Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Και αυτό διότι δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.
aftodioikisi.gr
Ο νεαρός χειρουργήθηκε αλλά ενδέχεται να έχει πρόβλημα γονιμότητας

 Ένα σοκαριστικό ατύχημα είχε στην Κίνα ένας νεαρός ο οποίος έπεσε με το ποδήλατό του πάνω σε ένα δέντρο και το αποτέλεσμα ήταν να του ξεριζωθούν τα γεννητικά όργανα.

Όπως αναφέρει η Metro λόγω της ισχυρής σύγκρουσης ο Xiao Pan πετάχτηκε από το δίκυκλο και τα γεννητικά του όργανα πιάστηκαν στο τιμόνι, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν.

«Κατέβαινε από μία πλαγιά, το ποδήλατο άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα και όταν πάτησε φρένο, εκείνο δεν λειτούργησε. Καρφώθηκε κατευθείαν στο δένδρο» δήλωσε ένας αστυνομικός.

Ο 19χρονος έχασε πολύ αίμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση διάρκειας 9 ωρών προκειμένου να του «κολλήσουν» τα γεννητικά του όργανα.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι το ατύχημα μπορεί τελικά να μην επηρεάσει καθόλου τη σεξουαλική του ζωή, αν και όσον αφορά τη γονιμότητα ενδέχεται να έχει πρόβλημα.

http://www.newsbeast.gr 
Έχουμε όλοι ακούσει πράγματα που μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι για την αγάπη, αλλά οι Ιάπωνες φοιτητές έχουν ξεπεράσει τα όρια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Η τελευταία μανία που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία είναι το γλείψιμο των λοβών του ματιού. Με αυτόν τον τρόπο οι νεαροί εραστές εκφράζουν τον έρωτά τους. Παρόλα αυτά έχει οδηγήσει σε αύξηση τις μολύνσεις του ματιού και μπορεί ακόμη να προκαλέσει και τύφλωση.

Το περίεργο φετίχ που είναι επίσης γνωστό και ως «worming» φανερώθηκε από το ιαπωνικό σάιτ Naver Matome, που έδειξε ότι βίντεο του γλειψίματος του λοβού του ματιού ανέβηκαν στο You Tube. Αυτή η νέα μανία δεν γνωρίζει επιτυχία μόνο στην Ιαπωνία. Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια, η 29χρονη Ελέκτρικα Ενέργκιας είπε στη Huffington Post ότι «ο φίλος μου, μου έγλειφε τους λοβούς εδώ και χρόνια και μου άρεσε πολύ». «Ακόμη ζητώ από τους φίλους μου να μου γλύφουν τους λοβούς».

Παρόλα αυτά η μανία αυτή μπορεί να μεταδώσει και ασθένειες. Όπως για παράδειγμα, αν αυτός που γλύφει το λοβό έχει έρπητα μπορεί να τον μεταδώσει ή βακτήρια ή δεν έχει καθαρίσει καλά το στόμα του και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην όραση.

