Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Σοκ στη Βρετανία όπου ένα 16χρονο αγόρι από το Surrey, φανατικός τηλεθεατής της τηλεοπτικής σειράς Dexter, μαχαίρωσε την ανήλικη σύντροφό του και στη συνέχεια τη διαμέλισε μέσα στο δωμάτιο του πριν από μερικούς μήνες

Ο Στίβεν Μάιλς, ο οποίος ήταν 16 ετών όταν προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη, σκότωσε τη φίλη του, Ελίζαμπεθ Τόμας και στη συνέχεια, μιμούμενος τον πρωταγωνιστή της αγαπημένης του σειράς, τύλιξε το τεμαχισμένο πτώμα της σε μία μεμβράνη και την έβαλε σε μία σακούλα απορριμμάτων.

Λίγη ώρα αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι η αδερφή του της είπε ότι ο Εντ, ο άλλος του εαυτός, τον εξανάγκασε να κάνει κάτι κακό και του έδωσε εντολή να σκοτώσει την Ελίζαμπεθ.

Ο Στίβεν συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση.

http://www.newsbomb.gr
Φαίνεται ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απέρριψε την πρόταση να ενσαρκώσει τον Τζιβ Τζομπς στην μεγάλη οθόνη.

Ο 39χρονος ηθοποιός ο οποίος συνομιλούσε με την εταιρεία παραγωγής είπε τελικά «όχι», σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Πιθανοί υποψήφιοι για τον ρόλο, μετά την άρνηση του Λεο, είναι ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Άλφεκ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η κινηματογραφική βιογραφία του Στιβ Τζομπς έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της βιομηχανίας του θεάματος στο Χόλιγουντ. Το φιλμ θα είναι βασισμένο στην επίσημη βιογραφία του συνιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε το 2011 μετά τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, όπως την έχει καταγράψει ο Γουόλτερ Ισακσον.

http://www.enikos.gr 
Στον κόσμο των μεγάλων, σημαντικών και ασήμαντων έως γελοίων πολλές φορές αποριών, το διαδίκτυο έρχεται να γεμίσει αυτά τα κενά...

Στο todayifoundout, οι συντάκτες αναρωτήθηκαν γιατί οι σούπερ ήρωες, όπως ο Superman, φοράνε τα εσώρουχά τους πάνω από τη στολή τους; Και πράγματι βρήκαν τη λύση.

Σύμφωνα με τον Julius Schwartz (διάσημο αρχισυντάκτη του DC Comics από το 1944 έως το 1986 ο οποίος υπήρξε μπροστά στη γέννηση μερικών διάσημων υπερηρώων όπως ο Superman), αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη καθώς οι στολές τους βασίστηκαν στις φορεσιές των παλαιστών και των ακροβατών του τσίρκου.

Μιας και οι σούπερ ήρωες εκτελούσαν εξίσου επικίνδυνες σωματικές κινήσεις, κρίθηκε απόλυτα φυσικό να υιοθετηθεί ο τρόπος ντυσίματος. Έτσι, οι πρώτοι υπερήρωες φόρεσαν περήφανα εσώρουχο πάνω από τα κολάν τους.

Πάντως, οι αθλητές και οι ακροβάτες δεν φορούσαν ακριβώς εσώρουχα, αλλά σορτσάκια πάνω από τα κολάν προκειμένου να προστατεύουν τα ευαίσθητα σημεία τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware το οποίο εκμεταλλεύεται τα δομικά σφάλματα του USB firmware δημιούργησαν και δημοσίευσαν ερευνητές ασφάλειας

Ερευνητές ασφαλείας κατάφεραν να αντιστρέψουν το firmware του USB και να δημιουργήσουν πρακτικά μη ανιχνεύσιμο κακόβουλο λογισμικό, χωρίς όμως να θέλουν να αποκαλύψουν την ύπαρξή του πράγμα φυσικά που δεν κατάφεραν να γίνει, αφού πλέον το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να το κατεβάσει όποιος θέλει από τον σύνδεσμο που συνάδελφοί τους δημόσιευσαν…
 
Πρακτικά λοιπόν οποιοσδήποτε υπολογιστής με θύρα USB μπορεί να αποτελέσει στόχο του κακόβουλου λογισμικού αφού μπορεί να εγκαθίσταται σε μια συσκευή, όπως είναι ένας υπολογιστής, καταλαμβάνοντάς την ολοκληρωτικά, αλλάζοντας τους φακέλους που μεταφέρονται από το stick ή ακόμα και ελέγχοντας την διαδικτυακή δραστηριότητα του χρήστη.  
 
