Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η ήττα-σοκ από τη Σουόνσι έβγαλε εκτός FA Cup τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει μείνει 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και την Πέμπτη αντιμετωπίζει για το Λιγκ Καπ τη Σάντερλαντ. Για μια ακόμα φορά, ο Ντέιβιντ Μόγιες αναμένεται να μην έχει στη διάθεσή του ξανά τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι, με την έλλειψη ποιοτικών παικτών στο ρόστερ των «Κόκκινων Διαβόλων» να «φωνάζει» για ενίσχυση!

Έτσι, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι διοικούντες έχουν ήδη πάρει την απόφαση για μεταγραφές ύψους 200 εκατομμυρίων. Ο Μόγιες θέλει δύο κεντρικούς μέσους, έναν επιθετικό, έναν αριστερό μπακ και έναν κεντρικό αμυντικό, ωστόσο δεν θέλει να προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις και είναι πιθανό να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να πάρει τους παίκτες που επιθυμεί. Σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Μάρκο Ρόις.

http://www.enikos.gr 
Ο "πρωτοπρεσβύτερος" του χωριού, Χουάνγκ Πουσίν, ετών 113
Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013, το επισκέφτηκαν 640.000 άνθρωποι!
Τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι «έκλεψε» ο Λεβαδειακός με την κίνησή του να αποκτήσει τον Πάουλο Ασουνσάο. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μέσος, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην ΑΕΚ, έχει κάνει μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, και πλέον θα είναι κάτοικος Λιβαδειάς.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Μεγάλη μεταγραφική επιτυχία για τον Λεβαδειακό.
Στα γραφεία της ομάδος βρέθηκε σήμερα ο Βραζιλιάνος με Πορτογαλική υπηκοότητα διεθνής αμυντικός μέσος Paulo Assunção, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεβαδειακό.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο, στην οκτώ φορές πρωταθλήτρια Βραζιλίας Σάο Πάολο, στην κάτοχο του Europa league και κυπελλούχο Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, με τελευταίο σταθμό στην καριέρα του την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια».
Ο Πάουλο Ασουσάο έχει αγωνιστεί την περίοδο 2004-'05 στην Ένωση ως δανεικός από την Πόρτο, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην Παλμέιρας, ακολούθησε η δεύτερη ομάδα της Πόρτο για να επιστρέψει στην ομάδα της Βραζιλίας, από εκεί στην Νασιονάλ. Το 2004 επέστρεψε στους Πορτογάλους όπου παραχωρήθηκε δανεικός στην ελληνική ομάδα μαζί με τον Μπρούνο Άλβες, ενώ το 2008 πήγε στην Ατλέτικο Μαδτρίτης και τη φετινή χρονιά συνέχισε την καριέρα του στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

http://www.thestival.gr
Ο Steven J. Backmanείναι από το Σαν Φρανσίσκο και κάνει απίστευτα μικρά γλυπτά χρησιμο-ποιώντας μόνο μία οδοντογλυφίδαένα ξυράφι και κόλλαΌλα ξεκίνησαν στο δημοτικό σχολείο όταν ο Steven έκανε ένα έργο το  "Επιστήμη των μορίων του DNAαπό οδοντογλυφίδες και φασόλια.
Η απόσυρση του μέτρου για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση. Μάλιστα, η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία μέσω της οποίας θα καταργείται το τέλος για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση του 25ευρου και την κάλυψη του κενού των 40 εκατ. ευρώ που δημιουργεί, αποφασίστηκε η αύξηση κατά 5 λεπτών της τιμής των τσιγάρων και του καπνού.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μετά το επίμονο αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη για την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το εν λόγω θέμα από το βράδυ της Δευτέρας και αφού συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησαν με τον υπουργό Υγείας ο οποίος εκείνη την ώρα συναντιόταν με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσυρθεί το εν λόγω μέτρο.

http://www.iefimerida.gr

Perierga.gr - Victoria Falls
Οι καταρράκτες Βικτώρια ή Mosi-oa-Tunya (Ο καπνός που βροντάει), βρίσκονται στον ποταμό Ζαμβέζη, στα σύνορα Ζάμπια και Ζιμπάμπουε και είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο.
Τα νερά πέφτουν ορμητικά από ύψος 108 μέτρων, από ένα άνοιγμα που φτάνει τα 1708 μέτρα. Παρά τα εντυπωσιακά νούμερα όμως οι καταρράκτες Βικτώρια δεν είναι ούτε οι πιο ψηλοί ούτε οι πιο πλατείς.
Δείτε τι συνέβει!
Ένας χοντρός βλέπει ένα φοβερό γκομενάκι στο δρόμο:
- Πππππππςςςςςςςςςςςςςς!!!
- Τι έγινε χοντρούλη, ξεφουσκώνουμε?

- Με είπε τεμπέλη
- Και συ τι έκανες?
Θέλεις να δουλέψεις στο μεγαλύτερο θεματικό –ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης, με μισθό που για τους υπεύθυνους στις θέσεις υποδοχής ανέρχεται στα 1.460 ευρώ; Άνθρωποι της Disneyland έρχονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες και προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες. Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, στο αφιέρωμα που ακολουθεί. 

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού της Disneyland-Paris έρχονται στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με Ελληνες υποψηφίους. Σύμφωνα με το Εθνος, η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της πρωτεύουσας (δεν έχει ακόμα αποφασιστεί), ενώ οι Ελληνες υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν, θα περάσουν από συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει το αν θα προσληφθούν τελικά από την εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Disneyland-Paris, η οποία βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Παρίσι (πέμπτη ζώνη), στην περιοχή Marne-la-Vallee, αναζητά προσωπικό: α) στον τομέα τροφίμων και ποτών (σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην τροφοδοσία, υπεύθυνοι μπαρ), β) στην καθαριότητα, γ) στα εκδοτήρια εισιτηρίων, δ) στα παιχνίδια και ε) στα ξενοδοχεία.

