Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

 ερισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Ελλάδα (34%) λένε ότι «μπορούσαν να κατανοήσουν τις ενέργειες του Πούτιν» σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Euroskopia για τα γεγονότα στην Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της ΕΕ και δημοσιοποίησε το Politico.

Συγκριτικά, μόλις το 9% των πολιτών στην Ολλανδία απάντησε θετικά σε αυτή την ερώτηση. Αντίστοιχα θετικά απάντησε στην Ιταλία το 19%, στη Γαλλία 13%, στη Γερμανία 11%, και στην Ισπανία το 10%.

Σημειώνεται πως δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 8 και 11 Μαρτίου, εξέτασε τις απόψεις 1.000 ενηλίκων σε κάθε χώρα.

Η πλειψηφία των ερωτηθέντων ήταν ξεκάθαροι ότι ο πόλεμος αποτελεί κίνδυνο για τις δικές τους χώρες, με το 57% από τις έξι χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, να δηλώνουν ότι πιστεύουν πως η χώρα τους κινδυνεύει «πολύ» ή «κάπως». Στην Ιταλία και την Ολλανδία, το ποσοστό αυτό ήταν 63% και 60% αντίστοιχα, ενώ στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ποσοστό άγγιξε το 53%.

Μεγάλες αποκλίσεις καταγράφηκαν σχετικά με την ανάγκη η ΕΕ να δημιουργήσει τον δικό της στρατό, έτσι ώστε οι χώρες να μην εξαρτώνται από το ΝΑΤΟ. Το 63% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα υποστήριξε την ιδέα, σε σύγκριση με μόλις 27% στην Ολλανδία. Υπήρξε επίσης ισχυρή υποστήριξη στη Γαλλία και την Ισπανία, η καθεμία με 51%, αλλά και μεγαλύτερη «αντιπολίτευση» στη Γερμανία και την Ιταλία, με 36% και 35% αντίστοιχα.

Στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας της ΕΕ, η πλειοψηφία των Ισπανών (53%) απαντά «ναι, αμέσως», ενώ ισχυρή είναι η στήριξη και από την Γερμανία, καθώς το 63% απαντά «ναι, αμέσως» ή «ναι, αλλά σε 2 χρόνια». Οι Έλληνες προηγούνται στις αρνητικές απαντήσεις με το 39% να απαντά «όχι» στη συμμετοχή της Ουκρανίας στην ΕΕ.

 Δήμαρχοι: Κίνδυνος μπλακ άουτ σε σχολεία, κολυμβητήρια, αρδεύσεις, οδοφωτισμό λόγω… Ουκρανίας

Τον κίνδυνο μπλακ άουτ σε βασικές υποδομές των δήμων από τις επόμενες, κιόλας ημέρες, επισήμαναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνάντησης, οι δήμαρχοι της χώρας. «Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητώντας από το ΥΠΕΣ την άμεση στήριξη των δήμων, την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, παρέπεμπε στο μέλλον.

Μάλιστα, ο κ. Παπασεργίου επικέντρωσε το πρόβλημα σε «αρδεύσεις, κολυμβητήρια, καύσιμα, σχολικά κτίρια, οδοφωτισμός, που ανεβάζουν τα κόστη στα ύψη. Η kWh, από 6,3 λεπτά, έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τα 55, για να μας κάνει τη χάρη να πέσει περίπου στα 25 αυτές τις ημέρες. Μιλάμε για τετραπλάσιο κόστος. Οι δήμοι δίνουν τον χρόνο 360 εκατ. ευρώ σε ρεύμα, καύσιμα και θέρμανση. Ο πολλαπλασιασμός του ποσού αυτού επί 4, αν όλη η χρονιά πάει έτσι και δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές, δείχνει αμέσως το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Μιλάμε για κόστος 1 δισ. ευρώ!», πρόσθεσε.

