμηγκιές”.
Ευτυχώς μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι αυτά είναι λαϊκές προλήψεις και απαλλαγμένοι από τον φόβο της “συμφοράς” που μπορεί να μας βρει, επιχειρήσαμε αρκετές φορές να μετρήσουμε αυτά τα φωτεινά σημάδια στο νυχτερινό ουρανό. Κάπου στο μέτρημα όμως κουραζόμασταν, μπερδευόμασταν, κλείναμε τα μάτια και ξεκινούσαμε ταξίδια νοερά... Και το μέτρημα αναβάλλονταν.
Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιόμαστε πόσα αστέρια υπάρχουν και από που προέρχονται, γιατί η NASA μας δίνει την απάντηση. Οι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας το γιγαντιαίο γυάλινο μάτι του τηλεσκοπίου Newton Isaac που βρίσκεται στις Καναρίους Νήσους, κατάφεραν να μετρήσουν όλα τα αστέρια που είναι ορατά από τη Γη.
Ο αριθμός τους πραγματικά εντυπωσιακός. Ο ουρανός φιλοξενεί 219.000.000 μεμονωμένα αστέρια! Χρειάστηκαν βέβαια 10 χρόνια παρατηρήσεων για να καταγραφεί και το πιο μικρό, το πιο  αμυδρό αστέρι που φαίνεται από τον δικό μας πλανήτη, ώστε να να διαμορφωθεί ο νέος κατάλογος με όλα τα αστέρια του ουρανού.
Θα πρέπει πάντως να γίνει σαφές, πως ο συγκεκριμένος κατάλογος αντιπροσωπεύει μόνο μία περιορισμένη θέα από τη Γη. Αν σκεφτούμε ότι ο πλανήτης μας είναι ενσωματωμένος σε έναν από τους εξωτερικούς βραχίονες του Γαλαξία μας, θα αντιληφθούμε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες έτη φωτός σκόνης και αερίων που δεν μας επιτρέπουν να δούμε έναν τεράστιο αριθμό αστεριών από την άλλη πλευρά του γαλαξία.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τα 10 πιο λαμπρά αστέρια είναι τα εξής:
Σείριος  (Sirius)
Κάνωβος (Canopus)
Ρίγκελ Κενταύρου (Rigel Kentaurus)
Αρκτούρος (Arcturus)
Βέγκα (Vega)
Αιξ (Capella)
Ρίγκελ (Rigel)
Προκύων (Procyon)
Αχερνάρ (Achernar)
β Κενταύρου (b Centauri)
echoes.gr
Σοκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προηγήθηκε 3-1 της Λέστερ, αλλά τα παιδικά λάθη στην άμυνα έφεραν την ανατροπή και την ήττα με 5-3!

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έδρα της Λέστερ δεν έχει νικήσει καμία ομάδα έως τώρα, καθώς Αρσεναλ και Εβερτον έφυγαν με ισοπαλία.

Ο Φαν Πέρσι στο 13' πέτυχε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία σκόραρε για το 2-0 και στο 17' ο Ογιόα μείωσε σε 2-1. Ο Ερέρα στο 57' σημείωσε το 3-1 για τη Γιουνάιτεντ και η Λέστερ μείωσε και πάλι στο 62' με πέναλτι του Νουτζεντ.
Δυο λεπτά μετά ο Καμπιάσο ισοφάρισε σε 3-3 και στο 79΄ η Λέστερ μπήκε μπροστά στο σκορ με 4-3 με γκολ του Βάρντι.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στο 83' και άφησαν την Γιουνάιτεντ με δέκα παίκτες. Ο Μπλάκετ ανέτρεψε τον Βάρντι μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Ογιόα εκτέλεσε το πέναλτι και πέτυχε το τελικό 5-3.

***Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι. οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 66' καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζαμπαλέτα. Στο 71' η Τσέλσι προηγήθηκε 1-0, αλλά η Σίτι ισοφάρισε στο 85' με τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος «πλήγωσε» την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε 13 χρόνια!  Νωρίτερα η Τσέλσι έχασε ευκαιρία όταν το σουτ του Ντιέγκο Κόστα προσέκρουσε στο δοκάρι (81').

Στα άλλα ματς, η Γουεστ Χαμ νίκησε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την Τότεναμ με 1-0, ενώ η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε εκτός έδρας της Εβερτον με 3-2. 
tanea.gr
Ο διεθνής... πονοκέφαλος που προκαλούν στις διωκτικές Αρχές όλου του πλανήτη τα περίπου 81.000.000 ψεύτικα προφίλ στο facebook φαίνεται πως βρήκε την... ασπιρίνη του, χάρη σε μια μοναδική εφαρμογή που αναγνωρίζει αυτόματα ποιοι χρήστες δεν είναι πραγματικοί, ώστε να μη γίνονται δεκτοί ως φίλοι!

Εμπνευστής αυτού που μπορεί να κάνει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να τρίβει τα χέρια της είναι ένας 30χρονος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Κέρκυρα, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να... καθαρίσει τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από κάθε είδους επιτήδειους που έχουν πονηρούς και επικίνδυνους σκοπούς.

Πείσμωσε

Κάθε φορά που έβλεπε να τον πλησιάζουν διαδικτυακά χρήστες που μόνο πειστικοί δεν ήταν για τους σκοπούς τους ο Γιώργος Δελαπόρτας δυσανασχετούσε. Εβαλε πείσμα να καταπολεμήσει τους ανεπιθύμητους που «αλωνίζουν» στο facebook, και τα κατάφερε μέσα σε δύο μήνες, δημιουργώντας το Fake Profile Examiner.

«Αρκετές φορές με πλησίαζαν στο facebook άτομα που, εξετάζοντας το προφίλ τους, καταλάβαινα ότι πρόκειται για μη υπαρκτά πρόσωπα. Τις περισσότερες φορές στόχος τους είναι η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και η απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μέσω απειλών. Κάνοντας λοιπόν μια ενδελεχή έρευνα, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να προστατεύει τους χρήστες του θηριώδους κοινωνικού μέσου από τέτοιου είδους περιπτώσεις» λέει ο κ. Δελαπόρτας.

Από τον περασμένο Ιούλιο το Fake Profile Examiner είναι γεγονός, και μάλιστα μέσα σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών έχει ήδη εγκατασταθεί περισσότερες από 50 φορές από χρήστες. Οπως εξηγεί ο δημιουργός του, η διαδικασία εγκατάστασης και η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή και μοναδική προϋπόθεση είναι η χρήση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome. Ο χρήστης «κατεβάζει» δωρεάν το πρόγραμμα από τη σχετική ιστοσελίδα και, αφού το εγκαταστήσει, αυτό εμφανίζεται αυτομάτως όταν χρησιμοποιεί τον περιηγητή. Κάθε φορά που δέχεται κάποιο... ύποπτο αίτημα φιλίας κάνει «κλικ» στο εικονίδιο του προγράμματος και αυτό αμέσως «σκανάρει» το προφίλ του υποψήφιου φίλου, διαπιστώνοντας αν είναι πραγματικό ή όχι.