Προσόντα
Για να υποβάλει κάποιος Ελληνας υποψηφιότητα για τις θέσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών και να γνωρίζει απαραιτήτως σε καλό επίπεδο γαλλικά και αγγλικά. Από τους υποψήφιους δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, αλλά είναι επιθυμητή ειδικά σε θέσεις όπως εκείνες των σερβιτόρων, του προσωπικού κουζίνας κ.ά. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει, σε πρώτη φάση, η Disneyland, το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας B1 ή και υψηλότερο είναι ικανοποιητικό, ωστόσο οι συνεντεύξεις που θα γίνουν στα γαλλικά και τα αγγλικά θα κρίνουν εάν ο εκάστοτε υποψήφιος είναι κατάλληλος για τη θέση. Επισημαίνεται ότι ειδικά για τις θέσεις στο τμήμα υποδοχής είναι αναγκαία η γνώση μίας ακόμα ξένης γλώσσας εκτός από τα γαλλικά και τα αγγλικά (π.χ. γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά κ.ά.).

Σύμβαση και παροχές
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων θα υπογράψουν εποχικές συμβάσεις, διάρκειας τεσσάρων έως οκτώ μηνών, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης θα προσληφθούν ασκούμενοι για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, αλλά και έκτακτο προσωπικό με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων του 2014, τις Απόκριες αλλά και το καλοκαίρι.
Παρ' όλα αυτά, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση κάποιος υποψήφιος να απασχοληθεί και με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σε όλους τους προσληφθέντες θα προσφερθεί διαμονή με συγκατοίκηση σε εστίες εντός του πάρκου, ενώ η Disneyland θα καλύψει και μέρος (152 ευρώ) των εξόδων μετακίνησής τους προς και από το Παρίσι.

Αιτήσεις
Οσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους σημείωμα στον ιστότοπο της Disneyland, στην ακόλουθη διεύθυνση: http://disneylandparis-casting.com/fr/postulez?jobid=2618 .
Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία για να παραστούν στην ειδική εκδήλωση, προκειμένου να περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης. Εκεί θα κριθούν το επίπεδο των γνώσεών τους στις δύο ξένες γλώσσες, η προσωπικότητά τους, η κοινωνικότητα, οι επικοινωνιακές ικανότητές τους κ.ά. Εργασία και εκπαίδευση
Για τους υποψηφίους που επιθυμούν να συνδυάσουν εργασία και εκπαίδευση, η εταιρεία προσφέρει ειδικά συμβόλαια (Contrats de Professionnalisation), διάρκειας 6 ή 12 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται επαγγελματική πιστοποίηση σε μία από τις τέσσερις ειδικότητες που θα επιλέξουν (πωλήσεις, εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία). Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο δουλειάς θα διαθέτουν το 75% του ωραρίου τους στο πόστο εργασίας τους και το υπόλοιπο 25% σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες (στα γαλλικά και τα αγγλικά) παρακολουθώντας μαθήματα γλώσσας και στη συνέχεια να λάβουν αναγνωρισμένο δίπλωμα.

http://www.fpress.gr
Συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελλοπίδας Καλλίρης αναφορικά με τη μετάβαση γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Την προσεχή εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 7.917 γιατροί και εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Οι μονάδες υγείας θα υπαχθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται στο νέο σύστημα θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους με το νέο σχέδιο και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.
 Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή διαθεσιμότητας, ενώ εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι στον οργανισμό που θα τεθούν σε τέτοιο καθεστώς θα φτάσουν τις 8.000 με 9.000.

Πρόσθεσε ότι μια μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ υπό την προϋπόθεση ότι οι γιατροί θα δεχτούν το νέο καθεστώς.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ο ρόλος του παγκόσμιου «αστυνόμου» που απέδωσαν τις τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ στους εαυτούς τους, πέρα από εξαιρετικά επικερδής – αφού σπαταλιούνται τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε εξοπλισμούς για την αντιμετώπιση υπαρκτών και κατασκευασμένων απειλών- φαίνεται πως είναι και... άχαρος.
Είναι γεγονός ότι το 2013 οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν ενεργά στις ένοπλες συγκρούσεις στις «θερμές» ζώνες του πλανήτη. Ωστόσο, οι πρόσφατες απειλές για στρατιωτική επέμβαση στον εμφύλιο της Συρίας, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής κατά στόχων – όπως τουλάχιστον αναφέρεται επίσημα- της Αλ Κάιντα, αλλά και οι μνήμες των δύο εισβολών σε Ιράκ και Αφγανιστάν που παραμένουν νωπές, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οι πολίτες αρκετών χωρών θεωρούν την υπερδύναμη ως απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.
Του λόγου το αληθές δείχνει η ετήσια δημοσκόπηση του Παγκόσμιου Ανεξάρτητου Δικτύου και του ινστιτούτου Gallup, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 66.000 κατοίκων 68 χωρών του πλανήτη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Για την ακρίβεια, ο αντιαμερικανισμός – όπως αποκαλούνταν τις περασμένες δεκαετίες-  παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα:
Οι ΗΠΑ κατακτούν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες που θεωρούνται «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη», συγκεντρώνοντας το 24% των απαντήσεων, έναντι 8% που συγκεντρώνει το δεύτερο στη λίστα Πακιστάν.
Η Κίνα βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6% και ακολουθούν το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα με 5% αντίστοιχα. Ινδία, Ιράκ και Ιαπωνία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με 4% έκαστη, ενώ παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες αρκετών δυτικών κυβερνήσεων πείσουν πως η Συρία αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα του πλανήτη, την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι πολίτες, αφού μόνο το 3% θεωρεί πως πράγματι η μεσανατολική χώρα αποτελεί απειλή για την ειρήνη.