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν κάποιος θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το υλικό για να μπορέσει ο κόσμος να προστατευθεί από αυτό και για να διορθωθεί η ευπάθεια στα USB sticks από τους κατασκευαστές
 
Τέλος μην ξεχνάμε ότι η διόρθωση αυτή αυτό δεν είναι μια απλή διαδικασία και καλό θα είναι μέχρι να ολοκληρωθεί οι χρήστες να είναι προσεκτικοί στο τι συνδέουν στις συσκευές τους.
 
Τεράστιος, ορθογώνιος παραλληλόγραμμος, γεωλογικός σχηματισμός ανακαλύφθηκε θαμμένος λίγο κάτω από την επιφάνεια στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης... Οι επιστήμονες το εντόπισαν με τη βοήθεια των ευρημάτων των «δίδυμων» δορυφόρων της αποστολής Grail της NASA.

Οι δορυφόροι το 2012 είχαν χαρτογραφήσει τις ανωμαλίες του βαρυτικού πεδίου τουφεγγαριού, οι οποίες εξαρτώνται από τις διακυμάνσεις της επιφανειακής και υπόγειας γεωμορφολογίας.

Ο μυστηριώδης γεωλογικός σχηματισμός βρίσκεται κάτω από τη μεγαλύτερη «θάλασσα» της Σελήνης (τον λεγόμενο «Ωκεανό των Καταιγίδων») και ήταν άγνωστος έως τώρα. Η ανακάλυψη σημαίνει ότι ο «Ωκεανός» δεν προέρχεται από πτώση μεγάλου αστεροειδούς, όπως πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, αλλά από τις τεκτονικές διεργασίες του ίδιου του φεγγαριού.

Η τεράστια υπόγεια πεδιάδα πλάτους περίπου 2.600 χιλιομέτρων πιστεύεται ότι αποτελεί απομεινάρι παλαιών τεκτονικών τάφρων, που αργότερα γέμισαν με λάβα. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τέτοιοι τάφροι στο φεγγάρι, ενώ έχουν ήδη βρεθεί στον Άρη και στην Αφροδίτη. Παρόμοια τεκτονική γεωμετρία φαίνεται να υπάρχει στον Εγκέλαδο, το παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου.

«Είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλος είναι αυτός ο υπόγειος γεωμετρικός σχηματισμός. Καλύπτει περίπου το 17% της επιφάνειας της Σελήνης, μια επιφάνεια ισοδύναμη με τη Β. Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία μαζί», δήλωσε ο καθηγητής γεωφυσικής Τζέφρι Άντριους Χάνα της Σχολής Μεταλλειολόγων του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Science".

«Ποτέ κανείς δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ένα τετράγωνο ή ένα παραλληλόγραμμο τόσο μεγάλο σε οποιονδήποτε πλανήτη. Αναρωτιέται επίσης κανείς τι μπορεί να κρύβεται κάτω από τις επιφάνειες όλων των άλλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος », πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον μηχανισμό που δημιούργησε τον ιδιόμορφο γεωλογικό σχηματισμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το υπέδαφος αυτής της περιοχής περιέχει πολλά φυσικά ραδιενεργά στοιχεία, όπως ουράνιο, θόριο και κάλιο, τα οποία θα θέρμαναν τον φλοιό του φεγγαριού, όταν αυτό βρισκόταν σε νεαρή ηλικία.

