Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015



Το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Spectre»,  υπολόγισε το κόστος διαβίωσης του θρυλικού κατασκόπου Τζέιμς Μποντ.
Στην τελευταία του ταινία, ο Μποντ οδηγεί μία Aston Martin DB10, κάνει σκι στις αυστριακές Άλπεις και επισκέπτεται την πόλη του Μεξικού για το Φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών.

Η DB10 δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση στο ευρύ κοινό, αλλά η Aston Martin έχει κυκλοφορήσει την έκδοση DB9 GT Bond, η οποία κοστίζει 253.000 δολάρια, ενώ πέντε νύχτες στις Άλπεις και άλλες τόσες στο Μεξικό αυξάνουν το λογαριασμό κατά περίπου 2.100 δολάρια.


Ο Μποντ φορά ιταλικά κοστούμια.
«Ακριβό είναι και το ντύσιμο του κατάσκοπου που δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ το 1953», συνεχίζει το CNBC. Ο Μποντ φορά ιταλικά κοστούμια και όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Τομ Φορντ, με κόστος 3.820 δολάρια.


Ένας σωστός πράκτορας χρειάζεται και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Στην ταινία «Spectre» ο Μποντ χρησιμοποιεί το smartphone Xperia Z5, του οποίου η λιανική τιμή είναι γύρω στα 840 δολάρια, ενώ το ρολόι που φορά είναι το Seamaster 300 της OMEGA - αξίας περίπου 6.000 δολαρίων.

Στα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ, ο Μποντ ζει σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι, μία ακριβή περιοχή στο Δυτικό Λονδίνο. Αν αναζητήσει κανείς ένα διαμέρισμα μίας κρεβατοκάμαρας στην ιστοσελίδα ακινήτων Foxtons, θα δει ότι το μέσο κόστος είναι περίπου 800.000 λίρες (1.223.000 δολάρια).

Το smartphone Xperia Z5.
Συνολικά, για να ζήσει κάποιος όπως ο Τζέιμς Μποντ θα χρειαστεί περίπου 1.500.000 δολάρια (χωρίς να υπολογίζει κανείς το κόστος για τα μαρτίνι), συμπεραίνει το CNBC και αναρωτιέται τι μισθό παίρνει ο Μποντ ως Βρετανός δημόσιος υπάλληλος.


Ο Μποντ όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Τομ Φορντ.
Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στο CNBC: «πιστεύουμε ότι ο Μποντ περισσότερο προσεγγίζει σε μισθό της βαθμίδας D7 (δηλαδή τουλάχιστον στο μισθολογικό επίπεδο που θα ήταν ένας συνταγματάρχης στο υπουργείο Άμυνας). Φυσικά, η δουλειά του Μποντ δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, άρα είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς».

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί το CNBC, ότι ο μισθός του Μποντ ετησίως μπορεί να ανέρχεται στις 68.539 λίρες (104.800 δολάρια). Άρα για να καλύπτει τον δαπανηρό τρόπο ζωής του, δύο τινά υπάρχουν, καταλήγει το αμερικανικό δίκτυο: είτε ο Μποντ έχει μεγάλη προσωπική περιουσία, ή απλά είναι υπερχρεωμένος.

naftemporiki.gr
Το ακριβότερο μπισκότο του κόσμου κοστίζει 21.000 ευρώ και είναι 103 ετών
Σε έναν Έλληνα συλλέκτη που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του κατέληξε το πιο ακριβό μπισκότο του κόσμου. 
Το μπισκότο μάρκας Spillers and Bakers Pilot βρεθηκε μέσα σε ένα κιτ επιβίωσης που διασώθηκε από μια σωσίβια λέμβο του Τιτανικού και άντεξε 103 χρόνια δίχως να σπάσει.
Το μπισκότο είχε διασώσει ένας επιβάτης του διερχόμενου πλοίου Καρπάθια που μετέφερε επιζώντες του Τιτανικού, ονόματι Τζέιμς Φένγουικ.
Ο Φένγουικ διατήρησε το μπισκότο μέσα σε έναν φωτογραφικό φάκελο της Κόντακ, γράφοντας: «Μπισκότο Pilot από σωσίβια λέμβο του Τιτανικού, Απρίλιος 1012».
Το γλύκισμα πουλήθηκε απ’ τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son που εδρεύει στη πόλη Ντέβιζις της κομητείας του Ουίλτσιρ στην Βρετανία σε έναν Έλληνα συλλέκτη έναντι 21.000 ευρώ.
Ο δημοπράτης Άντριου Ολτριτζ δήλωσε πως το μπισκότο είναι πλέον «το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου».
«Είναι εκπληκτικό το ότι το συγκεκριμένο γλύκισμα συντηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας. Δεν γνωρίζω για την ύπαρξη κάποιου άλλου μπισκότου από το ναυάγιο του Τιτανικού», καταλήγει ο Ολτριτζ, εξηγώντας πως το μπισκότο διατηρήθηκε έπειτα από τόσα χρόνια εξαιτίας της σύστασής του.
Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε και μια φωτογραφία που έδειχνε το παγόβουνο που προκάλεσε τη βύθιση του Τιτανικού, έναντι 30.000 ευρώ.