Η γεωγραφία του... αντιαμερικανισμού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα ως προς τις χώρες που εκφράζουν εντονότερα αντιαμερικανικά αισθήματα. Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται δύο χώρες που έδειχναν που τοποθετούνταν παραδοσιακά εχθρικά απέναντι στην Ουάσινγκτον: Η Κίνα και η Ρωσία, οι πολίτες των οποίων σε ποσοστά 54% και 49% αντίστοιχα θεωρούν ότι οι ΗΠΑ αποτελούν την κυριότερη απειλή για την σταθερότητα.
Αρκετά ψηλά στη λίστα, αλλά και στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ελλάδα, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη. Στη χώρα μας παραδοσιακά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έβλεπε εχθρικά τις ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες μέχρι και τις ημέρες μας, σε ποσοστό 45%. Κανείς εξάλλου δεν ξεχνάει τις μαζικότατες διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη πρώην Γιουγκοσλαβία το 1998 και στο Ιράκ το 2002.
Αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και η Τουρκία, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η αποδοκιμασία σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, όπου η αμερικανική επέμβαση υπήρξε αμεσότερη και με... αιματηρότητα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, ειδικά την περίοδο «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Τα πράγματα εμφανίζονται λίγο καλύτερα, αλλά όχι... ρόδινα και στη «γειτονιά» των Ηνωμένων Πολιτειών. Περισσότερο αντιαμερικανοί εμφανίζονται οι πολίτες του Μεξικού με 37%, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στον Καναδά (17%). Η έκπληξη έρχεται όμως από το... εσωτερικό, μιας και το 13% των Αμερικανών θεωρεί ότι χώρα του είναι η νούμερο ένα απειλή για τη σταθερότητα του πλανήτη.
Σε άλλες  χώρες τα αποτελέσματα εμφανίζονται αναμενόμενα, ειδικά στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, τόσο στη δυτική Ευρώπη, όσο και στα ανατολικά οι πολίτες εμφανίζονται όλο και πιο σκεπτικοί, απέναντι στις κινήσεις και τις προθέσεις της υπερδύναμης. Μάλλον κάτι πάει στραβά στους διαδρόμους του Στέιτ Ντιπάρντμεντ και του Λευκού Οίκου...
Όλες όσες ενδιαφέρονται να εργαστούν στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines μπορούν να διεκδικήσουνμια από τις θέσεις των ιπταμένων συνοδών που προσφέρονται αυτή την περίοδο. Όσοι προσληφθούν θα καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν τη θερινή περίοδο. Ως καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων η 19η Ιανουαρίου του 2013 με εξαίρεση τη θέση της Αθήνας όπου η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων λήγει 31/1.

Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

• Απολυτήριο Λυκείου
• Άριστη γνώση Αγγλικών
• Δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Ρωσικά ή Ιταλικά) θα θεωρηθεί προσόν
• Πτυχία ανωτέρων ή ανωτάτων Σχολών θα θεωρηθούν προσόν

Στα βιογραφικά, είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:

1. Η αναφορά του ύψους και του βάρους
2. Η επισύναψη πρόσφατης φωτογραφίας

Χώρα Πόλη Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων

Ελλάδα Αθήνα 31/1/2014
Ελλάδα Ρόδος 19/1/2014
Ελλάδα Καλαμάτα 19/1/2014
Ελλάδα Κως 19/1/2014
Ελλάδα Ηράκλειο Κρήτης 19/1/2014
Ελλάδα Κέρκυρα 19/1/2014
Ελλάδα Θεσσαλονίκη 19/1/2014

http://www.aftodioikisi.gr 
Η απάντηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι άκρως ενδιαφέρουσα! Για πέντε ολόκληρες ημέρες από τη στιγμή που ολοκληρώνει κάποιος ένα μυθιστόρημα, στο μυαλό του γίνεται μια "έκρηξη"! Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Emory και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο, στον ανθρώπινο εγκέφαλο προκαλείται αυξημένη συνδεσιμότητα αλλά και νευρολογικές αλλαγές που αυξάνουν τη δύναμη της μνήμης.
Οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν, καταγράφηκαν στον αριστερό κροταφικό φλοιό, στην περιοχή δηλαδή που σχετίζεται με τη δεκτικότητα για τη γλώσσα όπως και την αισθητηριακή περιοχή του εγκεφάλου.
Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου διαθέτει νευρώνες που έχουν συσχετιστεί με την «εξαπάτηση» του νου να νομίζει ότι κάνει κάτι που όμως στην πραγματικότητα δεν το κάνει. Παράδειγμα, να σκέφτεται ότι τρέχει (ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο) και έτσι μπορεί να ενεργοποιήσει τους νευρώνες που σχετίζονται με την φυσική πράξη της λειτουργίας αυτής.
Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα χρειάστηκαν 21 μαθητές στους οποίους δόθηκε να διαβάσουν το ίδιο βιβλίο, το θρίλερ «Πομπηία» του Robert Harris. Μόλις ολοκλήρωσαν το βιβλίο, οι επιστήμονες σάρωσαν τους εγκεφάλους όλων των μαθητών. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ενδεικτικό: Τις πέντε ημέρες που ακολούθησαν μετά την ανάγνωση του βιβλίου, στους εγκεφάλους των μαθητών προκλήθηκε μια μικρή "έκρηξη" η οποία μάλιστα είχε μεγαλύτερη διάρκεια από όση περίμεναν οι ερευνητές.
Όπως δηλώνει και ο νευροεπιστήμονας καθηγητής Gregory Berns, επικεφαλής της μελέτης: «Οι νευρωνικές αλλαγές που βρήκαμε συνδέονται με μια φυσική αίσθηση και το σύστημα κίνησης. Έδειξαν πως με την ανάγνωση ενός μυθιστορήματος, ο αναγνώστης μεταφέρεται στο σώμα του πρωταγωνιστή».
Και ας μην ξεχνάμε πως ένα βιβλίο δε ζητά τίποτε από εμάς. Αντιθέτως είναι πρόθυμο να μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρουμε στα χέρια μας και να ξεκινήσουμε την ανάγνωση…
echoes.gr