http://www.pinnokio.gr
Ενας τύπος, βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο με κρίσεις.Τη μία πέφτει σε κώμα, την άλλη γίνεται καλύτερα, κ.ο.κ.
Η γυναίκα του παρόλη την ταλαιπωρία ήταν στο πλευρό του κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.
Σε μια στιγμή, και εκεί που καθόταν και τον κοίταζε ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αυτός ανοίγει λίγο τα μάτια του και της ψιθυρίζει με βαρύ τόνο :
«Ξέρεις κάτι; Ήσουν πάντα στο πλευρό μου σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές… Όταν απολύθηκα από τη δουλειά μου, ήσουν εκεί να με παρηγορήσεις, όταν η επιχείρησή μου απέτυχε, ήσουν εκεί να με υποστηρίξεις, όταν με πυροβόλησαν στο δάσος, ήσουν εκεί, όταν χάσαμε το σπίτι, ήσουν πάντα μαζί μου… Τώρα που η υγεία μου κλονίστηκε, είσαι συνεχώς στο πλευρό μου… Λοιπόν ξέρεις κάτι;
«Τι αγάπη μου;» τον ρωτάει εμφανώς συγκινημένη η γυναίκα του.
«Τελικά είσαι και πολύ γρουσούζα!»
Αν βαρεθήκατε να σπαταλάτε χρόνο μπροστά στον υπολογιστή παίζοντας ανούσια παιχνίδια ή χαζεύοντας το facebook, ήρθε η ώρα να γίνετε παραγωγικοί.
Η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει δικτυακούς τόπους που θα σας βελτιώσουν τις ικανότητες σας και θα σας κάνουν πραγματικά πιο έξυπνους
Digital Photography School
Ενας θησαυρός άρθρων που θα βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριος. Υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους φωτογράφους.
Duolingo
Ακονίστε τις γλωσσικές δεξιότητές σας με αυτό το διασκεδαστικό, εθιστικό παιχνίδι. Εκμάθηση γλώσσας υψηλής ποιότητας και μάλιστα δωρεάν
Factsie
Γνωρίζετε ότι η κερασφόρος σαύρα μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τους δακρυγόνους αδένες; Κάνοντας κλικ σε αυτό το site θα βρείτε ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις συνδέσεις με τις πηγές.
Fast Company's 30-Second MBA
Με σύντομα βίντεο από καταξιωμένα εταιρικά στελέχη, θα μάθετε επιχειρηματικές συμβουλές για τη δουλειά και τη ζωή.
Freerice
Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας, ενώ ταΐζετε όσους πεινάνε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και ταυτόχρονα να μάθετε λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Gibbon
Η απόλυτη playlist για μάθηση. Οι χρήστες συλλέγουν άρθρα και βίντεο για να σας βοηθήσουν να μάθετε τα πράγματα, από τον προγραμματισμό για iOS μέχρι την αποτελεσματική αφήγηση.
Instructables
Μέσα από διασκεδαστικά βίντεο με απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε οτιδήποτε, από το να παίζετε τένις μέχρι να χτίσετε ένα φρούριο στην αυλή σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να μοιράζεστε ό, τι κάνετε με τον υπόλοιπο κόσμο.
Khan Academy
Οχι μόνο θα μάθετε μια ευρεία ποικιλία των θεμάτων μέσω πάρα πολύ χρήσιμων βίντεο, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να τα κάνετε πράξη και να παρακολουθείτε τις στατιστικές μάθησης σας.
Lumosity
Εκπαιδεύστε το μυαλό σας με αυτά τα διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσετε τη μνήμη και την προσοχή σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.
Powersearching with Google
Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε ότι θέλατε ποτέ ακονίζοντας τις δεξιότητας των αναζητήσεων σας στο Google.
Η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα Ναι ή Όχι. Όταν ανοίγεις μία τρύπα στο δέρμα σου για να βάλεις σκουλαρίκια, ανοίγεις μία πιθανή πύλη εισόδου στα μικρόβια και κυρίως όταν οι τρύπες αυτές είναι σε άλλες περιοχές εκτός από τα αυτιά όπου ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.

Το σκουλαρίκι στην κοιλιά θέλει προσοχή μεγάλη

Όταν όμως μιλάμε για τρύπα στη μύτη, στα φρύδια, στο στήθος ή στην κοιλιά (μέγιστος κίνδυνος) είναι σκόπιμο να απολυμαίνεις τακτικά τις τρυπημένες περιοχές με αντισηπτικό και να καθαρίζεις καλά τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιείς.

Προσοχή και στα βαριά & ψεύτικα σκουλαρίκια

Θα πρέπει επίσης να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική αν φοράς βαριά ή πολλά σκουλαρίκια, γιατί είναι πιθανό το δέρμα να σκιστεί και η τρύπα να μεγαλώσει, καθώς κι εάν φοράς συχνά «ψεύτικα» σκουλαρίκια, δηλαδή κατασκευασμένα από άλλο υλικό εκτός από χρυσό, διότι υπάρχει πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης.

Τι να σε θορυβήσει

Σε γενικές γραμμές, αν αντιληφθείς σπυράκια, κοκκίνισμα, νιώσεις φαγούρα ή δεις πύον, αφαίρεσε αμέσως τα σκουλαρίκια και αν τα συμπτώματα είναι έντονα ή επιμένουν, κλείσε ραντεβού με δερματολόγο.