Η φωτογραφία του… φονικού παγόβουνου απαθανατίστηκε από έναν καμαρότο του διερχόμενου ατμόπλοιου Πριντς Ανταλμπερτ.
Η σπάνια φωτογραφία συνοδεύεται από ένα ιδιόχειρο σημείωμα του καμαρότου που αναγράφει «την ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, το ατμόπλοιο Πριντς Ανταλμπερτ περνάει μπροστά από το παγόβουνο [που προκάλεσε τη βύθιση]».
in.gr
galaxyviewmain
H Samsung παρουσιάζει ένα tablet στο οποίο δεν έγινε οικονομία, καθώς το Galaxy View υπερηφανεύεται για την οθόνη διαγωνίου 18,4 ιντσών που διαθέτει!
Το Samsung Galaxy View είναι ιδανικό για την κατανάλωση οπτικοακουστικού περιεχομένου, καθώς η 18,4 ιντσών έχει ανάλυση Full HD. Είναι εφοδιασμένο με έναν οχταπύρηνο επεξεργαστή που είναι χρονισμένος στο 1,6 GHz, ενώ η μνήμη RAM φτάνει τα 2 GB.
Υπάρχουν δύο επιλογές για τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, η μία είναι στα 32 και η άλλη στα 64 GB. O χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί με την χρήση καρτών microSD.
samsung galaxy view
Υπάρχει στο μπροστινό μέρος μία κάμερα 2,1 Megapixel, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του αγγίζει τα 5700 mAh, γεγονός που σημαίνει ότι η Android 5.1 ταμπλέτα της Samsung είναι ικανή να προσφέρει συνεχόμενη θέαση ταινιών για 8 ώρες περίπου.
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι το Samsung Galaxy View είναι μία συσκευή που θα έχετε μαζί σας διαρκώς, αφού εκτός από την μεγάλη διάσταση της οθόνης του, ζυγίζει 2.65 κιλά. Το tablet μπορεί να δεχτεί και κάρτες NanoSΙΜ για τη σύνδεση με το mobile Internet σε δίκτυα LTE.
Δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του Samsung Galaxy View, ενώ δεν ανακοινώθηκε και η τιμή στην οποία θα γίνει αυτό διαθέσιμο.
pestaola.gr

Ένας νέος τρόπος ελάφρυνσης του χρέους πέφτει στο τραπέζι για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις.
Πλέον είναι δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο, ενώ και οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις μάλιστα αυτές φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ως τότε οι δανειολήπτες φαίνεται ότι έχουν κηρύξει παύσει πληρωμών και έτσι έχει επέλθει πλήρες αδιέξοδο.
Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία” μελετάται μια νέα λύση. Η λύση αυτή προβλέπει αντί έξωσης και πλειστηριασμού του σπιτιού του δανειολήπτη αλλαγή σπιτιού. Δηλαδή η τράπεζα θα προσφέρει νέο, μικρότερο και κατά πολύ μικρότερης αξίας σπίτι στον δανειολήπτη ο οποίος θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.
aftodioikisi.gr
Η ηλεκτρισμένη «Victoria» ανοίγει το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η ταινία Victoria του γερμανού σκηνοθέτη Σεμπάστιαν Σίπερ, ένα ηλεκτρισμένο μονοπλάνο 144 λεπτών, θα σηκώσει την αυλαία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον. Στην τελετή λήξης της διοργάνωσης θα προβληθεί η νέα ταινία του Αρνό Ντεπλεσέν, Τα χρυσά μας χρόνια.