http://www.seleo.gr 
Τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους τύπους άντρα πιο ελκυστικούς στις γυναίκες; Ποια είναι τα στερεότυπα από τα οποία δεν ξεφεύγει η γυναικεία ψυχοσύνθεση;
Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που «καίνε» τους άντρες έρχεται να δώσει η επιστήμη.
Δείτε τους τύπους του άντρα που προτιμούν κατά πλειοψηφία οι γυναίκες:
Άντρες που οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα
Ερευνητές στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορεί υποσυνείδητα να αλλάξουν την αντίληψή τους για έναν άνδρα με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου που αυτός οδηγεί. Ενστικτωδώς, οι γυναίκες προτιμούν ένα κυρίαρχο και ισχυρό σύντροφο και συνδέουν συχνά (έστω και ασυνείδητα) τον χαρακτήρα ή την κοινωνική θέση ενός άντρα με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου που αυτός επιλέγει. Τα πιο ισχυρά ή σπορ αυτοκίνητα «μεταφράζονται» στο μυαλό των γυναικών ως πιο ισχυρό άνδρα – ένα χαρακτηριστικό που οι γυναίκες υποσυνείδητα αναζητούν σε έναν σύντροφο.
Άντρες με τρίχες στο πρόσωπο αλλά όχι στο σώμα
Σύμφωνα με τον Pavol Prokop, καθηγητή βιολογίας στο πανεπιστήμιο Trnava στη Σλοβακία, εξελικτικά μιλώντας, οι άτριχοι άνδρες επιλέγονται περισσότερο από τις γυναίκες σε περιοχές (ή πολιτισμούς) που είναι πιο κοντά στον ισημερινό, λόγω του αυξημένου κινδύνου παρασίτων. Είναι ενδιαφέρον ότι, μετά από έρευνα του πανεπιστημίου της Trnava που συνέκρινε δύο χώρες με διαφορετικές παρασιτικές απειλές, δεν διαπιστώθηκαν διαφορές στις προτιμήσεις των γυναικών, οι οποίες ως επί το πλείστον επέλεγαν άνδρες με λιγότερη τριχοφυΐα στο σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η προτίμηση αυτή μπορεί να οφείλεται σε μία ασυνείδητη πράξη προστασίας για να αποφύγουν ψείρες και άλλα παράσιτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν αυτό είναι αληθές.
Όσον αφορά την τριχοφυία στο πρόσωπο, μια αυστραλιανή έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με γένια σε σύγκριση με τους άνδρες που είναι ξυρισμένοι ή έχουν πολύ μεγάλη γενειάδα. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τριχοφυία στο πρόσωπο των ανδρών επηρεάζει την κρίση των γυναικών ως προς τις κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες/επιδόσεις των ανδρών. Συμπέραναν ότι ένα ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας είναι πιο ελκυστικό στις γυναίκες στον σεξουαλικό τομέα, ενώ οι άντρες με μεγάλη γενειάδα μπορεί να εκληφθούν ως καλύτεροι πατέρες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την οικογένειά τους καλύτερα.
Άντρες με «βαριά» φωνή που είναι «συγκρατημένοι» στην πρώτη γνωριμία
Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με βαριά φωνή, επειδή υποσυνείδητα αυτό το αντιλαμβάνονται ως ένδειξη ανδρισμού. Οι επιστήμονες ζήτησαν από 60 γυναίκες να βαθμολογήσουν το «σεξαπίλ» 10 ανδρών με βάση την φωνή τους και μόνο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι οι πιο «βαθιές» και «αρρενωπές» φωνές, ήταν και εκείνες που αξιολογήθηκαν περισσότερο από τις συμμετέχουσες. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό που κάνει την φωνή του άνδρα ελκυστική είναι ως επί το πλείστον οι ιδιότητες που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη συνδέσει οι γυναίκες στο μυαλό τους με την φωνή του ισχυρού αρσενικού κατά την σεξουαλική πράξη.
Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο διατεθειμένες να συνομιλήσουν με άνδρες, οι οποίοι παρουσιάζονται ως «πολύ φιλικοί, πάρα πολύ γρήγορα», λαμβάνοντας αυτήν τη συμπεριφορά ως ένδειξη ανειλικρίνειας. Μια άλλη αιτία για την αρχική απόρριψη των ανδρών που κάνουν γρήγορα πολλά κοπλιμέντα (στην πρώτη κιόλας γνωριμία) είναι το ότι οι γυναίκες μπορεί να τους θεωρήσουν ως ευάλωτους και λιγότερο κυρίαρχους.
Πάνω απ” όλα, άντρες που είναι ψηλοί