300 εκατ. ευρώ τα φέσια

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την έκτακτη χρηματοδότηση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών (μια δόση ΚΑΠ σε δύο δόσεις και μισή δόση σχολική ΚΑΠ), «οριακά θα κλείσουμε τα κενά μέχρι το τέλος του μήνα».

«Η μόνη ρεαλιστική λύση, είπε, είναι μία γενναία επιδότηση της kWh όπως ακριβώς έγινε με αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών, αλλιώς τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, πολλοί πάροχοι ενέργειας έχουν ήδη «φεσώσει» τους δήμους μη αποδίδοντας δημοτικά τέλη που εισπράττουν από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, «φέσια» που φτάνουν και τα 300 εκατ. ευρώ.

 H Λάρα ΛόγκανΜία άλλη οπτική για τη ρωσο-oυκρανική κρίση έδωσε η διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του CBS Λάρα Λόγκαν κατά την διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή America’s Voice.  «Μας είπαν ψέματα σε επική κλίμακα για την Ουκρανία» ισχυρίζεται η έμπειρη δημοσιογράφος

Για μια «απάτη επικών διαστάσεων» σε σχέση με όσα λένε τα αμερικανικά –και όχι μόνο- μέσα ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε λόγο η Λάρα Λόγκαν, δημοσιογράφος τηλεόρασης και ραδιοφώνου, πολεμική ανταποκρίτρια και πρώην ρεπόρτερ του CBS News απο το 2002έως το 2018.

Η Λόγκαν η οποία έγινε περισσότερο γνωστή από την περιπέτειά της στην πλατεία Ταχριρ του Καίρου το 2011 όταν με κίνδυνο της ζωής της περικυκλωμένη από 500 και πλέον μουσουλμάνους μετέδιδε τα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης» στην Αίγυπτο, μίλησε για τα πάντα, από τα τεκταινόμενα στα πεδία των μαχών και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου μέχρι τις οικονομικές δοσοληψίες Αμερικανών πολιτικών με το Κίεβο, και τον ίδιο τον Ζελένσκι.

Lara Logan spoke out about Ukraine, Nazism and the Western media.

«Καλύπτω πολέμους για 35 χρόνια. Δεν πιστεύω καθόλου αυτά που λέγονται. Είμαστε μέσα σε ένα αφήγημα όπου ο Πούτιν είναι η πηγή όλου του κακού και πρέπει να αγαπάμε την Ουκρανία και δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε αυτά τα δύο (...) Κάτι που θυμίζει το αντίστοιχο ότι ή είσαι με τους λευκούς ρατσιστές ή με το Δημοκρατικό κόμμα και ότι λέει»

Η δημοσιογράφος αποδομεί επίσης τις πληροφορίες των Δυτικών ότι οι Ρώσοι χάνουν στα πεδία των μαχών και οτι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως τη βάφτισε η Μόσχα δεν εξελίσσεται όπως περίμενε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήξερε ακριβώς τι έκανε όταν πήγε στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός δεν είναι τέλειος. Αυτοί — για παράδειγμα, έχω μιλήσει με πολλούς ειδικούς στον τομέα της άμυνας και ειδικούς πληροφοριών από μια υπηρεσία αμυντικών πληροφοριών που έχουν μελετήσει τον ρωσικό στρατό για χρόνια. Έχουν δυσκολία στην πραγματοποίηση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων επειδή κάνουν πολύ λίγες ώρες εκπαίδευσης σε σύγκριση, για παράδειγμα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αεροπορικά μέσα αυτή τη στιγμή, πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η Ρωσία δεν αγωνίζεται, όπως το εννοείτε. Έχει λάβει στρατηγικές αποφάσεις να μην καταλάβει αμέσως στο Κίεβο.»