Διεθνές Διαγωνιστικό

Το Διεθνές Διαγωνιστικό φιλοξενεί πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, επιλογές του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη. Στο επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 15 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό («Θόδωρος Αγγελόπουλος»), τον Αργυρό και τον Χάλκινο Αλέξανδρο-Ειδικό βραβείο επιτροπής για πρωτοτυπία και καινοτομία, καθώς και πέντε ακόμη βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής ερμηνείας, γυναικείας ερμηνείας, καλλιτεχνικού επιτεύγματος), τα οποία θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή. Ανάμεσά τους και δυο ελληνικές ταινίες, το Silent του Γιώργου Γκικαπέππα και το Interruption του Γιώργου Ζώη.

Ταινία έναρξης

Η ταινία Victoria του γερμανού σκηνοθέτη Σεμπάστιαν Σίπερ, ένα μονοπλάνο γεμάτο σασπένς και αδρεναλίνη, ανοίγει την αυλαία του 56ου ΦΚΘ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον. Ηρωίδα είναι η Βικτόρια του τίτλου, μια Ισπανίδα που ζει στο Βερολίνο. Στη διάρκεια μιας νύχτας γνωρίζει μια παρέα νεαρών, πίνουν, φλερτάρουν, μέχρι το ξημέρωμα. Και τότε η γνωριμία τους, παίρνει τραγική τροπή, όταν την κάνουν συνεργό σε μια ληστεία.  Η Victoria είναι απέσπασε βραβείο καλλιτεχνικής επίτευξης για διεύθυνση φωτογραφίας στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου (εξ ημισείας με το Under Electric Clouds).

Ταινία Λήξης

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, με την προβολή της ταινίας Τα χρυσά μας χρόνια του Αρνό Ντεπλεσέν που απέσπασε το βραβείο SACD στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών. Σε αυτή την ελεγεία για τη νεότητα, ο Ντεπλεσέν ακολουθεί τον ήρωά του Πολ Ντενταλούς, σε ένα ταξίδι αναμνήσεων, με σταθμούς, ανθρώπους και εικόνες που τον στιγμάτισαν. Από την παιδική του ηλικία, και τη μητέρα του, την εφηβεία και τον απαρηγόρητο χήρο πατέρα του, ως τους φίλους, το μέντορά του και φυσικά τον μεγάλο έρωτα της ζωής του.

Ελληνικό σινεμά
Φέτος, θα προβληθούν στο Φεστιβάλ 20 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους (14 ταινίες σε πρώτη προβολή κι ακόμη 6 ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα), 16 ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ της Δράμας, καθώς και 40 ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων στο πλαίσιο του αφιερώματος «70 Χρόνια Ελληνικό Animation», το οποίο αποτυπώνει διαχρονικά το αγαπημένο κινηματογραφικό είδος. Επίσης, φέτος, η διοργάνωση τιμά τον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί έξι δεκαετίες τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλοντας σε πρεμιέρα την ταινία Ένα ταξίδι ζωής 60 χρόνων, Νίκος Καβουκίδης 1955 – 2015, σε σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου.

Αφιέρωμα Αρνό Ντεπλεσέν

Το φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο του γάλλου σκηνοθέτη Αρνό Ντεπλεσέν, έναν δημιουργό πιστό σε ένα προσωπικό σινεμά, με χαρακτήρες, σύμβολα και έννοιες που επιστρέφουν στις ταινίες του σε έναν αέναο κύκλο καλλιτεχνικής εξέλιξης. Χιούμορ που εναλλάσσεται με το πικρό σχόλιο, λογοτεχνικά σύμβολα και αναφορές, δίνουν έμφαση στις βαθιά ανθρώπινες, ιστορίες που αφηγείται. Σε όλη την πορεία του, ο σκηνοθέτης δεν παραμένει συνεπής μόνο στη γλώσσα και το ύφος, αλλά και στους ηθοποιούς οι οποίοι ενσαρκώνουν τους πληθωρικούς ήρωές του. Ο Ματιέ Αμαλρίκ, η Εμανουέλ Ντεβός και η Κατρίν Ντενέβ παραμένουν ανάμεσα στους σταθερούς συνεργάτες του Ντεπλεσέν. Ο σκηνοθέτης θα δώσει ένα masterclass το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Αφιέρωμα Μιρτσέα Ντανελιούκ

Φέτος, οι Ματιές στα Βαλκάνια πραγματοποιούν αφιέρωμα στο έργο του Μίρτσεα Ντανελιούκ, απ’ τους σημαντικότερους ρουμάνους σκηνοθέτες της δεκαετίας του ’80, αλλά και της μετά-κομμουνιστικής περιόδου στη χώρα, με έργο που επηρέασε σημαντικά τις νεότερες γενιές κινηματογραφιστών, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει σχετικά άγνωστο εκτός των συνόρων της χώρας του. Οι ταινίες του, ανατρεπτικές και υπαινικτικές, απέφυγαν το σκόπελο της λογοκρισίας και λειτούργησαν ως καθρέφτης ενός ολόκληρου λαού.