Το συγκεκριμένο στερεότυπο έχει αναγνωριστεί πέρα από οποιαδήποτε γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα. Έρευνα του 2008 επάνω σε 382 φοιτητές διαπίστωσε ότι μόνο το 4% των γυναικών θα προχωρούσαν σε ερωτική σχέση με κάποιον άντρα που ήταν πιο μικρόσωμος ή πιο κοντός από εκείνες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες θεωρούν ότι ο μεγαλόσωμος άντρας μπορεί να προστατεύσει καλύτερα τόσο τις ίδιες όσο και την οικογένειά τους.
Πηγή: onmed.gr
Μία παλαιότερη έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Harvard, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν τη μισή τους ημέρα σε νοητικά ταξίδια.
Το κακό είναι ότι αυτά τα νοητικά “ταξίδια” κάνουν τους ανθρώπους πιο δυστυχισμένους, μια και τους στερούν την δυνατότητα να είναι κυριολεκτικά παρόντες στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους.
Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν και τα άλλα ταξίδια. Τα αληθινά. Αυτά για τα οποία ανυπομονείς, προετοιμάζεσαι, οργανώνεσαι και ξεκινάς. “Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...”
Σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια. Είναι ένα διάλειμμα στην καθημερινότητα, είναι διασκεδαστικά, είναι γεμάτα εκπλήξεις και σίγουρα είναι ένας άλλος τρόπος να βλέπεις τη ζωή. Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια μας ευεργετούν πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Επιστημονικά λοιπόν, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η παραμονή μας σε έναν άλλο τόπο μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.
- Με τα ταξίδια βελτιώνουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες. Η επαφή μας με άγνωστους ανθρώπους μας βοηθά να εστιάζουμε τη συμπεριφορά μας σε παράγοντες έξω από τον εαυτό μας και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους άλλους.
- Με τα ταξίδια μειώνουμε το στρες. Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της και δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να συγκεντρωθεί στα “θέλω” του. Ανανεωμένοι πια, βρίσκουμε τη δύναμη να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.
- Τα ταξίδια μας διατηρούν σε φόρμα. Για να γνωρίσουμε ένα καινούργιο μέρος, θα πρέπει να το περπατήσουμε. Και αν το μέρος είναι παραθαλάσσιο, θα κολυμπήσουμε. Το σώμα μας βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και τα οφέλη είναι πολλά.
- Οι διακοπές, μας κάνουν πιο υπομονετικούς. Η αναμονή σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς γενικότερα, η αναμονή σε ουρές μουσείων ή σε αρχαιολογικούς χώρους, η αναμονή σε εστιατόρια και σε χώρους όπου υπάρχει πολύς κόσμος, εξασκεί την υπομονή μας και μας αναγκάζει να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε την ώρα μας όσο...περιμένουμε.
- Λίγες ήμερες διακοπών με το ταίρι μας, βελτιώνει τη σχέση μας. Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα, καλύτερη σεξουαλική ζωή και πιο δυνατούς δεσμούς.
- Οι διακοπές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και οι καινούργιες εμπειρίες προωθούν την υγεία του εγκεφάλου.
- Οι ημέρες μακριά από την καθημερινότητα είναι ευεργετικές για όσους πάσχουν από μελαγχολία και κατάθλιψη.
- Σύμφωνα με έρευνες, τα χρήματα που ξοδεύουμε σε ταξίδια, μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από τα χρήματα που θα δίναμε σε υλικά αγαθά.
Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, ας “σκαρώσουμε” ένα ταξίδι και ας απολαύσουμε τα οφέλη του.
echoes.gr
Μπορεί να είναι πλέον γνωστό σε κάθε ενήλικα ότι η χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή είναι απαραίτητη προκειμένου να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες για κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) αλλά και κάποιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά πολλοί άνθρωποι κάνουν εν αγνοία τους ορισμένα σημαντικά λάθη που μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα.

