Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Εκτός, φυσικά αν υπάρχει. Η αναγκαστική εορταστική διασκέδαση συνεπάγεται αστεία πουλόβερ, φωτάκια που αναβοσβήνουν, μύτες ταράνδων. Κι έπειτα είναι και το αλκοόλ. Πολύ, πολύ αλκοόλ.
Σε άρθρο τους στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» με την παραπάνω εισαγωγή οι κωμικοί και συγγραφείς, γνωστοί ως «The Thinking Drinkers» Μπεν ΜακΦάρλαντ και Τομ Σάντμαν τονίζουν ότι τον μήνα Δεκέμβριο παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ στην Αγγλία και παραθέτουν οδηγίες για την αποφυγή υπερβολών.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, οι Βρετανοί δαπανούν περισσότερα από 2 δισ. λίρες σε 165 εκατομμύρια εξόδους σε παμπ κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.
Μετά το 2016 χρονιά που έφερε τον Τραμπ και το Brexit και τον αποχαιρετισμό των Μπάουι και Πρινς το ποτό κρίνεται αναγκαίο. Το μυστικό, όπως θα σας πει ο Τραμπ ο οποίος απέχει από το αλκοόλ, είναι να μην πιείτε πολύ. Οι δύο κωμικοί, οι οποίοι γράφουν άρθρα για το αλκοόλ προτείνουν με πολλή δόση χιούμορ να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, ώστε να επιζήσετε την περίοδο των γιορτών.
Πιείτε μπύρα
Οι πρώτες γραφές αναφέρουν ότι ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε shekhar εβραϊκή λέξη, που σημαίνει δυνατό ποτό και παράγωγο της αρχαίας σημιτικής λέξης sikaru που σημαίνει μπύρα κριθαριού. Ο λόγος για τον οποίο η μπύρα εξορίστηκε από τις μεταγενέστερες εκδόσεις της Βίβλου είναι επειδή οι Άγγλοι μεταφραστές του 17ου αιώνα σε μία εκπληκτική επίδειξη αλαζονείας πίστεψαν ότι η μπύρα είναι κατώτερη από τον Ιησού Χριστού.
Καθίστε
Τη δεκαετία του 1990, οι εταιρείες παμπ επινόησαν έναν μάλλον ύπουλο τρόπο για να πίνουν περισσότερο οι θαμώνες – αφαίρεσαν πολλά από τα έπιπλα. Το «vertical drinking» (πίνω όρθιος) συνεπάγεται ότι είστε συνέχεια με το ποτήρι στο χέρι, οπότε πίνετε πιο γρήγορα και οι ιδιοκτήτες των παμπ κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Μην τον ακολουθήσετε, μείνετε μακριά.
Πιείτε σαν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ
Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, ήταν πολύ επιτήδειος πότης και σίγουρα όχι μεθυσμένος – το μυστικό του είναι ότι πρόσθετε νερό στο αλκοόλ, ειδικά στο ουίσκι. Ο Τσόρτσιλ δεν έπινε το ουίσκι καθαρό: «Δεν υπάρχει πιθανότητα να ζήσεις πολύ» έλεγε χαριτολογώντας, «αν το πίνεις με αυτό τον τρόπο». Ξεκινούσε την ημέρα του με το «papa cocktail» ένα ποτήρι ουίσκι στο οποίο πρόσθετε νερό όλη τη μέρα. Κάντε το ίδιο, ζητήστε ένα mizuwari γιαπωνέζικο ποτό αποτελούμενο από ουίσκι και νερό σε αναλογία 1:4 σερβιρισμένο με πάγο. Είναι αυτό που πίνουν οι cool μπαμπάδες αυτές τις μέρες και είναι πιο ωραίο από μία χιονόμπαλα.