Στόχος τους «ήταν να καταλάβουν όλα τα εκείνα τα εργαστήρια βιολογικών ερευνών, μερικά από τα οποία τα είχαν φτιάξει οι ίδιοι οπότε ξέρουν που είναι. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ η Ουκρανία είπε ότι τα μετέτρεψε σε κέντρα υγείας, αλλά στις ημέρες μας είναι δύσκολο τι να πιστέψει κανείς. Μας είπαν ψέματα για τον COVID-19, μας είπαν ψέματα για την ρωσική ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ. Συμβαίνουν τόσα πολλά στην Ουκρανία που κανείς δεν μιλά για αυτά», είπε η Λόγκαν και στη συνέχεια άρχισε να εξηγεί λεπτομερώς τις συμβαίνει με τους ναζί, το Τάγμα Αζόφ, τα ναζιστικά σύμβολά τονίζοντας πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα.

American journalist's warning - We are lying about Ukraine on an epic scale

«Τα Τάγμα του Αζόφ σκοτώνει και δολοφονεί ρωσώφωνους όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπετε τέτοια ανεντιμότητα όταν πρόκειται για την ιστορία της Ουκρανίας. Βλέπετε ανεντιμότητα όταν πρόκειται για το τάγμα Aζόφ το οποίο χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εννοώ, μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο να κρατούν ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και τη σβάστικα. Και ταυτόχρονα, το δικό τους έμβλημα περιέχει τον μαύρο ήλιο του αποκρυφισμού, που ήταν έμβλημα των ναζιστικών SS» Και συνεχίζει:

«Αυτός είναι ο λόγος που η Κριμαία ψήφισε για ανεξαρτησία. Τα δυτικά ΜΜΕ δεν λένε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. (...) Η CIA χρηματοδότησε την εξέγερση της πλατείας Μαιντάν το 2014. Ανατρέξτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Βικτόρια Νούλαντ όπου μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή εκεί (Τζέφρι Πάιατ) αποφάσιζαν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας. Η υπόθεση φτάνει μέχρι τον Χάντερ Μπάιντεν, τη Νάνσι Πελόζι, τον Τζον Κέρι και Μιτ Ρόμνει όπου τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους έχουν εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τις ουκρανικές εταιρείες φυσικού αερίου. (…)

Η Λόγκαν τονίζει ότι δεν βρίσκεται εδώ για να υπερασπιστεί τον Πούτιν.« Η δουλειά μου σαν δημοσιογράφος είναι να αναζητήσω την αλήθεια. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι μας λένε ψέματα για την Ουκρανία σε επική κλίμακα. Όταν μας λένε ότι οι μοναδικές σας επιλογές είναι είτε να είστε με τον Ζελένσκι, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαριονέτα που θα τον βρείτε στο you Tube με τακούνια να χορεύει, είτε με την Ρωσία. Ο Ζελένσκι επιλέχθηκε όπως τόσο πολλοί ηγέτες του δυτικού κόσμου.»

Ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει εδώ και 15 χρόνια ότι δεν πρόκειται να μείνει αδρανής όταν οι παγκοσμιοποιητές καταλαμβάνουν τον κόσμο. Η Ουκρανία είναι το κέντρο ξεπλύματος χρήματος για πολλούς ηγέτες εδώ στις ΗΠΑ. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπλυθεί μέσω της Ουκρανίας».

 

Με την κατηγορία της κατασκοπίας συνελήφθη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, γνωστός διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.

Ο λόγος για τον Νορβηγό Knut Bry, όπως ανακοινώθηκε από γνωστή ΜΚΟ αλλά και στο προφίλ του φωτογράφου,  ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη το πρωί ενώ φωτογράφιζε την είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος στις φωτογραφίες που πήρε εικονίζονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο σπίτι του το οποίο ερευνήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία με φωτογραφίες οι οποίες εξετάζονται.

Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπία ενώ έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Παρασκευή στον Ανακριτή.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νορβηγός φωτογράφος και σκηνοθέτης Knut Bry του οποίου οι φωτογραφίες κοσμούν το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας του, επισκέπτεται τη Λέσβο ως εθελοντής συνεργαζόμενος με τοπική οργάνωση.

Επίσης λειτούργησε και ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για την Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο Μετόχι.