Τον ΕΟΠΥΥ υπέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ως τη δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το 2014. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο και για στοχευμένες προσλήψεις.


Ο μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών Υγείας θα αποφέρει περίπου 8.500 με 9.000 εργαζομένους προς διαθεσιμότητα από το στόχο των 12.500, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για το 2014. Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε αισιόδοξος ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.


Για το σχέδιο διαθεσιμότητας και τις απολύσεις, που καλείται να "ταυτοποιήσει" το 2014 το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - άφησε ανοιχτό παράθυρο για στοχευμένες προσλήψεις
Ο κύριος Μητσοτάκης, εκτίμησε, εξάλλου, ότι δεν θα διαπιστωθεί πρόβλημα ούτε για τους 4.000 προς απόλυση δημοσίους υπαλλήλους, επαναλαμβάνοντας ότι αυτοί θα προέλθουν από τους υπό κατάργηση οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Μάλιστα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε ότι εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα είναι έτοιμη η σχετική λίστα, η οποία και θα κατατεθεί ως νομοθέτημα στη Βουλή.

“Δεν έχουμε πολυτέλεια να κρατήσουμε μη απαραίτητους οργανισμούς” δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη λίστα θα προκριθούν οργανισμοί χωρίς αντικείμενο ή εκείνοι, που το αντικείμενο τους “επικαλύπτεται” από άλλους. Ωστόσο, νότα αισιοδοξίας επιχείρησε να δώσει ο κύριος Μητσοτάκης, επιμένοντας ότι η μνημονιακή υποχρέωση περί απολύσεων δεν αποκλείει στοχευμένες προσλήψεις εκεί, όπου θα κριθούν απαραίτητες.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν παλαιότεροι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ, ωστόσο, όταν αυτοί δεν πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα τότε θα προκηρύσσονται και νέοι διαγωνισμοί. “Θέλουμε ανθρώπους καταρτισμένους, εκεί που τους έχουμε ανάγκη” τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης προανήγγειλε και σειρά παρεμβάσεων για να τερματιστεί η ταλαιπωρία του κοινού στις συναλλαγές του με το Δημόσιο, όπως η κατάργηση της επικύρωσης των δημοσίων εγγράφων.
newsit.gr


Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου επικαλούνται δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική.
Σημειώνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2011 και έκτοτε έχει νομιμοποιηθεί (τυπικά έχει αποφασιστεί να επιβληθεί έως το 2016).
Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1%-4% επί του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου.
Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που στήνονται στην ουρά της εφορίας επικαλούνται για την αίτηση επιστροφής της έκτακτης εισφοράς απόφαση Πρωτοδικείου της Βόρειας Ελλάδας που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την εισφορά.
Η αίτησή τους, όπως λένε, γίνεται για να μην χάσουν το δικαίωμα επιστροφής της εισφοράς καθώς τρέχουν προθεσμίες παραγραφής.
Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από την πλευρά του υπουργείου για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να διευκρινίζουν αν όσοι υποβάλλουν την σχετική αίτηση θα τους επιστραφεί τελικά ή όχι η εισφορά.
capital.gr
Μετά την πολύ επιτυχημένη δράση του δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου ανανεώνει το ραντεβού του και για τον πρώτο μήνα του 2014.
Πάντα σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ο δήμος Αθηναίων παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, να γνωρίσουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, μέσα από την εμπειρία εξειδικευμένων ξεναγών. Είναι ευκαιρία, όσοι ενδιαφέρονται, να βρούνε λίγο χρόνο και να εκμεταλλευτούν την μοναδική αυτή ευκαιρία.
Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου έχει ως εξής:
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
(ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ), ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Πατησίων 44
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανόπουλου ( έως 35 άτομα)
ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 24, έναντι εκκλησίας Αγίου Φιλίππου
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή ( έως 80 άτομα)
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Νεοφύτου Δούκα 4,Κολωνάκι
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη ( έως 40 άτομα)
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ), ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου επί της οδού Πατησίων 44
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανόπουλου (έως 35 άτομα)
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014
ΠΝΥΚΑ (Λόφος Νυμφών-Λόφος Μουσών), ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, Φιλοπάππου
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 70 άτομα)
ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου επί των οδών Θεωρίας και Πανός
(έναντι Μουσείου Κανελλοπούλου)
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ), ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Κουμπάρη 1
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ- ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ), ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος κτηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 80 άτομα)
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014
ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Τοσίτσα 1
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη ( έως 35 άτομα)
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Ναός Αγίου Τρύφωνα στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα ( έως 70 άτομα)
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ), ώρα:10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Πανεπιστημίου 12
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη ( έως 30 άτομα)
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ώρα: 10.30 π.μ.
Σημείο συγκέντρωσης: Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, επί της οδού Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 60 άτομα)
Πληροφορίες
Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3313038, 210 3240472 (κα. Ε. Βαλκανά - Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα -Παρασκευή από 10.00- 13.00)
- Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας
- Το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους επιβαρύνει τους   συμμετέχοντες στην ξενάγηση.
- Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους δεν θα πραγματοποιούνται.
  echoes.gr
Με μία μπύρα στο χέρι κι ένα τσιγάρο, μια ομάδα αλκοολικών, ετοιμάζεται στις εννέα το πρωί σε έναν κήπο πίσω από ένα σπίτι στο Άμστερνταμ, να καθαρίσει τους γύρω δρόμους. Για αυτή τους την εργασία, οι άνδρες θα λάβουν 10 ευρώ, μισό-πακέτο καπνού καθώς και πέντε κουτιά μπύρας – δύο για να ξεκινήσουν τη μέρα, δύο για το μεσημεριανό γεύμα και ένα για μετά τη δουλειά.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Gerrie Holterman, ο οποίος ηγείται το πρόγραμμα αυτό της Rainbow Foundation, η οποία χρηματοδοτείται από το ολλανδικό κράτος είπε σχετικά: “Ο στόχος μας είναι να τους κρατήσουμε απασχολημένους, για να τους βάλουμε να κάνουν κάτι, ώστε να μην αποτελούν πλέον ένα πρόβλημα στο πάρκο,» και πρόσθεσε ότι «αυτή η ομάδα των χρόνιων αλκοολικών ενοχλούσαν στο πάρκο του Oosterpark στο Άμστερνταμ με μάχες, θόρυβους, και προσβλητικές παρατηρήσεις στις γυναίκες”.
Οι αλκοολικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων, και κάθε ομάδα εργάζεται τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Η μέρα ξεκινά στις 9:00 το πρωί, με τους εργαζόμενους να πίνουν δύο μπύρες και λίγο καφέ, αν είναι επιθυμητό, πριν πάνε να καθαρίσουν τους δρόμους. Για μεσημεριανό γεύμα, η ομάδα επιστρέφει στο υπόστεγο όπου παίρνουν δύο ακόμα μπύρες κι ένα πιάτο ζεστό φαγητό, πριν ξεκινήσουν την απογευματινή βάρδια. Η εργάσιμη ημέρα τελειώνει με άλλη μία μπύρα περίπου κατά τις 15:30.
Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν ευχαριστημένοι, αφού όλοι συμμετέχουν εθελοντικά, ενώ οι κάτοικοι επίσης φαίνονται ευτυχείς, χαιρετώντας τους καθαριστές όταν εργάζονται. Ωστόσο το θέμα διχάζει κατά πόσο η εργασία αυξάνει την κατανάλωση του αλκοόλ καθώς όταν οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν γυρίζουν πίσω στις παλιές τους συνήθειες.
 aftodioikisi.gr
Το να έχεις πολλά likes ή followers τείνει να γίνει το νέο σύμβολο κοινωνικού στάτους. Ειδικά αν μέσω αυτού διογκώνεται και ο τραπεζικός σου λογαριασμός. Διασημότητες, επιχειρήσεις, ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποδεικνύεται πως έχουν αγοράσει likes και followers, μέσω παράκτιων εταιρειών.
Η λογική είναι απλή: το μέγεθος της αναγνωρισιμότητας και της δημόσιας αποδοχής, έτσι όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού ενός εκάστου στα social media, δεν είναι αμελητέο γεγονός. Το κέρδος είναι σχεδόν άμεσο.
Μια πρόσφατη έρευνα του Associated Press έδειξε πως υπάρχει μια παγκόσμια φορά πλαστών κλικ, παρά την προσπάθεια των εταιρειών τεχνολογίας και της αστυνομίας να πατάξουν το φαινόμενο.
Το μικρό κόστος (μισό σεντ το κάθε κλικ) σε συνδυασμό με τα πολλαπλά οφέλη του αποδέκτη των κλικ, κάνει την αμυντική προσπάθεια, αρκετά προβληματική.
Οι Ιταλοί ερευνητές ασφάλειας και bloggers, Αντρέα Στρόπα και Κάρλα Ντε Μικέλι, εκτιμούν πως το 2013 για τους ψεύτικους followers στο Twitter δαπανήθηκαν περίπου 360 εκατ. δολάρια, ενώ περίπου 200 εκατ. δολάρια δόθηκαν για την εξασφάλιση πλαστών likes.
Από την μεριά τους τα social media καταβάλουν εργώδεις προσπάθειες για να καταστείλουν το φαινόμενο και να... καθαρίσουν το τοπίο. Το YouTube προσφάτως εξαφάνισε εκατομμύρια βίντεο που έδειχναν να έχουν «φουσκωμένα» views. Το ίδιο έκανε και η Google για εκείνους που παράγουν πλαστά κλικ για τις διαφημίσεις τους.
Εκκαθαρίσεις κάνει και το Facebook για να διώξει τους ψεύτικους λογαριασμούς. Η εκτίμηση είναι ότι από το 1,18 δισ. ενεργών χρηστών, τα 14.1α εκατ. είναι ψεύτικοι λογαριασμοί. Το αυτό συμβαίνει στο Twitter και στο LinkedIn. Οπου υπάρχει ψεύτικοι λογαριασμοί και αποκαλύπτονται, «σφραγίζονται» αυτομάτως.
Είναι χαρακτηριστικό πως μια πόλη επτά εκατ. κατοίκων, η Ντάκα στο Μπαγκλαντές, θεωρείται ένα κομβικό σημείο όπου έχει στηθεί μια τέτοια παράνομη επιχείρηση. Οπως αποδείχθηκε οι λογαριασμοί που φτιάχνονταν στην περιοχή δεν ήταν ψεύτικοι, απλώς οι χρήστες πληρώνονταν με το... κλικ σε συγκεκριμένες σελίδες.
Ετσι αποδείχθηκε πως η σελίδα για τον Μέσι, στην Ντάκα, έχει 51 εκατ. likes, τη στιγμή που στην επίσημη σελίδα του έχει 7.7 εκατ. likes.
Πρόβλημα αντιμετώπισε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εμφανίζοταν δημοφιλές στο Κάιρο, μέσω αγορασμένων likes, ή η εταιρεία Burger King που ήταν ιδιαι8τέρως δημοφιλής στο Πανιστάν. Τι παράξενο που πρόσφατα άνοιξε στην περιοχή πολλά εστιατόρια.
Αλλη... επικίνδυνη περιοχή είναι η Ινδονησία, μια χώρα που έχει εμμονή με τα social media, κάτι που φέρνει αύξηση και σε παράνομες εταιρείες. Το όλο σύστημα, έτσι και αλλιώς, μοιάζει με Λερναία Υδρα.