http://www.4news.gr 
Τι θα γινόταν αν η γη ξαφνικά σταματούσε να περιστρέφεται;
Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι το είχαν πει χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αιώνες για να (επαν)αποδειχθεί ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και γύρω από τον Ήλιο.
Κατά το Μεσαίωνα το πιθανότερο είναι ότι θα σε έκαιγαν ζωντανό αν ισχυριζόσουν κάτι τέτοιο, ωστόσο, αν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το video του Vsauce θα καταλάβαιναν πόσο σημαντική είναι για τη ζωή η περιστροφή της Γης.
Να λοιπόν τι θα συνέβαινε αν σταματούσε ξαφνικά η περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα της:
Τα σώματα όλων των πλασμάτων θα εκτοξεύονταν προς την Ανατολή σαν συνονθύλευμα σάρκας και κοκκάλων με ταχύτητα 1600 km/h.
Οι μόνοι που θα μπορούσαν να επιζήσουν για λίγο θα ήταν όσοι βρίσκονται στους πόλους της Γης ή σε ιπτάμενο σκάφος (για μερικά δευτερόλεπτα…)
Αμέσως μετά το “φρενάρισμα” της Γης θα δημιουργηθούν γιγαντιαίες καταιγίδες και η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα καίει ακαριαία τα πάντα σε όλο τον πλανήτη, διαβρώνοντας ταυτόχρονα όλη την επιφάνεια της Γης.
Παράλληλα, οι ωκεανοί θα δημιουργούσαν γιγαντιαία τσουνάμι και το νερό θα συγκεντρωνόταν στους πόλους.
Ο πυρήνας της Γης θα σταματούσε επίσης να γυρίζει με αποτέλεσμα την κατάρρευση του προστατευτικού μαγνητικού πεδίου.
Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η ραδιενεργή ακτινοβολία του Ήλιου να σκοτώσει ακαριαία τα πάντα (ό,τι θα μπορούσε να έχει περισσέψει από τα προηγούμενα).
Ακόμη, το μισό μέρος της Γης (όπου βλέπει ο Ήλιος) θα έχει τεράστιες θερμοκρασίες, ενώ το άλλο μισό θα είναι παγωμένο.
Μετά απ’ όλα αυτά, ακόμη και αν ξεκινούσε εκ νέου η περιστροφή, η ζωή δεν θα μπορούσε να επανέλθει.

http://peiraxtiri.gr
Ποιος ξέρει ποιος να φταίει για αυτό το μαλλί; Να είναι η αισθητική των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών ή μήπως η εμπιστοσύνη σε κομμωτές που θέλουν να πρωτοπορήσουν αλλά απέτυχαν;
Διαλέξαμε έντεκα κουρέματα που άφησαν εποχή και ξέραναν το γκαζόν που τα είδε ενώ έχουμε και τρεις αλλαγές.
Ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε Τζιόβανι, δεν είδε ολόκληρο το «Όνομα του Ρόδου» και κατέληξε σε αυτό
image

Ο Νειμάρ προσπαθεί να φτιάξει τάση αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς

n

Ελέγχονται οι πληροφορίες ότι στα πράσινα «φυτά» του Ταρίμπο Γουέστ ζουν μαμούνια

n

Το χειρότερο κούρεμα στη Μπουντεσλίγκα πριν από τρία χρόνια για τον Κέβιν Γκροσκρόιτς

n

Κομμωτή με σταθερό χέρι και καθόλου φαντασία εμπιστεύεται ο Μάριο Μπαλοτέλι για κούρεμα « σπασμένο πλακάκι»

n

Το τρίγωνο του Ρονάλντο παραμένει αξέχαστο και χάλια

n

Η φαρδιά «χωρίστρα» του Σερβίνιο άνοιξε νέους δρόμους στην κομμωτική

n

Κούρεμα κατηγορίας «ανανάς» για τον Τζέισον Λι

n

Η ξανθιά περμανάντ του Κάρλος Βαλτεράμα δεν είχε κάψει καρδιές (αλλά μαλλί)

n

Κάτι φύτρωσε στο κεφάλι του Ναμπίλ Γκιλάς (έχει πολύ υγρασία στη Βραζιλία)

n

Ο Πολ Σόρνερ πολύ συχνά δεν μπορούσε να διαλέξει χρώμα

n

Οι 3 αλλαγές

Παικταράς ο Μπάτζιο αλλά αυτό το κοτσιδάκι ποτέ δεν έγινε αποδεκτό

n

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον σε στιγμή της περιβόητης «μεταφοράς υπολοίπου»