Focus στο νέο αυστριακό σινεμά

Το spotlight στο νέο αυστριακό σινεμά του 56ου ΦΚΘ συστήνει νέους κινηματογραφιστές οι οποίοι, ακολουθώντας το μονοπάτι του ρεαλισμού, καταγράφουν οριακές ανθρώπινες και κοινωνικές καταστάσεις, χωρίς διάθεση ωραιοποίησης, προσεγγίζοντας συχνά τη σκοτεινή πλευρά των συναισθημάτων. Στο 56ο Φεστιβάλ θα προβληθεί μια επιλογή από αυστριακές ταινίες πρόσφατης παραγωγής που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια, σε περιθωριοποιημένες ομάδες, στον καταναλωτισμό και τη μετανάστευση, από σκηνοθέτες που συνδέονται με την ανάγκη να εκφράσουν την εποχή της.

Αφιέρωμα «70 Χρόνια Ελληνικό Animation»

Το 56ο Φεστιβάλ γιορτάζει τα 70 χρόνια ελληνικών κινουμένων σχεδίων σε συνεργασία με την ASIFA Hellas (το ελληνικό τμήμα της Ένωσης International Animated Film Society ) και παρουσιάζει μια ανθολογία από 40 μικρού μήκους animation  φιλμ, τα οποία αναδεικνύουν διαχρονικά την τέχνη του κινούμενου σχεδίου στην Ελλάδα, από το πρώτο κινούμενο του Σταμάτη Πολενάκη Ο Ντούτσε αφηγείται..., μέχρι τη νέα γενιά δημιουργών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου (ώρα 12.30, Αποθήκη Γ’, Λιμάνι), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Οργανωμένη παραγωγή animation – Στρατηγική για την επίτευξη ενός δύσκολου στόχου», με ομιλητές εκπροσώπους της ASIFA Hellas.

Ανοιχτοί Ορίζοντες

Σταθερά προσανατολισμένοι στην αφρόκρεμα της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες του 56ου ΦΚΘ υπόσχονται δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις, παρουσιάζοντας τις πιο πρωτοποριακές φωνές του ανεξάρτητου παγκόσμιου σινεμά. Φέτος οι ταινίες του τμήματος προσεγγίζουν ένα ευρύ θεματικό πεδίο με αφηγηματική οικονομία και διεισδυτική ματιά. Παράλληλα, η ενότητα «Currents» /«Ρεύματα» παρουσιάζει ταινίες που αφηγούνται γνώριμες ιστορίες με ριζοσπαστικό τρόπο.

Ειδικές Προβολές

Στο πλαίσιο του τμήματος Ειδικές Προβολές, θα  πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη οι πολυαναμενόμενες ταινίες καταξιωμένων δημιουργών, αλλά και πολυβραβευμένων νέων σκηνοθετών. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι νέες ταινίες των Αλεξάντρ Σοκούροφ, Απιτσατπόνγκ Βιρασεττάκουν, Τζαφάρ Παναχί, Κορνέλιου Πορουμπόιου, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, Ναόμι Καουάσε και Λάσλο Νέμες.

Ειδική προβολή Σαντάλ Άκερμαν (1950-2015)

Η σπουδαία Βελγίδα σκηνοθέτις Σαντάλ Ακερμάν που όρισε ένα απόλυτα μοντέρνο σινεμά, μα που αρνιόταν πεισματικά οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση, έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου, μόλις στα 65 της χρόνια. Η Σαντάλ Ακερμάν διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 37ης διοργάνωσης του ΦΚΘ, το οποίο, ως ένα αντίο, προβάλλει φέτος την τελευταία ταινία μυθοπλασίας που γύρισε η δημιουργός το 2011, με τίτλο Η μωρία του Αλμάιερ.

Ματιές στα Βαλκάνια

Στις Ματιές στα Βαλκάνια, το πρόγραμμα που επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός, βρίσκουμε πλάι σε έμπειρους δημιουργούς, εκρηκτικά ντεμπούτα νέων σκηνοθετών, κυρίως γυναικών, που με τόλμη αναμοχλεύουν δύσκολα κοινωνικά ζητήματα. Οι οικογενειακοί δεσμοί, η καταπίεση της γυναίκας, πολιτικά διαπλεκόμενα, ο απόηχος του πρόσφατου παρελθόντος, πολιτισμικές παραδόσεις και ήθη συνθέτουν ένα συναρπαστικό θεματικό μωσαϊκό στο φετινό πρόγραμμα.