Να είστε ευγενικοί στο προσωπικό του μπαρ
Χαμογελάστε. Δώστε φιλοδώρημα σε όσους εργάζονται στο μπαρ. Σταθείτε δίπλα στο ταμείο όπου είναι πιο πιθανό να έχετε επαφή τα μάτια. Μην παραγγείλετε κάτι ντεμοντέ ή ένα μοχίτο, όταν έχετε πίσω σας ουρά πελατών. Ό,τι και να κάνετε, μην φωνάζετε, μην κάνετε χειρονομία με τα δάχτυλά σας και μην ανεμίζετε τα χαρτονομίσματα, όλοι γύρω σας πληρώνουν τα ποτά τους με χρήματα. Εναλλακτικά, πηγαίνετε στην παμπ ντυμένος Άγιος Βασίλης. Κανείς δεν πλήρωσε ποτέ το ποτό ντυμένος Άγιος Βασίλης.
Αντιμετωπίστε το hangover
Αν ξυπνάτε με το κεφάλι σας να σφυροκοπάει, το συκώτι να διαμαρτύρεται και με ό,τι ο Κίνγκσλεϊ Έιμις περιγράφει ως το «ανείπωτη ένωση κατάθλιψης και θλίψης (αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο), άγχους, αυτο- μίσους, αίσθηση αποτυχίας και φόβου για το μέλλον» τότε έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να πιείτε άφθονο νερό ή αν αυτό δεν λειτουργήσει και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργήσει, τότε φτιάξτε ένα reviver No 2 – ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε το 1930 από τον θρυλικό μπάρμαν του Savoy, Χάρι Κράντοκ που «ανασταίνει και νεκρούς».
Πιο καλή η μοναξιά… Θραύση κάνουν οι hi tech κούκλες του σεξ στην Ελλάδα
Από τη μακρινή Κίνα «ταξιδεύουν» στην Ελλάδα, για να βρεθούν στο πλευρό των ανδρών. Γυναίκες κούκλες - κυριολεκτικά - με κορμί-κόλαση, αβυσσαλέο ντεκολτέ, μάτια γεμάτα υποσχέσεις που βγάζουν αληθινούς ήχους! Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι φτιαγμένες από σιλικόνη και εσωτερικά είναι γεμισμένες με σφουγγάρι PU, καλυμμένο με δέρμα υψηλής ποιότητας. Τέτοιου είδους ερωτικές «συντρόφους» παραγγέλνουν πολλοί Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και Ελληνες.
Η DS Doll sweet (γλυκιά κούκλα αγάπης) είναι η ιαπωνική εταιρία που κατασκευάζει στην Κίνα ρεαλιστικά γυναικεία σώματα από ιατρική σιλικόνη. Οι κούκλες κατασκευάζονται μέχρι 1,70 ύψος και βάρος έως και 45 κιλά και μιμούνται την αίσθηση στην αφή του ανθρώπινου σώματος.
Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τα ρούχα, το χτένισμα, το κούρεμα, το μακιγιάζ, όπως θα έκανε σε ένα πραγματικό μοντέλο, όπως επίσης το σχήμα και τοχρώμα των ματιών, το μέγεθος του στήθους, των οπισθίων, της ρόγας, το χρώμα νυχιών. Φτιάχνει δηλαδή μια γυναίκα όπως εκείνος την έχει φανταστεί.