Δείτε τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια στην χρήση του προφυλακτικού, ώστε να μην τα επαναλάβετε:

1. Βάζετε το προφυλακτικό καθυστερημένα: Μεταξύ 17% και 51,1% των ατόμων παραδέχονται ότι βάζουν το προφυλακτικό αφότου έχει αρχίσει η σεξουαλική πράξη και υπάρχει ήδη διείσδυση στον κόλπο της γυναίκας.

2. Βγάζετε το προφυλακτικό πριν τελειώσει η σεξουαλική πράξη: Αυτό είναι ένα λάθος που κάνει το 13,6% με 44,7% των ζευγαριών.

3. "Ξεδιπλώνετε" το προφυλακτικό προτού το φορέσετε: Περίπου το 25,3% των συμμετεχόντων στις έρευνες αυτές παραδέχτηκε ότι πρώτα ξεδιπλώνει το προφυλακτικό και στη συνέχεια το εφαρμόζει στο πέος. Αυτός είναι λάθος τρόπος να φορέσετε το προφυλακτικό, αφού δεν εφαρμόζει σωστά και πολλές φορές σπάει.

4. Δεν αφήνετε κενό στην άκρη του προφυλακτικού για να χωρέσει το σπέρμα: Το 24,3% με 45,7% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι, όταν φοράει το προφυλακτικό, δεν αφήνει καθόλου κενό χώρο στην κορυφή. Αν μετά την εκσπερμάτιση, το σπέρμα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εκεί, τότε μπορεί να υπάρξει διαρροή ή/και σπάσιμο του προφυλακτικού.

5. Βάζετε το προφυλακτικό ανάποδα: Κάθε προφυλακτικό έχει μια πλευρά (εσωτερική) που προορίζεται να είναι σε επαφή με το πέος και μία που προορίζεται να έρθει σε επαφή με το γυναικείο κόλπο (εξωτερική). Έως και το 30,4% των ανθρώπων δεν δίνει σημασία στον τρόπο που ξετυλίγει και φοράει το προφυλακτικό.

6. Δεν ξετυλίγετε το προφυλακτικό μέχρι τέλους: Το 11,2% των γυναικών και το 8,8% των αντρών παραδέχτηκαν ότι ξεκίνησαν πολλές φορές την σεξουαλική πράξη χωρίς να είναι σωστά ξετυλιγμένο (πλήρως) το προφυλακτικό στο πέος του άντρα.

7. Ανοίγετε το πακέτο με τα προφυλακτικά με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή με τα δόντια: Αυτό το κάνει το 2,1% με 11,2% των ανθρώπων και είναι λάθος, αφού αυξάνει τον κίνδυνο να προκληθούν ζημιές (σκισίματα, τρύπες κλπ) στο προφυλακτικό.

8. Δεν ελέγχετε το προφυλακτικό για τυχόν ζημιές: Το 82,7% των γυναικών και το 74,5% των αντρών παραδέχεται ότι ποτέ δεν εξετάζει αν το προφυλακτικό που χρησιμοποιεί έχει φθορά ή άλλα παρόμοια σημάδια.

9. Χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το λάδι: Αυτά τα λιπαντικά καταστρέφουν το υλικό (λάτεξ) από το οποίο είναι φτιαγμένα τα προφυλακτικά. Πρόκειται για ένα λάθος που κάνει το 3,2% των γυναικών και το 4,7% των ανδρών.

10. Δεν φυλάσσετε τα προφυλακτικά στο σωστό μέρος: Το 3,3% με 19,1% των ανθρώπων δεν δίνει σημασία στις οδηγίες φύλαξης και αποθήκευσης των προφυλακτικών και ως εκ τούτου τα αφήνει σε μέρη που μπορεί να προκληθούν ζημιές (πχ μέρη με μεγάλη θερμοκρασία, όπως το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το καλοκαίρι).

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sexual Health.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!