Νεανική Οθόνη


Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη» ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.

Αγορά

Η Αγορά, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποτελεί το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, το οποίο συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες.

Ο κύκλος της Αγοράς του ΦΚΘ περιλαμβάνει:

11ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads (10-14 Νοεμβρίου 2015)

Σημαντική ενότητα της Αγοράς, το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe του MEDIA και φέτος φιλοξενεί 14 κινηματογραφικά σχέδια, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ελληνικά. Τα βραβεία του τμήματος δίνουν μεταξύ άλλων οι post-production 2|35 Inc, CNC , Sofia Meetings, ΜΙΚ- Script 2 Film Workshop και Initiative Film.

Τα Agora Works in Progress (12 Νοεμβρίου 2015)

Φέτος στα Agora Works in Progress συμμετέχουν 10 ταινίες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους φάση και προέρχονται ή είναι συμπαραγωγές από τις ακόλουθες χώρες: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Σουηδία. Και φέτος, για Πέμπτη συνεχή χρονιά, συνεχίζεται η συνεργασία της Αγοράς με την εταιρεία Graal, από τις σημαντικότερες εταιρείες post-production στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει υπηρεσίες post-production στη βραβευμένη ταινία του τμήματος.

Το Agora Film Market με Ψηφιακή Βιβλιοθήκη (7–14 Νοεμβρίου 2015)

Η ψηφιακή βιντεοθήκη Agora Film Market της Αγοράς του ΦΚΘ προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συγκαταλέγονται στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Φέτος στο Agora Film Market περιλαμβάνονται 226 διεθνείς τίτλοι ταινιών, οι οποίες έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε επαγγελματίες του χώρου (εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων-sales agents, διανομείς, εκπροσώπους φεστιβάλ), καθώς και σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5 MONDE

Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5 MONDE που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Unifrance.  Στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας εντάσσονται οι προβολές 5 γαλλόφωνων ταινιών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Πρόκειται για τις ταινίες Στη σκιά των γυναικών του Φιλίπ Γκαρέλ, Η ωραία εποχή της Κατρίν Κορσινί, Τζίμι Π. – Η ψυχοθεραπεία ενός Ινδιάνου των πεδιάδων του Αρνό Ντεπλεσέν, Η καρδιά της κυρίας Σαμπαλί του Ράιαν ΜακΚένα και Όπου υπάρχει σκιά του Νατάν Νικόλοβιτς.

Βραβείο LUX


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι θεατές του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρώτοι στην Ελλάδα τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τα φιλμ Mediterranea του Τζόνας Καρπινιάνο (Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Κατάρ), Ατίθασες της Ντενίζ Γκαμζέ Έργκυβεν (Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Κατάρ) και Μάθημα των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ (Βουλγαρία-Ελλάδα).

Συναυλία

«Metropolis» (DE 1927/2010)

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 56ου Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 η προβολή της κλασικής αριστουργηματικής ταινίας Μετρόπολις / Metropolis του Φριτς Λανγκ, με συνοδεία μουσικής από τη συμφωνική ορχήστρα της ΚΟΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης («Αίθουσα Φίλων Μουσικής»). Η προβολή είναι μια διοργάνωση του Goethe Institut Thessaloniki και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (διεύθυνση ορχήστρας: Χέλμουτ Ίμιγκ), με την άδεια του Ιδρύματος Friedrich Wilhelm Murnau και της Europäische Filmphilharmonie και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
in.gr

Και στους άνδρες θα χορηγείται άδεια ανατροφής τέκνου, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή. Η άδεια θα είναι 6μηνης διάρκειας, με τις αποδοχές του δικαιούχου να καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και να είναι στα 586 ευρώ το μήνα.
Θα χορηγείται, αν είναι επιθυμητό από τον ασφαλιζόμενο, μετά την 4μηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας.
Την άδεια ανατροφής τέκνου θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.
Πηγή: newmoney.gr

Το μποτιλιάρισμα σπάει τα νεύρα των οδηγών, αυξάνει το στρες και είναι χάσιμο χρόνου. Τώρα, μια νέα μελέτη δείχνει πως αυξάνει κατακόρυφα και τις πιθανότητες διαζυγίου – ιδίως στα νέα ζευγάρια.