Γνωστός από τη θητεία του ως φωτογράφος μόδας τη δεκαετία του 90 στο Λος Άντζελες και βραβευμένος ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα έτη τη δεκαετία του 80 ο Knut πάει παντού με την φωτογραφική του μηχανή.

Με αυτή με την οποία συνελήφθη και με την οποία σύμφωνα με το συνήγορο του τραβούσε φωτογραφίες για το επόμενο βιβλίο του με θέμα τα τοπία της Λέσβου!

Ο Knut πάνω από όλα αγαπάει το νησί και τους ανθρώπους του καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με το φακό του και την ιδιαίτερη ματιά του.

Mε πληροφορίες από stonisi.gr

 

Στον τελικό του Indian Wells προκρίθηκε η Μαρια Σάκκαρη μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντη στην Πάουλα Μπαντόσα την οποία κέρδισε με 6-2, 4-6, 6-1 σε 1 ώρα και 49 λεπτά.

Στον τελικό θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Ίγκα Σβιόντεκ την Κυριακή (20/3, 22:00). Η Ελληνίδα τενίστρια είχε «όπλο» της το σερβίς της, απέφυγε τα λάθη και με σημαντικά μπρέικ, νίκησε την 24χρονη Ισπανιδα (Νο7) με 2-1 σετ για να βρεθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της. Η αντίπαλός της στον τελικό Ίγκα Σβιόντεκ, είναι το Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη και στα ημιτελικά απέκλεισε με 7-6(4), 6-4 τη Σιμόνα Χάλεπ συμπληρώνοντας 10 διαδοχικές νίκες στο tour!

Η Σάκκαρη, που μετά τη νίκη της επί της Ισπανίδας ανεβαίνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο5 που ήταν, δήλωσε μετά την επιτυχία της στις ΗΠΑ: «Δούλεψα όλη την ζωή μου για να βρεθώ εδώ. Ισως για κάποιον είναι χαζό που κάνω έτσι επειδή πήγα απλώς προκρίθηκα στον τελικό και δεν κατέκτησα ακόμα κάτι, αλλά σημαίνει πολλά για εμένα».

Για τον ημιτελικό με την Μπαντόσα, η Ελληνίδα τενίστρια εξήγησε: «Ανησυχούσα, επειδή η Πάουλα παίζει διαφορετικά από τις άλλες παίκτριες. Έπρεπε να έχω πίστη, Πίστεψα στον εαυτό μου κι έχω χάσει τα λόγια μου. Σημαίνει πολλά αυτό για εμένα και την ομάδα μου».

Ενόψει του τελικού με τη Σβιόντεκ δήλωσε: «Ανυπομονώ. Ξέρω καλά την αντίπαλό μου είναι υπέροχη παίκτρια, απίστευτη παίκτρια. Την σέβομαι και την θαυμάζω. Θα είναι απίστευτη μάχη και για τους δυο μας. Ξέρω ότι και οι δυο μας θέλουμε να νικήσουμε».

 Ρώσοι ολιγάρχες έκλεισαν τα γραφεία τους στην Κύπρο και έφυγαν

Άρωμα κυπριακό έχουν τα νέα άτομα της μαύρης λίστας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία περιλαμβάνονται Ρώσοι ολιγάρχες. Οι κυρώσεις αφορούν τα ίδια τα πρόσωπα καθώς και ορισμένες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν είτε ως μέτοχοι, είτε σε διάφορες θέσεις εταιρειών συμπεριλαμβανομένου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε μια από τις εταιρείες η οποία απέκτησε τον περασμένο Ιούνιο ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της εταιρείας Ascendis Health Ltd, η οποία αποτελείται και από την εταιρεία Remedica Ltd, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση υψηλής ποιότητας ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση, η εταιρεία Letterone Investment Holdings SA με έδρα το Λουξεμβούργο, συμμετείχε αριθμός Ρώσων ολιγαρχών.

