Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018


Ένα νέο πρόγραμμα για επίδομα σε όσους μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο ξεκινά αρχές του 2019, ανάσα για περίπου 300.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος» με το πρόγραμμα θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο με ποσά από 70 ευρώ ως 210 ευρώ το μήνα ενώ τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.
Έτσι, για παράδειγμα, για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά το ποσό καθορίζεται στα 70 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο προστίθενται 35 ευρώ το μήνα.
Για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί δηλαδή το ποσό θα είναι στα 105 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 140 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά στα 175 ευρώ κ.ο.κ
Σε ό,τι αφορά σε μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα το ποσό για το πρώτο παιδί καθορίζεται στα 70 ευρώ.
Πώς παίρνουμε το επίδομα
Για να πάρει κανείς το επίδομα θα πρέπει να κάνει αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα δημιουργηθεί άμεσα για τον σκοπό αυτό. Η πλατφόρμα θα “πατάει” πάνω στην αντίστοιχη του κοινωνικού μερίσματος και του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.
Τα κριτήρια
Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με τα όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά από το καλοκαίρι, ωστόσο όλα δείχνουν ότι σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, ενώ σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.

Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,5 δισ. ευρώ- δείχνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 3ο τρίμηνο.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 μπορεί να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή έκτακτου μερίσματος και φέτος.
Συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκφράζει αισιοδοξία για υπερπλεόνασμα που θα παραχθεί μέσα στο 2018 -και το οποίο φτάνει στο 1% ή σε 1,8 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 300 εκατ. ευρώ θα μείνουν στο «μαξιλάρι» του δημοσίου και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε έκτακτη παροχή.
Οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Το πακέτο των παρεμβάσεων αναμένεται να περιλαμβάνει έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Πέρυσι το ύψος του ποσού ήταν 400 ευρώ και οι ωφελούμενοι περί τους 55.000.
Ακόμη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εφάπαξ ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ θα δοθούν χρήματα και για επίδομα θέρμανσης.
Ο χορός άνοιξε ήδη με το νομοσχέδιο για την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και δικαστικούς και γιατρούς.
Χθες, σε ερώτηση για το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι είναι ένα περίπλοκο νομικό, πολιτικό και γενικότερα κοινωνικό ζήτημα και ανέφερε ότι κυβέρνηση χορήγησε δύο φορές κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και το ίδιο θα κάνει και φέτος.
Το μέρισμα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο ώστε η δαπάνη να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr είναι έτοιμη να δεχθεί άμεσα αιτήσεις ενώ εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται και η κατάθεση διάταξης νόμου στη Βουλή αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών.
aftodioikisi.gr

Μια θέση ανάμεσα στα φημισμένα σουηδικά κεφτεδάκια και τους σολωμούς, βρήκε ο ελληνικός παραδοσιακός μουσακάς και το γιαούρτι, σε εστιατόριο της ΙΚΕΑ στην Ιαπωνία!
Ειδικότερα, πρόκειται για το εστιατόριο του ΙΚΕΑ στο Μισάτο, «Πόλη Φιλοξενίας της Ελλάδας» για το Τόκιο 2020.
Για του λόγου το αληθές αλιεύσαμε και τις αποδεικτικές φωτογραφίες από τα social media και όπως μπορείτε να δείτε ήταν μάλιστα το πιο ακριβό πιάτο του εστιατορίου.
ΙΚΕΑ: Σε ποια χώρα σερβίρουν ελληνικό μουσακά

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο WhatsApp τη δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook και σήμερα οι χρήστες της φθάνουν τα 1,2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως.
Ένα νέο χαρακτηριστικό που εισάγεται στην εφαρμογή πλέον θα κατατάσσει τα άτομα με τα οποία επικοινωνείτε με βάση τη συχνότητα των επικοινωνιών σας, αλλά και το περιεχόμενό τους.
Συγκεκριμένα, το Ranking θα αλλάζει τη σειρά των επαφών σας με βάση ακριβώς τη συχνότητα με την οποία έχετε επικοινωνίες μαζί τους και αυτό θα έχει διάφορα αποτελέσματα.
Για παράδειγμα το στάτους του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε πιο συχνά θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ άτομα με τα οποία επικοινωνείτε σπάνια θα… πέφτουν στα τάρταρα.
Ο νέος αλγόριθμος θα μοιάζει με αυτόν του Instagram και θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τη συσκευή στην οποία είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή.
Αυτό σημαίνει ότι αν σβήσετε την εφαρμογή ή αλλάξετε συσκευή η κατάταξη θα αρχίσει από την αρχή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!