Όπως διαπίστωσαν σουηδοί ερευνητές, εάν ο ένας σύντροφος – συνήθως ο άντρας – περνάει 45 λεπτά ή περισσότερα σε κάθε διαδρομή προς τη δουλειά του, οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται κατά 40%.

Και αυτό, διότι όταν φτάσει στο σπίτι θα είναι πολύ κουρασμένος για να ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά την οικογένειά του, με συνέπεια να ανοίγει ο δρόμος για καυγά και να αισθάνεται ο άλλος σύντροφος παραμελημένος.

Η μελέτη βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία από 2 εκατομμύρια ζευγάρια, τα οποία ήταν παντρεμένα ή συζούσαν την περίοδο 2000-2005.

Όπως διαπίστωσαν η δρ Έρικα Σάντοου, από το Τμήμα Κοινωνικής & Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Umeå, στη Σουηδία, και οι συνεργάτες της, στα ζευγάρια όπου ο ένας σύντροφος έκανε ολόκληρο ταξίδι για να φτάσει στη δουλειά του, ο άλλος σύντροφος συχνά αναγκαζόταν να βρει μια λιγότερο καλοπληρωμένη δουλειά, πιο κοντά στο σπίτι.

Το επακόλουθο ήταν να έχει μικρότερο ατομικό εισόδημα και να αναλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης απέναντι στο σπίτι και στα παιδιά, δεδομένου ότι ο άλλος σύντροφος βρισκόταν πολύ λιγότερες ώρες στο σπίτι.

Σε αυτά τα ζευγάρια, ο κίνδυνος διαζυγίου ήταν κατά 40% αυξημένος σε σύγκριση με τον γενικότερο μέσο όρο. Αν μάλιστα τα ζευγάρια βρίσκονταν στα δύο πρώτα χρόνια του γάμου ή της συμβίωσής τους, ο κίνδυνος να χωρίσουν ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Μετά τα δύο χρόνια, ο κίνδυνος εξακολουθούσε να είναι αυξημένος αλλά επειδή τα ζευγάρια έβρισκαν στρατηγικές για να εξομαλύνουν την κατάσταση, δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο στα δύο πρώτα χρόνια.

«Ένα από τα προβλήματα με τις πολύωρες επαγγελματικές διαδρομές είναι ότι συντηρούν τα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα να μένει κυρίως σπίτι για να μεγαλώνει τα παιδιά και τον άντρα να εργάζεται όλη μέρα για να συντηρεί την οικογένεια», σχολίασε η δρ Σάντοου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη καταδεικνύει τις συνέπειες του μποτιλιαρίσματος στην ζωή μας. Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει το άγχος και το στρες, ενώ πριν από δύο μήνες διαπιστώθηκε πως μπορεί και να μας… χαζέψει, καθώς η εισπνοή των ρύπων μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου που αφορούν τη μάθηση και τη μνήμη.

Πηγή: tanea.gr
Το πέος εφευρέθηκε μία φορά
Απλό πέος. Διπλό πέος. Σπειροειδές πέος. Καθόλου πέος. Η ποικιλία στα πέη είναι μεγάλη στα αμνιωτά ζώα, την ομάδα που περιλαμβάνει τα θηλαστικά, τα πτηνά και τα ερπετά. Σύμφωνα όμως με μια νέα μελέτη, το πέος κατοχυρώθηκε ως ευρεσιτεχνία μόνο μια φορά στην πορεία της Εξέλιξης.

Η μελέτη δείχνει ότι ο τελευταίος κοινός πρόγονος όλων των αμνιωτών, από τον οποίο προέκυψαν πρώτα τα ερπετά και αργότερα τα πτηνά και τα θηλαστικά, πιθανότατα διέθετε φαλλό. Όλη η ποικιλομορφία που παρατηρείται στα σημερινά πέη πρέπει επομένως να είναι παραλλαγές του ίδιου βασικού μοτίβου.

Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τη γενεαλογία του φαλλού, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μελέτησαν το τουατάρα, ένα «πρωτόγονο» ενδημικό ερπετό της Νέας Ζηλανδίας που μοιάζει με σαύρα αλλά στην πραγματικότητα κατατάσσεται στη δική του, ξεχωριστή ομάδα -συχνά μάλιστα αποκαλείται και «ζωντανό απολίθωμα».