Χάρη στον γαλβανισμένο μεταλλικό σκελετό τους, οι κούκλες του σεξ προσφέρουν πολλές επιλογές και μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε διάφορες πόζες. Το κεφάλι τους κινείται, η γλώσσα περιστρέφεται, στο κάτω μέρος του σώματος η ανατομία είναι ακριβής με εκείνη μιας γυναίκας.
Για ακριβά γούστα
"Υπάρχει επιλογή 18 διαφορετικών προσώπων. Από την ώρα της παραγγελίας, μέσα σε 15 με 20 μέρες, οι πελάτες τις έχουν στα χέρια τους. Συνήθως τις αγοράζουν άνθρωποι που έχουν οικονομικό εύρος, καθώς το κόστος τους φτάνει στα 5.000 ευρώ. Αν θελήσουν κάτι πιο εξεζητημένο ή μια κούκλα μοναδική, σίγουρα η τιμή ανεβαίνει. Η τελευταία μας παραγγελία κόστισε 14.000 ευρώ" λέει στην Espresso o αντιπρόσωπος  της DS Doll sweet στην Ελλάδα, Αλέξανδρος Μαντάς.

Ποιοι τις αγοράζουν 
Στην ελληνική αγορά δεν υπάρχει αντίστοιχο προϊόν στα sex shops, τα οποία πωλούν τις κλασικές φουσκωτές πλαστικές κούκλες ή το κάτωμόνο μέρος του σώματος, το οποίο είναι, όπως το χαρακτηρίζει, εντελώς αντιερωτικό
"Εχουν ζήτηση σε όλη την Ελλάδα, σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε χωριά" λέει ο κος Μαντάς.  «Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις πελατών. Δύο φίλοι την αγόρασαν μαζί, ενώ ένας φωτογράφος την ήθελε για μοντέλο» .
Η πιο εξτρίμ παραγγελία του; Ενας άνδρας από την περιφέρεια τού ζήτησε μια κούκλα που να μοιάζει στην Τζούλια Αλεξανδράτου!

Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις κούκλες σαν ένα «στεγνό» εργαλείο σεξ. Είναι κάτι... παραπάνω: κάνουν παρέα, τις ντύνουν, τις πλένουν, τις μακιγιάρουν, τους μιλούν." Ενας κύριος με ρώτησε το νούμερο παπουτσιών και των εσωρούχων που φοράει για να της αγοράσει δωράκια πριν έρθει η κούκλα! Θέλουν να τους βάζουν καλσόν, τακούνια, εσώρουχα. Είναι πιο σέξι".
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Μαντάς, υπάρχουν και φορές που πραγματικά αυτού του είδους το αντικείμενο αποτελεί ανακούφιση για πολλούς ανθρώπους με θέματα υγείας: «Είχα μια παραγγελία από έναν κύριο που είχε κινητικά προβλήματα. Επίσης, μια μητέρα εδώ στην Ελλάδα την αγόρασε για τον γιο της, ο οποίος είναι παραπληγικός. Οπως καταλαβαίνετε, η ύπαρξη μιας τέτοιας κατασκευής δεν ικανοποιεί τις ερωτικές ορέξεις μόνο αλλά υποκαθιστά και την ανάγκη επικοινωνίας αλλά και επαφής με μια γυναίκα, όταν αυτό δεν είναι εφικτό».

Αρκετά από τα νέα MacBook Pro, που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την Apple, φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτονομίας, αφού αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι η μπαταρία εξαντλείται πολύ σύντομα.

Ενώ η Apple διαφημίζει στην ιστοσελίδα των εν λόγω προϊόντων ότι η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει έως και τις 10 ώρες, έχει παρατηρηθεί ότι στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις αυτή δεν ξεπερνά τις 5 ώρες, γεγονός που προκαλεί την οργή αρκετών κατόχων των συσκευών.

"Μόλις παρέλαβα το νέο MacBook 15” με την Touchbar. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι χάλια! Με 6 καρτέλες ανοικτές στον Safari και 95% φορτισμένη μπαταρία, πληροφορούμαι ότι απομένει αυτονομία μόλις 3 ωρών”, γράφει χαρακτηριστικά στο forum υποστήριξης της Apple ένας χρήστης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν το πρόβλημα οφείλεται σε hardware ή software, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζεται με τη Radeon GPU που ενσωματώνουν οι νέοι φορητοί.

Πάντως, εκτιμάται ότι η Apple ήδη μελετά τις αναφορές των χρηστών, με στόχο να διευθετήσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: pcmag.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!