n

Με αυτό το μούσι εξασφαλίζεις θέση στην αποστολή…
n

Πηγή: athensvoice.gr
Αυτό που προέκυψε από μία πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και στην οποία συμμετείχαν 1.200 εθελοντές από όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως τάξης και θρησκείας, ενώ τα γεννητικά τους όργανα μετρήθηκαν με απόλυτη ακρίβεια, έδειξε πως τα προφυλακτικά που κατασκευάζονται σύμφωνα με διεθνή πρότυπα είναι πολύ μεγάλα για την πλειοψηφία των Ινδών.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, το 50% των συμμετεχόντων διέθεταν γεννητικά όργανα μικρότερα από τα διεθνή πρότυπα για τα προφυλακτικά. Συγκεκριμένα, περίπου το 60% των Ινδών είχε γεννητικά όργανα τρία έως και πέντε εκατοστά μικρότερα από τα διεθνή πρότυπα, που εφαρμόζονται για την κατασκευή των προφυλακτικών.
 aftodioikisi.gr
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια, μειώνεται η διάρκεια των πλάνων και παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός τους, ώστε κάθε σκηνή να ταιριάζει στα ηλεκτρικά κύματα που παράγονται από τους νευρώνες του εγκεφάλου.
O εγκέφαλος λειτουργεί ελέγχοντας εκατομμύρια νευρικά ερεθίσματα κάθε δευτερόλεπτο. Τα νευρικά αυτά ερεθίσματα δημιουργούν ηλεκτρικά πεδία στον εγκέφαλο. Η ένταση των πεδίων αυτών μπορεί να μετρηθεί με ένα όργανο που λέγεται ηλεκτροεγκεφαλογράφος και έτσι παράγεται μια καμπύλη που αποτελεί το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ). Αυτό δείχνει ότι τα πεδία δυναμώνουν και μειώνονται σε κύκλους, που λέγονται εγκεφαλικά κύματα.
Ο Τζέιμς Κάτινγκ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, μελέτησαν 150 ταινίες του Χόλιγουντ από το 1935 ώς το 2002. Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Ρsychological Science».
Οι ειδικοί ανέλυσαν καθένα από τα καρέ όλων των φιλμ και διαπίστωσαν ότι όσο περνούν τα χρόνια οι σκηνοθέτες αυξάνουν τον ρυθμό με τον οποίο αλλάζει το πλάνο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι σημερινές ταινίες είναι πολύ πιο «γρήγορες» με πολύ περισσότερη δράση από τις παλιότερες, ακόμα κι αν πρόκειται για ρομαντική κομεντί.
Ειδικότερα, η δομή των σκηνών ακολουθεί τη διακύμανση 1/f, μία ακολουθία της κυματικής που είναι επίσης γνωστή ως «ροζ θόρυβος». Στην περίπτωση των κινηματογραφικών πλάνων, αυτό σημαίνει πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, δηλαδή η προσοχή μας, εστιάζεται σε κάθε πλάνο για συγκεκριμένο διάστημα ανά τακτές χρονικές περιόδους. Έτσι, κάθε σκηνή, για να κρατά καθηλωμένο τον μέσο θεατή, πρέπει να μη διαρκεί περισσότερο από αυτό το συγκεκριμένο διάστημα. Αλλιώς, ο θεατής χάνεται και βαριέται.
Κάποια φιλμ έχουν λιγότερες από 300 σκηνές, άλλα έχουν περισσότερες από 3.000. Η διάρκεια των σκηνών διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Στις παλιότερες ταινίες, μπορεί να κρατούν και πάνω από ένα λεπτό- μια «αιωνιότητα» για το σημερινό Χόλιγουντ. Αντίθετα, στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Quantum of solace», η κάθε σκηνή διαρκεί 1,7 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο προσδίδοντας στο φιλμ έναν ρυθμό «διαβολεμένο».
«Σε γενικές γραμμές, από το 1960 και μετά, αλλάζει ο τρόπος κινηματογράφησης και μοντάζ στο Χόλιγουντ», εξηγεί ο Τζέιμς Κάτινγκ. «Οι σκηνοθέτες συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο διάρκειας των πλάνων τους, το οποίο προσαρμόζεται στους φυσικούς ρυθμούς λειτουργίας του εγκεφάλου του θεατή που επικρατούν στην καθημερινότητά του».
Στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον» ανήκει το ρεκόρ του μεγαλύτερου «ροζ θορύβου», ενώ το φιλμ «Επτά χρόνια φαγούρας» με τη Μέριλιν Μονρό του 1955 βρίσκεται στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ δεν διασκεδάζει εξίσου τους σινεφίλ.
Πηγή: tanea.gr