Πρόκειται για τους Μιχαήλ Φρίντμαν, Πετρ Αβεν, Γερμάν Χαν, Αλεξέι Κουζμίτσεφ και Αντρέι Κοσογκόφ, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους με απόφαση της Letterone στις 8/3/2022. Φρίντμαν, Άβεν, Κουζμίτσεφ και Χαν είναι οι κύριοι μέτοχοι του ομίλου Alfa Group που περιλαμβάνει και την Alfa Bank Ρωσίας. Στη λίστα της 14ης Μαρτίου περιλαμβάνονται οι Κουζμίτσεφ και Χαν, ενώ οι οι τραπεζίτες Φρίντμαν και Άβεν περιλαμβάνονται σε προηγούμενη λίστα.

Στην τελευταία λίστα των κυρώσεων που φιγουράρει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς φιγουράρει και το όνομα του Ρώσου ολιγάρχη και προέδρου της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας Magnitogorsk Iron & Steel Works, Βίκτορ Ρασνίκοφ. Ο τελευταίος είναι ο κύριος ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Ρωσία, της MMK (87,26% των μετοχών από το 2015), η οποία ελεγχόταν μέσω της κυπριακής εταιρείας του Mintha Holding Limited. Στις 3/3/2022, ο βασικός μέτοχος της MMK Βίκτορ Ρασνίκοφ μεταβίβασε το μερίδιό του από την Mintha Holding που εδρεύει στην Κύπρο στη ρωσική Altair LLC. Η χαλυβουργική εταιρεία MMK σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τη φθίνουσα ελκυστικότητα της Κύπρου και προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που δημιουργούνται στη Ρωσία στον τομέα της εταιρικής ρύθμισης.

Εδώ και ημέρες έκλεισε τα γραφεία που διατηρούσε στη Λευκωσία, απολύοντας όλο το προσωπικό, ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ιδιοκτήτης του χρηματοπιστωτικού και βιομηχανικού ομίλου Nafta Moscow και μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Κερίμοφ και της οικογένειάς του εκτιμάται σε 9,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Ο Κερίμοφ βρέθηκε στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ της 15/3/2022, γιατί στις 24/2/2022 συμμετείχε σε συνάντηση ολιγαρχών στο Κρεμλίνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με θέμα τον αντίκτυπο των ενεργειών μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση.

Η ΕΕ έχει επεκτείνει τη μαύρη λίστα για τη Ρωσία ώστε να περιλαμβάνει επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και εταιρείες από τη χώρα. Εκτός από τους ολιγάρχες, στη λίστα περιλαμβάνονται λομπίστες και προπαγανδιστές που σύμφωνα με την Κομισιόν προωθούν την αφήγηση του Κρεμλίνου για την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και βασικές εταιρείες στους τομείς της αεροπορίας, της στρατιωτικής και διπλής χρήσης, της ναυπηγικής και της μηχανουργικής.

Στη λίστα βρίσκουμε και τον Αλεξάντρ Σόκιν, πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Mechel PAO και μέλος του προεδρείου του ανώτατου συμβουλίου του πολιτικού κόμματος "Ενωμένη Ρωσία". Έδρα της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας γεωτρήσεων πετρελαίου Eurasia Drilling βρίσκεται στην Κύπρο όπου ο Σόκιν διατηρεί τη θέση του διευθυντή. 

Κυρώσεις επιβλήθηκαν και στον Βλαντιμίρ Ρασέφσκι διευθύνοντα σύμβουλο και διευθυντή της EuroChem Group AG, μίας από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ανόργανων λιπασμάτων στον κόσμο. Προηγουμένως (μεταξύ 2004 και 2020) ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας άνθρακα JSC Suek. Πρόκειται για μεγάλες ρωσικές εταιρείες, των οποίων συνιδιοκτήτης είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αντρέι Μελνιτσένκο. Τα δύο πρόσωπα δραστηριοποιούνται με πολλές εταιρείες στην Κύπρο.

Πηγή: Philenews

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!