Πηγή: iefimerida.gr
Βρίσκεσαι σε δίλημμα να ανέβεις ή να μην ανέβεις στην ζυγαριά ''κατόπιν εορτής'' ; Ή μήπως νιώθεις τύψεις που ξέφυγες και αυτές τις γιορτές; Μην ανησυχείς! Το διαιτολόγιο που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά των εορτών ανώδυνα και εύκολα χωρίς να στερηθείς τα γλυκά που έμειναν από τις γιορτές.
Συμβουλή : Μην νιώθεις τύψεις για ότι έγινε! Ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις μια σειρά στο καθημερινό σου διαιτολόγιο! Όλα είναι θέμα θέλησης! Το θέλεις; Το πέτυχες!
Χρήσιμες συμβουλές
• Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.
• Πιες πολύ νερό, περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.
• Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
• Όπου βλέπεις '' φλ'' εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
• Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.
• Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
• Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα.
Διαβάστε το πλήρες διαιτολόγιο στο joytv.gr

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση ΝΠΙΔ του Δημοσίου προκειμένου να γίνουν απολύσεις προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ). Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Εχουμε σχεδόν πετύχει το στόχο των 4.000 απολύεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από το στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία«.

Κατά τα άλλα, έχουν ενδιαφέρον τα εξής σημεία της συνέντευξης του κ. Κ. Μητσοτάκη:

Γραφειοκρατία: Θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Προωθούμε την πλήρη κατάργηση της επικύρωσης όλων των δημόσιων εγγράφων. Θα μεταφέρουμε στα ΚΕΠ μια σειρά υπηρεσίες που έφυγαν από εκεί, όπως η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Προσλήψεις: Η διαφορά το 2014 θα είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός προσλήψεων. Προηγούνται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο χώρος της υγείας και της Δικαιοσύνης. Οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, θα προηγηθούν οι επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Αξιολόγηση: Οταν πήγα στο υπουργείο και ζήτησα στοιχεία διαπίστωσα ότι πρακτικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν το μέγιστο βαθμό στην αξιολόγηση. Με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα υποχρεώσουμε τους αξιολογητές να ιεραρχήσουν τους υπαλλήλους τους όπως οφείλουν, δεν γίνεται να παίρνουν όλοι άριστα.

Εκλογές: Τριπλές εκλογές το Μάιο δεν βλέπω και δεν πρέπει να γίνουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία και τότε γίνονται οι εκλογές. Μακάρι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για να καθοριστεί με απόλυτο τρόπο ο εκλογικός κύκλος.

http://www.aftodioikisi.gr 
Μπορεί να γνωρίζετε ποια χρονιά γεννηθήκατε, όμως η πραγματική ηλικία του σώματος σας δεν είναι αυτή που νομίζετε. Ενα πρωτότυπο τεστ στο διαδίκτυο έρχεται να ανατρέψει όσα ξέρετε για το σώμα σας, αποκαλύπτοντας την πραγματική σας ηλικία.
Κάνοντας απλές ερωτήσεις για την ζωή και την καθημερινότητα σας όπως το ποια χρονιά γεννηθήκατε, πού ζείτε, τι εκπαίδευση έχετε, πόσες ώρες κοιμάστε, αν πίνετε ή καπνίζετε και αν είστε ευτυχισμένοι από τη ζωή σας, το τεστ σας δείχνει πόσων χρονών είναι πραγματικά ο οργανισμός σας.
Κάντε το τεστ εδώ
Νέα δεδομένα στον έλεγχο των προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών διαμορφώνονται μετά τη δημόσια διαβεβαίωση από το ΑΣΕΠ ότι είχε εμπλοκή μόνο στην αρχική φάση του διορισμού, ενώ το υπουργείο έχει υποστηρίξει ότι η διαδικασία πρόσληψης στη Δημοτική Αστυνομία το 2009 ήταν διαδικασία «υπό τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.»:

Σε απάντησή του σε έγγραφο της Ε.Κ.Ε.Δ.Α., το Α.Σ.Ε.Π. επιβεβαιώνει συμμετοχή σε ένα μόνο στάδιο της διαδικασίας, ειδικώς και μόνο για τον έλεγχο της νομιμότητας της βαθμολογίας των αντικειμενικών κριτηρίων και προσαυξήσεων των δικαιολογητικών των υποψηφίων, εφόσον υποβληθεί ένσταση για μη ορθό ή ελλιπή υπολογισμό τους, χωρίς εμπλοκή στην εξέταση ενστάσεων κατά τις λοιπές φάσεις της διαδικασίας (μέτρηση αναστήματος, αθλητικές δοκιμασίες, ψυχοτεχνικές διαδικασίες).

Το Α.Σ.Ε.Π. δεν παίρνει θέση για τη μοριοδότηση όπως του ζητείται, καθώς -όπως αναφέρεται- εκφεύγει από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, παραπέμποντας στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προσθέτει δε ότι η μοριοδότηση είναι δεσμευτική για το ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίοεντάσσεται στον κύκλο των οργάνων της Διοίκησης και όχι του Α.Σ.Ε.Π.