Είναι από αυτές τις ιστορίες που πιστεύει κανείς ότι μπορεί να παρακολουθήσει μόνο στη μεγάλη οθόνη. Πόσο πιθανό είναι να συμβεί στην πραγματική ζωή μία τέτοια μετάλλαξη; Ενα κορίτσι που είχε... μακριά χέρια και έκλεβε πράγματα από τα καταστήματα, ενώ για μία περίοδο της ζωής της έτρωγε από τα σκουπίδια, να γίνει εκατομμυριούχος;
Η Σοφία Αμορούσο είναι η ζωντανή απόδειξη ότι καμιά φορά μπορούν να συμβούν όλα αυτά.
Αυτή τη στιγμή η εκτιμώμενη αξία της περιουσίας της ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Ιδρύτρια της εταιρείας ρούχων Nasty Gal, με 350 υπαλλήλους και γραφεία 3.700 τετραγωνικών που έχουν έως και αίθουσα για γιόγκα, ενώ καθημερινά η επιχείρησή της έχει 550.000 πελάτες.
Στο Facebook την ακολουθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ στο όνομά της ορκίζονται διασημότητες όπως η Κάρα Ντελεβίν και η Ρίτα Ορα. Κάπως έτσι είναι η πραγματικότητά της σήμερα. Κι όμως, στα 30 της, η Αμορούσο έχει προλάβει να ζήσει μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα, πολύ πριν αποφασίσει να ιδρύσει την εταιρεία της μέσω του eBay, από το υπνοδωμάτιό της.
Στα εννιά της οι γιατροί πίστευαν ότι έχει διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.
Στα 16 της είχε αρχίσει να παίρνει αντικαταθλιπτικά, ενώ δύο χρόνια αργότερα διέσχιζε τις ΗΠΑ κάνοντας ωτοστόπ, ανεβαίνοντας σε νταλίκες με οδηγούς που είχαν άγριες διαθέσεις για αυτό το νεαρό κορίτσι, ενώ επιβίωνε τρώγοντας από τα σκουπίδια. Στα 19 της, την ξεκίνησαν οι συλλήψεις για κλοπές από καταστήματα.
Είχε ήδη πιάσει πάτο. Στα 22 της η Αμορούσο κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει ζωή. Ως τότε δεν είχε δουλέψει ποτέ για περισσότερο από δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Ξεκίνησε λοιπόν από αυτό.
Προσελήφθη για να ελέγχει τις ταυτότητες στην είσοδο ενός κολεγίου και αγόρασε ένα βιβλίο για το πώς να ανοίξει κανείς μία επιχείρηση στο eBay. Εκείνη την εποχή γεννήθηκε και η Nasty Gal, περισσότερο για να διασκεδάσει την πλήξη της και επειδή είχε πάθος με τα vintage ρούχα. Άρχισε να οδηγεί για ώρες για να φτάσει σε μέρη όπου πουλούσαν ρούχα από δεύτερο χέρι και ανακάλυψε ότι ήταν πολύ καλή στις πωλήσεις.
Ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί τα social media. Έβρισκε νεαρά μοντέλα στο διαδίκτυο και τα πλήρωνε σε μπέργκερ για να δουλέψουν για εκείνη και σύντομα η φήμη των ρούχων της- και οι τιμές τους- εκτινάχθηκαν. Στο τέλος την έδιωξαν από το eBay καθώς είχε διαμάχη με άλλους χρήστες, αλλά αυτό της βγήκε σε καλό, αφού συνέχισε δημιουργώντας τη δική της ιστοσελίδα.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Αρχισε να προσλαμβάνει ανθρώπους για να την βοηθούν στις ολοένα και περισσότερες παραγγελίες, τα γραφεία της εταιρείας ολοένα και μεγάλωναν, ενώ την ημέρα που ο τραπεζικός της λογαριασμός έφτασε στο 1 εκατομμύριο δολάρια, τον φωτογράφισε. Ακόμη δεν είχε πειστεί ότι όλη αυτή η επιτυχία θα κρατήσει.
Η πραγματικότητα δείχνει ότι κακώς φοβάται κάτι τέτοιο. Τα καταστήματα της εταιρείας πολλαπλασιάζονται, ενώ τα ρούχα της υπάρχουν παντού. Η ίδια ασχολείται με τα πάντα, από τα μίτινγκ, μέχρι τη συσκευασία των ρούχων.
Το κορίτσι που κάποτε είχε απολυθεί από ένα κατάστημα παπουτσιών γιατί άργησε να πάει στη δουλειά της, έχει διανύσει αρκετό δρόμο. Οσο για εκείνο το φιλελεύθερο πνεύμα που ήθελε να κάνει ωτοστόπ; «Σήμερα νιώθω πιο ελεύθερη!», λέει μιλώντας στην Independent.