Το ιδιαίτερο με αυτά τα ερπετά είναι ότι δεν διαθέτουν φαλλό. Άραγε κατάγονται από προγόνους που δεν είχαν πέος, ή μήπως έχασαν τον φαλλό τους στην πορεία της εξέλιξης;

Την απάντηση έδωσαν έμβρυα τουατάρα που χρονολογούνται στον 19ο αιώνα και σώζονται διατηρημένα στην Εμβρυολογική Συλλογή του Χάρβαρντ, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του Science. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό, οι ερευνητές δημιούργησαν τρισδιάστατα μοντέλα των εμβρύων σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης.

Οι εικόνες αποκάλυψαν ότι τα αρσενικά έμβρυα τουατάρα αναπτύσσουν κάτι που μοιάζει με φαλλό στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, αν και η δομή αυτή απορροφάται και εξαφανίζεται σε επόμενα στάδια.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο πρόγονος των τουατάρα πρέπει να είχε λειτουργικό φαλλό, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Biology Letters. Επειδή όμως ο πρόγονος των τουατάρα δεν απέχει πολύ στο εξελικτικό δέντρο από τον τελευταίο κοινό πρόγονο όλων των αμνιωτών, οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι τα πρώτα αμνιωτά είχαν κι αυτά φαλλό, από τον οποίο προέκυψαν όλοι οι σημερινοί φαλλοί.

Όπως φαίνεται, το πέος δεν εφευρέθηκε πάνω από μία φορά στην ομάδα των αμνιωτών. Στην πορεία της εξέλιξης, όμως κάθε είδος προσάρμοσε την εφεύρεση στις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Πολλά σημερινά φίδια, για παράδειγμα διαθέτουν διπλό φαλλό. Τα περισσότερα πτηνά, αντίθετα, απαρνήθηκαν τον φαλλό τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις: οι πάπιες και ορισμένα άλλα υδρόβια πτηνά έχουν πέος σε σχήμα τιρμπουσόν, ενώ το πέος της στρουθοκαμήλου ξεχωρίζει καθώς έρχεται σε στύση όταν γεμίζει με λέμφο αντί για αίμα.

Δομές σαν πέος υπάρχουν εξάλλου και σε άλλες ομάδες ζώων όπως τα έντομα. Δεν έχουν όμως την ίδια εξελικτική προέλευση και ονομάζονται «πέη» μόνο λόγω ομοιότητας με τους φαλλούς που γνωρίζουμε.

Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ

Ονομάζεται Motobot και απειλεί τους επαγγελματίες οδηγούς μοτοσικλέτας. Πρόκειται για ένα ρομπότ που κατασκεύασε η Yamaha το οποίο μπορεί να οδηγεί μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα!

Το Motobot μπορεί να οδηγεί την μοτοσυκλέτα του σε πίστες αγώνων με ταχύτητες 200 χλμ/ώρα! Προς τα παρόν η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει στοιχεία για την τεχνολογία πίσω από το Motobot και το μόνο που αναφέρει είναι ότι πρόκειται για πλήρως αυτόνομο ρομπότ που θα χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθούν κενά στην ασφάλεια των αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών.

Όπως είναι ευνόητο βέβαια τα συστήματα του Motobot ανοίγουν νέους δρόμους στην ρομποτική έρευνα και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή νέων προηγμένων ρομπότ.

Πηγή: tovima.gr
O Μίχαελ Σκίμπε νέος προπονητής της Εθνικής και επίσημα
Ο Μίχαελ Σκίμπε είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ποδοσφαίρου και επίσημα. Το ΔΣ της ΕΠΟ ενέκρινε τη συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό, η οποία προβλέπει διετές συμβόλαιο με 560.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και μπόνους πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ύψους 500.000 ευρώ

Το ντεμπούτο του νέου προποπνητή αναμένεται να γίνει κόντρα στο Λουξεμβούργο, σε φιλικό το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 13 Νοεμβρίου.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Σκίμπε δουλεύει από τα 23 του ως προπονητής θητεύοντας στα τμήματα υποδομής της Σάλκε, της μοναδικής ομάδας που έπαιξε ποδόσφαιρο.

Εκτοτε δούλεψε στην Ντόρτμουντ, στη Λεβερκούζεν, στη Γαλατάσαραϊ, στην Άιντραχτ, στην Εσκισεχίρ, στη Χέρτα, στην Καραμπούκσπορ και στην Γκρασχόπερς, ενώ είχε και ένα τετραετές πέρασμα από την εθνική Γερμανίας ως μέλος του τιμ.
tanea.gr
Χιλιάδες εισιτήρια για την παράσταση Χάρι Πότερ πουλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα
Ίσως να χρειάζονται μαγικά για να αποκτήσει κάποιος ένα εισιτήριο για να δει την θεατρική παράσταση Harry Potter and the Cursed Child.