Η απάντηση του ΑΣΕΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2014

Θέμα : Διαδικασία κινητικότητας. Μοριοδότηση δημοτικών αστυνομικών.

Σχετικά με τα τιθέμενα, στην από 3.12.2013 επιστολή σας, ερωτήματα για την έκταση του ελέγχου του Α.Σ.Ε.Π. στις διαδικασίες επιλογής των δημοτικών αστυνομικών, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:
Με την παράγραφο 3 του άρθρου 2 ν. 3812/2009 θεσπίστηκε ένσταση των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 8 του π.δ. 19/2006 (ΦΕΚ 16Α). Η ένσταση ασκείται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω διάταξη, το Α.Σ.Ε.Π., στο πλαίσιο του συστήματος πρόσληψης ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, εξουσιοδοτήθηκε ειδικώς και μόνο για τον έλεγχο της νομιμότητας της βαθμολογίας των αντικειμενικών κριτηρίων και προσαυξήσεων, όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 2 του π.δ. 135/2006 που διέπει την ως άνω πρόσληψη και αποτυπώνονται στην επί τη βάσει αυτού εκδοθείσα προκήρυξη,εφόσον υποβληθεί ένσταση για μη ορθό ή ελλιπή υπολογισμό τους.
Βάσει των ανωτέρω, δεν έγιναν δεκτές από το Α.Σ.Ε.Π. ενστάσεις κατά των λοιπών φάσεων της διαδικασίας (μέτρηση αναστήματος, αθλητικές δοκιμασίες, ψυχοτεχνικές διαδικασίες), όπως προκύπτει, άλλωστε, και από τις σχετικές αποφάσεις των Τμημάτων του (462/2010, 599/2010, 751/2010).
Όσον αφορά στις λοιπές αιτιάσεις σας, σημειώνουμε ότι, όπως ορίζεται στην ήδη γνωστή σε εσάς οικεία νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους, η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διοικητικού ή Προσωπικού του φορέα προέλευσης, απεικονίζεται δε στο Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης ύστερα από τον έλεγχο της νομιμότητας πρόσληψης και των πιστοποιητικών και στοιχείων που συνιστούν το προσωπικό μητρώο εκάστου υπαλλήλου. Μετά τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων σε ψηφιακή μορφή με τη χρήση ειδικής εφαρμογής του Α.Σ.Ε.Π., αυτοί διαβιβάζονται από τους φορείς προέλευσης στα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, που προεδρεύονται από Σύμβουλο του Α.Σ.Ε.Π. Το δε Α.Σ.Ε.Π. παρέχει τεχνική συνδρομή μόνο, ως προς τη λειτουργία των συμβουλίων αυτών και την κάλυψη των διοικητικών και μηχανογραφικών αναγκών τους.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π., στο πλαίσιο της κατά τα ανωτέρω λειτουργικής, διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης της διαδικασίας και όπως αυτή εξειδικεύεται στην οικεία νομοθεσία, αναλαμβάνουν, βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια, καταρτίζουν, κατά φθίνουσα σειρά, πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων, ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζουν στο αρμόδιο και τελικώς αποφασίζον Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, εξαντλουμένης με τον τρόπο αυτό, της αρμοδιότητας του Α.Σ.Ε.Π. στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Π. περιορίζεται, αφ’ ενός μεν στην υπόδειξη μέλους του ως Προέδρου των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αφετέρου δε στη λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική κάλυψη των αναγκών της διαδικασίας μέσω των υπηρεσιών του. Η μοριοδότηση των λαμβανομένων υπόψη κριτηρίων καθορίζεται από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και είναι δεσμευτική για το έχον την αποφασιστική αρμοδιότητα συλλογικό όργανο (ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο), το οποίο εντάσσεται στον κύκλο των οργάνων της Διοίκησης και όχι του Α.Σ.Ε.Π.
Συνεπώς, οι παρατηρήσεις σας για την αποτίμηση του κριτηρίου «ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση», προκειμένου για τους δημοτικούς αστυνομικούς, δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν από το Α.Σ.Ε.Π., ως Ανεξάρτητη Αρχή, αφού κάτι τέτοιο εκφεύγει του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του.

Με εντολή Προέδρου

ΠΗΓΗ http://dimastin.blogspot.gr (Αναδημοσίευση από: ιστολόγιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.)

http://www.aftodioikisi.gr 
Σαν σήμερα, το 1931, πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του μεγαλοεργολάβου, Δημήτρη Αθανασόπουλου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως το «έγκλημα του αιώνα».

1325 - Ο Αλφόνσος Δ' γίνεται βασιλιάς της Πορτογαλίας.

1558 - Η Γαλλία καταλαμβάνει το Καλαί, τελευταία κτήση της Αγγλίας στο γαλλικό έδαφος.

1610 - Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ανακαλύπτει τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του πλανήτη Δία: τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ, την Ιώ και την Ευρώπη.

1826 - Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ και μεταφέρει πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

1837 - Ιδρύεται στην Αθήνα η Αρχαιολογική Εταιρεία με πρωτοβουλία του Ιάκωβου Ρίζου Νερουλού, του Βαρώνου Κ. Μπέλιου και άλλων εκλεκτών Ελλήνων της εποχής.

1919 - Ελληνικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Οδησσό, μαζί με αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα, με σκοπό να καταπνίξουν την Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων.

1927 - Πρώτη υπερατλαντική κλήση μεταξύ Νέα Υόρκης και Λονδίνου.