Όταν αργότερα ο φλοιός ψύχθηκε, θα δημιουργήθηκαν ρωγμές στην επιφάνειά του, ανοίγοντας έτσι βαθιές τάφρους. Στη Γη η ανάλογη γεωλογική διαδικασία συνήθως παράγει εξάγωνα σχήματα.

Η ακριβής ημερομηνία δημιουργίας του βυθισμένου παραλληλογράμμου δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι οι τάφροι του γέμισαν με βασαλτική λάβα από τα τότε ενεργά ηφαίστεια του δορυφόρου μας, πριν από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι σκούροι ″λεκέδες″ της λάβας πάνω στο φωτεινότερο φόντο της επιφάνειας του «Ωκεανού των Καταιγίδων» (Oceanus Procellarum) ήταν αυτό που είχε δημιουργήσει ένα πανάρχαιο μυστήριο: την πεποίθηση των ανθρώπων ότι βλέπουν το πρόσωπο ενός ανθρώπου στο φεγγάρι. Οι παλαιοί αστρονόμοι είχαν εξάλλου εσφαλμένα περάσει για «θάλασσες» όλες τις μεγάλες πεδιάδες του φεγγαριού, γι' αυτό τις είχαν ονομάσει έτσι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Είναι ένας παπάς ο οποίος μόλις διορίζεται σε μια εκκλησία στην Κρήτη. 'Έχει όμως ένα πρόβλημα. . . δεν γουστάρει τους Κρητικούς.
Την πρώτη Κυριακή κατά το κήρυγμα του λέει στους πιστούς...

-Θα σας μιλήσω σήμερα για την Μαρία τη Μαγδαληνή , η οποία ήταν μια πόρνη … από τα Χανιά....
Αμέσως οι πιστοί αντέδρασαν:
-Από τα Χανιά πάτερ ... τι είναι αυτά που λες...κτλ. Ο παπάς όμως επέμενε.
Την επόμενη Κυριακή πάλι τα ίδια ο παπάς:
-Σήμερα θα σας μιλήσω για την παραβολή του "Άσωτου Υιού" , ο οποίος ήταν ο γιος ενός βοσκού από το Ηράκλειο...
Αγανακτούν οι πιστοί και κάνουν παράπονα στον Μητροπολίτη. Φωνάζει αυτός τον παπά και του λέει:
-Ξέρω ότι δεν συμπαθείς τους Κρητικούς , ούτε και εγώ τους γουστάρω, προσπάθησε όμως να είσαι πιο διακριτικός και να μην τους τη λες χύμα....
Οπότε την επόμενη Κυριακή λέει ο παπάς στους πιστούς:
-Σήμερα θα μιλήσουμε για το Μυστικό Δείπνο... και συνεχίζει...
-Μαζεύει ο Χριστός τους μαθητές του και τους λέει "απόψε κάποιος από εσάς θα με προδώσει"
Κκαι αμέσως του απαντά ο Ιούδας: "Ιντα λες μωρέ σύντεκνε;"

http://simantra.blogspot.gr 
Η πυκνότητα του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη

Σε περίπου 500 υπολογίζονται οι αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα, με ιδιαίτερο ωστόσο χαρακτηριστικό, την πυκνότητα που παρουσιάζουν σε ορισμένες περιοχές και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη!

«Σε περιοχές στο Βίτσι, τον Γράμμο και την κεντρική Πίνδο ο εγκατεστημένος πληθυσμός ανέρχεται στις 55 αρκούδες ανά 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αριθμός υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό, με κοινά γενετικά χαρακτηριστικά που συναντάται από τις Άλπεις έως τη χώρα μας» αποκάλυψε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου, Αλέξανδρος Καραμανλίδης, με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από μελέτες που διενεργεί την τελευταία δεκαετία η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βάση ένα σύστημα παρακολούθησης που στηρίζεται σε γενετικό υλικό το οποίο συλλέγεται από στύλους της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν οι αρκούδες για να... ξύνονται. Με τη συνήθεια αυτή, τα μεγαλόσωμα ζώα αφήνουν τα «ίχνη» τους, όπως τρίχες, τα οποία συγκεντρώνουν οι επιστήμονες και αξιοποιούν για να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.