Τα πρώτα εισιτήρια δόθηκαν προς πώληση την Τετάρτη και όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε πανικός από όσους ήθελαν να αγοράσουν κάποιο. Και σαν να μην έφτανε η αναμονή, η ιστοσελίδα αντιμετώπιζε πλήθος τεχνικών προβλημάτων.

Προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πρώτοι εισιτήριο, οι χρήστες έπρεπε να έχουν εγγραφεί πρώτα σε μία υπηρεσία «προτεραιότητας κράτησης» και να... στηθούν σε μία ψηφιακή ουρά, περιμένοντας τη σειρά τους για να αγοράσουν εισιτήριο.

Αν και η φυσική παρουσία δεν ήταν απαραίτητη, αρκετοί θαυμαστές της Τζόαν Ρόουλινγκ χρειάστηκε να περιμένουν πολύ ώρα για να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, ενώ η ιστοσελίδα αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα εξαιτίας της επισκεψιμότητάς της.

Μάλιστα, κάποιοι χρήστες έπρεπε να περιμένουν επί ώρες πριν προσπαθήσουν να αγοράσουν εισιτήρια, μόνο και μόνο για να δουν σελίδα σφάλματος ή για να δουν ότι τα εισιτήρια που είχαν επιλέξει είχαν ήδη πουληθεί (οπότε έπρεπε να περιμένουν και πάλι τη σειρά τους).

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, έχουν ήδη πουληθεί τα εισιτήρια για τους τρεις πρώτους μήνες της παράστασης (από τις 7 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου), ενώ εισιτήρια είναι διαθέσιμα για την περίοδο Σεπτέμβριος έως Ιανουάριος 2017.

Αύριο αναμένεται να αρχίσουν να πωλούνται εισιτήρια και για τις παραστάσεις μέχρι την 30ή Απριλίου 2017.

Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη και αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Χάρι Πότερ, Άλμπους, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε».

Μάλιστα, μέσα σε μία ώρα, τα εισιτήρια είχαν εκτοξευτεί σε αστρονομικές τιμές σε διάφορα ανεξάρτητα site, αγγίζοντας ακόμα και τις 900 λίρες.


«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Είναι πέντε δόσεις, σήμερα είναι η πρώτη», δήλωσε η Σοφία Σεχπερίδου Διευθύντρια Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.
Η Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην περίπτωση να μην πληρώσει κάποιος σήμερα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, «Θα έχει μία προσαύξηση 0,37% , αλλά μπορεί και να ρυθμίσει το χρέος του. Μπορεί να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής εφόσον γίνει ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση.

Στην ταινία «Pretty Woman» τα βλέμματα όλων καρφώθηκαν στο χαμόγελο της. Χαμόγελο από χρυσάφι.

Η ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς αποφάσισε να το ασφαλίσει. Εντάξει, όχι το χαμόγελο ακριβώς, ασφάλισε την οδοντοστοιχία της για 30 εκατομμύρια δολάρια.

Τα λαμπερά αστέρια στον πλανήτη του Χόλιγουντ δεν διαθέτουν μόνο ακίνητα και περιουσίες εκατομμυρίων.Διαθέτουν και δώρα της φύσης, τα οποία θεωρούν πολύτιμα, για αυτό και υπογράφουν ασφαλιστικά συμβόλαια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ασφαλίζουν χαμόγελα, χέρια, πόδια, στήθη, οπίσθια, ακόμα και …σπέρμα.

Πρώτη διδάξασα η Ντόλι Πάρτον η οποία ασφάλισε-για πρώτη φορά-το πληθωρικό 40DD μπούστο της, το 1970 έναντι 600.000 δολαρίων. Στο μεταξύ οι τιμές ανέβηκαν στο χρηματιστήριο της Τίνσελτάουν.

Η Μαντόνα ασφάλισε τα στήθη της για 2 εκατομμύρια δολάρια,σύμφωνα με το cnbc.com, ενώ αποδείχθηκε πως κι όποια βγάζει γλώσσα δεν πάει πίσω. Η Μάιλι Σάιρους, η πάλαι ποτέ Χάνα Μοντάνα, ασφάλισε τη γλώσσα της για 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζένιφερ Λόπεζ τα οπίσθιά της για 27 εκατομμύρια δολάρια και...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.
Βαθμιαία ενίσχυση των βορείων ανέμων στα ανατολικά.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχες κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχες κυρίως από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ πιθανώς Τοπήκα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχες κυρίως από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!