Ξεκινούν από την Τετάρτη 25 Ιουνίου έως την Κυριακή 29 Ιουνίου -και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Τσιμισκή στο τμήμα από την αρχή της οδού (πλατεία ΧΑΝΘ) έως την οδό Ι. Δραγούμη.
Οι εργασίες θα ξεκινούν στις 6:30 π.μ. και θα εκτελεσθούν τμηματικά. Κάθε τμήμα του οδοστρώματος θα ολοκληρώνεται και θα παραδίδεται στην κυκλοφορία την ίδια μέρα μετά τις 8:οο μ.μ. και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα. Η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας και δεν θα υπάρξει αποκλεισμός καμιάς διασταύρωσης.
Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κλπ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 €, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 m2 στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως και Τσιμισκή όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.

http://www.thestival.gr 

Είδη αραχνών, τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια, ανακάλυψαν σε όλο τον κόσμο Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες.
Σε έρευνά τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ενώ συνήθως τρέφονται με έντομα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα είδη αραχνών συμπληρώνουν τη διατροφή τους με μικρά ψάρια, τα οποία ωστόσο κάποιες φορές είναι διπλάσια από μέγεθός τους.
Ο Μάρτιν Νάιφελερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία, και ο Μπράντλει Πιούσεϊ, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι αράχνες πέντε διαφορετικών οικογενειών, έχουν ως λεία ψάρια, τα οποία αλιεύουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τρία ακόμη ημι-υδρόβια είδη αραχνών έχουν επίσης την ικανότητα να «ψαρεύουν» σε συνθήκες εργαστηρίου.




Οι συγκεκριμένες αράχνες συνήθως κατοικούν σε όχθες ρεμάτων και λιμνών με γλυκό νερό, ενώ ορισμένες έχουν την ικανότητα να κολυμπούν, να κάνουν… καταδύσεις, αλλά και να περπατούν στην επιφάνεια του νερού.
Οι αράχνες συνήθως στήνουν ενέδρα στα θηράματά τους, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν σε στεγνό μέρος, για να τραφούν για αρκετές ώρες.
Τα αραχνοειδή έχουν επίσης ισχυρές νευροτοξίνες και ένζυμα, τα οποία τους επιτρέπουν να σκοτώσουν και να χωνέψουν ψάρια που συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και βάρος.
Αναφορές για την ύπαρξη τέτοιων αραχνών έχουν γίνει σε όλες τις ηπείρους, πλην της Ανταρκτικής, με την πλειονότητα να βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

http://www.naftemporiki.gr

Η επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν αντικείμενο μελέτης είναι το σεξ.

Πόσο μάλλον όταν οι ειδικοί αναζητούν τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το σεξ ακόμη πιο απολαυστικό.

1. Αφήστε κάτι στη φαντασία
Η δουλειά κρατά τους δύο συντρόφους μακριά τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, όμως είναι σημαντικό η φλόγα να παραμένει ζωντανή ακόμη και... εξ αποστάσεως. Η ψυχολόγος Δρ Φραν Γουόλφις από την Καλιφόρνια τονίζει τη σημασία της συχνής επαφής με τη μορφή γραπτών μηνυμάτων ή e-mail. Αυτές οι μορφές επικοινωνίας δείχνουν το – ερωτικό και μη – ενδιαφέρουν και ξυπνούν τα πάθη.

2. Μείνετε τουλάχιστον μία μέρα το μήνα χώρια
Τα ζευγάρια που δε μένουν μαζί και γενικότερα κάνουν πολλά πράγματα χωριστά έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τη συντροφικότητα του αγαπημένου τους προσώπου. Επίσης, εκτιμούν περισσότερο το χρόνο που περνούν μαζί. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία δείχνει ότι μόλις ένα βράδυ που περνούν χωριστά οι δύο σύντροφοι τονώνει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, καθώς καθένας από τους δύο συντρόφους έχει λιγότερο στρες και περισσότερη ενέργεια.

3. Επικοινωνία
Τα ζευγάρια πρέπει να συζητούν για τις σεξουαλικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να μην ανοίγονται τόσο όσο οι άντρες στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα συχνά να μην ικανοποιούνται επαρκώς από το σύντροφό τους. Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που συζητούν για το σεξ ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ εκφράζουν σε γενικές γραμμές περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή.

4. Αλλαγή χρώματος στην κρεβατοκάμαρα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο χρώμα στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας μπορεί να απογειώσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Το χρώμα αυτό είναι το μωβ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!