«Πρόκειται για μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες, εκτός ίσως από την Αλβανία όπου οι στύλοι είναι τσιμεντένιοι. Εμείς έχουμε ήδη συγκεντρώσει τις γενετικές ταυτότητες από 350 ξεχωριστά ζώα οι οποίες βρίσκονται καταχωρημένες στο Εθνικό Μητρώο Αρκούδας και σε κοινή ευρωπαϊκή βάση δεδομένων που εμπεριέχει στοιχεία γενετικού υλικού από συνολικά 3.000 αρκούδες από 9 χώρες», ανέφερε ο κ. Καραμανλίδης.

Μιλώντας γενικότερα για τον πληθυσμό της αρκούδας στην Ελλάδα, τόνισε ότι έχει ανακάμψει και εξαπλώνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, από τα Τρίκαλα και τον Όλυμπο μέχρι το Ιόνιο. Το γεγονός αυτό οφείλεται,όπως εκτιμά, στις δράσεις προστασίας αλλά και στην διαφαινόμενη αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων που συμβιώνουν σε ορεινά χωριά με τις αρκούδες.

«Φυσικά, απαιτούνται να συνεχισθούν οι δράσεις προστασίας της αρκούδας και να πεισθούν ακόμα περισσότεροι κτηνοτρόφοι, ότι, για παράδειγμα, η χρήση ηλεκτροφόρας περίφραξης είναι αποτελεσματικότερη από τη θανάτωση της αρκούδας που πιθανόν να επιτεθεί στα ζώα τους», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από τον Αρκτούρο και τη διεθνή επιστημονική εταιρεία International Association for Bear Research and Management (IBA) και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ειδική Γραμματεία Δασών). Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 230 επιστήμονες από περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες, με σημαντική εκπροσώπηση από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. 
 
Νέα διαδικτυακή απάτη σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αφορά κύκλωμα που εξαπατά πολίτες τάζοντας θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με οικονομικά ανταλλάγματα από 200 έως 500 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω Διαδικτύου όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες - χρήστες διαδικτύου, κυρίως εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί κ.α., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ημεδαπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολλέγια κ.λπ., με υψηλές αποδοχές.
Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από διακόσια (200) έως πεντακόσια (500) ευρώ, με πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.
Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα – έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας, έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.
Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα - προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr


http://www.fpress.gr 
Οι υπερτασικοί το αγαπούν και οι υποτασικοί το αποφεύγουν. Παραδοσιακά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως γιατροσόφι για όσους έχουν υψηλή πίεση, υπάρχει όμως κάποια δόση αλήθειας πίσω από τις φημολογούμενες ευεργετικές του ιδιότητες;

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Hypertension καταδεικνύει ότι το σκόρδο έχει ήπια μόνον επίδραση στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η έρευνα βασίστηκε σε εκτενή ανάλυση εννέα παλαιότερων κλινικών δοκιμών.

«Υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν πως το σκόρδο ρίχνει την πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς, όμως η επίδρασή του είναι παροδική και δεν έχουν πραγματοποιηθεί αξιόπιστες, εκτενείς μελέτες που να το επιβεβαιώνουν», δηλώνει ο Δρ Άλεν Νόρντμαν από το Ινστιτούτο Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιο-Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία.

Η υπέρταση ευθύνεται για το 50% των θανάτων από εγκεφαλικό και καρδιοπάθεια, σημειώνουν ο Νόρντμαν και οι συνάδελφοί του στη μελέτη τους, συμπληρώνοντας πως αρκετοί ασθενείς αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα για την αποτελεσματική διαχείριση της πάθησής τους.

Αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, πολλοί από αυτούς στρέφονται σε «θεραπείες» όπως οι κάψουλες σκόρδου, η αποτελεσματικότητά τους όμως δε φαίνεται να είναι σημαντική.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!