1931 - Το «έγκλημα του αιώνα» αναστατώνει την Ελλάδα: δολοφονείται ο μεγαλοεργολάβος Δημήτρης Αθανασόπουλος στον ύπνο του, από την πεθερά του και τον ανιψιό της, με τη βοήθεια της γυναίκας του και της υπηρέτριας του σπιτιού. Οι δράστες τεμαχίζουν το πτώμα, κάνουν δέματα και τα πετούν στον Ιλισσό.

1959 - Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη νέα κουβανική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο.

1977 - Οι Λιμενικές αρχές εντοπίζουν και κατάσχουν 11 τόνους χασίς επί του υπό κυπριακή σημαία Μ/S «Γκλόρια» στον Ισθμό της Κορίνθου. Η υπόθεση εμπνέει τον Βασίλη Τσιτσάνη να γράψει το τραγούδι «Το βαπόρι απ΄ την Περσία».

1989 - Ο Ακιχίτο διαδέχεται τον πατέρα του και γίνεται 125ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

2004 - Ο Κωνσταντίνος Σημίτης ανακοινώνει την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Στη θέση αυτή τον διαδέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

http://www.enikos.gr 
«Υπηρεσίες ταχυμεταφορών με ποδήλατα, αποστολή εγγράφων, φακέλων και μικροδεμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.
Είναι οι nineflow courier ή αλλιώς ο Σάκης και ο Κυριάκος. Οι δυο νέοι, 28 και 25 ετών αντίστοιχα, δεν έμειναν απαθείς μπροστά στο δίλημμα της οικονομικής κρίσης. Ερστές του ποδηλάτου, έκαναν πράξη αυτό που έχει ξεκινήσει δειλά να γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες: μια εταιρεία courier με ποδήλατα. Και το κατάφεραν.
«Με την χρήση ποδηλάτων, κινούμαστε με ευελιξία και ταχύτητα μέσα στην πόλη γλιτώνοντάς σας έτσι, πολύτιμο χρόνο. Τα ποδήλατά μας έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης, με αποτέλεσμα να επωφελούνται οι πελάτες μας από τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουμε. Δεν εκπέμπουμε ρύπους και έτσι συμβάλλουμε στην καθαρότερη ατμόσφαιρα της πόλης , μειώνεται ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στο δρόμο και βοηθάμε στην αποσυμφόρηση του κέντρου», γράφουν στο «βιογραφικό» της εταιρείας.
Οι δυο ευρηματικοί επιχειρηματίες και οι συνεργάτες τους μεταφέρουν κάθε είδους έγγραφα, φακέλους και δέματα σε αδιάβροχους σάκους και όπως υποστηρίζουν: «Δεν εκπέμπουμε ρύπους και έτσι συμβάλλουμε στην καθαρότερη ατμόσφαιρα της πόλης, μειώνεται ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στο δρόμο και βοηθάμε στην αποσυμφόρηση του κέντρου».






Πηγή βίντεο: in-visible heroes

Στην υπερβολική κατανάλωση βουτύρου αποδίδεται η κατάσταση του food writer Kevin Shalin ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά την κατανάλωση 413 αλμυρών μπισκότων.
Ο Shalin, γνωστός επίσης ως «The Mighty Rib» κατέρρευσε και άρχισε να έχει σπασμούς μέσα σε αμερικανικό εστιατόριο. Όταν πια ο οργανισμός του δεν άντεχε άλλο είχε ήδη καταναλώσει 62.000 θερμίδες.
Είχε στόχο να σπάσει το ρεκόρ κατανάλωσης μπισκότων στο εστιατόριο «Red Lobster» στο Arkansas που ήταν 415, αλλά ζαλίστηκε και έχασε τον προσανατολισμό του μόλις δύο μπισκότα πριν πιάσει την πρωτιά.
Μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, έβγαλαν περισσότερα από 7,5 λίτρα βούτυρο από τον οργανισμό του.
parapolitika.gr
Παρά τις προσπάθειες εκατοντάδων εταιρειών και οργανώσεων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων για την πάταξη της πειρατείας, η τελευταία όχι μόνο καλά κρατεί αλλά τα ποσοστά της εμφανίζονται πολύ πιο ανεβασμένα σε σύγκριση με κάθε άλλη χρονιά…

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα TorrentFreak, στo ‘The Pirate Bay‘ σημειώθηκαν 50% περισσότερα πειρατικά uploads σε σχέση με το 2012, με τη δημοφιλή υπηρεσία να φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 2.8 εκατομμύρια αρχεία. Η δημοφιλέστερη “πειρατική” κατηγορία είναι τα video (ταινίες/σειρές), ακολουθεί η μουσική, το πορνό, τα παιχνίδια και τέλος το software.

Θυμίζουμε ότι στο Pirate Bay επιβλήθηκαν ουκ ολίγες κυρώσεις και απαγορεύσεις κατά τα τελευταία χρόνια (αναγκάστηκε να αλλάξει domain 6 φορές) ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έδειξε να πτοεί ούτε την υπηρεσία αλλά ούτε και την πειρατική κοινότητα.


ΠΗΓΗ: techgear.gr
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που καταφθάνουν από την Ιαπωνία τα δύο νέα μοντέλα iPhone με 4.7 ίντσες και 5.7 ίντσες που έπεσαν στο τραπέζι της τεχνολογική ενημέρωσης πριν δύο ημέρες είναι υπαρκτά με το «tabletόφωνο» να ακούγεται ότι θα ανακοινωθεί τον προσεχή Μάιο.

Το iPhone με οθόνη 5.7 ίντσες λέγεται ότι θα ενσωματώνει τον ισχυρό επεξεργαστή A7 που φοράει το iPhone 5s, το iPad Air και το iPad mini Retina.

ΠΗΓΗ: techblog.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!